Sofia Hellqvist
– veckans stora snackis…

Sofia Hellqvist <br> – veckans stora snackis...
Annons

hellqvist

Vimmelprinsessan Mia Roswall.
Vimmelprinsessan Mia Roswall.

Vimmelprinsessan Mia Roswall fanns på plats på Berns Salonger i Stockholm i torsdags när prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist presenterade sitt välgörenhetsprojekt – och lätt toppar Sofia veckans stora snackis för Vimmelprinsessan…

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

253 kommentarer till “Sofia Hellqvist
– veckans stora snackis…”

 1. Sara skriver: 5 september, 2010
 2. kirsten skriver: 5 september, 2010

  Sofia är söt nu med mindre smink än hon haft på tidigare bilder.


 3. Mathias skriver: 5 september, 2010

  Madeleine klarar nog inte att bli utkonkurrerad av en yngre och snyggare tjej, nog därför hon fryser ut Sofia från familjen.


 4. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Ja Neta. Där håller jag med.


 5. Östhammar skriver: 5 september, 2010

  Lite komiskt med alla hysteriska tanter av båda könen här : )
  Ingen lär kunna påverka vad som händer mellan Carl Philip och Sofia så vi får vänta och se vad dom bestämmer sig för.
  För övrigt tycker jag Sofia är söt i övrigt har jag inga åsikter om henne eftersom jag inte känner henne.


 6. Tina skriver: 5 september, 2010

  Vackra Sofia!!!
  Vilken kontrast till…vissa kommentatorer..som Neta som tydligen här hemma i rännstenen!!!
  Sofia blir en utmärkt prinsessa och kommer att föda så söta prinsar o prinsessor!!!
  Gud vilka härliga bilder från den kungliga barnkammaren.. vi kan förvänta oss!!!


 7. Netaadika.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  #11. Tina…vad som borde hamna i rännstenen har jag min åsikt klar över. MEN jag håller med om att Sofia är söööt !!!
  The thing is: It just isn´t enough 🙁


 8. Netaadika.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Vid närmare eftertanke så skulle vårt kungahus iaf få ett betydligt ROLIGARE inslag med sköna Sofia än med träbocken från Ockelbo.
  :


 9. Gunilla M skriver: 5 september, 2010

  Sofia ser väldigt fräsch och vacker ut på kortet, hur hon är till sättet vet jag inte.


 10. Vicki skriver: 5 september, 2010

  Neta, nånting förnedrande måste Du ju kläcka fram, man kan ju verkligen undra vilken IQ du bestitter ???????????


 11. mingo skriver: 5 september, 2010

  Verkligen “badwill” för kungahuset om de får in denna nakenmodell i salongerna.
  Vi har inte ett kungahus värt namnet om så är fallet.
  Med hennes bakgrund är hon högst olämplig att ingå i den kungliga familjen.
  Tror dock inte att kungen och Silvia har så mycket att säga till om, men hoppas att svenska folket visar sitt ogillande.
  Skall vi verkligen ha kvar monarkin i Sverige längre?
  Ur led är tiden när ven som helst kan gifta in sig.
  Carl-Philip får gärna gifta sig med denna dam, men bör då avsäga sig sin titel.


 12. Marie skriver: 5 september, 2010

  #11 jag kan bara hålla med. Hon är jättesöt!
  Hahaha “Träbocken från Ockelbo” mja vet inte vad jag ska säga. Men en frisk fläkt är det inte.
  Jag har väl då aldrig varit med om så mycket svartsjuka damer som här. Och det verkar som både Silvia, Madeleine o Victoria inte heller kan smälta att det kommer ungt friskt blod in i kungahuset och tar deras lille Phille ifrån dem.


 13. Emma_H skriver: 5 september, 2010

  Dags för SVTs Uppdrag Granskning att göra ett avsnitt om Sofia typ “uppdrag Prinsessa”, annars lyser granskande journalistiken apropå Carl Philips flickvän m sin frånvaro – annars bara massa smörartiklar mest i media

  Eftersom Sofias projektkompanjon Frida Vesterbergs pojkvän/sambo är miljardären M Jefferies bosatt i Kapstadens och Sydafrikas motsvarighet till Hollywood, så borde Sofia & Frida lätt kunna få ihop mer resurser ”på hemmaplan” till fler ”lek-center i kåkstäder” på NOLL-tid i Sydafrika, då Frida o MJ regelbundet umgås o festar med internationella miljardärer makthavare, filmstjärnor kändisar m.m.
  fråga: Varför då föredra en BETYDLIGT LÅNGSAMMARE penga-insamling just via svenskar och ett svenskt Läppglans från Make Up Store???
  Kyssen på Berns (de var fullt synliga) vid balkongräcket var helt klart uttänkt på förhand – av Barbro Sofias Pr-kvinna – att just hamna på kvällstidningarnas förstasida som del av ”Operation Prinsessa”. Prinsen brukar annars anses vara mkt mediaskygg. PR-jippot på Berns gav förvisso Sofia uppmärksamhet i pressen men ingav det mer trovärdighet? knappast…


 14. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Ni som tycker Prins Daniel är tråkig.det är han nog inte hos Victoria.Jag skulle inte haft emot att ha en till måg.Men nu är mina döttrar gifta,så det var för sent.


 15. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Emma,där satt det!Fridas man.!Tänkte väl det.Luktar illa gör det,så jag måste öppna fönstret.


 16. Olivia skriver: 5 september, 2010

  Har svårt att förstå att så många går i taket för vem Carl Philip har som flickvän. Ingen lär ju kunna påverka varken honom eller någon annan runt honom vad vi än tycker.
  En del kommentarer använder såna ord att man kan undra om dessa personer själva är så moraliska och bildade, egenskaper de beskyller Sofia för att sakna.


 17. Linnea S skriver: 5 september, 2010

  #1. Hoppas verkligen att det ligger sanning i att drottningen agerar i den här välgörenhetssåpan. Finns ingen trovärdighet i detta, bara kallt beräknande för att få poäng.

  Att plötsligt blir så brinnande intresserad av barn- och handikappade efter 5- 10-års glamorliv, där allt handlade om att bli känd, rik och få umgås och frottera sig i glansen kring kändisar och lyx, känns absolut inte seriöst!

  Att samtidigt som hon fått prinsen på kroken välja exakt samma brinnande intresse, och försöka kopiera det, som drottningen och prinsessan Madeleine, är näst intill löjeväckande.

  Om nu Sofia åtminstone hade haft vett att välja något avvikande välgörenhetsarbete, att diskret och på sikt arbeta med för att få sympatier och respekt , och därmed någorlunda tvätta rent sin smutsiga stämpel !!

  Det brister i omdömet rejält varför denna dam bör inse att hon inte har kvalifikationer till jobbet som hon just så hett eftertraktar – att representera Sverige med oss svenska folket som arbetsgivare!


 18. BEN skriver: 5 september, 2010

  Det är något som inte stämmer då det gäller prins Carl-Philips öppna kärleksförklaring beträffande utvikningstjejen Sofia Hellqvist. Om han är så förälskad, som han uppger sig vara, är det väl bara att bilda familj med sin älskade. Varken han eller kungen och drottningen kan väl dock förvänta sig att svenska folket skall ställa upp på detta. Det handlar om en utvikningstjej som finns på nätet till allmän beskådning. Vad är det egentligen som ligger bakom kungens och drottningens agerande att så snabbt acceptera den här högst tvivelaktiga nya ”prinsessan”.
  Jag känner mig dock trygg om det är riktigt som det skrivs på något ställe, att regeringen också måste ge sitt godkännande för att utvikningstjejen ska få bli prinsessa.
  Det är ju isåfall lämpligt att redan nu, före valet, fråga alliansen/de rödgröna om de verkligen ämnar ställa sig bakom kungens förslag och godkänna utvikningstjejen som prinsessa av Sverige.


 19. Cecilia N skriver: 5 september, 2010

  När man läser kommentarerna här slås man av att nästan alla skriver i termer som lycksökerska och liknande.
  Har ni aldrig slagits av tanken att Sofia och Carl-Philip blivit kära i varandra utan några tankar på vilken ställning och bakgrund den andre har?
  Många som skriver här har säkert egna barn, skulle ni önska att de fick den behandling på nätet som ni nu bidrar till?


 20. Netaadika.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  #31 Cecilia… hehe jag tror knappast att Sofia blivit “kär” i Carl Philip utan någon tanken på vem han är. Sorry, men det är väl rätt uppenbart. Hon trodde väl inte att han stod i kassan på ICA?


 21. Linnea S skriver: 5 september, 2010

  #31. Mina barn är inte offentliga personer, eller skulle göra anspråk på att representera hela svenska befolkningen som kungahuset gör!
  Om min son kom hem och presenterade en flicka, som visade sig ha samma bakgrund, skulle det inte accepteras i vår familj, Men min son har helt andra värderingar och skulle inte komma på tanken att titta åt en sådan flicka, det är jag övertygad om!
  Det finns så många söta, vackra och välutbildade unga flickor som har goda värderingar – ja som är helt normala unga männsikor!


 22. Cecilia N skriver: 5 september, 2010

  Sofia kände förmodligen igen prinsen men det kan faktiskt vara så att hon trots det började umgås med honom. Många unga tjejer skulle se det som ett minus att man råkar bli kär i en person som innebär att pressen följer allt man gör och inte gör. Mina vänner och även jag själv skulle vara väldigt kära för att tänka oss att stå ut med detta. Det har ju även Daniel berättat om att han var tveksam i början men att de starka känslorna gjorde att han fortsatte umgås med Victoria trots alla jobbiga saker han fick på köpet. Det är ju inte en dans på rosor att tillhör den kungliga familjen, det finns många minussidor också.


 23. A-C skriver: 5 september, 2010

  Jag är lite nyfiken på vad ni anser om prinsessan Lilians bakgrund. Hon var ju nakendansös och fick vänta 30 år på att visas upp offentligt. Är det så att det måste gå ett visst antal år och i så fall hur många, så kan ni acceptera en tveksam bakgrund ?


 24. BEN skriver: 5 september, 2010

  Om det är riktigt som det skrivs på något ställe, att regeringen måste godkänna även prins Carl-Philips blivande gemål så känner jag mig trygg. Varken alliansen eller de rödgröna kan väl rimligtvis gå med på kungens förslag att en prins av Sverige ska få gifta sig med en utvikningsflicka, som alltjämt finns till allmänhetens beskådning på nätet, och kräva att hon ska få bli prinsessa av Sverige.
  Nu i valtider är det ju ett ypperligt tillfälle att ställa frågan till de olika blocken när valslutspurten kommer på TV.

  Om Carl-Philip vill skämma ut sig genom att gifta sig med en utvikningsflicka på nätet måste detta vara hans ensak, men självklart måste han då avsäga sig sin prinstitel. Tror kungen och drottningen att svenska folket är korkade och förstår de verkligen inte allvaret i den här historien, eftersom de drar hem henne till slottet på Öland.

  Jämför bara inte Sofia Hellqvist med prins Daniel. Tyvärr drabbar den här skandalen även vårt kära kronprinsesspar när prins Daniel hela tiden ska jämföras med prins Carl-Philips utvikningsflicka.


 25. Birgitta, Malmö skriver: 5 september, 2010

  Re 33 Jag har också en son som är uppfostrad med värderingar som gör att jag inte håller för troligt att han kom hem med en flicka med Sofias bakgrund. Men om han gjorde det, inte skulle jag säga upp bekantskapen med honom för det!
  Jag tror också att kungen o drottningen uppfostrat Carl Philip med värderingar som de inte trodde skulle leda till att han kommer hem med en flickvän vars bakgrund de har svårt att acceptera – men nu blev han kär i denna flicka och han är vuxen så vad kan föräldrarna göra ??


 26. Emma_H skriver: 5 september, 2010

  Nehej du Cecilia N_#31 – fakta snackar för sig själva vad det anbelangar. I en intervju i Dala-Demokraten i maj förra året avslöjade Sofia att hon ”siktar alltid väldigt högt i vad jag än gör”. Så länge Sofia väljer att dejta en prins är det därmed hon själv som utsätter sig/inbjuder till närgången granskning och uppmärksamhet. Offentlig person medverkade Sofia själv aktivt till att bli redan INNAN prinsen kom in i bilden – via sina yrkesval och medverkan i TV, tidningar intervjuer m.m – ständigt med fokus på Status, Pengar och Berömmelse. Självklart att Prinsesstiteln verkar lockande. 9 miljoner svenskar blir ev hennes arbetsgivare och därför är det inte helt oviktigt att Carl Philips val inger förtroende hos folket. Vän till S har dessutom erkänt i Aftonbladet att hon och Sofia spanade in C P “på håll” på nån nattklubb vid Stureplan nåt halvår innan de presenterades f varann av bekanta. I mellantiden fick hon kontakt m pr-kvinnan Barbro E ”and the rest is history as they say…”


 27. Katarina skriver: 5 september, 2010

  Varför undersöker inte SÄPO Sofias bakgrund.Vad har hon för kontakter egentligen.Uppenbart så far hon ju med osanning .Hon och CP medger Slits bilderna men alla andra då som är så mycket vidrigare.
  Jag hoppas att Kungafamiljen tar fram alla bilder och tillsammans tittar på dem för att få fram känslan vad hela världen tittar på.Hennes bilder kommer att falsa runt i all evighet!
  Visserligen är jag en äldre tant men jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa att Prins Carl Philip skulle välja en utvikningsflicka.Nu hoppas jag att Kungen agerar.


 28. Gittan skriver: 5 september, 2010

  Birgitta , Malmö #38…
  Jo, som föräldrar borde de mycket tydligt klargöra vad de förväntar sig och vad som gäller !
  Visst kan han gifta sig med Sofia… MEN då bör han mista sin rätt till tronen och sin prins/ hertigtitel… Sedan är det upp till prinsen att ta ställning till saken.
  Victoria och Madeleine klarar säker tronföljar uppgiften själva… Även om jag personligen är mycket förtjust i tanken på Carl-Philip som ställföreträdare för sin syster vid behov.


 29. josefine skriver: 5 september, 2010

  # 38 du har rätt i det du skriver.
  Det är ingen önskedröm för några föräldrar att sonen väljer en flickvän med den bakgrund Sofia har men vad kan man som föräldrar till en drygt 30 år gammal son göra för att ändra på det? Förmodligen inget alls och då har man att välja på om man vill fortsätta träffa sin son och därmed också hans flickvän eller om man inte skall fortsätta umgås med sonen som med all säkerhet väljer sin flickvän före föräldrarna om ultimatum ställs.


 30. Susanne skriver: 5 september, 2010

  Och reportern vet precis hur middagen på Solliden förlöpte eftersom han var där, som enda representant för media…?


 31. fredrik, sthlm skriver: 5 september, 2010

  Rep 35 Det undrar jag också. Intressant är ju också att Bertil behöll prinstiteln och Lilian blev prinsessa, men som sagt kanske det måste gå 30 år vilket i sig var en personlig tragedi då de inte kunde få barn ihop.


 32. Sollan skriver: 5 september, 2010

  Kaka söker maka.


 33. Irena. skriver: 5 september, 2010

  Hmm Mattsson: Utan drottningen är hela Bernadotteätten snart en kortnotis i historieböckerna. Hans Majestät är för svag för sina barn och, som det verkar, för snäll, helt enkelt.


 34. Linea H. skriver: 5 september, 2010

  Alle forældre ønsker vel deres børn bliver lykkelige – og holder
  et ægteskab ikke, er skilsmisser ligeså almindelige i kongehusene i dag, som hos os almindelige dødelige.
  Kongen og regeringen/riksdagen kan lade ham beholde sin
  titel, men fratage ham arveretten til den svenske trone, så
  prinsesse Madeleine rykker frem. Den såkaldte hollandske model
  Den løsning vil det svenske folk sikkert kunne leve med ???


 35. unni i solna skriver: 5 september, 2010

  # 45, ja det är hårda tongångar mot kungafamiljen inne på flashback inte minst Madeleine blir hånad över sin solning, vikt, rökning och frånvaro av arbete.


 36. pernilla skriver: 5 september, 2010

  re 49 Det låter som en bra lösning att ta bort arvsrätten men låta honom behålla titeln. Visste inte att man gjort så i Nederländerna.


 37. Irena. skriver: 5 september, 2010

  Ja. Linea H, det är en vettig lösning. De kan titulera sig hertigparet av Värmland.


 38. Linnea S skriver: 5 september, 2010

  Javisst är det krav och hårda tongångar,men det är det verkligen inom vanliga arbetslivet, samt politiska livet också på de högre och mer presigefyllda positionerna! En minsta lilla skandal och du får lämna jobbet, eller bli förflyttad till “arkivavdelningen” på företaget. Där kan man inte vika ut sig, låta sig fotograferas naken och med porrigt inslag!.

  På sjuttio- åttiotalet var det helt tabu att en kvinna skulle posera lite utmanande vid en exempelvis lyxbil. Det kallades könsdiskriminering, att kvinnor exponerades på detta sätt. Ingen svensk reklamfirma ägnade sig åt detta utan att få kvinnokämparna mot sig! Hur är det nu? Jo, nu är man enligt vissa (läs media) ett lämpligt prinsessämne därför att man har erfarenhet av att visa upp sig/posera !!!!


 39. pernilla skriver: 5 september, 2010

  # 45 Har också sett öknamnen på Flashback där Madeleine kallas för Ciggen t ex. Men det mest stötande tycker jag är att anspela på Daniels sjukdom när man hittar på öknamn. Lågt!!


 40. Maja Larsson skriver: 5 september, 2010

  Kungahuset får väl damma av något gammalt testamente från 1930-talet som i Danmark , så kanske det hela löser sig med Carl Philip och Sofia. I övrigt tror jag att Sofia kan bli en bra bondmora på Stenhammar hon vågar ju ta i skiten.


 41. Lina skriver: 5 september, 2010

  55.
  Ja, jag haller med. Blev ratt chockad forsta gangen jag sag nagon kalla Daniel for Njuren, och trodde det enbart var 1 tragisk manniska som hade sa lag moral..fast det ar tydligen fler for har sett det flera ganger. Det ar alltsa direkt motbjudande. Men men…karma


 42. Undrande skriver: 5 september, 2010

  Visst vore det kul att tänka sig bröllopskalas på slottet med Big.brother såpakändisar och prinsar och prinssessor, kanske Charles kommer då………


 43. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Lina # 59
  Någon har kallat Daniel njuren på den här siten också några ggr. Dålig stil.


 44. A-B skriver: 5 september, 2010

  Vill man veta lite mer om det aktuella arbetet och hur det finansieras, klicka på länken ovan och läs de senaste kommentarna där (om de inte är borttagna!).


 45. Lina skriver: 5 september, 2010

  Ja, dar passerar man en grans tycker jag.. (Men varfor kallar man Carl-Philip for Gaffeln?? Haha…ser han verkligen UT som en gaffel?)


 46. nina skriver: 5 september, 2010

  Om Sofia bara skulle avfärga håret, så hon såg liiite mer naturlig ut, var det bra. Hon är säkert en snäll och duktig tjej, stilig kan man nog inte kalla henne,tyvärr. Hon har inte klass, men hon är fortfarande ung og det kan hända mycket än. Den som lever får se.


 47. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Han har designat en bestickserie.


 48. snickarjohn skriver: 5 september, 2010

  Märker ni att ni skriver exakt samma sak som på förra tråden.
  Och på förraoch förra och förra…….
  Samma kommentarer om och om igen så fort denna kvinna finns med i rubriken.


 49. Midnattsol skriver: 5 september, 2010

  Jag får inte ihop detta: Sofia mår dåligt av all uppmärksamhet pga av sitt förhållande med Prins Carl-Philip av Sverige. Hon gömde sig därför i Kapstaden. Nu står hon talar inför en stor publik på Berns där hon vet att hon kommer att synas i media. Hon lutar sig samtidigt fram för att pussa sin prins, trots att hon vet att detta blir stora rubriker nästa dag. Det är faktiskt hon som kysser prinsen och inte tvärtom som tidningarna skriver. Det är inte C-P som tar ställning för Sofia på bilden, utan hon som tar ställning för honom.
  Detta är bevis nog på att hon är en golddigger. Det är så äckligt uträknat av henne. Hon vet hur hon ska göra. Visst kan jag önska dem all lycka, men det är nog bästa att han avsäger sig alla titlar om han gifter sig med henne. Eller får han behålla dem, men hon får inte bli prinsessa, utan kanske bara hertiginna av Slitz eller vad det nu blir..
  Skämt åsido, men jag undrar vad hon håller på med. Och jag undrar vad pressen håller på med när denna kampanj för att ändra Sofias image nästan är desperat. Fort går det minsann. Och jag förstår om Drottningen fått nog av henne.
  Dock håller jag inte med dem som tycker att det måste vara så svårt för kungen och drottningen att missunna sin son sin stora kärlek, för det behöver dom inte ens göra. Det räcker med att ställa lite krav på sin son genom att göra klart för honom att han pga sin ställning inte kan behålla sin arvsrätt och titlar och att han rimligtvis borde inse detta själv, om han väljer Sofia. Man ska ställa lite krav på folk. Det är inget elakt eller fel alls. Man måste inse vad som förväntas av en vare sig man är prins av Sverige eller sitter i kassan på Willys… Det vill jag lära min son i alla fall!


 50. signe skriver: 5 september, 2010

  Heder åt Silvia som äntligen sätter ner foten och visar vad hon tycker om Sofia likaså Madeleine. Vi svenska folket måste också stödja kungahuset genom och visa att vi tycker likadant att Sofia ska bort från de kungliga salongerna.C-P måste välja hur han vill ha det antingen lämna Sofia eller forsätta och då lämnar han sin prinstitel och allt vad det innebär. Sofia är så målmedveten och uträknande så det lyser om henne !!! Hon vill bara stå i centrum och nu utnyttjar hon sin relaton med C-P och står och visar och snyftar om hur hon “jobbar” i Sydafrika. Tack och lov gick inte Silvia och Len på den lätte !!!!


 51. pernilla skriver: 5 september, 2010

  re Midnattssol – men vi vet ju faktiskt inte, det kan vara så att kungen och drottningen redan gjort klart för Carl Philip att han mister titel och arvsrätt. Detta kanske redan är klarlagt och Carl Philip trots det väljer att vara tillsammans med Sofia. Kungahuset offentliggör nog inte detta förrän vid en eventuell förlovning i så fall.


 52. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Det som inte skulle godkännas i en vanlig Svenssonfamilj ska för attan inte godkännas i kungafamiljen heller.


 53. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Signe # 69.
  Ja absolut. Men vad gör kungen? Ingenting?


 54. Susanne M skriver: 5 september, 2010

  ” 72 Hur mycket medlemmarna i en familj än ogillar ett partnerval någon familjemedlem gör, så kan man ju inte ändra på vem en myndig person väljer att leva med….
  Jag menar det där med att godkänna eller inte godkänna förekommer väl inte i modern tid?


 55. Susanne M skriver: 5 september, 2010

  Det kanske är som skrevs här ovan att Carl Philip redan fått klart för sig att han mister titeln och att han ändå väljer Sofia.


 56. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Sant Susanne M.
  De flesta av oss vanliga familjer skulle ju inte göra något åt det. Men vi skulle heller inte gilla situationen. Inte acceptera.


 57. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Susanne,men det är en sak i familjen Svensson.Prinsen är prins och då måste han fråga pappa först.Sedan regeringen.Usch stackars kungligheter.Prins Bertil var karl för sin hatt och ville behålla titeln.Lilian fick vänta 33 år!


 58. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Ja Susanne.
  Om han gör det så är det okej. I så fall hoppas man att Sofia inte lämnar honom, för var hon ute efter att bli prinsessa så kommer hon inte att stanna.

  Då har C-P offrat väldigt mycket och blivit rejält blåst.


 59. Marie Johansson skriver: 5 september, 2010

  Många intressanta o bra kommentarer. som rojalist blir jag bara så besviken när jag ser CP:s omdömeslösa val
  . Flickan har tydligen börjat med välgörenhet för c:a ett år sedan, då hon började träffa sin utvalde. Dom får älska varandra hur mycket dom vill, men låt henne inte bli en representant för vårt land. Mycket mer kräver vi väl! Börjar nu fundera över apanagen, skall inte hovet börja redovisa vart våra skattepengar går? Vägrar betala skatte pengar till nakenmodeller, semestrar ständigt återkommande( man måste alltid vila, bröllop o sådant tar ju kraft) o nöjesliv i Båstad. Någon klok undrade över pressens överdrivna haussning av modellen, vad är det för inställsamhet. Pressen skall vara fristående, granska och kritisera! Kräv mer av dom som lever sitt härliga glassarliv i SVERIGES TJÄNST


 60. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Men jag tror att Calle Fille inte lyssnar på mammisen eller fadern.Ingen som är kär,gör det.Vi får se hur han gör.


 61. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Jag hoppas att Silvia och Madeleine står på sig. Kungen och Victoria verkar inte bry sig.


 62. Kristine, Oslo skriver: 5 september, 2010

  Det koker vel ned til at menn er noen ganske enkle og usofistikerte vesener. De lar seg styre av lyster, drifter og instinkter. . Et par store bryster (gjerne fake) og en stor munn (gjerne fake den også) – det er alt de vil ha.

  I et innlegg lenger opp var det en som trodde at regjeringen ville sette en stopp for dette ekteskapet. Der tar du feil. Ingen regjering i noe europeisk land vil sette en stopper for et kongelig ekteskap i våre dager. De vil godkjenne det. Av den enkle grunn at i våre dager er det opp til den enkelte, kongelige som borgerlige, å velge sin ektemake. Ingen, absolutt ingen, kan legge seg opp i dette.

  Så det er faktisk opp til prinsen selv, hverken kongepar eller noen svensk myndighet kan stoppe dette ekteskapet.

  Uansett er kongehusene snart en saga blott – i alle europeiske land. Og menns rolle som universets herskere er også på hell. Vi kvinner har for lengst gjennomskuet dem, som de uintelligente varelser de i grunnen og bunnen er.


 63. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Och Lennart Bernadotte förlorade sin prinstitel när han gifte sig med en flicka av folket.


 64. Irena. skriver: 5 september, 2010

  Men Kristine # 83: Ibland är det heta,manfolket, som svenske utrikesministern Carl Bildt t.ex.: HAN kan bli vår förste president!

  http://www.youtube.com/watch?v=Nc0_CpiQCdU&feature=related


 65. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Ändå måste prinsen rätta sig efter svenska lagar.


 66. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Irena,Carl Bildt?USCH!


 67. Kristine, Oslo skriver: 5 september, 2010

  Irena
  He, he -det finnes noen unntak, da. Noen få.


 68. SONNEVI skriver: 5 september, 2010

  När mettemarit fångade haakon hörde jag många nedsättande kommentarer och vad än dampressen skriver, det ligger ju naturligtvis kvar. Hon är och var väl inte drömprinsessan.. Mary av d-k har ju helt annan bakgrund o stil, trots att hon är en kvinna av folket. Ska vi nu bli som Norges Kalleanka-kungahus? Vad är problemet med kungliga herrar? Mindervärdighetskomplex tror jag..


 69. Irena. skriver: 5 september, 2010

  🙂 ja, vad är det för fel på grabbarna, VAD tänker de med egentligen??


 70. Irene Björkeroth skriver: 5 september, 2010

  det vi får veta kommer från skvallerpressen, inkl denna tidning…så egentligen kanske vi alla här luras till att skriva sådant som vi senare ångrar?….det som egentligen borde debatteras vore väl om vi ska ha kvar ett kungahus eller inte…men det lyser med sin frånvaro…under tiden är det allmän pajkastning och inbördes beundran….


 71. Emma skriver: 5 september, 2010

  #83 Kristine, Oslo
  Mener at have læst i en af dine tidligere kommentarer, at du er
  cand. scient. pol. eller det, der svarer til det i Norge.

  Det kan derfor undre, at du ikke er bedre orienteret om tronfølgelovgivningen i andre lande.
  I hvert fald i Danmark og Holland (og jeg tror også i Sverige)
  SKAL regeringen give deres tilladelse til ægteskab, for at et
  barn af monarken kan bevare arveretten.

  Sidste eksempel på, at en regering sagde nej, var da
  hollandske prins Friso ville giftes med Mabel W.S. (Hun
  havde vist en politisk fortid, som ikke kunne accepteres?)
  Han gav afkald på sin arveret til tronen – og er i dag ikke
  medlem af kongefamilien, kun kongehuset.

  Prinsesse Märtha Louise indtager også en særstilling, hun er ikke medlem af kongefamilien, men har bevaret sin arveret,
  hvis jeg har forstået det ret ??


 72. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Sigvard Bernadotte blev också av med prinstiteln.Tror att Carl Philip överlever det också.


 73. Bridget skriver: 5 september, 2010

  93. Medea
  Tror också Carl Philip överlever det, men gör du? Vilket kap kommer prinsessan Madeleine att hitta efter Jonas, kanske tvingas även hon avsäga sig sin titel – då får vi räkna…1 prinsessa kvar (och en träbock). Tänk om de inte får några barn?


 74. Fjolårets Bokslutsragata. skriver: 5 september, 2010

  Godnatt! ; )


 75. bibi skriver: 5 september, 2010

  Klart att Sofia visste vem Carl Ph. var när dom träffades. Precis som Silvia visste PRECIS vem Carl Gustaf var när hon “fick ta hand om” honom i München. Äpplet faller inte långt från päronträdet sägs det. Händer det Victoria något står Carl Philip på tur. Det kan bli Drottning Sofia (lämpligt namn i kungakretsar)!!! Jag ser inge skillnad


 76. Susanne skriver: 5 september, 2010

  Varför det så många här i SD:s forum som antyder att Silvia skulle ha varit ute efter att slå klorna i dåvarande kronprinsen? Varför skulle det vara så märkvärdigt att bli drottning i lilla kalla Sverige? Om hon var en lycksökerska skulle hon väl ha kunnat hitta en miljonär med yacht på sydligare breddgrader och leva lyxliv resten av livet…det fanns säkert sådana (miljonärer) på OS också…jag förstår inte varför livet som drottning i Sverige skulle vara något att trakta efter. Var det titeln, pengarna eller prestigen hon var ute efter den gången, menar ni?


 77. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  bibi.
  Skulle Sofia vara äpplet som föll från Sivia-päronträde`? Stämmer dåligt tycker jag.

  Drottnig Slitz-Sofia vill inte jag heller ha.


 78. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Bridget,jag överlever väldans bra utan prins Carl Philip! Strängt taget,bryr mig inte om utifall han gifter sig med Sofia.MEN!Då ska han avsäga sig prinstiteln.För jag vill inte betala hans o Sofias speciellt,apanage!


 79. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Lilith Ett poäng ikväll.Madelaine visade brösten i Thailand!


 80. Mattsson skriver: 5 september, 2010

  Lilith…. det var en olycklig bild den där i London med odågan från Gotland. Inte ett medvetet utvik !! Lite skillnad faktiskt. Men det blir nog karma av det med hehe 🙂


 81. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Hmmm Mattsson.
  Karma?? He he….


 82. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Lilith,Jöback är ute.Han är gift!Men ve o fasa.Kanskke det vore lika bra för skvallertidningarna?


 83. Bridget skriver: 5 september, 2010

  108. Lilith
  Nja, det där med Peter Jöback var nog ont förtal från någon stureplansbratt som ville prinsen illa. Tycker C-P visar tydligt vilket håll han är lagd på!


 84. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Carl-Philip är inte bög. Ser att vissa stackars vilseledda intrigmakare vill sprida det ryktet vidare. Suck.


 85. Lilith skriver: 5 september, 2010

  Det spelar väl ingen roll vem som höll i kameran?!? Faktum är att Sveriges prinsessa Madeleine har hånglat öppet på offentlig plats, i fullt dagsljus. i en världsstad. Kom inte och moralisera över Sofias bristande omdöme. Hon och hennes meriter motsvarar precis vad som gäller i kungafamiljen.


 86. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Hör ni,tänk om Sofia och hennes kompis sitter här och har roligt åt våra kommentarer?


 87. Bridget skriver: 5 september, 2010

  114. Medea
  …du menar gråter väl.


 88. Irena. skriver: 5 september, 2010

  Jaa, Mattson, stå på huvudet en stund, så kanske det kommer lite blod dit 😀


 89. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Bridget,det är hon för dum till!


 90. Lilith skriver: 5 september, 2010

  @ Medea:

  Nää, det tror jag inte hon gör. Förhoppningsvis skiter hon i oss och går vidare med sitt liv. Hon kommer med all sannolikhet att få en mycket bättre tillvaro än de flesta som skriver i detta forum. Och förhoppningsvis kommer hon att träffa en intressantare kille än CP.


 91. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Nej C-P har inte haft ihop det med NÅGON kille. Elakt förtal från en bitter republikan.


 92. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Mattsson… he he.
  Sign/ en som aldrig skrockat förr.


 93. Mattsson skriver: 5 september, 2010

  Demba så bra tack för det nu blev jag lugn och kan sova gott…får väl ligga lågt med huvudet …för blodets skull då eh Irena 😉


 94. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Gör det Mattsson. Lägg två kuddar under fötterna. He he.


 95. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Nej Lilith. Jag är själv gay. Om det var mig du frågade alltså.


 96. Lilith skriver: 5 september, 2010

  @bridget o demba:

  Varför talar ni i termer som “elakt eller ont förtal” om ni är open minded?


 97. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Ha ha Bridget.
  Dom vet inget ännu. 🙂


 98. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Hi,hi!Allihopa,nu för tiden är inget problem för någon,att vara gay eller så.T.O.M.Shakespear hade en pojkvän.Kram!


 99. zsarah55 skriver: 5 september, 2010
 100. Lilith skriver: 5 september, 2010

  Trots allt, är det anmärkningsvärt att ett par som inte ens kan uppfostra sina egna barn, tillåts vara statsöverhuvuden över hela Sveriges befolkning.


 101. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Fast det är klart är man prins så har man vissa förpliktelser.


 102. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Kram Medea


 103. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Lilith,jag tycker trots allt,att de har lyckats.Finns för det mesta ett barn som opponerar sig.Inte lätt att vara över huvud på oss andra.


 104. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Ja Lilith. Suck och stön och stånk. Det är ju förskräckligt. Hur kunde de få bli vårt kungapar?? Alla borde ju ha fattat när de blev det att de inte skulle klara av att uppfostra barn.

  Fattar du hur dum din kommentar var?


 105. Mattsson skriver: 5 september, 2010

  Hepp zsarah55 !!! ROMFL !!


 106. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Nej Lina, han får troligen taggtråd att tugga i sig nu. 🙂


 107. Bridget skriver: 5 september, 2010

  140. Demba,
  Tur man inte är lika populär som Demba på denna sighten. Ingen som bryr sig om man är gift, singel eller gay här inte. Talar man om trollen…


 108. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Passa dig Bridget. Man vet aldrig vad som händer eller när det händer. Nu har du varit här länge. Folk börjar känna igen dig.

  Själv har jag haft samme man sen 1974 och tänker fortsätta med honom. Så alla intresseanmälningar mottages men beaktas icke.


 109. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 september, 2010

  Vad ska Sofia med ledarkursen?Stackars pojkvän.Då får han inte en syl.Mina Pro,pensionärsklubben, tänkte skicka mig på ledarkurs, men jag sa,vad har jag för nytta av den?Sonen gör som han vill ändå.Och katterna lyssnar på matte när de har lust.


 110. Bridget skriver: 5 september, 2010

  144. Demba
  P.S skickar dom vidare till mig!
  kram


 111. Bridget skriver: 5 september, 2010

  145. Medea
  Du kan väl gå på en ledarutbildning så att åtminstone katterna lyssna..

  147. Demba
  OK, ska jag börja med skicka honom på en charmkurs…om det hjälper


 112. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Bridget.
  Vet inte vad som kan tämja en vild buffel. Men en charmkurs kanske är en bra start. Testa det.

  Nu måste jag sova. Ska upp tidigt imorgon.

  Sov gott när du ska sova och lycka till med buffeln.


 113. Bridget skriver: 5 september, 2010

  Hua klockan tickar men jag är inte trött, ska vara på ett möte tidigt i morgon men får väl slänga på en tråkig rulle svensk film så somnar jag bergis.
  Natti alla


 114. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Medea.
  Om du går kursen så kanske du lär dig hur du ska få pli på sonen och katten.
  Värt ett försök.
  Suss gott när du ska sova. Jag ska sova nu. Kramis.


 115. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 september, 2010

  Bridget. Läs en trist bok. Då somnar du snabbt.
  Kram.


 116. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 6 september, 2010

  Demba,jag har bra pli på sonen.Och katterna,Leifi och Prinsessan Elvis.Suss gott allihopa!


 117. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 6 september, 2010

  Bridget.lysande idé!Ta en Åsa-Nisse!


 118. Bridget skriver: 6 september, 2010

  154. Medea
  Då fortsätter jag nog här en stund till, är inte mycket för romaner. Åsa Nisse skrattar man ju åt och blir pigg – läser bara biografier och då blir jag också jättepigg. Just nu läser jag allt om prinsessan Diana fast på engelska som jag köpte när jag var där sist. åker reda tillbaka på onsdag 8 igen, ska fira med BBC Last night of the prom in the park som är på lördag. Många kända operasångare deltar.


 119. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 6 september, 2010

  Bridget låter kul!Jag har en svägerska som bor i London.Det var länge sedansom jag var och besökte henne.Just nu sparar jag för att resa till min dotter med familj i New Orleans.


 120. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 6 september, 2010

  Bridget,jag brukar chatta med min dotter samtidigt som jag sitter här.Du vet nu har dom förmiddag när vi ska sova.


 121. Bridget skriver: 6 september, 2010

  157. Medea
  Jo jag vet men du kan ju efterom du kan vila en stund i morgon. Har du några kort utlagds på dom på din hemsida?


 122. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 6 september, 2010

  Nigthi,nighti.


 123. Lina skriver: 6 september, 2010

  Bridget – i forra veckan nar jag inte kunde sova satte jag pa Ivan Boring pa youtube…somnade inom 5 minuter! Rekommenderas varmt! 🙂


 124. Linda skriver: 6 september, 2010

  CP är förälskad i den personen Sofia spelar, om hon skulle visa sitt riktiga jag skulle han bli rädd. Hon gillar inte honom utan hans pengar och status. Hon har länge varit ute efter ett lämpligt offer att lura och nu har hon hittat den osäkre och naive CP. Vi är MÅNGA som ser vad Sofia håller på med och vi går inte på hennes skådespeleri. Först visa underlivet och sedan gråta krokodiltårar över barn i Afrika som hon använder sig av för att verka gullig. Det hon borde gråta över är hur störd hon är som utnyttjar en annan persons känslor för att komma åt pengar och status. Golddigger, whitetrash, runkbildstjej är ord som beskriver sofia bra – och nu var jag ändå snäll.


 125. Linnea S skriver: 6 september, 2010

  #161. Linda bra skrivet! Jag tycker nästan lite synd om C-P som osäker och naiv går på den här såpan! En stor del av befolkningen, och förhoppningsvis regering, riksdag, samt övriga kungafamijen, har inte rosafärgade hinnor framför ögonen utan ser mera klart det falska skådespeleriet!

  Hallå, var är den oberoende granskande journalistkåren? Finns den inte längre, är den helt utrotad?


 126. Sally skriver: 6 september, 2010

  Hvis så mange tvivler på Carl Philips dømmekraft, hvad så
  med Kongen og Dronningens ? De har mødt Sofia Hellqvist
  og formodes også at have læst og set visse billeder af hende.

  Det ville være interessant at vide, hvor de står i forholdet til
  prinsens kæreste! Men kun tiden vil vise det. Udtalelser fra
  såkaldte “nærstående kilder”, har jeg ikke den store tillid til.


 127. Marie skriver: 6 september, 2010

  Ja halleluja 😀
  Carl Philip blir definitivt inte av med sin prinstitel eftersom han är nr. 2 i regentlängden. Och Sofia blir inte prinsessa, Jonas Bergström hade inte blivit prins. Och om hon nu blir prinsessa vad sjutton gör det? 😀
  Ska de va så svårt att fatta? 😉

  Låt dom gifta sig, De kan alltid skilja sig sen det är ju ingen direkt nyhet i kungliga familjer.

  Alla kommentarer här på SD är en sammanfattande bild av hur svenskar är: Avundsjuka, skvallrande, missunsamma och egoistiska.

  Gör något kul av era egna liv istället 🙂


 128. Lotta skriver: 6 september, 2010

  Jag håller med bl.a. nr 18. Detta hjälper inte. Hennes grundförutsättningar i livet ” ATT SYNAS ” finns kvar.
  Gud hjälpe.


 129. Gudrun L skriver: 6 september, 2010

  Vad är det för sorts människor som skriver de här fruktansvärt elaka kommentarerna? Det borde gå att anmäla dessa och det är en skam att SvDam låter dem stå kvar.


 130. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 6 september, 2010

  Men det är skojigt att läsa skiten!


 131. Ronja skriver: 6 september, 2010

  Den dag jag inte längre är arbetsgivare för vulgära kungahuset Bernadotte

  2012?


 132. lime skriver: 6 september, 2010

  CP studerar till lantmästare, inte lantmätare (vilket man f.ö. gör på t.ex. KTH, Chalmers, LTH ). CP bor tydligen på ett slott utanför Eslöv (som är till salu?). Har en medstuderande. Som hjälper CP läsa?


 133. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 6 september, 2010

  Lime,då kunde prinsen söka till Bonde söker fru!


 134. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 6 september, 2010

  Kom att tänka på att då blir prinsen mer tillgänglig för andra flickor!


 135. Katarina skriver: 6 september, 2010

  En klänning hjälper inte Sofia.Hon står och bröstar upp som om hon skulle göra ett jobb åt en herrmagasin.


 136. Anita skriver: 6 september, 2010

  Klänningen ser dessutom ut att tillhöra Barbro E?


 137. Lydia skriver: 6 september, 2010

  #179 Marie

  Det sista: håller med dig inte mycket till sexapeal där inte. Snarare mys i soffan, kramar och pussar.


 138. Löfström skriver: 6 september, 2010

  Lydia:

  Det finns t.o.m. massor av bilder på tåget som min far arbetade på, Silvia blev flugen till. Du hittar troligen dem på bl.a. SVT´s bildarkiv eller de större tidningarnas bildarkiv. Så någon skröna är det inte.

  Gällande arbetsreglerna, så fick OS-värdinnorna INTE umgås
  med gäster eller på annat sätt uppträda så att de kunde bli stämplade som eskortlickor. Samtliga värdinnor var ofta fotograferade i pressen, då de var mycket vackra, var sponsrade gällande allt från frisyrer till kläder. Därför kunde de aldrig vara anonyma. Silvia måste ha insett, vad hennes uppträdande skulle ställa till för problem för övriga värdinnor. För det gjorde det med besked. Det var inte roliga kommentarer, om värdinnorna, i press o.s.v.
  Silvias förekomst på bilder på restaurang med kungen, bilder på tåget på stickspår, innebar extra hårda regler inför vinter OS.

  Gällande bilder så finns det massor i de olika bildarkiven i bl.a. Sverige och Tyskland. Det bör inte vara svårt att finna dem. Där
  är inte Silvia chef, vilket står i bl.a. hennes CV.


 139. Susanne M skriver: 6 september, 2010

  Kan inte Svensk Damtidning stoppa Löfströms förvirrade insändare?


 140. Löfström skriver: 6 september, 2010

  Susanne!

  Svider sanningarna.

  Här får Du mer:

  När kungen avlider övertar Carl-Philip rätten att arrendera Stenhammars slott och 2000 hektar skog / jordbruksmark, park o.s.v. En hektar =10.000 kvadrat meter. Detta för summan 10.0000:- per år. Enligt de regler som gäller skall de de tio slott kungen disponerar, vara självfinansierade. Inga kostnader skall tas från skatter eller apanage. Själv betalar han knappt 1,5 mkr i sammanlaga arrenden. Lägg märke till att kungen själv äger bl.a. Solliden och massor av fastigheter. taxeringsvärde: 43,7 mkr. Mil från faktiska värdet. Till det många hus, fastigheter utomlands.
  Hovet vägrar dock besvara frågor gällande utländskt ägande av fastigheter / hus eller fonder.

  Kungens slott ger en bruttovinst på 284.000:- kronor.
  Statens fastighetsverk är de som bekostar underhåll av statens slott. Stenhammar kommer att få nytt värmesystem, plus rustas upp. Kostnad: Minst 42 miljoner kronor. En blind höna kan förstå att 10 slott med massor av hektar skog, jordbruksmark, jaktmarker, måste innebära enorm omsättning. men vi accepterar 284.000:- i brutto vinst, som kungahuset redovisar.

  Så Sofia får tillgång till otrolig förmögenhet, om hon lyckas binda Carl-Philip genom att bli hans maka.

  Kom igen nu Susanne M! Förklara var det förvirrade finns i detta!
  Får vi höra något förviirad förklaring till att kungahuset, bara kostar varje svensk 20 kronor per år. Förklara hur staten inte skulle ta in miljarder på dessa 10 slott. Den kostnaden, som staten nu missar, täcks inte av 12 kronor per svensk.


 141. Löfström skriver: 6 september, 2010

  Lite mer att bita i för Susanne:

  En överraskning är nog för många att kronprinsessan inte är den som disponerar Haga slott juridiskt.

  Dispositionsrätten av Haga Slott är Kungens! Det innebär att han
  låter Kronprinsessparet bo i huset som gäster. Det blir då ingen förmån skattemässigt.


 142. Löfström skriver: 6 september, 2010

  Jag glömde att Carl-Philips lägenhet ingår i avtalet gällande Stenhammar. Det är alltså kungen som disponerar lägenheten Carl-Philip och Sofia kuttrar i.

  Lägenheten ingick i testamentet när Stenhammar övergick till staten. Att inte kungafamiljen fick Stenhammar,beror på att det garanterar att Stenhammar inte kan säljas. Men skall alltid gå till äldste sonen som är tronarvinge. Detta måste troligen ändras, för vad händer om det inte finns någon son ?


 143. Lydia skriver: 6 september, 2010

  #187 Löfström

  Ja nog är du förvirrad allt. De tio slotten förvaltar hovet och tillhör kronan. Stenhammar har inget med det att göra då det ägs (tror jag) av en stiftelse. Ja kungen arrenderar det billigt, men det säger ingenting om att Carl Philip kommer att ta över det arrendet.

  De tio slotten är inte drivande jordegendomar tex. ett är Gripsholmsslott som säkert kostar en hel del då det mer eller mindre är ett dragigt museum.

  Om stenhammar ska rustas är väl det bra med alla arbetstillfällen.


 144. Lydia skriver: 6 september, 2010

  #189 Löfström

  ciat “Atttt intte kungafamiljen fick Stenhammar, beror på att det garanterar att Stenhammar inte kan säljas.” Vad menar du med detta?

  Testamentet angående Stenhammar är att hertigen av Sörmland ska disponera det.

  Självklart är det regenten som disponerar tex. Haga.


 145. Marie skriver: 6 september, 2010

  @181 Lydia, ja det blir nog inte mycket mer 😉

  #181 älskare i Hovstallet? Du menar kanske avelshingst 😉


 146. Löfström skriver: 6 september, 2010

  Lydia!

  Hertigen av Sörmland ärver inte Stenhammar. Han disponerar Stenhammar som i testamentet gick till staten. Detta för att grarantera att slottet enligt testamentet ALLTID skall arrenderas ut till hertigen av Sörmland. jag är osäker, men jag tror arrendet är fastställt till 10.000:- för all framtid ?


 147. Löfström skriver: 6 september, 2010

  Lydia.

  Måste Du hela tiden dra allt över en gräns. Lite logik får man väl kräva av Dig. Staten = Ansvarar för Stenhammar.Det stämmer att två slott är stiftelser, som förvaltas, underhålls av staten. Skall jag verkligen behöva skriva att Stockholms slott inte har skog, eller att Kina slott står på Drottningholms mark, eller att Gripsholm inte har åkrar. Det är att fördumma läsarna.


 148. Lydia skriver: 6 september, 2010

  Löfström!

  Skrev inte att hertigen av Södermanland ärvde utan som du skriver disopnera.

  Om arrendet är fastställt i en given summa i testamentet utan hänsyn till index, är det ju testamentesskrivaren som det felar hos, anser jag. Då skulle ju vem som arrenenderar göra det för samma summa som nu kungen gör.


 149. Löfström skriver: 6 september, 2010

  Lydia!

  Använd logik gällande Haga. Alla tror att kronprinsessparet disponerar ( t.o.m. ibland äger) Haga Slott. Juridiskt är kronprinsessparet gäster i huset. Det utnyttjas skattemässigt.


 150. Olivia skriver: 6 september, 2010

  ” 196 Skriv på en egen blogg istället för att förstöra forumet – ingen orkar läsa ditt svammel.


 151. Anna-Maria AlphageAnnaMia skriver: 6 september, 2010

  Efter att ha följt inläggen här på svenskdam.se en längre tid, avseende kränkningar,personangrepp och bl.a könsord riktade till vårt Svenska Kungahus och dess medlemmar eller andra närstående personer till Kungahuset,så fick jag nog, dubbelnog här i helgen som har gått.
  Vilket språkbruk 🙁
  Undrar om detta språkbruk säger mest om ämnet det avser att kränka eller om avsändarna….
  Jag fick så nog ,att jag har tillskrivit Svensk Damtidning chef redaktör samt Webb redaktören. Och ifrågasatt Svensk Damtidning , dess ägare, webb redaktionen .
  Yttrandefrihet har inget med öppenhet att göra, då öppenheten är så på låg nivå att man skäms och rodnar över att det släpps igenom.Yttrandefrihet innebär också ansvar både från publicist och debattör att vårda sitt språk, i webbform och i andra publika sammanhang.
  Kommentarerna att jag inte behöver vara på denna sidan och titta undanbedes – det är väl inte jag och andra, som uppskattar ett trevligt språkbruk med lite ordnat skvaller – kungligt nytt bl.a som ska stängas ute.Är det så och det är redaktionens mening- vilket jag har förstått på svar på mitt mail från tf chefred på webben – tja då finns det inte mer att diskutera. Då tar jag “min Mats ur skolan” och beklagar Er som inte har stil att veta var gränserna går med , icke under bältet inlägg,personangrepp,kränkningar. Så får det vara så med yttrandefriheten för min del på denna sidan.Skärpning och bättring emotses med klar tydlighet !


 152. Olivia skriver: 6 september, 2010

  # 198 All heder åt dig! Instämmer helt i det du skriver.


 153. Löfström skriver: 6 september, 2010

  Lydia. Vem som helst kan enligt testamentet inte hyra Stenhammar ! Jag tycker också att arrende summan är en miss.
  Jag tycker även det är sjukt att vi alla bidrar med enorma bidrag till köttproduktion,på Stenhammar, som utan EU-bidrag på årligen 1,9 mkr (senaste tre åren vad jag vet. Har inte forskat hur det tidigare varit ). skulle gå med minst 1,7 miljoner, årligen, i förlust. Vi betalar massor av bidrag i övrigt till Stenhammar, och andra slott, inkl. Carl-Philips gård. Hur 2000 hektar inkl. köttproduktion bara kan uppvisa cirka 100.000:- i bruttovinst, förstår jag inte heller.
  men det är ganska krånglig redovisning i kungahuset. Slotten skall ju finansiera sig själva gällande underhåll, övriga kostnader. Felaktigt stod det i Hovets årsrapport att underhåll av slotten tages från apanaget. Det är efter mitt påpekande ändrat från 2009. Vad man åberopar är att administration av slotten, delvis tages från apanaget.


 154. Löfström skriver: 6 september, 2010

  Olivia!

  Hur kan Du citera mig och veta att det är svammel om Du inte läser det jag skriver.


 155. bibi skriver: 6 september, 2010

  Löfström verkar vara otroligt insatt i div. händelser i svenska kungahuset. Intressant läsning och inte vanligt skvaller. Gärna mera.
  Annat än Demba, Marie, Bridget och andras nonsenspladder. Susanne verkar ha blivit nervös…


 156. Ann-Christine skriver: 6 september, 2010

  En försynt fråga till “Löfström”: du verkar ha vänner (och ovänner 🙂 )
  i alla läger om man läser mellan raderna-
  har du och din hustru varit inbjudna nån gång till slottet Stuyvenberg
  där som det verkar din väninna Nina/Rose/Skalleper bor 😀


 157. Olivia skriver: 6 september, 2010

  Jag har inte citerat någon det räcker med att ögna igenom några inlägg för att se att samma person skriver från morgon till kväll, samt att väldigt få är kvar och skriver här nu.


 158. Marika skriver: 6 september, 2010

  Sveriges drottning ställs nu inför sin största utmaning;
  måtte hennes rätta känsla, övertygelse och intuition inte svika henne.

  Jag är övertygad om att vår klarsynta och värdiga drottning genomskådat Sofia´s motiv och mål;
  säkert låter hon sig inte imponeras av hennes mycket strategiska ‘välgörenhets-profil’.

  Att Sofia är billig i ordets rätta bemärkelse är ju så tydligt som kan bli, men priset för kungahuset kommer sannerligen inte att bli billigt om hon invigs i den – och det är drottningen medveten om.

  Låt prinsen välja; titeln, privilegier och apanage eller Sofia.
  Simple as that.
  Carl Philip har, liksom sina syskon, förutom en väl tilltagen aktieportfölj en privat förmögenhet på ca 25 miljoner kronor; han kommer aldrig att bo i en skokartong oavsett om han förblir prins eller ej.


 159. Lotta skriver: 6 september, 2010

  Svar till bl.a. 198
  Jag håller med Språket är tidvis förfärligt. Vad vi tycker om kungahusets nya partner tycker jag att vi skall få säga dock med vanliga svenska ord.


 160. Olivia skriver: 6 september, 2010

  # håller med dig !


 161. Olivia skriver: 6 september, 2010

  # 206 Håller med.


 162. Lydia skriver: 6 september, 2010

  #205 Marika

  Håller med dig till fullo.


 163. Katarina skriver: 6 september, 2010

  #205 Bra skrivet, håller helt med Dig.


 164. Prinsessan av Världen skriver: 6 september, 2010

  # 205! Bra skrivet, tycker jag också.


 165. Ann-Christine skriver: 6 september, 2010

  Löfström jag är rakt på men VEM är det annars du vitsar med?
  Långsökt med “din” europeiska adelskvinna som skriver nästan perfekt på svenska OM hon inte har nån gammal anknytning ?
  Hon vet ju vad hon skriver om det ser man ju 🙂
  Jag har grävt lite sen aka Skalleper skrev så insatt om global leaders och jag hittar bara prinsessan Astrid och där börjar det stämma 🙂
  -anknytning till Österrike
  -familjen bodde också som dom anonyma dom är i 12 år i Schweiz
  -är aktiv som officer i medicinska corps i belgiska militären
  -kallas av Point de Vue för Belgiens prinsessan Anne för hon jobbar alltid
  -på belgiska hovets site kan man läsa att Astrid vägrar vara den typiska charityprinsessan hon sätter istället igång sina egna projekt inom sjuk-och hälsovård (som verkar vara det enda förutom familjen och konst hon bryr sej om 😀 ) som hon jobbar praktiskt med i Afrika mot malaria och omskärelse av flickor men hon jobbar också hemma i Belgien för sjuka och handikappade
  -maken Lorens jobbar också på heltid fast han som förmögen prins och ärkehertig nog inte behöver jobba alls antagligen (som VD för nåt stort läkemedelsföretag och han äger en bank i Schweiz)
  SYnd bara Astrid är så ovårdad på alla bilder med trist frisyr och omoderna säckiga kläder hon ser ju ut som hej kom och hjälp mej 🙁 och hon är ju inte ful direkt . Där skulle en duktig stylist kunna göra underverk (ni som bara klagar på prins Daniel som ju inte alls är så tokig 😀
  VEM är DU egentligen “Löfström”? Kanske är du ändå en monarkist innerst inne som driver med oss 🙂


 166. Ann-Christine skriver: 6 september, 2010

  Synd vi inte får läsa mer om det belgiska kungahuset förresten.
  I Point de Vue valdes kronprinsessan Matilde som den bästa och MM som den sämsta kronprinsessan. Det tycker jag säjer en hel del och ändå är det så sällan vi får läsa om dom belgiska. Kung Albert är ju faktiskt halvsvensk 😀


 167. Linnea S skriver: 6 september, 2010

  # 205 Marika! Delar dina åsikter, bra skrivet!

  Det här “billiga” och oseriösa välgörenhetsjippot på Berns har helt tagit fokus från välgörenhetsorganisationen Childhoods arbete i Capetown förra veckan, då prinsessan Madeleine med flera var på plats! Mycket lite rapportering om det arbetet !!!!


 168. Ann-Christine skriver: 6 september, 2010

  Hur hade det belgiska hovet reagerat på en nakenmodell och lycksökerska som Sofia 🙁 jag tycker man kan ställa den frågan.
  Kungen måste skydda monarkin NU. Jag vill inte man skrattar åt oss utomlands 🙁


 169. mingo skriver: 6 september, 2010

  Allt för att göra sig rumsren, och snabbt skall det gå, så vi kan acceptera denna nakenmodell som prinsessa av Sverige.
  Det är det, som det hela går ut på.
  Smart planering av Sofia , eller………


 170. eva skriver: 6 september, 2010

  Inga kommentarer kommer att publiceras mellan klockan 16.30 på eftermiddagen och klockan 9 på morgonen.
  Eva Österlind


 171. Eva H. skriver: 6 september, 2010

  C-P är 30 år fýllda och kan välja vem han vill. Men jag hoppas att hovet i det fördolda verkligen kollar upp Projekt Playground och ser vart pengarna tar vägen. Några riktiga reportage har vi inte fått se enbart några bilder på Sofia och väninnan i en samling barn och det säger ju faktiskt ingenting. Helt klart är det vad syftet med detta “projekt” var, skaffa sig ett “pluskonto” hos kungafamiljen. Victoria är snäll och stöttar sin bror naturligtvis, bara hon inte blir lurad.


 172. lime skriver: 7 september, 2010

  Kommentarer kommer ej att publiceras mellan 16.30-09.00.
  En tillfällig lösning eller permanent? Framgår ej av info.

  Ev. konsekvens: läsarna får läsa 15,5 timmar gamla, inaktuella kommentarer. Oavsett om någon ‘stor’ nyhet har inträffat eller ej.

  Kvällstid är ju för de flesta den enda lediga tid för att hitta info,
  eller ventilera åsikter.

  #198, liten tuva som stjälpte stort lass…

  ‘Det fria ordet’ har ersatts av munkavle och censur.


  1. eva skriver: 7 september, 2010

   Tonen har blivit för rå och många kommentarer är rent kränkande.
   Vi måste dra tillbaka klockan och hålla oss till “trivselreglerna” som gäller för kommentarsfälten.
   Här är det regler som gäller, för ALLAS trevnad!
   https://www.svenskdam.se/2009/11/regler-och-ansvar-for-kommentarer/


 173. snickarjohn skriver: 7 september, 2010

  Lime,
  Dessa spalterna har de senaste veckorna blivit alltmer vulgära och fulla med tarvligheter. Både språkligt och innehållsmässigt.
  Kom även ihåg att denna tidning inte har någon skyldighet att hålla med ett forum för alla.


 174. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 7 september, 2010

  Ja det är synd,för nu kommer detta forum inte att bli lika roligt och intresant.Får säga att det var roligt så länge det varade.


 175. Silvia skriver: 7 september, 2010

  Säpo har väl utrett Sofia och kollat på vilket sätt hon försörjt sig de senaste åren? Hoppas derar mandat utsträcker sig till Playground.


 176. Netaadika.bloggspace skriver: 7 september, 2010

  Lime,
  Jag det är ingen tvekan om att locket är på nu. Gäller tydligen för hovet att sätta munkavle på media. Journalisterna skriver bara positivt och gulle gull om Sofia..
  Denna censur kommer inte att fungera i det långa loppet. Allt finns kvar på nätet i all framtid att beskåda över hela världen.

  Alltihop påminner om pressens absoluta tystnad om Gustaf V och hans bravader i sängkammaren.
  Men det var då det.


  1. eva skriver: 7 september, 2010

   Neta, vi har varit i kontakt med varandra om detta många gånger – och du vet mycket väl vad som gäller.
   Nu är tonen för rå och många kommentarer är kränkande.
   Reglerna hittar du här:
   https://www.svenskdam.se/2009/11/regler-och-ansvar-for-kommentarer/


 177. Vicki skriver: 7 september, 2010

  Denna kvinna har verkligen en dubbelnatur, ena dagen skrattar hon hejdlöst åt en lärare med spasmer, t.o.m. skriver om det i bloggen.
  Andra dagen ömmar hon till tårar för hemlösa barn och handikappade ??????
  Hon intar den ställning som ser bäst ut för tillfället, inte bara i en bemärkelse 😀


 178. Gneta skriver: 7 september, 2010

  Skönt att det styrs upp lite med kommenterande här.. för som sagt sista tiden har varit under all kritik..

  Det finns någonting som heter “netikettregler” och dessa har definitivt inte följts av en del som skriver här…


 179. Anna-Maria AlphageAnnaMia skriver: 7 september, 2010

  # 220 Lime .

  Mitt inlägg handlar om språkbruk, inte censur allmänt.Ej heller munkavel på att kunna debattera gärna friskt och öppet,men med ett vuxet språkbruk.
  Jag tycker fortfarande att yttrandefriheten är en viktig och demokratisk rättighet som vi ska vara rädda om.De signaturer som här på svenskdam.se inte har insett ansvaret i att inneha en yttrandefrihet , där ansvarsdelen ingår , det är de som förstör öppenheten, inte jag, “liten tuva “.Öppenhet och yttrandefrihet är väl inte samma sak som att bruka könsord på personer , kungliga eller ej . Att ständigt återkommande personer har sina smågnabb här,om sina privata affärer,ägande,revisioner etc hör väl inte heller hemma här ? utan det ska väl vara tillhörande artiklar på svenskdam.se , som ju är det som ska kommenteras.Eller ?? Det egna privata ev ägandet,privatekonomi etc tillhör i min värld privat mailväxling…
  Att det stängs på denna sidan e kontorstid,handlar ju om att det inte finns en teknik som kan sudda ex.könsord i texter, utan måste i stället granskas av en fysisk person. De stora nyheter som vi då eventuellt !!?? skulle missa, då det är stängt här, finns att få i kvällspress och annan media. Så jag tror säkert att det kommer en lösning på 24hours öppet.Men då får väl vi skrivare ta vårat ansvar.Som fortfarande innebär öppenhet,yttrandefrihet, men inte personangrepp med rungande etiketter i form av könsord eller andra kränkande ordval.
  Att C-P flickvän innehar en historik som kanske inte är representativ för Sveriges Kungahus, och Sverige , må så vara, och låt förnuft råda på den punkten.Men därifrån till att kalla personer för könsord eller annan lytesbenämning är inte förenligt med en vuxen och öppen och fri diskussion. Tack för att jag har möjligheten att yttra mig.


 180. höstsol skriver: 7 september, 2010

  Gratulerar!


 181. Kerstin skriver: 7 september, 2010

  # 229 Jag instämmer helt i det du skriver.
  Bra att det blir trevligare tonläge här nu .


 182. mingo skriver: 7 september, 2010

  Skönt att få bort all privat chattverksamhet här.
  Tonläget måste också skärpas.


 183. Lydia skriver: 7 september, 2010

  Tja, jag vet inte vad jag ska säga. Visst, jag har en gång sett ett ord som betyder att en kvinna försörjer sig genom att sälja sin kropp och då har jag ändå läst inläggen ofta. Några fula könsord har jag inte sett, visserligen har jag själv skrivit ett påhittat, angående artikeln i papperstidningen som rekommenderar Sofia att tala ut och där jag påpekar att det bara funkar om det bl:a inte finns bilder där kön visas.

  Att forumet har en viss aggression beror ju också på att den samlade svenska journalistkåren hausar denna tjej och då kommer en reaktion. Det är lite synd om SvD som får ta smällen direkt, när det ser ut likadant i granskande tidningar. Att hovet har haft sina önskemål är inte för naivt att tro och då finns en viss censur. Men just SvD lever till viss mån på goda realtioner med dem de skriver om och man hugger ju inte av den hand som föder en. Men om man täker lite mer långsiktigt kanske det är just det man gör.

  Daniel Nylén har ju tidigare skytit om att han vågar ställa de obekväma frågorna och vara till viss mån kritisk. Jag har faktiskt sett det en gång. Och det är väl bra att en journalist gör det, utan att vara otrevlig och göra sig själv till fiende. Nu hoppas jag att han jobbar med lite grävning, då han inte skrivit på sin blogg på några dagar, hoppas kan man ju.

  Annars en fråga: varför skriver ni enbart positivt om Sofia och skyler över det som inte alls hände för länge sedan i ett annat liv?


 184. Prinsessan av Världen skriver: 7 september, 2010

  Ja, bort med all privat chattverksamhet också!!!
  Det är sååå tråkigt att behöva ta sig igenom folks privatliv för att läsa i kommentarerna som HÖR TILL ARTIKELN!!!!!!!


 185. pernilla skriver: 7 september, 2010

  # 234 Håller med dig.


 186. Pia skriver: 7 september, 2010

  Jaghåller med 62″Midnattssol”, till fullo. Jag hoppas att mina egna två söner har bättre förstånd om det kommer en dam av Sofias sort i deras väg. Prinsen är nog lite väl naiv och godtrogen. Jag har läst om den utstuderade mrs. Simpson, som vampade Edward XII och han såg ut som en ledsen hundvalp för resten av sitt liv. Det vore ju synd om den snälle Carl-Philip för sent skulle inse vem han fallit för.


 187. pernilla skriver: 7 september, 2010

  Carl Philip är vuxen och avgör själv vem han träffar och gifter sig med. Han vet säkert vilka konsekvenser hans olika val medför, utan att arga insändare drar slutsatser som kanske är helt.


 188. Vicki skriver: 7 september, 2010

  Ja, det får man ju verkligen hoppas att Carl-Philip är gammal nog att kunna se vem hon är och avgöra själv !

  Men vad brukar man säga, “kärleken är blind” och han skulle ju inte va den förste karln i världen som låter sig manipuleras.
  Hur lång tid behöver man för att genomskåda skådespeleri ?
  Beror på hur bra skådespelerskan är 😉
  Man får hoppas han slipper ångra sitt val !


 189. signe skriver: 7 september, 2010

  Ja kärleken är verkligen blind. Problemet är ju att C-P är en officiell och även kunglig person och då är det väl ännu viktigare att han “håller på sig” eftersom hela världen har ögonen på det här paret . Eftersom inte det svenska kungahuset har varit inblandade i några skandaler tidigare (jag menar den här familjen) så är det ju extra intrssant att Madeleine och C-P ramlat dit. Men det värsta är ju ändå C-Ps förhållande med en nakenmodell. Om inte C-P lämnar henne så kommer det att skada Sverige och kungafamiljen kommer att bli en pajasfamilj som alla kommer att driva med som typ hejbaburiba oj vad mycket de har att drva om nu. Kungen MÅSTE ta tag i detta nu!!!!!!


 190. mingo skriver: 7 september, 2010

  Tror inte att vare sig Silvia eller kungen kan sätta sig upp mot C_Ps val av frilla. Vi fär nog stå ut med fröken nakenmodell.


 191. Nettan skriver: 7 september, 2010

  Hoppas verkligen att kommentarerna blir sakligare och inte så vulgära som de varit. Dessa människor som spyr ut sin galla mot människor som de, över huvud taget, inte känner, visar bara hur dåligt omdöme de själva har. Troligtvis är de väldigt missnöjda med sina egna liv. Jag tror inte man har behov att att häva ur sig så mycket otrevliga saker om man är nöjd med sitt liv.
  Jag hoppas bara att våra prinsessor och prins får leva lyckliga!


 192. Lydia skriver: 7 september, 2010

  #241 Nettan

  Omdömet tror jag inte det är något fel på.

  “Jag hoppas bara att våra prinsessor och prins får leva lyckliga!” Var det en kommentar om att vi som är kritisk till prinsens val inte gör det, eller?


 193. Louise skriver: 7 september, 2010

  SKÄMS allesamman!!!!
  Kritik är sin sak men mobbing är oförlåtligt och ni är vuxna människor!! Oavsett bakgrund är hon er medmänniska och ni beter er som hyenor, ta diskussionen om äktenskap och titlar den dag det blir aktuellt och låt de vara ifred, att få ett förhållande att fungera är svårt nog utan gamar som önskar all olycka över dem!


 194. Josephine skriver: 7 september, 2010

  Nettan,

  Märklig logik – och ärligt talat osund.
  Förespråkar Du att vi bara skall le rart och hålla käften a lá ‘Kejsarens nya kläder’?

  Att påsta att människor med obekväma åsikter är ‘olyckliga’ eller ‘missnöjda’ med sina liv är ju patetiskt och naivt, ursäkta mig.
  Kan upplysa Dig om något som t.ex drottning Margrethe av Danmark så klokt har sagt;

  – ‘Ja-sägarna, och de som bara okritiskt håller med allt, ska man akta sig mycket noga för.
  De är behagliga att ha omkring sig – men farliga…’

  Att folk är upprörda betyder att de fortfarande bryr sig, och att monarkin betyder något i landet.
  Något som jag tror att de kungliga föredrar; när likgiltigheten inträder betyder det ofta slutet…


 195. Andrea skriver: 7 september, 2010

  Jeg tror mest på, at der er kommet et påbud fra Hovet og Nina E . i går til SD ! Overalt i dansk presse fyger det med rygter, dels om nye bikinibilleder og at prins Carl Philip har friet til Sofia.
  http://www.bt.dk/royale/nye-fraekke-bikini-billeder-af-carl-philips-kaereste


 196. Prinsessan av Världen skriver: 7 september, 2010

  #244 Josephine, bra skrivet! Vi kan väl inte bara säja ja till att Sofia kommer in i “kungahuset” Då går väl skam på torra land!

  Kyrkans förtryck har vi ju sluppit ifrån, vi är ju inte tvungna att betala skatt till Svenska kyrkan men en hel familj som består av kött och ben precis som vi andra är vi tvungna att försörja!!!!!!
  Är det konstigt att tycka att gränsen går här nu? Det gör nog de flesta!

  “Kungen” själv har ju uttryckt sin avsky för alla slags dokusåpor och den p**rsåpan hon var med i var väl inget för en blivande prinsessa? P**rbilderna kommer ju alltid att förfölja henne också. Det finns ju gränser för vad man ska behöva acceptera!!!!!


 197. Katalin skriver: 7 september, 2010

  Prinsessan av Världen,

  Suveränt bra poäng Du tar upp; jag instämmer helt med Dig.

  Kosmetikaföretaget The Make up Store tror nog att Sofia har en god chans att bli svensk prinsessa, ser nu sin chans och satsar därmed dubbelt på:

  1) en möjlig prinsesskandidat – vilket är ovärderligt
  2) välgörenhets-profil (ungefär som The Body Shop)

  Det är synd att de välgörande ändamålen utnyttjas bara för att en viss person, som nått målen genom att visa ändan,
  nu behöver ändra image.

  En succé i det hänseendet förtjänar hon därför inte, och företaget The Make up Store visar hur omdömeslösa de är som medvetet väljer en sådan person som frontfigur. Tyvärr.

  Därför kommer jag inte att köpa vare sig läppglanset eller något annat i fortsättningen från The Make up Store.


 198. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 7 september, 2010

  Finns nog en viss risk att The Make up Store får mer minus än plus av detta i långa loppet.


 199. BEN skriver: 7 september, 2010

  Är det vanligt att SD låter en utvikningsflicka, som (tack och lov) inte tillhör kungafamiljen (än), ta så stor plats i tidningen som Sofia Hellqvist gör. Det finns ju faktiskt alltjämt utvikningsbilder på henne på olika sajter till allmän beskådning. Jag trodde att en kunglig veckotidning hade ett annat moraltänk än vad SD tycks ha.


 200. Netaadika.bloggspace.se skriver: 7 september, 2010

  Ingen skall tro att jag gillar Sofias image NOT …men kanske när det nu ändå är så mycket “löst folk” som kommer in i alla europeiska kungahus (not to mention moneymonaco) så kanske lilla näpna Sofia ändå skulle bli en frisk fläkt här uppe i vårt trista kungahus (undantar Madeleine här hon är inte trist) Ja, iaf när man jämför med den nyligen ingångna mesalliansen med BoxerRobert. Tristare kan man väl inte se…? Som någon skrev så kan det bli riktigt livat på Drottningholm. Jag unnar vår stackars prövade Tjabo lite lugn och ro och roliga aftnar på hans ålders höst.

  Tack för mig om jag inte blir granskad. Den som lever får se 🙂


 201. Marika skriver: 7 september, 2010

  Nix,

  inget mer från Make up Store i fortsättningen.

  Det är inga problem att avstå från det, eftersom märket ändå håller ungefär lika låg kvalité som sin nya mus-a, Sofia Hellqvist.


 202. Prinsessan av Världen skriver: 7 september, 2010

  #231, Katalin, Du är inte så dålig själv heller!!!

  Jag tänker på det här med välgörenhet; Oriflame Cosmetics, som jag själv använder, startade Childhood Foundation tillsammans med Silvia. Oriflame går alldrig ut med detta eller gör någon reklam för sig!!!!!! Det finns bara en liten symbol på baksidan av katalogerna (tillsammans med andra symboler t ex :ej testat på djur) och den som säljer eller köper Oriflame-produkter kan lämna ett bidrag till Childhood på 20 kr. eller mer.

  Oriflame skulle ALDRIG bete sig på detta högst oseriösa sätt, det vågar jag lova!!!!!!!


 203. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 7 september, 2010

  Sant Marika.
  Dålig kvalité på allt man testat därifrån.


 204. mingo skriver: 7 september, 2010

  Aldrig mer produkter fråm Make Up Store för mig heller.
  Billigt grepp både förMake Up Store och Sofia.
  Hon är förslsagen den lilla nakenmodellen.


 205. Lillkarin skriver: 7 september, 2010

  Svensk damtidning har inte koll. I den senaste papperstidningen skriver dom fel om mig och min familj som dom borde ha kollat upp bättre.
  Tack för ordet


 206. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 7 september, 2010

  Lillkarin.
  Såg också detta och undrar om journalisterna inte kollar upp någonting innan de skriver. Så dåligt.

  Skriv till red Lillkarin.


 207. Lillkarin skriver: 7 september, 2010

  Tack Demba…..Jag bryr mig inte om att skriva till red. Dom skriver vad dom vill ändå. Men visst borde Svensk Damtidning kolla upp hur allting förhåller sig innan dom skriver osanningar.
  Bamsekram till ….natti gumman LU


 208. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 7 september, 2010

  Varför granskas min förra kommentar?


 209. Lydia skriver: 7 september, 2010

  #223 Louise

  Eftersom hovets pressekreterare har bekräfat deras relation så tycker jag att vi har rätt att säga vad vi tycker om denna relation. Eller ska vi vänta tills de gifter sig? Det är väl bättre att ta bladet från mun innan än efter.

  För det första så är hennes bakgrund inte hållbar för att bli prinsessa av Sverige. Sedan späs det på då, antingen hon är väldigt cynisk (mer än att utnyttja behövande för egen vinning),eller inte har den vassaste kniven i lådan. Då hon (speciellt med hennes bakgrund, som hon försöker skyla över) kallar läppglansen för Lekplats. När, vid vilket tillfälle ska man smörja läpparna med det? Make up store gnuggar händerna i mjugg. Och jag vet att organisationen heter så, men det är inte nödvändigt (speciellt om man tänker efter lite) kalla produkten för detsamma.


 210. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 7 september, 2010

  Hmmmm.. Lydia. Jag håller med dig. Det vet jag sen innan, men det här senaste blev lite luddigt. Svårt att förstå vad du menar.


 211. PIM VALBORGSDOTTERNOGG.SE skriver: 7 september, 2010

  BÄSTA PRINS CARL-PHILIP! STÅ PÅ DIG ATT DU FÅR DIN KÄRESTA SOM DIN SYSTER… DU BEHÖVER EN FLICKA MED GLITTRANDE ÖGON SOM GER DIG GLÄDJE OCH GODA VIBBAR! ÄR SÄKER PÅ ATT SOFIA LÄR SIG, PRECIS SOM KP. METTE-MARIT!


 212. Netahttp skriver: 8 september, 2010

  Nu är det liv i luckan…. Sofia blir nog bra…å nu får jag alla på mig. Men inte är hon sämre än vi andra…fast lite dum å omdömeslös. Men söt å go för lillprinsen 🙂 Tror inte att det kan bli sämre än den hemske Daniel med sitt stela nervösa konstiga flin.
  Den där Daniel är bara så fruktansvärt ute…. “Prins” ha ha ha….
  NOT


 213. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 8 september, 2010

  Gå och lägg dig Neta. Imorgon ångrar du det du skrev nu. Ha ha.


 214. gunilla skriver: 8 september, 2010

  Det verkar som om kungahuset har blivit underhallning.
  Under min skoltid pa 60-talet hade vi en historielararinna som sade att prinsessors uppgift var att visa gott beteende.
  Det gor ju kronprinsessan och visst forsoker hennes man sitt basta.
  Men Madeleines offentliga karlekskriser och utomlandsboende ar inte sarskilt betryggande och inte har C-P varit sa vardig i sitt betende, hur snall han an kan vara. Vid 31 ars alder har han inget yrke, ingen verksamhet och kanske tvivelaktigt omdome vad damer betraffar.
  Kanske det verkligen ar pa tiden att ifragasatta kungahuset och lata Victoria vara landets pasta PR person?


 215. Lydia skriver: 8 september, 2010

  #240 Demba

  Vet inte om du skojar eller om jag var riktigt, riktigt otydlig, men det är inte så lätt när man inte får kalla saker vid dess rätta namn.

  Vi vet vad för slags bilder Sofia modellat för. På bilder av dessa slag och som är lite mer avancerade, gärna i rullande form, så brukar “modellerna” avända sin mun till mer än att puta med. Man kan säga att munnen är en “lekplats” för män. Att i det läget kalla ett glans för något som man kan associera till något icke rumsrent när man försöker tvätta sin byk, det är dumt. Kopplingen har fler gjort tidigare på detta forum.


 216. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 8 september, 2010

  Okej Lydia.
  Du är suverän på att förklara utan att nämna tabubelagda ord. 🙂


 217. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 8 september, 2010

  Lydia.
  Jag tänkte också på läppglanset och den aktiviteten som du beskrev så bra utan att nämna ett enda ord som kan vara tabu.

  Verkar inte som varken Sofia eller Make up store har tänkt på att det skulle kunna tolkas så.


 218. A-B skriver: 8 september, 2010

  @Svensk Damtidning

  Ser att det fortfarande är okej att skriva kränkande kommentarer om prins Daniel och prinsessan Madeleine, varför det?

  Intressant att efter minst ca 1/2 år med kränkande och nedvärderande och ärekränkande kommentarer om framförallt prinsessan Madeleine (till delar även av prins Daniel) har det inte kommit några reaktioner från Svensk Damtidning, däremot nu, trots att det inte alls varit lika mycket och inte heller alltid lika starka kommentarer som i de andras fall, då reagerar och agerar Svensk Damtidning.

  Varför reagerar och agerar Svensk Damtidning först nu?
  Är det för att trots att Sofia är erkänd officiell flickvän till prins Carl-Philip så tillhör hon inte kungafamiljen, varför ärekränkning osv. av henne kan bli straffbart för Svensk Damtidning m.fl., samtidigt som vi alla vet att kungafamiljen i princip aldrig kan försvara sig mot övergrepp i media (undantag media i Tyskland), varför risken för stämning osv. från kungafamiljens sida inte är lika stor?


  1. eva skriver: 8 september, 2010

   Tonen har blivit alldeles för hård, elakheter haglar och alldeles för många kommentarer går utanför ämnet i inläggen.
   Så bättre sent än aldrig…


 219. Lydia skriver: 8 september, 2010

  #249 0ch 250 Demba

  Tackar tackar och skönt på samma gång.

  #251 A-B

  Tror jag inte, tror locket är på.


 220. ATL skriver: 8 september, 2010

  As an expatriot, I must say that as far as I can tell Kronprinsessan Victoria and Prince Daniel have never, ever, crossed the border of inappropriatness. They are thoughtfull individuals who do not “rock the boat:” They carry out their duties impeccably. Prince Daniel has never behaved inappropriately, carries himself with dignity and deserves respect. Sweden should be happy to have him as a prince. However, the current princely flame does leave something to be desired, mainly style, class and decorum. It is a bewildermentt to me that SD allows her so much print. To have this woman in close proximity of the other royals shows lack of style. Sofia may pay the bills for the tabloids, but as a possible future representative of Sweden……. there is a lot lacking.


 221. Nina skriver: 8 september, 2010

  Neta og Demba
  Hvorfor kan I ikke bruge jeres blogge eller Facebook til jeres evindelige natt- natt chatteri HVER AFTEN ?

  Troede EVA havde gjort det klart for jer.Men selvfølgelig, hvorfor
  også rette sig efter noget, der INGEN sanktioner har?


 222. miranda skriver: 8 september, 2010

  Har sagt upp prenumerationen pga CENSUREN.

  Inga fler köp av Aller media produkter!


 223. Catharina skriver: 8 september, 2010

  Men Eva,

  ‘elakheterna haglar’.

  Nej – det är bara sanningen; och den matchar det som personen i fråga har ägnat sig åt – upprepade gånger.

  Ni kanske är frisinnade på den punkten på redaktionen, men räkna inte med att alla uppskattar kvinnor som viker ut sig i herrtidningar.
  Där tror jag att t.om kungafamiljen skulle instämma med oss ‘ofrälse’.

  Om det är så att tidningen vill värna om sin goda relation med kungahuset, och att våra obekväma åsikter riskerar att spolierar den, så säg det då rakt ut – det är ett argument som vi förstår.

  Annars är det bara censur.

  Vi bör använda ett någorlunda vårdat språk, men åsikterna måste få vara fria.
  Annars kan vi lika gärna lägga ner det här forumet.

  Det är väl ett sundhetstecken att vi reagerar på det som inte är ett fördelaktigt beteende hos någon som kanske blir prinsessa i vår kungafamilj?

  Om man ägnar en stund åt att analysera vad många av oss skriver, så inser man att de faktiskt bottnar i en djup omtanke och t.om kärlek till vårt kungahus; vi vill bara väl, även om orden kan låta hårda och fördömande.

  …Och nej, inget från Make up Store för min del heller.


  1. eva skriver: 8 september, 2010

   Hej Catharina!
   Du har helt rätt. Åsikter, kritik – positiv eller negativ hör hemma här. Men inte könsord, svordomar, förtal och kränkningar. Dessutom har vi en regel som säger att man ska hålla sig till ämnet i varje inlägg.
   Vi censurerar inte åsikter.


 224. Oxen skriver: 8 september, 2010

  Först och främst. Tycker jag att Silvia, gör ett fantastiskt jobb, som drottning. Men, man måste komma ihåg, att även hon har ett förflutet i “branchen”. Värdinna på OS, där HKH, fick syn på henne. Värdinnejobbet, var nog inte svårare än så, än att se vacker och söt ut, och få alla feta IOK-gubbar att trivas. Men, så småningom visade hon att hon besatt andra kvaliter. Så kanske Sofia gör också.


 225. Katarina skriver: 8 september, 2010

  Jag kommer inte att köpa något från Make upp Store.Vilket dåligt omdöme att anlita Sofia H.

  Vilken annan flickvän eller fästmö till kungliga (i hela världen) har så målmedvetet utnyttjat sin position som hon.Ingen!

  C-P visar ju tydligt att han inte trivs som Prins.Låt honom slippa!
  Av med titlarna, han kan arbeta som Greve Sigvard gjorde!
  Vilken hemsk tanke om Nobel tillställningen handlar mer om bilder på Sofia än det prestisfyllda priset.


 226. Maggan skriver: 8 september, 2010

  Det är inget fel på Sofia inte heller på Daniel. Här talas om förtal men vissa kan kalla folk vad som helst och får ändå fortsätta medan någon behöver bara skriva fel en eller två gånger så blir man raderad, har i många år varit trogen SD läsare, snälla vebb Eva titta lite nogare uppåt.


 227. Ann-Christine skriver: 8 september, 2010

  Catarina,234 instämmer på varenda punkt vad du säjer.


 228. Ann-Christine skriver: 8 september, 2010

  Man kan ju inte gilla varenda en i kungahuset för att vara med och skriva här..Jag tycker kungen är superbra 😀 helt enkelt och drottningen kan man väl inte annat än beundra det är ju hon som håller ihop allt.
  Kronprinsessan och prins Daniel kommer nog kämpa på bra dom med. Men jag är oroad över Carl-Philips omdömme 🙁
  Får man öppet säja nåt sånt längre? För egentligen är det ju hemskt 🙁


 229. Ann-Christine skriver: 8 september, 2010

  Man vet ju inte om hovet läser den här siten men OM ni gör det
  – snälla Nina Eld &co uppmuntra Sofia göra nån utbildning istället för dra igång dom här sakerna i Afrika som dom amatörer dom är, Sofia och hennes kompis. Läppglanset osv. Kan ju inte vara hovets hjälp bakom 🙁 Sofia kan väl läsa till sjuksköterska eller socialarbetare så kan hon och Carl-Philip jobba på sitt förhållande och Sofia kan göra nåt för sjuka och biståndsarbete.


 230. Josephine skriver: 8 september, 2010

  Kan Ni tänka er,

  min väninna som arbetar på Make up Store berättade för mig i telefon att en kvinna som bokat en tid hos dem för att få sin brud make-up lagd, avbokat den – tydligen med anledning av samarbetet med fröken Sofia Hellqvist…!

  Min väninna hade sagt åt henne att samarbetet endast gäller en produkt –
  läppglanset ‘Playground’ (höll nästan på att skriva ‘Playmate’)
  – men lyckades ändå inte övertyga med detta.

  Otroligt, va!
  En liten historia som förgyllde min dag; kanske har företaget förhastat sig en smula…?

  Läppglanset ska lanseras i december – innan jul, naturligtvis.
  För barnen i Sydafrika´s skull så hoppas jag att det ger utdelning.

  Själv avstår jag från både läppglanset och Make up Store –
  av exakt samma anledning som den blivande bruden.

  Jag vill inte köpa något som har med den människan att göra, vare sig det är en Slitz-blaska eller ‘trut-valla’ (Lill-Babs eget ord för läppcerat eller lipgloss).


 231. Netaadika.bloggspace.se skriver: 8 september, 2010

  Josephine !
  Tack för intressant skvaller. Där ser man… inte bara vi elaka kränkande personer här på siten som är negativa till denna människa.
  Jag har för övrigt inte träffat på någon som inte tycker att hela den här historien är för bedrövlig.


 232. Linnea S skriver: 8 september, 2010

  #242. Josephine. Har flera förpackningar läppglans från nämna företag som jag fått gratis som bilaga till någon tidning. Skall Slitz, eller kanske någon ny “lekplatstidning” ge ut ett julnummer med en förpackning läppglans?

  Finns det verkligen någon som är intresserad att KÖPA läppglans och med ett sådant namn? Tror inte det blir någon succé.


 233. Yggdrasil skriver: 8 september, 2010

  “Den som är utan skuld kastar första stenen”.
  Vi lite mer ödmjuka vill inte stigmatisera en ung människa som har alla möjligheter att visa att hon duger. Kanske till mycket större saker än att bli prinsessa. Som om det vore något kvalitetsbevis?


 234. eva skriver: 8 september, 2010

  Alla kommentarer som lämnas sätts fr om nu i en granskningskö och det kan dröja innan din kommentar publiceras.


 235. Kiana skriver: 8 september, 2010

  Det blir spennende å se hva denne unge kvinnen gjør i fortsettelsen med dette prosjektet, det virker interessant.


 236. Emma_H skriver: 9 september, 2010

  Apropå SvDams artikel om MakeUpStores PR event på Berns – Det råkar finnas en helt annan organisation med samma typ av verksamhet redan (i Sydafrika och Uganda) kallad “World Playground Project”
  Men den Kanadabaserade organisationen startades redan 2006 och har dock inget att göra med Sofias Playground Project startat i år.
  Frida och Sofia skulle nog kunna nå sina mål (fler lekplatser)fortare via arbete för WPP istället då den organisationen tycks ha mer utvecklad/större verksamhet och mer resurser (personal, pengar sponsorer o dylikt)


 237. Henrik Wislander skriver: 11 september, 2010

  Är det inte så att den här “relationen” mellan Sofia Och Carl-Philip är en win-win situation för dem båda.

  Sofia får fart på sin stendöda karriär och Carl-Philip får ett alibi så att han kan fortsätta att “umgås” med dem han vill.


 238. BEN skriver: 11 september, 2010

  Nog är det väl Sofia Hellqvist som sträcker sig fram och kysser prins Carl-Philip på bilden och inte tvärtom. Vem har egentligen tagit bilden, funderar man.


 239. Helle skriver: 12 september, 2010

  Nu er prins Carl Philip tilbage i Skåne, og så ser vi nok mere til ham i København end I gør 800 km. væk, oppe i Stockholm. 😉

  Da han begyndte studierne hernede, kom han sammen med
  Emma P., men måske blev afstanden for stor mellem
  Skåne og Stureplan ?

  Måske bliver den det også for CP og Sofia H. ?


 240. Agda skriver: 12 september, 2010

  Ja, “Ben”, jag har gjort exakt den reflexionen. Prinsen sitter här rakt upp och låter sig bli kysst. Det är nog Sofia som jagar på det hela, väl medveten om att det gäller att smida medan järnet är varmt, dvs innan prinsen får upp ögonen för vad hans omgivning redan märkt: den flickan kan rasera allt vad respekt kungahuset kan ha idag. Men låt dem gifta sig, om de är villiga att leva utan titlar och försörja sig själva. Victoria valde med förstånd och smak och hennes make utgör också en positiv förstärkning.


 241. Marguerithe skriver: 12 september, 2010

  #236 Oxen,

  Vad vill du antyda med din kommentar om drottning Silvias bakgrund som OS-värdinna?
  Hon har en värdighet som inte kan jämföras med någon annan officiell person, och den har funnits hos henne hela livet tack vare hennes uppfostran och inneboende stil och klass. ./.

  När det gäller Sofia H är det en sak som jag tycker är stötande, att hennes egen mamma anmälde henne till dessa mindre fördelaktiga såpor. Mamman verkar sakna omdöme vilket kan göra livet svårt för dottern i framtiden.


 242. Prinsessan av Världen skriver: 13 september, 2010

  Agda, håller med!


 243. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 13 september, 2010

  Marguerithe # 253.
  Håller med dig både vad det gäller Silvia och Sofia.


 244. ATL skriver: 13 september, 2010

  Ms S. cannot hold a candle to prince Daniel!!!!! Jag haller med om at drottningen har enorm stil, klass och ar mycket “drottninglik” och pa samma gang far man ett varmt intryck. Samma med Victoria och Daniel. Vet inte mycket on prinsessan Madeleine. Hon ar enormt sot och jag tycker synd om henne just nu. Haller med om att sophia kommer att dra ned kungahusets popularitet om hom blir prinsessa eller grevinna, men hon kan inte ta ifran nagot fran kungaparet och kronprinsessparet. Men, men dom har ju inte varit tillsammans sa lange an, sa kanske Carl Philip for upp ogonen.


 245. MaryK skriver: 14 september, 2010

  # 21 Linnea:
  Hvem er “dehelt normala unga menniskor”?

  # 23 A-C:
  Det handler ikke om hvor mange år kjærestepar må vente før de får gifte seg! Men alt avhenger av kvaliteten på “prinsesse-skoleringen”.
  Ingen moderne prinsesse har hatt dårligere utgangspunkt enn Mette Marit, men hun trengte likevel bare 2 års “skolering” for å bli en omtyckt og fullverdig prinsesse som er en fin representant for det norske kongehuset med og uten krp Haakon. Hun måtte begynne å representere allerede i forlovelsestiden!
  # 70 Haakon:
  Du har ikke fulgt med i timen! Haakon har ikke mindreverdighetskomplekser – han somer aktiv på den internasjonale scene – representerer bl a World Youth Leaders og går foran på mange måter! I likhet med Mette Marit! det er ikke mange som trekker hennes seriøsitet i tvil – bortsett fra noen kommentatorer i SDs blogger…

  # 82 Lilith:
  Nei – jeg ser ingen prinsippielle forskjeller på Madelenes og Sofias nakenhet
  # 103 Lilith:
  Det erikke nødvendig å være elak og ondskapsfull, selv om en er åpenhjertig og ivaretar ytringdfriheten!


 246. Juristfirman Vide ABjuristfirmanvide.se skriver: 25 september, 2010

  Så här fungerar arvsordningen…

  I found your entry interesting thus I’ve added a Trackback to it on my weblog :)…


 247. Astrologen skriver: 12 november, 2010

  Carl Philip är en typiskt Oxe. Han är stark, lyhörd och extremt loyal sin mamma som han älskar över allt annat.
  Han är väldigt driven och vill ha ett familjeliv i framtiden.

  Om drottningen inte accepterar en tjej så gör hon inte det.
  Carl Philip må lova Sofia en framtid för tillfället men han kommer inte ge henne någon ring.

  Sofia som bygger upp sitt varumärke, är nog väldigt betagen av prinsen och allt vad det innebär. Men hon gör det för att säkra sin framtid. Tyvärr är prinsen traditionell och kommer därför aldrig äkta henne som hustru.


 248. Elsa skriver: 12 november, 2010

  Det är mest kungen som är emot Sofia.
  Hans ord lyder

  -Man roar sig och går vidare. det finns flickor man gifter sig med och sedan flickor man håller som sällskap.

  -Du är sällskapssjuk min son!


 249. Elin skriver: 12 november, 2010

  Kom igen!

  Sofia kände igen CP ute på lilla stureplan?

  Vem känner inte igen Cp eller någon av dem andra idagens samhälle. Hon visste säkert till och med vad har för storlek på sina boxershorts innan hon fick se dem.

  Det är 2010 det e bara googla om man vill ha fakta. Hon visste vad hon ville och hon såg till att få det.
  Men hon kommer bli så dumpad ! För hon är en leksak för dem!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar