Småbarnsåren är ingen lek

Småbarnsåren är ingen lek
Annons

kate

Ett plus med att vara kunglig är ju att man inte behöver tänka på “vardagspusslet”, att få ihop till hyran eller att hamna i ekorrhjulets nedåtgående spiral.

kate-william-george-ste

Men. Det finns ett stort minus. All ömhet går till barnen. Kärleken räcker inte till för partnern som blir mer och mer av en arbetskamrat för kungliga personer. Att alltid ha sin man eller hustru med sig till arbetet kan tära på de flesta.

Här gäller det att se upp för våra moderna tronföljare, som inte alltid har en harmonisk kärnfamilj att blicka tillbaka på. Prins William, exempelvis, var både med om en uppslitande skilsmässa (prins Charles och Diana) och en stor sorg, när mamman dog.

a

Hur ska han göra för att få sitt äktenskap att inte börja knaka i fogarna? William berättade själv inför förlovningen med Kate om sin rädsla för att binda sig.

Tillsammans har William och Kate två barn. Liksom många andra par, kan det vara bra att ta del av expertens tips vad gäller att kitta ihop äktenskapet. Här är 5 tips från Mama-tidningen som fokuserar på att hålla ihop under de tuffa småbarnsåren.

tips 1. Gå i förebyggande parterapi. (Städa ur gamla mentala skåp)

Annons

tips 2. Lås sängkammar-dörren och ägna tid åt varandra

tips 3. Våga bråka (Inte destruktiva skrik och gap, elaka ord och anklagelser utan med sakliga arguments kan rensa luften)

tips 4. Lyssna och ge varandra pussar och kramar i vardagen

tips 5. Gör inte allting ihop. Odla egna intressen också.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Annons

Laddar