Se Williams och Kates fina hälsning på bröllopsdagen!

Kate och William bröllop
Nu firar de bröllopsdag, prins William och hertiginnan Catherine. Detta firas helt privat men de har tydligen fått massor av hälsningar från folket som hertigparet nu så fint tackar för via Instagram.
Annons

Idag är det 8 år sedan prins William och Kate gifte sig i London. Deras bröllopsdag har givetvis uppmärksammats på olika sätt av det brittiska folket som också sänt sina lyckönskningar till paret.

Skickar en hälsning via nätet

Idag får vi också en hälsning från Kate och William via deras eget Instagramkonto Kensington Palace:

Annons

– Åtta år sedan idag, tack så mycket för era fina hälsningar till hertigen och hertiginnan av Cambridge på deras bröllopsdag, står det att läsa.

Den 29 april 2011 så gifte sig prinsen med sin fästmö, Catherine “Kate” Middleton i Westminster Abbey under stor pompa och ståt. Kungligheter från hela världen var inbjudna och vigseln sändes direkt i tv över hela världen.

Kate och prins Williams bröllopstårta tt
Parets stårliga bröllopstårta.

Bröllopsklänningen hertiginnan av Cambridge bar kom från modehuset Alexander McQueen och efter bröllopet kunde man se paret vinka till folket fån balkongen på Buckingham Palace. Middagen var givetvis också en festlig tillställning med en otroligt pampig bröllopstårta!

Kate bröllop
Kates bröllopsklänning har blivit ikonsik!

Paret hade lärt känna varandra mycket tidigare än så, under sina universitetsstudier i början på 2000-talet, närmare bestämt på University of St Andrews 2001. De blev sedan ett par året efter men hade sina problem på vägen, de sades att paret separerade en tid under 2006.

Förlovningen eklaterades

Men den 16 november 2010 eklaterades i alla fall förlovningen och Kate fick sin fina ring som prinsessan Diana en gång burit.

Genom åren efter bröllopet har Kate och prins William fått tre barn, prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis. De bor alla kvar i sitt hem i Kensington Palace, även om prins Harry och Meghan nu lämnat stället för ett nytt boende i Frogmore Cottage en bit utanför Windsor Castle.

Foto: TT

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Se Williams och Kates fina hälsning på bröllopsdagen!”

  1. Ina skriver: 30 april, 2019

    Det var bedre at I skrev at Dronningen har givet Kate den højeste orden hun kan få –

    Dame Grand Cross Of The Royal Victorian Order. Den orden er den højeste man kan få i det britiske Kongehus. Kate fik den i går på sin 8 års bryllups dag !!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar