Sofia Hellqvist gästade Schulman Show – i publiken

Sofia Hellqvist gästade Schulman Show - i publiken
Annons

Hejdå Stockholm – Hej Dalarna! Sofia Hellqvist har befunnit sig på hemmaplan i helgen Men det var inte lugna familjekvällar som gällde – det var festival!

I nya numret av Svensk Damtidning berättar vi om prins Carl Philips och Sofia Hellqvists underbara kommande kärlekssommar – deras tredje sommar tillsammans. I artikeln redogör vi för hur Sofia och prinsen kommer att dela sin tid och vara i både Stockholm, Älvdalen och på resande fot runtom i världen. Och förra veckan var det alltså dags för den första trippen, Sofia vinkade adjö till Stockholm och begav sig – tillsammans med systern Lina – mot Dalarna. Målet för resan var Peace and Love-festivalen i Borlänge. Att Sofia var på plats på den välbesökta festen vet vi eftersom Sofia och hennes syster Lina satt längst fram i publiken då tvshowen Schulman Show, av och med bröderna Alex och Calle Schulman, sändes live från festivalen.

Annons

En faksimil från Schulman show på Aftonbladet.

Prinsens flickvän och hennes syster satt som sagt på första parkett, applåderade, log och skrattade flera gånger. Sofia är ju bekant med Calle Schulman sedan tidigare, bland annat eftersom han, via sin blogg, har skänkt pengar till Sofias välgörenhetsorganisation Project Playground.

– Jag har pratat mycket med Frida Vesterberg och Sofia Hellqvist som står bakom. De är fantastiska. Avundsvärda i sin kärlek till att göra bra. Helt utan baktankar. Två bra människor som sliter hårt för att göra livet bättre för andra, skrev Calle i sin blogg då.

Av Johanna Lejon
Foto: Faksimil Aftonbladet

Läs även:

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

169 kommentarer till “Sofia Hellqvist gästade Schulman Show – i publiken”

 1. marianne skriver: 5 juli, 2012

  en kunglig nyhet??


 2. Marie skriver: 5 juli, 2012

  Det är klart att hon måste vara med. Det filmades ju och hon kommer med i tidningarna.


 3. siv skriver: 5 juli, 2012

  jA, HERRE GUD!!!!!!!


 4. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 5 juli, 2012

  Ja, vad säger man…?

  Har någon av kungabarnens flick/pojkvänner varit såhär mediakåta någonsin?! Det här börjar bli riktigt pinsamt.


 5. Mikaela skriver: 5 juli, 2012

  Kul med en blivande prinsessa på en stor musikfestival.Säkert bra mycket roligare än att klippa sidenband.


 6. Monica skriver: 5 juli, 2012

  5. Moder Svea

  Instämmer. Finns det ingen som kan stoppa hennes framfart? Kungen borde väl ha något att säga till om. Flickebarnet behöver ju uppenbart hjälp med sin profilering.


 7. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 5 juli, 2012

  http://www.youtube.com/watch?v=Y5z39FSfyEE

  “För att vara och förbli en vän till prinsessan så krävs det att man sköter sig.”

  “Det finns ju också vissa vänner i Madeleines bekantskapskrets som Kungen och Drottningen inte har varit så förtjusta i”.

  “Hon (Prinsessan Madeleine) har också berättat flera gånger att hon har fått -byta vänner- av förståeliga skäl, de kanske har -fel bakgrund-, eller umgås i sin tur med vänner som inte är så lämpliga för Madeleine”

  “Jag tror du åker ut därirån riktigt riktigt fort om du inte sköter dig.”

  Hör själva: 00:30 och framåt…

  Lyssna på vad de säger i dokumentärserien:

  Madeleine fick Göra Slut med sin dåvarande pojkvän Erik Granath efter -handpåbröst-skandalen- i London 2001. Jämför det med vad SH har gjort, så blir det skrattretande(!)

  http://www.youtube.com/watch?v=vj2C6vB0Mtk

  Mvh Moder Svea


 8. Monica skriver: 5 juli, 2012

  Vad jag menar är att om SH nu skall framstå som officiell flickvän till C-P så bör hon få hjälp med sin profilering. Kanske undvika kamerorna vid s k fel tillfällen. I övrigt har jag inga synpunkter på vad hon gör. Alla har ju rätt till ett privatliv, även SH.


 9. Hansen skriver: 5 juli, 2012

  Har meget svært ved at se Sofia som prinsesse – men det kan jo være, at hun heller aldrig opnår den titel. Det er vel op til kongen om et evt. giftermål skal resultere i en “degradering” af Carl Philip til hr. C.P. Bernadotte – eller om Sofia skal ophøjes?

  Der er sikkert en mængde faktorer ud over de mest åbenlyse, der spiller ind…

  Og – man kan jo gøre skarn uret, som det hedder. Sofia kan vise sig at blive en lysende kongelig stjerne 😉 Mon?


 10. Royal skriver: 5 juli, 2012

  KAN MAN INTE SLIPPA SE HENNE???


 11. Tina skriver: 5 juli, 2012

  Systrarna Hellqvist är precis vad Kungahuset behöver..!
  Brains and Beauty vinner alltid..!
  Blir det Engsheden som får prestigeuppdraget att klä våra svenska systrar Middletons..?
  Hoppas det..!


 12. Marie skriver: 5 juli, 2012

  Jag blir jätteprovocerad bara av att se och höra henne.
  Hur i allsindar ska det gå när hon blir officiell medlem av kungahuset, kanske tom prinsessa, jag är urless på att se henne redan liksom.


 13. Eva M skriver: 5 juli, 2012

  Moder Svea och Monica håller fullständigt med er. Hon borde få utbildning i ordet diskret. Jag tror faktiskt inte att kungafamiljen är särskilt glada i denna kvinna. Dom är nog rädda att förlora prins CarlPhilip kungliga är utbildade i att hålla masken och inte visa utåt vad dom känner och tycker. Vad sjutton tänkte han när han gick in i detta förhållande, han måste förstått reaktionerna som skulle komma. Han gör fel mot sig själv,kungahuset även mot Sofia och hennes familj. Om dom gifter sig förlorar han rätten till tronen,vännerna har han redan förlorat ev. barn kommer få lida av mammans tidigare liv, listan kan bli lång.


 14. Anders skriver: 5 juli, 2012

  Det är intressant att se Sofia Hellqvist i sin naturliga miljö igen. Kanske någon kunde äntligen ge henne en annan typ av kändis karriär än en kunglig ett? Stackars fröken Hellqvist har arbetat så utan framgång hela sitt liv för ingenting annat än att bli berömd.

  Men hur länge kommer det att SDT att inse att tidningsläsare inte uppskattar den ständiga överdos av sött rapporteringen av denna kvinna?


 15. Bittan skriver: 5 juli, 2012

  # 2, 5 och 11, bra inlägg.


 16. Anneli skriver: 5 juli, 2012

  Nu slutar jag och mina vänninnor att köpa Svensk Damtidning. Finns det inget annat att skriva om än denna SH? Är det inte en kunglig tidning? Adjö och tack för oss!


 17. Marie skriver: 5 juli, 2012

  Eva M. Klokt sagt. Jag har inte förrän du sa det tänkt på Sofias kommande barn. Fy för att utsätta dem för detta. Alla har ju datorer idag, alla i deras skola kommer att ha sett bilderna på deras mammas rumpa, bakbunden naken och gud vet vad mera för bilder som kommer att visas upp. Det är inte rätt mot några barn, det var inte rätt att låta Sofia som barn ställa upp på sådana fotografier, och inte rätt mot hennes kommande barn.


 18. Midnattsol skriver: 5 juli, 2012

  Vänta nu.. Var det inte Sofia som ställde sig långt bak under fotograferingen med BBB?…
  (Är man ett någorlunda känt ansikte, och sitter längst fram i en tv-show, så vet man att man blir filmad..)
  Synd att Sofia själv motarbetar Damtidningens enträgna försök att övertyga oss om att Sofia är ett diskret, lite försynt och hjärtligt prinsessämne?…
  Damtidningens ärende åt kungahuset blir liksom förgäves då… Men det bjuder på ofrivillig komik… 🙂

  Fint också att Schulman så tydligt, nästan desperat, vill övertyga oss om att Vesterberg och Hellqvist inte har några baktankar… liksom utifall… Det kan ju hända att vi tror annat, när man plötsligt blir en framgångsrik välgörenhetsarbetare, utan utbildning, fast arbete etc. Jag har faktiskt funderat på om Sofia finansierar sitt välgörenhetsarbete med pengar hon fått genom sina modelljobb. I så fall är det illa. Hellqvist sa i en intervju på Volvo Ocean Race hemsida att PP vill hindra unga flickor från att utnyttjas sexuellt och bli gravida, då detta är vanligt förekommande i kåkstäderna. Eftersom hon inte tar ut någon lön ifrån PP. Ja, vilka pengar är det då hon lever av? Carl-Philips pengar delvis, ja, det tror jag. Men sedan? Utvikspengar? Värdinnelön?.. Hmm, jag blir fundersam.
  Hon sa också i intervjun att utbildning är vägen till ett bättre liv för dessa människor. Ja, det är bra att hon lever som hon lär! 🙂
  Ska försöka länka till intervjun, (som var på engelska), om jag hittar den.
  Som sagt, jag skulle inte skriva mer i ämnet, men när det blir såhär komiskt, ja, då bara måste man skriva en liten kommentar! Jag blir så full i skratt.. Även om jag inte vill vara elak, så kan jag inte låta bli att skratta åt det hela. Inget illa, Sofia, men lite roligt är det allt!


 19. Midnattsol skriver: 5 juli, 2012
 20. Midnattsol skriver: 5 juli, 2012

  Förtydligande:
  Vad jag menar är att jag skulle tycka att det är moraliskt tveksamt att finansiera sitt uppehälle med pengar man fått genom att exponera sin kropp i herrmagasin, för att kunna arbeta med välgörenhet som delvis ska förhindra att unga flickor bli exponerade och utnyttjade och därmed hamna i tonårsgraviditeter…
  Nu vet jag inte vilka pengar hon lever av, det är bara en gissning, men hon har försörjt sig som modell och cafébiträde. Jag tror att hon fick bättre betalt av Antoine Verglas, och sina värdinnejobb, än vad hon fick som cafébiträde. Jag vet inte annars vilka pengar det skulle kunna vara?
  Vi har trots allt rätt att veta, när Damtidningen presenterar henne son vår nästa prinsessa…


 21. lena nilsson skriver: 5 juli, 2012

  Var det inte Frida Westerberg som startade upp Playground? nu verkar det som om hon har förpassats i skugga och det är bara den andra som skall ha ljuset.Ja ja det blir nog rätsida på detta också som Victoria sade när det gällde all skit som sas om Daniel.Ha det gott.;-)


 22. Maggan skriver: 5 juli, 2012

  Det skrivs så mycket skit om Sofia att hon skulle vara mediakåt vilket jag definitivt inte håller med om, då kan ni väl titta på tidigare flickvän till CP denna Emma HON ÄR VERKLIGEN MEDIAK-T, och har varit hela tiden, men det är klart hon är förstås väninna till Madeleine.
  Jag läser och ser gärna mer om vackra SOFIA, har varit och är trogen Svenskdamtidning läsare.


 23. Sussie skriver: 5 juli, 2012

  Undrar om SH sett Schulman Show när de analyserade hennes “tafsande” på Chris rumpa i samband med dopet 🙂 Men dålig publicitet är bättre än ingen alls ?!


 24. mj skriver: 5 juli, 2012

  Nu är ni som skriver helt för hemska. har ni fått värmeslag?
  Man får inte publicera bilder fritt de ägs av en fotograf.
  Om man plockar bilder från en hemsida och sprider dessa då bryter man man mot PUL.Detm en dom i Högsta Domstolen i veckansom gav en fotograf rätt när han anmält ett norskt företag som tagit en av hans bildder och publicerat utan lov.
  Att bilderna finns på en hemsida innebär inte att man kan sprida dessa utan tillstånd.Bildstöld kallas detta fotografen har rätt att kräva betalt av dig om du sprider hans bilder.lagen om upphovsrätt kolla den.man ska även inhämta tillstånd från personen på bilden.
  Bilder får bara publiceras fritt i journalistiska sammanhang om bilden har ett nyhetsvärde.
  En tidning måste alltid överväga den skada som en bild kan vålla.
  Så att bilderna på Sofia kommer att finnas överaltt är alltså inte santni som länkar bilder och texetr bryter alltså mot lagen.
  Sofia kan stämma er för brott mot PUl eller för förtal.
  Det är inte en privat åsikt att sprida falska uppgifter eller kränkande
  omdömen av en person.
  Ska Sofia sitta inspärrad .Gå i Burka?
  kolla allsång på Skansen inte är det moster Hulda som visas utan kändisar och deras familjer för det är dom sitter på stolarna längst fram.Kända personer lockar fotografer.
  Vem skulle vara intresserad av att skriva om Schulman show om där inte fanns kändisar?
  Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
  Men det förstår ni inte då ni är så bittra och hatiska så att ni
  måste låte det gå ut över andra.Det är inte normalt att vuxna
  beter sig så här sjukt åt.


 25. Mini skriver: 5 juli, 2012

  SÅ … tar vi det lite lugnt alla damer – herrar och vilka ni nu är som kommenterar här.

  Finns bara ett par ord om er … fy f-n!

  Ni är riktigt förskräckligt elaka. Är ni så onda även IRL?

  Låt de unga vara, låt de ha sin kärlek i fred.

  Sofia är en vacker ung kvinna, säkert också en klok och förståndig sådan, annars tror jag inte kungahuset skulle ha tagit emot henne med så öppna armar som de faktiskt har gjort.

  Ni är ena redigt förskräckliga skvallerkärringar, jag tar två r så det biter … för elaka och onda skvallerkärringar är ni, oavsett kön på er som skriver.


 26. PernillaKungligheterna skriver: 5 juli, 2012

  Sofia som prinsessa får vi nog acceptera,tyvärr.
  Om hon och prinsen skaffar sig ordentliga jobb
  och försörjer sig själva så är det väl ok.
  Sofia kan ju ändå bara bli en “plastprinsessa”,
  men innan dess behöver hon definitivt gå i skola
  hon har mycket att lära.bla att stänga den där munnen.


 27. Eva skriver: 5 juli, 2012

  Hellqvist passar utmärkt ihop med bröderna Schulman, lika billiga och strävar bara efter kändisskap till varje pris, utan att egentligen ha något att komma med.

  Calle, som producerar showen, även kallad kn_lsmurfen och …, ja ni förstår, producerade även “Kungarna av Tylösand”, det säger väl allt om den mannen.

  Som sagt, han och Hellqvist passar utmärkt ihop.


 28. M skriver: 5 juli, 2012

  Det blir svårt att leva på sitt utseende när skönheten falnar.


 29. Mini skriver: 5 juli, 2012

  # 25 mj

  Så bra!

  OM Sofia skulle läsa allt elände som skrivs om henne, länkar etc … och gå vidare med det, enligt PUL alltså … vet du om SvD måste lämna ut IP-nummer och mailadresser på oss som kommenterar?

  DET skulle verkligen vara rätt, för som vissa sitter och “vräker ur sig” här i kommentarsfältet är vansinnigt grova personliga påhopp på en helt oskyldig ung kvinna, en ung kvinna som kanske gjort en del “dumma saker” i sin ungdom, men numera är en stadgad ung kvinna och även sambo med Sveriges prins.

  Kanonbra info, tack för den. Och jag hoppas innerligt att Sofia alt. Kungahuset sätter åt alla otrevliga personer som kommenterar här.


 30. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 5 juli, 2012

  # 20. Midnattsol.

  Jag tror jag kr*ks…!
  Det här var bara för några månader sedan…(!) Kan hon inte ligga lite lågt nu? Fattar hon inte det?!?!

  Den mest patetiska flick/pojkvännen några av kungabarnen någonsin haft och kommer att ha.

  Snälla Svd, låt oss slippa denna människa och fokusera lite på prinsessan Estelle nu.

  Moder Svea


 31. Mini skriver: 5 juli, 2012

  # 29 M

  Jo men då, det är helt möjligt att leva även när den naturliga “skönheten” fallerar.

  Jag är 61 år, visst skulle jag behöva göra som vår Drottning Silvia = ta till kniven i ansiktet men det gör jag inte. JAG duger så bra som jag är.

  Så visst kan alla, både kungligheter och vi “andra” leva även när den ungdomliga naturliga skönheten avtar/falnar. Alla duger … UTAN knivar i ansiktet.


 32. Lydia skriver: 5 juli, 2012

  Sluta klanka på Sofia, jag tycker att ni som gör det är jättedumma. Vad har hon gjort er för något illa? Om Prins Carl Philip älskar henne-så är det inget val. Man kan inte välja att älska någon, det bara blir så. När hjärtat talar har man som bekant inte något att säga till om. Låt Carl Philip och Sofia få ha sin kärlek ifred, och var inte såna gnällspiksmoralavundsjuktanter.


 33. Ansan skriver: 5 juli, 2012

  Aldrig tidigare har någon av kungafamiljens vänner slagit mynt av vänslapen som SH. Om man gifter in sig i kungafamiljen så är det inte kändis man ska vara utan kunglig. SH passar inte i de kungliga salongerna men kan mycket väl vara kändis. Det är i den fållan hon ska hållas. I vilken bransch lärde SH känna BE?

  Mona, någon jurist är du inte så du kan sluta med dina juridikföreläsningar.


 34. mj skriver: 5 juli, 2012

  #28 Eva Nu förstår jag vad gör hela dagen kollar på p-rr
  du lyckas hitta all sn-sk sidor som jag inte visste fanns.

  moder Svea om du inte vill läsa om sofia låt bli ganska enkelt
  gå inte in på SVD så slipper du få magsjuka.
  Det finns annat på nätet än det ni läser googla får ni se.
  Skulle jag surfa i p–rr träsket skulle jag också kräkas.

  Förklara för mig och alla andra varför ni är så otroligt
  elaka, riktiga s-t kärringar!
  leder ni mobbningen på er arbetsplats. Ni kan inte säga att Sofia har dåligt omdöme när själv saknar etik, moral och empati.

  har hästarna rymt så att det är tomt urblåst i stallet!


 35. Petra skriver: 5 juli, 2012

  Varje gång hon visar sig ute är Svensk Damtidning på plats och rapoorterar. Har ni nån överenskommelse med henne eller?


 36. Birgitta skriver: 5 juli, 2012

  Men nu måste Ni på Svensk Damtidning sluta ta med denna utvikn.brud! Det är de kungliga man önskar följa, om man vill se S.H. kan man gå in på “herrtidningar” av dett “lättare” slaget! NOG NU!


 37. Mini skriver: 5 juli, 2012

  Jag har aldrig sett värre, inte på någon sk “skvaller-kändissajt.

  Sitter ni och kollar youtub för att hitta massa skräp om familjen Bernadotte och deras olika kärlekar, som iofs har varierat under årens gång.

  SÅ sjukt.

  Jag måste fråga … får jag svar?

  Ålder på er som kommenterar? Jag är nyss fyllda 61, stolt, proud över min ålder. Tror även jag har hyfsat vettiga åsikter, är hyfsat reko med det jag skriver i kommentarer och även IRL.

  Är ni bara gnälliga damer & herrar? Missnöjda med era egna liv så ni måste hänga upp er på vårt kungahus.

  Jag säger/skriver då det, jag är inte ens rojalist-monarkist men jag anser att kärlek ska ha tillåtelse att finnas. Oavsett vem – var – när … hur … kanske jag ska skippa för jag menar … lille kungen har ju gjort sina små … kliv … ut … någonstans.


 38. M skriver: 5 juli, 2012

  Mini:?????

  LÄS innan du kommenterar. Jag skrev ” Det blir svårt att leva på sitt UTSEENDE när skönheten falnar” Med detta menar jag att Sofia bör utbilda sig och skaffa sig ett liv innan det blir försent att glida fram på Ckändisskap. Förr eller senare ser man en människa för vad hon är.

  Ps. Jag AVSKYR kroppsfixering ( vilket INTE det samma som att ta hand om sig, tycka om kläder och smink och så vidare), operationer skall vi inte tala om. Vi bör skatta av lycka så länge vi har vår hälsa och vårt förstånd, operationer är för de som är sjuka. Vår vackra Drottning har tyvärr inte föregått med gott exempel. Kvinnor duger som de är, med ålder kommer förhoppningsvis vishet och livserfarenhet och äldre, såväl kvinnor som män, skall ha en plats i denna, tyvärr mer och mer ungdomsfixerade värld.


 39. Sthlm skriver: 5 juli, 2012

  Denna gång är det nog jag som hjälper Johanna att få många klick här. Jag skrev tidigare idag här på webben under en annan artikel följande: “Nu har Hellqvistarna lite att göra, eftersom det är festivaler på gång. Kollade på Shulmans Show, inspelad på musikfestivalen Peace & Love, och där hade syrrorna placerat sig på första bänkraden, givetvis för att få uppmärksamhet.”
  Det var absolut ingen fokus på Hellqvistarna utan kameran svepte snabbt förbi och det kändes nog snopet för dem. Efter att ha lyssnat på hur det går till på den aktuella festivalen så passar hon säkert in där med sin bakgrund.


 40. Jessica skriver: 5 juli, 2012

  Är Ni inte förundrade över att denna demi-monde
  lyckas uppbåda det ena sensuella leendet efter det andra …

  Om jag vore orsaken till att mitt fosterlands kungafamilj drogs
  i smutsen tack vare mitt snuskiga och solkiga förflutna förevigat i bilder (och vittnesmål – var så säkra, de finns) skulle jag vara
  djupt olycklig – och i sann kärlek skona dem från eländet och lämna hela denna ohållbara situation.

  Aldrig för ett ögonblick skulle jag vilja utsätta min käresta eller hans familj för ett sådant lidande.

  Det är så lång från kärlek som man kan komma.
  Om det nu inte gäller kärleken till ett liv i lyx med prinsesstitel.

  Kärlek vill den älskades väl.


 41. Eva M skriver: 5 juli, 2012

  mj alias Mona?? det är inte tal om att sprida bilderna . Dom finns där bara för ALLA att gå in och titta. Är du dum eller spelar du dum för att irritera oss andra??????


 42. Annki11 skriver: 5 juli, 2012

  Snart måste väl ändå Svensk Damtidning stoppa dessa oehört kränkande kommentarer som kan läsas i denna spalt.
  Sofia Hellqvist har ju blivit ett mobbningsoffer.Kommentarerna borde granskas på ett mer ansvarsfullt sätt innan de publiceras i detta mobningsforum.

  PS. Hoppas att hovet snart kan meddela om förlovning mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist, och förhoppningsvis att bröllop kommer att äga rum inom något år. DS.


 43. Tove skriver: 5 juli, 2012

  Hei Anneli!
  Kjøpte du ikke Svensk Damtidning før Daniel Westling og Jonas Bergstrøm ble forlovet med Victoria og Madeleine,den gang var de da heller ikke kongelige,bare kjærester. Det samme gjelder jo SH,hun er samboer med prins Carl Philip,så hvorfor skal ikke Svensk Damtidning skrive om henne!! Fordi DU ikke liker henne?
  Jeg tenker at du sikkert syntes det var topp da Madeleine forlovet seg med den kjekke juristen Jonas….og så viste det seg at han var det vi på norsk kaller en skikkelig “svinpeis”!
  Hvem vet….kanskje SH er en fantastisk pike…tiden vil vise!


 44. Singoalla skriver: 5 juli, 2012

  Ska hon inte få gå på festival som alla andra? Hur kan man orka vara så elak och negativ som många är här??? Men ni får nog ert straff förr eller senare. Hut går hem. Ni drar på er fel karma eller hur det heter. Låt flickan vara i fred!


 45. MaryK skriver: 5 juli, 2012

  # 25 mj:
  Takk – mj!
  Du har så rett, så rett i det du skriver – en kommentar uten de vanlige bitre og hatske utfall mot Sofia.Hvor kommer dette hatet fra?
  Dine ord her burde hyenene her legge seg på sinnet!
  Og det ser faktisk ut som de mener Sofia bør bures inne med burka på, for å være på den sikre siden……
  Det er disse damene somer for ytringsfrihet i et demokrati!!!!
  De vet ikke hva dobbeltmoral og dobbeltstandarder er!!
  Godt å lese en balansert kommentar som eriunformert og informerende!!!


 46. MaryK skriver: 5 juli, 2012

  # 17 Anneli:
  Ja, da blir det mindre negative kommentarer her, hvis du er en av de “produktive” Sofia-haterne!

  Jeg og mine venninner fortsetter å kjøpe SV Dam, den er nyttig for oss for å teste stemningen blandt hyenene……


 47. MaryK skriver: 5 juli, 2012

  # 17 Anneli:
  Ja, da blir det mindre negative kommentarer her, hvis du er en av de “produktive” Sofia-haterne!

  Jeg og mine venninner fortsetter å kjøpe SV Dam, den er nyttig for oss for å teste stemningen blandt hyenene……

  Ja, nettopp – SvDam kaller seg den kunglige veckotidning – og da forventer vi at tidningen skriver om alt som skjer rundt alle som kongefamilien omgås med – og det gjør jo SvDam ofte, vennenes bryllup, død, fester, barnedåp, narkobruk – og fremdeles skrives det til og med om CPs ex-sambo Emma som er gravid med en ikke-kongelig person. Selvfølgelig vil vi vite hva Sofia foretar seg!!!
  Når jeg om sommeren besøker min hjemplass hvor det alltid er festival om sommeren, da kan jeg jo ikke forhindre om noen som fotograferer eller lokaltidningen råker få meg med på bildet, og setter det på trykk og det har jo faktisk hendt noen ganger!
  Mener du at Sofia skal ta på seg burka? Vi bør ikke være så sinte for at noen ikke liker at Muhammed-bilder offentliggjøres når vi ikke tåler å se bilder av den pene, slanke, sjarmerende Sofia.
  Er du sjalu?


 48. MaryK skriver: 5 juli, 2012

  # 17 Anneli:
  Ja, da blir det mindre negative kommentarer her, hvis du er en av de “produktive” Sofia-haterne!

  Jeg og mine venninner fortsetter å kjøpe SV Dam, den er nyttig for oss for å teste stemningen blandt hyenene……

  Ja, nettopp – SvDam kaller seg den kunglige veckotidning – og da forventer vi at tidningen skriver om alt som skjer rundt alle som kongefamilien omgås med – og det gjør jo SvDam ofte, vennenes bryllup, død, fester, barnedåp, narkobruk – og fremdeles skrives det til og med om CPs ex-sambo Emma som er gravid med en ikke-kongelig person. Selvfølgelig vil vi vite hva Sofia foretar seg!!!
  Når jeg om sommeren besøker min hjemplass hvor det alltid er festival om sommeren, da kan jeg jo ikke forhindre om noen som fotograferer eller lokaltidningen råker få meg med på bildet, og setter det på trykk og det har jo faktisk hendt noen ganger!
  Mener du at Sofia skal ta på seg burka? Vi bør ikke være så sinte for at noen ikke liker at Muhammed-bilder offentliggjøres når vi ikke tåler å se bilder av den pene, slanke, sjarmerende Sofia.
  Er du sjalu for at hun kapret Europas vakreste prins?????


 49. MaryK skriver: 5 juli, 2012

  # 27 Pernilla:
  I hvilken skole lærer hun ” bla lära stänga den där munnen”?
  Hva har hun sagt som du er for sart til å tåle?


 50. MaryK skriver: 5 juli, 2012

  # 28 Eva:
  Saklig sett – hva er hensikten eller nødvendigheten av at Sofia og Calle Sculmann skulle passe i hop. Om du liker det eller ikke så passer Sofia for tiden best i hop med CP. Jeg ser ikke noe problem – hun må gjerne fortsette å bli fotografert og omtalt av avisene som synes det er interessant, – helt uavhengig av hva tantene her spyr ut av elaka adjektiver. Det ser ikke ut som noen hører på hyenene her. Og godt er det!!!!!!!!!!!!


 51. MaryK skriver: 5 juli, 2012

  # 31 Moder Svea:
  Prøver du å redigere SvDam – og kanskje også bestemme litt av bladets innhold??? lykke til!!!


 52. MaryK skriver: 5 juli, 2012

  # 31 Moder Svea:
  Nei, Sofia er nok en midt-på-treet-like-passende som alle andre venner av kongebarna.
  Sofia er ikke i nærheten av mange av “dumskallene” Madeleine har hatt omgang med!Bl a Eric Granath, en eller flere av hennes rike venner er dømt for narkotikabruk og besittelse, slik også MMs sakalt kriminelle venn som er Marius sin far. Tatt for rikmannsdop!
  Ja, da kan vi si slik hyenene her på sidene elsker å si – at MM hadde omgang med kriminelle – det samme gjelder jo Madeleine..
  Parkbildet med Granaths hånd rundt Madeleines bryst – og som hun tydelig satte pris på – gir mer seksuelle fantasier enn nakenbildene av Sofia. Hvis Sofia er i por-bransjen så er Madeleine det også!! Det er for dumt å påstå det!!! om S og M!!!


 53. Demba skriver: 5 juli, 2012

  Samma syndrom som när Olle Westling höll tal och blev fotad härom dagen.
  Vad ska dessa människor göra? Ska de sitta inne i sitt hem på heltid för att ni ska bli nöjda?


 54. Jenny skriver: 5 juli, 2012

  Mj, nä det är verkligen inte normalt. Att dessutom är vuxna människor är riktigt skrämmande. Men jag tycker synd om de. Har de inget liv och angagerar sig så mycket om att sitta och vara bittra och hatiska säger en stor del om hur deras liv ser ut. Jag personligen om jag inte tycker om en person håller jag mig borta. Är det nån kändis så läser jag inte om sen personen och har inget intresse att se eller läsa om vad hon/han håller på. Varför skulle jag bli upprörd och arg när det är så enkelt att bara låta bli. Ni säger att ni skäms för Sverige och dess rykte angående Sofia. Hur tänker ni angående mänskligheten? Våra beteende mot varandra? Oavsett vem man är, var man kommer ifrån, hudfärg,och alla andra olikheter. I slutändan är vi människor med känslor kung, prinsessa., rik eller fattig. Alla förtjänar respekt. Ha i tanke att även om man inte tycker vissa saker är passande så kan man respektera genom att vända bort och koncentrera er på nått annat. Och ja, alla förtjänar respekt . Vi är alla människor. Man behöver inte tycka om alla eller deras beslut. Men som medmänniska ska man ha den moralen att låta bli att vara elaka. Ni som skriver allt negativt borde ta ett titt på ert eget liv och komma fram till varför ni känner er tvungna att ha så mycket begativt att säga. Istället för att ta er tid i detta forum och bli så upprörda ta den tiden istället till att ranska er själva. Jag hoppas verkligen nån av er tar åt sig och börja tänka lite.


 55. Eva skriver: 5 juli, 2012

  Kommentarerna här borde vara mer sakliga och inte urarta i rena personangrepp. Jag tycker inte illa om Hellqvist, för jag känner henne inte, men hon står för värderingar som jag inte gillar. Hon har istället för utbildning och arbete valt att vika ut sig, för att tjäna lätta och snabba pengar.

  Det gör att jag inte tycker hon är lämplig som prinsessa, men det får ju inte gå så långt som att man “hatar” henne. Det finns massor av tjejer som hon, som lever på sitt utseénde i vår tids ytliga glamour/dokusåpa värld.

  Jag misstänker att de tjejer som hamnar där inte består av den högsta intelligentian, men jag kan förstå att det kan vara lockande, istället för att harva fram i skolbänken. Men jag skulle ha föredragit en prinsessa som hade gjort det valet.

  Man måste skilja på sak och person, Hellqvist är säkert trevlig och snäll, om än lite småkorkad, med tanke på de val hon gjort i sitt liv. Det handlar mest om yta, med väldigt lite innehåll, och det är synd att vi har en prins som inte kan se det.


 56. E skriver: 5 juli, 2012

  Varför ska inte prinsen själv få välja, det har ju De andra fått göra !?


 57. mj skriver: 5 juli, 2012

  Tycker det är märkligt att ni orkar framhärda att Sofia ställer pp på intervjuer, det finns inga i media.f förutom en i denna tidning.
  Sofia blir fotograferad hon väljer inte själv.
  Vem skulle CP gifta sig med? Det finns väl inga lediga kungliga i hans ålder. Monacos prins ska gifta sig icke kungligt.
  Luxenburgs kronprins ska gifta sig icke kungligt.
  såvarför i hela världen ska vi pracka på våra kungliga någon annan
  än de själva valt.
  Ansan jag är inte jurist men har läst och jobbat mycket med juridik.

  Du verkar ha missat lektionerna om hyfs, etik, moral.


 58. BosseBee skriver: 5 juli, 2012

  Till # 33 #:

  Det är väl INGEN som förbjuder dom två att älska varandra, – det enda är att hon INTE BÖR BLI PRINSESSA!
  Dom kan verkligen ha sin kärlek ifred förutsatt att dom i framtiden lever enbart som paret Bernadotte, – men frågan är ju om det räcker för Sofia, tror att hon siktar och även lyckas att ta sig till toppen av kungahuset – tyvärr!


 59. Anne skriver: 5 juli, 2012

  ‘ And she sat in the front row, clapped, smiled and laughed several times’.

  Sofia wasn’t sitting in the audience, but in front of it on the front row.

  What an active propaganda management by Sofia!
  Or is it the royal court?


 60. Beth skriver: 5 juli, 2012

  Jeg har ingen problemer med at se Sofia som prinsesse.
  Til gengæld har jeg svært ved at acceptere den anonyme heksejagt, som føres her og hvor selv en dansker tilslutter sig!
  Jeg vidste ikke, at den værste synd man kan begå i Sverige, er at vise sig som man er skabt som kvinde.
  Det ved jeg nu! Men også at kommentarerne viser et lavt intellektuelt niveau.
  #31, #34
  Ansan og Moder Svea er I et par 14-15 årige tjejer ? Eller lyder i bare som sådanne ?


 61. sollan skriver: 5 juli, 2012

  Det finns många icke kungliga som har stil även om de inte har ett helt felfritt tidigare liv men dom har förstått att hålla en låg profil.


 62. My skriver: 5 juli, 2012

  Zzzzz….


 63. Liv skriver: 5 juli, 2012

  Vaddå, måste hon sitta hemma i ett skåp så att ni skator ska vara tysta?


 64. psst skriver: 5 juli, 2012

  Sofia kommer att bli regerande drottning av Sverige. Hon kan inte stoppas längre. CP har väl fullt upp med sina racerbilar.


 65. Hanna skriver: 5 juli, 2012

  Förvånad? Neej !


 66. Emma skriver: 5 juli, 2012

  Tack 25# och 26#. Skönt att se att jag inte är ensam om att tycka att det bedrivs en osmaklig häxjakt i kommentarspalterna. Jag kunde inte tro att vuxna människor kunde vara så grymt elaka innan jag började läsa det här på SD för några månader sedan. Sofia H får kritik för att hon är med på bilder – har ni inte förstått att det är er jakt som gör att hon blir så intressant för alla fotografer? Ingen är väl intresserad av att köpa foton av helt okända människor, de säljer knappast tidningar. Och – utan att vara jurist, varje fotograf äger upphovsrätten till sina bilder. Man får inte kopiera en bild på nätet och skicka till någon annan och skulle man publicera den i större kretsar kan man bli ådömd stora skadestånd. Ingen plockar till sig av din lön, då ska vi inte heller missunna fotografen han/hennes levebröd.


 67. Pensionär skriver: 5 juli, 2012

  Ska vi ge Sofia utegångsförbud och husarrest?
  Vi lever i ett demokratiskt land och har frihet att röra oss ute. Den rätten har även Sofia även om flera insändare tydligen inte anser det.


 68. christinavideotron.ca skriver: 5 juli, 2012

  SH passar bra ihop med Schulman killarna.
  Och kan de driva med henne igen så gör de det. Som med handen
  på baken….De hade bra roligt åt det.


 69. bibbi skriver: 5 juli, 2012

  Tycker ni ska sopa rent framför egen dörr,är ni avundsjuka på det stackars flickebarnet,ni har väl fått välja era partners själva,låt för sjutton dom vara ifred,och sköt ert.En som väljer äkta kärlek.


 70. Lisa skriver: 6 juli, 2012

  Dags för kungafamiljen att visa intresse för kulturen i Sverige t ex Kulturskolorna som hotas av nedläggning här och där och… märk väl LÄGGS NER I NYKÖPING!!! Visa lite intresse för vardagskulturen i stället för detta dravel.


 71. L skriver: 6 juli, 2012

  Tyckte att jag kände igen henne. Om än som allra hastigast.

  Förra året såg jag Sofia och Carl-Philip i en fin Porsche. Det var Carl-Philip som satt i förarsätet i Bromma.


 72. ultra Nivea skriver: 6 juli, 2012

  SH är Sveriges svar på Ari Behn kanske inte drömsvärdottern men hon har ju lyckats behålla sin personlighet vilket kan löna sej i längden man är ju den man är så är d ju. Hon tycker att hon duger som hon är och det får man säga är tufft å d kan nog behövas.


 73. Sussie skriver: 6 juli, 2012

  Det är väl ingen som sagt att SH ska låsas in ? Däremot är det väl inte konstigt att man undrar hur Hellqvist på festival kan hamna under Kungliga nyheter !


 74. Christina Helsinki skriver: 6 juli, 2012

  #8

  Moder Svea, du kommer med fullständigt falska uppgifter då det gäller Kungens reaktion över Erik Granaths uppträdande.

  Kungen reagerade då Erik Granath igen stod inför rätta för olaga hot tjänsteman, dvs dörrvakterna på en av Stureplans inneställen.

  Åklagaren var barmhärtig och yrkade inte på fängelsestraff pga av hans “kurs” för rattfyllerister som han måste slutföra pga av domen för grovt rattfylleri. Han klarade sig med böter på ca10 000 SEK men kunde inte betala och summan blev åtminstone 14 000.

  Han hade tidigare dömts för grov misshandel, olovlig körning och lindrigare narkotikabrott,
  Han var inbjuden att vistas med Madeleine på Rivieran!!!.

  Jag gillar inte n-enfotografering, men det är det enda som ni kan anklaga Sofia för.

  Ni skriver om att hon är falsk, kallar henne för CPs älskarinna (kallar man Madeleine för Chris älskarinna?), hon gapskrattar, borde studera, utan att märka att sådant existerar redan i kungahuset.

  Sofia behöver inte söka kameran, snart är hon mer intressant för pressen än lilla Estelle. Hon har tvingat Kungen, ha,ha.

  Hon har fångat CP, fastän ni ser att han är kär som en klockarkatt.

  Ni lider av en Sofia-paranoia, börjar tycka synd om eventeulla barn.

  Ingen har sagt att hon skall gifta sig med CP, ingen har sagt att hon skall bli prinsessa, ingen har sagt att hon skall bli en Bernadotte,det är bara ni här som börjar hallucinera i tron om att Sveriges kung är lyhörd för de här anonyma kommentarerna som skrivs av en handfull paranoida personer.

  Håll er till n-enheten, skäll på den, men börja inte och skymfa Sofia genom att ge henne alla dåliga egenskaper som ingen vet om.


 75. Sofie Lindberg skriver: 6 juli, 2012

  Nr 65, hur tänkte du nu?


 76. Sisse skriver: 6 juli, 2012

  Det kan ikke være voksne, som selv har været unge engang og som i dag er mødre, som skriver disse kommentarer!
  Hvis det er – så synes jeg, at Sverige er blevet et meget fattigt land rent menneskeligt og åndeligt set.

  Sofia forfølges her – ikke alene for nogle oldgamle nøgenfotos, som fotografen har ophavsretten til og derfor kan bruge igen og igen – men for alting, som også er nævnt i #75 af Christina.

  Sofia kan en dag gøre “en Mette-Marit” for åben skærm og fortælle, at hun er ked af fortiden, men hun kan ikke ikke ændre den, hvor gerne hun end ville!
  Men det kan først ske på samme tidspunkt, som MM gjorde, ikke her og nu, hvor forholdet endnu ikke er officielt.
  Sikke kommentarer det ville medføre fra “de sædvanlige” her !!!


 77. Eva H. skriver: 6 juli, 2012

  Sofia måste som alla andra kunna gå ut på olika aktiviteter, trots att hon är sambo men en av kungafamiljen. Så gjorde Daniel, men utan att han kritiserades. Var det för att han var man? Vi kvinnor har lätt för att “slå ner på” våra egna, tyvärr. Fotograferna gör sitt jobb och det är svårt att hitta ngt ställe där dom inte finns. Hon kan väl inte bara sitta inomhus? Sluta med rena personförföljelser, det är inte smickrande för tidningen att det tillåts.


 78. Lydia skriver: 6 juli, 2012

  Kommentar till nr:73 Som skrev att Sofia är Sveriges svar på Ari Behn. Knappast. Men jämför gärna Sofia med Kronprinsessan Mette-Marit av Norge, Mette-Marit har gjort så otroligt många dumheter…. men ändock har visat sig vara en helt underbar och plikttrogen kronprinsessa ändå.
  Med detta vill jag INTE ha sagt att Sofia H ska överta Victorias roll/ställning, kan inte ni alla andra j….a gnällspikar : Låt Prins Carl Philip och hans fästmö Sofia få vara ifred?
  Jag har inga som helst åsikter om fröken Sofia, jag känner henne inte. Jo, det är klart jag har.
  Låt henne få vara ifred.


 79. Astrid A skriver: 6 juli, 2012

  Lille Sofia er blitt en av Sveriges største celebriteter. Takket väre bl.a. dere som kommenterer i Svensk Damtidning! Ingen får så mange kommentarer som henne. Dere bidrar virkelig til at hennes markedsverdi stiger. Det er hun sikkert veldig fornöyd med. Prins Carl Philip skal aldri bli konge, og Sofia skal aldri bli dronning. Derfor behöver hun ikke gjöre “en Mette-Marit” for åpen skjerm, som nr 77 Sisse antyder.


 80. Eva K skriver: 6 juli, 2012

  # 74 Sussie
  Hvis du hentyder til den kungliga webben i din kommentar, så er Nicole Kidman og Anja Pärson heller ikke kongelige, i såfald kun i din optik.
  Svenskdam skriver altså om både kongelige og kändisar! Nyt for dig ? – … så ved du det nu. 😀
  Og CP’s kæreste Sofia er langt mere interessant end Nicole Kidman.
  Hende “springer jeg over” … du kan gøre det samme med Sofia, men det er hun altså for interessant til… også for dig, bemærker man. 😉


 81. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 6 juli, 2012
 82. Sussie skriver: 6 juli, 2012

  Eva K , jag har inte sett röken av Nicole Kidman eller anja P under fliken Kungligt .


 83. Anitha skriver: 6 juli, 2012

  #56. Eva
  Jag håller med dig!

  Jag hade inte tänkt att överhuvudtaget kommentera här, men gör det ändå av det skälet att hon får för mycket utrymme i SvD. Detta står under rubriken Kungligt. Varför?
  Jag är inte särskilt intresserad av att läsa mer om Sofia och därför blir detta den sista kommentaren betr henne.


 84. BosseBee skriver: 6 juli, 2012

  Kollade inslaget med Sofia på Finlandiahuset. Vad är det för fel på henne! Varför räcker det inte med vanlig naturlighet? -Men de gamla inarbetade poserar-maneérna sitter nog kvar i ryggmärgen! CP:s dåliga ömdöme säger en hel del om honom, hoppas han inte bittert får ångra detta i framtiden!
  Kommer aldrig att betrakta henne som kunglig.


 85. Kiana, Norge skriver: 6 juli, 2012

  I skrivende stund er 85 kommentarer publisert i denne tråden. De fleste er stygge. Er det så dårlig vær der de fleste av de som skriver her inne bor, så de må sitte inne med lite å gjøre på? Får de som kommenterer Sofia, Madeleine, Mette-Marit med flere det mye bedre med seg selv av å rakke ned disse kvinnene på en slik webside som dette? Mange av kommentarene kommer på dagtid, som for mange er vanlig arbeidstid. Er det arbeidsgivere i Sverige som lønner sine arbeidere for å sitte på internett for å rakke ned på disse menneskene? Med lønn? Godeste gud, finn noe annet å holde på med og la disse kvinnene være i fred.


 86. Emma_H skriver: 6 juli, 2012

  instämmer Moder Svea_82…

  sorgligt…Ingen har uttryckt att CP ska göra slut medS utan snarare att prinsen väljer alternativet herr bernadotte m tanke på tvivel och bristande sh-förtroende bland många – inför framtida yrkesliv inom hovet/åt Sverige… för oss Svenskar som ev.ska betala HKH-Sofias Lön/Resor/Kläder/Bostad…

  -det är inte Mobbing utan “potentiell_arbetsgivar”-åsikt – m tanke på att 1: MediaSpekulerar & 2: CGB&Regering EJ deklarerar Sofias framtidaStatus -FruB eller HKH.

  i tiden där emellan kan S välja LÅG profil – eller provocera fram hetsig prinsesslämplighets-debatt via att SynasÖverallt, …SOM OM Ringen-Redan-Satt-På-Fingret

  ( nästa photo-Opp: prinsess-Sofia på LondonOS.inför världs-pressen)


 87. Irena skriver: 6 juli, 2012

  Pop the question till Lovely Lina istället, Carl Philip! 😉


 88. Eva M skriver: 6 juli, 2012

  Emma H. Du behöver inte vara orolig i det fallat. Vad som stått är att först kronprinsessfamiljen åker dit några dagar sedan kungaparet. Står inget om att prins Carl-Philip ska dit.


 89. Emma_H skriver: 6 juli, 2012

  de åker privat Eva M semesterplanering för CGB & Co brukar inte anges på hemsidan- endast jobbuppdrag


 90. Karina skriver: 6 juli, 2012

  # Emma_H, # Moder Svea
  Pressen fulgte Kate og også Chelsy meget tæt lige fra den dag, hvor man fandt ud af at de var kæreste med William og Harry og de fleste kunne ikke få nok af læse om dem, det gjaldt sikkert også for jer eller måske ikke ?
  Vi så dem sammen, Kate alene ude at shoppe, Kate og Pippa på diskotek osv….
  Og vi fulgte også med i Harry og Chelsy’s on and off forhold.

  Hvorfor I så ikke vil have, at SD skriver om Sofia, ja, det fatter jeg ikke, jeg tror de fleste ønsker at læse og følge hende og CPs forhold. Og også gerne mere om Madeleine og Chris’.


 91. Marie skriver: 6 juli, 2012

  3 år har Sofia och Carl philip varit ett par.

  På 3 år hade Sofia kunnat skaffat sig en kanditatexamen från något universitet och visat att hon ändrat färdriktning och mognad.


 92. Ansan skriver: 6 juli, 2012

  #58# mona,
  Tack det samma!


 93. Eva H. skriver: 6 juli, 2012

  Jag håller fullständigt med #83 Eva K´s inlägg som var skrivet i en saklig ton. Om man inte vill läsa om SH, så hoppar man helt enkelt över det och läser ngt annat. Men nyfikenheten är kanske ändå för stor?


 94. hilde skriver: 6 juli, 2012

  Mener dere virkelig at Sofia ikke skal kunne gå på bio,på restaurant,festivaler etc bare for at hun er sammen med en prins?
  Eller er det noe hun må ofre,gjøre avkall på,enten hun vil eller ikke?

  Hadde reaksjonene her blitt like store over at Sofia dukker opp på en festival hvis hun var adelig,en del av Stockholms-sosieteten og skandale-fri?
  Er det fordi hun er prinsens kjæreste hun bør holde en lav profil eller er det fordi at hun har den bakgrunnen hun har?


 95. mj skriver: 6 juli, 2012

  Hur tror ni att Sofia känner när ni skirver så här elakt om henne?


 96. Jossan skriver: 6 juli, 2012

  #89 Irena, DET håller jag med om ! Syster Lina är söt och naturlig…hon har något ljuvt över sig. Ser ut som en fin flicka.


 97. M skriver: 6 juli, 2012

  Mona, om man inte vill vara i rampljuset undeviker man sådana situationer. Det är inte rimligt att säga att Sofia inte söker uppmärksamhet eftersom hon bara sitter i publiken ( eller om det nu var framför) Sofia vet ju såklart att hon uppmärksammas om hon visar sig offentligt . Pga det stora mediaintresset tänkte kungabarnens tidigare partners noga över var de visade sig, och hur. Dessutom är Sofia en kontroversiell person om som sådan är risken ännu större att hon fotograferas. Det är inte rimligt att säga att hon borde ha frihet att göra som hon vill, samma regler gäller för alla som aspirerar till offentlighet, politiker som kungligheter.


 98. Christina Helsinki skriver: 6 juli, 2012

  #93

  Daniel hade 8 år på sig att doktorera i svensk historia och statsskick,det skulle vara höjden att Sofia Hellqvist skulle slå honom beträffande examina, märkväl akademiska-

  Om och om CP gifter sig med Sofia, så fordras inga studier, bara barn för att föröka den bernadottska ätten enligt de skengravida här

  Kungen har sagt, att hans barn skall få gifta sig av kärlek, som han själv har gjort, Det är det underbara kungaparet som behandlar Sofia som en svärdotter liksom Daniel bilr kallad för prins trots att medierna i Europa kallar honom för PT.

  Tåget har redan gått, Sveriges kungahus är annorlunda.


 99. Kristina skriver: 6 juli, 2012

  Ni som ondgör er så mkt över att det skrivs om Sofia, Svensk Damtidn vet att detta säljer. Men det är bara sluta att läsa. Bilderna på Sofia som figurerat här länge nu är ju samma hela tiden. När man använder öknamn som tex n-enutviket osv, om det inte är mobbnig, kränkande , så undrar jag vad är det då?

  Hon älskar att synas framför kameran, en riktig linslus. Hon är en lycksökerska som bara vill bli prinsessa, drar nytta av sitt liv med prinsen. Hur vet ni det?

  Ni som ondgör er så tror jag vill kunna hitta riktigt snaskiga bilder, så ni kan få triumfera ytterligare, vad va det vi sade?

  Förlovning o bröllop kan vi nog räkna med förr el senare oavsett va ni motståndare tycker.

  Synd att kommentarerna bara finns på hemsidan. Tänk vad tidn skulle få sälja ännu mer om dem togs in även där.

  Som man själv vill bli behandlad ska man behandla andra. Ni behandlar Sofia ruttet, rent ut sagt, så tydligen är det så ni själva vill bli bemötta. Tur för er att jag inte är ansvarig för då hade många nedlåtande kommentarer om någon som faktiskt är människa blivit bortsorterade för längesen.

  Tack för ordet!


 100. Flagprincess skriver: 6 juli, 2012

  De oroar för mycket om den här tjejen t inte så mycket den berömda Chris. Fågeln Chris.
  “Poängen” som dök upp under dopet av den lilla prinsessan är inte viktigt. Elos är kända för att var och en av den tid när hon var i New York. Men jag visste också att Madde innan kamp med Jonas. Är det inte en liten värld?
  Du spekulerar mycket om den här tjejen att det enda han har gjort är enseñarmo “allt”. Men du vet Chris? Vem är din riktiga pappa? Varför inte göra en intervju fonodo honom eller hans mor? Vad gör han fruktar som kommer i dagen?
  Till att börja några veckor sedan gick vi igenom dörren till byggnaden där han bor med Madde, och om han inte var hennes tvillingbröder (om någon) som gick ut med en blond bellezón, skulle jag säga att färgade byggnaden.
  Inte slösar din tid med den här tjejen, vet hon nästan allt och har sett allt.


 101. Eva skriver: 6 juli, 2012

  En “fin” flicka? Vad är det? Normalt är det att man har “fina” anor.

  Så vitt jag vet så har de samma mamma och eventuellt pappa och vi vet ju redan en del om dem.


 102. Marie skriver: 6 juli, 2012

  Kungen och drottningen är visst hemma i Sverige igen efter semestern ute till havs. Då borde vi kunna vänta oss förlovning för Carl Philip och Sofia innan Victorias födelsedag kanske?


 103. Kristine, Oslo skriver: 6 juli, 2012

  Jeg tror at pro-Sofia-partiet misforstår den røde skriften en aldri så liten smule. Etter det jeg kan se spyr pro-Sofia-partiet ut minst like mye edder og galle som contra-Sofia-partiet. Store deler av contra-Sofia-partiet underbygger sitt standpunkt med saklige, prinsipielle argumenter. Noe som er deres fulle rett som svenske statsborgere.

  Som infernalsk nordmann er jeg meget spent på, og ser meget frem imot forlovelse-intervjuet med dette meget spesielle paret. Hurrmff, tse-hehe. Nå har jeg holdt meg innenfor 10-raders regelen, om man ser bort fra avsnittene.


 104. Marguerithe skriver: 7 juli, 2012

  “67” Emma,

  Visst förs det häxjakt här, (förföljelse av enskilda personer) och inte har man sett någon förändring ännu i kommentarerna trots Sv Dams vädjan.

  “88” Emma_H,

  Varför ta ut så mycket indignation och frustration i förskott? Vi vet väl inget om parets titlar i framtiden eller?


 105. Sanna skriver: 7 juli, 2012

  89 Irena,93 Marie 98 Jossan

  Er I sikre på, at Lina H. har en akademisk baggrund i bagagen –
  for det eneste I kender til hende er vel de 5-6 billeder sammen
  med søsteren Sofia.
  At der nu er kommet “en lille rød vejledning”, tolker jeg som
  forlovelsen er lige om hjørnet – Jeg håber det inderligt, for
  deres kærlighed har ikke mindst SD gjort svær ved at give
  plads på webben til grov netmobning og indicier mod Sofia.


 106. AnnaNora skriver: 7 juli, 2012

  Var var Sofia? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14945782.ab
  Sofia är en pseudokändis som endast bör omnämnas då hon ses i sällskap med prins Carl Philip.


 107. Tanja skriver: 7 juli, 2012

  Christina, Helsinki
  Hvad står PT for ? Mht. til din påstand vedrørende medierne, så tal for dit eget land, for i Danmark og i de udenlandske magasiner, jeg kan læse (engelsk, tysk og fransk), kaldes han prins Daniel – og intet andet!

  Men jeg har også en dronning, som ikke er akademiker, men bare har fulgt nogle kurser på universiterne og to prinsesser, som kun har en bacholargrad og det var ikke i danmarkshistorie og andet nyttigt for deres roller som prinsesser.
  Det er måske derfor jeg er så forstående? 😉


 108. Tanja skriver: 7 juli, 2012

  Rettelse:
  En bachelor hedder det på alle sprog – også dansk 😀 – men jeg så først stavefejlen, efter den var sendt.…beklager.


 109. Emma_H skriver: 7 juli, 2012

  TACK för ett suveränt klarsynt inlägg KristineOslo_105!!!! med outside-perspective därtill apropå pågående debatt


 110. Medeachintohs.blogspot.se skriver: 7 juli, 2012

  Moder Svea!Pinsamt var ordet!Vad jag saknar Hej Baberiagänget!Vad de skulle ha roat sig med all denna såpa!
  Vad fröken Sofia förstår är att visa sig så mycket som möjligt!


 111. Forestlady skriver: 7 juli, 2012

  # 106 Marguerithe

  Den så vackra Sofia är redan dömd hur hon än beter sig. Det är precis som den medeltida häxjaktens vattenprov: Den anklagade slängdes i en brunn eller en damm. Flöt hon, var hon skyldig. Flöt hon inte, var hon oskyldig. Ungefär som att ”operationen lyckades men patienten dog”. Jag anser att det är en verklig bedrift att en (för att citera de självpräktiga medborgarnas domslut) ”fullständigt korkad, urblåst kvinna i avsaknad av precis allting utom yta” har lyckats ”scora” en tvättäkta svensk prins. Gör om det den som kan.
  Och till alla Er som förespråkar våra s.k. Svenska värderingar (finns det några sådana kvar?) Ett lands värderingar är intet annat än summan av varje individs värderingar. Det vore kanske lämpligt att börja restaueringsarbetet där.


 112. mj skriver: 7 juli, 2012

  #99 Daniel gick på idrotss evenemang och fotades innan
  fölovningen.Förstår inte riktigt men menar du att Sofia ska ha
  utegångsförbud alternativt burka på sig.
  Med mobilkamera kan bilder enkelt tas idag av vem som helst.


 113. Jossan skriver: 7 juli, 2012

  #103 Eva
  Man kan vara en “dålig” flicka från en fin familj och en fin flicka från en enkel familj ! 😉


 114. Bibbi skriver: 7 juli, 2012

  Ni sura tanter, låt bli att läsa och ondgöra er över en ung människa, som ni pådyvlat egenskaper som ni inte har en aning om! Jag vägrar tro att en del av surtanterna här i spalten känner flickan personligen, så vad grundar man sitt hat på?
  Skulle sådan här smutskastning ha skett på en vanlig arbetsplats, skulle väldigt många här ha ställts inför rätta för längesen.


 115. Forestlady skriver: 7 juli, 2012

  # 107 Forestlady

  Jag spinner vidare på min egen tråd:
  En person som är trygg i sig själv har inget behov av att skvallra om andra. Jag hatar skvaller. Skvaller är som datavirus, väldigt lätt att drabbas av men stört när omöjligt att bli av med och det kan faktiskt förgöra en annan människas liv om det vill sig illa och den drabbade personen inte är tillräckligt stark nog för att stå emot illviljan.

  Vi är alla själar på väg åt samma håll och kommer slutligen att ”end up” vid samma slutstation. Väl där kommer ingen av oss – kunglig eller icke kunglig – att bli ombedda att uppvisa ett fläckfritt betyg i gott uppförande. Man får en enda fråga: Vad bidrog du med? Då gäller det att ha ett bra svar.


 116. Kerstin Bergström skriver: 7 juli, 2012

  #106 Marguerithe Håller med dig.Jag blev glad när SvDam bestäde detta,Det skulle ha gjorts för länge sedan.Tyvärr så skriver de som är för Sofia inte så trevliga ord mot de som är emot och vise versa.När en person upplyser att dessa ord ska de inte använda och sedan skriver hemska ord om Sofia..Då undrar man hur det står till.Jag har aldrig använt något av dessa ord,men blivit påhoppad ändå för att jag tror på Sofia och jag är inte uppfostrad så.Humanitet och empati är regeln hemifrån.


 117. Marie skriver: 7 juli, 2012

  # 105. Instämmer helt med dig. Svensk damtidning bör även moderera de sofiaanhängare som kallar sina meddebattörer för s-kärringar och diverse tillmälen. För det är väl inte bara ena sidan som ska uppföra sig?

  #100. Daniel har inte anlitat n-enfotografer någon gång under sin tonårstid. Han har levt ett ansvarsfullt liv och försörjt sig själv, som de flesta svenskar gör.


 118. Rubin skriver: 7 juli, 2012

  # 10 Kristine, Oslo
  Jeg ved ikke, hvor du vil placere mig i dit pro-contrasystem.
  Min mening, som nu kræves skal være kort er, at når man i
  Norge kan gøre en med MMs fortid til kronprinsesse og
  kommende dronning, så ser jeg ingen hindring her i 2012 (!),
  for at Sofia kan blive prinsesse og gift med en, der er i den
  svenske arvefølge. Moralen skifter med tiden. Kong Frederik
  VII af Danmark giftede sig på 1800-tallet med en borgerlig
  kvinde med en blanding af MM og Sofias fortid. Det skete til
  venstre hånd og hun blev ikke dronning, men den af danskerne
  elskede – bortset fra en del af borgerskabet – Grevinde Danner!


 119. Drottning Astrid skriver: 7 juli, 2012

  Att bilderna på Sofia inte är oskyldiga bikinibilder har det tjatats om på dessa kommentarsfält. Det jag skulle vilja veta är 1. Vad gjorde SH under tiden i USA? 2. Hur försörjer hon sig?


 120. Emma_H skriver: 7 juli, 2012

  Marguerithe_106CITAT:”Varför ta ut så mycket indignation och frustration i förskott? ”

  jag är varken indignerad/frustrerad…
  vänligen läs inlägget ifråga INNAN du postar ett svar- det underlättar
  Emma_H_88 refererade Ej till TITLAR…: utan medhåll -till vad ModerSvea påpekade i nr82(stycke1): att skribenter med faktabaserade sakliga underbyggda_inlägg/åsikter besvaras ofta osakligt med rena personagrepp på medskribenter liksom mobbing-anklagelser betr SH “som privatperson” fast inlägget ifråga gällt “framtida Yrkespersonen/-” … därav mitt textstycke2 .

  M-CITAT:”Vi vet väl inget om parets titlar i framtiden eller?”
  Jodå…CPs rätti till/framtid på Stenhammar kräver Prins-status…enligt testamentet OCH CPs&SHs från början”morganatiska” äktenskap måste rang-utjämnas enligt lag för att deras framtida barn ska kunna bli fullvärdiga sve_tronföljare


 121. Emma_H skriver: 7 juli, 2012

  108_korrigering;
  …”framtida Yrkespersonen/-rollen”…
  (istället_f:”framtida Yrkespersonen/-”)


 122. M skriver: 7 juli, 2012

  Ingenting säger faktiskt att Sofia blir prinsessa, så egentligen borde kritiken fokusera på Carl Philip, som faktiskt är PRINS, och inte uttalat sig alls om sin ev, framtid med kontroversiella Sofia, trots att han VET hur upprörda många är över detta. Om han skulle gå ut och tala om att han avsäger sig en officiell roll, då skulle ingen kritik kunna riktas mot Sofia, hon skulle vara privat och hennes uppträdande hennes ensak!
  Carl Philip är faktiskt den som skall klandras för att han uppenbarligen struntar helt i folket han säger sig vilja representera!


 123. Eileen skriver: 7 juli, 2012

  #100 Christina Helsinki

  Tyvärr är Daniel och kommer att förbli PT för alltid, så har vi bestämt.
  Det hjälper inte om han hade avlagd doktorsexamina i två eller tre fakulten (e.q. atomfysik och neurokirurgi jämte i svenska historia) . Hans kompetens för prinsgemål hade inte blivit bättre. Inga studier hade förändrad hans familjebakgrund och det faktumet att han kommer från Ockelbo. LOL LOL.


 124. Helle skriver: 8 juli, 2012

  #105 Kristine, Oslo
  Jeg ser meget frem til forlovelsen og til at se to unge forelskede, der har valgt at dele fremtiden, mens du ser frem til interviewet.
  Ak ja, man må så håbe, at du ikke bliver skuffet og at Sofia fortæller dig detaljerne fra fortiden og CP gør det samme om sin, dette specielle par, som du kalder dem!
  Har andre gjort det ? Ingen, såvidt jeg husker, og hvorfor skulle de også det – det har de folk til både før og efter!


 125. snickers skriver: 8 juli, 2012

  vad betyder PT?


 126. Eva skriver: 8 juli, 2012

  CP kan gärna ta sin Sofia men då bör han dra sig ur och bort från Kungahuset. Då tror jag svenska folket har lättare för att acceptera deras förhållande.
  Märker inte Kungahuset att de går i otakt med svenska folket?


 127. Singoalla skriver: 8 juli, 2012

  PT = personlig tränare eller personal trainer


 128. Malena skriver: 8 juli, 2012

  Jag håller med den skribent som skrev att det är lite som forna tiders vattenprov; “damn you if you do and damn you if you don’t”. M a o: Sofia är dömd hur hon än gör. Hon är ung, söt och levnadsglad. Ska vi verkligen kräva av henne att hon lever i självvald husarrest och lägger sitt liv på is på obestämd framtid, bara för att hennes förhållande med prinsen inte faller alla på läppen? Snart får hon kritik så fort hon går utanför dörren, även om det bara är för att gå till ICA och handla…!


 129. Marguerithe skriver: 8 juli, 2012

  “122” Emma_H + alla de som har samma åsikt som du,

  Undertonen trots “sakliga och”juridiska” argument är: Vi önskar Carl Ph och Sofia all lycka till i livet med allting, dock instängda i en garderob, utan titlar och utan pengar för dagen.

  Exakt samma öde som Kungens farbröder gick till mötes i Sverige i en annan tid.


 130. Medeachintohs.blogspot.se skriver: 8 juli, 2012

  Hejsan denna söndag!
  Ja Christina i Helsinki,vad säger du om Ockelboprinsens finska gener??Undrar bara!


 131. Bibbi skriver: 8 juli, 2012

  Alla ni som skriver så ondskefullt mot flickan Sofia, rikta blickarna mot er själva i stället och rannsaka er.
  Skulle tro att det finns väldigt mycket ljusskyggt i era liv – ni försöker med alla medel och hemska ord vända bort uppmärksamheten från er själva och sätta en annan människa i rampljuset för att “gå fria”.
  Jag är helt övertygad om att ganska många här har mycket fult och föga rumsrent i bagaget, som ni måste dölja!


 132. Nina skriver: 8 juli, 2012

  #122 Emma_H
  Læs de linjer, som SD har skrevet med RØDT i kommentarfeltet !
  Din kommentar overholder dem ikke.
  Du fortsætter bare med din opprepning og lange skriverier!
  De er vel lagt ud for at de skal efterfølges af ALLE… også af SD ? 😉

  #119 Marie
  Det er en generel ikke individuel gældende rødtekst, forstås!


 133. Marie skriver: 8 juli, 2012

  Till Svensk damtidnings moderator:
  Snälla. Det skulle vara bra om ni modererar båda sidor, även de som är Sofiaanhängare. Det är inte ok på andra sidor att kalla sina meddebatörer för nedsättande och kränkande tillmälen.


 134. Magdalena skriver: 8 juli, 2012

  #120 Rubin,
  Joda, din pro – kontra er helt åpenbar. Kunne nordmennene godkjenne MM, så må da Sofia være bra nok!
  Altså,- svart/hvitt, dualisme, konkurranse……..

  Norge er ikke Sverige eller Danmark,- Margrethe vil styre kjærligheten og ha utlendingersom svigerdøtre for å holde eventuelle skandaler unna. Vi får se hvordan det blir i Sverige med søte, lille Sofia. Var jeg henne ville jeg under forlovelsesintervjuet vist at jeg har ben i nesen og sagt endel om min modellfortid. Vært stolt nok til å begrunnet den,- som en hvilken som helst jobb !


 135. MargarethaMargaretha skriver: 8 juli, 2012

  Glad,söt prinsens sambo Sofia.Här är hon tillsammans med sin syster på Shulmans show.Glada tjejer på första parkett,förstår att de hade kul, det ser trevligt ut.


 136. Marguerithe skriver: 8 juli, 2012

  “118” Kerstin Bergström,

  Vi som har en annan uppfostran kommer aldrig att förstå de hårda aggressiva toner som man ser här. Medmänsklighet är något som inte finns kvar i landet, tydligen.


 137. L skriver: 8 juli, 2012

  MY GOOD! Ge Sofia en ärlig chans. Tycker att Carl-Philip verkar må mycket bättre nu tillsammans med henne än någonsin tidigare. Skulle bli glad om åt deras vägnar om de förlovar sig inom en snar framtid.


 138. Kristine, Oslo skriver: 8 juli, 2012

  # 111

  Værsågod kjære Emma.
  Du har så utrolig mye hjerte og smerte i det du skriver, og jeg forstår deg så godt. Jeg kan ikke forstå hvorfor dine synspunkter ikke skulle bli respektert av alle. Du har for tiden mye sorg over det svenske kongedømmet som står i sammenheng med din kjærlighet til ditt fedreland Sverige. Du har dessuten understreket gang på gang at dine ankepunkter ikke gjelder et evt ekteskap mellom Carl Philip og Sofia, men deres tilknytning til kongedømmet etter ekteskapsinngåelsen. Jeg er fullstendig enig med deg. Skal vi i Norden holde oss med et kongehus med embeter som går i arv og ikke velges, så er det en grunnleggende forutsetning at det er opphøyet. Da kan vi ikke la oss by hva som helst.


 139. Christina Helsinki skriver: 8 juli, 2012

  #109

  Tanja, så länge man ärver sitt ämbete, frågar ingen efter meriter, isynnerhet om man är av helt kunglig börd.

  Men om man blir adlad till prins, utan några som helst meriter, faller man platt bland sk riktiga prinsar.

  Under Kates och Wills bröllop, kallades Daniel för Duke, men i artikeln bredvid (Sunday Telegraph) kallades han för Private Personal Trainer. En hertigtitel skulle ha räckt med tanke på de riktiga prinsarna i Europa.

  Men gjort är gjort,och i mångas ögon så är Daniel en PPT eller PT som man småler åt med ett visst medlidande. Ännu värre blir det när Victoria kallar honom för prinsen. Kate kallar sin man för William.

  En sak har Daniel ändå som merit, lilla Estelle som i mina ögon är en urgullig liten prinsessa. trots pappas påvra bakgrund.


 140. Kristine, Oslo skriver: 8 juli, 2012

  # 126 Helle

  Mette-Marit fortalte en del av det hun hadde gjort ved forlovelses-intervjuet.

  Det skal hun ha, selv om jeg var meget skeptisk til henne den gang. Jeg synes hun senere har bevist at hun har noe mer innenfor panne-brasken, og jeg har tenkt i mitt stille sinn at hun kanskje ikke har festet mer enn mange andre i kongehusene, det være seg Charles og sønnene, Frederik,Joachim etc. Hvem vet vel noe om Mary og Marie? dessuten har de unge svenske kongelige hadde mye kul på Stureplan. (Haakon og Märtha vanket aldri i slike festmiljøer i sin ungdom). For ikke å snakke om monegaskerne. Han som nå skal gifte seg var for ikke mange år siden langt ute å kjøre. Mette-Marit hadde testet, men var aldri hektet.

  Likevel følger jeg Mette-Marit med argusøyne. Om hun ikke jobber med seriøse ting, men hengir seg til hippi-gurues og mote-dill, så er det “tumman ner”. Derimot har jeg aldri holdt mot henne at hun valgte å sette Marius til verden. Der støtter jeg henne av hele mitt hjerte. Det hadde vært så “lett” å ta abort.


 141. marianne skriver: 8 juli, 2012

  Tack för länk om Sofia i finland, hon var mycket säker och mycket vacker! En blivande prinsessa av Sverige!!


 142. Anne Sofie skriver: 9 juli, 2012

  Kristine, Oslo
  Hvad forventer du – hvad kan tilfredsstille din norske nysgerrighed?
  Hvorfor skulle de fortælle om tiden, før de mødte hinanden…!!!
  Hvad sagde det specielle norske kronprinspar egentligt under
  deres forlovelsesinterview? Jeg husker kun en MM, der så så lidende ud og at det var Haakon, der var den talende.
  Jo hun sagde vist, at hun fortrød fortiden og tog afstand fra stoffer, men fortalte hun ellers om sit vilde liv i narkomiljøet i Oslo ?
  Sofia og Carl Philip er ikke et kommende regentpar, så de kunne nøjes med en officiel pressemeddelelse IMO.


 143. Kristine, Oslo skriver: 9 juli, 2012

  # 144

  Alt var rullet opp om henne i norske tidninger, vrengt ut og inn i løpet av de siste to årene før forlovelsen. Og en del var nok også overdrivelser. Hun behøvde derfor ikke legge frem en lang liste, men hun kommenterte det. Haakons kommentar var kun: ” Er det noe rart (merkelig) at jeg er glad i denne jenta”, han var tydeligvis imponert over at hun “bekjente”. Det sies at det var hun selv som ville det, og ikke noe som kongehuset forlangte av henne.
  “Min norske nyssgjerringhet” er ikke SÅ stor, og jeg forventer overhodet ikke bekjennelser av noe slag verken fra det norske eller andre kongehus. Derimot er jeg ikke så naiv at jeg tror at alle kongelige ungdommer i vår tid, fødte og inngiftede aldri har “testet” stoffer.


 144. hilde skriver: 9 juli, 2012

  Christina,Helsinki Mener du at det hadde vært nok med en hertiginnetittel også for Mary,Mette-Marit,Maxima osv?
  av hensyn til de riktige prinsessene/kronprinsessen i Europa?
  Ingen av disse er i mine øyne mer kongelig enn Daniel er.
  Man blir ikke kongelig bare fordi man har utbildning.
  Synes du det er ok at man ikke spør etter meritter så lenge man er kongelig av børd,men at dette blir et stort tema for de som gifter seg inn? Hvorfor skal det være noen skillnad her ?
  Alle skal vel behandles likt.Og hvem bryr seg egentlig om hva engelskmennene tenker ?
  Dessuten har Daniel startet eget firma ,det er vel en meritt?
  Estelle er urgullig trots sin pappas bakgrunn.Hvordan kan du si noe sånt? Hvordan barna ser ut har vel ingen ting med deres foreldres bakgrunn å gjøre.


 145. M skriver: 9 juli, 2012

  133 Bibbi med följe. Det är ganska ointressant vilken vandel människor har, om man inte aspirerar till en officiell roll.Håll god ton tack! . NI verkar inte förstå att Kungahuset har en roll att upprätthålla, och skall stå som representanter för Sverige internationellt. Alla dessa sk argument för Sofia ( hon är söt, hon ler så fint hon kan gå i högklackt, hon är så kär)är ointressanta eftersom vad som betyder någonting om man vill representera är ens fäckfria bakgrund, höga utbildning och bildning i allmännhet och här duger de inte med att ha n-enbilder florerande på nätet.


 146. M skriver: 9 juli, 2012

  Håller med föregående talare, Snälla Svensk Damtidning! Rader dessa spekulativa förolämpande kommentarer från Sofia anhängare som inte innehåller några sakliga argument allt! Detta var förståss en upprepning, men en befogad sådan!


 147. Eileen skriver: 9 juli, 2012

  #146 hilde

  Visste du inte att det är ytterst viktigt för oss att veta vad Mail Online skriver om Daniel. Har förstått att det här att Daniel var PT är en het nyhet ännu idag. Lyckligtvis har vi här Christina Helsinki som följer och rapporterar oss om det här temat.


 148. Kristine, Oslo skriver: 9 juli, 2012

  # 120 Rubin

  Ja, jeg vet ikke hva du er, men det kan virke som du er pro. Hvert enkelt folk må selv bestemme hva de aksepterer fra sine kongelige. Vårt kongehus har implisitt uttalt at det ikke er aktuelt for dem å gjøre alle mulige slags private oppoftrelser for å beholde kongehus-posisjonen. De har sagt at de vil være våre kongelige så lenge det norske folk vil ha dem. Saken er gjensidig. Det norske folk vil bare ha kongehuset så lenge de kan oppføre seg. Inntil nå har de greid det. Den største prøvelsen for det norske folk hittil er Mette-Marit, men kongehuset har greid å holde “skuta” på rett kjøl likevel.

  Jeg tror at kongehusene i Europa uvegerlig kommer til å fases ut, ettersom de mer og mer består av alminnelige borgere. Interessant om grevinne Danner. Det var rett etter at kongedømmet Danmark-Norge skilte lag.


 149. Christina Helsinki skriver: 9 juli, 2012

  #146

  Hilde, vad är det för fel på Maximas och Marys utbildningar? Visar bara att i vissa kungahus ställer man krav för att överhuvudtaget bli accepterad för ingifte.

  Hilde, det här med Daniels utbildning är vår gamla käpphäst. Vi är fortfarandee av olika åsikt. Skulle inte mera ha kommenterat det, men pga att många inlägg här fordrar att Sofia skall vara bättre utbildad än blivande statschefens “prins”, så blev det så här.


 150. Bossen skriver: 9 juli, 2012

  Till #Bibbi 133.#

  Du fattar väl ändå att det inte hade spelat någon som helst roll vad Sofia skulle ha i sitt bagage om hon INTE VAR SPEKULANT TILL EN PRINSESSROLL! Då hade hennes tidigare leverne varit hennes egen privatsak!
  Och man kan faktiskt undra om hon ens skulle kvalificera sig till ett enkelt utannonserat jobb på Slottet med sina nuvarande “meriter”.


 151. Christina Helsinki skriver: 9 juli, 2012

  #146

  Hilde, då jag skrev att lilla Estelle är urgullig, talade jag de facto inte om hennes utseende,

  Menade närmast att det är urgulligt att Victoria och Daniel har fått en liten prinsessa, trots allt.


 152. Pensionär skriver: 9 juli, 2012

  Varför är alla så bekymrade av vilken utbildningsnivå medlemmar eller blivande medlemmar av kungahuset har?

  Alla insändare skriver ju ändå bara om kläder och frisyrer, och det är nästan alltid negativt. Utbildningen spelar ingen roll, vad dom har på sej är viktigast.


 153. Emma_H skriver: 9 juli, 2012

  Marguerithe-replik__apropå Ditt svar_131
  vaddå “underton” & “önskan” att paret skulle såsom privatpersoner “bli instängda i en Garderob” “utan pengar för dagen”.
  “Exakt samma öde som Kungens farbröder gick till mötes…”

  DET har jag ALDRIG yttrat överhuvudtaget – eller så “Önskat”
  v.v_Sluta fabricera hemma-snickrade åsikter som Du pådyvlar mig & likasinnade Skribenter: .”för den GODA TONENS Skull” om inte annat

  FAKTA_CP_2012: den av kungabarnen med störst förmögenhet, flest antal fastigheter (inrikes/utrikes) och med 3 utbildningar i bagaget att möjligen försörja sig på…samtt fru m eget företag…
  Exakt Samma Utgångsläge som CJB Sigvard??? knappast!!


 154. Marie skriver: 9 juli, 2012

  #152 Bossen. Huvudet på spiken. Exakt så. Sofia hade aldrig haft en chans att få en anställning vid hovet med den bakgrund hon har. Hon hade knappast fått något annat arbete heller vid ett företag med självkänsla med den karriär inom n-enbranchen hon har gjort. Jag tror inte ens att hon fått jobb i kassan på Ica.

  Jag vill bara förtydliga: Jag ser gärna att Sofia och Carl Philip gifter sig. Privat. Och blir herr och fru Bernadotte, utan titlar, och försörjer sig själva utan våra skattemedel.


 155. Kristine, Oslo skriver: 9 juli, 2012

  # 155
  Apropos

  Jeg så et tv-program om nyss avlidne Carl Johan Bernadotte. Han fortalte at han ikke hadde noen penger etter at han mistet tilknytningen til kongehuset. Han måtte derfor ut i verden for å skaffe seg arbeid for å kunne forsørge seg selv og familien. Og han klarte å skaffe seg arbeid som forretningsmann i utlandet.


 156. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 9 juli, 2012

  # 151. Christina Helsikni.

  “//…vad är det för fel på Maximas och Marys utbildningar? Visar bara att i vissa kungahus ställ.er man krav för att överhuvudtaget bli accepterad för ingifte.”

  “//…men pga att många inlägg här fordrar att Sofia skall vara bättre utbildad än blivande statschefens ”prins”, så blev det så här.”

  Skillnaden är väl ändå Christina att prins Daniel -slutfört- sina gymnasiestudier och haft riktiga jobb sedan studentexamen, både inom omsorgmed äldre människor, men sedan främst inom hälsa där han byggt upp ett företag under många år.

  Säg mig något konkret, som SH gjort som -klingar- någorlunda positivt? 😉

  Mvh Moder Svea


 157. Christina Helsinki skriver: 9 juli, 2012

  #158

  Har ingen aning om Sofias skolbakgrund. Vet bara att gymnasiestudier är någonting som var och varannan slutför för att överhuvudtaget få möjlighet att sätta foten in i ett universitet t,ex.

  Har heller inga uppgifter om vad Daniels arbete inom äldreomsorgen har varit, låter bara som ett sommarjobb eftersom pappa också har jobbat inom socialen.

  OK, Daniel har jobbat med behjärtansvärda uppgifter, likaså Sofia för barnen i Afrika. Ställning 0-0.

  Sofia har utbildat sig till yoga instruktör, vet inte var Daniels utbildning som PT har försigått. Yoga instruktör och PT= detsamma.

  Sedan kommer vi till skillnaden, oberoende av deras skolning kommer det aldrig att förväntas av Sofia lika mycket som av svenska statschefens gemål, prinsen med gymnasiet som merit.


 158. Kerstin Bergström skriver: 9 juli, 2012

  #102 Flagprincess Vad handlar ditt inlägg om??
  #103 Eva Vad jag upplevde när jag växte upp var att flickorna med “fina anor” var ex.på hur man inte skulle bete sig.”Anor och s.k socitets ungdomar.De var de värsta att bete sig illa.De var ett varnande ex.Det upplevde jag också när min dotter börja skolan.
  #125Eileen Vilka vi ? Tillhör du dem som blev bortsållad fr.vänskapsgruppen?Vad är det för fel på Ockelbo??Det är ett samhälle,Grevar,Baroner m.fl.bor i regel på slott,hergårdar och vad jag vet ligger de inte näst gårds Stureplan utan rakt ut på bondvichan.Inget fel på det.


 159. mj skriver: 10 juli, 2012

  # 159 svar. Har läst att Sofias betyg var mycket bra med många MVG.
  Daniel har utbildats sig på Bosöns idrotts folkhögskola plus
  fristående kurser alt enl. Hovets hemsida


 160. Medeachintohs.blogspot.se skriver: 10 juli, 2012

  Jag tycker inte om att Christina,Helsinkinskan,talar illa om vår Prins Daniel!
  Han gör så gott han kan!
  Dessutom trodde jag att Christina borde uppskattat prins Daniel mer,nu när vi vet att han har finska rötter!
  Att vara prins eller prinsessa betyder inte att de har bättre utbildning än andra.En född prins till titel,har den förmånen att han/hon,ramlar in på en utbildning utan att ha meriter för detta.Att klippa band och dela ut priser behövs ingen utbildning!


 161. Christina Helsinki skriver: 10 juli, 2012

  #162

  Lilla sööta Medea. Jag talar inte illa, bara framför fakta pga att Sofia borde utbilda sig, enligt många här.

  Att tala illa= det som du skrev här om att Sofia är falsk.

  Slutdiskuterat, hälsningar till din kattfamilj från katten Freddie Mercury xx


 162. Magdalena skriver: 10 juli, 2012

  Jeg tror ikke sveriges kongehus står og faller på om Sofia H blir inngift. Jeg tror heller ikke kongehusenes eventuelle endelikt avhenger av at “vanlige” mennesker giftes inn.

  Jeg tror det bevisste, opplyste menneske etterhvert vil være foruten det teatralske, luksuriøse og overdådige uniforms, medalje og tittelveldet som kongehusene står for. Allerede nå vet de fleste som har vett og forstand at de kongelige er like vanlige som oss andre.

  Avkledd og ribbet for alt kunstig staffasje står vi igjen med et godt fundament for en republikansk statsform, – noe lovmessige korrigeringer må til.
  Er da ikke både det finske og islandske presidentpar gode nok? Jeg hadde gjerne sett både kong Harald og kronprins Haakon som presidenter i mitt land.


 163. Eileen skriver: 10 juli, 2012

  Christina Helsinki

  Att framföra fakta till diskussionen är alltid bra, men jag tycker att jag här läst de här samma fakta skrivna av dig redan upprepade gånger.
  Så småningom börjar fakta låta som om det hade en annan mening – att du ville egentligen dra undan mattan för Daniel. LOL, LOL


 164. Christina Helsinki skriver: 10 juli, 2012

  Upprepningarna beror enbart på övriga insändares upprepade inlägg om det akuta behovet av att Sofia börjar studera. Ingen av dem som ser det som livsviktigt, varken kommenterar eller reagerar över att andra också borde studera. Litet pinsamt ämne.
  I det här skedet är det troligen för sent att dra mattan under Daniel, han sitter redan säkert på en orientalisk matta som de andra prinsarna och mattorna är fruktansvärt tunga att dra. Personligen tycker jag. passar Daniel, så passar Sofia, utan högre skolning. Skillnaden är bara att Sofia har sett livet tidigare, medan Daniel kom in i karusellen som ett oskyldigt barn.
  Eileen, vi önskar väl lycka åt svenska kungahuset med alla deras kontroverser, men slutet gott, allting gott! Ocså för CP och Sofia.

  Hej då, lol.


 165. Medeachintohs.blogspot.se skriver: 10 juli, 2012

  Christina,Helsinki,Visst!katterna jamar tillbaka!
  Men jag skulle tycka som andra att vore jag Sofia,pass på att utbilda sig!Sjuksköterska eller något! Jobba inom äldre vården.Då skulle jag säga sedan.bra gjort!Och gift dig medprins Carl Philip!


 166. hilde skriver: 11 juli, 2012

  christina,Helsinki
  også for meg er dette temaet sluttdiskutert men jeg må bare få presisere at jeg aldri har sagt at det e rnoe feil med f.eks Maxima og Marys utbildninger. Tvert imot. Men jeg forstår ikke hva spm er galt med å være PT,sjukepleier,polis etc heller.
  De kongeliges jobb består jo stort sett i å dele ut priser,invigninger,delta på veldedighets prosjekter, besøke skoler,institusjoner etc. Hvorfor trenger man en akademisk utbildning for å gjøre det? eller sagt på en annen måte den akademiske utbildningen får man ikke brukt for i dsitt daglige virke? Når Kate deltar på et UNICEF-arrangement eller Mary besøker skoler for å snakke om mobbing,i hvilken grad bruker de sin utbildning? Poenget er at også andre utbildninger,kunnskaper og erfaringer kan funke like bra og være vel så viktige for de kongelige. Men en akademisk utbildning ser jo fint ut på en CV(og det er kanskje det viktigste).


 167. hilde skriver: 11 juli, 2012

  Og en ting til
  Så vidt jeg har forstått har verken Silvia,Carl-Gustaf, Margrethe en akademisk utbildning men de klarer sitt jobb for det. Da bør vel Daniel også klare sin. og hvorfor stille strengere krav til han enn til f.eks hans fru eller hans svigermor?

  Når det gjelder Sofia er det ikke hennes brist på utbildning som opprør folk(tror det er nevnt bare i par innlegg) derimot hennes fortid, hennes lik i garderoben. Ingen hadde klaget på Sofia hvis det ikke hadde vært for disse bildene.
  Er utbildning det eneste kriteriet som skal vurderes og som betyr noe for å bli akseptert som kongelig?


 168. Sisse skriver: 11 juli, 2012

  Det er først med middelklassens kvinders indtog i de kongelige sale, at uddannelse overhovedet er blevet noget HKH-prinsesser har!

  Og det er faktisk også overflødigt for at udføre de jobs, der bliver deres fremtidige: vise sig frem i designertøj, vinke, holde små intro-taler og de obligatoriske sociale protektioner, som er et MUST, men interessen for det sociale og de svage kommer først med titlen. Mig bekendt har ingen af Europas prinsesser beskæftiget sig med frivilligt nødhjælps- eller andet social arbejde før, jfr. deres cv???
  Eneste undtagelse bliver Sofia …tror dette er det som også irriterer visse her. Model er ikke et job for livet, så jeg synes det er fint, at hun har valgt velgørenhedsarbejdet !


 169. Irena skriver: 12 juli, 2012

  Snälla Kungaparet!

  Den dag ni har beslutat hur det skall bli i fråga om era två yngre ätteläggars civilstånd och partners; var snäll och meddela detta till svenska folket utan tvekan och fördröjande tövan.

  Denna diskussion om Sofia Hellqvist MÅSTE få ett slut, det är synd om alla inblandade, även om oss som inte riktigt bryr oss om utfallet, men är TRÖTTA på gnället och käbblandet mellan Anti och Pro- Sofiagrupperna här i kommentarsfälten.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar