Snart är det dags! Här är allt vi vet om Estelles skolstart

Snart är det dags! Här är allt vi vet om Estelles skolstart
Nu är det äntligen dags för prinsessan Estelle att börja skolan. Dans, körsång och programmering är bara några av sakerna som väntar henne på Campus Manilla.
Annons

Tisdagen den 21 augusti börjar Estelle i förskoleklass på Campus Manillas grundskola som är belägen på Djurgården. Och det är inte vilken skola som helst. Här går barn till direktörer, kulturpersonligheter och flera av kungafamiljens vänner.

Annons

Sedan 2013, då skolan startade, har den hunnit segla upp som en av de finaste skolorna i Stockholm. Campus Manilla är både grundskola och gymnasium, så tanken är förmodligen att Estelle ska gå i skolan under en lång tid framöver. Skolan kallas för en tvåparallellig skola, alltså att det finns två klasser per årskurs och grundskolan har omkring 500 elever.

Campus Manilla
Här, på Campus Manilla, ska Estelle börja skolan tisdagen den 21:a augusti.

Kronprinsessparet har valt just denna skola för Estelle av olika anledningar. Hon kommer inte bara att röra sig i “rätt kretsar”, skolan ligger även naturnära. Under den första tiden på dagis, eller förskola som det idag kallas, gick Estelle på en förskola med “Ur och skur”-tema. Hela kronprinsess-familjen älskar ju djur och natur!

Annons

Manillaskolan har även dans som ett obligatoriskt inslag på schemat för förskoleklass upp till tredjeklassare, något som passar lillsessan perfekt. Sedan en tid tillbaka har hon tagit danslektioner vid Base23. Skolan bjuder på mycket kreativt skapande. “Våra morgonsamlingar är en blandning av elevuppträdanden, klassisk musik och körsång. Våra elever deltar i LEGO League och lär sig programmering.” står det på skolans hemsida.

Där går även att läsa att eleverna får ta del av internationella utbyten och samarbeten och att all praktisk och teoretisk erfarenhet lärs in genom modern teknik som arbetsredskap. Block och penna är med andra ord utbytt mot datorer och surfplattor.

Såhär såg det ut 2014 då lilla Estelle började på förskolan.
Såhär såg det ut 2014 då lilla Estelle började på förskolan.

Skolan sparar inte på krutet när det kommer till undervisningen. Tidigare i år tog de hit den amerikanske mångmiljardären och rymdturisten Charles Simonyi som föreläste om sina rymdresor och hur det är att vara tyngdlös. Någon månad senare var det dags för 2017 års Nobelpristagare i ekonomi, Richard H Thaler, att tala inför niondeklassarna.

Annons

Och hon kommer inte gå hungrig under skoltiden, prinsessan Estelle. Campus Manilla har självklart egna kockar i köket som lagar all mat från grunden och råvarorna är närproducerade och ekologiska. Att det bakas semlor, bullar eller gräddas våfflor till mellanmål är inte helt ovanligt.

Men det är inte vilka elever som helst som kommer in på skolan. Vid varje hösttermin tas 48 elever in till förskoleklass. De som prioriteras först är barn som har ett syskon på skolan. När Oscar är så stor att han ska börja skolan kommer han troligtvis att göra sällskap med Estelle på Manilla.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Snart är det dags! Här är allt vi vet om Estelles skolstart”

 1. vesna skriver: 13 augusti, 2018

  Nya utmaningar för prinsessan. Det blir bra och lärorikt samt nya kompisar. Spännande! Ha det roligt i skolan, prinsessan!


 2. Hellu skriver: 13 augusti, 2018

  Hon ska ju traffa vanligt folk bakom staket när hon tar emot blombuketter och vinkar. Såå jordnära hon ska bli.


 3. Monlec skriver: 13 augusti, 2018

  “Inte vilka elever som helst”. Bara de privilgerade .


 4. Gunilla Bengtsson skriver: 13 augusti, 2018

  Skillnad på fint folk och vi vanliga. Har man pengar så ordnar sig allting.


 5. Pensionär skriver: 13 augusti, 2018

  Då kommer hon att kunna vinka åt sina undersåtar på väg till och från skolan medan hennes mamma talar om vikten att bevara miljön


  1. konsttanten skriver: 13 augusti, 2018

   Känns det bra, att vara så elak? För någon annan mening finns inte med din kommentar. Kanske du borde övergå till tidningen Bamse, eller läsa boken Konsten att vara snäll, av Stefan Einhorn.


  2. josefin skriver: 14 augusti, 2018

   Pensionär har helt rätt i sakfragan.


 6. Bror skriver: 13 augusti, 2018

  Första klass i Kyrkskolan som B-klass, dvs två årsklasser i samma klassrum med en lärare, gick det också.
  Balett hade vi visserligen inte, inga besök av Nobelpristagare heller, men Roliga Timmen hade vi varje lördag och en snäll fröken som tyckte om oss ungar vare sig flickorna hade rosett i håret eller inte. Och den som redan kunde 8:ans tabell baklänges fick inga särskilda favörer för sådana uppvisade färdigheter. Men folk blev det av oss allihopa. Riktigt duktigt folk rent av.


  1. Christina skriver: 13 augusti, 2018

   Fint och rätt berattat , Bror . Du och de flesta andra lever lyckligtvis inte i en drömvärld . De som hålls i sin lilla sterila bubbla får inte lika mycket ut av livet . Vi borde egentligen tycka synd om de där ” fina ” människorna .


 7. PernillaA skriver: 13 augusti, 2018

  Bror, det var kanske precis därför det blev duktigt folk av er


 8. ancibetgfeldt i skriver: 13 augusti, 2018

  Estelle ska gå i förskoleklass! Förberedande inför nästa år!

  Det låter så märkvärdigt, just detta.Nästa
  ÅR börjar hon skolan på riktigt alltså i
  ettan.


 9. Monarkist skriver: 13 augusti, 2018

  Vad menar ni? Det är klart att det är skillnad på kungahusets medlemmar och på oss andra. Vi behöver inga säkerhetsvakter, vi ska inte representera Sverige på olika sätt inom och utom landet och vi ska inte kunna hålla längre föredrag inför andra. Gustav den sjätte och hans fru Louise kunde gå längs Stockholms gator utan skyddsvakt. Det går inte längre, vare sig för kungahusets medlemmar, presidenter eller statsministrar. Hoten är många. Därutöver finns många som bidrar till att förstärka kungligheternas överhet. Om människor bland annat slutade niga. Det är 2018 nu. Man kan visa respekt via handslag och en bra ögonkontakt istället. Vill man inte att det ska vara någon skillnad på kungahusets medlemmar och vi övriga, vill man nog knappast ha monarki.


 10. Fia skriver: 14 augusti, 2018

  Borde inte alla elever i Sverige ha möilighet till samma grunutbilning, dans och programering samt intresanta föreläsninar o närpoducerad mat tillverkad i skolan ??? Eller är det bara de super rika o kungliga samt deras syskon som tilldelas denna lyx??


  1. ananas skriver: 14 augusti, 2018

   Javisst borde alla ha det, men är det skattebetalarna, föräldrarna eller vem som ska betala det?


 11. josefin skriver: 14 augusti, 2018

  Hur har det nu gatt med denna skola som saknar rektor? En liten skamfläck som man kan tiga bort?


 12. lottie skriver: 14 augusti, 2018

  Konstigt att man inte väljer en annan skola, det här förstärker bara klassskillnaderna.


 13. ancibetgfeldt i skriver: 14 augusti, 2018

  Josefine Jag läste i somras att dom skulle få en ny rektor. Konstigt aTT det
  blev så tyst nu??? Mot i våras ,om denna
  skola!! ?


 14. ancibetgfeldt i skriver: 14 augusti, 2018

  Fia. .Jag håller med dig! , ALLA elever
  borde få samma grundutbildning!!!
  ??????????


  1. josefin skriver: 14 augusti, 2018

   Med tanke pa den uttalade dyslexin i familjen torde dessa barn ha behov av mer stöd i skolan än vad som är “normalt”, ity skolhjälpen hemma kan vara suboptimal. Da kommer väl en privatskola, med hög lärare:elev kvot till sin rätt.


 15. gunnel atrångert skriver: 14 augusti, 2018

  Lycka till i skolan. Har ett barnbarn som skall börja i skolan år. Förväntningarna är stora för alla barnen, vilken skola de än väljer. Alla föräldrar gör det bästa för sina barn. Närhet från hemmet till skolan har en stor betydelse. Skulle önska att alla barnen får äta svensk mat så långt det går.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar