Sofia Hellqvist om bussolyckan: Prinsen mår bra!

Sofia Hellqvist om bussolyckan: Prinsen mår bra!
Annons

ste_sofia

ste_sofia-hellqvist-3Svensk Damtidnings reporter Johanna Schreiber fick en intervju med Sofia Hellqvist under måndagskvällen, när prins Carl Philips flickvän gick på Gasellgalan.

Sofia Hellqvist har axlat rollen som kvinna i välgörenhetsbranschen med bravur.
Och när hon anlände till Gasell-galan, arrangerad av Dagens Industri i samarbete med Micael Bindefeld, gick det som ett sus genom gästerna.

Visitkort

– Jag har fyllt väskan med visitkort, så jag hoppas att det blir bra, berättade hon glatt när Svensk Damtidning fick en liten pratstund med henne i vimlet.

ste_sofia-hellqvist

Sofia Hellqvist och Micael Bindefeld.

Sydafrika

Prinsens flickvän var nyhemkommen från Sydafrika där hon varit på plats för att arbeta med Project Playground.
– Jag var där i en månad. Det var jättebra, en produktiv och bra vistelse, säger Sofia och ler stort.

Annons

ste_sofia-hellqvist-1

Ung cancer

Och fler engagemang kommer det snart att bli för Sofia! Under förra veckan var hon nere i Göteborg och träffade Julia Mjörnstedt, grundare av organisation Ung Cancer. Hon väljer själv att lyfta fram de personer som arbetar med Ung cancer som den mest spännande svenska organisationen just nu:
– De är liknande storlek som oss, Julia som driver det här är helt fantastiskt i sin kommunikation och sitt driv och sitt engagemang, så just nu är de mina idoler, säger Sofia Hellqvist till Svensk Damtidning.

sofia-hellqvist-ao

Förtegen om framtiden

Sofia är förstås förtegen när det gäller att svara på frågor om sin och prins Carl Philips framtid, men försäkras oss med ett skratt om att hon har pratat med prinsen efter den bussolycka han var inblandad i tidigare under veckan:
– Ja, såklart att jag har! Och han mår bra, det gör han, berättar hon.

ste_sofia-hellqvist

Ingen jul på Drottningholm

Hon avslöjar dessutom att det inte blir någon jul på Drottningholm för henne i år:
– Jag ska fira tillsammans med min familj. I Dalarna, hemma hos min mamma och min pappa, och med min syster, bland annat, säger Sofia Hellqvist.

Av Johanna Schreiber
Foto: Stella Pictures

Läs även:

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

284 kommentarer till “Sofia Hellqvist om bussolyckan: Prinsen mår bra!”

 1. Ingrid F skriver: 3 december, 2013

  Vad är det här? Konsten att använda lånta fjärdrar. PR för egen vinning. Men först hårfrisörskan.


 2. Bittan skriver: 3 december, 2013

  Här är det en som "åker på en räckmacka" in i olika välgörenheter.

  Men har man varit med i Paradis hotell, så måste man ju visa att man är bättre!


 3. nina skriver: 3 december, 2013

  Söt tjej!!


 4. Pensionär skriver: 3 december, 2013

  Julen är ju en familjehelg och sambos räknas som en familj. I min familj firas julen varannat år med flickans familj och nästa år med pojkens familj. Det är synd att kungafamiljen tror sig vara så fina att de inte kan tänka på sina barns lycka. En ring på fingret betyder tydligen mer än något annat.


 5. My skriver: 3 december, 2013

  Härligt med fotoblixtrar och reportrars uppmärksamhet. 🙂


 6. Eva H. skriver: 3 december, 2013

  5 kommentarer varav 3 negativa, SKÄMS !!


 7. Tina skriver: 3 december, 2013

  Silvias själsfrände..!
  Grattis kungaparet till en genuin humanist o filantrop i familjen..!
  Att Sofia dessutom är enastånde vacker..ja det är ju bara bonus..!
  Världens vackraste Kungahus är Sveriges förnämsta PR-tillgång..!


 8. Linnea skriver: 3 december, 2013

  Goa,rara Sofia! Önskar Dig en riktigt fin julehelg med familjen i Dalarna.Med gnistrande snö och slädföre.Julottesång och bjällerklang! Glitterfyllda kramar från tanten i väster.


 9. Linnea skriver: 3 december, 2013

  Goa,rara Sofia! Önskar Dig en riktigt fin julehelg med familjen i Dalarna.Med gnistrande snö och slädföre.Julottesång och bjällerklang! Glitterfyllda kramar från tanten i väster.Du vet väl om att Du är värdefull!


 10. Marguerithe skriver: 3 december, 2013

  Håller med "8" Linnea! God Julhelg önskas denna gulliga tjej. Det hade varit roligt att se henne på Nobelfesten. Hon hade sett fantastisk ut i en vacker festklänning med lite glitter i sitt mörka hår.


 11. Lea skriver: 3 december, 2013

  Oj hon ser verkligen ut att njuta av uppmärksamheten.


 12. Maggie skriver: 3 december, 2013

  #7 Tina

  Silvias själsfrände – oförskämt mot drottning Silvia att påstå detta!


 13. AstridA skriver: 3 december, 2013

  Otroligt vacker jente! Vi skal ikke tenke så mye på hva hun har gjort i ungdommen. Den gangen hadde hun ingen forpliktelser til kungahuset (som MM i sin ungdom). Man kan ikke gå rundt i verden og tenke: "Dette kan jeg ikke gjöre, for tenk om jeg möter en prins!" Hun er säkert fullt ut akseptert av kungafamiljen nu. Annat vore otänkbart!


 14. ingela skriver: 3 december, 2013

  Snart står det väl att läsa i tidningen att Sofia startade även denna organisationen liksom hon och hennes syster startade PP tillsammans och byggde upp organisationen. För vilka pengar då?

  Hon tar vara på alla chanser och här intervjuas hon ju även om CP och uttalar sig också om honom.

  Den tjejen har dålig stil och dåligt omdöme tycker JAG!!!!!


 15. Maggan skriver: 3 december, 2013

  Oj! Det behövdes 6 bilder för att få fram att "prinsen mår bra"…


 16. karin skriver: 3 december, 2013

  Sofia får inte fira jul på Drottningholm bara för att hon och C-P inte är förlovade, löjligt. Tycker inte att C-G lever upp till valspråket "För Sverige i tiden".


 17. Emelie skriver: 3 december, 2013

  Men hörni, nu får ni väl ta och ge er. Låt henne va. Det är år sedan vi första gången fick höra om henne och att hon varit med i paradise hotel. Hon har faktiskt kommit en lång väg därifrån sedan dess. Hon kanske anser det vara ett misstag och försöker gottgöra det nu med sitt brinnande intresse för välgörenhet så låt henne göra det.
  Hon ska väl inte behöva höra det eka i hela sitt liv? I sådana fall är ju nästan ingen prinsessa god nog åt någon prins längre. kolla bara Mette-Marit, Mary, Letitza etc. vanliga tjejer som säkert gjort tokigheter med men som inte alltid kommit fram.
  Släpp Sofias bakgrund nu och se det positivt! Tror ni på allvar att hon skulle "ställa till" med skandaler om hon och CP skulle gifta sig? Det tror inte jag ivf.
  Jättesöt och go tjej och som jobbar på bra tycker jag!


 18. Titti skriver: 3 december, 2013

  12 Det har inget med att göra OM man träffar en prins Man gör inte sådant som denne dam har gjort under fler år Lägg därtill de lättklädda eventen på kvällarna Upptagningarna därifrån har också försvunnit från nätet.
  Hur många går och stylar sig till topp först innan de går på en Gasellgala och vad har hon där att göra
  Sofia har egna föräldrar och skall naturligtvis fira jul hos dessa Finns ingen anledning för henne att fira på Drottningholm Paret är endast sambor inget annat


 19. Pboo skriver: 3 december, 2013

  Sofia H intervjuas även här. Kanske tänker hon bli politiker, hon pratar om "utmaningar" – majoriteten politikers favo-ord, en omskrivning bland politiker när de inte vill beskriva verkligheten! Hon har utvecklats o mognat sen hon intervjuades i Finland för några år sedan. Om P Carl Philip o hon gifter sig lär hon nog som Chris tacka nej till titel, åtminstone låter det på henne som hon – som Chris – absolut inte är beredd på att avsäga sig sitt eget företag. Likt Chris,bra val i sånt fall av henne. Ingifta till prins o prinsessa behöver inga titlar o därmed inte representera Sverige själva, men självklart följa med man/fru vid vissa evenemang.

  "– Det har varit många utmaningar under resan och är så fortfarande. Det är ett av de viktigaste valen jag gjort i mitt liv, att bli egen på heltid."

  http://www.expressen.se/nyheter/sofia-hellqvist-om-sitt-livs-viktigaste-val/


 20. Pensionär skriver: 3 december, 2013

  #17
  Tänk att prins Bertil och Lilian "bara var sambos" i många år. Jag tror inte att du fällt samma kommentar om det paret som du gör om Sofia och Carl Philip. Bara sambos är en stor del av svenskarna idag och det bör respekteras även av dej.


 21. Maggan skriver: 3 december, 2013

  #17 Håller med dig. Sammanboende är sammanboende och förpliktar inte till något allvarligare alls. Man kan vara utbytbar när som helst…


 22. Titti skriver: 3 december, 2013

  18 Allt är inlärt av Sofia, precis som CPs vid uttalandet efter sin sk kris ang designen. Jag köper inte det här. Hon visste att kamerorna skulle vina. Det är det som är problemet med Sofia. Hon är inte av kungahus virke.


 23. Siw skriver: 3 december, 2013

  Kul med lite nytt folk i kungahuset!! Jag tycker att Sohpia Hellkvist verkar kui och bra jag!!


 24. Siw skriver: 3 december, 2013

  Sofia heter hon, rätt ska vara rätt innan någon annan påpekar stavfelet!


 25. Titti skriver: 3 december, 2013

  Bli egen på heltid! Vad hade hon för val ?
  Livsval ? Ja det har hon ju visat under 10 år. Innan….
  Bostad tidigare ?


 26. nina skriver: 3 december, 2013

  Visst kan hon vara "själsfrände" med Silvia. Hon var väl inget annat än en vanlig tjej när kungen fick syn på henne. Kallade henne till middagen om jag minns rätt, och hon kom givetvis. Skulle jag också gjort om en ung kung inbjöd till samvaro…..


 27. Maggan skriver: 3 december, 2013

  # 23
  "Kul med lite nytt folk i kungahuset" ! Man bör nog tänka lite längre än så…..


 28. Gunnel skriver: 3 december, 2013

  Jisses, det står väl ingenstans att hon inte är välkommen till Drottningholm, bara att hon ska fira med sin familj! Och Ingela, om hon blir tillfrågad om hur prinsen mår, vad skulle du föreslå att hon gör? Låter bli att svara? Hur skulle det se ut? Vissa läsare av denna tidning behöver verkligen göra en re-set och inse att vi lever på 2000-talet…


 29. Olga skriver: 3 december, 2013

  Till # 15, Maggan -Jo då ))
  Och man hinner ju uppskatta de fina hårförlängningar …och njuta av de bilderna på en valutvilad , välsolad hårdarbetande kvinna )…Det är ju trevligt att idka välgörenhet ngt-stans i Afrika , Brasilien eller Indien under mörka och trista svenska november …
  Och trevligt att prins Carl Philips har ngn som berättar för oss hur han mår …


 30. Maggan skriver: 3 december, 2013

  Mitt inlägg 21 riktar sig till "18" och ej "17"


 31. Singoalla skriver: 3 december, 2013

  Ni vet inte ett dugg om vad kungafamiljen eller Sofia tänker, så låt bli att spekulera och hacka! Tänk om hon själv valt att vara hos föräldrarna i jul? Hon har ju varit utomlands länge, så det är fullt förståeligt. Säkert mer avslappat och avkopplande också!
  Sofia kommer att klara sig fint som prinsessa om hon blir det. Skönt om hon gillar uppmärksamhet för det lär hon inte slippa!


 32. Bittan skriver: 3 december, 2013

  # 14, Ingela och # 18 och 22, Titti, bra inlägg.

  Såg inslaget från Expressen, oj vad hon tittade runt som om att ser Ni mig. Hon har övertaget på den blyge prinsen!


 33. lena nilsson skriver: 3 december, 2013

  Dessa återkommande missförstånd.Det var inte Sofia som startade upp Play Ground,det gjorde Frida Wester…. något?Och hon tog sedan in Sofia.Frida jobbar säkert lika hårt ,men det är bara Sofia och systern som syns.Trist och orättvist tycker jag,men Frida kanske tycker att det är roligare att jobba och inte synas.Heder åt henne.


 34. Cara skriver: 3 december, 2013

  Alla får naturligtvis tycka vad dom vill om denna tjej, personligen är jag inte förtjust i henne eller hennes stil och framträdande, men jag har inget behov att vara elak mot henne. Har inte fått intrycket att jag skulle vilja ha henne i kungahuset, men i andra hand får hon och prinsen göra vad dom vill tycker jag. Om dom ska gifta sig, behöver jag inte godkänna det. Och man vet aldrig, kanske blir min bild på henne positiv en dag.


 35. Berit Ljungqvist skriver: 3 december, 2013

  .Heja på Sofia du är duktig och passar bra ihop med Carl Philip
  Ni två blir ett representativt par i framtiden God Jul alla glada och mindre glada människor


 36. lena skriver: 3 december, 2013

  Jättesöt tjej! Påminner om vår Drottning som ung!
  Alla Ni som är negativa lider av den svenska avundsjukan!!


 37. Yankee skriver: 3 december, 2013

  Till Sofias hejarklack! Give me a break!


 38. Monica skriver: 3 december, 2013

  Vad hon än gör Sofia finns det alltid elaka kommentarer. Hon har själv startat sin organisation bara det tycker jag är toppen. Att hon tar vara på personer som har kunskap och kanske arbetat längre än hon är toppen. Vilket hon kan lära sig att inte göra fel som andra organisationer. Sofia är en kreativ person. Ni som mobbar har ni själva varit utsatta? Jag tror på Sofia hon kommer göra ett bra jobb i framtiden, om hon får bli CP:s maka. Snälla kungen och drottningen låt de få gifta sig och då hoppas jag alla elakheter slutar. Ha en fin jul Sofia.


 39. Bittan skriver: 3 december, 2013

  # 36 Lena, vi är inte avundsjuka, vi håller oss bara till fakta och sanning.


 40. emma_h skriver: 3 december, 2013

  PENSIONÄR…Att L tvingades in i 33år lång väntan i skymundan va resultatet av 1 situation där då omyndiga CG skulle ges tid att förbereda sig för att överta tronen, hitta 1 brud emedan B skulle va backup/reserv tills dess att CG tog över ALLTSÅ UNDANTAGS-SITUATION Märk väl att Bertil EJ var tronföljare (likt CP är) Lilians prinsesstitel & HKHrang var säkrad på förhand redan – så länge B uppfyllde sin del av avtalet…Var vänlig inse SKILLNADERNA i endera livssituation Bo ihop m 1 prins är enbart TILLÅTELSE ATT SAMMANBO givet av CPs föräldrar/högste chefer – EJ delad ekonomi EJ bilda familj UTAN tillåtelse därtill & RING. Först som fru & hkh-kollega efter 1JA av regent + regering, då går du från att va privatperson med makt över eget liv & försörjning TILL att tas upp i Kfamilj & Khus som MOT att S via jobb + beteende uppfyller vissa plikter livet ut försörjd av Staten
  EJ alls likvärdigt som 1SvenssonSambos tillvaro framtidsutsikter


 41. Pia skriver: 3 december, 2013

  "Bittan", "Ingela" och "Titti". Det verkar som om Sv. D:s och hovets idoga arbete med att "sälja in " Sofia H, till åtminstone denna tidnings läsekrets, får önskad effekt. Vi är numera ett fåtal som fortfarande ser vad som egentligen sker. Att ta pr. Lilian som ett "lyckat" exempel är i mina ögon ingen direkt "hit". Om man inte ens försöker lära sig landets språk trots kunglig status så är man en dålig förebild för en nutida "glamour girl". Jag vidhåller att vi inte är avundsjuka eller mobbare, men anser att paret bör bli herr och fru Bernadotte vid en eventuell vigsel. God Jul "Ingela", "Bittan" och "Titti" och övriga som använder "de små grå" vi fått.


 42. Humaniora skriver: 3 december, 2013

  Sofia är säkerligen en kreativ person och som vet att väl nyttja situationen. Risken är dock att hon, då hon blir mer säker/garderad vid ett ev giftermål med Carl Philip, tar hela kommandot i kungafamiljen…….. där både Carl Philip med systrar och övrig familj riskerar att bli viljelösa offer pga hennes målmedvetenhet och starka vilja. -Det är bra med kreativa och driftiga människor, men ibland har de en tendens att manipulera och förblinda sin omgivning i sin målmedvetna och ibland hänsynslösa väg framåt…!! Nu känner jag inte Sofia och kan inte uttala mig om henne som person….men man bör nog reflektera i sammanhanget!!


 43. signe skriver: 3 december, 2013

  Tvivlar verkligen på att sofia gått i prinsess-skola som det skrivits om i tidningar !!! Då hade hon kunnat fört sig bättre !! Hon vill bara synas och det märktes så tydligt när hon intervjuades ! Hon är ju så spänd det märks både i ögonen och smilet hon alltid har !! Hon har inte startat något projekt i Sydafrika utan det var hennes kompis som självklart utnyttjar sofias face för att sprida glamor. Och nu ska hon företräda Ung cancer ??? Man kan ju bara undra vad människan försörjer sig på ? Hur kan hon som inte tillhör Kungahuset uttala sig om C-P ? Den infon har ju vi ju fått från Hovet.


 44. Eva skriver: 3 december, 2013

  Sofia måste ha en väldigt bra lön inom organisationen, där hon inte uppbär lön, enligt henne själv, med tanke på hennes utgifter.
  Det var väl inte Sofia som grundade PP ? Hon halkade väl in där efter hon träffat Carl Philip?


 45. Olga skriver: 3 december, 2013

  Till # 41, Pia – Mitt inlägg # 29 var väldigt ironiskt menad ) .

  Folk som ser " säljande " finns fortfarande på forumet … men för skribenter i arbetsam ålder diskussionen med damerna 70+ är ganska tröttsamt och meninglöst för att folk lever ju i sin lilla " rosaglasögön " bubbla utan att behöva tänka på landets ekonomi , arbetsmarknaden, framtiden osv osv osv med en sådan eventuellt Sverige -representant … om hovet bestämde sig att implementera SH i svenskarnas huvud görs detta med alla landets resurser och med alla möjliga sorters propaganda…


 46. Eva H. skriver: 3 december, 2013

  39 Bittan, det sägs att om en lögn upprepas nog många gånger så tas den för sanning. Kanske ngt att tänka på. Man ska inte tro allt man läser heller.


 47. Bittan skriver: 3 december, 2013

  # 41, Pia, God jul på dig själv, kunde inte skrivit bättre själv.
  # 42, Humaniora, bra kommentar.


 48. Emelie skriver: 3 december, 2013

  #20 jag tror du missuppfattade mig, så menade jag inte alls, kanske vart lite tokigt skrivet.
  Jag menade bara, sambo eller gift, spelar ingen roll, Sofia gör, och kommer säkert inte heller IFALL de gifter sig skämma ut kungafamiljen.
  Var det enda jag menade. Sorry om det vart lite tokigt 🙂


 49. Jessica skriver: 3 december, 2013

  Att stå och le sött bredvid festfixaren Bindefeld och tala sig varm om ‘välgörenhetsbranschen’ (smaka på det unkna ordet) ger ett oseriöst intryck på mig.
  Gå ut och arbeta på riktigt i stället, Sofia. I Sverige! Det finns obegränsade behov inom svensk äldrevård, assistans till handikappade, skolor som behöver städas bättre, kvinnojourer, eller i stressiga kassan på ICA … listan kan göras lång. Det är bara att kavla upp ärmarna och tacka nej till nästa
  kändisgala – de kommer ändå aldrig att fattas Dig den dag Du blir prinsessa. Tills dess är ett hederligt värdigt grovarbete – inom landets gränser – det enda sättet att konkret göra en ärlig insats för det folk som faktiskt skall finansiera Ditt framtida kungliga liv.


 50. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 3 december, 2013

  Jag hade först bestämt mig för att inte skriva mer under Sofiaartiklar (eftersom jag inte gillar at bli cencurerad för sånt jag inte anser man ska bli cencurerad för) men vill göra ett undantag.

  Kronprinsessan, Prinsen och Prinsessans fd flick- och pojkvänner fick aldrig yttra sig såhär i media, detta får dock Sofia och det förvånar mig. Dock vill jag säga i denna kommentar att det bedrövar mig att Sofia har haft det leverne hon har haft tidigare. Jag önskar att det inte vore så. Hon är absolut jättesöt och hade säkert passat som prinsessa om hon levt lite som har lärt. Tragiskt anser jag.


 51. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 3 december, 2013

  Ps. Hon är fin i sin Kate Middleton-kopia-frisyr. Dock går hennes utseende inte att jämföra med vår Drottnings klassiska mörka skönhet. Ds.

  http://www.youtube.com/watch?v=GWKcK7To9Rk (Vid tiden; 2.40 Stunning!!)

  http://www.youtube.com/watch?v=jko2h-DKjVo

  Mvh Moder Svea


 52. Humaniora skriver: 3 december, 2013

  49 Jessica! Ja detta med "välgörenhet" är ett slitet ord som numera i huvudsak andas "geschäft". – Förmögna kvinnor med ett eget priviligierat liv förväntas döva sitt dåliga samvete, gentemot mindre bemedlade, genom att engagera sig i sk välgörenhetsarbete. -Egentligen en verkligt förlegad kvinnoroll, som jag inte förstår hur dessa kvinnor accepterar…!!??


 53. liv skriver: 3 december, 2013

  Vil bare poengtere at man er like så utbytbar som noens fru, eller ektemann. En ring, eller stykke papir gir ingen garantier……, Maggan.


 54. Olga skriver: 3 december, 2013

  Till # 49 – Tack , Jessica ! Önskar att det skulle finnas mera kloka som Du ! Den " hon är söt " känns som en dagis-kör faktiskt …
  Själv förvånas jag varje gång varför ska man rädda ngn bara där borta , varför inte på hemmaplan då …
  Här finns barn som fick inte leka , inte ens att leva för att svenska sjukvården är underbemannad
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stress-pa-bb-bakom-flera-dodsfall_8780566.svd
  Och hur många dör inte i väntan på akuten …eller andra behövande -utsatta som sitter och tigger på gatorna mitt i den svenska huvudstaden http://www.dn.se/sthlm/polisen-hinner-inte-med-200300-saljer-sig-varje-dag/
  Här finns gott om arbete , många utsatta och behövande , men vist , allt detta ger varken fina galor eller rampljuset …


 55. elsalena skriver: 3 december, 2013

  god ton på denna sidan kyss mig långsamt… va gör alla moraltanter om de blir förlovning o bröllop?då brakar sidan ihop.gud va kul de vore å slå i halsen på somliga här…


 56. Midnattsol skriver: 3 december, 2013

  Är det ingen mer än jag som reagerar på Expressens intervju där Sofia säger att det är det "viktigaste livsval hon gjort; att bli sin egen…"
  Startar man välgörenhet för att bli sin egen??
  Men å andra sidan har hon ett obefintligt CV så hon hade inget annat val än att låta mentorn hitta en lämplig sysselsättning åt henne.. Och det går ju alltid bra att starta välgörenhet när man har boende betalt och kan leva lyx på andras bekostnad..
  Men fy f-n vad unket…


 57. Marianne EricssonMarianne skriver: 3 december, 2013

  Vad är det för fel på Sambo, vi lever i 2013-talet. Söt eller inte Sophia gör något. Vad vi alla gjort för fel i vår ungdom, och även Sophia, det spelar väl ingen roll, huvudsaken man ändrar sig. Tänk om alla som verkligen visste något, bara dem, uttalade sig, vad bra det skulle bli. Ni som klagar på välgörenhet, eller att bry sig om andra, gör något vettigt, inte gnäll på det ni bara tycker. :=)


 58. Mona skriver: 3 december, 2013

  Vilka fruktansvärt jobbiga människor det finns. Ni är bara avundsjuka. Sofia var inbjuden till Gasell galan.
  Hon kan väl inte hjälpa att fotograferna tar bilder.
  Sofia har ingen anledningen att redovisa sin ekonomi
  hon är ingen offentlig person. Ni som är så nyfikna om ni betalar en slant så kan lätt ta reda på hennes inkomst.
  Tycker detta eviga klagande på Sofia är patetiskt.

  Tycker det är dags för denna tidning att stänga av de värsta näthatarna.Ni borde skämmas..


 59. point skriver: 3 december, 2013

  56 Midnattsol
  Du har så rätt. Men det är tyvärr så inrättat i denhär världen – att med fräckhet kommer man längst. Den egenskapen tycks frk SH ha gott om – skandal att inte kungafamiljen lyckas genomskåda eländet.


 60. ingela skriver: 3 december, 2013

  56 Midnattsol jag håller fullständigt med dig. Det luktar unket och beräknande. Men startar man välgörenhet måste man väl bidra med lite pengar själv också? Och visst är det väl frivilligt arbete alltså utan lön eller?


 61. Marie skriver: 3 december, 2013

  Hon kommer alltid att ses som en utvickningsbrud.
  Kan man få en arbetsbeskrivning av VAD hon gör i Sydafrika.


 62. Pboo skriver: 3 december, 2013

  # 56 Midnattsol

  Jo, se min #19 (även länk t intervjun). Min tolkning utifrån det påståendet är alltså att hon – som Chris – inte är beredd att välja bort sitt företag och självständighet utan vilja ha kvar detta och därför vid ev. giftemål med P Carl Philip kommer att tacka nej till titel – precis som Chris gjorde. En eloge till dem bägge om även Sofia visar på denna mognad och självständighet och integritet. En person som gifter sig med en kunglig som i dagsläget står som nr 3 och 4 behöver inte ha någon titel och inte heller representera Sverige själv. Sen håller jag med dig om och reagerade även som du att det låter egendomligt att prata om ett välgörenhetsprojekt – som inte ens hon själv startade – som ett eget företag.


 63. cilla skriver: 3 december, 2013

  Sorgligt hur många av er är villiga att lägga ribban hur lågt som helst!
  Jämfört med Daniel (som nästan 10 år höll sig till spelets regler och i bakgrunden) armbågar den här kvinnan sig fram så fort det finns en kamera vid horisonten.


 64. Mona skriver: 3 december, 2013

  http://www.ratsit.se/Content/Catalog.aspx
  Länken ovan kan ni kolla köp en egen katalog eller dela med andra nyfikna i denna spalt.så kan se vad alla har för inkomst.
  Sofia och alla andra även du själv.


 65. helena.a skriver: 3 december, 2013

  tack#56 midnattsol. Jag reagerade också på det. Egenföretagare i välgörenhet??? Håller med dig i allt du skriver.


 66. Pensionär skriver: 3 december, 2013

  #43 Signe
  "hur kan hon uttala sig som inte tillhör kungahuset". Har det gått dej helt förbi att hon är sambo med Carl Philip? Har hon då inte rätt att svara på en fråga om hur han mår, eller skulle hon då istället hänvisat till hans föräldrar. Det verkar väldigt stelt och gammalmodigt i mina ögon. men så kanske det går till i din familj.


 67. Maryou skriver: 3 december, 2013

  lena, det spelar ingen roll om vi är avundsjuka eller inte. Faktum kvarstår att Sofias förflutna inte lämpar sig för att hamna i rampljuset. Visst kan man tycka att hon är söt, det är var och ens smak som avgör detta, men ett sött ansikte och snygg figur räcker inte för att företräda Sverige. Nog har vi väl större krav än så?


 68. Midnattsol skriver: 3 december, 2013

  62. PBoo
  Ledsen, men jag är inte lika positivt inställd till SH som du. Jag ser det mer som att hon skulle kunna välja bort en titel, och ändå fortsätta leka prinsessa på kungahusets bekostnad. Därmed slipper hon ta ansvar för sitt tidigare liv. Att välja sin "självständighet" när man inte gjort det de senaste 10 åren känns långsökt… Och mognad och integritet?? Nja, inte ord jag förknippar SH med precis. Då talar man inte vitt och brett med media och smilar upp sig inför varenda kamera. Och man talar inte om välgörenhet som business och inte heller om kollegor som "idoler".. Kändes som ett lite omoget ordval. Det lyser igenom…


 69. Matilda skriver: 3 december, 2013

  När hon får frågan av Expressens reporter "Vilket företag beundrar du mest just nu?", svarar hon "Ung cancer".
  Ung cancer är inte ett företag utan en organisation.
  Hoppsan där, Sofia!


 70. PANDE skriver: 3 december, 2013

  Tina!!!!

  LOL!


 71. Birgitta skriver: 3 december, 2013

  Sofia Hellqvist, ut-vik modell, STYR redan den Kungliga båten!!


 72. Ia skriver: 3 december, 2013

  Löjligt att ens jämföra SH med prins Daniel som var med att driva egen rörelse, och tjäna egna pengar. Så vitt jag förstår försörjs väl Sofia av prinsen, någan annan lön får hon inte.


 73. ingalisa skriver: 3 december, 2013

  #69 I texten under bilderna står det.. "Ung cancer som den mest spännande svenska organisationen just nu…" Vet inte om det är Sofias ord eller tidningens, men att använda ordet spännande känns helt fel. Det finns inget spännande med unga människor som har fått cancer. Det är bara hemskt.


 74. emma_h skriver: 3 december, 2013

  Pensionär "Har S inte rätt att svara på en fråga om hur han mår?"
  ditt EX "Signes familj" är icke kunglig därför kan Signe hypotetiskt sett uttala sig om hälsotillståndet däri utan problem, om Signe så önskar
  Men…i 1 situation då media ställer direkta frågor om en P-r-i-n-s av SVEs hälsotillstånd så hänvisar självklart 1 KORREKT PERSON till hovets talesman Ternert i första hand – Hans jobb att uttala sig isånt det säger sig självt!!! det är bara för Sofia att avböja elegant så måste media ta det Är givetvis upptill hovet/Ternert/CP SJÄLVA att avgöra Hur/Om frågan ska besvaras!!! Sofia var inbjuden som PPs ombud
  Generella strategin genom åren är nämligen att Kfamiljen valt att EJ avslöja frågor om privatlivet – annat än avisering om graviditet


 75. Tina skriver: 3 december, 2013

  Undrar hur många av er som varit avundsjuka på Sofia..om hon hade råkat va ful..?
  Skönhet provocerar ..tragiskt..!


 76. mikael johansson skriver: 3 december, 2013

  jag tycker det är bra att cf skaffar sej en brud utan för eropas kungahus , lite nytt blod skadar inte , den utom är sofia snygg , sen vad hon gort förut måsta man kunna glömma , ge tjejen en möjlig het att vissa vad hon har gort , men läser man här kan man tror att ni är änglar alle hoppa utan fel och brister .


 77. Sthlm skriver: 3 december, 2013

  Jag vill undvika att kommentera Paradise Hotel tjejens utseende, men hur kan kungen och kronprinsessan tillåta den här tjejens intåg på slottet. Sanslöst om hon har kunnat lura in sig genom att kasta sig in i välgörenhetsprojekt.


 78. elsalena skriver: 3 december, 2013

  nr 75-håller med!


 79. Midnattsol skriver: 3 december, 2013

  73. ingalisa
  Ja, herregud! Vilket ordval i sammanhanget… Men det går säkert att vara entreprenör i den "spännande cancerbranchen" med… 🙂
  Jag fattar inte hur man kan se sig själv som entreprenör när man arbetar med välgörenhet. Det är väl inte tänkt att man ska sko sig på tredje världens fattigdom?? Tragiskt att tredje världen sitter i en sådan beroendeställning gentemot väst, att vem som helst kan gå in och kalla sig entreprenör på deras bekostnad utan vare sig utbildning eller (seriös) arbetslivserfarenhet…

  75. Tina
  Nej, det är mer provocerande att vara så ytlig som du är… Och om utseendet är enda kriteriet för att bli kunglig, så finns det massor av andra vackra kvinnor för Carl-Philip, så det är jag inte orolig för.


 80. Birgitta skriver: 3 december, 2013

  Olga+Jessica . Ni har många poäng i era kommentarer! Tyvärr finns ingen "gilla"-knapp 🙂


 81. helena.a skriver: 3 december, 2013

  Jag är förvånad över hur många skribenter här inne som tycker att en utvikskarriär är helt ok att ha. Likaså verkar det helt ok att låta andra sköta ens försörjning, visst det är helt ok om paret är överens om detta men Sofia skulle aldrig kunna leva/levt och göra det hon gör om inte andra står/har stått för hennes försörjning.


 82. Eva M skriver: 3 december, 2013

  50 Moder Svea tänker som du men vill säga att din kommentar var bra. Jag tycker inte att hennes förflutna passar som prinsessa men om hon gör som Chris och tackar nej till titel så kommer hon att få plus i kanten av många. Prinsen precis som prinsessan M kan behålla sin prinstitel . Mvh Eva M


 83. emma_h skriver: 3 december, 2013

  Pboo de enda 2VAL vår prins CP de facto HAR att välja på är att förbli Kunglig ELLER gifta sig Borgerligt/bli 1 privatperson såsom Herr B enligt vår GR-LAG med tydligt angivna spelregler för svenska tronföljare…Chris var 1 skräddarsytt Undantagsfall som 1.ICKE SVENSK 2Därtill ovillig att bli Svensk f.n, 3Bosatt på annan kontinent i vardan o-tillgänglig att bistå vårt Khus 100%igt HKHjobb o 4Självmant föredrog stanna i sin bransch 5 Ej gillar att synas offentligt mer än nödvändigt!! det tilläts då M var SIST i tronföljd o mest otänkbar att komma ifråga om V skulle "kliva av" av fri vilja (ihop m E). Vore ej mkt till Khus med 2 av 3 myndiga Tr-Följare morganatiskt gifta & Khuset helt utan fullvärdig Reserv i myndig ålder efter Victoria. Nädu Hade CP tänkt sig 1 civil okunglig obetitlad tillvaro inkl egen försörjning hade CP o S gift sig för lääänge sen. Godset S kräver fullvärdig prins Och Khuset kräver Prins=myndig nr2 m LIKvärdigt betitlad fru redo att bli Drottning "vid behov".


 84. siv lindqvist skriver: 3 december, 2013

  #58# Mona. Kan Du aldrig dra in Din oförskämda gadd?


 85. Eva skriver: 3 december, 2013

  Allt bra som görs för andra människor är av godo. Om hennes verksamhet leder till gott så är det bra. Glad och pigg, ja det kan man inte säga emot. Sedan kan man ju ha preferenser i framtoning o.s.v, och där tillhör jag inte dem som tjusas av alltför mycket gåpå-anda, återigen, litet diskretion och är alltid klädsamt.


 86. Irena skriver: 3 december, 2013

  Man kan väl inte försörja sig på hjälparbete i egen välgörenhetsorganisation? Hoppas jag. Delar uppfattningen att Ung Cancer inte är en ny, hipp organisation, det är frågan för laddad för. Att samla in pengar till viktiga ändamål eller forskning får absolut inte verka geschäft eller karriärväg.


 87. Maggan skriver: 3 december, 2013

  75 Tina
  Skönhet har inget att göra med om man är passande för att ev. representera landet! Dessutom är väl inte personen du nämner så särskilt vacker? Ser väl högst alldaglig ut? Finns otaliga vackra flickor i detta land men är de för den skull kompetenta för att representera vårt land? Högst enkelspårigt tänkande och det är verkligen tragiskt!


 88. Irena skriver: 3 december, 2013

  OM prinsen och Sofia har gjort slut, borde hovet skyndsamt gå ut och berätta det.


 89. karina skriver: 3 december, 2013

  varför denna sofia varje tidning,hon är inte kungligt, och vad gjorde hon förut???


 90. magggan skriver: 3 december, 2013

  Jovisst en pinuppa i kungahuset är precis vad Sverige behöver.


 91. ingela skriver: 3 december, 2013

  76 mikael johansson Vad har hennes utseende för betydelse Skulle hon inte vara lämplig i ditt tycke om hon inte var snygg?

  75 Tina Sofia skulle nog provocera även utan det utseende hon har. Utseendet har inget med hennes sätt att göra. Jag tycker att du är väldigt utseendefixerad!


 92. Nettan skriver: 3 december, 2013

  Där är hon ju 😀 våran underbara Sofia och blivande prinsessa.

  Länge leve kärleken!


 93. Matilda skriver: 3 december, 2013

  #73. MIn kommentar refererar till Expressens intervju med Sofia.
  Du kan se och höra den här:
  http://www.expressen.se/nyheter/sofia-hellqvist-om-sitt-livs-viktigaste-val/
  Hon får frågan: Vilket företag anser du vara mest spännande just nu?
  Hon svarar: Ung cancer.
  Att kunna skilja på företag och organisationer/ideella organisationer är bra om man vill försöka göra ett seriöst intryck. Jag köper heller inte hennes argument att hon beundrar Ung cancer för att organisationen "liknar det PP gör. Jag har ingenting emot Sofia, men här gör hon inget intryck på mig alls. Hon har liksom ingenting att säga. Och "OJ" är kanske inte ett ord man bör börja varje mening med om man vill verka påläst. Sorry Sofia.


 94. Matilda skriver: 3 december, 2013

  #77 Mitt tillägg: Ung cancer är en organisation inte ett företag.


 95. Grema56grema56 skriver: 3 december, 2013

  Vet ni, nu sitter jag i Norge och läser era elaka kommentarer om Sofia..Det slår mig att Sofia har utveklats och har lämnat sitt förflutna bakom sig. Men vad med er?? Det verkar som alla ni negativa motsträviga kärringar har fastnat i negativismen mot Sofia. Väx upp människa och börja med att navelbesåada ditt eget liv och din närmaste familjs.. det finns säkert ett och annat skelett i garderoberna på nära håll. Så lägg ner och börja med lite positivt tänk i stället, finns kurs för sånt!!


 96. Margareta S skriver: 3 december, 2013

  41
  Hovet har inte med Sofia att göra i dagens läge. Sofia är inte i familjen, alltså jobbar hon på sin image för egen del.
  Varför sätter Carl Philip inte ner stocken. För han kan väl aldrig tro att detta är positivt. Tvärtom.
  Arbeta i det tysta istället som andra seriösa personer gör. Sådant här ger också CP dålig PR.


 97. Emma1 skriver: 3 december, 2013

  Det är helt upp till prinsen vad han gör med sitt apanage. Vill han försörja Sofia så är det ok – det är deras ensak. De flesta som lever i samma hushåll hjälps åt med ekonomin – den som tjänar mest betalar också mest av hushållets utgifter.


 98. Friso skriver: 3 december, 2013

  And again tens of people are talking about Sofia. She will become an accepted member of the royal familiy the more people talk about her. Ignoring Sofia would be much better.


 99. Svea-Li skriver: 3 december, 2013

  Tydligtvis är SANNINGEN ILLA HÖRD här på SD.


 100. Kerstin Sedvallson skriver: 3 december, 2013

  Det är trist med denna annars utmärkta Svensk Damtidning som med ständigt hyllar den unga damen Sofia, som påstås ägna sig åt välgörenhet och som uppenbarligen helt lever på prins Carl Philip.
  Eftersom hon inte arbetar någonstans har hon ingen lön.
  Däremot kan man beundra Sofias målmedvetenhet.

  sign Kerstin S


 101. Karin Nilsson skriver: 3 december, 2013

  # 75.Tina. Hon har försörjt sig i årtal på att visa upp sitt vackra yttre både naken och lättklädd. Ingenting att avundas på precis! Om "hon hade råkat va ful" hade hon troligen inte haft den bakgrunden hon har idag och sluppit den kritiken.
  Skönheten finns i betraktarens ögon och då räcker inte bara ett vackert yttre långt.


 102. Eva skriver: 3 december, 2013

  #73 Ingalisa. Jag kände precis som du. Inget spännande med cancer. Och att betona det samt att dess unga företrädare är ens "idol" just nu… inget bra ordval, Sofia.


 103. Christina skriver: 3 december, 2013

  DET är skandal att Svensk Dam accepterar mobbning! Kommentarerna ska innehålla"god ton" kan man läsa här. Det stämmer ju illa med verkligheten! Vilka påhopp på en enskild person, helt sanslöst!


 104. signe skriver: 3 december, 2013

  "56" Midnattsol….mycket bra kommentar !! Mitt i prick !


 105. signe skriver: 3 december, 2013

  "66" Pensionär…..du måste ha missuppfattat allt ….läs "74"emma_hs kommentar kanske du fattar !! Det är precis det jag menar att jag tvivlar på att sofia gått sk. Prinsess-skola för en av de första sakerna man lär sig att inte uttala sig om någon medlem i den Kungliga familjen.
  "74" emma-h bra kommenterat !


 106. signe skriver: 3 december, 2013

  "69" Matilda….bra att du också tänkte på det !! Visar tydligt hur dåligt påläst hon är !!!


 107. Svea-Li skriver: 3 december, 2013

  55 elsalena: "va gör alla moraltanter" osv….. SVAR: SÄLLAR SIG TILL REPUBLIKANERNAS SKARA. DIREKT. PUNKT. Då är nämligen gränsen nådd.


 108. Mona skriver: 3 december, 2013

  Midnattssol du borde ändra signatur till natt mörker. Jag ´menar att du yrar i nattmössan. #49 Ingela vi har 450 000 arbetslösa i Sverige idag
  så var finns alla de jobb säger att Sofia ska ta? Jagär högutbildad beredd att ta vilket jobb som helst men har på 4 år inte ens fått komma på en intervju jag är plus 60 och då får man inte jobb. Ungdomar skulle kunna ta de jobb du föreslår men ändå är 25 000 unga utan jobb. Snälla var finns jobben ?
  Att driva en välgörenhetsorganisation kräver även en hel del administration alla sådana organisationer har ca 10 % av insamlade medel till administration. Kolla organisationer som Röda korset, SOS Barnbyar, Rädda barnen osv. alla dessa har anställd personal. Varför ska Sofia inte få betalt för de arbete hon gör på kontoret i Sverige?


 109. Mona skriver: 4 december, 2013

  Jag vill än en gång uppmana er som påstår saker att med bilder, länkar, artiklar tvintervjuer bekräfta era påståenden. Det kommer en ny lag där sådana skriverier anonymt på nätet kommer att vara straffbart.
  Snälla Svensk Damtidning kan ni inte göra om kommentarsfunktionen. Så man inte kan vara anonym..
  Inloggning via face Book som aftonbladet har.


 110. Mette B skriver: 4 december, 2013

  # 74 Emma_h
  Hvilken latterlig kommentar… lol.
  Måske skulle du begive dig ud i virkeligheden anno 2013……men måske befinder du dig på en anden planet, det virker sådan.
  Kongehusets strategi gennem årerne……bla…bla…… tiden står ikke stille, men du har en beundringsværdig evne til at at finde et eller andet du kan kritisere ved Sofia. — Sofia og det svenske kongehus er … för Sverige i tiden, det er du ikke!
  Men også efter Sofia og CP er blevet gift, vil du sikkert fortsætte dine daglige skriverier om hende, hvad skulle du ellers få dagen til at gå med?


 111. I.J. H-MUSA skriver: 4 december, 2013

  Håller med #56 och #73 samt alla andra kommentarer om att Sofia inte passar i Sveriges kungahus.


 112. AlbertinaAlbertina skriver: 4 december, 2013

  Varför sätter ej hovet munkavle på denna kvinna? Hur kan hon uttala sig i tid och otid om prins Carl-Philip, planer för julen etc. Varje mening börjar med Oj. Med massor av löshår och lösögonfransar, stylad till tusen, just" hemkommen" från kåkstäderna i Sydafrika. Var bodde hon där?
  Trist att hon ej fattar vad som kanske skulle funka i Sverige. Kanske nästa generation av Silvstedt i kungahuset. Oj. Paradise Hotel på slottet.


 113. P. Larsen skriver: 4 december, 2013

  Nok ligger Sverige i udkanten af Europa, men alligevel … det er altså utroligt, som I lever i fortiden: ALT og jeg mener virkelig alt skal være, som det var engang. Hos jer må intet forandre sig i takt med tiden og teknologien (medierne).
  Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg har læst her på webben, at Daniel, Jonas og Emma aldrig var med til dit og dat i kongehuset og slet ikke udtalte sig til pressen…… NEJ, det gjorde man IKKE dengang, det var kun i Norge, at man allerede omk. år 2000 var så moderne, at en kronprins boede sammen med sin kæreste. Det var utænkeligt i Danmark, så Mary fik en egen lejlighed på Langelinie, tæt ved Amalienborg. Men det er vel naturligt, at en sambo i 2013 kan svare på, om den anden part "mår bra", selvom han er prins?
  Tiden og skikke skifter ude i samfundet og selvfølgelig også indenfor kongehusene, men kanske ikke i Sverige … det vil svenskerne ikke have. 😉


 114. Bittan skriver: 4 december, 2013

  # 58 Mona, blev förvånad att du inte skrev tidigare i SH fallet!

  # 56 Midnattsol, # 59 Point, och # 71 Birgitta. håller med Er alla tre det Ni skrivit.

  # 62 Pboo, håller inte med dig det ang titeln. Inte skulle hon avsäga sig titeln prinsessa (om det nu blir den titeln), det är ju det SH strävat om i alla år!
  Veckans nr av SD så står det 3 sidor om SH familj, t o m var det en bild på hennes moster. Tydligen kan vilken Svenssons familj som helst komma med i "den kungliga" tidningen!


 115. bettan skriver: 4 december, 2013

  Sofia kan konsten att posera för fotograferna. Det skrivs att vi mobbar Sofia,så är inte fallet. Det är fakta ,när vi undrar hur hon har råd med sitt lyxliv? Inkomsten är inte lysande vem betalar? Varför vill inte skaffa sig utbildning eller arbete? Obekvämt kanske lättare att flyta omkring göra lite Pr grejer.Jag hade blivit besviken på mina barn om de inte ville arbeta eller studera utan leva på andra. Jag anser det är fel uppfostran att lära barnen att leva på andra.Vi ser gärna ner på andra bidragstagare, men leva på kungligt apanage är kanske skillnad?


 116. emma_h skriver: 4 december, 2013

  METTEB
  om du L Ä S E R ord för ord vad nr74 innehåller framgår tydligt att synpunkterna är om SHs BETEENDE I VISS SITUATION- icke SH som person …så du framför lögnaktigt påstående, men huvdsaken är väl att DU får vräka ur Dig obegränsat med oförskämdheter…
  SJÄLV refererar jag till Sunt förnuft & FAKTISK Hov-Arbetsfördelning
  PressavdelningsChefen för a l l t i d CGs o dennes familjs talan OCH HAR SÅ GJORT I MÅNGA MÅNGA ÅR
  Att avböja att svara på frågor rörande KFAMILJ då man ICKE tillhör den – ännu & OFFICIELLT – det är fel… Daniel Emma & Jonas visste OCH respekterade det I ORD+HANDLING!!!


 117. Marguerithe skriver: 4 december, 2013

  "113" P Larsen,
  Ja man kan tro att Sverige lever i forntiden. Dessutom är republikanerna rädda att få en söt prinsessa till i kungahuset.. Hade Sofia sett alldaglig ut och kanske lite överviktig, hade man med stor lätthet kunnat acceptera liknande bakgrund. Så visst provocerar skönhet, även om vissa inte vill inse det. Jag tycker att Carl Ph och Sofia är ett vackert par som klär varandra.


 118. Tina skriver: 4 december, 2013

  87 S
  Så tragiskt att du inte uppskattar skönhet..!
  Eftersom Sofias roll är att göra Sverige lite vackrare..!
  Precis vad som uppskattas i övriga världen o i alla bildfora..!
  Ja förlåt ..av oss esteter..!


 119. emma_h skriver: 4 december, 2013

  till tjänstgörande granskare eller Agneta webredaktör – ej för publicering…
  NR110_utdrag …måske befinder du dig på en anden planet, det virker sådan
  …du har en beundringsværdig evne til at at finde et eller andet du kan kritisere ved Sofia.
  …Men også efter Sofia og CP er blevet gift, vil du sikkert fortsætte dine daglige skriverier om hende, hvad skulle du ellers få dagen til at gå med?…
  OBS!!__JAG håller mig till fakta i mitt diskuterande och är saklig visavi fakta o regler och hkhyrkesrollen dvs EJ privata SOFIA – kan ni ta bort personangrepp likt metteb´s elaka skriverier skulle det uppskattas av mig – och andra


 120. Eva H. skriver: 4 december, 2013

  SvD låter utan granskning de mest elaka kommentarer slinka igenom. Kan ni inte kontrollera att kommentarerna håller "god ton" som ni kräver, bör ni göra som andra tidningar, stoppa kommentarsfältet !


 121. ingela skriver: 4 december, 2013

  108 Mona jag har inte skrivit 49 utan det har Jessica så hoppa inte på mig. I och för sig stör det inte mig om du gör det.


 122. Bittan skriver: 4 december, 2013

  # 112, Albertina, dagens 100 poäng, det har jag också undrat, varför inte SH tystas ner!


 123. Marguerithe skriver: 4 december, 2013

  "119" emma_h,
  Du har ju din agenda, försök inte tysta andra!


 124. Maggie skriver: 4 december, 2013

  Varför kan de inte gifta sig och leva som "vanliga" människor. Förstår inte varför Carl Philip vill vara kunglig han verkar ju väldigt obekväm i den rollen. Men flickvännens strävan är ju uppenbart att bli kunglig men det enda som man kan vara säker på är att det i så fall är ett stort steg mot republik.


 125. Maj-Britt skriver: 4 december, 2013

  Mona, om du inte vill vara anonym, så var vänlig skriv ditt namn och din adress, det är frivilligt!


 126. Olga skriver: 4 december, 2013

  Till # 117 , Marguerithe – Alla ingifta i olika kungahus såg ganska alldaglig ut i början av sagan …Sedan med rätt styling , rätt resurser och mängder personliga assistenter börjades förvandling för de allihopa …Ingen av de var en slående skönhet fr. början faktiskt …Det samma omvandling kan man göra med nästan vilken kvinna som helst , fråga experter , de vet ju …Det samma med SH .
  Om Du vill tro att folk är avundsjuk på "skönheten " få Du gärna tro för att var och en salig på sin tro .
  Men här är Din agenda ärade medskribenten – Du försöker att leda alla seriösa diskussioner om olämpligheten in på " hon är söt – ni är avundsjuka " – vägen … Tycker faktiskt att flesta läsare lämnade dagis -nivån bakom sig länge sedan …


 127. emma_h skriver: 4 december, 2013

  Jag har NOLL agenda Marguerithe och har aldrig haft heller – om Du har det får det stå för dig..Detta är ett diskussionsforum och jag är 1 av kungahusets arbetsgivare som bryr sig. Varje försök (likt MBs) till att söka förvränga "omtolka" och insinuera om VAD jag skriver… till något FEL-aktigt …har jag RÄTT att bemöta dt särskilt om vederbörande är oförskämd mot mig i högre grad ÄN att vara sakligt diskuterande utifrån faktabaserade argument – jag har aldrig skrivit om "privata sofia" heller utan "prinsesskandidaten S" och aldrig "förvägrat" CP att gifta sig med S – Mitt fokus är som alltid strävan efter prinsess-lämplighet, korrekt beteende (före efter giftermål) och fokus på att HKH-ingifta bör ha kompetensnivå i paritet (jämbördig) med övriga kungahus’s ingifta sessor – då de har just 1 Yrkesroll att utföra åt Sverige samt 1 kollektiv kvalitetsnivå att upprätthålla (bedöma nån efter Utseende har jag aldrig gjort)


 128. Pboo skriver: 4 december, 2013

  # 68 Midnattssol

  Citerar; "Ledsen, men jag är inte lika positivt inställd till SH som du." Wow – annars brukar jag få höra precis motsatsen! Vad jag i mina 2 kommentarer tidigare menar är att jag anser att P Carl Philip ska kunna gifta sig med den han vill utan att bli av med sin titel/position (självklart finns vissa undantag som om den han tänkt gifta sig med är exv. kriminell osv. – å andra sidan får en som skriver att de ska misshandla en folkvald politiker och partiets medlemmar och som i sitt senaste projekt samarbetar med en ökänd kriminell och dömd chans att ta emot pris i riksdagen och uppträda vid Nobels FREDSPRIS-utdelning! Talmannen har dock tackat nej – eloge! Hoppas norska Nobel-stiftelsen tar intryck!) men den han gifter sig med behöver inte en titel o inte representera Sverige, men vara med sin man ibland. Skulle P Carl Philip el. P Madeleine behöva ta över, får deras respektive "uppgraderas".


 129. Marguerithe skriver: 4 december, 2013

  "124" Maggie,
  Jag tror det är Kungaparet som inte vill ta ifrån sina barn sina titlar. De är ju medvetna om vad som hände förr och vilka konsekvenser det fick. Kungen har dessutom klandrats för att han inte gav titlar tillbaka till personer som helt andra personer tagit ifrån dem.


 130. Maja skriver: 4 december, 2013

  Sofia driver tydligen välgörenhet i företagsform. Skulle gärna vilja se organisationsnumret om företaget nu är registrerat i Sverige. Vilka som sitter i styrelsen, om det finns någon, antar jag att det är Sofia och kompisen som är involverad.
  Det är tydligen en business som gynnar främst henne själv. Hon har inget 90-konto alltså är företaget inte godkänt för välgörande ändamål. Pengar hon tigger sig till går in på ett girokonto och visst går något till barnen hon leker med, men en del av pengarna kan redovisas som arvode till henne själv.
  För mig låter detta lika smutsigt som Paradis Hotell.


 131. Mona skriver: 4 december, 2013

  #115 Snälla nu tycker jag du tar fram fakta på att Sofia lever på andra? Du får i uppdrag att ringa skatteverket och kolla hennes inkomst den inkomsten är offentlig ? sedan återkommer du här med uppgiften eller så köper du en taxerings kalender. Sedan vill jag veta hur dus kulle välja att se ut när du blir bjuden på ett större event? Sofia svarar artigt på frågor. Om någon frågar dig hur din man mår skulle du då hänvisa till någon sekreterare?
  Förklara för oss alla som inte vet varför ni mobbar Sofia.
  Personangrepp är aldrig en personlig åsikt.

  Hur ska vi kunna lära våra barn att vara snälla med varandra när vi har vuxna som beter sig på det som ni gör.


 132. Marguerithe skriver: 4 december, 2013

  "127"
  Ja det är ett diskussionsforum och så länge inte tidningen lägger ner det, får det se ut hur som helst.
  Du måste hålla med om att här finns grupperingar som kommer varandra till undsättning. Jag tillhör ingen sådan och går alltid min egen väg, vilket du säkert ser. Att aldrig springa åt samma håll som alla andra är viktigt för mig om man vill hjälpa en enskild människa.


 133. Mona skriver: 4 december, 2013

  Snälla emma _h Carl Philip ska väl inte anställa en fru?
  Mette Marit hade väl ingen CV innan hon gifte sig och det har gått alldeles utmärkt för henne. Även prinsar får gifta sig av kärlek.
  Hon var ensamstående mamma och servitris och saknade
  högskoleutbildning.Men Hakon älskade henne som kvinna inte som ett lämpligt CV.
  Du är inte hovets arbetsgivare om du inte betalar statlig skatt
  gör du det så bidrar du med 10 kr per år räcker inte ens till en fika åt Sofia.


 134. Pboo skriver: 4 december, 2013

  # 68 Midnattssol

  Om du läst mina tidigare kommentarer om Sofia, skulle du upptäckt att jag är oerhört förvånad o chockad nästan, att en ung kvinna i Sverige idag väljer bort utbildning, att Sofia inte efter alla dessa år tillsammans med P Carl Philip har valt att studera något (behöver inte leda så långt som till en examen), att hon inte har haft ett s.k. "vanligt" arbete, att hon började med välgörenhet (som inte borde vara något man kan försörja sig på enbart) först när hon träffat P Carl Philip, att hon yttrat sig i pressen m.m. Samtliga kungabarnens" f.d. (allvarliga förhållanden) har haft ett arbete, en karriär inom ett etablerat område och de har i princip aldrig (något undantag) yttrat sig i media. Men jag anser också att P Carl Philip ska ha rätt att gifta sig o behålla sin födslorätts-titel o position. Jag anser också att Sofia i intervjun verkat ha mognat, men håller med om att hon fortfarande uttrycker sig något naivt o okunnigt (välgörenhet=projekt/organisation ej företag). Studier i relevanta ämnen hade avhjälpt det! Snart 5 år sen blev ihop, mkt att studera!


 135. Pboo skriver: 4 december, 2013

  Min andra kommentar till Midnattssol (ej publicerad när jag skriver detta) – där ska allra sista meningen vara "Snart 5 år sen blev ihop, mkt TID att studera!".


 136. emma_h skriver: 4 december, 2013

  citat_Kungen har dessutom klandrats för att han inte gav titlar tillbaka till personer som helt andra personer tagit ifrån dem.

  märk väl Marguerithe så hade exvis farbröderna erhållit titel tillbaka i efterhand så vore de likväl ETT_rang-lösa och TVÅ_ej "av Sve" …Utan enbart Courtesytitles (artighetstitlar, likt del av efternamn) eftersom det var lagligt att ta ifrån dem titlarna enligt lagparagraf om dåtida giftermålsalternativ: MED/UTAN Kungs Tillåtelse & Giftermål med Svensson/HKHare utrikes ifrån. Enligt Uppdatering av 1980s lagändring hade farbröderna inte rätt till HKHrang heller ståendes utanför Kungahuset som det då/nu definierades
  Diskussionen om kungabarnens titlar handlar om NGT HELT ANNAT Kungahus Titlar tillika medfödda titlar


 137. realist skriver: 4 december, 2013

  SD kan väl engagera en psykoterapeut som bemöter alla frustrerade i detta forum, de behöver terapi för att återkomma i ett fungerande hälsosamt liv


 138. signe skriver: 4 december, 2013

  "112" Albertina bra skrivet med en viss humor !! Ho gör ju alltid bort sig !!!


 139. signe skriver: 4 december, 2013

  "109" Mona …nu är du inne igen med ditt pekfinger !!! Det finns inga kommentarer som är brottsliga i dessa spalter som handlar om sofia. Det är bara åsikter som vi som är negativa till att ha henne ingift i kungafamiljen. Men läs vad "125" Maj Britt skriver !! det är mycket bra för du kan ju börja med att tala om vem du är ! Det har jag undrat många ggr. Ibland verkar du vara nära släkt eller nära vän till sofia !!!


 140. Monica skriver: 4 december, 2013

  @ Mona nr 58, 109 och 132,

  Hur lång tid skall det ta för Dig att fatta att ALLA KOMMENTARER
  FÖRHANDSGRANSKAS innan de publiceras?
  Inget olagligt släpps fram – läs om det tills Du begriper.

  Vad får Du ut av att oavbrutet kalla andra för bittra-avundsjuka-mobbande-valfritt tillmäle-skvallertanter?
  Tyvärr beskriver Du ju bara Dig själv.


 141. emma_h skriver: 4 december, 2013

  TILL PBOO
  Tronföljare HKHuppdrag är 1 dygnetrunt JOBB i 1 familjeföretag –
  Lagen är mkt tydlig… skyldigheter att bete sig på visst sätt + följa, uppfylla regler om CP vill FÖRBLI TRONFÖLJARE varandes presumtiv övertagare efter CG (vem exakt d blir vet vi EJ den dan CG dör – Köplatsnr till tron har ändrats även i modern tid – av olika Orsaker – dödsfall sjukdom eller insedda fördelar m civil tillvaro i skymundan allteftersom Svenssons invaderar Khusen ) Vill man ha Valfri äkta hälft UTAN "be om lov" säger lagen att då FÖRSVINNER TITLAR & KhusTillhörighet …Annars ifråga om presumptiv Sessa MÅSTE S och Sofias Liv A TILL Ö genomgå 1 Obligatorisk Kontroll huruvida S anses passa för 1 Offentlig Roll å Sve´s & Khusets vägnar varpå besked ges av CG+Regering. För övrigt "kriminell aktivitet" screenas både hovpersonal & privat umgänge automatiskt & diskret för på förhand i alla Kfamiljer/Khus, för säkerhets skull…


 142. emma_h skriver: 4 december, 2013

  MONA CITAT "snälla nu ska inte CP anställa en fru…"
  NÄ VEM HAR PÅSTÅTT DET??Arbetsgivaren är Sv Staten + CG!!
  1 Prinsessa av SVE anställs efter att ha genomgått SAMMA GRANSKNINGSPROCESS som hennes ingifta PrinsessKollegor I andra Kungahus – likväl som hennes svärföräldrar och makens tillika HKHkollegans Syskon m äkta hälft kollektivt/enskilt ÄR livet ut a.n.s.t.ä.l.l.d.a att såsom OFFENTLIGA PERSONER ska agera FÖREDÖMLIGT enligt uppdrag Vara sitt lands ANSIKTE UTÅT samt vara kompetent nog att utföra HKHUPPDRAG m Trovärdighet …därför gås dennas liv igenom noga innan frieri kan äga rum
  MetteMarit hade VISST studier(inrikes/utrikes) i bagaget Kommit 1/2vägs in i en Bergingenjörutbildning bland annat OCH MM var DISKRET utåt, med Omdöme att hålla tyst om sin HKHrelation


 143. Vicki skriver: 4 december, 2013

  OJ, så fantastiskt !!!!!!!!


 144. Ingrid skriver: 4 december, 2013

  Konstruktiv kritik är inte väl mottagen och tas genast bort, men Monas skitsnack står kvar i alla läger.
  Gäller ej åsiktsfrihet i en demokrati?


 145. Midnattsol skriver: 4 december, 2013

  133. Mona
  Citat "Hon var ensamstående mamma och servitris".. Just det, där sa du det. MM hade ett vanligt arbete och kunde med detta försörja sig själv och sin son. Hon hade eftergymnasiala högskolekurser i bagaget också. (Inget plötsligt välgörenhetsintresse eller lansering som kunglig flickvän heller med ny styling garderob och allt heller för den delen.)
  Sofia saknar allt detta och "startar" istället plötsligt välgörenhet i företagsform när hon blivit ihop med Carl-Philip… Tänk om hin utbildat sig och börjat arbeta för en etablerad organisation istället?
  Det är förvånande och beklämmande att hovet tycker att det är okej att Sofia lanserar sig själv som entreprenör i välgörenhetsbranchen och kunglig flickvän med egen stylist och mentor…


 146. Eva skriver: 4 december, 2013

  Midnattsol, och alla ni som håller med henne, fortsätt att skriva alla era genomskådande och träffsäkra inlägg om SH. Skulle inte kunnat skriva det bättre själv. Ofta blir jag censurerad och har slutat skriva, men står för mina åsikter.

  Mona & Co., ni är så patetiska och enahanda. Berätta gärna här vilka ni är.


 147. Linainuk skriver: 4 december, 2013

  Ha ha ha…kan inte sluta skratta 😀
  Så fort jag såg att det fanns en artikel om Sofia Hellqvist slog jag vad med min kompis (som inte vet någonting om det här sedan innan) att Tina skulle ha kallat henne för 1. Silvias själsfrände 2. En obeskrivlig skönhet (eller nåt ditåt) samt 3. (Min personliga favorit:) en sann filantrop!
  Ha ha…och jag fick i princip rätt på alla punkterna 😀 Min kompis ser lite mörkrädd ut…(inte rädd för mig utan snarare för Tina då)
  Tack Tina 7. för (ännu) ett gott skratt! 😀 😀


 148. Solstrålen skriver: 4 december, 2013

  Det sägs ju att hon skall vara en "Silvia-kopia", fundera på det!


 149. Ia skriver: 4 december, 2013

  emma h . kan du inte lära dig att skriva ordentligt!


 150. emma_h skriver: 4 december, 2013

  då jag läste SH-Citatet om att S "…har väskan full med visitkort att dela ut under kvällen"… påmindes jag återigen om SHs PRkvinna Barbro Ehnbom’s Words.of.Wisdom (som visat sig ack så effektiva)
  citat_1: att jobba på det sociala nätverket är nödvändigt om du ska nå långt i karriären. ”Du säljer en produkt & ett koncept, men till syvende & sist säljer du Dig själv”
  citat_2: Man är involverad i olika Hjärtesaker, som Välgörenhet, Dans och Konst. Egentligen är det det smartaste sättet för din Business Strategi.
  citat_3: Mitt råd till tjejerna är att skaffa sig Manliga Kontaktnät, via sina Pappor & Pojkvänner. För det är fortfarande de som håller i makten. http://www.svd.se/naringsliv/karriar/skaffa-ett-manligt-kontaktnat_7053757.svd


 151. Matilda skriver: 4 december, 2013

  #142 emma_h, Om du vill att någon ska läsa dina inlägg bör du vässa din svenska och skippa alla konstiga förkortningar och versaler och konstiga understreck och ….


 152. swede-lee skriver: 4 december, 2013

  Organisantionsnumret till Project Playground är: 802450-8924 och Sofia H är visst Yogainstruktör. När det kommer till utbildning efter gymnasiet så passar inte det alla, dagens arbetsmarknad är så slimmad, stressad och för att komma in där om man hamnar minsta snett i livet är supersvårt. Ponera att Sofia H har ADHD eller liknande då kan vem som hellst som kommer ifrån knegarbakgrund och är kunnig i psykologi/neuropsykiatri förstå att självstudier och arbetslivet blir extra snårigt! Försök och var lite mer tolerant och empatisk mot folk du inte vet hur de har det. Och till hela SvDam-kommematörskaran behärska er och använd lite mer vårdat språk vid häftig debatt!


 153. Kerstin Bergström skriver: 4 december, 2013

  #123 Marguerithe Det är precis det hon gör.Läs nytt nummer för 2 veckor sedan,Då skrev hon till webbredaktör och fick bort ett inlägg som jag hade besvarat henne.Det är bara HON som får gå på andra och HON slår sig på bröstet och säger att det hon kommer med är rätt.Nu har det gått för långt här med alla elaka inlägg.Jag läste igår,men kunde ej skriva för jag fick hjärtflimmer.Ditt 117 var bra.


 154. Svea-Li skriver: 4 december, 2013

  #2 Bittan. Jag instämmer i dina tankar kring prinsflamman ….. och på tal om Paradise Hotel… så går det just nu på TV. VILKEN SMÖRJA. VILKA BIMBOS TILL TJEJER och MOTSVARIGHET TILL KILLAR. Att bara skiten får sändas. Jag undrar om Kungen och Drottningen sett eländet. Mycket LÅGT.


 155. Mona skriver: 5 december, 2013

  Midnattssol du kanske har missat en del av Mette Marit så vida du inte lusläst norsk media när hon och Haakon blev ett par. Vad jag tycker är så tråkigt är ni som är vuxna inte förstår svenska. Alltså det är inte att en åsikt, när man går till person angrepp jag skulle kunna ta fram massor av exempel. Enl. lag så är det straffbart att påstå att en person lever ett klandervärt värt, det gör ni när ni påstår en massa saker Om Sofia som ni inte ens vet är sant.Tänk om har studerat utan ni vet om det. Min brors dotter är nästan exakt lika gammal som Sofia hon har ingen utbildning, hon bor med mamma och pappa jobbar som timvikarie i äldre och barn omsorg. Men är en underbar flicka . Varför ska det vara svårt för att fatta Sofia faktiskt arbetar hon sköter om administration för Project Playground på ett kontor i Hammarby sjöstad. Hon har bl.a. hand sponsors kontakter. Att dag efter dag sitta skriva en massa saker om en person ni inte känner det kallas för näthat.


 156. lauralanza skriver: 5 december, 2013

  Haha, så fort Sofia kommer på tråden så blir det 150+ kommentarer…
  Samtidigt så kritiseras den nyblivna arvstorhertiginnan Stephanie av Luxemburg (som verkligen har adligt ursprung!) av samma kommentatorer…
  Vi har fullständig jämlikhet i Sverige och Sofia står på samma nivå som övriga svenska kvinnor i Sverige….eller?
  Vad har hon gjort för ont? Såvitt vi vet så finns hon inte i polisens belastningsregister…


 157. cissi skriver: 5 december, 2013

  Att kommentera en sak från olika synvinklar och kalla det "svensk avundsjuka" är trångsynt och korkat.

  Sofia är jättefin utseendemässigt och verkar trevlig PUNKT.

  Hon var inte jätteung när hon gjorde utviken eller Paradise hotel PUNKT

  Hon är får gärna gifta sig med C-P men hon bör absolut inte få en prinsess titel PUNKT


 158. Lotta skriver: 5 december, 2013

  153
  Vi är olika i vår herres hage, och vi har blivit uppfostrade olika Somliga med hög moral och etik och somliga som tar mycket lätt på det hela. Men man kunde önska att där är lite mer kvalité på dessa inlägg i Svensk Damtidning. Jag säger det igen Tack emma_h för dina inlägg. Vi vill ju gärna behålla kungahusets förtroende.


 159. Ingela skriver: 5 december, 2013

  155 mona märkligt att du får igenom ca 25 rader när endast 10 är tillåtna? Vem är du egentligen?


 160. Ingrid skriver: 5 december, 2013

  Är Mona och chefredaktören samma person?


 161. point skriver: 5 december, 2013

  159 Ingela
  Bra fråga. Högst sannolikt är signaturen en av tidningens redaktörer. Manipulerad av ngn i bakgrunden att föra fram frk SH i tid och otid. Man blir så trött.


 162. ingela skriver: 5 december, 2013

  160 Ingrid vad ska man tro med tanke på allt Mona skriver och får igenom? Eller Sofia själv kanske men Mona har ett bra ordförråd och använder inte OJ i sina meningar!


 163. Monica skriver: 5 december, 2013

  133. Mona

  Du skriver att även prinsar får gifta sig av kärlek. Visst, det stämmer säkert, men ett flertal av dem har fått avsäga sig sin prinstitel när de valt olämpliga kvinnor. Samma sak gäller pinsessor som valt "fel" män. Vidare anger du att Mette Marit inte hade någon CV och att det gått alldeles utmärkt för henne. Kan informera dig om att det ryktas om en ordentlig fnurra på tråden mellan det norska kronprinsparet. Fortsättning lär följa. I övrigt tycker jag, som många andra, att du bör använda en vänligare ton. Din vokabulär har mycket övrigt att önska och ger faktisk anledning tro att även du är i avsaknad av utbildning.


 164. Yankee skriver: 5 december, 2013

  Solstrålen #148, vet precis vad du menar! Har mina aningar.


 165. Marianne EricssonMarianne skriver: 5 december, 2013

  Grattis, Svensk Damtidning!! Ni har tydligen satt fart på läsarkretsen. 160, tills nu insändare om en enda, liten artikel. Mycket bra gjort. Det är inte ofta som tidningar får människor att reagera, och inte bara gnälla, men ni lyckades verkligen. Hoppas att alla ni som tagit er tid att skriva nästa gång reagerar på något viktigare.


 166. Monica skriver: 5 december, 2013

  Alla elaka kommentarer om Sofia gör mig ledsen. Varför ska vi skriva om vad Sofia gjort för många år sedan, det är i nuet vi ska leva. Med andra ord vad hon gör idag. När det gäller pengar kan vi starta en organisation eller förening med att skriva en projekt ansökan. Vissa fonder ger pengar för att komma i gång. Ibland även pengar till lön hyra mm. Ni som skriver elaka kommentarer har ni aldrig hört ordet FÖRLÅT? Vi har alla varit unga och gjort saker vi ångrar, men vi har blivit förlåtna. Förlåta är ett av de finaste ord som finns.


 167. Lena skriver: 5 december, 2013

  Familjen är mycket stolta över Sofia som numera vant rattar kungens båt Polaris på Rivieran och dinerar kungligt hos Victoria och Daniel !
  Stolta ?
  Hade det varit en kille som vet vad som gäller för sin familj så hade det kanske varit en helt annan sak. Men nu är det ju inte så. Ändå vill Prinsen tydligen inte ge upp sin titel. Han har nog fortfarande inte förstått vad andra kungahus har idag med sina ingifta kvinnor. Han skulle tänkt från allra första början.


 168. Kerstin Bergström skriver: 5 december, 2013

  #167 Lena Citat:Han har nog fortfarande inte förstått vad andra kungahus har idag med sina ingifta kvinnor.Sofia har ej gjort ngt kriminellt.ar du glömt Kp MM historia? Det var kriminellt.Kp Letzia kom det fram efter 10 års äktenskap.Skaffa dig kännedom ur Adios princess.Här vet vi fr. början och hon har ändrat sig och tagit avstånd och lagt det bakom sig.


 169. emma_h skriver: 5 december, 2013

  MONA Apropå frågan om "anställning som fru" …jag h a r bifogat samma text till DIG med fakta ovan upprepade ggr – då helt utan betonande textpartier med versaler. Gick dig totalt förbi… för du växelvis slarvläser & tidvis läser EJ alls vad andra uttrycker såsom det ÄR skrivet/avsett eller tar ej ens till dig de av medskribenternas bifogade fakta-referenser: länkar till artiklar, citat, intervjuer, bloggar, www-klipp etc som referar till dessas framförda påpekanden/åsikter (i detta forum alltsen 2010). Din osakliga aggressivitet ogillas av många och har inte mycket med god ton eller nöjaktig läsning att göra. Du får förklarat för dig att Sofia ses av dem diskuterandes själva eventuella Kungahus-tillhörigheten såsom framtida yrkesperson & medarbetare till vår Kung. Just dessa synpunkter berör alltså lämplighet för 1 yrke INGET ANNAT. Pressombudsmannen har redan nekat exvis Silvia upprättelse då hon tog illa upp sist. Hans besked var att man får vara beredd på tuff granskning av omvärlden ibland även obehagliga omdömen då S innehar 1 så utsatt position/offentlig roll JUST ur lagens ögon. Vem mer än du bedömer S "bara" som fru och privatperson? SHs nära&kära CarlPhilip samt Åsikts-falangen: "Söt, snäll=Okej" MEN ny HKHmedarbetare har Dubbel roll 1privat & 1yrkesmässig


 170. Mona skriver: 5 december, 2013

  #169 Emma man kan skriva texter så att det är läsbara.
  Skriv korta meningar använd punkt. Stor bokstav efter punkt.
  Skriv inte allt i enda följd. utan använd dig av ny rad osv,
  När du gör dina texter läsbara ska jag svara på dem.
  Detta i all välmening. Att skriva långa kommentarer som inte går att läsa ger dig inga läsare.


 171. Mona skriver: 5 december, 2013

  Jag = mona är en helt vanlig läsare.Högutbildad akademiker. har haft höga tjänster inom offentlig sektor. Har ingen som koppling till denna tidning eller till annan media. Har ingen som helst koppling till kungafamiljen. har ingen som helst koppling till Sofia. Jag är van att skriva och att uttrycka mig text det lärde jag mig på universitetet, på de jobb jag har haft.Genom att läsa mycket litteratur, tidningar, medverkan i ideella organisationer så får man ett bra ordförråd. Om ni läser det jag skriver, så ger tillbaka med samma mynt med en ironisk tvist. Människor blir väldigt arga när man får dem att tappa ansiktet. För de kan inte se att de har fel, utan det är den där elaka Mona; fel. Jag driver med er ibland, förlåt. Men kan man sitta och skriva så
  strunt så kanske man kan ägna sin tid åt att skaffa sig fakta, ordförråd. Om alla höll sig till sanningen, inte vr så avundsjuka, inte bydde sig så mycket om andras fel och brister då skulle de inte vara 200 kommentarer om Sofia. Kommentarerna säger mer om er än om Sofia. Jag är expert på mobbning och taskigt beetende så ja kan klä av en mobbare , men så elak tänker jag inte bli. Men fortsätter ni mobba Sofia så kommer jag att kräva av er att ni förklarar varför.


 172. Mona skriver: 5 december, 2013

  Förlåt en del stavfel. Min dator är lite tjurig just nu.
  Vet inte varför texten ser annorlunda ut när den skickats.


 173. Linainuk skriver: 5 december, 2013

  Mona, du skriver sannerligen inte som en akademiker och då syftar jag inte enbart på att du inte använder punkt och stor bokstav etc. Kommatecken verkar ha kastats in lite här och var sporadiskt.
  "Jag är van att skriva och uttrycka mig text det lärde jag mig på universitetet, på de jobb jag haft".
  "Vad jag tycker är så tråkigt är ni som är vuxna inte förstår svenska.&quot, så det är inte utan att jag undrar vilket område du är sk akademiker inom?


 174. emma_h skriver: 5 december, 2013

  Mona-uppmaning …använd punkt. Stor bokstav efter punkt….

  Om du inte slarvläst återigen så hade du upptäckt typ åtta (8)ställen i mitt senaste inlägg som de facto HAR just Punkt i slutet av mening + tillika Stor Bokstav i begynnelse av följande mening… +1?tecken
  Jag bryr mig inte om att du eller andra gör dylikt fel eller stavar illa, glömmer ngt ord alternativt missar i grammatiken eller skriver på annat språk alls – jag har tålamod, läsförståelse, fantasi och språkkunskap nog att fylla i dylika luckor helt själv så att säga under läsandets gång
  Budskapet innebörd & medskribent-bemötande är viktigare än hur folk grammatiskt korrekt eller ej präntar ned sina tankar, enligt mig


 175. Kerstin Bergström skriver: 5 december, 2013

  #166 Monica Mycket bra skrivet och du det finns något som heter ödmjukhet,men det vet inte de flesta skribenterna vad det är och kan nog inte stava till det heller.


 176. Kerstin Bergström skriver: 5 december, 2013

  #112 Albertina Tittar du på Solsidan också?? Var hon bodde,när hon var nere i Sydafrika?Om du nu är så nyfiken av dig,kan du väl gå in på organisationens hemsida där finns så att du kan fräga eller deras Facebookssida.För lär du ej få något svar.
  #130 Maja Tittar du på Solsidan också??


 177. caterineg skriver: 5 december, 2013

  emma h och den där akademikern skriver som fan läser bibeln, själv har jag inte läst deras kompakta underliga formuleringar och de är alltså helt värdelösa för mig. 10 rader och inga upprepningar och elaka påhopp var visst redaktionens krav, men antagligen orkar inte Svensk Damtidning heller läsa deras oläsliga kommentarer och låter dom publiceras. Ta bort allt som är längre än 10 rader utan prut.


 178. Kerstin Bergström skriver: 5 december, 2013

  #114 Bittan citat:veckans nr av SvDam så står 3 sidor om SH familj t.o.m.var det en bild på hennes moster.Du kan inte följt med vad som skrivets under åren.Då kan jag tala om för dig efter en sådan gång sålde hennes föräldrar sitt hus och köpte i ett annat hus i en annan by.(vet ej om det är en gammal artikel.Ska köpa tidning i morgon om de kommer och plogar)Varför tror du ??Journalist kan ej nå dem på telefon.Har sett att de har ringt morbrodern någon gång men får svar inga kommentarer.Mamman sluta med politik för att få vara ifred.SH och hennes moster har alltid varit varandra mycket nära.SH och hon var till Indien som volontärer när S var 16-17 år.Du vet det där ni skriver om att hon plötsligt blir intresserad.Jag har följt SH sedan våren 2011 och i juni 2011 när jag fann ett falskt kränkande foto av henne bestämde jag mig för att följa henne.Köpt massor av tidningar.Kanske den som ägde den kroppen också blev kränkt.Tagit bort huvudet och satt dit S huvud,så låååååååågt som det någonsin kunnat bli.


 179. swede-lee skriver: 5 december, 2013

  Akademisk utbildning och hög lön ÄR INTE LIKA MED hög moral och etik. Att segla omkring i livet på räkmackor och leva i fin villa och aldrig haft värre sorger än nära och käras bortgång ger absolut ingen garanti för livsvisdom och empati. Kom ihåg att den som är vansinnigt rik har råd med hög moral medans den fattiga kan vara en superbra människa men har enbart tid till att överleva till nästa lön. Att moral och etik finns inte med på kartan i många fall för denna skara (inte för att de inte vill eller har nog med IQ för det) utan för att livet är så drenerande att du sugs in i ett svart hål av trötthet, utmattning, mag- och huvudvärk och ångest. Det finns allt för många rika som kränker de fattiga med skitsnack och ger moralkakor allt för att ge de fattiga än mer magknip.


 180. tage skriver: 6 december, 2013

  Borde inte filantropen Sofia Hellqvist bli beskyddarinna för
  Paradise Hotel?


 181. Charlotte skriver: 6 december, 2013

  Lägg ner ni bittra tanter, Sofia är en kopia av en ung Silvia . Bröllop 2015 tror jag!


 182. Mona skriver: 6 december, 2013

  # 130 Maja
  http://www.proff.se/foretag/project-playground/stockholm/f%C3%B6reningar/10462484-1/
  http://www.project-playground.org/2248/project-playground-i-kakstaden-langa-skriven-av-inger/
  http://www.swea.org/
  http://www.project-playground.org/board-members/
  Kan du när du läst berätta vad som är smutsigt med att hjälpa barn.
  Ett 90 konto är ingen garanti mot fusk, se bara på vad som hände på röda korset. Maja om googlar fram info först så slipper du tro så mycket .Varför tittar du på Paradise hotel? Om inte hur vet du att det är smutsigt.


 183. My skriver: 6 december, 2013

  Mona, du verkar vara besatt av att försvara Sofia, betydligt tystare när kritiken haglar över vår infödda prinsessa Madeleine…


 184. emma_h skriver: 6 december, 2013

  Stort tack för dagens första skratt Caterineg – tänk OM du gjort dig tjänsten att läsa igenom dina ord noga. Din brist på logik motsäger ju dig själv… Tydligt konstaterande att på grund av ovilja att ens försöka då du r totalt ovillig (och enligt dig oförmögen) att kolla upp faktiska omständigheter (tyda inlägg först) säger du dig tvärsäkert veta hur/vad jag och akademikern skriver tolkandes situationen tvärsäkert. Ett ypperligt och minst sagt fördomsfullt EX på "som Fan läser bibeln" ditt citat märk väl…Jag erhåller uppskattande respons från vissa medskribenter så helt oläsligt kan det inte va till 100% som du upplever att det är… Jag skriver inte för ALLA & struntar i om jag inte blir läst av alla heller. jag hoppar över vissa texter själv. Att som DU:Påpeka sitt ointresse för inlägg_X,Y,Z utan själv ha för avsikt ATT läsa dem verkar slöseri med tid, debattutrymme samt brist på GodTon!.


 185. Mona skriver: 6 december, 2013

  #183 My nu är ju kommentarerna som handlar om Sofia så mycket värre än de om Madeleine. Mobbningen av Sofia saknar motstycke i denna tidning. My man ska behandla andra som man behandlar andra. Varför tycker du MY att man får skriva vad som helst om Sofia.
  Kolla min kolumn ovan där kan du se att mycket av skriverierna om Project Playground är tagna ur luften.
  Om jag ser att någon mobbar någon så kommer jag att skriva om det.


 186. helena.a skriver: 6 december, 2013

  Mona, kommentarerna om p. Madeleine är i mitt tycke förfärliga och orättvisa. Blir ofta förvånad över att skribenterna går hårdare åt henne än åt Sofia.


 187. Ingrid skriver: 6 december, 2013

  Bergström 178 Den bilden du syftar på är äkta. Med rätt huvud.


 188. tage skriver: 6 december, 2013

  Sofia hade i svenska folkets ögon och även pengamässigt vunnit mera på att stå med Röda Korsets eller Frälsningsarmens sparbössa här hemma och samlat in pengar till fattiga barn,
  – men en sådan roll ger ju ingen glamourös uppmärksamhet förstås…!


 189. point skriver: 6 december, 2013

  För att få ett slut på detta evinnerliga tjafs om SH och hennes lämplighet eller icke lämplighet som medlem i kungahuset – finns det bara en åtgärd – skippa den löjliga monarkin och inför republik, så kan vem som helst gifta sig med den man vill.


 190. marianne lindmark skriver: 6 december, 2013

  Hej alla,

  I min värld arbetar man med välgörenhet då man har en inkomst (storleken på inkomsten är inte avgörande, men stor inkomst underlättar om man skall syssla med detta på heltid…. )

  Sofia arbetar med välgörenhet … har nu varit en månad i Afrika … men varifrån får hon sin försörjning ?

  Hur bekostar hon vistelsen i Afrika? Är det av de insamlade medlen? På Project Playgrounds hemsida redovisas inget om intäkter eller kostnader ….

  Kan man kalla Sofia en ”affärskvinna”, då hennes kända affärsinkomst kommer från Prins Carl Philip?

  Malle


 191. E skriver: 6 december, 2013

  Vilken pärla,glad, ung,snygg,fräsch och social !


 192. Kerstin Bergström skriver: 6 december, 2013

  #187 INGRID Jag har sett den äkta också så därför vet jag att den falska också och det var kräkning i allra högsta grad.Det var en,som erkände och skylde på vänner.Det är fel med signaturer i stället för namn.


 193. Mona skriver: 6 december, 2013

  #187 Ingrid hur vet du vilken bild det syftas på?
  En känd fotograf har intygata att fejk bilder förekommer av Sofia.
  Han hade fotat henne och de bilder han tagit stämde inte med de bilder som publicerades.
  Ska leta efter den länken.
  Ingrid du verkar ha studerat många naken bilder?
  Ett udda intresse må jag säga. Köper du herrtidningar med utvik?


 194. AFia skriver: 7 december, 2013

  Har någon funderat på hur S kunde legalt jobb i New York….

  Hade hon arbetsvisa……

  Tycker ni att S och CP är goda förebilder för andra "ungdomar"…..


 195. Marguerithe skriver: 7 december, 2013

  "178" Kerstin Bergström,
  Det är ju förfärligt om Sofias föräldrar fått flytta och hennes mamma sluta med politiken p g a elakhet och girighet från svenskar. Pappa Hellqvist är ju från Danmark. De får flytta dit för att få lugn och ro.


 196. Marguerithe skriver: 7 december, 2013

  "186" Helena.a,
  Vad är förfärligt som skrivs om Madeleine? Det som skrivs om henne handlar mest om kläderna för dagen. Paret O´Neill är fridlyst här, det ser vissa till. Inget näthat kan komma i närheten av det som får förekomma mot Sofia H. Hon är en enskild svensk person som får stå ut med saker som ingen annan skulle acceptera. Dessutom i flera år 7 dagar i veckan.


 197. Mona skriver: 7 december, 2013

  #194 Självklart hade Sofia visum annars hade hon inte ens
  kommit igenom passkontrollen. Utan fått ta nästa flyg tillbaka.
  Ibland så kommer det så korkade frågor.

  Tycker det är oerhört trist om näthatet påverkar Sofias familj negativt.
  Men en del accepterar inte att det går bra för andra,.
  Jantelagen.


 198. Mona skriver: 7 december, 2013

  #190 Nu är du ute och cyklar. Alla stora insamlingsorganisationer leds av anställd personal. En viss procent av intäkterna går till administration och det är enl reglerna tillåtet.Om du undrar kan du väl skriva eller ringa och råga.Kontaktuppgifter finns på hemsidan. En ideell organisation behöver inte redovisa på samma sätt som ett aktiebolag.Regeringen tog ju bort kravet på att små företag ska ha en revisor. detta är inget som Sofia har hittat på. Du har ingen aning om Sofias ekonomi, du spekulerar om saker som inte angår dig. Du har väl kanske själv en make eller sambo som du delar ekonomi med. De är tillåtet.Min man tjänar mycket mer än mig och betalar en större del av våra utgifter än mig. Man kan inte vara helt utan inkomster. Om du inte deklarerar en inkomst av tjänst eller av kapital som du kan försörja dig på. Så kommer skatteverket med en förfrågan. Lottovinst, arv, hemmafru, social bidrag eller hur får du dina pengar. Kan du inte förklara på ett nöjaktigt vis så blir du upptaxerad och får betala en av skatteverket fastställd skatt. Detta för att man ska komma åt svarta inkomster.


 199. AFia skriver: 7 december, 2013

  197

  Du vet väl att det är skilnad på visum och arbetsvisum….
  Man får inte jpbba under den tid man studerar…..
  Efter avlagd examen kan man få begränsat arbetsvisa….
  Har du sökt fakta….. mobbarnas drottning….


 200. Kerstin Bergström skriver: 7 december, 2013

  #195 Marguerithe Kommer du inte ihåg vilket liv det var här.Slutet av februari i år när hennes föräldrar+ mormor åkte ner till Mora för att se Sofia kom i mål vid lag vasaloppet.Läste i en kvällspress att de försökt att få tag i föräldrarna,men de fick nöja sig med morbrodern och han säger inget.De fick ju inte vara ifred,därför flytta de.


 201. emma_h skriver: 7 december, 2013

  Marguerithe_195 enligt SvDam jobbar Marie Hellqvist, Sofias mor med marknadsföring på Rullpack i Älvdalen (april 2013) hon HAR via ett karriärbyte lämnat kommunalpolitikeruppdraget – att bli åter OM-VALD är grundförutsättning om uppdraget ska fortsätta dock förutsatt att du vill fortsätta… Du & KB bör nog ej ta för givet "varför" modern bytte yrke – Sofia har funnits i medias fokus långt innan CP… SvDam gör nog varken släktkartläggning av FamH eller Syster reportage utifall MH&Co helt skulle misstycka, särskilt innan ringen sitter på fingret. Byta bostad gör väl vuxna ofta med utflugna barn. Om MH hade plågats såsom KB antyder skulle nog både Sofia och systern beordrats hålla 1 betydligt lägre mediaprofil, eller hur? PP är ju såpass etablerat nu så gå på mediabevakade galor gör varken från eller till för svenskarnas givmildhet & PPartiklar lär skrivas så länge CP är del av dess styrelse OCH de 2 dejtar/är sambos. Klart att morbrodern vägrar uttala sig… Varför skulle han det & om vad? det skulle hovet både ifrågasätta & ogilla!! MarieH posera ju frivilligt för media på plats då S gick i mål på Stf-Vasan… Om det känts otrevligt hade S isåfall överlåtit slut-sträckan åt ngn annan i laget


 202. Matilda skriver: 7 december, 2013

  #174, Hört du talas om läsförståelseindex? Det är en metod som används för att mäta hur läsbarheten är i en text. En välskriven text utan stopp i form av omotiverad kommatering, förkortningar, obefogade versaler och liknande ökar per automatik läsbarheten. Därmed går också budskapet fram. Ett litet tips i all välmening


 203. emma_h skriver: 7 december, 2013

  Mona enligt länk till sagda artikel angavs inga "specifika fejkbilder"
  Själv är han relativt okänd utanför herrmagasinskretsar detta är OLD NEWS Mona, Du repriserar detta ”påstående” m jämna mellanrum – dock ger du Motsatt Effekt dvs Tjatandet därom hjälper knappast Sofia, tvärtom… Bilderna h-a-r redan innan Sv.& Utl Media vågade ”släppa” kollades dom av EXPERTER i original. Publicering var i samband m att S/CPs Relation ”lanserades” utåt 2010 – vad sagda glamour.m-fotograf (SHs kompis T.K) vagt/luddigt NÅGRA ÅR EFTER sa i kvällstidning var ungefär lika trovärdigt som om att SHs Mamma yttrat detsamma… dvs Ingen Objektivt men givetvis av Omtanke för Ss skull …Pboo & andra här har förr publicerat länk fr Blogg tillhörande Sve Stajlist anlitad av A.V. för sagda fotografering – bloggtext bekräftande att SH jobbat då + mindre inklippt bild fr bildserien. Stajlisten hade likt SH även hon Barbro E som Mentor & är likt Sofia 1 BBBstipendiat sen förut.(länkar finns i detta forum)


 204. emma_h skriver: 7 december, 2013

  _marguerithe195 …som uppföljning på föregående inlägg
  här är publicerade bilderna "en famille" vid målgång från stafettvasan
  https://www.svenskdam.se/2013/04/sofias-mamma-och-pappa-visar-hur-nara-forlovningen-ar/
  EXPcitat "…I mål fanns också Sofias mamma Marie och pappa Erik Hellqvist och mormor Britt. Svärmor Marie kramade om Carl Philip i målfållan.- Sofia är så duktig, vi är så stolta över henne, säger Marie Hellqvist…" http://www.expressen.se/nyheter/prinsen-jag-ar-stolt-over-sofia/
  http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/16341323/649/normal/f6802dae55043/_LI15194.JPG


 205. saano skriver: 7 december, 2013

  nr 75 Vi är många som håller med dig !


 206. Britt PerssonSofiaHellqvist skriver: 7 december, 2013

  Börjar det inte snart bli dags för inloggning via Facebook?!
  Då kanske en massa elaka skriverier om de kungliga och deras respektive skulle upphöra!?


 207. ATL skriver: 7 december, 2013

  All I can say is that Sofias’s family probably would not look good in evening wear. As for their other capabilities, education, and social capabilites I know nothing. I have seen all of Sofia’s photos, they are not pleasant, however in the past.
  For all of you who say that prince Daniel and the Queen champion her, how in the world do you know? Maybe they just accept their son’s or brother’s choice. That does not mean they like or approve of her. Would you denounce your son because of his choice of girfreind? Keep the peace in the family.
  Some of you are making your thoughts into facts. WRONG!


 208. Cissi skriver: 7 december, 2013

  #202 Matilda lilla, nog menar du väl ändå läsbarhetsindex? ( Bara en stilla undran från en som arbetat med sådant i över 40 år. Orden LÄSBARHET och LÄSFÖRSTÅELSE ska inte sammanblandas!).

  För övrigt och till min oerhörda förvåning, ser jag att samma gamla amper-tanter, som redan för ett år sedan jämrade sig bitterligen över prinsens flickvän, FORTFARANDE finns kvar och spyr sin vanliga galla över flickan.


 209. Svea-Li skriver: 8 december, 2013

  171 Mona: OJ, VAD DU ÄR DÅKTIG (duktig) ! ! ! HURRA, VAD DU ÄR BRA ! ! ! (Men: Eget beröm luktar illa).
  Människor som verkligen är bildade och justa, behöver inte skryta om det. Det märks ändå.


 210. AFia skriver: 8 december, 2013

  207

  Vi är i alla fall två som tycker lika här….


 211. Mona skriver: 9 december, 2013

  # 210 nu var det någon som ansåg att jag var obildad så jag vill bara svara, men du verkar vara en översittare och helt i avsaknad
  av hyfs .Är man bildad utrycker man sig inte om andra som du gör.

  a-fia och Point ingen lär ha er som förbild,.
  ni mobbar och de ska vi inte lära våra barn eller hur.
  Eller är ni bara avundsjuka?


 212. AFia skriver: 9 december, 2013

  212
  Igen uttalar du dig om saker, som vanligt, du inte kan ett dyft om mobbarnas drottning….


 213. Mona skriver: 9 december, 2013

  Varken du eller jag har någon insyn i hans dagliga agenda. Så kan inte du kalla honom för dagdrivare.Det är att mobba eller kränka välj ord själv.
  Som du säkert vet A_fia så publiceras bara offentliga göromål i urval i den kungliga kalendern.
  Alla övriga göromål som skötsel av Stenhammar står ej där.Du får tycka vad du vill men men tyck inte om det du inte vet något om.


 214. Mona skriver: 9 december, 2013

  Nu vill jag uppmana alla er som skriver elaka saker om Sofia och project playground. Passa nu att offra lite tid på ett TV program istället
  för att sitta och skriva en massa strunt. Lkipp från project playgrounds nyhetsbrev på hemsidan. Rene Nyberg är ju seriös. Eller hur? Documentary About Project Playground On the 16th of December at 9pm at the Swedish channel TV3 a documentary about Project Playground will be shown. Tv host Rene Nyberg has followed our work closely and we hope that everyone watching it will understand the fthe heart and core of Project Playground. The meaning of "it takes a village to raise a child" and what lots of willpower and engagemant can create.


 215. Kallmora skriver: 10 december, 2013

  Det är ofta kommentarer om att Sofia Hellqvist "mobbas" här på bloggen. Men bloggen finns ju här, för att vi läsare skall tycka till och utbyta åsikter med varandra. Och då blir det ju en och annan kommentar som kan tyckas negativ. Mobbning, det är nåt helt annat. SH ställer ju upp helt frivilligt i medias ljus. Det verkar hon ju alltid ha gillat. Och då får hon räkna med att bli skärskådad. Hon vet nog vad hon gör, den tjejen. Jag tror inte alls att hon upplever sig som speciellt mobbad. Hon lever livets glada dagar.


 216. AFia skriver: 10 december, 2013

  213

  Du verkar inte kunna speciellt mycket om något baserat på fakta…..du bara häver ut något okunnigt ociviliserat, mobbarnas drottning…. tänk efter lite på vad du säger och hur du uttrycker dig, lite grann…


 217. mary kMaryKristiansen skriver: 10 december, 2013

  # 2 Bittan:
  Er du bitter? Men du virker hatfull ut overfor Sofia! Hvorfor! Hvorfor er det galt av Sofia, når hun er prinsens kjæreste å utføre veldedighetsarbeid=? Det er just det hun bør gjøre – hvis hun skal bli del av den kongelige familie. Kongefamilien får jo statsfinansiering, så desto mer frivillig og "ulønnet" arbeid og virksomhet hvert enkelt medlem av kongefamilien utfører – desto bedre. De skal være nasjonale symboler som fremmer svenske verdier som i hele etterkrigstiden har vært å fremme likeverd, fred og rettferdighet for alle på kloden! Derfor trenger vår felles klode mennesker som kan hjelpe til med dette!!! Ikke latterliggjøring/mobbing! Dette bidrar Sofia til med – med at hun prøver å gi en bedre barndom til barn i en av de fattigste slumstrøkene i verden! Og hun er på plass der i lange perioder! Noen bør forklare for meg hva som er galt med det!


 218. Mona skriver: 10 december, 2013

  #215 Kallmora du kan väl aldrig tycka att det är okej med person angrepp.
  Sofia är ingen offentlig person. Att sitta och spekulera om henne
  som du inte känner är mobbning och inget annat.
  Tänk om någon skulle börja skriva om dig på samma sätt
  på face book eller i lokaltidningen.


 219. Maud skriver: 10 december, 2013

  Vi bryr oss inte om de negativa republikanerna utan fokuserar på att vi snart har en ny vacker prinsessa som representerar Sverige :).
  Kommentera inte de andra det bästa sättet att tysta dem är att inte ge dem bränsle. Ignorera bara.
  Tänk om vi ändå kunde fått ett nytt bröllop i sommar men det är väl för kort varsel antar jag……
  Njut nu Sofia tiden då man planerar sitt bröllop är helt fantastiskt och jag önskar er ALL lycka!


 220. Gitteb skriver: 11 december, 2013

  Strålande vacker kvinna!
  Sofia är förälskad, Carl-Philip älskar denna kvinna.

  Önskar dem bägge en riktigt härlig Jul Helg och ett spännande Nytt år!


 221. Monni skriver: 11 december, 2013

  # 189. Point #

  I N G E N missunnar Sofia och CP att gifta sig med varandra – oavsett monarki eller republik! VEM och vad hindrar dom? Fattar inte du och flera andra att en hel del av svenskarna tycker att hon är HÖGST OLÄMPLIG att vara kunglig representant p g a CV:n hon bär med sig – vilket också säger en hel del om henne!
  Hoppas innerligt att dom slår till snarast – men då som herr och fru Hellqvist eller Bernadotte…!


 222. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 11 Lea:
  Ja, hvis hun skal bli prinsens fru er det aller best at hun har selvtillit nok til også å nyte å være i offentlighetens lys. Det er litt for mange som ser ut til å mislike det å være i offentligheten! All ære til Sofia som nå ser ut til å være en svært så lämplig, representativ kjæreste, som er i stand til den nærværelse som er viktig når hun er ute blant mennesker! Hun utstråler også varme som opptil flere kongelige ikke gjør. Det har hun til felles med Daniel…….


 223. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 14 Ingela:
  Nei, det er du som har dårlig stil! Mens Sofia derimot er en moderne, ung kvinne som ikke gjemmer seg bak en mann – en ny MM som våger mer enn å være en gammeldags og taus partner til sin prins! Hun er selvgående, modig og initiativrik! Og vakker – og vil også kunne "pynte" opp med sitt nærvær ved enhver Nobelmiddag. For svært mange lesere er det utseende og klær som er interessant, ikke innhold, men i hvilken grad prinsessene lykkes som kleshengere! Og der vil Sofia antagelig gi kongehuset mer oppmerksomhet, (hvis hun lykkes som MM) enn alle de med blått blod i kongefamilien. Irriterende – men sant. Det ble jo kaos når MM i går gjorde det opprinnelig planlagte intervjuet med en av verdens helsesjefer.
  Hennes første opptreden 4 dager før friskmelding fikk journalistene til å gå amok! Og det er god markedsføring av kongehuset! Sofia behøver ikke bry seg med negative, bakstrevere som deg, Ingela!!!


 224. Marguerithe skriver: 12 december, 2013

  "220",
  Vilken härligt livsbejakande kommentar. Önskar att vi alla kunde glädjas med Carl Philip och önska paret all lycka.


 225. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 18 Titti:
  Hvilken verden og hvilket århundre lever du i? Samboere feirer vanligvis jul sammen!!!! At man av og til feirer hver for seg fordi foreldre på hver side ønsker en bit av deg, er jo OK når man ikke har felles barn. Nå er jo svenskekongen kjent for å være ulidelig konservativ som glatt stjeler år av sine barns liv i motsetning til t ex monarkene i Norge, England og Danmark, som ikke har vært like bastante1 Ingen kan si at disse landene har
  dårligere kongedømmer enn Sverige. Men jeg tror CGB mer gjenspeiler den mer konservative del av Sverige! Og derfor redd for reaksjonene derfra! Det er viktig at den unge generasjonen kongelige gjør opprør mot galskapen av kongelige gammelmodige regler. Madeleines "opprør" mot hvor hun skal føde! Og at hun ikke kom til Nobelbanketten!


 226. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 21 Maggan:
  Du er født bortimot minst 50 år for sent eller at du prøver å omskrive din aversjon mot Sofia med å finne andre begrunnelser for dine fordommer!


 227. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 22 titti:
  Hvilke kriterier mener du hører til det å være #av kungahus virke"?
  Nei, du det "virket" du snakker om moderne kriterier som må til for å lykkes i en moderne verden – og finnes ikke i blodet til de kongelige, MEN MÅ OG KAN LÆRES! OG DET ER SOFIA I STAND TIL SOM ALLE ANDRE! Se t ex på reisevirksomheten til det nye kongeparet i Nederland! Det er ingen tilbakeholden Maxima der i gården! Begge yter de sitt, utfyller hverandre, ser likestilte ut. Og hun har fått den "kjedelige" kronprinsen til å fremstå som mer seriøs! Nei, Titti – det moderne, kongelige læres bedre utenfor kongehuset eller ved inngifte i kongehusene! Beste ex er Maxima, MM, Mary, Kate, Daniel og Belgias dronning! Alle har fått livserfaringer utenfor kongehusene og har derfor selvtillit til å være midt i offentlighetens øye!


 228. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 29 Olga:
  "..välgjørenhet.ngt-stans i Africa.." – du får det til å høres ut som om det er noe suspekt med det! Nei, tvert i mot! Sør-Africas slumområder er absolutt riktig sted å begå velgjørenhet!!!! Ingen i Sverige eller Skandinavia lever under så fattige forhold! Vi fikk et godt innblikk i den fattige verdens problemer under det intervjuet som MM gjorde med Norges nåværende største helse-arbeider i verden – legen Tore Godal. Han roste MM for at hun gjorde sin del av denne jobben! De hadde møtt hverandre mange steder i verden!


 229. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 32 Bittan:
  Så bra at hun liker å være i offentlighetens lys – hun blir en viktig ressurs som prinsens fru – utfyller CPs ofte mer sjenerte framtoning! Dette beviser at kongelig blod ikke er nok – man må nok lære seg å like det også! Du virker gammeldags som ønsker en beskjeden, tilbakeholden og taus partner til en kongelig person! Du vet tydeligvis ikke hva som kreves for å være i offentlighetens øye! Vær glad for Sofia som er i stand til det! Hun har lært seg det som er viktigst for moderne kongelige!


 230. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 33 lena nilsson:
  De deler på oppgavene! Sofia er den synlige markedsfører – som er i stand til å skaffe sponsorene, mens søsteren er svært velkvalifisert som prosjektleder i o m at hun er siviløkonom!
  De er jo et proft team. Så Frida vet nok verdien av den jobben søstrene Hellquist gjør, i motsetning til deg, lena!!!


 231. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 38 Monica:
  Du har rett! De som vil – husker hvordan Daniel ble trakassert av de fleste kommentatorene her! Noen av de er her fremdeles, men de har måttet spise i seg sin mobbende kritikk av han! Han var bondsk, kunne ikke engelsk, ikke-akademiker,hadde ikke selvtillit til å representere osv. Det fryder meg at de tok så feil! Det var ikke vanskelig å få øye på hans gode egenskaper, som jeg hele tiden ramset opp for kritikerne her. Og jeg er så fornøyd med at jeg ikke tok feil – og at så mange bommet så stygt/elakt! Og det er ikke vanskelig å få øye på Sofias gode egenskaper heller, for de som på saklig vis ønsker/er i stand til å analysere det! Det er mobberne som kommer til å få en nedtur når/hvis paret gifter seg!


 232. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 40 emma_h:
  Tenk om CGB ikke fant seg en fru , eller fant en fru som ikke kunne få barn, samtidig som Bertil ikke fikk lov å gifte seg og å få barn! Hvem skulle arvet Sveriges trone da. Jo, det måtte jo blitt CGBs storesøsters barn i Skotland! Men mest sannsynlig ville det blitt republikk, tror jeg!


 233. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 41 Pia og Bittan, Titti og Ingela:
  Det er godt at mobberne har skrumpet inn til noen få – som dere!
  Nei, det er ikke dere som er faktabasert! Dere er ikke i stand til å se at Sofia utvikler seg positivt! Slik som Daniel som også ble kritisert sønder og sammen! For å være en ubildad ingenting og bondsk hjelpeløshet fra landet som ikke kunne engelsk heller!
  Hun behøver ikke bli prinsesse – men blir jo prinsens fru og vil måtte representere ved sin manns side slik som Ari Behn som er gift med en som har frasagt seg sin HKH-tittel. Dere må stikke fingeren i jorda og tåle virkeligheten,CP forblir HKH, som Madeleine! I tillegg må dere anerkjenne at Sofia og prinsen kommer til å bo i Sverige og vil være Victorias vikarer i framtiden. Madeleine er nr. 3 i arverekkefølgen og vil hverken føde i Sverige eller representere Sverige. Hun har jo knapt gjort det på lenge, men det kalles oppdrag når hun besøker sine foreldres jubileer! Og noen av dere går av skaftet bare hun tar på seg en pen kjole, og på toppen av det hele tror noen av dere at hun er den eneste som kan redde monarkiet! Virkelig nonsens! Om Victoria skulle falle fra vil det være den sjenerte CP som må steppe inn – og da er det godt at partneren ikke er like sjenert! Bare se på kong Philippe av Belgia, som står støtt ved siden av sin mer utadvendte Mathilde!


 234. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 42 Humanioria:
  Er det flere psykopater blant de kreative enn andre mindre kreative!
  Nonsens, tull og tøys!


 235. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 43 signe:
  Hun svarte på et spørsmål om prinsens helse! Og det kan en sambo i våre dager gjøre!!! Med største selvfølge! Hvis det finnes andre idiotiske hoffregler for dette, så bør de brytes og justeres til å fungere i vår moderne tid! Hurra for modige Sofia! Fortsett slik – det gagner kongehuset at de justerer ned sine rigide og gammeldagse regler som de kaller etikette!


 236. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 49 Jessica:
  Det er stor arbeidsløshet i Sverige! 80.000 unge svensker har måttet reise til Norge for å få jobb! Hva om Sofia som er prinsens sambo, som forsørges av prinsen, skulle ta en arbeidsplass fra en som trenger det mer i Sverige for å forsørge seg og sine barn??
  fattigdommen er mye større utenfor Sverige enn i Sverige! Strålende at Sofia har vilje til å gjøre verdens aller fattigste barn mer lykkelig! Hun gjør som MM og Mary!!! Da må vi begynne å kritisere disse damene også! Det er jo logikken din!


 237. emma_h skriver: 12 december, 2013

  till mary k_232…
  1 då charmiga och stiliga CG hade som ung ingen brist på attraktionskraft eller alternativ apropå tjejer
  2 Bertil var ålagd att vänta tills CG var myndig och redo att stadga sig (såsom mentor och tillfälligt inskriven i tronföljden under några år tills 1a barnet var fött) detta för att utesluta statsskicksbyte
  3 CG har ALDRIG haft nån storasyster i Skottland
  4 Sve hade enbart MANLIG tronföljd dvs ej ens primogenitur OCH sålunda var SYSTRARNA ute ur leken så att säga… deras enda framtidsutsikt var giftermål
  5. Birgittas barn var "tronarvinge" till Tysk prins/och hade NOLL rätt till SVEs Tron – framför allt m tanke på att Birgitta aldrig varit SvTronföljare OCH att ny lagändring klargjorde att BARA CGs barn hade rätt till Sveriges Tron…


 238. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 50 Moder Svea:
  Du sier at Sofia har hatt "…..det leverne" som du mener ikke er akseptabelt for deg! Ja, hun har tatt noen nakenbilder, men hennes "leverne" – hva mener du med det? Hun var sambo i USA og var bonus-mamma? Var hun noe mer?


 239. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 54 Olga:
  Underbemannet sjukvård? Det forstår jeg ikke! Hvor er de tusener av arbeidsløs svensk ungdom? De burde ta de jobbene de trenger og som helsevesenet trenger!


 240. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 57 Marianne Ericsson:
  Takk for din positive påpekning av de kalde fakta!
  Dette er beste kommentar her på siden! Du burde få en gull-stjerne! Dette sette mange sur-pomper her på siden i forlegenhet, som fortjent!


 241. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 59 point:
  Det er slike uttalelser som din, som er skandaløs!
  Sofia virker for en bedre verden! Hva gjør du? Bør hun spørre deg om hva som er lemplig for deg! NEI, TAKK OG PRIS!!!


 242. emma_h skriver: 12 december, 2013

  MARY K Frida är betydligt högre utbildad än projektcoordinatorn hemma i Sve som du skrev civilekonom
  FridaV har Examen i Statsvetenskap + att F gjorde sin Magisteruppsats nere på plats i kåkstäderna då hon ensam kläckte ideen till sagda projekt runt 2005 – lååångt innan hon mötte SH
  http://www.svd.se/naringsliv/karriar/ett-battre-liv-for-barn-i-kakstader-ar-modellen_6413530.svd
  De 2 sammanfördes cirka 5 år senare – reggade PP i Mars 2010
  på plats bosatta Frida är PPsprojektledare i SA (och har tydligen ägnat sig åt andra välgörenhetsgrejer bl annat ett med bevarandet av ovanliga orkideer enligt vad jag hört)


 243. Humaniora skriver: 12 december, 2013

  234 Mary K! Vi är många som utsätts för dina tillrättavisningar här!
  Jag har inte nämnt ordet "psykopat" i sammanhanget, det får stå för ditt ordval!! – I övrigt har jag passerat denna tråd för länge sedan…!!


 244. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 60 Ingela:
  Jo, Sofia skaffer penger ved hjelp av sitt kjendis-ansikt fra rike sponsorer! Hva er galt med det? Det er jo satt i system over hele verden! NRK `s årlige innsamlingsaksjon innbrakte 250 millioner kroner for 2 måneder siden – mye takket være mange kjendiser som låner sitt ansikt og sitter i telefonsentraler for å samle inn pengene! Skam deg, Ingela, når du prøver å sverte Sofia for noe alle seriøse aktører gjør!
  Du må være sjalu og bitter, når du slik prøver å skit-sverte Sofia!


 245. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 61 Marie:
  I Norge ser vi ikke på på MM som narkoman – for evig!!!
  Det er bare ondskapsfulle/elaka mennesker som tenker slik i stedet på hva personen gjør i dag og hvordan hun utvikler seg!!!
  Det er ofte fra underdogs-posisjon folk gjør størst innsats eller kompenserer best for det som tidligere var negativt i livet sitt!
  Det finnes så mange eksempler på det!
  Kan man få en arbeidsbeskrivning for hva Madeleine gjør for fattige barn i det dyreste strøket i NY??? Sofia befinner seg tross alt på et hjelpetrengende sted hvor få hjelpe-instanser finnes?


 246. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 62 Pboo:
  Er det så viktig om hun startet hjelpe-prosjektet? Tenk om alle som jobber i Røde Kors skulle tenke som deg: At man ikke kan hjelpe gjennom Røde Kors hvis man ikke ens har startet Røde Kors!
  DET ER EN LOGISK BRIST DU FRAMFØRER!


 247. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 237 emma_h:
  1) Uansett kunne han fått en fru som ikke kunne fått barn selv om det ikke var noe fysisk i veien med henne!
  2) Ja, det visste jeg! Men midlertidig innskriven i tronfølgen! Det vil jo si at man vedtar "lover/lagar" etter behov. Selvfølgelig gjør man det! Det ville jo også skjedd om det ikke var en mannlig arving!
  3) Det var trykkfeil, jeg mente England.
  4) Pga. ga jeg alternativet republik, hvis CGB ikke fikk barn, men loven kunne jo selvfølgelig blitt endret tidligere, så begge kjønn kunne arve tronen
  5) hvis behovet hadde vært akutt ville nok lagen/loven blitt endret, man klarte jo å innsette Bertils midlertidig i tronfølgen Birgittas barn skulle ikke arve noen trone i Tyskland!


 248. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 63 cilla:
  På hvilken måte "armbogar" Sofia seg fram?


 249. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 67 Mayou:
  For meg betyr det ingenting om Sofia er søt eller ikke!!!!!!!!
  Men de kalde fakta er at hun er prinsens mange-årige sambo og kjæreste! Og har tatt noen nakenbilder som var dumme i ungdommen – men har sluttet med det – og utviklet seg videre!
  Til og med fanger fårt lov å begynne et nytt liv – det må også Sofia som ikke har gjort noe kriminelt. Flere av kongens venner har en mer "kriminell" fortid enn Sofia – med bl a skattesnusk som er mye verre enn nakenbilder! Hvorfor er ikke tantene opptatt av slike ting her på sidene! Disse vennene bør ikke vise seg i offentlige/kongelige sammenhenger når de snyter nasjonen slik!


 250. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 71 Birgitta:
  Hvor får du slikt nonsens i fra?
  Det irriterer deg at hun er i den kongelige "varmen" – det passer seg ikke etter ditt syn og gammeldagse syn på hvem som skal få lov til å være/gifte seg med hvem. Du nedvurderer Sofia og ser ikke hennes potensiale i det hele tatt! Ergo: Du er full av fordommer!


 251. emma_h skriver: 12 december, 2013

  MARY K
  1_?? han kunde ha fått en fru som ej kunnat få barn fast inget fysiskt hinder hos henne förelåg" ?? dina ord motsäger sig själva. Förmåga att få barn kollas på förhand MaryK och har alltid gjorts inom den branschen – Hov har alltid haft hemliga, diskreta lösningar på sånt för övrigt i alla tider
  2_det var 1 undantagssituation med en unik tillfällig lösning tills dess att tiden var mogen att återgå till dt normala – var vänlig inse skillnad
  3_CGsyster i UK var Ej HKH – gift "mrs Ambler" likt systerbarnen
  4_Vår grundlag säger att då ett kungahus är på vippen att dö ut åläggs viss politisk person utses ersättare att hitta annan lösning. Då hade man EJ tilltro till kvinnor som regenter, höga politiker i Sve + att ev Grundlagsändring om tronföljd hade enligt Sve Regler tagit drygt 2 år med 2 omröstningar med ytterst osäker utgång. Monarkin var ej poppis då. Torekovsavtalet innehöll en rad reformer + kompromisser som till viss del räddade läget, efter vad jag hört, mer än ngt annat.
  5_Utlänningar får ej ärva K-tron i Sve, ej heller barn till nån av CGs systrar retroaktivt!! Ev Lagändring enligt Ditt förslag skulle bara avse "därefter ny lag födda via CG i RAKT nedstigande led"


 252. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 72 la.
  Men likevel så ble han trakassert på det groveste her på sidene av også av tanter som fremdeles er her. Han var ikke lemplig på noe vis! Men nå har disse feige damene tystnet!
  Svært, svært få på sidene her satte den gang pris på hans gode egenskaper, som at han var en initiativrik, selvgående entreprenør!
  Man skrev det for døve ører, og nesten alle ville ha en akademisk utdannet partner til Victoria! Også hos Sofia kan vi som er villig til det – se mange gode egenskaper! Ingen fortjener at de for resten av sitt liv skal straffes for uskyldige ungdomssynder! Det er uskyldig så lenge det ikke er kriminelt!


 253. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 74 emma-h:
  Struntprat og idiotiske og latterlig gammeldagse regler! Det er hun som vet best hvordan han har det! Bedre enn Ternert! Ingen ville reagert om MM hadde svart på et spørsmål om Haakon hadde det bra! Er det hoffsreglene som er så gammeldagse eller er det tantene her som så intenst ønsker å usynliggjøre Sofia – slik at hun ikke skal få si noe og dermed avsløre at hun er en voksen og fornuftig person! Nei, negative surpomper – dere har mislyktes – Sofia fremstår som en klok samboer og omsorgsfull kjæreste! Hvor irriterende er ikke det for tantene?????


 254. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 76 Mikael Johansson:
  Godt å lese en faktabasert kommentar her! Til stor forskjell fra onde kommentarer fra enkelte tanter! Helt enig med deg!
  Og statistisk så er det opptil flere her på sidene som er mer "kriminell" enn Sofia. Nakenbilder er ikke kriminelt, men fartsbøter, skattesnusk, trygdesvindel og annet tilsvarende er det. Så det er opptil flere her som ikke er "engler" – statistisk sett! Men de er ofte de største moralistene når det gjelder andres liv og levnet!! Er det de vi ser her?


 255. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 77 Sthlm:
  Hvordan kan du vite at det ikke er netttopp kongen og Victoria som har lagt strategien for å viske bort Paradise -Hotel-imaget, som ikke er kriminelt! Og det har de klart i alle fall hos meg! Jeg tenker på Sofia som en som prøver å passe inn i sin nye familie, slik som de fleste av oss ville prøvd! Hun er jo også attraktiv, er modig og selvgående, selv om jeg også skulle ønske hun hadde tatt mer utdanning på de områdene som ville gitt henne mer kompetanse innen prosjektledelse, økonomi og utviklingsprosjekter.
  Dette er kunnskaper som alltid kommer til nytte! men det er vel vanskeligere for kongelige og deres partnere å oppta en studieplass i Sverige enn i Norge hvor dronningen og kronprinsessen har vært vanlige studenter i flere år! Det ble jo også bråk når Daniel ønsket å studere helsefag i Sverige! Tragisk!


 256. Humaniora skriver: 12 december, 2013

  Bästa Mary K! – Hur orkar du bemöta så många skribenter med tillrättavisningar och med dina ständiga försvarstal gällande Sofia…….??!! Du måste respektera att alla inte delar din uppfattning! – Dina åsikter och värderingar är inte legio här på forumet!!


 257. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 79 Midnattsol:
  Jo, hvis jeg starter en hjelpe-organisasjon så er jeg jo entreprenør, som er betyr igangsetter/etablerer! Men de fleste velger jo å jobbe gjennom allerede etablerte hjelpe-organisasjoner – og er da ikke entreprenører!
  Så hvis Sofia har startet en hjelpe-organisasjon så er hun pr definisjon entreprenør!


 258. Birgitta skriver: 12 december, 2013

  # mary k. ANDAS LUUUNGT !!


 259. Matilda skriver: 12 december, 2013

  #208 För all del, jag böjer mig så gärna allra ödmjukast för den som, med stora bokstäver har arbetat med LÄSBARHET och LÄSFÖRSTÅELSE i över 40 år.

  Men det där med att du kallar mig " Matilda lilla", nej det köper jag inte. Det är inte respekt, det är bara drygt och överlägset.


 260. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 256 Humanoria:
  I dag har jeg en fridag og vil ikke gjøre noe nyttig! Har ikke vært her på sidene på flere måneder! Og jeg behøver ikke bry meg om å være enig med noen – jeg skriver min mening og behøver ikke spørre noen om hvem jeg vil svare. Jeg gjør jo som alle andre! Men en stor forskjell: Her var 217 kommentarer før jeg skrev min første kommentar!!!!!! Noen skriver hele tiden på alle tråder og sider, mens jeg er innom her en sjelden gang og skriver mye de få gangene jeg er her! Hva er ditt problem med mine kommentarer!


 261. mary kMaryKristiansen skriver: 12 december, 2013

  # 251:
  Også jeg vet at kommende kronprinser og kronprinsesser sjekkes medisinsk! Og er ofte fysisk friske nok til å få barn!
  Nei, det er ikke selvmotsigende – dronning Sonja har sagt noe om det i en av bøkene om henne. Hun var psykisk så stresset at hun ikke ble gravid den første tiden uansett hvor mye hun enn ønsket!
  Jeg lurer på om Charlene også er rammet av den samme psykiske blokkering?
  Vedr. 4:
  Kvinnelig tronfølge har det jo blitt i mange land av nødvendighet i minst en generasjon tidligere enn i Sverige – hvor man ikke har måttet håndtere dette pga. mannlige arvinger! Jfr England, Nederland, Danmark hvor loven selvfølgelig er blitt endret slik at kvinner har kunnet arve tronen.


 262. emma_h skriver: 12 december, 2013

  253 Gammeldags Regler? Sunt Förnuft & Vanligt Hyfs snarare…

  CGs VILJA & DIREKTIV apropå vad som får meddelas & HUR á la 2013 sägs via Hovets Pressavdelning liksom i ALLA KUNGAHUS…
  B Ternerts huvudsakliga JOBB är att K O M M U N I C E R A UTÅT + Besvara Frågor till media & allmänhet enligt Kungens instruktioner – på så sätt försäkrar sig CG om att infoflödet kan kontrolleras OCH det privata har CG alltid velat behålla privat i mesta mån
  I 2a Hand kan HKHare SJÄLVA vid direkt fråga svara eller hålla tyst
  Övriga kungabarns-kärestor bak i tiden har alltid undvikt media
  Nära Vänkretsen kring V/M/CP & Kungaparet är lojala + håller tyst – annars åker de ut i kylan
  Den dan Sofia upptas I KHUS+Kfamilj kan S ev. uttala sig, men är skyldig att kolla INNAN hur, vad som får sägas vid medias frågor


 263. ATL skriver: 12 december, 2013

  259 Mathilda "Men det där med att du kallar mig " Matilda lilla", nej det köper jag inte. Det är inte respekt, det är bara drygt och överlägset."
  Looks like when the shoe is on the other foot, you do not like it. Och till den person som nagonstans klagade pa prins Daniels bordskick. well, om Du vet so mycket on vett och etikett, sa borde Du ocksa veta att det ar hovligt att klandra personer och papeka allas fel, real or not.

  Inte verkar det finnas mycket vett och etikett bland manga skribenter.


 264. Humaniora skriver: 12 december, 2013

  Dina kommentarer är inte något problem för mig, men jag efterlyser
  lite större ödmjukhet i ditt bemötande av kommentatorerna här. Det finns inte några fullkomliga människor och ingen av oss som skriver här har alltid rätt i sitt tänkande.- Logiskt sett gäller det även dig! – Ta inte på ditt ansvar att försöka "omvända vantrogna"………. uppgiften synes dig för stor och du bör istället lägga din energi på sådant som får dig att må bra!!


 265. Humaniora skriver: 12 december, 2013

  264 Tillägnas Mary K!


 266. emma_h skriver: 12 december, 2013

  MARY K_261 din diskussion var ursprungligen en av dig skapad hypotetisk situation utifall CG inte hittat en fru med fördomsfulla faktafelaktiga antaganden spekulationer från din sida om vår tronföljd plus vad som skulle hänt m vår monarki "utifall att"
  Bertil var en unik quickfix lösning, har NOLL att göra med att tronföljd inom Khus sedermera moderniserades utifrån självklara förutsättningar i en förändrad samtid dvs är helt annan diskussion
  SLUTDISKUTERAT DÄROM
  och jag vägrar diskutera fertilitet hos charlene eller annan HKHare – C har själv sagt att C inte har nån brådska utan vill lära sig jobbet först, dt är upp till henne & A. Monaco har gott om tronreserver på vänt


 267. ingela skriver: 12 december, 2013

  Ja du milde vem orkar läsa allt detta som Mary K skriver? Jag gör det inte. Men jag bryr mig inte om vad hon skriver till mig. Jag står för det jag skriver och tycker. Allt detta hon klagar på som man skrivit är ju enligt henne fel. Är hon släkt med Sofia via Sofias pappa eller är det en kompis till Sofia? Men som sagt alla har rätt till sin åsikt så även jag!

  Var och en blir salig på sin tro!


 268. T.L. skriver: 12 december, 2013

  Tänk, om förhållandet hade varit såsom det från början var tänkt, – att Carl-Philip skulle ha förblivit tronföljare (och framtida kung) istället för Victoria!
  Då minsann hade saker och ting i framtiden kunnat bli etter värre för Sveriges Kungahus än vad det är idag…!


 269. My skriver: 13 december, 2013

  mary k, med tanke på alla kommentarer så verkar du vara besatt av Sofia.


 270. Lene skriver: 13 december, 2013

  Jeg har bare "rullet ned" hele vejen…… det er jo de samme navne der går igen og igen, men hvor det før udelukkende var n-fotos og offentliggørelsen af dem, som stødte bl.a. den faste "60+ – farmorgruppe", så er det nu også hendes velgørenhedsarbejde!
  Jeg har aldrig i mit liv mødt så mange tarvelige og dømmende mennesker, som på denne site. Arbejder i turistbranchen og som følge deraf, træffer jeg alle nationaliteter og også nogle, som vil have information om Sverige og måske vil videre dertil. Hvad jeg fremover vil sige til dem om svensk mentalitet, må i gætte jer til, kan ikke være svært…… ellers vil det fylde langt mere end 10 linjer.


 271. Merre skriver: 13 december, 2013

  Vad som förvånar mig är påhoppen på inlägg som inte "avskyr" Sofia. Det hjälper inte vad hon gör, ni till och med gör er löjliga över hennes hjälparbete, hur lågt kan man sjunka? Jag förstår att ni inte tycker att hon är "värdig" att gifta sig in i Kungahuset men vem är ni att ösa hat över en kvinna ni aldrig träffat? Ta en titt på er själva, mår ni så bra över att kunna anonymt utmåla en person till nästan vad som helst utan att själv ställa upp med ert riktiga namn? Sluta ös galla över en person ni inte känner och där hon hela tiden döms för något hon gjort för många år sedan.


 272. Kerstin Bergström skriver: 13 december, 2013

  #267 Ingela Det är som jag skrivet till dig flera gånger.Du bara skriver vet ej vad det egentligen handlar om.Nu tror du att Mary K är släkt med Sofia via hennes pappa.Mary K är ifrån Norge och Sofias pappa härstammar ifrån Danmark.Din åsikt får vi läsa flera gånger i veckan,men skriva massa skit går bra.Vissa vet ju inte hur mycket de ska svärta ner henne.Hoppas ngn är lika mot dig.Jag hoppas att det straffar sig på ngt sätt förr eller senare.


 273. Ingela skriver: 14 december, 2013

  272 kerstin bergström det är väl bra att du har mig att mobba och hacka på! Det vara dock väldigt dåligt att göra mary k till danska när hon inte är det. Det ber jag mary k om ursäkt för!


 274. Mona skriver: 14 december, 2013

  Kvinnor kan vara otroligt elaka mot varandra gud nåde den som på något sätt utmärker sig eller är bra på något.
  Jag har drabbats av riktiga skräcködlor. Man ska trycka ner andra.
  Har aldrig hört en man säga till en arbetskamrat samma saker som kvinnor kan göra.


 275. Marguerithe skriver: 14 december, 2013

  Kommentarerna mot Sofia är exakt som i såporna på TV. Man ska röstas ut då man inte anses lämplig eller kanske av vissa avundsjuka kvinnor ser för bra ut för att få vara kvar i tävlingen. .
  Sofia har inte ägnat sig åt något som skulle rendera sådana påhopp som får förekomma här. Vissa ovetande skriver att regering och riksdag ska säga sitt. Som om de skulle bry sig om sådana futiliteter i sammanhanget.
  Jag önskar Carl Philip lite lycka i livet och att förlovning snart stundar. Sofia verkar mycket rar och omtänksam och paret är tillsammans stunning.


 276. Eva M skriver: 15 december, 2013

  272 kommentarer 273 med min. Jag har skrivit flera ggr vad jag tycker om ett eventuellt giftemål mellan prinsen och Sofia så jag upprepar det inte. Ibland vet man inte vad man ska tycka om vissa kommentarer det är mer som syföreningen märka ord. Trevlig söndag Eva M


 277. Singoalla skriver: 15 december, 2013

  Jo, jo, nog väcker hon intresse alltid, prinsens Sofia! Bra tycker jag, det behövs intresse för kungahuset, annars har de inget berättigande! Tänk om nån av dem gör ett besök på en fabrik ex.vis och ingen bryr sig!
  Jag tycker prinsen ska välja fru själv, och är hon därtill godkänd av kungafamiljen så har ingen annan med det att göra! Vi här kan inte få bestämma – då faller ju hela iden med monarki!


 278. Atti skriver: 15 december, 2013

  10 år med utviksjobb, Paradise Hotel, high life i NY m m – visar snarare på en viss karaktär än "ungdomsförsyndelser". Och Nej jag är inte avundsjuk, det måste vara förfärligt att bli skärskådad vad man än gör!
  Tycker inte SHs bakgrund är lämplig för kungahuset. Önskar att hon inte haft det bagage hon har. "Jobbet" som representant för kungahuset kräver faktiskt mer än att klippa några band.


 279. mary kMaryKristiansen skriver: 16 december, 2013

  # 277 Singoalla:
  Just det!


 280. mary kMaryKristiansen skriver: 16 december, 2013

  # 267 Ingela:
  Din stakkarslige måte å prøve å late som om du ikke har utholdenhet til å lese min innlegg her er barnslig! Jeg lar meg ikke mobbe til taushet av din metode for forsøk på usynliggjøring av mine innlegg! Selvfølgelig irriterer mine innlegg deg og derfor later du som om du ikke leser de!! De som ikke orker å lese innleggene mine orker heller ikke skrive kommentarer om at de ikke orker lese!
  Hvordan avgjør du hvilke kommentarer du ikke leser?
  Du er avslørt!


 281. Mona skriver: 17 december, 2013

  Tycker bara det är så trist att så många av er tror så mycket utan att veta. Man lever sitt liv , Sofia kunde inte veta att hon skulle träffa en prins.Nu börjar det bli dags för er att visa var man kan hitta de fakta ni påstår det finns inte.
  Vilka är ni som anser ha rätt att döma?
  Nunnor?


 282. Rebecca skriver: 17 december, 2013

  Sofia är en förebild som många borde ta efter.
  Inte bara med stort hjärta utan verkar också ha en hel del innanför pannbenet.

  De flesta av tidigare skribenter borde kanske lära "medmänsklighet" av Sofia.


 283. Finns det uppfostran idag nej se på den svenska skolan skriver: 17 december, 2013

  Rebecca … något innanför pannbenet det säger väl mer om dig än om oss som tycker att Sofia inte är någon speciellt god representant!!

  Mona man tar sig för pannan "Sofia kunde ju inte veta att hon skulle träffa en prins en dag!!" … kommentarer överflödiga!!


 284. Kerstin Bergström skriver: 17 december, 2013

  "282 Rebecca Medmänsklighet är inte vanligt idag .Tyvärr. Önska det var tvärtom.Hon verkar vara en tjej ,som inte är rädd av sig och ett hjärta av guld.Önskar dig En God Jul och Gott Nytt År med en kram


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar