Silvias fina ord om Sofia: “Imponerad av hennes arbete”

drottning silvia prinsessan sofia
Drottning Silvia reste till Sydafrika med World Childhood Foundation. Men hon besökte också prinsessan Sofias Project Playground.
Annons

Vilka möten! Silvias januari har inneburit flera resor. Först var hon, kungen, Carl Philip och Sofia och hälsade på Madeleine i Florida och sedan fortsatte drottningen till Sydafrika med World Childhood Foundation.

Annons

Målet med resan var att hon skulle få en inblick hur organisationen arbetar på plats – och drottningen hade dessutom ett eget önskemål innan hon reste iväg. Att få se prinsessan Sofias Project Playground.

Drottningens speciella önskan

Efter att få ha tillbringad förmiddagen i Kapstaden, där hon träffade ungdomar från kåkstäder som deltar i projektet Waves for Change, gjorde Silvia och överhovmästarinnan Kristine von Blixen-Finecke en avstickare till den utsatta staden Langa, där Project Playground verkar för att ge barn och ungdomar en meningsfull fritid.

– Det var drottningens önskan att passa på att besöka Project Playground. Hon är väldigt imponerad av prinsessan Sofias arbete, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Drottning Silvia och överhosmästarinnan Kristine
Drottningen med överhovmästarinnan Kristine von Blixen-Finecke och Sofias kollega Frida Vesterberg (t v).

Sofia grundade Project Playground, tillsammans med vännen Frida Westerberg, år 2010, och sedan dess har organisationen blivit en av de största arbetsgivarna i kåkstaden Langa. Den ideella hjälporganisationen har som mål att skapa en trygg plattform och stötta barn genom uppväxten och ungdomen.

drottning silvia sydafrika
Drottning Silvia fick en god inblick i Project Playgrounds arbete.

Det här budskapet står skrivet på Project Playgrounds hemsida:

“Vi tror att alla behövs i kampen för en bättre värld. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!”

Ja, drottning Silvia har verkligen rivstartat arbetsåret 2019 men nu är hennes kalender tom tillsvidare. Snart kommer vi att få veta vilka inkommande och utgående statsbesök som kommer att ske under året och sådana uppdrag kräver förstås en enorm planering.

Läs mer

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Silvias fina ord om Sofia: “Imponerad av hennes arbete””

 1. Ove skriver: 17 januari, 2019

  Vi är nog stolta över av Sofia som kommer att vara ett fint föredöme för många.


  1. konsttanten skriver: 18 januari, 2019

   Ove: Instämmer. Sofia uppträder med ödmjukhet och säkerhet i sina uppdrag. Hon kan konsten att se människan, som hon hälsar på.
   Dessutom behöver C-Ph och Sofia ta bara enstaka uppdrag, till skillnad mot V&D och C-G&S.


  2. Kerstin skriver: 18 januari, 2019

   Ove. Tittade in på Project Playgrouns hemsida, där har man nu satt in en nytagen bild av prinsessan Sofia. Där skriver prinsessan att hon ända sedan tonåren ägnat hela sitt liv ock tid för att arbeta med utsatta barn. Där faller alla påståenden som omskrivs i : drottningen besöker, osv. Vem är slug? Inte kan man tro att den väna prinsessan anser att undersåtarna är så korkade att det går att säga eller skriva vad som helst. Ove, naturligtvis har prinsessan Sofia rätt. Ett fint föredöme. Fy för de som säger att sanningen är en helt annan.


 2. Daga skriver: 18 januari, 2019

  Vem blir inte imponerad.Hon var uträknad på knockout men reste sig och vann matchen på vänlig uthållighet och en slags intuitiv intelligens.Jag blev så glad när skon
  passade,ja den där sagolika askungens!Mvh Daga. PS tar nu in den här?


 3. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 18 januari, 2019

  I en annan artikel finns rubriken “…avstår resor för miljöns skull”.
  När börjar den hållningen?
  Detta var en 100 % privat resa för både Silvia, Sofia och hennes familj. Har ingenting med monarkin i Sverige att göra. Varför bjuda in media till ett kopiöst personligt PR-projekt??
  ” 1Var noga med att inte utföra era fromma gärningar i människornas åsyn, för att de skall lägga märke till er. Annars har ni ingen lön att vänta hos er fader i himlen. 2När du ger allmosor, låt då inte stöta i basun för dig, som hycklarna gör i synagogorna och på gatorna för att människorna skall prisa dem. Sannerligen, de har redan fått ut sin lön. 3Nej, när du ger allmosor, låt då inte vänstra handen veta vad den högra gör. 4Ge din allmosa i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig.”
  Matt 6


  1. Kerstin Bergström skriver: 22 januari, 2019

   Svar t. Gredelin=prinsessan av världen (tänkvad jag kommer ihåg. Läs art. noga. Silvia flög ensam fr. Florida.Childhold har 20 års jubileum i år o vi får räkna med att hon kommer att åka en hel del. Sofia med man o barn flög hem. Jag kan ej tro att alla besökte Madeleine finns inga bevis. Bevis finns att Sofia o CP var där med vänner.Nu kan jag tala om att PP ingår i World childhold Foundtion, som är en kunglig stiftelse o det finns även andra organisationer,som ingår också.


 4. Birthe Vejrum skriver: 19 januari, 2019

  G.u.i….
  Ja, men nu er det nu engang sådan, at det svenske folk – og især den republikanske forenings medlemmer – ikke er så nøjsomme som vor Fader i himlen plæderer for. Her skal alt “upp till bevis” – helst med 5 kopier og gerne flere!


  1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 23 januari, 2019

   Birthe Vejrum
   Det du skriver om Republikanska föreningen och deras medlemmar känner jag inte till. Jag har bara tittat in på deras hemsida någon gång, och det är några år sedan nu.
   Hur som helst så imponeras jag lika lite som Fadern av människor, som helt uppenbart gör gott för egen vinning.
   Någon språngbräda in till Himlen kan det som synes aldrig bli.


 5. Birthe Vejrum skriver: 19 januari, 2019

  OBS!
  Nøjsomme = anspråkslösa.


  1. Kerstin Bergström skriver: 22 januari, 2019

   svar t. Birthe Din kommentar är det bästa jag läst på länge o sann dessutom.TACK!!!MVH Kerstin


 6. Helene skriver: 23 januari, 2019

  Kerstin Bergström skrev 22/1 följande kommentar: Citat: “Nu kan jag tala om att PP ingår i World childhold Foundtion”-slut citat.—- Nej, Fel Kerstin Bergström!!
  Project Playground har INTET med Childhood att göra, inget samarbete , ingen kunglig stiftelse! Var får du allt ifrån Kerstin Bergström? Vänligen ber jag dej kontakta: Generalsekreterare Lotta Lundberg org. PP.


  1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 23 januari, 2019

   Helene
   “Nu kan jag tala om att PP ingår ..”
   Ja, det såg ju ut som om ett beslut togs igår, och endast Kerstin Bergström kände till detta. Därför gick jag in på kungahuset.se och kollade. Men det var som vanligt ett falskt påstående!
   PP kan aldrig ingå i en kunglig stiftelse, p g a att Frida inte är kunglig.
   Project Princess var det Barbro Ehnbom som skapade (Barbros Best and Brightest).
   Sofia valde bort barnen mot prinsesstiteln.
   Frida är alltjämt kvar hos dem.


 7. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 23 januari, 2019

  SvDam
  Varför publiceras de senaste kommentarerna först? Tacksam för svar.


 8. Helene skriver: 23 januari, 2019

  För allas kännedom: Kerstin Bergström har helt felaktigt skrivit att Project Playground nu är med i Childhood, och därmed en kunglig stiftelse.—Detta är EJ med sanningen överensstämmande! –En så stor förändring skulle naturligtvis publiceras offentligt. –Enligt samtal med generalsekreterare Lotta Lundgren, Projekt Playground, har inget förändrats, de är EJ en kunglig organisation, något samröre med den stora org. Childhood har EJ dryftats! Drottningen har EJ tagit kontakt! Frida Westerberg är fortfarande den som STYR!


 9. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 24 januari, 2019

  Helene
  Bästa och mest sanningsenliga kommentaren – TACK!!

  Kerstin Bergström
  Bättre lycka nästa gång!!

  Prinsessan av Världen/Gredeline since 2007


  1. Helene skriver: 24 januari, 2019

   Tack själv Gredeline!
   Båda slåss vi, och flera med oss, för att f a k t a, så långt möjligt skall presenteras. Alla dessa direkta lögner skall o bör, motbevisas med fakta.


 10. Daga skriver: 25 januari, 2019

  Man kan vända på allt och få det bak och fram.Men bäst är som farmor sa,vända allt till det bästa.Mvh Daga.Ps.åååh nu ser jag det snöar över markerna i Halland,täta stora flingor❄️


 11. Daga skriver: 25 januari, 2019

  Jag bugar mig för Prinsesssn av världen och G P Jönsson. Till slut blir allting stilla. Till slut får
  allting ro. En särskild hälsning till Kerstin Bergström som alltid står vid sitt ord utan att vara självgod. Mvh Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar