Sofia med systern Lina Hellqvist på Svenska Hjältar-galan

Annons

Sofia Hellqvist gick under måndagskvällen på Svenska Hjältar-galan på Cirkus med systern Lina.  

Prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist gick på gårdagens Svenska Hjältar-gala i en Kate-inspirerad klänning från Reiss. Med sig hade hon systern Lina, som numera är lika engagerad i Project Playground som Sofia. Det var bråda dagar för systrarna Hellqvist. Vid lunch-tid minglade Sofias lillasyster Sara på ett välgörenhets-event, initierat av bland annat Sofia Hellqvist. Lina stod för presentationen.

Sofias storasyster Lina Hellqvist (tv) gav en presentation av Project Playground på So Stockholm

 

Sofia kunde inte närvara vid press-vernissagen på So Stockholm, som hon bjudit in till tillsammans med fotografen Linnea Frank och designern Andrea G.

Fotokonst och designade T-shirts

I stället fanns Lina Hellqvist på plats och höll i presentationen av Project Playground för de inbjudna gästerna, som bjöds på glögg, julgott, och försäljning av foto-konst och designade T-shirts med motiv från Project Playgrounds verksamhet i Sydafrika.

Sara Hellqvist

Även Sofias yngre syster Sara Hellqvist – se bilden till höger – fanns på plats. Hon är däremot inte involverad i Project Playground utan har en examen i bland annat beteendevetenskap och doktorerar nu vid psykologiska institutionen på Stockholms universitet.

 

Designern Andrea G och fotografen Linnea Frank

Andrea G Design är ett klädmärke som lanserades under år 2012. Det var Andreas specialgjorda T-shirts som nu såldes till förmån för att förbättra barnens liv i kåkstäderna utanför Kapstaden. Fotografen Linnea Frank har skapat tavlorna, som ligger till grund för printet på T-shirtarna.

Vad är Project Playground?

Project Playground är en organisation grundad av Sofia Hellqvist och Frida Vesterberg, med fokus på barnen i kåkstäderna runt Kapstaden, Sydafrika. Enligt hemsidan fokuserar organisationen på att förbättra alla barns tillvaro och även hålla liv i deras drömmar.

Prins Carl Philip på LRF

Som vi berättat i en annan artikel fanns prins Carl Philip i Stockholm under måndagen, fast ute på ett helt annat uppdrag. Prinsen besökte LRFs huvudkontor. Läs  mer om detta här››

Av Åsa Bönnelyche

Annons

Foto: svenskdam.se, Stella Pictures och faksimil hovets hemsida, Linnea Franks blogg.

Läs mer: 

 

 

Se Lina Hellqvist, Sofias syster, prata om sitt engagemang

Lina Hellqvist arbetar numera med systern Sofia och gav en presentation av Project Playground. Lina har en fil.kand från Samhällsplanerarlinjen vid Stockholms universitet. Här visar vi en film från vårt möte i går.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=BqFhSB6H1B8

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

285 kommentarer till “Sofia med systern Lina Hellqvist på Svenska Hjältar-galan”

 1. lw skriver: 18 december, 2012

  vem bryr sig om vad modellen gör fattar inte att hon är med i sd hon och hennes syster dom är ju inte kungliga och modellen är en gammal b-kändis och så tycker jag att sd kan börja kolla vad hon har sysslat med och granska henne som dom gör med chris och visa gamla bilder på henne som hon inte har så mycket kläder på..:(


 2. Tina skriver: 18 december, 2012

  Huh..!
  Vilken otroligt ful klänning den vackra Sofia bär..!
  Faktiskt den fulaste jag sett på veckor..!


 3. Lilla My skriver: 18 december, 2012

  Gratis reklam?


 4. My skriver: 18 december, 2012

  Antar att SvD får en “välvilligt inställt” kungahus när de promotar Sofia så mycket som de gör….


 5. Anna skriver: 18 december, 2012

  Alltså tar svensk damtidning numer in färdigskrivna pressreleser från Sofias PR-kvinna?? Är det för att sälja in Sofia än mer, eller för att få en drös med kommentarer.

  Angående klänningen tyckte jag Sofia eller snarare hennes stylist lyckats väldigt bra. Klänningen är annorlunda samtidigt som den är väldigt Kate-ig.


 6. Lena skriver: 18 december, 2012

  Vad säger hovet om denna framfart? Damen ger sig inte.


 7. UllaZ skriver: 18 december, 2012

  Läste att Slitz lagts ner.
  Trodde att man själv måste skaffa sig en inkomst innan man kan idka välgörenhet.


 8. Humaniora skriver: 18 december, 2012

  Förstår inte riktigt denna successiva och nästan påtvingade
  lansering av Sofia H, nu också med systrar.
  Jag känner vare sig Carl Philip eller Sofia, de kan vara två sympatiska personer var för sig, men tillsammans utgör de
  dessvärre en fatal kombination! Något jag tror redan uppdagats
  – men vill man inse det!?


 9. Gittan skriver: 18 december, 2012

  VEM i allsin da´r bryr sig om vad Hellqvistsystrarna har för sig…


 10. Trine skriver: 18 december, 2012

  Selv en ful/grim kjole kan ikke skjule, hvor køn og sød Sofia ser ud.
  Hvad der til gengæld IKKE er klædeligt er de svenskere, der i kommentar efter kommentar lægger hende for had!
  #1lw
  Jeg er en der ‘bryr sig’, det er ligeså interessant at læse om Sofia, som det har været at læse om Mary, Kate og Marie, mens de bare var kærester med prinserne.
  Trist, at du efter så lang tid ikke har fattet, at her skrives om kongelige, politikere og andre kändisar! Indlæringsprobemer?


 11. Beata skriver: 18 december, 2012

  2. Tina
  Håller med!


 12. Evita Jansson skriver: 18 december, 2012

  Tänk att man aldrig kan slippa se detta fejs i Sv Dam. Det svenska folket är inte så korkade att de går på PP – ett projekt som bedrivs i Sydafrika och som inte använder 90-konto. Jag tror inte att fattiga barn i Sydafrika behöver leka och dansa utan snarare hjälp med livets nödvändiga nämligen mat och medecin. För detta krävs utbildad och sjukvårdskunnig personal.


 13. Bittan skriver: 18 december, 2012

  # 1, 3, 9, 12 håller med Er alla fyra!


 14. Maggan skriver: 18 december, 2012

  #1# Håller fullständigt med!


 15. Maggie M skriver: 18 december, 2012

  Tror inte ett ögonblick på ärligheten i detta projekt, de gör det bara för att hamna i rampljuset och det går, som synes, vissa på.


 16. tina skriver: 18 december, 2012

  Det fanns alltså inget viktigare eller mer kungligt att skriva om idag??


 17. Midnattsol skriver: 18 december, 2012

  Moahaha! Svenska hjältar-gala?? Det är ju Carl-Philip som borde vara inbjuden, det är ju han som är hjälten i detta , eftersom han betalar SH:s uppehälle.. Det är sann välgörenhet det!
  Och nu skall de tre systrarna Hellqvist in i kungahuset verkar det som, eftersom Damtidningen lanserar dem, på inrådan av Ehnbom. Ehnbom kanske satsar på alla tre nu, i fall det inte går vägen med SH.. Hon blir nog glad om hon får in på någon av dem.. 🙂


 18. MargarethaMargaretha skriver: 18 december, 2012

  Allt gott önskas Sofia.Att göra insatser för behövande i Project Playground är verkligen fint och uppskattas. Klänningen litet Katestil är trendig, precis som vackra Sofia.


 19. Mona skriver: 18 december, 2012

  Nu är tant maffian i farten igen.Har ni inget annat att pyssla med.
  Skriv till denna tidning och be dem sluta med att skriva om saker ni inte gillar. skulle inte bli mycket till tidning då.
  Det finns forskning som visar att barn mår bra av lek som medel
  att behandla trauman med. Men det är väl för svårt för vissa att förstå.
  SOFIA förtjänar inte att smutskastas.


 20. Britt PerssonSofiaHelqvistmedsyster skriver: 18 december, 2012

  Trine, jag håller med dej! En del kommentarer är ju ärekränkande! Det har skrivits om Chris och hans mamma långt innan förlovningen! Har ni hört talas om top-lesstjejer på stränderna? Medan Sofia försöker jobba för att bli av med sina tonårsgrejer så höjer ni Chris till skyarna trots hans affärer och upförande mot svenska kungahuset! Om Carl-Philip, som verkligen hjälper till att representera., älskar Sofia,,skrämmer ni kanske iväg den ende som vill hjälpa kronprinsessparet den dag kungaparet inte orkar så mycket (hoppas det dröjer länge)! Låt Sofis och hennes prins få varandra och sluta upp med denna mobbning som nu har pågått aldeles för länge!

  De flesta människor har troligen någon eller några
  ungdomsynder bakom sig!


 21. Rita skriver: 18 december, 2012

  Håller med 19 allt detta förtal om Sofia är fruktansvärt att läsa, jag trodde inte att så många var så torftiga i sina uttalanden.
  Dessutom är det inga som känner till Sofia…..Osmakligt


 22. Hege skriver: 18 december, 2012

  Sofia – om du läser här (vilket jag hoppas du inte gör), så kom i håg att de som vräker ur sig elakheter här faktisk och otroligt nog är äldre än dig. Och borde vara både klokare och mer empatiska. Det sitter damer runt om som hugger ner på en tjej som dig, för att… ja, för att vad då? Kanske för att deres egna liv är så olyckliga att de behöver trycka ner någon annan. Jag tycker du är både söt och charmig, och jag önskar dig en självkänsla som ingen av dessa damer kan göra något åt. Inte ens med sitt brinnande hat. God jul till dig!


 23. Midnattsol skriver: 18 december, 2012

  19. Mona
  Jag ifrågasätter inte själva syftet med PP. Jag tror också på lek som terapi och att låta barn vara barn. Det jag ifrågasätter är VEM som driver detta, som tidigare bara hängt runt Stureplan, vikt ut sig och på sin höjd arbetat som cafébiträde. Besitter hon verkligen den kompetens som krävs för att arbeta med barn och ungdomar i en sådan utsatt position som de i kåkstäderna? Och som nu ska lanseras som kunglig i en kampanj vi aldrig sett maken till tidigare… Jag fattar inte att Damtidningen lanserar en tjej som inte ens är förlovad med prinsen ännu… Och det säger allt om SH när hon ställer upp på detta spektakel…


 24. Rosita EnarssonRoseanna skriver: 18 december, 2012

  Varför denna lansering av systrarna Hellkvist och detta PP-projekt. Det enda positiva var att hon hade kläder på sig denna gång om än otroligt fula.


 25. MargarethaMargaretha skriver: 18 december, 2012

  En visad uppskattning,stolthet för personer som gör insatser för att förändra och förbättringar för väldens utsatta.Sofia är en sådan person.
  #Mona, visst,forskning och framsteg inom området visar stöd för verksamheten.


 26. Solveig Olsson skriver: 18 december, 2012

  Ska bli kul att se den blivande sessan i TV!


 27. Jenny Andersson skriver: 18 december, 2012

  Sofia har en sådan värdighet!


 28. Helena ,Ulrika och Jenny, vi har fikapaus på jobbet! skriver: 18 december, 2012

  De som skriver elaka kommentarer mår inte psykiskt bra, det förstår vi!


 29. Birgitta skriver: 18 december, 2012

  Projekt Playground säljer designade T-shirts av Andrea G.Dettta Projekt har inte ett -90. nr. Kort om detta. SVD.: Hur kan dessa 2 hamna i en “Kunglig” Tidning? Sofia Hellkvist känner vi till som ut-vik +n-modell. Inget annat!


 30. Amie, gymnasieelev skriver: 18 december, 2012

  Inför Facebook-krav för kommentarer på Svensk damtidning!


 31. Monica skriver: 18 december, 2012

  Jag blir både arg och ledsen på många uttalanden som görs. Om Sofia gör något gott för andra människor borde vi hylla detta. Vad har hon gjort för illa mot oss? Prata om det som hänt för många år sedan. Vi måste ju se vad hon gör idag, vad lätt det är att döma. Har inte ni som skriver illa om Sofia gjort något ni ångrar? Om inte är ni den människa på jorden som är bäst. Lär ut det istället för att skriva negativt Se det goda i vad hon gör. Vekm av er som skriver har ett projekt för de utsatta? Skärpning tack!


 32. christinavideotron.ca skriver: 18 december, 2012

  #27 Jenny Andersson.
  Skämtar du ?


 33. Lilla My skriver: 18 december, 2012

  #31. Hur många projekt sker inte i det tysta, och som borde uppmärksammas mer än Sofias lekprojekt? För mig är det falskt, när man tror att ett liv med en kunglig ska innebära socialt arbete, så att man ger sig i kast med ett projekt nere i Sydafrika så att ingen kan kontrollera hur projektet fungerar.


 34. Ida C skriver: 18 december, 2012

  Hmm, hvor er Ingela og “Molly/My/Emma_H”, de plejer at være flittige med kommentarer i dagtimerne og ikke mindst når der er noget om Sofia?
  Jeg blæser på Sofias unge fortid – de fleste er fascineret af showbusiness, såsom tv-model- og rockverdenen! Når de når til midt i tyverne, indser de fleste, at det ikke er vejen frem… Sofia blev også klogere, men der findes altså få, der vil fastholde hende i fortiden – og i et forsøg på at få os til at tro, de er flere, skriver de under mange navne. Tror ikke de narrer mange, heller ikke SD og Hovet! 😀 😀


 35. Olga skriver: 18 december, 2012

  Googlade lite på PlayGraund…http://www.project-playground.org/sv/support-us/ – många gulliga barnfoto , som säljer säkert …men registrerad i South African NPO Trust , det betyder att ingenting granskas eller kontrolleras…Hur kan man veta egentligen hur används pengar ?
  För SH den reklamkampanjen är en stort plus utan tvekan – alla de obekväma bilderna på nätet ersättes redan med bilderna fr. olika glamour – välgörenhets – galor …och en stor scen ( landet Sverige ) redan fixat också ( det är bara att halva folket fortsätter envisas och vägrar betala för sådan showen :))


 36. Rita skriver: 18 december, 2012

  28 Bra skrivit


 37. tinnituss skriver: 18 december, 2012

  Ful klänning men den ska ju iaf betalas???????
  SÅ trött på att läsa om henne…och kom igen snygg???
  CP lägg ner nu och gör nåt med ditt liv och kom ihåg att det påverkar ditt land. DU föddes in i priviliegier så det är bäst att börja ta lite ansvar.
  Och jag förstår inte varför Chris och Madde hängs ut som värsta bovar medans man höjer denna outbildade brud till skyarna??


 38. Bittan skriver: 18 december, 2012

  # 28, vi som “klagar” mår visst bra, men vi håller oss till fakta!

  Mona, varför skriver du inte på andra inlägg annat när det gäller SH!
  Tror att du har något samröre med SH.


 39. Eva skriver: 18 december, 2012

  # 1, 3, 9, 12 håller med Er alla fyra! #14 Håller fullständigt med! 15. Maggie M, December 18, 2012 14:16 16. tina, December 18, 2012 14:18 17. Midnattsol, December 18, 2012 14:20 Jag vill inte upprepa det ni skrivit men ni har helt och hållet rätt i vartenda ord. Vad har hon presterat under sitt liv? Ingen utbildning över huvud taget, inget arbete någonsin, aldrig någon egen bostad och att sedan leka lektant, som volontär, vilket även det innebär ingen inkomst, högst mat och tak över huvudet, är verkligen ingen prestation. Hur tänker hon? Hur har hon tänkt att leva om hon inte har någon annan, CP eller någon annan man, som i hennes fall, som försörjer sig. Något som hon haft hela sitt liv. Hon är ingen bra förebild för varken de unga idag eller för dagens kvinnor!!! Och nu ska även de lika uppmärksamhetstörstande systrarna lanseras. Nej, Sv. Dam. nu får ni sluta skriva om dessa.


 40. Maggie M skriver: 18 december, 2012

  #27#

  Värdighet?

  Antar att du skämtar!


 41. Olga skriver: 18 december, 2012

  Till 28 – Helena ,Ulrika och Jenny , som har fikapaus på jobbet ))

  Hålla sig till fakta kallas varken elak eller mår inte psykiskt bra…
  kanske, heter detta ” kunna tänka själv ” , ” har analytiskt hjärna “, “våga vägra manipuleras ” )…


 42. signe skriver: 18 december, 2012

  Hoppas Carl-Philip håller sig långt ifrån sofia !!!! Vem bryr sig om systrarna hellkvist ? Förstår inte varför SD skriver om detta i sin KUNGLIGA tidning !!! Hoppas hela Kungafamiljen kan njuta och få en skön Jul och nyår utan att sofia ska tränga sig på !
  Ful klänning modellen har !!!


 43. Familjen Krusell skriver: 18 december, 2012

  Sofia är precis på samma nivå som Mette-Marit och Kate när det gäller utbildning!


 44. Midnattsol skriver: 18 december, 2012

  43. Familjen Krusell
  Va?? Kate har en examen i Konsthistoria ifrån prestigefulla St. Andrews University i Skottland.
  Mette-Marit har tagit högskolekurser i bland annat statskunskap och historia.
  Tala gärna om för mig vilken Högskola/Universitet som SH gått på. Jag måste ha missat det..


 45. Eva M skriver: 18 december, 2012

  35 Olga tack för informationen. 37tinnituss och 39Eva så sanna kommentarer.Har faktiskt gått in på Sofias FB sidor hon har en från New York och en från Sverige där hon lagt ut flera bilder på sig och prinsC-P vet hon vad diskretion är. Om dom gifter sig vill jag inte bli representerad av henne. Prinsen får kliva av arvsföljden , prinstiteln är han född till. Jag har många yngre tjejer som tycker likadant. Jag är inne på min tredje kung och jag har alltid känt en viss respekt(ej underdånighet) mot kungahuset men Sofia platsar inte in där.


 46. Katarina skriver: 18 december, 2012

  Undrar om Sofia och hennes systrar skulle vara lika engagerade i välgörenhet utan all uppmärksamhet och chansen att synas ihop med kungligheter.

  43 # Familjen Krusell

  Är hon? Det visste jag inte.
  Då har jag missat nåt. Trodde Mette-Marit och Kate hade högre och längre utbildningar än Sofia.
  Där ser man… Alltid lär man sej något nytt. 😉


 47. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 18 december, 2012

  En lite detalj bara…
  Är Sofia kunglig? Är Sofias systrar kungliga? Är Sofias projekt kungligt? Är det ens Sofias projekt? Vad gör Sofia och hennes systrar under “KUNGLIGT”? Någon som kan berätta för mig för jag förstår inte det. Sätt C-kändisar Rubrik under detta!


 48. Birgitta skriver: 18 december, 2012

  #35 Olga. Mycket bra ock korrekt skrivet. Håller med dej fullständigt


 49. Sandra skriver: 18 december, 2012

  #43 Kate har faktiskt läst vid och fått examen från William St Andrews. (Det var ju där hon träffade prins William.) Och prinsessan Mette Marit har faktiskt en master i ledelse, så det du säger stämmer inte tycker jag. Sofia, vad jag vet, saknar en utbildning.


 50. Sandra skriver: 18 december, 2012

  Hoppsan, det blev ett litet fel. Det skall naturligvis vara St Andrews.


 51. Pärlan skriver: 18 december, 2012

  Det hela är så roligt att man inte kan hålla sig för skratt.
  Förra artikeln om paret SH och CP har tills nu 241 kommentarer.
  Jag tror att ingen i hela vårt avlånga land kan göra så många människor upprörda som en artikel om dito.
  Vill inte Svensk Damtidning att vi läsare skall ” längta ” efter en stunds avkoppling. På nätet eller i papperstidningen.
  Som det nu är går känslorna i höjden Och det är inte alls positivt.
  Vi vill ha en trevlig tidning.


 52. matilda skriver: 18 december, 2012

  #43?
  Studerade inte Kate på St Andrews universitet som är ett av Skottlands mest prestigefulla läroinstitit? Har inte Mette Marit vidareutbildat sig i flera omgångar på universitetsnivå?
  Rätta mig gärna om jag har fel. Återkom gärna med info om Sofias eventuella eftergymnasiala utbildning och högskoleutbildning. Det skulle vara spännande att ta del av hennes utbildningsmässiga meritförteckning/CV osv.


 53. Magdalena skriver: 18 december, 2012

  Sv Damtidning ger sig inte.
  SLUTA skriv om denna b.
  Men vill ni förlora prenumeranter så fortsätt-
  Hoppas vår prins C-PH snart visar sig med en
  flicka, som svenska folket kan bli stolta över.
  För då får Tidningen ge upp till slut.


 54. My skriver: 18 december, 2012

  Project Payboy, jag menar Playground är enbart ett medel väg in i de fina salongerna..till skillnad från Madeleines och Silvias Childhood som är 100% seriöst.


 55. E skriver: 18 december, 2012

  Lite magstarkt att jämföra Sofia Hellquist utbildningsnivå med Mette-Marit och Kate Middleton. Så vitt jag vet är båda dessa högskoleutbildade, Hellqvist har väl knappt gått ut social linje med estetisk inriktning på gymnasiet.Om hon vill vinna respekt hos svenska folket borde hon sätta sig på skolbänken och utbilda sig till jurist el liknande, först då kommer svensken ganske att glömma hennes förflutna.


 56. Sophie i Borgholm skriver: 18 december, 2012

  Hoppas att vi får en skymt att den blivande prinsessan i TV4 på fredag!


 57. Siri skriver: 18 december, 2012

  Sofia kommer att bli en prinsessa helt i klass med kronprinsessan Mary av och hertiginnan Catherine!


 58. christinavideotron.ca skriver: 18 december, 2012

  Troligtvis en dyr klänning som skulle kunna se snygg ut på någon annan, men på S. ser den hemsk ut. Det är inte hennes stil alls.


 59. Britt PerssonSofiaHelqvistmedsyster skriver: 18 december, 2012

  Det går bra tydligen att gömma sig bakom pseudonymer!
  Vill ni införa republik om prinsen gifter sig med Sofia? En god vän till mej som är överläkare i psykiatri och som en längre tid följt kommentarerna i SD för min räkning anser att det börjar bli dags för en del att söka adekvat hjälp för detta fixerade Sofia-hat! Skulle ni själva acceptera att få liknande kommentarer från människor ni aldrig träffat? Ni vet ju ingenting om bakgrundeni till Sofias engagemang i Sydafrika! Har ni aldrig varit unga och omogna, tydligen inte eftersom ni tror er vara perfekta! Skärpning, det ser inte bra ut i utländsk media att svenskar kan vara så trångsynta!


 60. Karen skriver: 18 december, 2012

  # 42 Signe
  Hvis jeg var svensk statsborger, ville jeg skamme mig overfor udlændinge over kommentarer som dine.

  Sofia er et flot menneske både udvendig og indvendig – og
  hendes styrke, støtte og kærlighed til Carl Philip genspejles
  tydeligt i hans væsen og væremåde: det er to som elsker hinanden.


 61. Pamela P skriver: 18 december, 2012

  #43 Familjen Krusell
  Både Mette-Marit och Kate har utbildning till skillnad från Sofia. Till och med Sofias lillasyster Sara har utbildning men däremot vet jag inte om storasyster Lina har någon utbildning. Sofia flyter genom livet utan att utbilda sig. #17 Midnattsol har helt rätt!


 62. Ingalill skriver: 18 december, 2012

  Varför denna exploatering av Sofia.
  Är dom överhuvudtaget tillsammans Prins Carl Philip och Sofia.
  Efter skandalen i Monaco har det hänt något kanske Prinsen fick veta ytterligare skandaler om Sofia. I vilket fall så lär inte Kungen och Drottningen vara positiva efter denna skandal.


 63. Lilla My skriver: 18 december, 2012

  #43 eller är det rent av Py? Håll dig till sanningen. Det är bara att googla på MM eller Kate, så inser du att Sofia varken har utbildning eller ligger på samma nivå som MM eller Kate.


 64. Birgitta skriver: 18 december, 2012

  Ska nu syrran också uppmärksammas? Ingen har väl någonsin sett Daniel föra fram sin syster!!!

  Det är bara pinsamt att läsa om denna “välgörenhet”


 65. ingela skriver: 18 december, 2012

  # 43 Familjen Krusell

  LITE oförskämt att jämföra Sofia med MM och Kate. Sofia har tagit studenten på estetisk linje sk flummlinjen sedan finns ingen mer utbildning i hennes CV.

  MM har läst på universitet och läser väl fortfarande, rätta mig om jag har fel. Kate har också läst på universitetet eller vad det heter i England.

  Blir lite upprörd när ni jämför Sofia med Kate och även MM när det gäller studier. MM jobbade och pluggade när hon hade pojken liten och försörjde sig själv. Vad har Sofia jobbat med?


 66. Ingridsv.damtidning.se skriver: 18 december, 2012

  Att ni som kommer med negativa och kränkande kommentarer orkar…..

  De negativa kommentarerna innehåller inte en god samtalston, som Svensk Damtidning anger…..


 67. ingela skriver: 18 december, 2012

  #34 Ida

  Jag skriver under mitt eget namn Ida och jag står för det jag skriver.
  Säger som så många gånger innan hoppas att de gifter sig och blir lyckliga med varandra som herr och fru Bernadotte. Inget appanage eller andra förmåner som kungliga har ingen Nobelfest eller andra representationsuppdrag i eller utanför Sverige.

  DET är det enda jag inte gillar för jag vill inte bli representerad av en fd n-enmodell. Enkelt eller hur? Har jag rätt att tycka så eller?


 68. Marianne skriver: 18 december, 2012

  Sofia, du gör allt rätt…bevisa för de negativa skrivarna (mobbarna) i denna spalt att du verkligen gör mycket gott för de afrikanska barnen! Precis som drottning Silvia värnar du om utsatta barn….är det fel?
  Du är verkligen värd att bli prinsessa!! Var stark i kärleken till Carl Philip!


 69. Anita grasmo skriver: 18 december, 2012

  God Jul Sophia…


 70. Marguerithe skriver: 18 december, 2012

  När dessa sidor läggs ner så småningom, kommer alla inlägg att finnas kvar för alltid, som påminnelse om en okunskap och andlig fattigdom som fanns i landet på 2010-talet.

  Mona, Hege, Margaretha, Britt Persson, Rita, Trine,
  Skönt att vi är några som håller fanan högt och inte låter oss dras ned i detta träsk.


 71. monarkistSofiamedsysternLinaHellqvistpåSvenskaHjältar-galan skriver: 18 december, 2012

  Sofiamobbarna igång igen, ho ho ja…


 72. Lotta, kristdemokrat skriver: 18 december, 2012

  Jag anser inte att Sofia inte är lämplig som prinsessa som har visat naken hud, har tatueringar och har varit sambo! Sofia har lika olämplig bakgrund som Mette-Marit, jag fattar inte att folk har accepterat henne!


 73. Mary Kristiansen skriver: 18 december, 2012

  6 Lena:
  Hvilken framfart er det du spør om hoffet/hovet skal tåle.
  Hva mener du Sofia skal gi seg med?
  Ønsker du å styre hoffet og Sofia? Du er født flere hundre år for sent – du burde levd i tyrannienes tidsalder!
  Sofia gjør ingenting galt og behøver ikke spørre hoffet! ! Du er misunnelig fordi hun har mer entreprenøranda enn du o g for at hun er sammen med prinsen!!! fint at SvD skriver om prinsens venninne – hun har jo mer drivkraft enn Madeleine. Sofia bygger noe helt fra grunnen av – M har fått lagt alt opp i hånden, men ønsker å gjøre minst mulif!


 74. Vicki skriver: 18 december, 2012

  Håller med, Sofia klänning va det fulaste jag sett på lääänge !


 75. Mary Kristiansen skriver: 18 december, 2012

  # 8 Humanoria:
  Irriterer det deg
  ¤ at Sofia finnes?
  ¤ at hun til og med er prinsens venninne?
  ¤ at hun som prinsens venninne er aktuell å skrive om, som
  SvDam selvfølgelig er i sin fulle rett til å gjøre og at det er av
  interesse for leserne
  ¤ at SvDam tar hensyn til alle sine lesere, også oss som ikke
  ønsker å mobbe ved å usynliggjøre Sofia


 76. Vicki skriver: 18 december, 2012

  Hoppas Carl-Philip håller sig långt ifrån sofia !!!! Vem bryr sig om systrarna hellkvist ? Förstår inte varför SD skriver om detta i sin KUNGLIGA tidning !!! Hoppas hela Kungafamiljen kan njuta och få en skön Jul och nyår utan att sofia ska tränga sig på !
  Ful klänning modellen har !!!
  Håller med Dig Signe !!!!!!!!!!


 77. Mary Kristiansen skriver: 18 december, 2012

  # 17 Bettan:
  Det er skrevet mye om Chris`, Daniels, Kates, Marys, MMs familie før forlovelsene! Hvorfor ikke Sofias? Det er jo en potensiell familie til kongefamilien!


 78. Mary Kristiansen skriver: 18 december, 2012

  # 47:
  Kommentaren skulle være til # 13 Midnattsol:
  Søstrene til Sofia ser ut til å være oppegående damer i en liga langt over “tant maffian” her!
  Hvilke løgnaktige påstander er det du produserer? Hvem har dokumentert at alle 3 søstrene er på vei inn i kongehuset – evt. hvem skulle de bli partnere for der? Løgn og fantasi!
  # 16Tina:
  Din latterliggjøring forteller hvem du er – og det er ikke vakkert!


 79. Mary Kristiansen skriver: 18 december, 2012

  # 23 Midnattsol og 24 Rosita Enarson: Hvorfor skulle SvDam la være å skrive om Sofia?Det er den “kungliga veckotidning” som har som målsetting å skive om kongelige nyheter – og de kongeliges relasjoner er jo en del av det hele – Sofia som prinsens venninne er et høyst interessant tema – også for oss som ønsker å se hvordan hun utvikler seg!! Er det fordi du er redd for at hun skal lykkes med sitt prosjekt -det ville dere ikke like fordi dere har dømt henne nord og ned og det ville bli et prestisje ta for dere og flere andre hyener om hun lykkes! Og hvis hun endatil blir gift med prinsen – hvilket nederlag det ville være for dere? Hvem trodde MM skulle lykkes? Sofia har like stor mulighet som MM til å lykkes som prinsens partner! Det er for tidlig å avskrive Sofia! Hun er i ferd med å bygge seg opp – og det er en ærlig sak! Sofia har vendt blad! MM hadde ingen kompetanse på det området som hun har lykkes så godt på – hjelp til fattige og syke barn, HIV-AIDS, miljø-spørsmål. Hun lykkes fordi hun er interessert i å gjøre en jobb slik også Sofia ser ut til å ha en målsetting om! For meg ser hun ut til å være mer aktiv enn Madeleine!


 80. lauralanza skriver: 18 december, 2012

  Ja, man kan nog lugnt påstå att dessa två systrar (Sofia & Lina) gärna vill synas i media…


 81. Selma skriver: 18 december, 2012

  En vän som jobbar på en av våra kvällstidningar har berättat att man har granskat det mesta av Sofias bakgrund, liv och görande. Det finns saker, inte bara bilder, som är obekväma för henne, tror det bla handlar om pengar/inkomst. Tidningen sitter på infon så länge S inte är offentlig person. Om det blir förlovning avgör man huruvida det ska publiceras.


 82. Mary Kristiansen skriver: 18 december, 2012

  # 29 Birgitta: Har du fulgt med? Sofia har i flere år vært prinsens venninne og i kraft av det et tema som det er naturlig å skrive om i SvDAm. Det er flaut å måtte informere deg, men årsaken til at Sofia og søstrene er i en “kunglig tidning”, som du sier det er at Sofia har vært prinsens kjæreste i 3 år! Alle partnere av kongelige har vært omtalt i “den kunglige veckotidning” og alle andre tidninger og media!!!! Visste du virkelig ikke det???????????????????? # 33 Lilla My: Du kan jo ikke mene at man ikke kan ha et hjelpeprosjekt i de fortvilet fattige forstedene til storbyene i Sør-Afrika! Hva får deg til å tro det! Det er plass til mange flere til å gjøre en innsats der – det er en fattigdom hinsides det vi europeere kjenner til! Er du misunnelig for at Sofia har “drive” nok til å gjøre dette! Norges store skøytekonge har også flere slike prosjekter – som heter “Right to play” – hjelpe-organisasjon som han startet etter sine 3 olympiske gullmedaljer i 1994 på Lillehammer – han laget lekeplasser i slummen i Midt-Østen og Afrika. Han kjøpte fotballer og forballsko og lærte barna å leke bl a. han ble jo verdensberømt for sitt engasjement og fikk forsider i Newsweek pga det!


 83. lauralanza skriver: 18 december, 2012

  Ja, man kan nog lugnt påstå att dessa två systrar (Sofia & Lina) gillar att synas i media…


 84. Tinalill skriver: 18 december, 2012

  Hur många systrar har Sofia??????


 85. Mary Kristiansen skriver: 18 december, 2012

  # 41 Olga:
  Kritiserer du disse 3 – Helena- Ulrika- Jenny for ikke å være like usaklige som flere andre her! Disse holder seg nærmere sannheten enn mobbetantene her!

  # 42:
  De som ønsker å vite hvem prinsen omgås vil vite om Sofia og hennes familie. At SvDam skriver om de er logisk! Det er en selvfølge og skal ikke styres av de som vil usynliggjøre Sofia. Usynliggjøring er et av kriteriene for mobbing! Barnelærdom!


 86. pia skriver: 18 december, 2012

  43. “Familjen Krusell”. Kate Middleton gick efter sina första skolår i den privata “Marlborough College” i Wiltshire där hon fick högsta betyg i kemi, biologi och konst. Därefter läste hon italienska vid Brittiska Institutet i Florens, Italien. Efter utvecklingsprojekt i Chile 2001 började hon vid “St Andrews universitet, (där hon mötte prins William). Hon tog sin examen i konsthistoria 2004.
  Är det här något som kan matcha Sofia H:s skolgång i Älvdalen?
  Vad gäller Mette-Marit har hon i alla fall idogt jobbat på att förkovra sig, och faktiskt lyckats uträtta en del, även om Indienresan är mycket omdiskuterad.


 87. Mary Kristiansen skriver: 18 december, 2012

  # 19 Mona:
  Takk for ny benevnelse på Sofiahaterne her: ” Tant maffian”!
  Det oppleves saklig nok som klistrelapp på hyenene her! Takk for din nøytrale kommentar som er i skarp kontrast til tantmaffian!
  # 20:
  Britt Persson:
  Du har på en strålende måte og bedre en jeg selv kunne gjort – oppsummert og satt ord på de tankene også jeg har om dette, så jeg slipper å gjenta det! Du beskriver de kalde fakta! Din kommentar burde henges opp i glass og ramme foran alle Sofia-haterne her!


 88. Mary Kristiansen skriver: 18 december, 2012

  # 21 Rita:
  Enig i at det er usmakelig (og ondskapsfullt) av tantmaffian! De og vi kjenner jo ikke Sofia! At det finnes nakenbilder ser ut til å være mye verre enn mange andre kongeliges dumheter som kongelige over hele Europa har vært med på – jfr prins Harry, kong Juan Carlos, kong Carl Gustav. Hvorfor er ikke hun like lemplig som dem! For meg holder det også å vite at Chris forvalter agressive hedgefond, som vi vet har skapt tragedier og regelrett lurt mange mennesker og samfunn for alt de eier! Dokumentert bl.a. ved at flere el-kraftkommuner i Norge er fralurt sine framtidige inntekter, som nå er i lommene til slike som Chris. Sofias “synder” er meget små sammenlignet med det! Sofia har ikke stjålet fra noen eller gjort noe kriminelt. Nå må mobberne her begynne å sette ting i perspektiv og analysere hva som virkelig er ulemplig! Nakenhet er ikke ulovlig eller kriminelt! Men mye annet er!!!


 89. Mary Kristiansen skriver: 18 december, 2012

  “22 Hege:
  Enig! Sofia skal vite at det er kun en ondskapsfull og mobbende tantmafia som mobber og som umulig kan ha det godt med seg selv når de har så stort behov for å fornedre andre mennesker – det er noe sykt ved det! Vi er mange som ønsker deg lykke og fremgang! Og om du nå ikke får din prins – fortsett med dine aktiviteter – men ta gjerne utdanning som gir deg også formell kompetanse på det du nå har realkompetanse på! Det finnes mange hjelpe-prosjekter hvor de trenger engasjerte og aktive personer som deg – og mange hjelpe-organisasjoner betaler en bra lønn for den som vil være på plass ved de fjerne lokaliteter hvor arbeidet foregår! Dine søstre er jo velutdannede så du har bra rådgivere der! Både Victoria, MM og Haakon har tatt eksamen i utviklingsstudier, uten at de hadde erfaring, men du har jo allerede erfaringskompetansen på plass!


 90. miayahoo.se skriver: 18 december, 2012

  Herregud hon är ingen Moder Thérese heller men en enkel tös utan jobb eller yrke svensk tjej.Han kommer att göra slut C-P, för om emma inte höll måttet så gör inte denne heller.


 91. Karin Nilsson skriver: 18 december, 2012

  # 43. Kate tog examen från Marlborougs college år 2000 med högsta betyg i kemi, biologi och konst. Samma college gick William också i.
  År 2004 tog hon examen i konsthistoria, efter tre års studier på St. Andrews universitet.
  Samma nivå som Sofia?


 92. Mary Kristiansen skriver: 18 december, 2012

  # 25 Margaretha:
  Tantmafian her vet lite om det å være menneskevenn/filantrop! Antagelig misliker de seg selv så sterkt at de opplever det som en slags terapi å fornedre andre. Antagelig er de også litt misunnelig på Sofia fordi hun har mer “motor” enn de selv til å gjøre selvstendige og egne prosjekter- hvorfor ellers har de et slikt behov for å trakassere noen som de tror er litt lavere på “rangstigen” enn de selv. Innen psykologien har vi noe som kalles Schelderups hakkeorden: Når en høne som i rang oppleves nederst på rangstigen krabber forbi “middelhavsfarerene” oppover rangmessig og plutselig befinner seg på toppen av rang-pyramiden er det vanlig at denne høna får en spesielt brutal behandling av de som hun har passert! Det passer også i tilfellet Daniel, som hyenene mente var ulemplig som Victoria-gemal! De mente at han ikke kunne engelsk, var for bonsk til å bevege seg blandt hermelinerne osv osv. Alle husker vi jo det!


 93. miayahoo.se skriver: 18 december, 2012

  #43 Tack för ett gott skratt! Men du är tyvärr helt fel ute och cycklar.Nästan hela världen vet att William och Kate blev ihop vid de åren de var vid Universitet , de tom gjorde slut ett tag.De har både en magister.Mette Marit har pluggat och fött barn-varit ensam föräldrar innan hon gifte sig Kungligt. Pray tell vad har sophia gjort?


 94. Gigi skriver: 18 december, 2012

  Tiden får väl utvisa om Sofia håller.Fördöm ingen,så osakligt som
  tyvärr görs här ovan.Flera “humana” inlägg också tack o lov!
  Mette-Marit…seeee hur fint det artade sig! Kate passar lika bra.
  Ja,STÖRST av allt är kärleken,den övervinner allt,såååå visa lite
  tålamod och “tagga ner”.


 95. Maria skriver: 18 december, 2012

  Men nu får ni ge er här inne,…. Låt Sofia vara. Om Prinsen vil ha henne så ska han få henne, att hålla på att klanka ner Sofia hela tiden är inte klokt. Det är ingen som säger nått omPrinsessans va l av man. En som visar fingert åt pressen. Den karlen vill ni ha in i Kungahuset… Skandal…. Tänk en gång till…. Hoppas verkligen Prinsen gifter sig med sin Sofia….


 96. Mary Kristiansen skriver: 18 december, 2012

  # 26 Solveig Olsson:
  Sofia kommer til å klare seg fint – selv om hun ikke skulle bli gift med prinsen! Oh hun vil klare seg fint på TV – hvis det er nødvendig og når hun får mer trening! Det er bare det som skal til – se på MM – det vil også Sofia være i stand til!
  # 30 Amie – gymnas-elev:
  Navnet ditt passer til innholdet i din kommentar! Vakkert!
  Det må være flaut for de voksne mobberne her at en ung skole-elev føler at det må settes grenser for kommenteringen her. Facebook-krav. Den skriftlige brutalitet er vel uspiselig og trakassering av enkeltperson er vel også litt for grenseløs!
  De voksne er nesten alltid verst!


 97. Mary Kristiansen skriver: 18 december, 2012

  # 34 Ida C:
  Takk for en kommentar som setter Sofias mobbere dit!
  Det er godt for sjelen med slike saklige kommentarer etter mye trakassering i andre kommentarer!


 98. E skriver: 18 december, 2012

  “allt klär en skönhet “


 99. PBoo skriver: 18 december, 2012

  # 43 Familjen Krusell

  D Katherine har en universitetsexamen, precis som exv. P Madeleine som har en fil.kand.examen inom kulturhistoria, etnologi m.fl. ämnen samt därtill vissa kurser på magisternivå, och KP Mette-Marit har studerat på universitetsnivå (andra kan hennes utbildningsbakgrund bättre). Varför komma med lögner? Eller vill ni påstå att er vän har studerat, tagit en högskole/universitetsexamen (motsvarar minst 3 år på heltid)? Att jämföra Sofia med de kungliga du/ni gjort blir oförskämt mot dem som har studerat och tagit sin examen, det kräver uppoffringar och hårt arbete! Jämföra foton o sola toppless på badstrand, som vissa gör, är lika sjukt!


 100. Eva skriver: 19 december, 2012

  # 43

  Nej, där har du helt fel. Sprid inte sådana lögner, utan ta reda på fakta. Det är ljusår mellan dessa.


 101. Lisa skriver: 19 december, 2012

  Chris visade fingret för 2 veckor sedan.Det tycker jag sänker honom.Såg aldrig Daniel göra det och har inte sett Sofia göra det heller.Glöm inte att fingret är visat rakt till svenska folket eftersom det var till en fotograf.Han är rökt för all framtid hos mig.Sofia må ha varit spritt språngande naken men visar i alla fall inte fingret åt mig som läsare av tidningen.


 102. Ken skriver: 19 december, 2012

  Til 43. Mette-Marit har en Mastergrad fra handelshøyskolen i Oslo. Tror ikke Sofia eller Kate har det, men de er fortsatt unge og har mange muligheter fortsatt!


 103. Marie skriver: 19 december, 2012

  Vi har ju inte sett Sofia och Carl Philip tillsammans på ett tag. Man vet inte riktigt vad som händer och hur det står till i förhållandet. Vi vet ju alla att det inte blir något bröllop för dem 2013. Tyvärr så tror inte jag heller på det där “projektet” det känns inte ärligt på nåt sätt


 104. Sabine skriver: 19 december, 2012

  Højst besynderligt , at de personer, der kritiserer, at SD
  skriver om Sofia ikke var fremme med kritik, da her blev
  skrevet om Kate og Charlene i årevis, for slet ikke at tale om
  Pippa Middleton, Chelsy osv. osv….
  Og det lader også til, hvis man læser andre hjemmesider
  tilhørende ugeblade/tidningar, at det kun er i dette
  kommentarfelt, at hun omtales som n-model…. andre
  velbegavede mennesker dømmer ikke en for tid og evighed
  for en ungdoms dumhed!!!


 105. Pensionär skriver: 19 december, 2012

  Visst har det väl skrivits om Chris innan förlovningen utan att det har kommenterats. Vad är skillnaden?


 106. Humaniora skriver: 19 december, 2012

  77 – Mary Kristiansen! – Du insinuerar, generaliserar mm!
  Påstår t ex att jag och ett flertal andra personer här är sk Sofia-hatare??!! På vilka grunder?? Jag känner icke denna Sofia H,
  därför kan jag icke känna hat eller liknande. “Hat” är dessutom
  ett starkt uttryck som jag själv undviker i min vokabulär!!
  Jag respekterar Sofia H som person, vilken som helst, har inte heller ingått el ingår i det sk drev gentemot henne som person,
  som delvis förekommit här på forumet!!
  Som sagt öva saklighet och påstår icke något som du saknar
  grund för!!


 107. Ida skriver: 19 december, 2012

  Mary K: Gider du VENLIGST lige læse min kommentar en
  gang til.
  Måske skulle du sætte din skriveaktivitet lidt ned, så du når at læse, hvem, der skriver hvad!
  Jeg skriver, at jeg blæser/struntar i Sofias fortid – og “møder” hende, der, hvor hun er nu! (Og kan tilføje, synes hun gør
  et større arbejde/indsats end fx Madeleine, men respekterer også hendes arbejde i WCF. )
  Ingela: det var Emma_H, som bruger mange navne,
  det ses, fordi hun ofte, som Mary K har så travlt. Emma, så
  hun ikke når at skifte avatar, kun navn. 😉


 108. tina skriver: 19 december, 2012

  TILL SVD. DET FINNS RADER HÄR OVAN SOM NI BORDE TA ER EN NÄRMARE TITT PÅ NÄR DET GÄLLER ATT DELETA TEXT!!


 109. pia skriver: 19 december, 2012

  Ni som vädjar om att Sofia H. ska lämnas ifred, kan tänka på hur hon själv bara önskar att bli uppmärksammad. Hon vill vill varje pris synas och bli omskriven. Det värsta som skulle drabba henne är att ingen bryr sig om henne. Själv struntar jag totalt i henne så länge hon inte försöker att bli prinsessa.


 110. Heléne skriver: 19 december, 2012

  Huu ! Vilken ful klänning ! Det känns som Sofia försöker och försöker göra allting rätt och vara alla tillags, så hon kan bli accepterad av den kungliga kretsen. Hon hade ökat sina chanser genom att vara sig själv och utstråla en naturlig självsäkerhet.
  Tyvärr blir allt bara så fel .Talesättet att om man vill något FÖR mycket , så går det inte. Man bör då ta ett halvt steg tillbaka och få en liten distans, så går det bättre.


 111. kim skriver: 19 december, 2012

  Till er som kallar kritik av föremålet för mobbing och samtidigt far med osanningar.
  Det hela är väldigt enkelt , vi vill helt enkelt inte bli representerade av en outbildad n…modell!
  Lär er att skilja på sak och person och blanda inte ihop korten.
  Hur gärna ni än vill att hon ska vara akademiker som de andra så blir man inte det med en 2-årig linje.
  Hon har ett ovanligt förflutet som tyvärr aldrig går att sudda bort!


 112. Sthlm skriver: 19 december, 2012

  Visst tar hon efter sin prinsessidol, Madeleine, då det gäller dyra klädval. Nu får nog Svensk Damtidning ligga i om det ska funka med Ehnboms “plan”. Om inte Silvia och Daniel har bestämt sig för att peppra Carl Philip att ta Hellqvist till sin gemål så lär det nog inte bli så enkelt i fortsättningen. Carl Philip har med stor sannolikhet ingen brådska till altaret.


 113. Lisa Lusth skriver: 19 december, 2012

  Om Prinsen och Frk Hellqvist vill gifta sig borde det gå att lösa på bästa och svenskaste sätt. De gör som majoriteten av unga nygifta svenskar och behåller sina respektive namn även efter vigseln. Då kan HKH Prinsen fortsätta att representera på egen hand och Fru Hellqvist jobba vidare som privatperson med sitt projekt.


 114. py skriver: 19 december, 2012

  Sluta genast att racka ner på Sofia.nu!!!! hon har sköt sig väldigt bra.jämfört med Chris.en mogen man .visar inte finget så där.så racka ner på honom i stället. han blir inte långvarig i kunga famijen sanna mina ord! granska er själva i stället.det luktar långt av avundsjuka.kanske vill ni ha Carl philip?glöm det.han vill inte ha er. så lägg ner all mobbning nu!!! skäms så in i bomben för er!!! trevlig onsdag alla! py.


 115. molly skriver: 19 december, 2012

  bästa.IdaC34/ finns 1 sv ordspråk citat:”sköt dig själv & skit i andra” Rekommenderas efter.ha läst Ditt arroganta personliga påhopp Riktat mot “Ingela” “EmmaH” och mig “Molly” (som ibland anger mitt smeknamn=”MY” för att mitt inlägg EJ ska BLANDAS IHOP med andra befintliga svd-skribenters åsikter: “my”,”lilla my” “molly” om än m egen färgsymbol

  Du stör Dig på att ingen av oss_3 ännu kommenterat DENNA artikel men texten ovan är (Hellqvistarnas´s PPprojekt) Helt Ointressant – då varken läser jag/kommenterar jag! Innan Du fortsätter smäda andra här…betänk 1/ åsiktsfrihet 2/att SvD har egen Moderator & 3/ett sunt debattklimat via “Bemöta andra som Du själv vill bli bemött” är bästa sättet


 116. Marguerithe skriver: 19 december, 2012

  Mary Kristiansen,

  Det bästa vi kan göra är att sluta skriva här. Det har blivit en alldeles för låg nivå på kommentarerna så det känns ovärdigt att bemöta dem. Dessutom hör man ingenting ute i det svenska samhället om fenomenet Sofia överhuvudtaget. Inget som heller diskuteras i Sv Rojalistiska föreningen.
  Vissa kommentatorer här vill ju dessutom försöka påverka tidningen att skriva om dem man vill. I andra tidningar i Sverige tas liknande kommentarer om enskilda människor bort direkt.


 117. liljan skriver: 19 december, 2012

  Men HALLÅ!!! Om nu Sofia MÅSTE ha utbildning för välgörenhet, vad har då Prinsessan Madeleine för utbildning i detta ämne????? Tror Sofia har mer verklighetsförankring än Madeleine som medmänniska. Lycka Till Sofia med dina projekt.-


 118. Mini skriver: 19 december, 2012

  Vi förfasas över det som sker i bl a GBG, bilder och hot … ungdomar, Instagram , Facebook, upplopp mm.

  VAD sker HÄR? De flesta ger sig verbalt på en ung oskyldig kvinna, känner ni denna Sofia väl? Privat? Tror inte det va? DÅ skulle ni säkert skriva annat.

  FY VILKA MÄNNISKOR MÅNGA AV ER ÄR!


 119. Mini skriver: 19 december, 2012

  Och NEJ, jag känner inte Sofia, tillhör inte hennes familj men jag har empati, jag är en vuxen kvinna på snart 62 år och skulle aldrig tillåta mig falla så djupt att helt förkasta/förtala en medmänniska jag inte alls känner.

  Men jag kan tro och det är att p gr av Madeleines förlovning & bröllop så ligger prinsen & Sofia lågt.

  Äktenskapstycke är något som prinsen & Sofia har och må de snart få sin tid att bli lyckliga!


 120. Solnedgång vid Kalmarsund skriver: 19 december, 2012

  Läste inte Mette-Marit planlöst och mest flummiga kurser innan hon blev kronprinsessa, hon skärpte till sig när hon blev kronprinsessa och började läsa “fina” kurser!


 121. Kristine, Oslo skriver: 19 december, 2012

  # 120. Mette-Marit var muligens llitt planløs en periode under ungdomstiden, men flummige kurser har hun aldrig befattet seg med. Under gymnastiden var hun et år utvekslingsstudent ved et college i Australia. Etter gymnaset startet hun på ingeniørstudier ved Høyskolen i Agder, men hun avbrøt disse studier etter en tid. Dette er det litt planløse i hennes studier. En tid forbedret/ tok hun opp noen fag ved det private gymnaset Bjørknes, med tanke på videre universitetsstudier. Deretter tok hun fag ved historisk-filosofisk fakultet ved Universitetet i Oslo både før og etter at hun traff kronprinsen. Under deres år i London tok hun utviklingslands-studier, med spesialisering innen HIV/AIS-problematikken. Til slutt har hun nå avlagt en magister ved Handelshøyskolen Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) i Oslo.


 122. Liina skriver: 19 december, 2012

  116
  Håller med dig.
  Tycker om Svensk damtidning men har slutat att läsa här för det mesta.
  Pga att de godkänner så många låga kommentarer, kränkningar mot en person. Man kan inte styra hur andra människor fungerar och hur lågt de sjunker. Elakheter rakt av. Men man kan styra vad som godkänns att skriva. Riktigt lågt.


 123. ingela skriver: 19 december, 2012

  £101 Lisa

  Snälla ni som tjatar om Chris visade finger åt pressen har ni redan glömt bort att prins Daniel gjorde exakt samma sak till MM och detta hamnade också i tidningen. Stort raballder då med.

  Lägg nu av detta skitsnacket om Chris eller ta även in Daniel i detta.
  Har han också sjunkit i era ögon????


 124. Mary Kristiansen skriver: 19 december, 2012

  # 43 Familien Krusell, # 49 Sandra og flere: Har du hørt om formell og uformell kompetanse, teoretisk og erfaringsbasert kunnskap/kompetanse Hvorfor er dere kun opptatt av de som har lest bøker – men ikke brukt kunnskapen i praksis! Sofias erfaringer fra sin og venninnens hjelpe-organisasjon på plass i fattige bydeler i Sør-Afrika er også en viktig erfaringskompetanse: Hun må jo være i besittelse av en del egenskaper som er viktige, – og som hyenene her ikke er i stand til å verdsette eller identifisere! Den enorme latterliggjøring, nedvurdering som Daniel ble utsatt for fordi han ikke hadde akademisk utdanning, sier alt om hyenene her!! Og nå gjentas det på Sofia! Kate synes totalt å mangle erfaringskompetanse. Den dårligst utdannede, inngiftede kongelige – prinssesse Diana – hadde også – som Daniel – og MM MYE HANDLINGSEVNE, og som også Sofia ser ut til å ha. Kate og Madeleine ser foreløpig ikke ut til å eie mye kreativitet og handlingsevne, til tross for akademisk utdanning! Hva har disse to damene initiert til tross for at de har hatt all verdens mulighet for å definere egne fokusområder, som ambisiøse, moderne, velutdannede, selvstendige kvinnner burde ha motor nok til å være i stand til?De er jo mest kleshengere – og gjør bare det de blir pålagt! Mye akademisk lærdom blir til død kunnskap, når det ikke tas i bruk!En kjent norsk entreprenør og milliardær, sier at lange utdanninger ofte gjør mennesker konforme, mister kreativiteten og dristigheten!


 125. Singoalla skriver: 19 december, 2012

  1. Varför skulle man behöva utbildning för att bli prinsessa? Det är inget yrke! Det är en titel som man föds till eller gifter sig till.

  2. Varför tjatar ni om att ni inte “vill bli representerade” av Sofia elelr Chris. Ni blir aldrig representerade av dem. Ni representeras bara er själva, och skämmer ut er genom mobbing och påhopp.

  3. Sofia tillhör kungafamiljen, om än inofficiellt, så länge hon är sambo med prinsen. Har ni själva inga sambor i familjen?

  4. Jag tycker inte heller att det var så välbetänkt med de där fotona, dokusåpan etc. Men det var då och nu är nu. Den som aldrig gjort några misstag har aldrig gjort något alls. Det kungen gjorde (om han gjorde det!) var värre. Samt andra infödda kungligheter, Charles av England inte minst. Sofia har inte gjort något brottsligt eller ohederligt. Hon har ändrat sig och det räcker. Sluta tjata om det! Man blir så trött på detta tjat!

  5. Sofia, om du läser här, vilket jag hoppas du inte gör – bry dig inte om allt tjafs! Det är en liten klick som går igång på detta. De flesta av de svenskar som över huvud taget bryr sig om monarkin (och de flesta bryr sig inte det minsta) kommer att välkomna dig.


 126. Mary Kristiansen skriver: 19 december, 2012

  # 90 mia: Innerst inne er vi alle enkle tøser. Verden ble ikke bygget opp av akademikere!!! Norges to viktigste statsminstre etter krigen var veg-arbeidere! De la grunnlaget for vårt velferdssamfunn,i likhet med Tage Erlander i Sverige, Uhro Kekkonen i Finland og Jens Otto Kragh i Danmark. Det er våre felleskapsløsninger fra A til Å som gjør Skandinavia UNIK!.hvor kommer denne overfokuseringen på akademiske utdanninger – når førstehjelperne i samfunnet er alt annet enn akademikerne! I mitt forrige yrke som planlegger i en av Norges største bedrifter – skulle jeg også planlegge relevant kompetanse til de forskjellige fagområdene i virksomheten i en av de store driftsavdelingene og det irriterte meg inderlig å måtte tråle hele Norge for å få tak i de samfunnsviktigste yrkene, som min samfunnsnyttige virksomhet var så avhengig av! Handlingsevne, kreativitet, initiativrikhet osv. så vi alltid etter. Jeg ble alltid skeptisk når vi fikk arbeidssøkere med lang akademisk utdanning uten noen realkompetanse og erfaringskompetanse! Tror ikke vi ansatte slike som ikke kunne dokumentere at de var i stand til å bruke sin fagutdanning! Vi valgte nesten alltid de som kunne vise til praksis på sitt fagområde! Hvorfor tror enkelte her at man på død og liv må ha akademisk kompetanse for å være kongelig partner! Diana, Daniel og MM hadde ingen lange akademiske utdanninger og er minst like verdifulle i kongehusene som akademikerne – og hvem av de kongelige akademikerne har utmerket seg mer enn de uten akademisk utdanning?


 127. Mary Kristiansen skriver: 19 december, 2012

  # 101 Lisa:
  Kan du da forstå all den mobbing/fornedring/trakassering/latterliggjøring som Daniel var utsatt for her av kommentatorene her? Flere av de er her fremdeles.
  Og hvorfor har ikke Chris blitt utsatt for det samme?
  Er han fra en altfor “fin” familie til at han kan mobbes og plages som Daniel – en slags klassejustis? Det samme opplever jo Sofia nå! Og MM! Mens det ikke sies mye om Harry, kong Juan Carlos og Carl Gustavs dumheter som jeg mener er så mye verre!


 128. Anna Cederberg skriver: 19 december, 2012

  projekt playground och dess grundare gör inga unika insatser i jämförelse med många andra mindre organisationer.Det unika är att de skickligt nyttjar den draghjälp det ger att gå via kungafamiljen. Det ger full pott i PR -utdelning till ringa insats och publiken (tidningen) faller i beundran. Det finns många organisationer ute i biståndsarbete där engagerade ungdomar arbetar som volontärer eller biståndsarbetare och gör storartade insatser men de hamnar aldrig på vimmelsidor eller blir beundrade som välgörare.Där finns ju ingen prins i bakgrunden!


 129. rasmus skriver: 19 december, 2012

  110# Instämmer i varje ord vad du skriver!


 130. miayahoo.se skriver: 19 december, 2012

  C-P kommer att göra slut sanne mina ord.Precis som han gjorde med emma.


 131. Maggan skriver: 19 december, 2012

  # Iw har du inte följt med är det någon dom har kollat så är det väl Sofia, dom har inte gjort annat än klagat på hennes liv som mer eller mindre tonåring, det vore bättre att följa upp den där Chris en gammal gubbe som beter sig som ett barn, pekar finger och vet inte hur man ska bete sig när man har valt att slå sig samman med kungahuset,gör han detta för att få reklam eller vad är frågan om.


 132. Eva skriver: 20 december, 2012

  MM är både intelligent, smart och sympatisk som kronprinsessa. Dessutom är hon en älskad hustru, fantastisk mamma till tre barn och en underbar dotter, svärdotter och svägerska.

  Tack MM, du är en förebild för alla!


 133. Mona skriver: 20 december, 2012

  #110 Helen hur grundar du dina påståenden?
  Sofia intervjuas aldrig, skulle Sofia inte få gå på en offentlig gala utan att du ska kritisera henne. Helene det är väl inte Sofias fel att tidningar skriver om henne.
  Har du bevis för dina påståenden om att hon vill synas.Eller är det du som tar på dig fel glasögon och ser saker som inte existerar.
  ‘Det är trakasserier och förtal Helene tänk på det. Du får yttra dig men skriv sanning och inte påhittat tjafs.


 134. PBoo skriver: 20 december, 2012

  Visat fingret mot paparazzi har bl.a. födda kungliga gjort – så den än så länge helt privata Chris O’Neil ligger rejält i lä! Och inte har vi än så länge fått se honom klä av sig naken – som andra både födda och ingifta kungliga har gjort! Att visa fingret, klä av sig naken privat, sola toppless m.m. går absolut aldrig att jämföra med att mot betalning klä av sig naken och fotas i olika s.k. herr-magasin m.m. Ju mer flera av er skriver detta, desto mer motstånd kommer Sofia möta – då ni far med osanning om hennes tidigare utbildning! P Madeleine arbetar heltid vid det av Drottningen startade WCF! Att felaktigt kritisera detta hjälper inte S!


 135. PBoo skriver: 20 december, 2012

  # 117 Liljan

  P Madeleine har en fil.kand.examen, vilket motsvarar 3 års heltidsstudier där det krävs minst 3 terminers heltidsstudier i ett och samma ämne samt minst en uppsats som motsvarar en halv termins studier, därtill har hon bl.a. ledarskapkurser och kurser om barn/ungdomar på magisternivå – allt detta har hon självklart nytta av i sitt arbete som projekthandläggare vid det av Drottningen startade och internationellt mycket uppmärksammade World Childhood Foundation. Utbildning har man alltid nytta av och det härliga med utbildning är att den aldrig är tung att bära!


 136. Ida C skriver: 20 december, 2012

  #115 Emma_H/Molly
  Det varmer i en kold tid, at se søskendesammenholdet i familien Hellqvist – håber at Sofia og Carl Philip får samme støtte fra den kongelige familie.
  Hvorfor lyver du, der ligger jo begge ovennævnte navne med samme avatar under anden tråd.
  Afsløringen må have ærgret dig, da den dukkede op, men den ligger et sted her, som bevis!!! Og nej det er ikke “Ingela Emma_H”, som du forsøger at skrive, men “Emma_H/My/Molly”!
  Det er vel ikke arrogant at påpege sandheden, “Molly”? 😉


 137. Annette skriver: 20 december, 2012

  Her beundres og skriver næsten ærbødigt om to af de mest uudannede person, som er blevet gift ind i kongehusene: Lady Di og Charlene W. Begge til, hvis skæbner ikke have villet det anderledes, at være deres landes “første damer”.
  Ingen af dem havde nogen form for uddannelse overhovedet, var blot medhjælper i en børnehave… og ingen af de to gjorde/gør nogensinde noget for at videreuddanne sig, som fx MM.
  Sofia har en 1- årig yoga-uddannelse, har undervist i det og taget initiativ til PP … det er mere end mange andre har gjort ved 25 årsalderen. At hun også har deltaget i PH og været nøgenmodel en periode… det kan vist kun genere på 2000-tallet i et stadigvæk provinsielt Sverige!


 138. Olga skriver: 20 december, 2012

  Till bästa Mary Kristiansen
  ( N 73,75,77,78,79,82,85,87,88.89,92,96,97,124,126,127 ) – Det är slitsamt säkert för Er att kommentera varenda skribent , i varenda artikel i lilla Sverige under detta redan hårdbelastat jultiden …
  Här försöker man kommentera artikel-innehållet , inte varandras åsikter , det fortfarande tillåtet att tänka själva och lite olika förresten i landet Sverige ; och vi flesta försöker anstränga oss lite och skriva på svenska här också…
  Kom gärna med något ny och intressant information , fakta , men alla goda råd angående en eventuell svenska prinsessa kan man behålla för eget kungahus faktiskt…


 139. PBoo skriver: 20 december, 2012

  # 101 Lisa

  Nej Sofia visade bara allt annat! P Daniel – förvisso på skämt men ändå – visade fingret till KP Mette-Marit, P Harry har visat fingret åt media och enligt ditt sätt att se det då även läsarna. Finns massor med exempel. Angående Chris tycks bilderna av klädsen att döma vara från FÖRE FÖRLOVNINGEN. När det gäller infödda och ingifta och blivande ingifta kungliga ,då tar jag hellre och ser på ett finger mot äckliga paparrazi än en n-n kvinna/man – förutom högklackade skor – i utmanande poser och med i min smak fula tatueringar! Men smaken är som baken delad!


 140. Sussie skriver: 20 december, 2012

  Olga , TACK ! Jag läser iof aldrig ovannämdas kommentarer längre .


 141. PBoo skriver: 20 december, 2012

  # 127 Mary Kristensen

  “Og hvorfor har ikke Chris blitt utsatt for det samme?” Massor som här är totalt hysteriskt upprörda över ett pekat finger till äckliga paparazzi! Det tycks vara värre än att någon varit i n-nbranschen sen omyndig o ca 10 år framåt! Det intressanta är att alla ni som försvarar denna bransch, i och med försvaret av Sofias val, ni tycker trots allt innerst inne att bilderna inte är okej, det frakommer ofta på olika sätt, ni försöker “neutralisera” dem o få dem att verka “naturliga” men ni vill samtidigt att de inte visas – logik?! Du drar jämt in o mobbar P Madeleine, o nu Chris. Varför göra skillnad på folk och folk? Är de med utbildning/egen inkomst mindre värda?


 142. Tina skriver: 20 december, 2012

  139.
  Tack Olga och God Helg..!


 143. signe skriver: 20 december, 2012

  SELMA “81”
  Tycker din kompis på kvällstidningen kan avslöja det hon vet nu om sofia för ju tidigare och ju mer sanning so kommer ut om denna obildade tej ju bättre !!!! ……..det kan ju vara viktig info för både Kungaparet och regeringen att få !!!


 144. Titti skriver: 20 december, 2012

  Naturligtvis skall vi ha krav på CP som är prins av Sverige. Senast är det just prinstiteln som CP använder när han nu överklagar sitt bastubygge. Men för den skull kan man lugnt och sakligt diskutera.inte häva ur sig en del alltför olämpliga ord.

  All den här diskutionen om Sofia H gäller faktiskt uppdragen som Sofi H KANSKE kommer att få. Arbetsgivare är VI och Sverige.
  Representationen för Sverige och kungahusets vara eller inte vara.

  Det gäller ett jobb inom diplomatien. Vilka krav ställes på en person som söker en sådan tjänst den normala vägen? Personprofilen?
  Sista tidens utfall visar ännu mer att det här är inte lämpligt. Det hela är en skymf mot alla de människor som arbetar ideellt med välgörenhet vid sidan om sitt normala jobb.

  Svenska Hjältars gala och så kommer systrarna Hellqvist på första titelbladet. Vart är vi på väg ?


 145. Emma_H skriver: 20 december, 2012

  M_34 skrev att S “aldrig intervjuas” varsågod ex på Intervjuer:
  Ss Misstag att ej TackaNej då en AB-journalist ville veta “allt” om mötet m J Jameson i Las Vegas” är ngt som stjälpt snarare än hjälpt TrovärdighetsUppfattning av SHs Prinsess-Yrkespotential
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/dokusapa/article12100027.ab
  https://asa.svenskdam.se/nar-jag-traffade-prins-carl-philip-och-sofia-hellqvist/
  http://news.silobreaker.se/sofia-hellqvist-i-stor-intervju-i-holknekts-tidning-5_2265991084502941696
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15251521.ab
  https://kungligamodebloggen.svenskdam.se/veckans-intervjuer/
  https://www.svenskdam.se/2012/06/carl-philip-och-sofias-mysiga-sommarkvall/
  https://vimmelprinsessan.svenskdam.se/harligt-snack-med-sofia-hellqvist/
  synd att S ej följde DW o höll sig borta fr media, för sin egen skull


 146. LaPerla skriver: 20 december, 2012

  Mary Kristiansen:

  Du tar denne Sofia-greien ganske personlig, gjør du ikke?

  Må si du gjør det flid med å svare majoriteten av “Sofia-motstanderne”, det skal du ha…

  Men kutt ut den bås-settingen litt da, det går an å være kritisk og ha en mening basert på fakta om denne damen, uten å bli kalt Sofia-hater.


 147. kim skriver: 20 december, 2012

  142
  Varför inre göra samma sak och granska Chris?
  Han kommer från en bärgad familj.
  Han har en anselig akademisk utbildning.
  Han har och har haft ett avancerat jobb
  ,han tjänar pengar.
  Han är van att röra sig i de rätta salongerna.
  Han talar och kan kommunicera med substans.
  Han har ej 2.årigt gymnasium inte heller jobba som n-enmodell under 10 år .Kommer från New York inte Älvdalen.


 148. Lena Ekelund skriver: 20 december, 2012

  Sofia har dom prinsesskvalitér som krävs, hon är en snygg klädhängare, det räcker gott!


 149. Helena, sjukpensionär skriver: 20 december, 2012

  OK ,Mette-Marit var en västing som ung men det är länge sedan nu!


 150. Inge L skriver: 20 december, 2012

  #145 Titti
  “Vart är vi på väg ?” kanske ind i virkeligheden anno 2013 !

  # 142 PBoo mener du, at Chris er et værdigt kommende medlem af det svenske kongehus ??? … Sikkert – du går altså ind for udnyttelse af fattige mennesker i u-landene, så Chris kan få få flere millioner ind på aktiekontoen og så skænke lidt til WCF til glæde for Madeleine, svigermor og beundrerne her.
  For nogen lugter penge ikke – uanset hvordan man er kommet i besiddelse af dem. Det stemmer ellers ikke overens med din holdning til fx surrogatmødre i netop de fattige lande!
  PBoo, moral er godt — dobbeltmoral er dobbelt så godt, ikke ?


 151. Maryou skriver: 20 december, 2012

  Singoalla, just det varken Chris eller Sofia representerar oss. Dom representerar sig själva den överklass dom tillhör.


 152. Mary Kristiansen skriver: 20 december, 2012

  # 81 Selma:
  Tilsvarende ble sagt om MM! Men hvs skjedde?


 153. Mary Kristiansen skriver: 20 december, 2012

  # 106 Humaniora:
  jeg har ikke påstått at alle er Sofiahatere, det er jo mange her som ikke deltar i traksseringen-fornedringen-mobbingen av Sofia!
  Men de som gjør det – er det jo mange av, og det er uforståelig uforsonlig og en evig og kronisk fordømming av Sofia fra disse – av og til grensende til psykopatisk forfølgelse fordi det er så langvarig og hardhendt!


 154. Mary Kristiansen skriver: 20 december, 2012

  # 107 Ida C:
  Unnskyld hvis jeg regnet deg til feil kategori.
  Ellers helt enig med alt du sier!

  # 109 Pia og 110 Helene:
  Hvordan vet dere dette? Kjenner dere henne?


 155. Mary Kristiansen skriver: 20 december, 2012

  3 111 kim:
  Hun har jo ikke verre “forflutet” enn prins Albert, kong JUan Carlos, Carl Gustav, prins Harry! alle de bør jo ikke tilhøre kongehuset lenger med sitt forflutet!


 156. PBoo skriver: 20 december, 2012

  # 151 Inge L

  Självklart kan generellt banker- och finansbolags handel och vandel ifrågasättas och diskuteras, där dessa generellt har orsakat mycket av de ekonomiska kriser vi har idag runt om i världen. Problemet är också tidigare nationalekonomers syn på ekonomin där de utnyttjar teoretiska modeller som däremot inte alltid stämmer med verkligheten. Exv. en av de tidigare nobel-pristagarna har nyttjat dessa modeller, där de inte har räknat in banker/finansbolag och därmed misslyckats med att förespå ekonomiska kriser, en ekonomi som varit rådande i USA och som Europa importerat. Chris exakta affärer är jag däremot inte insatt i.


 157. Mary Kristiansen skriver: 20 december, 2012

  # 116 Marguerithe:
  Du har et poeng der!


 158. Mary Kristiansen skriver: 20 december, 2012

  # 120 Solnedgång vid Kalmarsund:
  Hun skjerpet seg før hun traff kronprinsen!
  Hun hadde jo både vært utvekslingsstudent i Australia, startet sin ingeniørutdanning på Agder Universitet – før hun dro på rave-party til Oslo i ett år, så fortsatte hun på Bjørknes og startet studier på Universitetet i Oslo før hun traff kronprinsen. Det var ikke “flummiga” emnen!


 159. Mary Kristiansen skriver: 20 december, 2012

  # 121 Kristine:
  Er magister i Sverige det samme som Mastergrad i Norge?


 160. Mary Kristiansen skriver: 20 december, 2012

  # 128 Anna Cederberg:
  Det behøver ikke være noen spektakulær innsats. Det holder med at de gjør en innsats i fattige bydeler hvor den enorme fattigdommen finnes. Og der burde vært langt flere av Sofia-type organisasjoener i fattigbydeler over hele hele verden!
  # 139 Olga:
  Det er ingen kommunikasjon uten at vi diskuterer med hverandre også! Det er min hensikt!


 161. Mary Kristiansen skriver: 20 december, 2012

  # 140 PBoo:
  At Daniel under VM i Oslo på vennskapelig vis viste fingeren til MM kan jo ikke sammenlignes med de som viser fingeren som en “kyss meg bak-hilsen” til noen man ikke liker, er jo i en helt annen liga. Det var jo bare i Sverige det ble slått stort opp. Vi så jeg de vennlige ansiktsuttrykkene og trivselen på lekteren/tribunen mellom kronprins(esse)parene. Daniel svarte nok på en ertende kommentar fra MM!


 162. ingela skriver: 21 december, 2012

  #152 Maryou

  Vilken överklass tillhör Sofia? Snälla jämför inte Chris och Sofia finns inte en siffra som stämmer där.

  Han har en mycket bra utbildning jobbar försörjer sig själv men vad har Sofia? Ingen utbildning inget jobb och försörjer sig troligtvis inte sig själv.


 163. PBoo skriver: 21 december, 2012

  # 162 Mary Kristiansen

  Min # 140 var ju inte till dig – däremot min # 142!


 164. Kerstin Bergström skriver: 22 december, 2012

  #64 Birgitta Varför skulle inte Lina bli on´mnämnd?Hon arbetar också i projektet,Lilla syster Sara ska doktorera i beteendevetenskap på psykologiskainstitutet.Snacka om att få material på dessa sidor,HA;HA!
  #81Selma o#144 Signe.Är det din vän som skrev i Kvällstidning i början av veckan att de separerat och C-P gick ut i Klick i fredags och demitera.Kvällstidningar måste man ta med en nypa salt.HAR NI inte lyssnat på TV om upploppen i GBG vad pölisen hade att säga om internet? Vem som helst kan öppna ett FB-konto i en annans namn och skriva vad som helst.


 165. Kerstin Bergström skriver: 22 december, 2012

  #59 Britt Persson Det du skriver är mycket bra.Det är inte bara Sofia utan hennes familj också som de ger sig på utan även medskrivbenter som står på hennes sida.(jag är pensionerad psyksyrra)Det är kontentan av att regering på 1980-talet så gott som skrotade psykeriatrin.Det har blivit ett ordentligt bakslag på det.Vi ser vad det har lett till i vårat samhälle.Det är för bedrövligt.


 166. Susanne skriver: 22 december, 2012

  En sak är säker.Om prinsen förlovar sig med Sofia så kommer alla gamla bilder på henne på nytt florera i hela världen.VAD hände egentligen i Cannes när prinsen började slåss. VAR det så att några hånade prinsen för hans val av fästmö.? Kanske halade de upp några bilder på henne ur fickan? Hursomhelst kommer dessa bilder inte att kunna raderas ut som andra ungdomssynder .Jag har inget mot Sofia. Söt tjej och verkar snäll. MEN hennes förflutna kommer ifatt henne. Sådan är mobben….


 167. Eva skriver: 22 december, 2012

  #165 Kerstin Bergström
  Det handlar inte om att “hata” Hellqvist som person, utan om att anse att en person med hennes bakgrund, inte är lämplig som prinsessa, man måste skilja på sak och person. Däremot tycker jag att den fixering, som du tycks ha, kring det här forumet, verkar osund. Att bemöta andras åsikter med att antyda att de som inte har samma åsikt som du så skulle de vara “psykiskt sjuka? Vad ska man svara på ett sådant märkligt inlägg? Kanske att du borde fundera på något annat, att det skulle göra dig gott att släpp de här tankarna på Hellqvist ett tag.


 168. matilda skriver: 22 december, 2012

  Efter att ha läst alla kommentarer här tänker jag. . .
  Vill bara ge en stor, varm kram till lilla Sofia, oavsett vilka villovägar hon har vandrat på.
  Vill även ge en värmande kram till alla arga, sura, bittra för att de ska tina upp och finna sin egen lycka utan att behöva ondgöra sig över andra.
  /Peace, love and undestanding/


 169. annica skriver: 23 december, 2012

  Ett vänskapligt råd till Mary Kristensen:

  Om du skrev färre, kortare och mindre upprepande inlägg kanske någon t.o.m skulle orka läsa dem och inte bara scrolla förbi.. 🙂


 170. annica skriver: 23 december, 2012

  Mary Kristiansen, ska det vara. Ursäkta


 171. Marguerithe skriver: 23 december, 2012

  “169” matilda,
  Fint skrivet av dig! Vi kan hoppas att Sofia får en jul omgiven av sin egen familj och folket i Älvdalen som “håller om” henne. Samma bittra människor som ondgör sig över henne här, är exakt desamma som ondgör sig över nazismen utan att förstå att de själva deltar i just nazism. Vi kan se vad svensk politik har åstadkommit med folk under de senaste decennierna.


 172. Kerstin Bergström skriver: 23 december, 2012

  #168 Eva Nu är du där igen.Kan du se att jag använt ordet hat eller pekat ut ngn??Du tog tydligen åt dig.Jag läser faktiskt dina insändare också.Sedan i okt.har du vid flera tillfällen skrivet att de har separerat och du trissa andra att skriva lika.Nu gick C-P ut i fredags och demitera ryktena.Vem ska tagga ner??Om du tar åt dig det är upp till dig.Det som du påstår respektera andras åsikter har jag ej sett på dessa sidor,när andra frågar medskribenter vad har du innanför pannbenet eller vilken planet kommer du ifrån??Är det okey.??Jag kommentera #59 precis som ni andra gör mot varandra.


 173. Kerstin Bergström skriver: 23 december, 2012

  #169 matilda Kram till dig,man ska vara rädd om varandra.Tiden är kort här på jorden och går mycket fort.GOD JUL PÅ DIG!!
  GOD JUL TILL MARGUERITHE,MINI, SINGOALLA,LIINA ,PENSINÄR och NÅGRA FRÅN VÅRT GRANLND NORGE m.fl.
  GOD JUL SOFIA OCH C-P:


 174. "Bibbi" skriver: 23 december, 2012

  Fortfarande samma kärringgnäll på prinsens flickvän! Det visar vilka tomma tunnor väldigt många är här, i insändarspalten. Samma signaturer om och om igen, månad in och månad ut. Den svenska avundsjukan blomstrar som aldrig förr.
  Det är enfaldigt att spilla krut på en människas utbildning, det är de inre egenskaperna som räknas! Men eftersom de flesta tycks sakna hyfs är jag inte förvånad över gall-spyorna.
  Försök att inte vara så anfrätta av ert hat, det är föga smickrande!


 175. matlda skriver: 23 december, 2012

  #172 och 174. Tack!
  God, fridfull jul till er!


 176. Eva skriver: 23 december, 2012

  Självklart är det inte SH som person som diskuteras, hon får göra precis vad hon vill, men håll henne borta från kungahuset. Som vi alla vet har hon ingen utbildning. Har heller aldrig arbetat eller försörjt sig själv.
  Madeleine åker till London på jul och Victoria till Ockelbo. Åker CP till Älvdalen, eller är prinsen för mycket prins för det. Fy vad problematiskt det kommer att bli vid Madeleines bröllop. Kommer SH att vara med kommer hon att stjäla showen, som hon gjorde vid dopet. Pinsamt! Men CP har nog tagit sitt förnuft till fånga innan dess. Förhoppningsvis!


 177. Mona skriver: 23 december, 2012

  #177 Eva du är bara för mycket. Du måste ha en förvrängd syn på det mesta. Sofia visades en gång med Chris när hon gick in i kyrkan
  en gång när hon gick ut. Inte mer än någon annan. SVT bestämmer vilka bilder som visas inte Sofia.Carl-Philip har varit i Älvdalen mer än en gång.Visst är det Sofia som person som du kränker. Du känner henne inte du kan inte bedöma en person utan känna personen.
  Hoppas att det snart kommer nya regler om vad man får skriva i offentliga medier.


 178. Kersti skriver: 23 december, 2012

  Har ni inte hört det senaste? Sluta spekulera!


 179. Eva skriver: 23 december, 2012

  #173 Kerstin
  Vi har ju åsiktsfrihet i det här landet, tack och lov. Men att som du vara så fixerad vid det här forumet och vid vad andra tycker i den här frågan, det verkar inte riktigt sunt. Varför så aggressiv mot de som inte tycker som du? Alla har olika åsikter och så ska det vara i en demokrati eller som Voltaire sa:

  Jag håller inte med dig om det du säger, men jag skulle med mitt liv försvara din rätt att säga det.


 180. pia skriver: 23 december, 2012

  Och “samma signaturer om och om igen”, som höjer Sofia H. till skyarna. Detta är en soppa på en spik, dvs det finns inget att skryta över mer än ett sexigt yttre, (om ens det). Men smaken är delad och så länge hon inte aspirerar på prinsesstitel är det helt OK. Tala bara inte om “kärringgnäll”, så fort någon inte håller med er “Bibbi” med fler.


 181. annikka skriver: 23 december, 2012

  Till alla er som skriver “låt nu de älskande paret Sofia och CP få varandra…” osv, osv:
  Vad menar ni? Vad är hindret? Dom kan få varandra precis när dom vill, vem kan stoppa dem att bli herr o fru Bernadotte? Allra minst läsarna här på sidan! Kruxet är förstås på vilket sätt Sofia kan få en ny image till den som på kuppen får prinsesstitel och accepteras helt och fullt av svenskarna… Kanske blir det inte helt lätt, trots ansträngningar från olika håll.

  Kom bara att tänka på den tiden när Kungen o Silvia förlovade sig, – man hade knappt hört eller sett Silvia innan eklateringen, och hon hade en stil och diskretion och värdighet som än idag är helt outstanding. Bara som jämförelse …!


 182. H. Jensen skriver: 24 december, 2012

  Jeg ønsker kongefamilien og familien Hellqvist en god jul og et godt nytår.


 183. ingela skriver: 24 december, 2012

  #177 Hoppas Madeleine inte bjuder in Sofia till sitt bröllop. Varför skulle hon gör det egentligen de umgås ju inte?

  Julen blir tydligen ganska trist för kungaparet. Men är det nu så att C-P-P har proppsat på att Sofia ska vara där och fira med kungafam så förstår jag att Madeleine inte stannar kvar och att även Viktoria firar på annan ort hos farmor och farfar. Hon är väl inte så förtjust i Sofia enligt tidningarna.


 184. ingela skriver: 24 december, 2012

  #179 Kerstin

  Vad är det senaste då?


 185. Eva skriver: 24 december, 2012

  #179 Mona

  Du skriver alltid att jag inte känner SH eller vet något om henne. Jag vet tillräckligt för att veta vad jag tycker om hennes företaganden. Sedan har jag alltid misstänkt att du är mamma, moster eller liknande till SH, då du försvarar henne med näbbar och klor och har ingen som helst förmåga att se henne ur någon annans synvinkel. Eller ens respektera att någon annan faktiskt har annan åsikt än du själv.

  Så tycker jag!


 186. Emma_H skriver: 24 december, 2012

  183_JAG skriver under EmmaH =GRÖN SYMBOL och har haft densamma i flera år – jag håller mig till fakta i det jag skriver istället för att som andra bara påstår utan referens/källa SvDam önskar inlägg OM PRINSENS KÄRESTA (vad artikeln handlar om)
  (kim och jag är 2 olika individer och är ofta av olika åsikter idet mesta)


 187. Kerstin Bergström skriver: 24 december, 2012

  #178 mona Jaså du har också blivit mamma till SH.Du då har hon många mammor vid här laget.Åsiktsfrihet skriver vissa,men det har jag lärt mig att det tydligen gäller endast vissa. INTE DIG och INTE MIG.Massa anklageser på det ena och det andra.Har aldrig kallat någon med några suspekta ord ,men har ändå fått många falska påhopp.Personerna ifråga känner mig inte och jag känner dem inte ändå kan de påstå massa saker som ej är sant.
  GOD JUL TILL DIG OCH DIN FAMILJ


 188. Ida C skriver: 24 december, 2012

  #187 “Emma_H/Molly”
  Jeg tror, at det må være min #137 du mener selvom du skriver #183.
  Det var netop, fordi du plejer at være grøn, når du er Emma_H, det var overraskende, du pludselig havde samme avatar som Molly/My! Og du bruger jo også samme skrive måde med en masse _ af disse.
  Nu er jeg på vej på juleferie, men jeg har beviset liggende på min dator, så jeg kan lægge det ud her efter nytår.
  Jeg har ikke skrevet du er lig med Kim heller ikke Ingela, som du også tidl. har skrevet. Du lyver om dine mange signaturer, sådan er det!!!!


 189. miayahoo.se skriver: 25 december, 2012

  Jag har en känsla att C-P överväger att göra slut.Inte lätt när de bor ihop och Sofia har inget eget boende eller inkomst.Inte kommer han att gifta sig med henne sommaren 2014.Då har intresset svalnat sen länge.Men nästa ggr han blir kär så tror jag han slår till snabbt dels är han äldre dels så tror jag han vill inte bo ihop några år innan.Det blir uppriktigt snydd om sofia då för hon har inte ett eget yrke/boende/inkomst.Organisationen kommer att lida utan honom på styrelsen också.


 190. Maryou skriver: 25 december, 2012

  #Ingela# Så fort som Sofia införlivas i den kungliga familjen, så kommer hon att representera överklassen och inte oss vanliga dödliga. Precis som resten av dom kungliga gör. Vi kommer att få resa på oss när hon träder in i ett rum, vi står och vinkar på gatan när hon vinkar till oss från sin upphöjda plats i kaleschen på väg till Riksdagens högtidliga öppnande o s v, o s v.. Hon kommer snabbt att glömma hur livet var innan hon trädde in i salongerna. Det har nog Daniel också gjort vid det här laget. Det är lätt att vänja sig vid det nya och bekväma.


 191. ingela skriver: 25 december, 2012

  # 191 Maryou du har så rätt så rätt. Men hur mycket hon än kommer tillhöra överklassen om de nu gifter sig så kommer hon ändå aldrig smälta in ordentligt med den bakgrunden hon har. Och jag tror inte hon kommer glömma bort den heller utan kommer bli påmind gång på gång.

  Visst är det lätt att vänja sig vid nya och bekväma saker men man ska även känna sig bekväm i sin roll som kunglig och det tror jag inte Daniel gör eller kommer göra helt 100% Han kallas ju fortfarande i utländska tidningar för kronprinsessans PT.

  God fortsättning!


 192. Kersti skriver: 25 december, 2012

  185# Ja, säg det. Det är kallt ute, och rävsaxen är svår att ta sig ur.


 193. caterine skriver: 25 december, 2012

  Jag tror att det är slut dem emellan men man vill ta det lite fint. Det är aldrig bra att bo ihop så länge innan man gifter sig, ej heller att dra ut på förhållandet så länge. Kärleken blir ju så snart vardaglig och förälskelsen mattas av. Att Daniels och Victorias samvaro höll var nog mest Victorias förtjänst, hon släppte aldrig Daniel, och han vet nog numera vem som bestämmer.


 194. svenerikson skriver: 26 december, 2012

  190:
  Tror inte att CP har några som helst planer på att lämna Sofia, – i hans ögon är hon en riktig kalaspingla som han älskar och behöver!
  Och hon vet hur han skall “tas” och därmed också styr honom.
  Tror dessutom att kungafamiljen också tycker att Sofia är OK , med påhejaren Daniel i spetsen (båda har samma sociala bakgrund). Vickan stöttar naturligtvis Daniel i hans åsikter även här…


 195. ingela skriver: 26 december, 2012

  Visst är det kallt ute men Sofia har ju inget jobb så det kvittar ju var hon bor eller hur? Alltså kan hon flytta hem till mamma och pappa om det blir slut mellan henne och C-P.

  Dålig stil och hänga kvar i lägenheten om det är slut. Men som sagt som man bäddar får man ligga. De kanske inte skulle flyttat ihop så snabbt och hon skalle kanske behållt sin lägenhet var den nu fanns.

  Var bor hennes systrar? En pluggar och en jobbar med PP


 196. Evita Jansson skriver: 26 december, 2012

  Hon är en belastning för kungahuset och kan aldrig bli del av den. Det går aldrig att tvätta bort hennes bakgrund.


 197. ingela skriver: 26 december, 2012

  #197 Evita visst är hon en belastning för kungahuset och hon kommer som du säger aldrig platsa där eller bland prinsens vänner och kungafamiljens vänner.

  Synd att inte prinsen och hans familj fattar detta. Undrar om Daniel verkligen tryker på för henne eller är det fria fantasier? Kronprinsessan ska enligt tidningarna inte tycka om henne.


 198. Singoalla skriver: 26 december, 2012

  Varför påstår sveneriksson 195 att prins D är Sofias påhejare – vad som diskuteras i kungafamiljen vet vi inget om! Vi vet inte ens att Sofia vill gifta sig, eller om hon vill bli prinsessa. Vissa bara förutsätter det, men det säger mer om dem själva!
  Vad vi vet är att de är sambo. Det är allt vi vet! Alltså tillhör hon familjen. För så räknas det i alla andra svenska familjer. För Sverige i tiden!


 199. Pensionär skriver: 26 december, 2012

  #194
  Tänk att en del bor ihop både 10 och 20 år, skaffat barn och levt/lever lyckliga utan vare sig förlovningsring eller giftemål. Tror du verkligen att lyckan/kärleken sitter i en ring.
  Prins Bertil levde med sin partner i en massa år utan att kärleken tog slut. Jag vet att det var speciella omständigheter i hans fall men det visar ändå på att det inte behövs en ring på fingret för att vara lycklig.


 200. belladonna skriver: 27 december, 2012

  Var i fridens namn kommer uppgifter från om att det skulle vara slut mellan CP och Sofia, eller ens en fnurra på tråden?
  Har inte läst om något som helst konkret som bevisar det, – isåfall
  vill jag gärna veta det! Förväntar mig snarare ett “gulligt” hemma-hos-reportage i Svensk Damtidning om deras julfirande såväl på Sjötullsbacken 21 som på det kungliga slottet.
  Tror och hoppas på det…!


 201. Hilde skriver: 27 december, 2012

  Hvordan kan # 195 vite at Daniel er Sofias påhejare? Derimot tror jeg at Daniel kjenner seg igjen i Sofias situasjon og vil ikke at hun skal oppleve det samme som han. Det betyr ikke at man liker en person men at man vil at Sofia skal behandles som folk, at hun skal behandles som et familiemedlem og ikke holdes utenfor ved familietilstelninger. Ingela m fler Sofia passer kanskje ikke som prinsesse men hva har det med saken å gjøre? Hun kan vel bli fru Bernadotte eller grevinne eller hertuginne. Poenget er at Carl – Philip har valgt Sofia og så lenge hun er prinsens kjæreste og samboer kan man vel forlange at hans familie er hyggelig mot henne, ikke holder henne utenfor familietilstelninger. Man trenger ikke like en person men vanlig normal folkeskikk er vel det minste man kan forlange både av kongehusets medlemmer og av skribentene her.


 202. Hilde skriver: 27 december, 2012

  #200
  Enig med deg. Har aldri skjønt hvorfor folk er så opptatt av at man må gifte seg, at det nærmest er det viktigste i livet.
  Selv er jeg riktignok lykkelig gift, dog etter mange år som sambo, men jeg vet om mange som har vært lykkelig sambo i over 20 år.
  Dessuten ryker jo statistisk sett over halvparten av alle ekteskap og det er stort sett de samme juridiske og økonomiske regler for ektepar og samboere så noe av ” glansen” ved å gifte seg er borte.


 203. Hilde skriver: 27 december, 2012

  Ingela
  Hvilken rolle spiller det om kronprinsessen ikke liker Sofia.
  Det er Carl- Philip som skal være sammen med henne, ikke Victoria.
  Dessuten kan ikke alle like alle.
  Skal C -P velge partner utifra hvem hans familie liker?
  Hadde han valgt en lege eller advokat som partner betyr vel ikke det at hun pr. automatikk hadde blitt likt av sin svigerfamilie.
  Dette har også med personlighet,personlige egenskaper etc å gjøre ikke bare yrke og bakgrunn.


 204. Christina Helsinki skriver: 27 december, 2012

  Skulle vara hög tid att Kungen satte stopp för det här hudflängandet av sin sons sambo genom ett uttalande, såsom de gör i England och Danmark.
  Personligen önskar jag att Sofia bara skulle gå vidare, hon har en ingen framtid med denna unge man, oberoende av om han är prins eller gårdskarl.

  Sofia, ta modell av Jonas Bergström så slipper du hela eländet och kanske du träffar en riktig adelsman som JB gjorde, träffade en äkta adlig kvinna.


 205. miayahoo.se skriver: 27 december, 2012

  #198 Viktoria lär inte tycka om henne för att hon C-P är den styrande i förhållande. Han är inte så viljestark men lär har sagt till sina systrar att han förstår inte vad de menar att han visst har en egen vilja m.m.Det är en klassisk svar från nån som är i underläge att de ser helt enkelt inte det men de kan upptäcka det helt plotsligt och då är det kört. Det blir aldrig detsamma igen.Det är vad jag tror har hänt att förälskelsen är borta.Det skulle göra honom gott med nån som är mer jämnställd med honom och har egna pengar!Behöver inte vara kunglig eller tillhör sk överklassen.


 206. miayahoo.se skriver: 27 december, 2012

  En sak som är säker hon flyttar ut först sen meddelas det att det är slut.Han kommer säkert sen också att lämna våningen på Djurgården. Kom ihåg det är han ensam som arver Prins Bertils villa brevid när Lillian dör.


 207. Midnattsol skriver: 27 december, 2012

  197. Kungahuset har också delvis sig själva att skylla när det gäller den belastning som SH garanterat kommer att utgöra. De gjorde det alldeles för lätt för henne. De har låtit SH utnyttja dem för sina egna syften istället för att låta henne jobba på sin image på egen hand, genom att skaffa sig en utbildning eller i alla fall ett seriöst arbete utan hjälp av en mentor etc. Man undrar om BE kommer att vara lika entusiastisk om SH inte längre har kunglig anknytning? Kom ihåg att ingen brydde sig om denna C-kändis INNAN prinsen. Denna kampanj som Damtidningen drivit har inte bara skadat tidningen och kungahuset utan också SH själv. Hon har ingenting utan CPB. Men visst, hon få skylla sig själv. Hon tog chansen så fort hon blev ihop med CPB, trots att hon omöjligt kunde ha vetat att de skulle bli dem i ett så tidigt skede..


 208. ingela skriver: 27 december, 2012

  # 204 Hilde tyv’ärr har jag svårt att läsa det du skriver men jag kan i alla fall tala om för dig att jag önskar Sofia och C-P lycka till om de gifter sig och blir herr och fru Bernadotte. Men då måste C-P avsäga sig HKH och alla privilegier som han har som kunglig. Bl an appanaget. För jag tror att det är få som är villiga att betala för Sofias via appanaget. Tyvärr är det så. Så är det ju också så att är man inte omtyckt i familjen så blir stämmningen inte bra.

  Varför tror du att C-P råkade i slagsmål i Frankrike? Troligtvis p g a Sovias n-enbilder, de finns ju att hitta via dator eller hur?


 209. Kerstin Bergström skriver: 27 december, 2012

  #196 Ingela Varför skulle hon lämna lägenheten??Rätta mig om jag har fel, men om jag inte minns fel så skrev hon in sig på den adressen 1:a maj och C-P i slutet av månaden och jag är inte 100% säker men jag tror att kontraktet står på henne.


 210. Ingegärd Erikson skriver: 28 december, 2012

  Såg idag 1a delen om MetteMarit. Inte läser man en massa beska kommentarer om hennes tidigare bravader Hon gick ju själv ut och talade om sin bekanskap med drogkretsar. Detta fick hon stor respekt för Därför undrar jag hur länge man skall hacka på SH:s Zlitstid Här verkar man oförmögen att bortse från eventuella ungdomssynder och hackar på allt möjligt som kläder, leende m.m.
  Tyvärr sänker alla dessa negativa kommentarer läsvärdet av tidningen. Jag har inte läst alla 204. Det orkade jag inte med


 211. ingela skriver: 28 december, 2012

  # 211 Ingegärd Erikson det är inte Sofias Zlitstid som det skrivs om utan hennes n-enbilder. Dessa ungdomssynder finns kvar i datorerna runt om i världen och kommer att finnas kvar där. Ingen helt passande bakgrund för en ev prinsessa och medlem av vårt kungahus.

  Du behöver inte gå in här och läsa allt som skrivs om Sofia det står inte i tidningen så den kan du ju läsa.


 212. ingela skriver: 28 december, 2012

  #210 Kerstin Bergström Jag har inte läst någonstans att lägenheten skulle vara Sofias. Snarare är den nog C-P

  Har inte med hennes ekonomi att göra men jag betvivlar att hon hade pengar till den hyran på lägenheten.

  Hade för mig att kungen ägde huset men kan ha fel. Finns det någon som vet?


 213. Evita Jansson skriver: 28 december, 2012

  #213 Bostadsrätten ägs av Prins Carl Philip. Han fick ärva den av samme person som testamenterade gården Ökenäs till honom.


 214. Eva M skriver: 28 december, 2012

  208 midnattssol tack för din kommentar och Gott Nytt År från Eva M


 215. MargarethaMargaretha skriver: 28 december, 2012

  God fortsättning önskas er alla.
  Den understa nivån i all elakhet och skräp som skrivs här är sedan länge nådd av mobbarna.SvD och vi läsare bör se till att (åter)erövra folkvett,etik och moral i den kungliga veckotidningen.
  En varm kram i juletid till Sofia.


 216. Midnattsol skriver: 28 december, 2012

  213 ingela

  Kungen har dispositionsrätt på lähenheten tror jag. Men Carl-Philip betalar en saftig hyra, som jag tvivlar på att SH skulle klara.

  211. Ingegärd Eriksson
  Skillnaden mellan SH och MM är att MM aldrig låtsades. Hon visste att hon hade ett taskigt förflutet, men hon gjorde sig aldrig till. Hon startade inte några välgörenhetsprojekt i uppvisningssyfte i alla fall. (Kom igen nu, varför tror ni att SH visade upp sig på Berns och i Finland för??)


 217. emma_h skriver: 28 december, 2012

  210_KerstinB-citat: ” jag är inte 100% säker men jag tror att kontraktet står på henne…”

  nejdu KerstinB, Sofia bor där tack vare sin kungliga sambo & pojkvän Sagda bostad ingår i “den kungliga dispositions-rätten”… flertalet hus på Djurgården förvaltas av Kungen/Hovet (alltså “hyresvärd” Se mer info om det i tidigare artikel SvDam skrev om besittningsrätts-tvisten apropå Madeleine & JBs val av permanent-bostad på Djurgården)
  http://www.kungahuset.se/hovstaterna/hovstaternasorganisation/stathallarambetet/kungldjurgardensforvaltning.4.7c4768101a4e8883780001334.html


 218. AnneAnne skriver: 28 december, 2012

  Prinsen har verkligen försatt sig själv, Sofia och kungafamiljen i en tråkig situation när han började dejta Sofia. Han borde ha förstått att en relation med Sofia skulle skada alla inblandade på olika vis.Sofia har den bakgrund hon har och media har säkert mycket mer att gräva fram om henne som de ännu inte har gjort .
  Utseendet kan inte vara den enda attraktionen i ett förhållande då mycket mer krävs för att en relation ska fungera på ett tillfredställande sätt för båda parter. Även ett sött ansikte åldras och förändras. Kloka insikter och beslut är det som behövs för att denna historia ska få ett lyckligt slut.


 219. emma_h skriver: 28 december, 2012

  214_EvitaJ de bor i hyrd bostad
  faktakorrigering:Den ärvda bostadsrätten låg på Lidingö & såldes rätt omgående…(se länk)
  http://www.expressen.se/nyheter/prinsen-och-sofias-karleksnaste—okand-arvsgava/


 220. Marlene A. skriver: 28 december, 2012

  Gud, hvor er det usselt det, der skrives her om Carl Philip og Sofias kærlighed.
  Jeg vil ligesom Margaretha (# 216) sende et STORT og VARMT knus til Sofia … og også et til Carl Philip. Godt Nytår… jeg håber 2013 må blive jeres år.

  Noget andet er: Hvorfor bliver denne link liggende fremme ? Det er de samme 4-6 navne, der skriver 80- 90 % af samtlige negative kommentarer i de tråde, der har været om SH i 2012 !!!!


 221. Lövet skriver: 28 december, 2012

  Emma-H.
  Du har så rätt. Kungabarnens boende är inte hyresbostäder utan lägenheter med dispositionsrätt enligt testamenten = Stenhammar som exempel. Det är en stiftelse. I Stenhammars stiftelse ingår även några lägenheter i Slottsbacken. Där bodde Carl-Philip och Sofia tidigare. Går man igenom hyresvillkor för Djurgårdsförvaltningen och andra lägenheter som kungahuset disponerar, blir jag frågande till om verkligen kontrakt på lägenheter med dispositionsrätt kan utbjudas av mäklare. I Hagaparken bodde en bästis till kungabarnen. Skilsmässa. Kontraktet såldes genom mäklare. Budgivning började vid 20 mkr ?? Tomtgällder för Djurgården är ju rent barnsliga i förhållande till marknadsvärdet.


 222. Lövet skriver: 28 december, 2012

  Hur kan många vara så grymma mot Carl-Philip och Sofia.
  O.K. hon var naiv. gick på dumheter, men var finns inte saker sopade under mattan i enbart Nordiska monarkierna.
  Så låt nu de unga i lugn och ro bestämma sig. Vi förstår inte hur svårt det måste vara att ta det avgörande beslutet. Ett liv under ständig bevakning, orkar jag det är säkert en fråga Daniel, Chris ställt och bevarat. Låt nu Sofia i lugn ge sitt svar !
  i säger säkert. Har han blivit religiös på gamla dar? Svar: nej jag har mina åsikter kvar, gällande nuvarande monarki, men som far kan jag inte acceptera språket och mobbningen av Sofia.


 223. miayahoo.se skriver: 28 december, 2012

  C-P lägenhet är en hyreslägenhet och förvaltas av Kungliga Djurårdsförvaltningen.Kungen kan om han vill betsämma över förvaltningen vem han vill ska hyra om den står ledigt.Ett par flyttade ut av någon anledning och C-P fick första chans.Han letade efter nånting privat då han hade turist bussar utanför dörren på Slottsbacken samma hus Princessa Christina bor i och tillhör Hovet.Kungliga köper aldrig egna hus eller bostadsrätter men ska alltid hyra av Hovet och/eller Kungen. Flera av Kungens syskonbarn bor i Hovstallet.Även Silvias brorsson Patrik har bott eller bor där.Parkudden var tänkt för Jonas och PM att hyra. Det är ytterst sällan nånting säljs på Djurgården då det är ytterst lite som är privatägd.Då menar jag inte Djurgårdsstaden-det är privatägda våningshus.


 224. ingela skriver: 28 december, 2012

  #208 Midnattsol Tack för en mycket bra kommentar.

  Hoppas nu att Kerstin Bergström har läst och sett att Sofia inte har kontraktet på lägenheten som jag trodde.


 225. Nettan skriver: 28 december, 2012

  Till alll er som spyr ut er sura galla på en vackerr kvinna som Sofia är, det säger mer om er själva än om ni själva hade skrivit och berättat vilken låg nivå ni befinner er på.
  Lycka till Sofia och Carl-´Philip och Gott Nytt År!

  Kanske ni som inte har något eget liv också behöver tillönskas
  Ett Gott Nytt År. Jag tror inte ni hade haft såååå många bekymmer om Sofia om ni mått bra!!!!!


 226. Eva skriver: 29 december, 2012

  Nånting är det ju som inte stämmer. Varför är inte Sofia accepterad av Kungafamiljen? Trots allt arbete med välgörenhet, som borde ligga både Silvia och Madeleine varmt om hjärtat, så verkar hon vara utanför familjegemenskapen. Är det hennes bakgrund som Miss Slitz eller är det henne som person, som man inte tycker om?


 227. miayahoo.se skriver: 29 december, 2012

  #227 Om C-P hade dejtat Sophie Stenbeck som inte jobbar men har en egen välgörenhet som hon ägnar tid åt med egna pengar så hade hon accepterats.Rika och välbärgade-Kungliga accepteras att ägna sig åt välgörenhet och inte “jobba” för en arbetsgivare. Många av de kungliga rika vänner jobbar åt sig själva-familjeföretag. man är inte anställd med en chef för en månadslön eller inte jobbar och bara förvaltar förmögenheten.Men att Sofia ägnar sig åt sin välgörenhet och inte har egna pengar eller lön och inte har en utbildning gör att hon inte accepterats. Om hon hade utbildning och jobb hade hon accepteras på ett annat sätt.Nu är hon inne i deras område men utan egna pengar.Jag tror inte de har mycket gemensamt med henne.Hon gjorde ett stor fel att hon inte försökte som Daniel gjorde komma in i gänget-men istället isolera honom från vännerna och umgås med hennes vänner, bara för att hon kände på sig att hon skulle inte accepteras.Han är på väg eller har tröttnat allafall.Nästa tjej blir en med pengar.


 228. Marguerithe skriver: 29 december, 2012

  “223”,
  Man kan säga att det finns en besatthet hos vissa. Dessa kan nästan gå i döden för att krossa denna unga flicka.
  Människor som har betydelse för Sverige har inget som helst intresse för Sofias ungdomsbilder.
  Det är lite speciellt att mr O´Neill med den verksamhet han sysslar med, har sagt ja till denna offentlighet. Dessa personer brukar vilja vara anonyma. Han är ju mycket omdiskuterad utomlands, men även i näringsliv och finansvärlden här.


 229. Singoalla skriver: 29 december, 2012

  Tack 223 Lövet för en bra och sansad kommentar. För övrigt tycker jag att alla spekulationer är fåniga. Kungen tycker si, Victoria tycker så… löjligt att tro att man vet något om det.
  En liten klick här driver hetsjakt mot Sofia för bilderna. Det är ju löjligt det också. Ingen vettig människa bryr sig, det finns mycket värre att se om man är intresserad av sådant, vilket ni tydligen är.
  Vi lever i ett fritt land, men kränkning och mobbning är inte tillåtet!
  Man behöver inga universitetsstudier för att bli prinsessa. Det är en titel, inget yrke! Livserfarenheter däremot har man alltid nytta av.


 230. ingela skriver: 29 december, 2012

  # 227 Tyvärr är hennes välgörenhetsintresse väldig snabbt påkommit efter att hon träffade C-P

  Att det skulle vara att hon är miss Slitz i sig är väl inte bra men jag gissar nog mer på n-enbilderna på henne som kungafamiljen inte är så glad åt. Dom finns ju i datorn och de finns ju runt om i världen och är lätta att hitta. Hon var ju dessutom glamormodell. Googla om du inte vet vad glamormodell är. Och där är nog orsaken till att C-P slogs i Frankrike också( min personliga gissning)


 231. Eva skriver: 29 december, 2012

  #228 Det var ju en intressant kommentar och jag tror också att ju mer hon försöker att vara till lags, desto mer ser de ner på henne. Utan den integritet som en bra utbildning, ett arbete med egen försörjning ger, så hamnar hon i en beroendeställning vilket gör henne oerhört sårbar, utan prinsen är hon inget.
  I det läget kan man konstatera att “Lika barn leka bäst”.


 232. ingela skriver: 29 december, 2012

  # 228 Mia Tyvärr är nog Sofia som en katt som kommit in bland hermilinerna. Hon passar inte in helt enkelt.

  Hon siktade ju högt enligt en intervju med henne men denna gången siktade hon för högt.

  Men du har helt rätt i det du skriver Mia. Håller med dig!


 233. ingela skriver: 29 december, 2012

  # 228 Håller med dig om det du skriver Mia!

  Men dessa arma n-enbilderna ligger också Sofia i fatet. Ingen kungafamilj vill ju ha sådant i familjen. Märk väl det var helt frivilliga foton som hon fick betalt för också, det var hennes jobb och hon skulle bli känd via den vägen.


 234. Nillan skriver: 29 december, 2012

  Jag lyssnade på ett radio program minns ej vad det hette.
  Där diskuterades monarkin bland annat, och där framgick det att kungabarnen kan gifta sig med vem dom vill, men att titeln inte behöver vara kunglig utan fru eller herr. Väljer någon av barnen en partner som kanske inte är så rumsren eller har varit, finns det inget som säger att hon eller han ska representera Sverige, för att vi i Sverige och utomlands inte ska ta anstöt. Monarkin skulle då ifrågasättas med folkomröstning som följd.


 235. Mara skriver: 29 december, 2012

  Oj vilka bekymmer tanterna har. Allt skvaller och spekulationer ligger på en så låg nivå att man skäms att vara svenska.


 236. Eva H. skriver: 29 december, 2012

  Säga vad man vill om Sofia, men engagera “skribenterna” i de här spalterna kan hon! Hur kan en 28-årig tjej göra så många upprörda? Hon har ingen utbildning, nähä alla har ju inte det. Ska alla dessa kunna förnedras utan pardon? Hon har varit med i en dokussåpa, på moderns inrådan, vilket många av våra nuvarande populära TV-kändisar också har. Dock troligen inte på inrådan av föräldrar. Ska dessa också stå i skamvrån? Snälla ni låt henne vara ifred! Det är ovärdigt en tidning som SvD att låta det här fortgå. Jag önskar Sofia Ett Gott Nytt år utan begabbelse från mobben i Svensk Damtidning!!


 237. lisa larsson skriver: 29 december, 2012

  Sofia är URTJUSIG i sin klänning. Hon blir nog bättre än C H någonsin har varit eller skulle bli ???


 238. Mona skriver: 29 december, 2012

  #231 Ingela hur i hela friden kan fransmän veta vem Sofia är, tror inte ens de visste att det var en prins de gav sig på. CP blev slagen i huvudet och försökte komma därifrån. om du var där Ingela så kan du väl berätta vad som hände istället för antaganden som du bra fantiserar ihop. SLITZ är numera en nedlagd tidning. Man har inte rätt att publicera bilder som andra står som upphovsrätts tagare till. Folk har fått betala skadestånd för att dom använt bilder utan tillstånd i en blogg. Snälla ni lev era egna liv och sluta upp med att berätta osanna historier som ni vet inte stämmer. Det är otroligt löjligt av vuxna att mobba en person som ni inte känner. Vet hut på er


 239. ingela skriver: 29 december, 2012

  #238 Lisa Larsson vem är C H?


 240. miayahoo.se skriver: 30 december, 2012

  #236 skäms för att vara svensk? Så barnsligt kommentar.Läs istället eller tyck till eller var inte på SVD sida.


 241. Nillan skriver: 30 december, 2012

  237# Eva H. Jag tror denna 28-åring som du skriver, retar upp svenskarna för att hon inte har en ödmjuk attityd, hon visar så tydligt att hon vill in i kungafamiljen till vilket pris som helst. Det är nog också detta med ” projekt playground ” som det skrivs om, det var faktiskt inte hon som startade det projektet som det skrivs. Jag personligen kan ju också tycka att man i den åldern ska kunna försörja sig själv.


 242. Amelie skriver: 30 december, 2012

  # 236 Mara
  Det är inte vi “tanter ” med uppfostran och
  klass som skall skämmas,.
  Att släppa in denna katt bland hermelinerna är otänkbart.
  Vi har ett Kungahus baserat på en helt annan värdegrund
  än många på denna sajt har förmågan att inse.


 243. Amelie skriver: 30 december, 2012

  P.S.
  Jag föreslår att Tidningen en gång för alla slutar att skriva om denna “dam”. då hon är helt ointressant, vilket vår prins Carl Philip äntligen insett.
  D.S.


 244. miayahoo.se skriver: 30 december, 2012

  Dessa tre systrar liknar inte varandra till utseendet ett enda dugg!Märkligt.


 245. Midnattsol skriver: 30 december, 2012

  242. Nillan
  Tack! Det är precis det jag försökt säga hela tiden. Det är hennes attityd som stör mer än bilderna i sig. Redan i ett tidigt stadium i förhållandet kommer SH och hennes mentor och kör på i 250 km/h utan att ta hänsyn till någon eller något. Dessutom när kungahuset redan var skakat av “Den motvilige monarken”.
  När Mette-Marit träffade Haakon visste hon att hon hade en taskig bakgrund, och därför lät hon Haakon och Harald ta hand om situationen och hon gjorde sitt bästa, varken mer eller mindre.
  SH och Ehnboms kampanj är hysterisk i jämförelse. Tänk om SH koncentrerat sig på förhållandet i sig och kanske arbetat eller utbildat sig utan att kräva uppmärksamhet? Vilken skillnad det hade varit då!


 246. ingela skriver: 30 december, 2012

  #239 Mona du verkar ju veta vad som hände i Frankrike så du kan ju tala om det för mig .

  Så du tror inte att fransmännen runt om kring där detta slagsmål inträffade inte vet att det var en sv prins som var där. De har ju ett hus i närheten också där C-P och Sofia bodde.

  Sluta nu tjata om Slitzbilderna det finns andra bilder också!

  För det andra lever jag mitt eget liv och trivs förträfligt med det också.

  Jag mobbar inte Sofia har inte sagt ett skvatt om henne som person.


 247. Midnattsol skriver: 30 december, 2012

  244. Amelie Är det slut?? I så fall kan det vara därför hon legat lågt ett tag. För det är ju trots allt så, att SH ville och trodde att hon skulle bli prinsessa, annars hade hon ju hållit en lägre profil. För jag har nämligen undrat varför man driver en prinsesskampanj INNAN förlovningsringen sitter på fingret.. Dumt att ta ut något i förskott, för det kommer inte att finnas något intresse för SH utan kunglig glans. Det var först när SH blev ihop med CP som mentorn tog sig an henne. Kom ihåg att BE är affärskvinna. Det är bara ekonomiska skäl eller i alla fall prestige som driver henne. Det kan inte finnas någon annan anledning att ta sig an en outbildad fd utvikstjej utan egen karriär. Hennes nätverk BBB består enbart av akademiker eller i alla fall tjejer som är framgångsrika inom sin konstform. SH är ingetdera. Faktum är att hennes systrar är mer akademiska än hon…


 248. Marguerithe skriver: 30 december, 2012

  Alltför många svenskars låga bildning på dessa sidor är ett mandomsprov för vår Kungafamilj, och vissa av oss andra också, att stå ut med. De (Kungafamiljen)ska dessutom se glada ut, bjuda på sig själva, visa upp sina hem som “vi skattebetalare” har varit med och renoverat, helst ha doktorsgrad i något nischat ämne, gå till kyrkan i samlad tropp när folket så önskar etc. Man kräver däremot ingenting av valda politiker.
  Det är oroande att danskar, finnländare och norrmän är så mycket mer mogna i sina kommentarer. Sverige var så på 70-80-talet. Samhället hade då en viss norm, och man följde den, vilket alla mådde bättre av.


 249. Mary Kristiansen skriver: 30 december, 2012

  # 109 pia: Har du vært inne i Sofias hode? Hvordan dokumenterer du dine påstander? Kongelige skal jo både ses og være i offentligheten, så hva er galt med om hun ikke har problemer med å være i offentligheten. Er du misunnelig for at hun er i stand til det?

  # 117 Liljan. fullstendig enig med deg i at Sofia selvfølgelig har en bedre virkeligheesforankring som medmennske enn Madelene som hele sitt liv har levd på den grønne gren uten å behøve å bekymre seg for hvordan forsørge seg selv eller fundere over om hun har et sted å bo. Nei, det er jo mange fordeler med å komme fra folket, hvor det er flest hverdager hvor vi må streve for det daglige brød!


 250. majlis skriver: 30 december, 2012

  #244# Amelie: BRA SKRIVET!


 251. Mary Kristiansen skriver: 30 december, 2012

  # 135 PBoo: Kongelige behøver ikke ta betaling for å vise seg naken – de er jo forsørget av staten og att på til er de kongelige mens de gjør det! Det er en mye mindre “synd” når en ung pike av folket, som ikke er født til folkets forbilde, gjør det – i tidens ungdomskultur – hvor mye nakenhet er det normale. Å være i Syden og av og til være tilskuer til når hundrevis av vanlige skandinaviske ungdommer slår seg løs i flere dager, er uforståelig for mange – det er vettløs fyll, nakenhet og sex i full offentlighet.Det er nesten så man ikke tror at dette er kulturen til nordiske, vellutdannede ungdommer! Norsk TV hadde reportasje derfra – og en norsk ungdom, en ny-utdannet lege – ble intervjuet og begrunnet sin deltagelse med at der kunne man “slippe seg løs”! Da blir Sofias fotos bagateller, når man bivåner denne galskapen blandt normal, nordisk ungdom!!!


 252. ingela skriver: 30 december, 2012

  # 252 Mary Kristiansen hur många av dessa ungdommar du beskriver tillhörde något kungahus?

  Jag har också sett reportage om fester du skriver om och de ungdommarna som är med där kan inte vara stolta över sig själva dagen efter utan känna rena rama ångesten över vad det gjort.


 253. PBoo skriver: 30 december, 2012

  # 252 Mary Kristensen Personligen bryr jag mig inte och upprörs inte om MYNDIGA kvinnor och män väljer att tjäna pengar på att klä av sig inför kamera (som Sofia valde att göra under ca 10 års tid) – så länge det är till 100% frivilligt. Däremot bryr jag mig och upprörs över att du och flera med dig på dessa sidor desperat försöker jämställa bikini på strand, en glipa i bikinin på strand, privat topless/n-n solande, n-nfestande eller annat n-t, eller ett finger mot paparazzi osv. bland såväl kungliga som icke kungliga med att mot betalning klä av sig inför kamera samt publiceras i olika media. Går aldrig att jämföra! End of story! Ha s-x utomhus är härligt! Try it!


 254. PBoo skriver: 30 december, 2012

  # 246 Midnattsol

  PRECIS! Det är just detta som det handlar om! Inte så mycket bilderna i sig, utan attityden! Det har jag också framhållit hela tiden!

  Hade Sofia hållit en låg profil från början (istället för motsatsen) och hon studerat något (behöver självklart inte vara en hel examen) och arbetat med något seriöst (eller om det absolut måste vara välgörenhet att hon verkat inom något etablerat) – då hade hon visat att hon även kan göra bra, smarta val – men icke!


 255. kim skriver: 30 december, 2012

  Mary K
  Antingen är du en släkting från Älvdalen eller har du inte förstått innebörden i konversationen!
  Alla kan festa loss någon gång, det är inget fel i det, MEN
  att arbeta som n….modell under tio årstid kan aldrig vara en ungdomssynd.
  Det är en VALD handling för att tjäna sitt uppehälle, då man inte orkar studera eller skaffa sig ett anständigt jobb.
  Att därefter aspirera på att bli kronprinsessa och representera oss respektabla- DET ÄR MAGSTARKT, AV DEM BÅDA!


 256. Lövet skriver: 30 december, 2012

  Vad som kommer ske är att successionsordningen, bördsregeln, regeringsformen ändras. Det kommer vi märka när kronprinsessan tillträder efter sin far. Kronprinsessan kommer då inte svära kungaeden. Det blir ett i tiden anpassat löfte hon avger. Utrikesnämnd och regeringens rapportering i nuvarande form försvinner. Troligen kommer inte nästa monark heller öppna Riksdagen. Nobelfesten kommer nog förbli med kungahuset som
  representanter Nobel. För Nobelfesten är ju inte kungahusets fest. Kungahuset är inte värdar. Krångligt blir det om Prins Carl-Philip förlorar sin prins / arvsrätt till tronen. Stenhammars testamente blir då utslaget. Slottet med övriga tillgångar, skall ju disponeras av kungens äldste son. Det finns ett flertal andra avtal m.m. som bortfaller om Carl-Philip avgår. Lösningen kan bli om kungen avgår. Kronprinsessan får en son.


 257. Evita Jansson skriver: 30 december, 2012

  # Flera utländska tidningar har publicerat utvikningsbilderna och kommenterat dessa på ett mycket nedlåtande sätt. Jag har själv sett dessa i en engelsk, norsk och en spansk tidning. Det finns säkert andra tidningar som kommenterat och publicerat dessa, eftersom de är mycket uppseendeväckande och kopplas till det svenska kungahuset. Det är minsann ingen bra reklam för Sverige.

  # 250 Kommentaren om Prinsessan Madeleine är obegriplig. P M har en gedigen kunglig uppfostran och har dessutom akademisk examen vilket inte “damen” har. P M är en stor tillgång för Kungahuset.


 258. Sophia skriver: 30 december, 2012

  Konstaterar att över 250 inlägg redan gjorts här. Jag har inte läst dem och tänker inte heller göra det, eftersom nivån såväl språkligt som innehållsmässigt förmodligen mestadels är låg. Emellertid måste denna flicka som engagerar så många och som kameran dessutom älskar vara något alldeles extra.


 259. miayahoo.se skriver: 30 december, 2012

  Efter bruten förlovningen när medierna kontaktade jonas så säger han bara “Jag är inte en offentlig person längre”.Han svarar inte, helt rätt-advokat som han är så vet han.Om C-P gör slut så kommer Sofia att vara i samma båt att hon är inte en offenlig person men en privat person utan yrke, anställning, utbildning. Då blir det synd om henne.


 260. Eva skriver: 31 december, 2012

  # 259 Vilket korkat konstaterande. “Förmodligen” tror jag att det finns en hel del här som helt enkelt inte kan acceptera denna frökens relation med kungahuset. Anledningarna kan läsas ovan.

  Varför så många engagerar sig i detta är för att denna fröken är något alldeles extra ………..! Tolka det hur ni vill.


 261. kullagulla skriver: 31 december, 2012

  Vem menas med C H ???


 262. Singoalla skriver: 31 december, 2012

  För Sverige i tiden. Se er omkring – hur ser dagens unga ut egentligen? Flickorna har (sommartid) inte mycket mer kläder på sig än Sofia hade på fotona. Killarna går tvärtom i stora tygsjok som döljer allt utom kalsongenra och dessutom har de mössa dygnet runt vare sig de är inne eller ute. Språkbruket ska vi inte tala om… jag tycker nog Sofia kan representera Sverige alldeels utmärkt. För de som klär sig och talar propert är snart utdöda ändå.


 263. Marguerithe skriver: 31 december, 2012

  “254” PBoo.
  Håll gärna dina privata aktiviteter för dig själv.
  “263” Singoalla,
  Stil och klass hos svensk ungdom är snart utdöd, det är rätt.
  Trots detta har samma personer mage att kräva omänskliga saker av Kungafamiljen. Allt handlar bara om avundsjuka på att en vacker flicka “utan förmögenhet” kan tänkas komma in i Kungahuset. Det som Sofia kritiseras för har de flesta unga tjejer i Sverige idag gjort, i fyllan och villan, hur utbildad man än är. Det är ju sanningen.


 264. PBoo skriver: 31 december, 2012

  # 263 Singoalla

  Wow – ännu en som jämställer bikini/shorts på stranden på sommaren med att mot betalning posera n-n som publiceras i olika former av media! (Se min #254 som svar till Mary K). Jag börjar förstå alltmer att ni är många vars döttrar/söner är i branschen o därför vill neutralisera detta o försöka göra det “naturligt”! Det intressanta är att ni samtidigt är så emot att människor tittar på dessa bilder. Hur får ni det att gå ihop?!


 265. PBoo skriver: 31 december, 2012

  # 264 Marguerithe

  Du borde vara intelligent nog att förstå att då det förekom i mitt svar till Mary K så var det också svar på hennes klagande på ungdomen av idag! Men ser att du klagar lika mycket du på dagens ungdom – så förstår trots allt att det gick dig förbi! Sen har du alldeles fel i ditt påstående “Det som Sofia kritiseras för har de flesta unga tjejer i Sverige idag gjort, i fyllan och villan, hur utbildad man än är. Det är ju sanningen.” Nej, de flesta unga tjejer o killar har INTE som Sofia poserat n-n mot betalning för att publiceras i olika former av media i ca 10 års tid!


 266. ingela skriver: 31 december, 2012

  #263 Singoalla Jag tror nog att flickorna sommartid har mer än bara ett par remsandaletter på sig. Eller hur? Det var nämnligen det enda Sofia hade på sig på de bilder jag sett.

  Bilderna från NY har jag inte sett men hört talas så hur mycket hon har på sig på dem vet inte jag.


 267. Mary Kristiansen skriver: 31 december, 2012

  # 258 Evita Jansson. Norske og utenlandske media har skrevet mye mer om kong CGs dumheter enn om Sofias ungdommelige altiviteter! hvorfor bekymrer det bare når Sofia er omtalt??? og vi ar JO ALLE forstått at hun “har vendt blad”! De som nå ikke har forstått det må skjerpe seg!! Hvorfor har dere sluttet å kommentere kongens dumheter, men ikke er i stand til å slutte med å trakassere Sofia! Det er trakassering og mobbing når de samme menneskene over flere år er i stand til å plage et uskyldig ungt menneske! Det ser jo ut til at dere har “forlåtit” kongen hans mye alvorligere dumheter, – den voksne kongen i sin posisjon – burde med mye større selvfølge avholde seg fra slike gangstermiljøer – og tvilsomme venner – og er derfor en alvorligere sak enn Sofias! HVILKEN DOBBELTMORAL OG DOBBALTSTANDARD!!! Det oppleves som umoralsk og grenser til ulovligheter å mobbe et annet menneske slik dere gjør med Sofia!


 268. Eva skriver: 31 december, 2012

  # 229 Människor som har betydelse för Sverige i världen är naturligtvis helt chockade över frökens ungdomsbilder. Jag har 25 års erfarenhet av livet utanför “ankdammen” och vet att så är fallet.
  När det gäller Chris yrke och arbete skriver du helt strunt. Snacka om besatthet. Han har mycket att tillföra vårt kunghus. Grattis.

  Ingela, Eva, Amelie och PBoo m. fl. fortsätt skriva era fantastiskt pricksäkra kommentarer. Jag håller med er. Det kan inte nog upprepas hur olämplig en viss fröken är som sambo till vår lillprins.


 269. Mary Kristiansen skriver: 31 december, 2012

  # 47 Svea:
  Det skrives om mange typer kjendiser i Sv Dam, ikke bare kongelige!
  Men at Sofia omtales under “Kungligt” er jo helt på sin plass – hun har en nær relasjon til nr 3 i den svenske tronfølgen og er derfor interessant for allmennheten! Sv Dam redigeres selvfølgelig utifra
  “allmenninteressn” – og det er jo ikke uten interesse å få vite hva som skjer med dette paret! Og hvordan Sofia utvikler seg som partner til en kongelig person!! Svea, du er ikke dummere enn at du forstår det!


 270. Mary Kristiansen skriver: 31 december, 2012

  De som mener Sofia ikke bør omtales, fordi hun hverken er interessant eller kongelig får jo her svar på tiltale.
  Vi er minst 259 som har funnet henne såpass interessant at vi her har engasjert oss!


 271. Singoalla skriver: 31 december, 2012

  Ingen av mina avkomlingar är i n-enbranshen även om de är snygga nog för det! 😉 Jag försvarar Sofia därför att jag inte vill acceptera att någon attackeras så fult som sker här. Man behöver inte gilla vad hon gjort men hur i himlens namn ska hon kunna ändra det nu? Är hon kär i prinsen och han i henne ska de kunna gifta sig utsn att han ska behöva avstå från några privilegier för den skull.


 272. johanna skriver: 31 december, 2012

  Nej, #264# – du har fel!
  Det är inte sanning att de flesta unga tjejer poserat n-na! Själv är jag 26 och har aldrig själv eller hört att någon av alla mina vänner skulle ha låtit sig fotograferas mot pengar för herrtidningar o.dyl.


 273. Maryou skriver: 31 december, 2012

  #268# Sofia har väl knappast “vänt blad”. Jag har inte hört/läst någon kommentar från henne där hon diskuterar sina n-enfoton. Jag har ingen aning om vad hon själv tycker om sina lätt klädda poseringar. Kungens eskapader är också illa. Det kommer inte att glömmas bort, även om vi inte diskuterar det lika livligt som Sofias eventuella inträde i kungafamiljen. Det är inte trakasseri att tycka illa om vissa saker i hennes förflutna. Vi måste kunna vara stolta över en person som representerar vår nation och det kan vi inte vara om personen uppträtt med dåligt omdöme.


 274. Nillan skriver: 31 december, 2012

  263# Talar propert kan man ju inte beskylla SH för att göra, där får
  hennes mentor underkänt.
  260# SH är inte som Jonas. Hon kommer att tjäna pengar på intervjuerna om det tar slut med nuvarande försörjningen. Tror Jag


 275. Marlene A skriver: 31 december, 2012

  PBoo & Co. Jeg tror, at det er et problem for jer/dem, der skriver og skriver om Sofias fortid som model og medvirken i et reality-show, at I inderst inde ved, at Carl Philip og Sofia kan blive et super attraktivt par for Sverige, hvis svensk erhversliv vil ‘bruge dem, som vi gør i Danmark — og I ved, at det vil Madeleine og Chris aldrig kunne blive! Sure rønnebær for jer at sluge, tihi! Sofia er udadvendt og karismatisk og giver CP den back up, som vi har set Mary give Frederik. CP ligner meget Frederik, da han var i begyndelsen af 30’erne: genert og usikker.


 276. miayahoo.se skriver: 31 december, 2012

  De flesta unga tjejer/kvinnor i vilket land som helst viker inte ut sig för i tidningar mot betalning. De som har gjort det är ett få tal i jämnförelse med många många miljoner som inte gör/gjort det.Varför de vill ha denna snabba cash trots att bilderna finns kvar i evigheter.
  Jag tror Sofia ångrar dessa bilder från tidigt ungdom till vuxen ålder varje dag.Men som sagt om hon hade varit ihop med en icke prins så skulle han och hon inte bryr sig om det men om hon är på väg att bli en offentlig person kanske tom kunglig så är det nånting som inte försvinner. Sanne mina ord om han gör slut med henne som kommer inte hans familj att sakna henne alls. Spelar ingen roll hur underbar hon är m.m.
  De saknar emma för hon hade allt inte sofia har.


 277. Marguerithe skriver: 31 december, 2012

  Tänk om alla kunde släppa den eländiga sexfixeringen i Sverige. Då skulle mycket vara vunnet. Vi utmärker oss i världen p g a detta. Jag kan bara hålla med Petra Mede när hon säger: Gode Gud gör så att det finns något mer i livet”.


 278. HM skriver: 1 januari, 2013

  # 269 Eva,Ved naturligvis ikke hvilke betydningsfulde svenskere du omgås. 😉 Men i udlandet kan det kun være folk, der som dig, interesserer sig for gossip-kändis-sladder, der går op i Sofias lidt kulørte fortid eller gamle tanter, der selv var unge på 60 og 70-tallet, hvor det frisindede Sverige havde et dårligt ry i Sydeuropa, fanden går som bekendt i kloster, når han bliver gammel …ikke Eva og “dommer” PBoo ?
  I dine øjne, og de betydningsfulde personer du kender, er Chris en betydningsfuld person, joda, selv præsident Obama interesserer sig for personer, som har tilknytning til Cayman-øerne ! Chris, fin fyr at få ind i kongefamilien, det eneste han har vist er fingeren. 😀


 279. Marguerithe skriver: 1 januari, 2013

  “277” Marlene A, “280” HM,
  Tack för bra kommentarer som belyser sanningen.


 280. Eva skriver: 1 januari, 2013

  #264 Marguerithe
  Jag vet inte hur det ser ut i din släkt, men det kan jag säga dig, att jag har en stor släkt med många ungdomar, men ingen av dem har sålt sina kroppar på det viset som Sofia har. Det har inte saknats förutsättningar, men de har med hjälp av föräldrar och eget sunt förnuft valt att gå andra vägar i livet i form av utbildning och arbete. Att vara vacker är ju trevligt, men att hänga upp hela sin tillvaro på sitt utseénde är inget att rekommendera och det är jag övertygad om att även Sofia en dag kommer att upptäcka. Hon börjar närma sig 30 år och då handlar det om att ha andra värden i livet än att springa omkring och vara vacker för att lyckas snärja en rik man. Snart börjar prinsen att se sig om efter yngre flickor, så tåget har nog tyvärr redan gått för Sofia i och med Madeleines förlovning och giftemål.


 281. PBoo skriver: 2 januari, 2013

  # 277 Marlene A

  Du jämställer alltså Kronprinsessan Mary med Sofia?! På vilket sätt är de lika – förutom att de är mörkhåriga? Liknande utbildning? Liknande karriärer före de träffade sin prins? Man lär sig verkligen något nytt varje dag – hade ingen aning om att Kronprinsessan Mary varit n-nmodell för herrtidningar m.fl. media! Trodde uppenbarligen felaktigt att Kronprinsessan Mary hade högre utbildning än 2-årig estetiskt gymnasium, men hade visst fel även där! PS. Prins Carl Philip är inte lik Fredrik, då den sistnämnda är Kronprins! Kungen framhöll hur kunnig, intelligent, intresserad m.m. Chris är – men sånt är visst inte viktigt för vissa utan bara yta!


 282. PBoo skriver: 2 januari, 2013

  # 280 HM

  Du nämner min signatur men förstår inte vad du vill ha sagt – kanske kan du förtydliga?

  Ang. din kritik av Chris att han – som bl.a. Prins Harry – visat fingret åt paparazzi och att detta är det enda han tillfört den svenska kungafamiljen visar du på bristande kunskap och inte så lite av “skvallerkärring”! Kungen framhöll att Chris är kunnig, intelligent, intresserad m.m. – kvaliteter som tillför det svenska kungahuset mycket, åtminstone om man anser att djup är viktigare och intressantare än yta och fernissa och bara vara “klädhängare”!


 283. Marguerithe skriver: 2 januari, 2013

  “281” Eva, PBoo,
  Att försvara människor som blir hatade på nätet under lång tid, oavsett, är den egentliga anledningen att jag skriver här, sedan 2010.
  Kungen, Drottningen, Sofia H, Carl Philip är de som varit illa ute mot obildningens Sverige.
  Det är inget egensyfte att jag “jobbar” här kvällar, helger, nätter osv. Om man är en människorättskämpe försvarar man alla oskyldigt dömda. Jag skulle även försvara er om ni blivit utsatta.
  Jag försöker också se sanningen i bilder, som nästan alltid är “friserade”.


 284. PBoo skriver: 2 januari, 2013

  # 284 Marguerithe

  Tja, du bekräftade igen att ditt “försvar” inte sträcker sig till P Madeleine eller hennes fästman Chris – tvärtemot du måste inse hur du i princip alltid kommer med kritik mot dem bägge såväl direkt som indirekt, en mycket insinuant och otrevlig kritik?! Det är faktiskt inte bara jag som uppmärksammat dig på det. Läs igenom dina kommentarer om P Madeleine och Chris och du borde inse/se!

  Citerar; “Att försvara människor som blir hatade på nätet under lång tid, oavsett, är den egentliga anledningen att jag skriver här, sedan 2010. Kungen, Drottningen, Sofia H, Carl Philip är de som varit illa ute mot obildningens Sverige.”


 285. Sitegoogle.com skriver: 7 mars, 2014

  I think that is among the most important information for me. And i’m satisfied studying your article. However should remark on some general things, The website style is wonderful, the articles is actually great : D. Excellent task, cheers


Annons

Laddar