Snart fyller prinsessan Estelle två år

Snart fyller prinsessan Estelle två år
Annons

victoria-estelle-svt

Den 23 februari fyller prinsessan Estelle 2 år. Här kan ni se några filmer den lilla prinsessan.

I samband med prinsessan Estelles födelsedag den 23 februari kommer det säkert nya härliga bilder på Victorias och Daniels söta dotter. Tills dess får vi hålla tillgodo med några söta filmer från året som gått med prinsessan Estelle.

Av Agneta Nisbeth
Foto:SVT

Prinsessan Estelle i Kungliga Tennishallen:

Annons

httpv://www.youtube.com/watch?v=uP4StYqeQGk

Prinsessan Estelle under kungens 40-år på tronen-firande:

httpv://www.youtube.com/watch?v=w-fLyJVpoYo

Och så en film på hur prinsessan Victoria och en massa andra kungligheter såg ut som barn:

httpv://www.youtube.com/watch?v=9DvSFW07Ccc

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

33 kommentarer till “Snart fyller prinsessan Estelle två år”

 1. Marguerithe skriver: 11 januari, 2014

  Den lilla prinsessan är fullständigt bedårande med sin hängivna mamma.


 2. Orolig skriver: 11 januari, 2014

  Av vilken anledning ska man tvinga en sedan länge utflyttad och gift dotter att föda sitt och makens barn i Sverige?

  Är det inte bättre att förbjuda lillprinsen vissa handlanden, vilka försämrar monarkins anseende?
  Detta kan väl inte Madeleine hjälpa.


 3. Irene HolmbergIrene skriver: 11 januari, 2014

  Orolog vad menar Du? Har nyss läst att Madeleine skall föda sitt barn i USA-
  Ser fram mot bilder från Estelles 2-årsdag.


 4. Sthlm skriver: 11 januari, 2014

  Visst är mor och dotter fina tillsammans, men nog tycker jag att det verkar vara lite för enkelt för en blivande statschef att ha så mycket fritid med sitt barn. Kronprinsessparet åtnjuter otroligt många förmåner från staten och då borde båda åtminstone arbeta i samma utsträckning som andra småbarnsföräldrar gör.


 5. Marguerithe skriver: 11 januari, 2014

  "4" Sthlm,
  Kan hålla med om ovanligt lång mammaledighet, men det spelar ju inte så stor roll så länge Kungaparet accepterar att jobba dubbla pass vilket de gjort en längre tid. Det måste väl finnas en överenskommelse inom familjen om detta.


 6. Nina skriver: 11 januari, 2014

  #4, jag förstår inte alls varför kungligheterna skulle behöva jobba lika mycket som vanligt folk. Varför är folk så missunnsamma? Låt dem vara kungliga och njuta av det.


 7. ATL skriver: 11 januari, 2014

  Ett sadant litet charmtroll. Hon verkar, enligt filmer och foton, vara mycket "secure" och utatgaende. Harliga bilder och film pa Drottningen, Kronprinsessan and den lilla sessan i galleriet.


 8. Sthlm skriver: 11 januari, 2014

  #5
  Kungaparet verkar inte ha så mycket att säga till om när det gäller deras barn. Föräldrarna får nog snällt lyda och kungen verkar vara den som får ta de flesta smällarna. Genom att Victoria ser ut att föredra ledigheten framför plikterna har väl kungen inget val. Han har krav på sig från alla håll!


 9. caterineg skriver: 11 januari, 2014

  Dubbla pass? Nåja det vet ingen, inte tror jag att kungaparet arbetar ihjäl sig, eller är det födelsedagskalas och dylikt som åsyftas? Jag skulle gärna fira min födelsedag med kalas i fyra dagar om någon annan betalar, det kallar inte jag arbete i alla fall.


 10. Zilva skriver: 11 januari, 2014

  Sluta klaga på att kronprinsessparet har för lång ledighet med sitt barn! Som vi alla vet finns det en morbror till barnet ifråga, som borde ha åtagit sig att avlasta sin syster med diverse officiella förpliktelser istället för leva evigt tonårsliv och roa sig med både det ena och det andra istället för att bli vuxen.


 11. lotta skriver: 11 januari, 2014

  Instämmer helt med dig, Nina! Vi lägger oss inte i någon annan stadsanställd persons arbetstid, så varför kungligheterna. Hur många riksdagsmän är det inte som har en plats, men inte utför några uppdrag? Det är ganska löjligt att gnälla om detta.


 12. realist skriver: 11 januari, 2014

  5 Marguerithe
  dubbla pass? LOL


 13. Karin Nilsson skriver: 11 januari, 2014

  # 5. Dubbla pass? Förklara gärna.
  De s.k. kungliga är till för folket och inte tvärtom! Redan det att en blivande s.k. statschef försörjs och har särställning medan hon väntar på att få ärva sitt yrke är emot allt vad som kallas ett nutida värdigt demokratiskt samhälle.


 14. Pboo skriver: 12 januari, 2014

  Underbara filmer! Vi har en riktigt härlig Kungafamilj!


 15. Katarina i Borgholm skriver: 12 januari, 2014

  Då kommer att släppa nya underbara bilder, något att se fram emot!


 16. Ingegerd, Läkarsekretare skriver: 12 januari, 2014

  På mitt barnbarns dagis vill alla flickorna ha rosett i håret, precis som prinsessan Estelle! Hon är visst småflickornas stilikon…


 17. Hilde skriver: 12 januari, 2014

  Sthlm
  Nå er det vel mange svenske foreldre som jobber både 50% ,80% eller 70% i perioder når barna er små så hvorfor ikke kronprinsesseparet.
  Se på det som en ressurs for Estelle at hun får mye tid med sine foreldre. Victoria og Daniel kan jo ikke gå av med pensjon når den tid kommer. Kan hende må de jobbe til de blir 90.
  Er helt sikker på at kongeparet påtar seg en del extra oppgaver med glede fordi de selv vet hvordan det var da de hadde små barn.
  Den danske undersøkelsen viste jo faktisk at V og D jobbet like mye som Mary og Frederik til tross for sin foreldreledighet og dobbelt så mye som Mette-Marit.


 18. Kristine skriver: 12 januari, 2014

  6. Nina, precis. Kungligheterna ska inte jobba som "vanligt folk". Dom ska bara vara kungliga och skänka oss lite glans i vardagen.


 19. emma_h skriver: 12 januari, 2014

  STHLM_"…nog tycker jag att det verkar vara lite för enkelt för en blivande statschef att ha så mycket fritid…" Hon är jobbande tronföljare i bra "kombo" m mammarollen Ändå är du knäpptyst om skattemedelsfinansierade brodern med samma skyldigheter + rättigheter dvs förväntad att jobba heltid som HKHare – såsom Singel & mkt långtifrån nån föräldraledighet i sikte! hans MINST SAGT sporadiskt förekommande uppdrag är Du HELT knäpptyst om minsann – och CP har du flera ggr sagt "vore mer lämplig att ta över efter CG" istället för V! varför kan man undra… JAN: Idrottsgalan_13e samt Delta i möte om Kungliga Medaljen_14 FEB: Besöka Svenska Rallyt_5-6e 8e, Prisutdelare ÅretsKock_7e
  Med Dina Ord… CP åtnjuter otroligt många förmåner från staten – då borde CP arbeta i samma utsträckning som andra prinsar gör.


 20. My skriver: 12 januari, 2014

  Många söta prinsar och prinsessor i de europeiska kungahusen. 🙂


 21. caterineg skriver: 12 januari, 2014

  Emma med sina &quot är bra jobbig att läsa, kanske hon har nånting att säga men det går inte fram.


 22. Sthlm skriver: 12 januari, 2014

  #17
  sista stycket

  Ingen bra jämförelse, det styrker väl bara det som har framkommit i media, dvs. att det danska kungahuset är latast i Europa. MM är ett kapitel för sig. Hon måste ju få ägna sig åt nöjesresor i stor utsträckning, men det är väl något norrmännen gärna bjuder sin älskade kronprinsessa på.


 23. emma_h skriver: 12 januari, 2014

  caterineg
  det har förekommit i andras inlägg istället för det CITAT TECKEN som angetts av skribenten ifråga…

  varför lägger du energi/tid på att läsa citat_jobbiga inlägg_slut citat om det inte ger dig något? refererar jag till annans kommentar/text (innan min egna kommentar) bör det anges som citat


 24. Maja skriver: 12 januari, 2014

  Dubbla pass innebär att kungaparet dvs kungen och Siva är på samma tillställning. Vad skulle det annars betyda?


 25. Lena skriver: 12 januari, 2014

  Inget tvivel om hur älskat detta barn är av sina föräldrar.


 26. Kristine, Oslo skriver: 12 januari, 2014

  Den lille jubilanten har en utrolig utstråling. Jeg må bare gratulere svenskene med en sådan liten arveprinsesse. Lykke til videre på livets landevei, lille venn.


 27. Linnea skriver: 12 januari, 2014

  En rar liten flicka! Märker den fina samhörigheten o kärleken mellan mor o dotter.Det är så fint och se.Victoria fick vänta länge på sin lilla unge.Jag önskar dem allt gott! Inte guld och glitter utan ett vardagsliv tillsammans i närhet och ro.


 28. Ki skriver: 13 januari, 2014

  Gullig liten flicka. Hele to år er snart gått siden hun ble født. Foreldrene har sikkert mye glede sammen med denne vesle solstrålen. 🙂


 29. DesiréeSvenskDam skriver: 13 januari, 2014

  #5 Dubbla pass? Det har då inte framgått av deras kalender i alla fall. Tar man bort sådant som är privat och födelsedagskalas o.dyl. så var det ganska tunt i deras kalender 2013 också.
  #18 D


 30. Pensionär skriver: 13 januari, 2014

  Ett alternativ för Victoria, Daniel och Carl Philip kan ju vara att de tar ett vanligt jobb och sedan begär tjänstledigt när de behöver representera kungahuset. Den lilla representation som Sverige har bär kungen och drottningen klara själva. När sedan kungen går i pension kan Victoria ta över på heltid. Madeleine behöver inte representera utan kan vara mamma och fru på heltid så länge hon bor i USA. Tänk vad många problem som skulle lösas med detta alternativ.


 31. Marguerithe skriver: 13 januari, 2014

  Jag är säker på att kungaparet vill ge Victoria den möjligheten att vara hemma med Estelle när hon är liten. Detta fick de inte möjlighet till själva när deras barn var små. Hjälpen var 0, och inga far- eller morföräldrar kunde avlasta. Drottningens föräldrar var då äldre och hon ville nog, som alla i vår generation inte besvära den äldre generationen.Varje generation bör ta sitt.


 32. Sthlm skriver: 13 januari, 2014

  #19
  Prins Carl Philip visade ikväll på idrottsgalan att han är den skickligaste i kungahuset att hålla tal. Bristen har säkert varit att han inte fått tillräcklig träning/stöttning. Nu verkar han orädd och flygfärdig och då kan man hoppas på att han utökar sina representationsuppdrag. Visst hade han blivit en fin kung!


 33. Pensionär skriver: 14 januari, 2014

  #31
  Hjälpen var noll. Vill du berätta för mej och alla ensamstående mammor och pappor med 8-5 jobb vad du menar med de orden.


Annons

Laddar