Sofia blir seriefigur – i Camilla Läckbergs nya bok

Sofia blir seriefigur – i Camilla Läckbergs nya bok
Nu har Sofia fått en ny karriär – som tecknad figur i Camilla Läckberg senaste barnbok. Ett projekt som kommit ur att Camilla och Sofia träffats privat flera gånger under de senaste åren. Nu hoppas författaren att boken genererar pengar till prinsessans Projekt Playground.
Annons

Det var Camilla Läckberg som la upp en bild på prinsessan Sofia på sitt instagramkonto och berättade om sin nya barnbok ”Super-Charlie och spökfällan” där prinsessan figurerar.

Så här skriver Camilla själv på instagram om det hela:

“I varje Super-Charliebok har jag ju en ”riktig” person i ett porträtt någonstans. Och nu i nya boken som släpptes häromdagen har jag väldigt speciella skäl till den person jag valt. Nämligen vår fantastiska prinsessa Sofia.”

Även Camilla Läckberg gillar prinsessan Sofia - såpass att hon får var med i Läckbergs nya bok - som seriefigur.
Även Camilla Läckberg gillar prinsessan Sofia – såpass att hon får var med i Läckbergs nya bok – som tecknad figur.

 

Böckerna om Super-Charlie har Camilla skrivit under de senaste åren efter ett antal år som deckarförfattare. Idén till Super-Charlie kom när Camilla väntade sitt tredje barn. När storasyskonen undrade vad som fanns i mammas mage kände hon ett behov av att skriva en barnbok och karaktären Super-Charlie började ta form. Hon ville kunna ”sälja in” lillebrorsan till de större syskonen och skrev en bok om honom för att få dem så positivt inställda som möjligt.

Camilla med maken Simon och sonen Charlie som fått böckerna uppkallade efter sig. Charlies pappa är Camillas ex-make, polisen Martin Melin.
Camilla med maken Simon och sonen Charlie som fått böckerna uppkallade efter sig. Charlies pappa är Camillas ex-make, polisen Martin Melin.

Sofia och Camilla träffas privat

I dag har det blivit sju böcker om Super-Charlie – alla illustrerade av Millis Sarri – och i den senaste figurerar alltså prinsessan Sofia.

Så här beskriver Camilla sin relation till prinsessan Sofia:

“Jag har träffat henne privat emellanåt en del de senaste åren och redan som person har hon imponerat stort på mig. Varm, ödmjuk, trevlig och med skinn på näsan. Och ännu mer imponerar hennes engagemang i Project Playground . Därför kommer hon både vara med i boken och framförallt kommer ”Super-Charlie och Spökfällan’s” försäljning generera pengar till Project Playground. Super-Charlie är ju en superhjälte som gärna vill hjälpa till där han kan.”

Sofia och sonen Alexander kommer säkert att läsa boken Super-Charlie tillsammans, om inte anat för att titta på hur mamma Sofia är som tecknad figur.
Sofia och sonen Alexander kommer säkert att läsa boken Super-Charlie tillsammans, om inte annat för att titta på hur mamma Sofia ser ut som tecknad figur.

Massor av människor har förstås kommenterat Camilla Läckbergs instagraminlägg och hyllat henne för hennes initiativ och bra val av karaktär i boken. Många kommenterar: “Underbart val” och “Mycket bra initiativ”.

Foto: IBL och Erika Gerdemark

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Sofia blir seriefigur – i Camilla Läckbergs nya bok”

 1. m skriver: 18 oktober, 2018

  Inte konstigt att de träffats genom åren då hennes vän och kompanjon varit Sofias närmaste (pr) under många år.


 2. vesna skriver: 18 oktober, 2018

  Jag har inte läst Super-Charlie böcker men jag tror att Camilla gör sitt bästa för barn och föräldrar. Hon själv är mamma och har mycket erfarenhet av barn och hur barn tänker så kanske är inte konstigt att ge sig på att skriva barnböcker.
  Ett bra samarbete med prinsessa Sofia. Fint att de två kvinnor respekterar varandra.


 3. Margareta Rosén skriver: 18 oktober, 2018

  Ska inte PP vara privat för Sofia. Är det då lämpligt att göra ett sånt här jippo?
  Det sas ju att PP inte är ett kungligt project, men det tycks Kungahuset ha glömt.


  1. konsttanten skriver: 19 oktober, 2018

   Något så oskyldigt, som detta är, och är för barn, så kungligt eller inte….”så what”!


 4. Farmorp skriver: 19 oktober, 2018

  Ibland överträffar verkligheten dikten.


 5. Hanna skriver: 19 oktober, 2018

  Superförfattaren skriver en bok om Superprinsessan som hon lärt känna genom Superagenten -vinsten går till välgörenhet för barn. Om sen andra barn vill läsa om det så fine!


 6. ingalisa skriver: 19 oktober, 2018

  Dessa två damer passar nog väldigt bra tillsammans!


  1. IngridR skriver: 19 oktober, 2018

   Ja, precis så tänkte jag också Ingalisa!


  2. Karin skriver: 19 oktober, 2018

   Håller med dig. Camilla har ju berättat om att hon inte är “accepterad” av kultureliten och som vi vet är det många i den gamla överklassen som ser ner på Sofia, så de har nog en hel del liknande upplevelser.

   Båda är beundransvärda powerkvinnor som gillar att synas och höras och det är roligt att följa dem båda.


 7. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 19 oktober, 2018

  Det borde snarare vara Project Playgrounds grundare och Barbro Ehnbom som figurerar i den boken. De verkliga hjältinnorna, de som gjort jobbet.


  1. Helene skriver: 19 oktober, 2018

   Gredeline, Tror ej att Frida Vesterberg, grundaren av P. Playground, önskar delta. Frida V. är nog fulltecknad med sitt arbete. Fortfarande platschef, samt utökat i Sverige med ett engagemang, : Aktivitet med fotboll dans, osv. i lokal Hallonberget. Inte så stor verksamhet i Sverige ca. 150 personer : ensamkommande ungdomar. Frida V. har nog 8 timmar verklig arbetstid.


  2. Leo skriver: 19 oktober, 2018

   Gredelina, instämmer! Hade det varit någon av de andra som gift sig med CP o därmed sk kunglig så hade varit dessa som varit med i boken!


  3. Midnattsol skriver: 19 oktober, 2018

   Så sant!!


 8. Kerstin Bergström skriver: 19 oktober, 2018

  Nej,Margareta Roseen, detta är inget kungligt Project. Så varför överhuvudtaget gnälla om det. Läckberg har använt Sofia som en seriefigur precis som Kp Viktoria blev någon Kalle Anka. Kommer ej ihåg vem det var. Synd om dig som ej har annat att bekymra dig över. Lägg din energi på barn som far illa istället. Sofia har nog frågat på något möte på slottet om det är ok. Hon skulle aldrig göra ngt utan att fråga o ha ett ok i ryggen.Är det svårt att förstå?


 9. Marie S skriver: 19 oktober, 2018

  Två damer med “skinn på näsan” och försäljning av barnbok – Project Playground är en perfekt kombination. Hoppas det blir många sålda exemplar.


 10. Bettan skriver: 20 oktober, 2018

  Synas och höras, ? tvivlar jag inte på.


 11. IngridR skriver: 21 oktober, 2018

  Camilla Läckberg vet hur en slipsten ska dras!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar