Sofias sista uppdrag innan bebisen – jobbar in i det sista

Sofias sista uppdrag innan bebisen - jobbar in i det sista
Besöker favoritorten.
Annons

I september är det dags. Då får Carl Philip och Sofia sitt andra barn och Sverige en ny prins eller prinsessa. Sofia har haft fullt upp under senaste tiden. För bara några veckor sedan närvarade hon vid Victorias 40-årsdag i Stockholm på Öland. Efter det såg vi henne i Göteborg där fotbollsturneringen Gothia Cup hölls, och nu händer det grejer igen!

Annons

Nästa vecka, den 2 augusti, bara veckor innan beräknad förlossning, gör hon sitt sista kungliga uppdrag. Det är projektet “Gränslösa möten” som har äran att ta emot Sofia i Båstad.

Så här såg det ut när Sofia besökte Båstad förra året.

Prinsessan besökte Gränslösa mötens seminarium redan förra året och även i år åker hon dit med sin välgörenhetsorganisation Project Playground. Det är förstås något alldeles särkilt att representera i just Båstad. Det var ju nämligen där som hon och Carl Philip träffades!

Foto: IBL, Stella Pictures

Se knepen bakom prinsessornas Nobeldiadem

Dela på:

167 kommentarer till “Sofias sista uppdrag innan bebisen – jobbar in i det sista”

 1. Lea skriver: 16 maj, 2017

  De allra flesta kvinnor jobbar när de är gravida, höj inte upp dem mer än nödvändigt.


 2. Marguerithe skriver: 16 maj, 2017

  Duktig och ambitiös prinsessa. Henne vill vi se mycket av.


  1. josefin skriver: 16 maj, 2017

   Du ar verkligen rolig Marguerite — uppskattar ironin i Dina inlagg.
   (Eftersom jag vill tro mänskligheten om gott, sa tar jag naturligtvis for givet att Du skojar och ar lite smårolig nar Du skriver har 🙂 )


  2. Marguerithe skriver: 18 maj, 2017

   Josefin,
   Vi tycker nog olika här men din kommentar är glad och positiv så jag tackar dig ändå.


  3. AnnaS skriver: 27 juli, 2017

   Jag trodde också först att din kommentar var ett skämt, men insåg sedan tyvärr att så inte var fallet…jag trodde t o m ett tag att du i själva verket är republikan och tycker om att driva med oss, men du menar nog faktiskt allvar…otroligt men sant. Inte det faktum att du är rojalist, men att du faktiskt tycker att Sofia är fantastisk för att hon gör något som varje frisk gravid kvinna gör.


  4. Marguerithe skriver: 28 juli, 2017

   Anna S 27/7 kl 11.36.
   Det är bara Drottning Silvia som är fantastisk i Kungahuset. Övriga är medlemmar av olika rang.


 3. Lotta skriver: 16 maj, 2017

  Herrregud. Vi är många många som jobbar t.o.m dagen innan. Många pendlar med allmänna kommunikationsmedel och har inte den tryggheten med privatchaufför.


 4. Marguerithe skriver: 16 maj, 2017

  Lea, Lotta
  Denna artikel handlar väl inte om vad ni eller andra gör!! Skärpning. Vi är inte intresserade.


  1. Veronica skriver: 16 maj, 2017

   Skärpning, nu talar du återigen som om du har mandat för att tala för alla, vilket du inte har.


  2. Lola skriver: 19 maj, 2017

   Marguerithe,
   Vore klokt om du väljer sida.
   Vi är alla väl insatta i ditt liv i Skåne/familjen/exföretaget/skröpliga föräldrar/graviditeter/politiska åsikter/ pension Nu vet vi även att en av döttrarna är gift men en offentlig familj.

   För mig är detta inga problem. Jag har också delat med mig om erfarenheter av ett helt liv, men skillnaden mellan dig och mig är att du uppenbarligen inte medveten om att du generöst gör det – eller är det okey för dig så länge ingen annan gör det? Dubbelmoral❗️


  3. M skriver: 27 juli, 2017

   Tala för dig själv…..


 5. EllaBellaBingo skriver: 16 maj, 2017

  Gillas Lea och Lotta 🙂


 6. ellinor blomquist skriver: 16 maj, 2017

  Sofia hade lång semester de första tre månaderna av graviditeten!


  1. Birthe Vejrum skriver: 27 juli, 2017

   Nu var det jo ikke bare ferie, hun var jo også aktiv i PP.


 7. PernillaA skriver: 16 maj, 2017

  Marguerithe, om du tycker att hon är ambitiös om hon slutar ‘jobba’ fyra månader innan förlossningen får Du räkna med att det kommenteras.Det är detta forum till för.
  Om Du inte är interessad av vad andra skriver så får du växla till stärk monarkin.
  Bortsett från det är det ganska oartigt att skriva skärpning och vi är inte interesserade, Du kan inte klaga på att Kungahuset kritiseras om Du själv kritiserar andra skribenter på detta otrevliga sätt.


  1. Marguerithe skriver: 16 maj, 2017

   PernillaA.
   Detta är ju ett offentligt forum där vi skriver om de kungliga. Att folk drar in sig själva och sina egna i detta fall jobb i graviditeten är ju totalt ointressant för alla andra. Sådant saknar totalt klass och stil och ska förpassas till privata facebookkonton där vederbörande kan få stöd och hjälp av sina vänner. Den här typen av skriverier har fått fäste här tyvärr.


  2. Karin skriver: 16 maj, 2017

   Om det saknar klass och stil så undrar man ju varför du brukar hänvisa till ditt yrkesliv och vad dina vänner sagt och tycker/vet? Modereringen sköts ju av SvD och de verkar anse att det inte bara är vissa som har rätten att hänvisa till egna erfarenheter.


  3. Marguerithe skriver: 16 maj, 2017

   Karin,
   I detta fall gäller det ju att skriva ner Sofia så mycket man kan. Jag försöker alltid stötta henne och det gapskrattar de här skribenterna åt. Allt handlar om det just nu, vad Sofia gör jämfört med vad man själv gör.


  4. Mary Kristiansen skriver: 19 maj, 2017

   Enig med Marguerithe, mange har som hensikt KUN Å NEDSNAKKE Sofia. Men hun har klart seg helt perfekt som prinsesse og beviser at dette er et yrke også vi dødelige kan lære!Alle Europas kongehus er fulle av “alldaglige” partnere som lykkes i sine roller som kongelige partnere. Noen lykkes også bedre enn de som er født kongelige. Jeg synes t ex at Sofia tar mer ansvar enn Madeleine – har flere oppdrag – til tross for at begge bærer tittelen HKH….


  5. Pensionär skriver: 27 juli, 2017

   PernillaA
   Om Sofia ska föda i september och har ett uppdrag i augusti så förstår jag inte hur du får det till 4 månader före födseln. Man kan vara kritisk till allt Sofia gör men förvanska inte uppgifterna så att de passar dej.


  6. Birthe Vejrum skriver: 27 juli, 2017

   PernillaA – Sofia skal føde i september, og det er om 5 uger/1½ måned, så hvordan får du det til 4 måneder?
   Ellers er der godt nok mange “sarte mimoser” i kommentarfeltet i dag, som er meget optaget af at miskreditere Sofia – som sædvanligt – uden at forstå, at de nedvurderer sig selv som kvinder.
   De borgerlige kvinder, der er indgifte i kongehusene, klarer sig strålende i denne position. Sofia vil selvklart blive endnu mere sikker i rolle på sigt, men er driftssikker allerede nu.


 8. Karin skriver: 16 maj, 2017

  Något kungligt uppdrag är det ju inte utan ett 100% privat och jämförbart med att fika på stan eller spela en runda golf. Dock är det såklart fint att Sofia även på fritiden vill engagera sig i aktiviteter som är utvecklande och hjälper andra.


 9. Sus skriver: 16 maj, 2017

  Man bör nog inte tala för mycket å andras vägnar.


  1. Cecilia skriver: 16 maj, 2017

   Klok kommentar!


 10. EllaBellaBingo skriver: 16 maj, 2017

  En kvinna som antingen har varit eller är gravid och hon har inga symptom på att må dåligt, eller att den perioden har gått över, kan mycket lätt närvara på olika möten i slutet av sin graviditet. Sofia har lika lite som någon annan i Bernadottefamiljen fysiskt betungande arbeten. Deras jobb är att NÄRVARA, och det är allt. Kungafamiljen har Sveriges lättaste jobb, helt enkelt för att de har en stab av människor som t o m öppnar deras bildörrar när de ska ut.


 11. c skriver: 16 maj, 2017

  Lustigt att så fort de får en kunglig titel så blir de väldigt ömtåliga och känsliga. Om det har varit tidigare så har nog ingen reagerat om hon jobbat in till sista veckan. Men med hennes tidigare yrken kanske det hade varit svårt förstås. Men med de kungliga damernas hjälp och “stöttning” kan det inte vara så ansträngande med några bandklippningar och besök. Kvinnor “i tiden” får nog jobba trots illamående och vadkramper.


 12. PernillaA skriver: 16 maj, 2017

  marguerithe, det är tillåtet att jämföra de priviligerade kungligheterna med ‘normala’människr och vissa får lova att tycka att det är konstigt att man inte visar sig på en sådan lång tid.
  Det förklarar ändå inte ordet skärpning! och Vi är inte inte interesserade.


  1. Marguerithe skriver: 16 maj, 2017

   PernillaA,
   Jag lovar att skriva “jag är inte intresserad.
   Ann-Charlotte Matteus skrev igår en tänkvärd krönika om kvinnors behov av att dra in sina egna erfarenheter av graviditeter i politiska debatter. Rubriken “politik är ingen tjejmiddag” är mycket talande för hur man ser på sin egen betydelse idag. Jag kommer alltid att stötta Sofia. Skulle jag se något annat blir det kritik som Daniel och Victoria fick igår av mig.


  2. Bror skriver: 16 maj, 2017

   Tack Marguerithe!
   Jag skrev själv en kommentar i anslutning till Ann-Charlotte Marteus utmärkta ledare i dagens Expressen om vikten av att skilja mellan det personliga och det allmängiltiga i den politiska debatten. Den distinktionen gäller för övrigt även här.
   Jag länkade också till ledaren, men av okänd anledning lades min kommentar åt sidan. Min dygnskvot var kanske fylld.


  3. Marguerithe skriver: 16 maj, 2017

   Tack Bror,
   Den förste som förstår!


 13. PernillaA skriver: 16 maj, 2017

  Marguerithe, jag personligen har aldrig gapskrattat åt din uppfattning,
  Victoria, Madeleine, Carl Philip tex. har blivit kritiserade, problemet är att du tar det personligt om Sofia kritiseras.


  1. Marguerithe skriver: 16 maj, 2017

   PernillaA,
   Ja kanske att jag tar det personligt just för att jag blivit ingift själv i en offentlig familj och vet hur det är. Detta skriver jag enbart för att folk ska förstå att jag alltid kommer att stötta Sofia.


 14. mini skriver: 16 maj, 2017

  PernillaA 16 maj, 12:02

  Nu kommer Sofia INTE att vara ledig 4 månader före förlossning. Hon är beräknad föda i september och det som skrivs om här, är ett uppdrag i augusti.

  Fö håller jag med dig om att vi inte ska klanka på och nedvärdera och vara tarvliga mot varandra här i kommentarsfältet! Vi har olika åsikter, olika uppfattningar om saker och ting och vi har alla den rätten skriva detta utan att få spydigheter tillbaka. (JAG känner till hur det känns)

  DET bör gälla ALLA!!!


 15. CVM skriver: 16 maj, 2017

  Stackars människor som inte tål kritik och definitivt inte hantera kritik på rätt
  sätt…..
  Detta forum är uppbyggt på att SVDam ger oss information (frågor) och vi
  svara SVDam med våra svar!
  Att detta ska vara sååååååååå svårt för vissa tanter att förstå förvånar mig
  dessutom välutbildad sådana!
  Är man med i leken får man också leka tåla annars Bye Bye!
  CVM


 16. emma skriver: 16 maj, 2017

  detta är varken “jobb” eller kungahusuppdrag – 1 FRIVILLIG SAK PÅ LEDIG TID
  Daniel Mahdani är PPs nr1 numera sen mars2015
  – PP är heller EJ kungahusstiftelse

  S blev sessa/del av kungahuset/betitlad BARA på villkor att hon FÖRE INGIFTE lämnade sin roll i “näreingslivet” HOS PP – LIKSOM DANIEL W GJORDE 2010
  Hedersordförande=1 extern icke-aktiv roll som i sofias fall är bla göra PR utåt

  Sofia har uppdrag (via CG) tillomed sommaruppehållet -bör hinna/orka va me på riksmötets öppnande -innan baby2


  1. Birthe Vejrum skriver: 27 juli, 2017

   Skal det nu være en nedvurdering af frivillig arbejde?
   Nu kan jeg ikke udtale mig om frivilligt arbejde i Sverige, men i Danmark ville det godt nok se sort ud, hvis vi ikke havde frivillige i vores foreningsliv dvs alle sportsklubber, spejderbevægelsen (spejder = scout)de velgørende organisationer som Røde Kors med flere, hvor det bare er cheferne + kontoransatte, der får løn.


  2. Emma skriver: 27 juli, 2017

   Kors i taket…Nu Birthe gör du ÅNYO MISSTAGET ATT…
   I n s i n u e r a felaktigt via att ‘lägga ord i munnen’ på mig som aldrig yttrats
   genom ATT LÄSA IN EN ICKE EXISTERANDE BETYDELSE…SÅ NEJ DÄR TAR DU HELT FEL

   Inlägget – idag 12.06 – är 1 Replik till Svdams rubrik och framförallt text som ej stämmer IRL:

   1_detta är EJ arbetstid eller ngt khusuppdrag PUNKT SLUT! Redovisning “varför är presenterat N O G A
   2_allra “sista” uppdraget är sen i aug då riksdan öppnar
   Texten “är saklig och redogör för fakta innehåller NOLL “VÄRDERING” ÖVER HUVUDTAGET hkharna spenderar sin fritid precis hur de vill – av noll intresse för mig …jag fokuserar på Arbetstid och dem som hkhmedarbetare FYI


  3. Birthe Vejrum skriver: 28 juli, 2017

   Emma – nu gør du som sædvanligt en myg til en elefant!
   Du kan vel se, at jeg reagerer på ordene “…1 frivillig sak på ledig tid…”


  4. Emma skriver: 28 juli, 2017

   Det fanns NOLL NEDVÄRDERING I MIN TEXT – VILKET DU UTAN GRUND ANKLAGA MIG FÖR
   DU inbillar dig saker som ej existerar
   Jag uttruckte ingen värdering utan texten var OBJEKTIV bemötandes artikel ovan
   DET ÄR ETT FÖRTYDLIGANDE TILL SKRIBENTEN SOM SLARVLÄST INNAN DENNE REPLIKERAR
   Det är inte att göra en fjäder till en höna


  5. Birthe Vejrum skriver: 28 juli, 2017

   Det var et ganske grovkornet svar det her.
   Hvis du mener jeg har misforstået noget, så skulle du måske se på din formulering/fremstilling.
   Og det er din tekst jeg skriver ud fra, ikke artiklen herover – for den er ikke en journalist værdig.
   Og min kommentar er ikke specifikt rettet mod én person, det skal du lige være opmærksom på.
   Sofias interesser i PP debatteres ofte, kongehuset har et forklaringsproblem her.


 17. Solstrålen skriver: 16 maj, 2017

  Hon har varit på ett födelsedagskalas och en begravning. Hon kommer att “närvara” vid 4 tillfällen och bevista 2 dgr med Victorias födelsedag.
  Jag kallar inte det ens för att hon “jobbar” överhuvudtaget.
  Det som beskrivs som “jobb” här är sådant som vanliga människor gör på fritiden. Går på kalas eller en föreläsning.
  Att det skulle vara ett så enormt arbete med “förberedelser” tror jag heller inte på, det finns personal till det mesta.


  1. Marguerithe skriver: 16 maj, 2017

   Ja Solstrålen, några riktiga rojalister har vi inte på detta forum. De sitter hemma i kretongsoffan och läser papperstidningen i lugn och ro utan att veta om vad som försiggår här.


  2. Bror skriver: 16 maj, 2017

   Marguerithe kl. 13:55

   Rojalisten som sitter hemma i kretongsoffan och läser papperstidningen, det måste väl ändå vara Hyacinth Bucket?
   Ingen kan som Mrs. Bucket avnjuta en kopp te ur sitt eget ägandes Royal Doulton porslin.


  3. Marguerithe skriver: 16 maj, 2017

   🙂 🙂 Bror, jätterolig serie från BBC.


  4. Marita Classon skriver: 24 maj, 2017

   Solstrålen jag håller med dig, gå på kalas tillhör fritiden, dessutom finns personal som tvättar stryker kläderna.


 18. Solstrålen skriver: 16 maj, 2017

  Tillägg:

  Skillnaden är att vi får betala för dylika aktiviteter (inträden, presenter osv), hon får betalt för att göra det!


 19. Eva M skriver: 16 maj, 2017

  På S D på FB är det en annan ton . Där gömmer man sig inte bakom alias. Undrar hur många av er som är med i royalistiska grupper på FB. Tänk om vi alla här fick träffas utan att veta vem den andra är så skulle vi antagligen bli förvånade hur trevliga vi är. Nu ska jag ut och rensa ogräs medans det gula syns på himmelen. Ha en bra dag Eva M


 20. CVM skriver: 16 maj, 2017

  Margurithe
  Jag har och kommer alltid att respect för dina kommentarer eftersom dom
  är som sååå ofta genomtänkta innan ni skickar iväg dom!
  Jag har precis som PernillaA aldrig gapskrattat åt dina kommentarer och
  kommer aldrig att göra heller!
  Tål man inte SVDam rubriksättningar som ofta är provocerande finns det
  2 alternativ ta artiklen med en stor nypa salt eller läs Hemmets Veckotidning!
  Slut citat är att ni är en riktigt Rojalist Kära Margurithe och jag respekterar
  dig och dina kommentarer!
  C


  1. Marguerithe skriver: 16 maj, 2017

   Tack snälla Claes! Du är en gentleman.


 21. LopNor skriver: 16 maj, 2017

  Frankrikes president och hans hustru har förstått det här med att visa sig solidariska med befolkningen. När presidenten tillträdde så bar han en kostym för
  4 000 kr, hans hustru hade LÅNAT en dräkt från Louis Vuitton. Dräkten lämnade hon tillbaka efter ceremonin. Inga dyr vräkiga kläder där. Detta har hyllats i internationell media. Frågan är när kungahusen vaknar, inser att deras lättjefulla liv med lyxkonsumtion kanske bidrar till det resultat som demoskopmätningen visade.


 22. Solstrålen skriver: 16 maj, 2017

  OT: Apropå bebisar, nu tänker jag vara ofin och undra om Mette Marit kan vara gravid?

  http://www.newmyroyals.com/2017/05/prince-haakon-and-mette-marit-held.html


 23. Obs skriver: 16 maj, 2017

  Nu driver nog Svensk Damtidning med läsarna. Sofia Hellqvist har ju bara visat sig när det gäller familjesammankomster och någon enstaka gång när hon har fått följa med Silvia. Är det hennes företag tidningen syftar på.


 24. snickarjohn skriver: 16 maj, 2017

  Marguerithe,
  “Denna artikel handlar väl inte om vad ni eller andra gör!! Skärpning. Vi är inte intresserade.”
  Du har själv helt osorterat informerat oss om Din dotter,
  Din påtvingade pensionering, diskussionerna i kafferummet,
  Ditt läkarsekretereri och Ditt företag.
  Vi var inte särskilt intresserade.
  Skärpning.


  1. Marguerithe skriver: 16 maj, 2017

   snickarjohn,
   Vi kan tala om yrkeserfarenheter som är relevanta och även annat. Politiken i Sverige t ex skulle vi kunna diskutera mycket mer. Småttigheter däremot är inget som för diskussionen framåt. Du har tydligen brytt dig om vad jag skrivit om mig själv.


  2. LopNor skriver: 16 maj, 2017

   Marguerithe, är det du som avgör vilka erfarenheter som är småttiga eller ej?
   Att du sedan säger att du alltid kommer att stötta Sofia låter lite märkligt. ALLTID? Oavsett vad hon gör? Sådan blind idoldyrkan är sällan sunt. Att okritiskt säga att man skall stötta en vilt främmande människa oavsett vad den gör, låter inte så vettigt. Hur vet du vad Sofia kan komma att göra?


  3. Marguerithe skriver: 16 maj, 2017

   LopNor,
   Läs alla mina kommentarer i denna tråd. Det du skriver stämmer inte med vad jag säger. Jag är ett stort irritationsmoment här som helst ska tystas på grund av min respekt för vårt statsskick. Detta statsskick ska ifrågasättas in absurdum enligt de flesta här. Jag köper inte det, någonsin.


  4. helene skriver: 16 maj, 2017

   snickarjohn.

   Som alltid läser jag dina slående knivskarpa inlägg med nöje. Tack! –Du glömde dock att ge Marguerithe flera “titlar”–i annat inlägg för ca. 1-2 veckor sedan, diskuterades äldres situation, bla. att många var mycket undernärda. Detta motsatte sig Marguerithe bestämt, då hon arbetat i 20 år,,inom åldringsvården! Det är endast de anhöriga som gnäller i media fastslås. Dessutom stor insikt i förskolevärlden.


  5. Marguerithe skriver: 17 maj, 2017

   helene,
   Du missförstår medvetet. Jag har personlig erfarenhet av anhörigas vård i 20 år!!!


 25. Marita Classon skriver: 16 maj, 2017

  Sluta höja upp Sofia, gå på kalas inviga utställningar =Jobba??? inget betungande som gravid


 26. CVM skriver: 16 maj, 2017

  LopNor
  Detta med att Madame Macron har lånat en dräkt från L.V tar jag med en
  stor nypa salt!
  Väskan hon använde kallas nu för “Sac Macron” och den behåller hon nog i sitt
  nya DressingRoom i Elysee Palatset!
  Alla Presidenter börjar sååå lågmäld oavsett Röd blå eller grön men vi har sätt
  under många år också hur dom missbrukar Fransmännens förtroende!
  Sarkozy var en av dom som nyligen blev ratad av folket!
  Jag önskar Monsinuer Macron all lycka till och det han lovar att han håller!
  Vive La France


  1. Birthe Vejrum skriver: 27 juli, 2017

   Frankrig har haft status som modens mekka i flere århundreder, så det er klart, at man er interesseret i, at den nye præsidentfrue repræsenterer fransk mode.
   Det er en tendens vi ser overalt. Og det er ikke bare præsidentfruer, dronninger og prinsesser, der nyder den opmærksomhed fra landenes modebrancher. Kändissar fra film, musik og tv får leveret gallakjolerne fra diverse designere fordi reklamen er formidabel.
   Og Madame Brigitte Trogneux er jo en charmant dame.


 27. Lisa skriver: 16 maj, 2017

  Har de kungliga inte några rådgivare hämtade från verkligheten för att förstå hur deras livsstil uppfattas? Det räcker inte med att då och då låna mammas gamla klänning för att framstå som sparsam och miljömedveten.


 28. CVM skriver: 16 maj, 2017

  LopNor
  Om ni har tillgång till TF1 som jag förmodar att ni har sänds ikväll 21h
  mycket intressant program innefrån Elysee Palatset med Stefan Bern
  Bonne Soiree
  CVM


  1. Bror skriver: 16 maj, 2017

   Élyséepalatset?
   Vad gör fransk tv på Elverket i Göteborg?


  2. yrsa skriver: 16 maj, 2017

   France 2
   Stéphane Bern alltid duktig och très classe


 29. Mona skriver: 16 maj, 2017

  Tänk lite innan ni skriver, det ni kallar lyxliv är bara en liten del
  av kungafamiljens liv.Media som skriver lyx, hemligt, stöttning osv.
  Media som skriver vad kläderna kostar.Tror ni att bara det lilla som syns
  i media är allt kungafamiljen gör?
  Ta besöket i Luleå som kungen gjorde, resan dit tar ett par timmar.
  Luleå flygplats ligger en bra bit från SSAB dit kungen skulle,
  sedan ett helt annat uppdrag på efter middagen också i Luleå.Resa hem.Hela dagen går åt.


  1. Susanne Blomgren skriver: 30 juli, 2017

   Lilla Mona, det tar en timme att flyga till Luleå, SSAB ligger ca 15 min. med bil från flygplatsen.Ta reda på fakta innan du skriver. Har bott och jobbat där!!!!!


 30. CVM skriver: 16 maj, 2017

  Mona
  När ni arbetade gick väl hela dagen åt arbetet att Kungen dessutom har
  duktiga medarbetare och åker ofta “gräddfil” gör hans uppgifter en hel
  lång dag betydligt lättare en för Fru Svensson som först ska ta pendeltåg
  sedan arbeta sedan pendeltåg hem sedan göra middag till familjen sedan
  tvätt etc för att sedan upp nästa morgon igen för att ta pendeltåget igen och
  igen och åter igen!
  Trevlig Kväll
  CVM


  1. Mona skriver: 16 maj, 2017

   CVM du har så rätt.På mitt sista jobb pendlade jag tre timmar per dag i Stockholm.
   Jag skrev för att visa att kungafamiljens uppdrag tar längre tid än
   det artiklar och bilder visar och det folk tror
   Mina väninna gifte sig med en rik man hon har i snart 20 år jobbat bara
   för nöjet att komma ut och träffa folk.De kan köpa allt de vill ha även tjänster.
   så kungafamiljen är inte unik och de enda lyxlirarna i Sverige.


 31. CVM skriver: 16 maj, 2017
  1. LopNor skriver: 16 maj, 2017

   Tack för tips och länk.


  2. Bror skriver: 17 maj, 2017

   Att försöka vitsa som Kålle är inte så lätt alla gånger – som synes.


 32. Humaniora skriver: 16 maj, 2017

  Det finns skribenter här på forumet som frekvent rycker ut och fördömer kritik och det endast då Sofia blir ifrågasatt.Man får helt klart intrycket att dessa skyddsvakter har ett uppdrag att verka ss moderatorer i sammanhanget, självutnämnda el på annat sätt.


  1. G u i d v v O Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 17 maj, 2017

   Exakt!
   Detta brukar jag också påpeka då och då.


 33. Lotta skriver: 16 maj, 2017

  Mona Du är ute på svag is igen. Luleå flygplats ligger ca 20 min väg från SSAB med bil och chaufför. Flygresan från Sth till Luleå lite mer än 1 timme. Kungen sitter i VIP lounge och behöver inte vara på flygplatsen i god tid som man säger för att komma med.


  1. Mona skriver: 17 maj, 2017

   När jag flyger till Luleå tar det 1 timme och 15 minuter.
   Även Luleå har trafik och rödlysen.
   Säpo tillåter inte kungen att göra som alla andra på flygplatsen.


  2. emma skriver: 19 maj, 2017

   Lotta är VISST den av er 2 – MONA – som har rätt i denna fråga

   HKHarna tas hand om flygplatsens VIPSERVICE – VILKA HAR CLEARAT ALLA MOMENT/PAPPERSEXCERCIS PÅ FÖRHAND… HKHARE KÖRS/TAS DIREKT TILL FLYGPLAN I SVE
   LIKSOM VID ANKOMSTENS UPPHÄMTNING

   DE SOM KÖR KUNGEN KAN KÖRA I BUSSFILER OCH LÅTS STRUNTA I HASTIGHETSBEGRÄNSNINGAR OM DE SÅ ÖNSKAR

   KUNGLIGA SÄRBEHANDLAS TACK VARE SIN DIPLOMATSTATUS VARANDES PÅ RESANDE FOT – INOM UTOM SVE =VIPBEHANDLING

   och SÄPO KRÄVER SNABB HANTERING F.ÖVRIGT!!


 34. IngridR skriver: 16 maj, 2017

  Tack alla ni- ni är för många för att räknas upp, som i dessa kommentarer ser den kungliga världen med realistiska ögon! De “kungliga” är, och har blivit alltmer VANLIGA människor som har ärvt eller gift sig till kungliga titlar. De lever ett MYCKET privilegierat liv och behöver sannerligen inte någon stöttning av oss. Och kom ihåg att saklig kritik inte är detsamma som mobbing eller näthat!


  1. Mona skriver: 17 maj, 2017

   Personangrepp är inte saklig kritik.


  2. G u i d v v O Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 17 maj, 2017

   Mona

   Och saklig kritik är inte personangrepp!

   Men, att kalla sina medskribenter, vilka inte håller med, för t ex “avundsjuka s*tkärringar är däremot grova personangrepp.


 35. helene skriver: 16 maj, 2017

  Bror kl.16.59.

  Så trevligt att se flera uppskatta denna helt underbara otroliga uppenbarelse Hyacinth Bucket,,för att inte tala om hela familjen,,När hennes älskade son Sheridan ringer, är hon obetalbar!!

  PS. Vi har en Mrs Bucket på detta forum.


 36. snickarjohn skriver: 16 maj, 2017

  Marguerithe,
  Mitt välformulerade svar till Dig igår
  passerade ej nålsögat.
  “Vi kan tala om yrkeserfarenheter som är relevanta och även annat.”
  Det finns en moderator i detta forum och hon/han avgör vad som släpps igenom.
  Du har ingen talan i denna fråga och Du “driver” ej detta forum som
  Du ansåg häromdagen.
  Du är en i mängden – som vi andra.


  1. Marguerithe skriver: 17 maj, 2017

   Nej jag har ingen talan men jag får yttra mig och värna monarkin såväl som du får prata dig varm för republik.


 37. CVM skriver: 17 maj, 2017

  Yrsa
  Stephane Bern är alltid lika intressant att lyssna på dessutom otroligt kunnig
  och påläst…….
  Programmet igår var en fröjd för ögat att se Élysée Palatset både innefrån
  och den vackra trädgården mitt i underbara Paris!
  Självklart var det France 2 som sände detta programm och inget annat som jag
  skrev i en tidigare kommentar!
  Fransmännen är klart vinnare när det gäller detta med elegance och finess
  både i Mode Decoration Mat etc
  Bonne Journee
  CVM


  1. yrsa skriver: 17 maj, 2017

   Jag håller med! Missar aldrig något program..


 38. snickarjohn skriver: 17 maj, 2017

  Mona,
  Din rika väninna och hennes man försörjer
  väl sig själva?
  Förmodligen betalar de skatt också.
  För att vara en icke-monarkistisk socialdemkrat
  må man säga att familjen Bernadotte har en trogen vapendragare i Dig.
  Inget får kritiseras “för nu har vi ju monarki”.
  Har Du någon gång funderat på att få till en ändring av sakernas tillstånd?
  Vi skulle välkomna Dig.
  Du har uthållighet som få.


 39. Royalist javisst skriver: 17 maj, 2017

  Emma 16 maj 13:16 GILLAR! (PP är inget officiellt uppdrag)


 40. Marguerithe skriver: 17 maj, 2017

  helene 16/5 kl 20.10
  Om du skriver till mig personligen och inte via andra här kan jag berätta om min erfarenhet av äldrevård. Jag har aldrig jobbat inom åldringsvården. Däremot har jag 20 års erfarenhet av hjälp till äldre anhöriga och detta när mina barn var små. Detta har du nog inte haft bekymmer med ännu vad jag förstår.


 41. Christina Kari Helsinki skriver: 17 maj, 2017

  Marguerithe

  Tyvärr värnar du inte monarkin på något sätt genom att skriva direkta osanningar om deras värde, personliga egenskaper, utseende,arbetsbörda mm.
  Tom en bild av Kungen får dig att skriva något som inte stämmer.


  1. Marguerithe skriver: 18 maj, 2017

   Christina Kari,
   Finns det någon på detta forum som värnar monarkin mer än jag?


  2. snickarjohn skriver: 18 maj, 2017

   Marguerithe,
   Du värnar säkert.
   Dock uteblir effekten.
   Det blir helt enkelt “för mycket”.
   Tag till exempel Din kommentar om Mors Dag-testet.
   “Fantastiskt fin bild av vår kungliga familj.”
   Ja, det är allom bekant att Du tycker de är fina.
   Håll igen lite med superlativerna för Ditt budskap urvattnas.


  3. Marguerithe skriver: 18 maj, 2017

   snickarjohn,
   Nu svarade jag inte på rubriken utan kommenterade bara en vacker bild allmänt. Sådant behöver ju inte alltid analyseras.


  4. snickarjohn skriver: 18 maj, 2017

   “Less is more”
   Det blir lite som pojken som ropade “varg”.
   Till sist bryr sig ingen.
   Det var väl inte Din avsikt?


 42. G u i d v v O Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 17 maj, 2017

  emma
  16 maj, 2017 kl. 13:16:

  ” detta är varken ”jobb” eller kungahusuppdrag – 1 FRIVILLIG SAK PÅ LEDIG TID
  Daniel Mahdani är PPs nr1 numera sen mars2015
  – PP är heller EJ kungahusstiftelse ” ……..

  Hur många gånger ska detta behöva upprepas??


 43. Cissi skriver: 18 maj, 2017

  Seriöst, genom ytterligare titlar till en nobodys barn tunnas monarkin ut ytterligare.

  Victoria, sätt stopp. Hertig/hertiginna räcker mer än väl


  1. Marguerithe skriver: 18 maj, 2017

   Cissi,
   Tur att vi har vårt Kungapar som inte står för den kalla upper class du eftersträvar.


  2. IngridR skriver: 18 maj, 2017

   På kornet Cissi!


  3. Kerstin Bergström skriver: 20 maj, 2017

   Det var oförskämt skrivet.Tog Sofia platsen som du tänkt ha.Du skrev för flera år sedan att dina föräldrar umgicks med kungaparet.Du har alltid nedvärderat henne.Tror ej att du ens har pratat med henne. Tydligen blind också o ej ser vad hon har gjort gott åt CP.


 44. mini skriver: 18 maj, 2017

  Marguerithe

  Du får många “påhopp” här i tråden, så du får en bukett av mig!!!


 45. mini skriver: 18 maj, 2017

  Marguerithe

  Men då! Blommorna togs inte in!!!
  Det är alltså blommor du får av mig!!!


  1. Marguerithe skriver: 18 maj, 2017

   Tack mini,
   Det är tungt att kämpa i motvind så all feedback emottas tacksamt.


 46. G u i d v v O Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 18 maj, 2017

  Ja, tänk att jag inte visste om vilket utsökt prinsessämne jag (och de allra flesta andra mödrar) egentligen är!

  Här handlar det enbart om fritidsintressen -med all tänkbar service i tillvaron.
  Kul rubrik…


 47. Pensionär skriver: 19 maj, 2017

  Marita Classon
  Är det någon skillnad om Silvia, Victoria eller Sofia inviger något?

  Cissi
  Silvia är ju ett nobodys barn, hon blev drottning.
  Detta innebär att Victoria med syskon är 50% kungliga, nästa generation är 25% kungliga. Om tre generationer har vi alltså inga kungligheter kvar i Sverige trots att Emma kommer att framhålla att det är kungens arvingar som bestämmer kunglighetens status.


  1. emma skriver: 19 maj, 2017

   NEJ – PENSIONÄR

   FYI jag hade NOLL avsikt A T T ens yttra mig i fråga så din “Kristallkula” =trasig

   jag skulle aldrig FORMULERA MIG enl. Ditt “förslag” heller då “analysen”/”slutsatsen” din nyss =INKORREKT till att börja md – helt uppåt väggarna – bara förvirrar skribenter

   Betr “Emma”, håll dig till exakta CITAT inkl artikl-länk isåfall
   MEN BLANDA EJ IN MIG o-vetandes TACK
   JAG för min talan SJÄLV (NÄR/OM/DÅ jag vill) liksom Du gör betr Dina inlägg -som netikett & sunt förnuft förutsätter


 48. Kerstin Bergström skriver: 20 maj, 2017

  Marguerithe bra kämpat.Det verkar som att 98% av kommentarerna kommer ifrån svensk kolonin i Frankrike. tror jag ska gå över till Facebook sidan.Där får inte folk vara anonyma som republikanerna är här.Det är sååå ynligt av vissa att skriva anonymt.Fega krakar!! Med vänlig hälsning Kerstin


  1. Desirée skriver: 27 juli, 2017

   Du skriver också anonymt eftersom du inte talar om vilken av alla 143 stycken Kerstin Bergström du är!


  2. Marguerithe skriver: 28 juli, 2017

   Desirée,
   Jag önskar verkligen att vi skulle logga in med våra riktiga namn och adresser. Jag kan stå för varje åsikt jag skrivit här. Det är jag säker på att Kerstin Bergström också kan.


 49. G u i d v v O Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 23 maj, 2017

  IngridR
  16 maj, 2017 kl. 17:4

  Ja! Glädjande nog för många för att räknas upp -din värd en repris;

  ” Tack alla ni- ni är för många för att räknas upp, som i dessa kommentarer ser den kungliga världen med realistiska ögon! De ”kungliga” är, och har blivit alltmer VANLIGA människor som har ärvt eller gift sig till kungliga titlar. De lever ett MYCKET privilegierat liv och behöver sannerligen inte någon stöttning av oss. Och kom ihåg att saklig kritik inte är detsamma som mobbing eller näthat!”


 50. Singoalla skriver: 27 juli, 2017

  Kämpa på, Marguerithe! Så länge vi har monarki ska vår kungafamilj ha samma sorts liv och tillvaro som andra kungahus. Slott och tiaror och säpo…. Och republikanerna behöver inte hållas här och förstöra nöjet för oss andra. Det är min åsikt!


  1. Marguerithe skriver: 27 juli, 2017

   Tack Singoalla!
   Att stå stark i sin åsikt mot hela drevet retar de som saknar mod och empati. Detta är också en bild av det svenska samhället idag. Den som vågar avvika och tänka innan man talar har det svårt idag.


  2. Sus skriver: 27 juli, 2017

   Marguerithe,

   är det tecken på mod och empati att vara oförskämd mot meningsmotståndare och förhärliga sig själv långt över det patetiskas gräns?


 51. caterine skriver: 27 juli, 2017

  Egentligen tycker jag att både Carl Philip och Sofia skulle slippa alla s k åtaganden som kungligheter. Jag tror inte att Carl Ph gillar att ställa upp på jippon han vet säkert att han kritiseras för felsägningar, stelhet , m m. Låt honom designa, köra rally och dylikt, och hans fru borde också slippa ställa upp, hon får ju också kritik. Vem vill ha såna jobb? Men då borde de säga ifrån titlarna och apanaget.


  1. christina skriver: 27 juli, 2017

   Men han är ju först och främst prins !!!


 52. Catherine skriver: 27 juli, 2017

  En ung, frisk kvinna ska klara av att arbeta när det är en månad kvar till beräknad nedkomst, särskilt om hon bara förväntas närvara vid ett evenemang samt har personal som tvättar, handlar, städar, passar hennes son och kör henne fram till porten och hem igen. Hur någon kan se något övermänskligt i detta övergår mitt förstånd.


 53. Ingrid Lindell skriver: 27 juli, 2017

  Patetiskt, ingen av de här sk “kungligheterna” är kungliga och borde snarast börja tjäna egna pengar. Det är inte arbete att gå på kalas, lyssna på tal eller spela golf, som någon sa. “Sofia jobbar in i det sista” är en synnerligen pinsam titel. Marguerites tröttsamma självutlämnande är totalt ointressant-Sofia har genom hela sitt liv sökt uppmärksamhet och ett offentligt liv, skall vi tycka synd om denna slipade kvinna som lyckats i sin strävan att bli försörjd för att göra ingenting?


  1. AnnaS skriver: 27 juli, 2017

   SÅ bra skrivet, kan bara hålla med om allt du säger, inklusive det som gäller signaturen “Marguerithe”!


  2. evchen skriver: 27 juli, 2017

   Exakt!


  3. Helene skriver: 27 juli, 2017

   Ingrid Lindell.

   Tack Ingrid för dina intelligenta kommentarer!


  4. Marguerithe skriver: 28 juli, 2017

   Ingrid Lindell,
   Jag har inte sett din signatur här innan. Är du ny här eller har du bara bytt signatur. Du kan omöjligt veta något om mig som skrivit här sedan 2010 i första hand för att försvara Drottningen. Kungaparet bär upp Sverige idag med den djupa politikerkris vi har. Detta har många skrivit på flertalet fora.


  5. Helene skriver: 28 juli, 2017

   Ingrid Lindell

   Tack Ingrid för dina många mycket raka inlägg. Du har en bra förmåga att träffa rätt, du ser objektivt, vilket ej är förunnat alla. Tack


  6. ananas skriver: 28 juli, 2017

   Ingrid Lindell

   Så pass mycket hyfs tycker jag du kunde visa att du inte vräker ur dig vad som helst om Marguerithes inlägg och heller inte kallar Sofia en slipad kvinna.

   Åsikterna kan gå isär men ett hyfsat beteende är önskvärt.


  7. IngridR skriver: 9 augusti, 2017

   Ingrid Lindell
   Exakt! Sunt förnuft och bra kommentarer!


 54. Olga skriver: 27 juli, 2017

  Jobbar ?
  ” Project Playground ” är väl en privat fritidsintresse …vissa väljer blommor, vissa ställer upp som extrahjälp i de hårddrabbade svenska skolans resursklasser, vissa sköter gamlingen istället att sätta den på institutionen …ja, listan kan göras lång …men vem kallar en frivillig/självvald fritidssysselsättning som ” ett jobb “…undrar…och fira egen släkting kan väl knappast kallas “ett jobb “.

  Märklig urholkning av ordens äkta innehållet pågår i moderna tider …


 55. Madame Verseau skriver: 27 juli, 2017

  Sofia’s assignments & appearances seem to be tied to institutions involving the SRF. No outside patronages. She’s been HRH for two years – and still she does not have her own Coat of Arms (the kids get them before her) or royals orders from another country. Daniel already has orders. What does this say about Sofia?


 56. Ingrid Lindell skriver: 27 juli, 2017

  Man kan faktiskt som priviligerad göra något vettigt, inte bara leka sig igenom livet som ett barn. Själv är jag priviligerad men spenderar inte mina dagar med att shoppa eller fika för att sedan skapa “jobb”-rubriker för att jag går på kalas var tredje månad. Mina väninnor är alla starka duktiga kvinnor som inte ser varesig släktskap, pengar eller kontakter som anledning att inte bilda sig, anstränga sig och göra rätt för sig! Vi är skyldiga våra barn detta, och våra medsystrar.


  1. Olga skriver: 27 juli, 2017

   Tack Ingrid Lindell för det !
   Och ett stort tack för de intellektuella och samtidigt intelligenta kommentarer).


 57. Emma skriver: 27 juli, 2017

  CGs svärdotters sista uppdrag blir riksmötet i aug…Detta är inget uppdrag via kungahuset alls=1 CIVIL CHARITY
  Detta besök är helt o hållet på Sofias lediga tid
  Hon är där av fri vilja som PRdragplåster
  PPs representant i båstad är Daniel M som ersatte CPs fru våren 2015 kommunicerades via pressreleasen i mars + presskonferens omskrivet av Svdam
  Sofia är hedersorförande dvs 1 ICKEAKTIV ROLL/ hennes besök i SA är som volontär då khuset kan avvara henne
  Lämna PPROLLEN va villkoret f att kunna giftas in + uppgå i Khus/bli HKHSESSA …annars noll HKHrang
  Hovet slarvar pch skriver ofta in privata grejer i sin kalender vilket boostar statistiken inför kommande apanageförhandling


  1. Olga skriver: 27 juli, 2017

   “Hovet slarvar och skriver ofta in privata grejer i sin kalender…” – då kan man ta regeringsplan /osv osv för fira/besöka släktingar både här och världen runt…och merkostnaderna förutom apanage-peng läggs på olika myndigheter som vanligt… se på sista italien/tyska-resor…de alla gagnade ju just Sverige-landet och inte Bernadotte-ätten/släkten eller hur ?

   Det förväntas ansvar/resultat/klara finanser fr. regeringar( nu och då ) och statschefens stora familj förväntas leka …intressant…


  2. Mia Nielsen skriver: 27 juli, 2017

   Emma du har fuldstændig ret! Hvis de skriver op Sofias fritid job, spekulerer jeg, hvorfor de ikke skriver op Madeleines kongelige stykke arbejde med Childhood?


 58. konsttanten skriver: 27 juli, 2017

  TRO INTE….allt som media skriver!!!!
  Sofia gör mkt i det tysta, nyss deltog hon i Playgrounds fotbolltävling, och det var verkligen killar med fint uppförande! Så charmiga och fina killar. Heder åt Sofia och Frida!

  Marguerithe: Tack och lov att du finns med din verklighetsanknytning, förnuft och goda hjärta! Jag är såå trött på insnöade och avundsjukt elaka personer här på sajten.


  1. Marguerithe skriver: 27 juli, 2017

   konsttanten,
   Tack snälla. Vi måste stå upp för civilkuraget och jag låter mig aldrig luras av all feghet och elakhet.


 59. PernillaA skriver: 27 juli, 2017

  Ingrid mycket bra skrivit.


 60. undrende skriver: 27 juli, 2017

  Hun jobber i alle fall mye bedre enn et par av de ministere dere har i den svenske regjering !


 61. Veronica skriver: 27 juli, 2017

  Vadå “jobba” in i det sista?
  Detta är ett sk. uppdrag för “PP” project-playground, en välgörenhets organisation som Frida Westberg startade och Sofia “hakade” på efter hon börjat umgås med Prins Carl Philip.(betalt jobb innan hon gifte sig med Prins CP) Något hon skulle lämna när hon gifte sig med Prins Cp.
  Undra hur reaktionen hade varit ifall Prins Daniel hade deltagit i offentliga event/invigningar (kungliga kalendern) för det företag han jobbat för och även varit med att startat/byggt.


  1. Mia Nielsen skriver: 27 juli, 2017

   Jeg er helt enig med dig!


 62. Carpe Diem skriver: 27 juli, 2017

  Ha ha ha.

  Kul läsning. Vilka Stora problem vissa har.

  Låtar som man vore i ett hönshus.


  1. Sus skriver: 27 juli, 2017

   Ja, en del anser att statsskicket och dess följder är ganska allvarliga frågor.
   Men du kanske hör hemma på tuppfäktningsarenorna.


 63. PernillaA skriver: 27 juli, 2017

  Claes, det finns männsikor som står för vad de skriver och därför kan använda sina egna namn och utan problem kan följas på Instagram och facebook som vi tex.


 64. CVM skriver: 27 juli, 2017

  Ingrid Lindell
  Men såå bor ni också i ett Demokratiskt land med en folkvald “Bundespresident”
  då uppför man sig på ett anständigt sätt och värnar om sina medmänniskor!
  Tack för dina kloka inlägg ni behövs här på forumet!!!
  CVM


 65. CVM skriver: 27 juli, 2017

  PernillaA
  Vi är få men jag verkligen ger dig en eloge för att du precis som jag står för
  det vi tycker och tänker dessutom “vågar” vi visa våra ansikten!
  Men sååå lever både du och jag Pernilla i länder med folkvalda Statschefer
  som inte vänder kappan efter vinden……..
  C.


  1. Birthe Vejrum skriver: 27 juli, 2017

   Jeg synes det er en lidt underlig diskussion den der med “att våga visa sitt ansigte”!
   Synes man, at man bliver mere betydningsfuld eller troværdig fordi man findes på Facebook, Instagram og Twitter så skal man naturligvis være der. Men dermed at afskrive alle os andre som feje/fega fordi vi vil bevare vores integritet, det synes jeg er uværdigt.
   Jeg vil sammenligne det med, vegetarernes højtråbende fornærmelser til kødspiserne. De kan ikke lade os spise bøffen/steaken i fred.


 66. PernillaA skriver: 27 juli, 2017

  Tack käre Claes, har du läst vad kerstin Bergström skrev under Artikeln: se nya bilden på Sofia och Alexander


  1. Karin skriver: 27 juli, 2017

   Jag tycker att kommentaren var alldeles underbart charmig, ett gott skratt förlänger livet!


 67. PernillaA skriver: 27 juli, 2017

  Karin, man hotar ingen


  1. Karin skriver: 27 juli, 2017

   Jag håller självklart med dig, men jag tror inte att någon kan ta kommentaren på ens en gnutta allvar och därför fann jag den väldigt underhållande.


 68. PernillaA skriver: 27 juli, 2017

  detta Forum är till för att vi ska yttra oss, diskutera tex.
  vissa tycker bättre om andra ,helt okej
  Jag tycker tex. mycket om Lycke,håller sällan med konsttanten men! jag skulle aldrig uttala mig som Kerstin Bergström, totalt oacceptabelt;vi ska ju ändå ha det trevligt här, skriver man som kerstin då har dagens samhälle( som marguerithe ofta helt korrekt kommenterar) gjort entre här


 69. CVM skriver: 27 juli, 2017

  PernillaA
  Vad begär du av henne för mig blir det hela pinsamnt att tro att Kungen skriver
  ut avtal för att döttrar/svärdöttrar ska umgås!
  Att jag inte betalar en krona i skatt får mig att små lee men förmodligen vet
  hon inte som sååååå många andra att vi med egen bostad i Schweitz betalar
  mer än dom i Sverige gör för sina bostäder!
  Sååå skatt vet jag nog vad det är efter 40 års arbete i Schweitz 45% skatt på
  inkomst!
  C


 70. annica, helsingfors skriver: 27 juli, 2017

  Varför i fridens dar är det andra gången under en kort tid jag ser GAMLA kommentarer under en ny artikel?
  Under den här artikeln är de första 94 kommentarerna från maj….
  Och folk hakar glatt på med att svara på sådant som hänvisar till de gamla. Vilket i sig säger hur mycket kommentarerna på Svensk Dam går i samma spår som en skiva som hakat upp sig.
  Är inte konspiratoriskt lagd, men försöker tidningen elda på för att i sommartorkan få fler kommentarer och klickar??


 71. Grötchen skriver: 27 juli, 2017

  😀
  Här var det livat!

  Det ser ur som att Marguerithes privatliv är intressantare än artikeln för en del skribenter. 😀

  Själv har jag svårt att förstå Sofias roll i PP.
  De aktiviteter hon lägger mest tid på är i PP-sammanhang men där har hon ju inte längre någon aktiv roll. Då är det inte heller något jobb som hon så heroiskt påstås utföra “in i det sista”.

  För övrigt kan och ska man inte jämföra graviditeter! De är alla olika och alla gravida mår på olika sätt.


 72. eva skriver: 27 juli, 2017

  Ingrid Lindell, Tusen tack för dina inlägg! Du är så välkommen hit till forumet! Fortsätt skriv!

  Det måste bli lite balans i diskussionerna. Vi är många som inte tycker B-familjen gör rätt för sig, utan lever enbart lyxliv på andras bekostnad. Helt utan urskillning.

  Några närvaron, några kalas och däremellan semester räcker dessvärre inte för att jag ska kunna respektera deras berättigande.


 73. M skriver: 27 juli, 2017

  Hög nivå på kommentarerna här idag, beror det månne på sommarvärmen eller dagens politiska turbulens? 😀


 74. Kerstin Bergström skriver: 27 juli, 2017

  Svar t.Desirée 27 juli 2o17 kl.11:24 Tycker nog att du är mer anonym.För ett par år sedan var jag inne o kolla.Då hade jag nr88 var in o kolla nu om det stämde men nu har de taget bort siffrorna o nu är det 153 st. Du får nöja dig med det eftersom du är mer anonym.


 75. Obs skriver: 28 juli, 2017

  Möjligt att hon har varit ambitiös och duktig i sin tidigare karriär, men i sin roll som prinsessa har hon väl gjort som Viktoria, dvs. stannat hemma och roat sig med familjen. Ett och annat besök tillsammans med Silvia är väl i stort sett vad hon har hunnit med.


 76. PernillaA skriver: 28 juli, 2017

  Karin, ok tack för din kommentar 🙂


  1. Olga skriver: 28 juli, 2017

   PernillaA, svenska är ” germanskt språk” – https://sv.wikipedia.org/wiki/Germanska_spr%C3%A5k men mentalt är svenskt sätt nuförtiden närmare den ” amerikanskt/anglosaxisk ” sätt (tänker en, gör andra och säger tredje – därifrån “Trump-chock”) än “tyska ” sättet (där tanke-görande-den verbala /skrivna stämmer mera) enligt mig .
   Därför borde man inte ta så seriöst hot om anmälan här) …som tex. allas vår kära Mona hotade ju anmäla halva Forumet tills hon intog budskapet angående MOMS…


 77. konsttanten skriver: 28 juli, 2017

  När jag röstar på ett parti, så ser jag mest till vad de har gjort, och mindre till vad de skall göra. Det gäller även oppositionspartier.
  (Förr fick man inte påbörja nästa mening med att direkt starta med ett syftningsord; det får man i nya grammatiken)
  När jag ser till vad nuvarande kungafamilj gjort, blev jag rojalist; var ej det i min ungdom. De får 10P utan tvekan!

  En del förblir moderater vad de än gör. Andra kan vara vänstern så trogen, att t o m deras likvor är röd;)


 78. Emma skriver: 28 juli, 2017

  Detta är i grund och botten ett ÅSIKTSFORUM
  varför visa sitt ansikte? borde inte vara primärt
  EJ HELLER VAD MAN RÖSTAR PÅ, HAR I INKOMST ELLER VAR MAN BOR
  svenskar oavsett om de finns inom Sve’s gränser eller är utlandssvenskar – rojalister republikaner eller mittimellan:are så är vi alla kungahusets arbetsgivare m rätt ATT ha 1åsikt
  De utomlandsbosatta tyckarna – inkl grannländer – tillför ofta 1frisk fläkt här, extra krydda till debatten med utomhusperspektiv – så sluta kategorisera folk med “etiketter” Och fokusera på att diskutera i stället Debatt förutsätter motsatta perspektiv/åsikter


 79. PernillaA skriver: 28 juli, 2017

  Olga, jag missade nog Monas hot.
  Tack för ditt inlägg.
  Jag har ju dessutom ett jobb där man kanske uppfattar saker allvarigare än de är.
  Jag ska ta dessa inlägg i fortsättningen med en nypa salt 🙂


  1. Olga skriver: 28 juli, 2017

   Förhoppningsvis är moms-skriverier ett avslutat kapitel en gång för alla och alla är medvetna nu att kungahuset avnjuter skatt både fr. de rika och de fattiga förutom andra offentliga medel/samhällsresurser och på så sätt alla svenskar k-husets arbetsgivare och har rätt för åsikt ( som påpekades alldeles korrekt av medskribenten Emma).

   Och ” utomhusperspektiv ” är ju alltid uppfriskande))…


 80. Eva H. skriver: 28 juli, 2017

  Det finns visst ingenting som får igång kärringarna (av båda könen) i de här spalterna, som ett positivt rapportering om Sofias görande och låtande ! 152 kommentarer innan min, det måste väl närmast vara rekord. Nu är det visserligen en del mer eller mindre privat snack också, men i alla fall !!!!!


  1. Emma skriver: 28 juli, 2017

   Citat “…152 kommentarer …måste väl vara rekord…”

   Knappast EVA H rekordet HÄR för mest kommenterade svdam-artikeln ligger på 684st

   Denna nygamla artikels majoritet av kommentarer härrör de facto från maj iår…

   OCH “Kärringar” utgör inte detta forum utan TYP: medskribenter eller vad som helst som inte är i stil med ditt förolämpande epitet…helt i onödan

   Ha en angenäm helg


 81. Helena FIN skriver: 28 juli, 2017

  Hahahah!!! Nu är det så livligt, att kommentarerna börjar redan den 16. maj 2017. Dagen är räddad, jag har skrattat hela vägen från top till tå :)) (jag menar sidan).


 82. Konsttanten skriver: 28 juli, 2017

  Vi skall inte döma någon i kungafamiljen, ty vi vet inte helheten om deras hälsa. Ev födselkomplikationer är sekretessbelagt!
  Det är helt imbecillt att jämföra med sin egen eller statistiken!
  Sofia har varit enastående i sin utveckling, även om hon har fått proffsig hjälp! Hon skulle galant klara en drottningsroll.


 83. Pensionär skriver: 28 juli, 2017

  Solstråle
  Jag tror inte att Sofia själv kallar det för jobb. Det är tidningen som sätter rubriker och skriver artiklarna. Jag förstår inte att inte folk förstår det.


 84. G.u.i.d.v.v.o. Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 28 juli, 2017

  Emma
  28 juli, 2017 kl. 12:19

  Hur många gånger under årens lopp har du fått rycka ut och rensa upp och förklara här egentligen?
  Återigen stort tack!!


 85. Ingrid Lindell skriver: 29 juli, 2017

  Eva, tack för det trevliga välkomnandet! Visst måste man få kalla en spade för en spade ( som man brukar säga ) tyvärr verkar det gå utför för Sverige, inom Kungahuset såväl som på många andra områden
  Soliga Hälsningar från Schweiz!


 86. Christina Alman skriver: 2 augusti, 2017

  ..arbetar in i det sista…? Ska Sofia ha barn den 4/8 eller? Själv arbetade jag både gångerna till dagen innan förlossningen. Sofia verkar må bra och då kan man fortsätta “arbeta”. Fånig rubrik!


Annons

Laddar