Ska prinsessan Madeleine föda sitt barn i Sverige?

Ska prinsessan Madeleine föda sitt barn i Sverige?
Annons

madeleine-3-ao

1-madeleine-carl-philipPrinsessan Madeleine är i Sverige för att fira drottningen, men var för dålig för att närvara vid mottagningen på slottet i går.

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill har vilat ut efter den långa flygresan från USA. Madeleine har tillsammans med maken Chris O’Neill flugit till Stockholm från New York för att fira Silvia med resten av familjen.

Förkylning

Prinsessparet uteblev från mottagningen onsdag förmiddag.
– De är inte med vid fototillfället. Prinsessan Madeleine är sängliggande i förkylning, säger Annika Sönnerberg, biträdande informationchef vid hovet.
– Vi hoppas att hon kommer att kunna närvara på Oscars i morgon, säger hon vidare.

Var ska Madeleine föda?

Av många skäl är det inte helt lätt att vara gravid i slutskedet av graviditeten och trötthet är vanligt hos blivande mammor. Ännu vet vi inte var prinsessan väljer att föda.

Annons

– Vi har inte fått någon information om det ännu, säger hovets Annika Jeppsson när Svensk Damtidning ringer och frågar.

Karolina-

Eftersom hon nu är hemma i Sverige finns det en chans att Madeleine stannar och planerar sin förlossning på Karolinska universitets sjukhuset, där både mamma Silvia och storasyster Victoria fött barn.

drottningholm-1

Själv är Madeleine född hemma på Drottningholms slott. Men en “hemförlossning” är inte så vanligt i Sverige längre. Enligt hovets kungliga kalender på hovets hemsida ska prinsessan även närvara vid vid utdelningen av stipendier i Svenska Ridsportförbundets jubileumsstiftelse på Hovstallet under torsdagen. Läs mer på hovets hemsida här››

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures, IBL

Läs även:

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

48 kommentarer till “Ska prinsessan Madeleine föda sitt barn i Sverige?”

 1. My skriver: 19 december, 2013

  Ska hon fortsätta sitt liv i USA och dessutom har sin barnmorska och läkare där så är det väl självklart att hon även stannar och föder sin dotter där. Ingen någon behöver spy galla över. Tronföljden är säkrad ändå, helst om Daniel och Victoria nu kan få ett eller två barn till.


 2. Hen skriver: 19 december, 2013

  Hur var det med deras eventuella visit i Wien helt nyligen?


 3. Kate skriver: 19 december, 2013

  Prinsessan som "avskyr rampljuset" gör verkligen allt för att folket inte ska glömma bort henne. Det är klart Madde vet vart hon ska föda, men hon vill inte säga något bara för öka uppmärksamheten kring sig själv.


 4. My skriver: 19 december, 2013

  #3, tanken har aldrig slagit dig att det är hovet som drar i kungafamiljens marionettsnören??


 5. Malin skriver: 19 december, 2013

  #3 Och sedan när har Madeleine eller någon annan för den delen, någon skyldighet att meddela var hon ska föda sitt barn. Hade du tänkt närvara eller? Det är väl upp till henne och Chris var det blir, och det kommer nog fram förr eller senare.

  Förstår inte heller denna hets kring Madeleine. Även prinsessor kan ha jobbiga graviditeter och varför tar andra sig friheten att bestämma hur hon mår och vad hon orkar med. Barnet går alltid först, prinsessa eller inte!


 6. Marguerithe skriver: 19 december, 2013

  "5" Malin,
  Tycker du inte att Madeleines man kunde ha ställt upp igår på Drottningens mottagning? Han var enligt uppgift inte sjuk och det är en nonchalans från hans sida. "Svärmorsdröm" får Drottningen äta upp resten av sitt liv.
  Återstår att se om paret dyker upp på konserten ikväll.


 7. Malin skriver: 19 december, 2013

  #6 "Enligt uppgift" är det Johan T på Expressen som säger det eller?? Eller har du pratat med henne själv? Om hon nu har foglossning så har jag full förståelse för att hon inte är med. Hon träffar säkert sin familj ändå och har säkert tillfälle att gratta sin mamma. Det är väl det som är det väsentliga, samt att hon och bebisen mår bra? Inte att hon ska komma och visa upp sig för att tillfredsställa andras behov. Under en graviditet är det inte det som är det viktiga. Såväl Mette-Marit som Kate ställde ju också in en hel del under sina graviditeter pga att de inte mådde bra. Endast den som är gravid kan avgöra hur just hon mår och vad hon orkar med.


 8. Anna skriver: 19 december, 2013

  Svensk Damtidning lägger ut denna artikel av ett skäl: att få igång mobben. Tacksamt sväljer ni betet.
  Ingen, som skriver något inlägg här, har någon som helst medicinsk kompetens eller sakkunskap gällande prinsessans hälsotillstånd.

  Runt om i samhället är de flesta vuxna människor överens om att mobbing är av ondo. Inte på denna sajt dock. Gnällkärringar 🙁

  .


 9. Malin skriver: 19 december, 2013

  #6 Ok, såg nu att du skrev Madeleines man. Som någon andra tidigare påpekat, Chris är medlem av kungafamiljen men ej kungahuset. Han deltar endast vid ett fåtal officiella tillfällen och då som stöd/sällskap till sin fru. Är säker på att de båda träffar kungafamiljen vid annat tillfälle och grattar Silvia privat. Många här är ju så upprörda när Madeleine inte är med och hänvisar det till att hon är prinsessa och en officiell person. Hennes man har själv valt att inte vara det, så vad har du eller någon annan för rätt att kräva att han ska vara med??


 10. Gabriella skriver: 19 december, 2013

  #6 Varför skulle drottningen få äta upp det resten av sitt liv?? Vad vet vi om deras relation? Vilken kommunikation de har och hur de bestämmer vem som ska närvara var och när. Chris verkar vara en ambitiös och arbetsam man som älskar sin fru och gläds åt att snart bli pappa. Förstår mycket väl att han är en svärmorsdröm. En svärmorsdröm för mig den dagen det blir aktuellt är en person som gör mitt barn lyckligt. Vad är det för dig?


 11. Sthlm skriver: 19 december, 2013

  Den här damens göromål bör svenska skattebetalare inte lägga sig i längre för nu kan det väl näppeligen inte längre vräkas ut apanage till kungen för den här damen. Hon har utvandrat och har inte längre några kungliga krav på sig och då är det väl fullt naturligt att kungens apanage minskar. Om hon vill fira sin mors födelsedag bör detta rakt inte innebära en belastning för svenska skattebetalare, någon måste sätta ner foten.


 12. DesiréeSvenskDam skriver: 19 december, 2013

  #4 My Vad menar du med hovet? Vilka personer skulle dra i deras "snören". Självklart är det kungen som betämmer allt som rör kungafamiljen! Eller åtminstone har sista ordet. De människor som inbegrips i beteckningen "hovet" är anställda av kungen, och han är deras chef, skulle de bestämma över honom?
  #3 Kate När har Madde använt ordet avskyr? Självklart vet hon var hon sk aföda men det har hon ingenskyldighet att meddela. Och det är inte intressant för några andra än de närmaste heller.
  De hade säkerligen velat vara med i går men är man sjuk så är man.


 13. Marguerithe skriver: 19 december, 2013

  Vissa kan uppföra sig hur som helst utan kritik medan de plikttrogna får höra hur dåliga de är, t ex Carl Philip.
  "10" Gabriella,
  Eftersom jag har större vetskap om detta, än du till synes har, väljer jag att inte kommentera dig.


 14. Humaniora skriver: 19 december, 2013

  Att Madeleine inte kunde delta vid mottagningen igår, har säkert en naturlig förklaring – hon har mao laga förfall! -Däremot borde Chris ha uppenbarat sig……….märkligt detta!!??


 15. My skriver: 19 december, 2013

  #12, alla vet att det är kungens rådgivare som styr upp media runt familjen, kungen har sista ordet men följer mest deras direktiv då det blivit alldeles för många klavertramp när han gjort något på eget bevåg. Detta är inte enbart en familj, de är företrädare för vårt land och har ramar och riktlinjer som medföljer detta position.


 16. ingela skriver: 19 december, 2013

  Skönt för er alla som gnäller och klagar på prinsessan Madeleine att ni fått tillfälle att göra det igen! Men detta är väl inte mobbning för det gäller ju bara när det är Sofia det skrivs om?


 17. Sandra skriver: 19 december, 2013

  Malin, (#5,7, 9) Bra sagt!


 18. Cissi skriver: 19 december, 2013

  Det visar väl omtanke från Chris’ sida att han stannar hos Madeleine, dessa två är nog ganska sammansvetsade och ingen av dem är förtjusta i rampljuset. Heder åt dem för det. De firar nog drottningen ändå, om någon oroar sig för det.


 19. Lina skriver: 19 december, 2013

  För det första :skulle hon ha avskytt det offentliga livet så hade hon avsagt sig arvsrätten till tronen för längesedan.
  F det andra :barnet föds nog i Sverige för att det inte ska få dubbelt medborgarskap.


 20. Sthlm skriver: 19 december, 2013

  Ska bli intressant och se om hon delar ut det där priset idag för då kan hon väl få resan och uppehället betalt innan hon åker till svärmor och firar julafton. Hon verkar flyga och fara som en tätting och svärmorsdrömmen är säkert kvar hos sin mamma.


 21. Charlotte skriver: 19 december, 2013

  Jo, de dukker sikkert op i aften. Så skal alle spørge til, hvordan hun mår og hun bliver hovedpersonen.
  Hvis hun ikke kommer er fødslen måske lige op over, og så skal det hedde sig, at babyen kommer over et par måneder for tidligt.
  Det lyder helt usandsynligt, at hun ikke ved, hvor hun skal føde…… men meddelelser fra Hovet er ikke særlig troværdige, uanset hvem der kommer med dem, det oplever vi gang på gang !!!
  Spørg i stedet på Karolinska Sjukhuset, de siger heller ikke, hvis hun skal føde der, men de ved det i hvert fald, hvis hun skal… og et eller andet må de svare! 😉
  # 12: – Det er ingen privatsag, moderen indgår i arvefølgen og det gør barnet måske også!


 22. Yankee skriver: 19 december, 2013

  Till alla dessa spekulationer säger jag bara "Herregud"!!


 23. My skriver: 19 december, 2013

  Intressant att se så många Sofia-fans här som hånar och bespottar Madeleine. Vissa människor saknar helt uppenbart skam i kroppen.


 24. Birgitta skriver: 19 december, 2013

  Nr 20 Bra sagt! Och dom har inte flugit direkt från NY til Stockholm, dom var jo i Wien hos herr O’Neils mama. På hotellet i Wien skrev hon in sig som Bernadotte?? Hon heter vel O’Neil som maken!


 25. Yankee skriver: 19 december, 2013

  #24 Vad har du / vi det med att göra? Inte ett smack!


 26. kickr skriver: 19 december, 2013

  Elaka "tanter" som vanligt!


 27. Lena skriver: 19 december, 2013

  Måste vara skönt att baktala andra anonymt på detta sättet som många gör här.
  Vi vet inte hur diskussionerna går på slottet bakom stängda dörrar. Vad som har bestämt och hur allt har planerats. Och i nuläget så behöver vi ju inte veta det heller det är fortfarande ett par månader kvar innan Madeleine ska föda.


 28. Maja skriver: 19 december, 2013

  #6
  Vilken fantastisk man Madeleine har som stannar hos henne när hon är sjuk och kanske pysslar om henne. Vad skulle Chris på drottningens mottagning att göra? Han är inte prins och tillhör därför inte kungafamiljen, se hovets hemsida.


 29. Eva skriver: 19 december, 2013

  #19
  Dubbelt medborgarskap blir det oavsett var barnet fods. Pappan overfor sitt medborgarskap lika mycket som mamman. Alla mina barn har dubbla USA-Sverige medborgarskap, men foddes inte i dessa land.


 30. Vivi skriver: 19 december, 2013

  #28 Maja ……Tror du ikke der er noget, du ikke helt har tjek på? Som Kongeparrets svigersøn må Chris tilhøre kongefamilien, men som titelløs ikke kongehuset.
  Altså var det arrogant ikke at deltage i svigermors mottagning på slottet, når han nu var i Stockholm.
  Madeleine kunne nok undvære sin "barnepige-mand" og at blive puslet om de par timer !?! Det er en voksen kvinde vi "taler" om, ikke ? Er der forøvrigt nogen af alle mødrene her, som ikke har vidst, hvor de skulle føde (sygehus, klinik), når de var i gået ind i 8. måned, forudsat fødslen skete til terminen ?


 31. Annica* skriver: 19 december, 2013

  Varför har vissa fått för sig att prinsessan Madeleine avskyr rampljuset? Det gör hon väl inte alls, men hon väljer noga sina tilfällen och vilka intervjuer hon ställer upp på. Hon vill gärna ha uppmärksamhet för Childhoods räkning och har ställt upp i både intervjuer i olika tidningar och även gjort en film. Senast nu är ju att bygga en snögubbe och skänka pengarna till Childhood. Berättar även på Facebook om arbetet med Childhood. När det gäller var flickan skall födas lär det bli i USA, hon skall ju inte föda förrän 1 mars och det är ju lång tid kvar, och jag kan inte tänka mig att hon stannar i Sverige så länge! De bor ju i USA, men vem vet om det inte kan bli en flytt till Sverige om några år?!


 32. Berta skriver: 19 december, 2013

  Behöver vila efter 8timmrs paus. Det är bara en äkta prinsessa som kan bli så utmattad av att göra ingenting.
  Hade hon suttit i vanlig turistklass hade jag haft lite förståelse men nu?
  Jorden anropar.


 33. Kerstin Bergström skriver: 19 december, 2013

  #13 Marguerithe Han representera ensam på lucia.på Svenska-Amerikanska Handelskammaren i NY. Står i dagens SvDam sid10.Man får inte vara orättvis..Han hade också sjungit med på Helan går….
  #16 Ingela du är otrolig.Här är 32 inlägg och den enda som nämner Sofias namn.Synd om människan var det ngn August Strinberg som sa.Så sant så sant.


 34. Carita skriver: 19 december, 2013

  Löjligt att speckulera i var Madde kommer att föda din dotter. Det huvudsaken är att förlossningen går bra och Madde känner sig trygg under förlossningen.


 35. Marguerithe skriver: 19 december, 2013

  "33"
  Kerstin B, 🙂 🙂 Det var väl en lämplig sång.


 36. Hanne J skriver: 20 december, 2013

  På billederne fra i går aftes synes jeg ikke Madeleine ser så højgravid ud, så jeg tror, hun tager hjem og føder datteren i New York, det er vel også der hun løbende går til kontrol forud for fødslen ? Til gengæld tror jeg så, at flickan vil blive døbt i Sverige omkring påske under stor mediedækning.
  Det er ikke kun ønskelisten på nettet, der er på plads tidligt, det er alt det andet langt vigtigere også. Det er uroligt, at Hovet vil gå ud og påstå noget andet, de må ikke have særlig høje tanker om svenska folkets intelligens, hvis de mener, at de kan udtale sig, som de gør og tror folk "køber den".


 37. Beata skriver: 20 december, 2013

  Låt dem bestämma själva var hon ska föda sitt barn! Det angår väl inte oss det minsta!


 38. Beata skriver: 20 december, 2013

  28. Maja
  Och vad har Sofia där att göra då? Silvias släktingar är ju inte heller kungliga? Är det bara en fest kungliga, tycker du?


 39. Carina skriver: 20 december, 2013

  Om Madeleines baby är beräknad till feb borde ju hon ha blivit gravid innan bröllopet. Nu kanske det inte spelar så stor roll då hon inte är kronprinsessa men ändå


 40. Dorthe skriver: 20 december, 2013

  #37 Beata
  Hvad mener DU angår den svenske befolkning, når det gælder oplysninger om kongehusets medlemmer ?
  Når Madeleine har beholdt sin HKH-titel og står som nummer 4 i tronfølgen, er det vel yderst rimeligt, at få at vide, hvor nummer 5 skal fødes … og ikke gang på gang blive fejlinformeret af hovet!
  Vil du egentlig ikke også selv gerne vide det ? 😉
  # 33
  Den svenske drikkevise havde Chris vist allerede stødt på på selve bryllupsdagen, tihi! 😀
  Han er ikke set så frimodig, hverken før eller efter den dag!


 41. emma_h skriver: 20 december, 2013

  jisses vilket tjat ovan… mottagningen var ej av "familje"karaktär utan mer strikt officiell natur, det visar listan över inbjudna att uppvakta vår Drottning på: politiker + diverse organisationer- representation åligger inte CO som dels amerikansk medborgare privatperson ståendes utanför kungahuset, – det var kungen tydlig med apropå framtida förväntan om när chris kunde tänkas förekomma och inte. det rörde sig f övrigt om att gratulera/överräcka gåva av något slag. Att dagtid uppehållla 5 ur khuset ståendes & tittandes på då jubilaren hälsade/erhöll paket via köande gäster, krävde verkligen inte 2 till…C och höggravida M deltog som planerat då Silvia firades officiellt igår & konsert o de närvarar på privata firandet sen räcker mer än väl


 42. emma_h skriver: 20 december, 2013

  cg har alltid vilja hålla det privata just privat i högre grad än andra kungahus-överhuvuden… det är också en fråga om att respektera sagda sjukhus dagliga verksamhet liksom säkerhetsaspekten
  hovet släpper alltid dylika detaljer i ett sent skede strax innan, via hemsidan. ks är inte enda möjliga sve alternativet sophiahemmet är lika troligt – såvida inte födsel sker i NY


 43. Ingrid skriver: 20 december, 2013

  Hoppas verkligen att de bosätter sig i USA och på så vis behåller sin status.
  Enbart kungen kan inte stå för allt själv.
  Daniel entre hade väl räckt, men en till kommer att spilla över på hela kungahuset.
  Det räcker inte med Dior .


 44. Beata skriver: 20 december, 2013

  40. Dorthe
  Nej, jag behöver inte veta det! Tror heller inte att Madeleines barn någonsin kommer att ärva kronan.


 45. emma_h skriver: 21 december, 2013

  LINA-citat_barnet föds nog i Sverige för att det inte ska få dubbelt medborgarskap

  Barnet får per automatik sina föräldrars medborgarskap – oavsett var det än föds – multimedborgarskap erkänns i båda länderna
  Som dotter till prinsessa, i rakt nedstigande led från sittande kung dotterdotter blir enligt lag vid födseln Tronföljare/Prinsessa av Sve
  CITAT_regeringen.se_Härstamningsprincipen, som innebär att medborgarskap förvärvas vid födelsen om någon av föräldrarna är svensk medborgare, har ett starkt genomslag i reglerna.
  1 annan grundprincip är att undvika statslöshet. Sedan 2001 accepterar Sverige dubbelt medborgarskap


 46. realist skriver: 22 december, 2013

  cg har ju för länge sedan meddelat att m föder på island


 47. KatarinaSweden skriver: 22 december, 2013

  Hon borde föda i Sverige för att säkra Sveriges kungahus ifall plikten betyder något för Madeleine som trots allt är en prinsessa av Sverige. Hennes familj kan bli nummer två efter kronprinsessans – om prins Carl Philip avsäger sig rätten till tronen och gifter sig med Sofia H.


 48. Karina skriver: 22 december, 2013

  # 42 Emma_h, #43 Beata: At den svenske konge/kongehus holder mere "privat" end andre kongehuse, er måske fordi de har mere, de vil skjule/dække over ??? 😉
  Noget besynderligt, at I på den ene side ønsker mere åbenhed fra kongehuset og på den anden side forsvarer lukketheden !!!! Men læser man jeres kommentarer (Emmas er jo helt læselige på det sidste), så er forsvaret næsten altid mest, når det gælder yndlingen Madeleine. Det må netop være for at skabe mere interesse og opmærksomhed, et eksempel er denne tråd, at man ikke oplyser, hvor hun skal føde (Sverige/USA), for hele verdenspressen vil ikke vente udenfor i dagevis. En lille ny O’Neill kan tidninger godt vente med at vise, til man kan købe fotos fra et svensk billedagentur !


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar