Sofia Hellqvist får drömjulklappen
av prins Carl Philip?

Annons

Sofia Hellqvist.

Det ryktas att Sofia Hellqvist verkligen har en drömjulklapp som hon hoppas få av prins Carl Philip

Klart att prinsens flickvän Sofia Hellqvist skulle bli  jätteglad om Carl Philip friade under jul- och nyårshelgen… Men bortsett från det så har hon en verklig drömjulklapp hon önskar sig.
Sofia är ju hårt engagerad i välgörenhetsarbetet som hon driver tillsammans med väninnan Frida Vesterberg, Project Playground. Och Sofias högsta önskan är nu att prins Carl Philip följer med henne ner till Afrika i vår – för att inspektera arbetet på plats.
Projektet syftar till att skaffa meningsfull sysselsättning för barnen i kåkstäderna i Sydafrika. Genom Project Playground får barnen prova på allt från dans, sång och yoga till att spela fotboll, pyssla med pärlor och måla. Syftet är att låta barnen få vara just barn och stärka deras självkänsla.
Vi får väl se om Carl Philip uppfyller sin älskades önskan…

Av Eva Österlind

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

65 kommentarer till “Sofia Hellqvist får drömjulklappen
av prins Carl Philip?”

 1. Emma_H skriver: 21 december, 2010

  SOFIAS JULKLAPP till Carl Philip? Enligt Realtid.se kommer Sofia figurera i tidningen SLITZ PinupAlmanacka för 2011 som Augusti månads tjej iklädd mininal svart bikini och en Orm på överkroppen… Undras hurdant det tas emot av kungafamiljen

  Realtid uppger i artikeln “…En ring på den sannolikt blivande prinsessans hand antyder att hon och prinsen nu förlovat sig, och därmed planerar bröllop – möjligen i augusti. Det är dock inte säkert: Hellqvist bär sin ring runt långfingret, medan det traditionellt är ringfingret förlovningsringar bärs runt…”


 2. Rättfärdig skriver: 21 december, 2010

  Så duktiga ni är på den kungliga veckotidningen att påpeka detta när prinsessan Madeleine just kommit hem från NY. Vems ärende går ni egentligen? Om det är sant det som står i kvällspressen är ju utvikningstjejen inte välkommen i kungafamiljen. Att hon har fått prins Carl-Philip på fall är väl inte så konstigt – han är ju man, men det kvarstår nog en hel del för att bli prinsessa av Sverige. Hur skulle det se ut med hennes bakgrund? Var det för övrigt inte hennes mamma som anmälde henne till den hemska TV-serien? De verkar göra allt för att denna tjej ska synas.


 3. katunge skriver: 21 december, 2010

  nonsens,,,,,,Det inte är inbjuden jul i Drottningholms slott, Sofia Det är inte godkänt Och det finns inga fler.
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2261528/sofia-far-inte-fira-jul-med-carl-philip


 4. Maria skriver: 21 december, 2010
 5. Lövis i farten! skriver: 21 december, 2010

  När fasiken skall prins Carl-Philip ta några poäng på sina studier. Det framstår mer som om han ibland tar in på ett vandrarhem istället för skola.
  Skall våra kungligheter ha tillgång till våra universitet 7 högskolor tills de pensioneras ? Madeleine läser ju bl.a. på Magister examen, hur nu det går till.


 6. Bittan skriver: 21 december, 2010

  Hoppas ingen kommenterar ovanstående inslag, hon har inte i SD att göra!


 7. Katarina skriver: 21 december, 2010

  Hon är inget att ha.


 8. MartinzzonSvenskDamtidning skriver: 21 december, 2010

  Har hört talas om att hon får en stor……………….
  Gog Jul.


 9. MartinzzonSvenskDamtidning skriver: 21 december, 2010

  Det skall naturligtvis stå
  GOD-JUL.


 10. Bella Donna skriver: 21 december, 2010

  Carl Philip är väl fortfarande tvåa i tronföljden om jag minns rätt, och behöver väl då förmodligen även han både kungens och regeringens godkännande om förlovning och giftermål…
  BTW, är det någon som vet att det de facto verkligen förhåller sig på detta vis…?


 11. Midnattsol skriver: 21 december, 2010

  HAHAHA! Detta ska vi alltså tro på… Så fint av henne. Vad håller ni på med på SvD? Detta är ju makalöst löjligt..


 12. Marie skriver: 21 december, 2010

  Hon vet inte vad hon pratar om.
  CP kommer aldrig att stötta detta projekt.
  Hon är en riktig förlorare. Hon drar CP in i det och likaså resten av kungafamiljen.
  Det kommer aldrig att fungera.


 13. Pia skriver: 21 december, 2010

  Ja, fröken Sofia lär nog få engagera sig i mer än ett välgörenhetsprojekt för att ha en minimal chans att tvätta bort sitt förflutna. Dessutom heter det ju att ränderna aldrig går ur. Hennes minst sagt dåliga omdöme parat med en stor portion ärelystnad är och förblir ett sänke för kungafamiljen om de släpper in henne. Kanske vaknar C-P innan det gått för långt. Vi kan ju alltid hoppas.


 14. fridolina skriver: 22 december, 2010

  ja hoppas verkligen att detta par kommer att fortsätta sin framtid tillsammans! sofia är en en yngre kopia av drottningen! och alla vet väl att män ofta söker en partner som liknar sin mor… lycka till o god jul på er allesammans o ett gott nytt fint år!!!


 15. Gittan skriver: 22 december, 2010

  Tråkigt att ni på DAM följer denna människa med så stor uppmärksamhet …Varför denna brådska att utnämna henne som någon speciell för riket att läsa om… Först OM och när hon är accepterad av familjen bör hon få utrymme…Och det hoppas jag ALDRIG händer… Att Carl-Philip lever i ett förhållande är väl inte konstigare än att andra unga män dejtar sig igenom ett par innan han hamnar rätt…
  Herregud vilken förlust med Emma ! Hon skulle varit en viktig bricka i överlevnaden av den numera farsbetonade familjen Bernadotte ! …Bara att önska att detta med Sofia ebbar ut snararst möjligt.
  Det kan ju inte finnas några möjligheter att drottningen eller kungen tillåter det här… Det måste ju begripa konsekvensena av en legalisering av Sofia…

  GOD JUL alla på DAM och läsare…


 16. Pärlan skriver: 22 december, 2010

  Vi har snart inget kungahus. Deta tack vare prinsen val av umgänge.


 17. Maria skriver: 22 december, 2010

  CP är ju 31 år,så det vore ju sorgligt om föräldrarna skulle behöva godkänna hans fru.Det är faktiskt 2010!!


 18. Margaretha skriver: 22 december, 2010

  Tråkigt med allt etter som sprids här.Bäst att låta prinsen och hans flickvän Sofia slippa otäcka påhopp och så även för övriga i
  kungahuset. God Jul allesammans.


 19. Malin skriver: 22 december, 2010

  Herregud så roligt! En skvallertidning skriver att det RYKTAS att Sofia önskar sig detta. Oj då, då måste det ju vara sant. Denna människa har ju för sjutton inte uttalat ett ord själv om deras relation sedan det kom ut att hon och prinsen är ett par. Men ändå vet alla så mycket om vad hon vill/inte vill med denna relation. När/om Victoria och Daniel får barn så åker väl Carl-Philp ännu längre ner i tronföljden?? Vad spelar det då för roll vem han gifter sig med? Sen har jag undrat många gånger, men ingen har kunnat ge ett bra svar på det: Exakt vad är skillnaden mot att Haakon som är KRONPRINS gifte sig med Mette-Marit till att Car-Philp som inte ens är tronföljare kanske vill gifta sig med Sofia??

  Kärlek ser iaf inte jag som något dåligt. God jul!! 🙂


 20. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 22 december, 2010

  Pärlan va e det du säger?Inget kungahus!Det är ju inte prinsens val av kärlek som avgör det.Ej heller farsans historier.När inte Sofia passar familjen,är mitt råd till Carl Philip!Du får väl leva i synd!Å skaffa en flicka som duger!Det har andra prinsar fått göra före dig.God JUL!


 21. MGM skriver: 22 december, 2010

  Gittan
  Det är mer relevant och aktuellt att skriva om Sofia än Emma!
  GOD JUL.


 22. signe skriver: 22 december, 2010

  Många bra synpunkter här ……….
  Denna sofia tycks inte själv fatta vilken nolla hon är med alla skandaler som varit runt henne sen rel. med prinsen blev känd. En normal människa skulle flytt för länge sedan. sofia är långt ifrån naturlig…ett påklistrat leende och ögon som lyser av falskhet och ett stort behov att brösta upp sig precis som hon gjode när hon arbetade som nakenmodell……….hennes STORA intresse för välgörenhet har ju också genomskådats istället för att vara i Sydafrika och “jobba” så är hon hemma och vaktar C-P så han inte hittar någon annan ……….hon kan tydligen bara vara i Sydafrika om C-P följer med!! På grund av alla krav sofia ställer på prinsen så klarar han inte sina studier. Vilken soppa !!! Snart måste väl föräldrarna sätta ner foten och ställa krav på sonen att han får välja sin kunglga roll eller sofia och då kliva av “tåget” och dra med utviket och bosätta sig var han vill och börja jobba och försörja sig. Om detta hade hänt hade förmodligen sofia dragit eftersom det är i de kungliga salongerna hon vill vara för då har hon nått det högsta målet (enl. hennes egna ord). Men hoppas prinsen vaknar snart ……….annars är detta början på slutet av vårt Kungahus !


 23. marianne skriver: 22 december, 2010

  utseendet är inte allt, tänk på det!


 24. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 22 december, 2010

  Men den där bilden på Sofia från “kåkstaden”Vilken bluff!Det är en finare stadsdel!Så där har inte de vanliga i SydAfrika!Inte passande att brösta sig så där inför barnen!


 25. Maria B skriver: 22 december, 2010

  Pfff, så urbota fånigt att tro att prinsens val av flickvän ska fälla kungahuset. Varför då?? Denna “skandal” (om man nu kan kalla det skandal) är så pytteliten och löjlig att den inte kommer att ha någon betydelse alls. Inte ens om han gifter sig med henne och inte ens om hon en dag (mot all förmodan) skulle bli landets drottning. Visst, det finns en hel del bitterkärringar och -gubbar som inte accepterar henne, och även om det för tillfället är majoriteten så kommer “skandalen” att ebba ut i sinom tid.

  Sofia har varit prinsens flickvän i ett år och nu ska dom redan förlova sig och blablabla. Sure. fast man måste väl skriva om nånting….


 26. Tina skriver: 22 december, 2010

  Skönheten segrar alltid till sist!!!
  Självklart vill esteten Carl Philip ha en vacker hustru.
  Dussinbruden Pernald/Persson..hör hemma i det “Goa Götet”…!
  Välkommen till Drottningholm Sköna Sofia….och GOD JUL.


 27. Elanah skriver: 22 december, 2010

  Det är antagligen ingen av oss som läser här som känner prinsen och Sofia. Gjorde vi det så skrev vi inte.
  Men som jag förstått så bör kungligheter/annat folk betraktas med viss värdighet. Man bör respektera sin nästa och lite mer speciellt medlemmar av Kunghus och deras anhöriga.
  Så med andra ord så ska vi inte sitta bakom våra datorer och prata skit om Kungafamiljen med anhöriga. Jag tycker det är så lågt att se hur media blåser upp detta med Sofia och Prinsen och här hakas det på i denna tidning!
  Skamligt det är vad det är.


 28. Irma Olsson skriver: 22 december, 2010

  CP väljer en maka, som passar honom. Att ett ev framtida äktenskap dem emellan inte kommer att medföra något plusvärde för kungahuset, kan nog antas.
  Nedmonteringen fortgår.

  Irma i Götet


 29. Lydia skriver: 22 december, 2010

  #14 fridolina Han kanske försöker kombinera fars livssil fastt en i samma, dvs. Silvia och kaffeflicka i ett.

  #26 tina med din smak måste du komma från östeuropa.


 30. Bittan skriver: 22 december, 2010

  #22, Signe, kunde inte skrivit bättre själv!


 31. Tina skriver: 22 december, 2010

  29.Lydia.
  Har inte ens satt min fot i Barbaristan/Östeuropa..varifrån du härstammar!!!


 32. Ansan skriver: 22 december, 2010

  29 #, Där tror jag du har fel, tror att hon är född i farstun Tina.


 33. Cecilia skriver: 22 december, 2010

  Synd med Emma, men hon har det nog bättre nu.
  En naturligt vacker tjej.


 34. Irena skriver: 22 december, 2010

  men….har det inte hänt NÅGOT som är intressant? Julfoton från Norska kungahuset? Danska? Vad gör kungahusets intelligentsia, d.v.s. prinsessan Madeleine? Nu är hon ju äntligen hemma och kan plussa på monarkiens hjärnfaktor med 100%.


 35. Emma skriver: 22 december, 2010

  Jag tycker inte prinsen ska engagera sig på något som helst vis i Sofias välgörenhetsarbete – inte förrän de är förlovade. Han har väl inte gjort något som helst för Childhood än så länge och det är något som borde gå före Sofias projekt. Men nu när Sofia är med i spelet, så vill väl drottningen och prinsessan Madeleine inte på något vis kopplas ihop med henne, även om det sker via prinsen. Carl Philip är nog “portad” från Childhood så länge han är med Sofia.


 36. Anita skriver: 22 december, 2010

  Av alla bloggkommentarer jag roat mig med att läsa, så är de på SD de värsta. Så många elaka och nästan hatfulla kommentarer som riktas mot denna Sofia Hellqvist, som förmodligen ingen av de negativt sinnade skribenterna känner. Under anonymitetens täckmantel kan man tydligen få häva ur sig vad som helst. Lågt, fult och fegt!
  Skaffa er ett eget liv och låt Sofia vara ifred!


 37. Patrik_ E skriver: 22 december, 2010

  #22 Signe. Du är underbar. Jag skulle ge allt för att få dig till min svärmor.


 38. Carpe diem skriver: 22 december, 2010

  Ska detta bli en svensk princessa! Handen innanför trosorna och en annan bild som hon poserar för där hon drar upp klänningen?

  http://bayimg.com/MabIgaadj

  Att hon inte får fira jul på slottet är väl att dra näven i bordet, tack och lov.

  Vilka poser det kan bli på fotografering vid svärföräldrarna och hela kungafamiljen i framtiden?

  Slitz kalendern lär nog pryda en del verkstäder och pojkrum 2011.

  Lycka till hovet, men så länge Sofia är med i bilden så minskar mitt förtroende! tyvärr…


 39. Malin skriver: 22 december, 2010

  Jag har full förståelse för att folk har synpunkter på Sofia och att hon granskas. Det får hon tåla som flickvän till en medlem av kungafamiljen. Men jag har NOLL förståelse för elaka personliga kommentarer! Jag undrar hur många av er på detta forum som är föräldrar?? För som mamma mår jag uppriktigt sagt illa av att vuxna människor kan uttrycka sig så elakt. Mobbing är bland det värsta jag vet och det vore en mardröm om mina egna barn blev mobbade/mobbare. Men hur kan vi förvänta oss bättre beteende från dem när vuxna kan vara så otroligt elaka? Det är ju en sak om man resonerar som Emma #35 dvs. inte har synpunkter på hur Sofia är som person utan diskuterar hennes eventuellt kommande roll/lämplighet som offentlig person. Hon har ju tidigare kallats både äcklig, vidrig, lycksökerska mm. I min värld finns det aldrig ursäkter för vuxna människor att uttrycka sig på det sättet, vem det än handlar om. T.o.m. mina barn på 4 och 2 år vet att man inte säger så om andra!

  Vad gäller Maria #25 så visst, man behöver inte kalla folk med andra åsikter för bittra men i övrigt håller jag med. Det här verkar vara en storm i ett vattenglas. Tror knappast att de står och faller med prinsens val av flickvän. Vårat grannland Norge har ju t.ex. inte heller valt några dunungar som sina respektive.

  Man behöver inte gilla alla människor. Man behöver inte gilla vårat statsskick eller kungafamilj. Men som vuxna människor ska man ta mig f-n respektera varandra! Det är väl inte så himla svårt


 40. Bella Donna skriver: 22 december, 2010

  #26 Tina: Wake up to reality!!!

  “Skönheten segrar alltid till sist” – vilken planet kommer du ifrån?


 41. lotta skriver: 22 december, 2010

  Vad roligt jag, hoppas verkligen att prinsen håller fast vid sofia hon verkar vara en toppen tjej.


 42. Maria B skriver: 22 december, 2010

  #35 Åh herregud….. Som om SH nu skulle söka jobb som prinsessa?! Hon är Carl Philips flickvän, oberoende av vad vissa bitterkärringar och -gubbar anser (och ja, om man läser de flesta inlägg om SH så framstår de flesta som just det, bitterkärringar och -gubbar,!! Att någon har en annan åsikt än jag bryr jag mig verkligen inte om även om jag inte begriper varfor just denna sak ska blåsas upp så mycket) och jag hoppas verkligen att C-P gör just det val han själv vill, och gifter sig med precis den han vill. Börja nu kräva en CV för det. Suck. Jag kan hålla med om att hennes bakgrund inte är så smickrande, men jag är fortfarande övertygad om att hon a) antingen blir dumpad av C-P eller så dumpar hon honom själv eller b) de bägge tu förlovar sig och gifter sig och tids nog blir hon accepterad av folket. Det kommer alltid att finnas de som kommer ihåg hennes bakgrund (något som Mette-Marit säkert också fått erfara), men det kommer med tidens lopp att bli mindre viktigt. Huruvida jag har rätt eller fel återstår att se, men detta är vad jag tror och vad jag håller fast vid. Lika mycket som andra spekulerar här om vad som nu kommer att hända så kan jag spekulera om vad som inte kommer att hända.


 43. Tina skriver: 22 december, 2010

  Emma:
  Sofia vill inte ha med den blekta falska blondinen Madde att göra!!!
  Sofia är Maddes raka motsats…därav Silvias förtjusning i den blivande svärdottern…som ju dessutom verkligen påpminner om drottningen som ung flicka.
  Madde påminner däremot om en sliten Jersey Shore-bimbo!!!


 44. caterine skriver: 22 december, 2010

  Beundransvärt av kronprins Haakon av Norge att sätta ner foten och säga att om han inte fick Mette Marit så avgick han. Det är ruter i norrmännen. Och hon var väl ännu mer “belastad” av knark och hade dessutom ett barn tidigare. Men i Sverige ska vi ju vara lite snobbigare förstås. Daniel fick nog kämpa för att bli accepterad hos kungaparet, fast dom är minsann ingenting att hänga i julgranen med skandaler, och diverse skelett i garderoberna. Vem vet hur mycket “finare” Silvia var än Daniel, bara för att han var från Ockelbo och hon var utrikiska. Och prinsessan Lilian var inte heller nånting att dra fram i ljuset.


 45. Midnattsol skriver: 22 december, 2010

  Till alla er som tror att jag är en av alla de som bara vågar skriva mina åsikter bakom täckmantel: Mitt namn är Alexandra.
  GOD JUL!


 46. Pia skriver: 22 december, 2010

  “Fridolina” tar väl i. Vad man kan säga om Silvia, men poserat som utvikningsflicka utan en tråd på kroppen tror jag väl inte att hon har. Det skulle nog inte hennes föräldrar ha tolererat, och hennes bröder höll efter henne. “Signe” har mer än en poäng i det hon skriver. Det förvånar mig att så många läsare är så otroligt okritiska. vad då 2010? Ska vi skippa alla anständighetskrav för att vi befinner oss i 2000-talet? Lite stil kan man väl begära av dem som ska vara vårt lands representanter.Jag tycker inte att man ska “häva ur sig” oförskämdheter, men heller inte uppmuntra vad som helst.


 47. gunilla jung skriver: 22 december, 2010

  hur kan man vara så elak, som de mesta kommentarer i denna tidning om Prinsen och hans flickvän är. Ni borde skämmas.
  Flickan har ju bara blivit förälskad i en kille, som råkar vara en prins. Ni borde verkligen låta dem vara ifred och inte lägga er i deras liv. Det är ni som är billiga och tarvliga.


 48. Katarina skriver: 23 december, 2010

  #35 Emma, utmärkt skrivet! Håller helt med.


 49. Maria B skriver: 23 december, 2010

  #43 är du samma person som #45 eller varför går du här och kopierar andras inlägg?? Inga egna?


 50. Maria B skriver: 23 december, 2010

  alltså samma person som #35


 51. Lone skriver: 23 december, 2010

  #40 Malin
  Desværre kan jeg ikke skrive svensk, så dit indlæg glæder
  mig – for så langt et indlæg skrevet på dansk ville ingen
  svensk læse – og jeg er enig med dig i hvert et ord.
  Jeg er selv mor til to teenagere – og jeg håber aldrig de
  vil komme ud for en så umenneskelig behandling/omtale
  som den Sofia udsættes for her på SD.

  Jeg tror aldrig Sofia ville omtale andre mennesker, som
  hun omtales her, så IMO er hun mere værdig til at blive
  prinsesse af Sverige end personer med et menneskesyn,
  som er kommet til udtryk her.


 52. Bakom vattnet skriver: 23 december, 2010

  # 45. Tina, du skriver mm.:
  “Sofia vill inte ha med den blekta falska blondinen Madde att göra!!!
  Sofia är Maddes raka motsats…därav Silvias förtjusning i den blivande svärdottern… Madde påminner däremot om en sliten Jersey Shore-bimbo!!!”

  INTRESSANT. Du måste känna Sofia bra, om du vet, vad hon tänker om prinsessan Madeleine! Men varifrån kommer det, att drottningen tycker om Sofia? VAD!? Och till sist: Man får hoppas, vad som helst, men ljuga får man inte. Och då kan man inte säga, att Madeleine bimbo, om jag förstår ordet bimbo rätt. För hon har studerat många år i universitetet och blivit utexaminerad också.


 53. Bella Donna skriver: 23 december, 2010

  Tina är helt enkelt besatt av ordet “estetik” och tycker att Sofia H är “estetiskt tilltalande” – och av DEN anledningen borde bli prinsessa! My God…
  Lilla Tina, för att bli prinsessa räcker det tyvärr inte med att vara söt och trevlig och “estetiskt tilltalande” – LITE andra kvaiteter krävs faktiskt!


 54. Stina skriver: 27 december, 2010

  “Anständighetskrav” skriver någon…. Vem är Silvia att tala om för sin son vem som är lämplig? Hon har ju som bekant hushållat med sanningen om att hennes far inte var politiskit aktiv. Det var han ju enligt TV4 dokumentär i högsta grad! Kungen då? “20-åriga kaffeflickor” på gubbfester och rykten om otrohet med Camilla Henemark. Är han rätt man att fördöma sin sons flickvän?? Prinsessan Madeleine verkar inte vara förtjust i Sofia. Är hon månne bitter att hon är den enda av kungabarnen som inte har fast sällskap? Hennes pojkvänner har ju inte varit guds bästa barn…. Prinsessan Madelene som verkar vara familjens “rebell” med tatuering och rökning. Är det kanske rentav så att hon själv gärna hade poserat i Slitz , men aldrig kommer att gå göra. Som sagt, de är likadana kålsupare. Prins Daniel och kronprinsessan Victoria verkar vara de som är mest rekordeliga av alla i familjen. Hur är det förresten med graviditetsrykterna? SVT,s doktor Åsa sa ju direkt att “Victoria är gravid.”


 55. kerstin skriver: 27 december, 2010

  Varför anser så många människor att Sofia är falsk och ful och bara en bimbo. Känner ni verkligen henne så väl så att ni kan uttala er om det. Är hon verkligen mer skandalomsusad än vad kungen är i och med vad som kommit fram i pressen. Det är nog därför ingen skriver om vad han tycker om henne. Dessutom får väl Carl-Philip träffa vem han vill. Drottningen har ju tydligen inte heller någon fläckfri bakgrund så varför denna hets mot Sofia.

  Att Madeleine inte gillar henne beror nog mera på att Sofia är snyggare. Se bara vilka tjejkompisar Madeleine omger sig med, ingen av dom är särskilt vacker.


 56. Anna Nilsson13 skriver: 27 december, 2010

  Varför skriver ni så elaka saker om stackars Sofia,hon får säkert kämpa för sin kärlek .Hon är ju bara en helt vanlig tjej som råkat bli kär i en person från kungahuset.
  Att hon hamnar mitt i blickpunkten får hon ju så klart räkna med,men vem är felfri?
  Ni som skriver alla elaka saker om Sofia,är ni så felfria själva måntro?
  Nej,låt dom sköta sin kärlek och evenemang själva så blir det säkert mycket bättre.


 57. Huvudet på skaft? skriver: 28 december, 2010

  Re Anna Nilsson

  Stackars Sofia? Som viker ut sig här och där och dessutom fortsätter med det? Helt vanlig tjej … som viker ut sig mm? Skulle inte tro det! Felfri? Behålla kläderna är väl inte så svårt iaf?

  Det passar sig inte att bete sig som Sofia gör vare sig man vill bli prinsessa eller ej, har du ingen uppfostran?


 58. Chris skriver: 28 december, 2010

  Hur kan någon påstå att Sofia är lik vår drottning som ung. Drottningen var naturligt vacker medan Sofia har för mycket smink, smink som passar när man ska fotograferas lättklädd t ex.


 59. Christina Nilsson skriver: 28 december, 2010

  Tänk på att utan kläder är vi alla lika, Men med hög status då får vi helt plötsligt en helt annan rätt att se ner på folk och en större rätt att kritisera andra som inte passar oss för tillfället. Sen kan man fråga sig om vi ska ha vårt kungahus för utan varje skattebetalares krona hade inte heller våra kungligheter kunnat vältra sig i denna lyx som dem tar för givet. I dagens samhälle finns där inte utrymme för att en handfull skara ska ha det lyxigt värre och resten av folket ska behöva slita hund.


 60. nea skriver: 28 december, 2010

  drottning silvias naturliga skönhet….?? SH är tusen gånger naturligare – silvia har gjort så många ingrepp att hon snart inte går att känna igen. Så någon större skillnad på ett korpsvart hår och ett sönderopererat ansikte ser jag inte… Fö. tror jag att madeleine är rädd för den konkurrens som sh skulle medföra – fröken högfärdig är van att stå i centrum och kan inte tolerera något annant…


 61. MaryK skriver: 28 december, 2010

  # 28 Irma Olsson:
  Den som mest av alle har “nedmontert” monarkiet er kongen selv.
  Han har en mye dårligere moralsk fortid/forflutet enn Sofia…..
  Hvorfor bedrives denne fordomsfulle forfølgelsen av Sofia fremdeles???? Når SvDs kommentatorer har sluttet å kommentere kongens moralske forfall over en hel generasjon, men fremdeles maler på om Sofia, er det stor brist i den logiske tenkning!?! Hvorfor rammes/drabbas kvinner så mye oftere og hardere av fordommer og forfølgelse for mye mindre “forbrytelser” enn menn – og i dette tilfelle en kvinnelig hvermandsen – knapt forbi tenåringsstadiet – kontra den svenske kongen himself. Det er en himmelvid forskjell på hvordan vi behandler/kommenterer disse 2 – Sofia og kongen her på trådene. Hvordan er det mulig at kongen fremdeles – til tross for sin umoralske utagering over lang tid – som ikke er en ungdomssynd, som Sofias – likevel anses å være lemplig som konge, mens Sofia ved et ekteskap i beste fall blir hertuginne e.l., hvis Victoria får barn – jfr Märtha Louise. Hvorfor skulle ikke hun fungere like bra som kongen, han med sine mange brister….og merkelige oppførsel og gammeldags administrasjon av egen familie!


 62. Emma skriver: 28 december, 2010

  Varför jämför ni drottning Silvia av idag med den unga Sofia när det gäller utseendet. Titta istället på Silvia när hon var ung, i samma ålder som Sofia och när hon förlovade sig med kungen. Silvia var otroligt vacker och hade och har en mjuk och varm, kvinnlig personlighet. Hon behövde minsann ingen coach och styrning mot kungafamiljen för att kungen skulle bli attraherad av henne. Det var ju mer eller mindre ett ödets nyck att de båda möttes på OS 1972. Kungen ska vara glad att ha fått en sådan fin hustru vid sin sida.


 63. PIM VALBORGSDOTTERnogg.se skriver: 28 december, 2010

  MITT RÅD TILL ALLA OCH ENVAR – INKLUSIVE MIG SJÄLV: (ÄVEN OM JAG INTE SKULLE UTTALA MIG SÅ OBETÄNKSAMT SOM NÅGRA AV OVAN NÄMDA SKRIBETER!) VI VÄNTAR OCH SER VAD SOM HÄNDER… VORE DET INTE BÄST? SOM SAGT: METTE-MARIT VAR UTE I STÖRRE BLÅSVÄDER… OCH HON HAR BLIVIT EN PÄRLA I NORGES KUNGAHUS! PRINSER FÅR STÅ PÅ SIG OM DET ÄR SANN&RIKTIG KÄRLEK! TY KÄRLEKEN ÖVERVINNER ALLT, ÄVEN FÖR EN PRINS!


 64. Mariejeanne skriver: 28 december, 2010

  Sofia är inte speciellt lik Silvia som ung – Silvia var naturligare. Vad hon gjort för operationer behöver vi väl inte lägga oss i, men nog syns det, ja då kan det vara svårt låta bli att kommentera – Lagom är bäst. Är det sant att Sofia ska vikas ut i Slitz almanacka i augusti? Kan inte tro det. Nu tycker jag hela kungahuset ska abdikera. Det här börjar bli tragikomiskt.


 65. ATL skriver: 29 december, 2010

  Lilla Nea – det ar en varld av skillnad pa drottningen och untvikningsflickan – det kallas klass, stil, elegans, kansla for vad som ar “appropriate (sorry cannot remember the Swedish word in a hurry), decorum, pliktkansla……… SH kommer aldrig att uppna samma niva, for mycket baggage, ingen utbildning och tydligt inga ambitioner forutom att gifta is upp. Dessutom forstar drottningen that silence is golden. Har Du nagonsin hort engelska drottning uttala sig om nagon av de manga skandalerna i den brittiska kungafamiljen?

  Vare sig drottningen har ansiktlyftningar eller ej, har Du eller nagon annan inget med det att gora. Nea, skulle Du tycka om om jag halsade pa Dig och sa “Usch sa ful Du ar”. Tacky!!!!!

  Jag forstar inte att sa manga som skriver har kan tillbringa sin tid med att hitta pa elakheter om kungahuset. Kanske Ni inte har nagot annat att tillbringa tiden med. Let sleeping dogs lie is a good motto. Get on with your life and let the royal family do their thing.

  Det skulle vara roligt att fa se lite mer on kronprinsessan coh prins Daniel pa Haga och mer av deras arbete. Men om hovet inte slapper ut deras program sa ar det inte mycket nagon annan kan gora – annat an att kontakta informationschefen.

  On another note – jag kan inte fa upp det nya numret av SvD. Error message. Redaktionen – kan Ni gora nagot at det. Det fins ingen e-mail address till redaktionen pa er web-site.


Annons

Laddar