Sofias förvandling från Paradise Hotel till aspirerande prinsessa

Annons

Prinsen har gjort sitt val. Det är Sofia Hellqvist som kommer att stå brud nästa gång kyrkklockorna ringer för kungligt bröllop.

Sofia Hellqvist har haft en dragning till att stå framför kameran. För en flicka med utseendet för sig är det ju inte så konstigt. Sofia poserade som modell i yngre år och deltog i dokusåpan Paradise-hotell. Inte trodde hon väl då att hon senare i livet skulle vara med på kungafamljens gruppfoto i samband med prinsessan Madeleines bröllop?

Kärleken är stark

Det har tagit både kraft och tålamod att få bekräftelse. Prins Carl Philip och Sofia har aldrig ifrågasatt sitt kärleksförhållande. Men det har däremot andra. Liksom Daniel Westling fick kämpa i motvind innan han accepterades och blev prins Daniel med hela folket, har Sofia klarat hindren.

Sofia sågs under hela prinsessan Madeleines bröllop.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures och Scanpix

Annons

Se hennes förvandling i bilder.

[smooth=id:876; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

234 kommentarer till “Sofias förvandling från Paradise Hotel till aspirerande prinsessa”

 1. Marta skriver: 11 juni, 2013

  Det finns mer läsning och mer information om Sofia Hellqvist på denna sida:
  http://royaldish.com/index.php?topic=6048.0


 2. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 11 juni, 2013

  Hej.
  Men nog är hon vacker?
  Jag har inte emot Sofia,bara det,att är man arbetslös kan man inte idka välgörenhet!


 3. Anna skriver: 11 juni, 2013

  Uppenbarligen har prinsen gjort sitt val. Önskar nu bara att missunnsamma, griniga och bakåtsträvande läsare här på sajten kan acceptera detta och inse att Sofia snart är en medlem av kungafamiljen.
  Mette-Marit har haft ett väldigt utsvävande liv före prinsen. Detta är till fullo accepterat av norrmännen idag.
  Hoppas svenskarna snart gör detsamma med Sofia.
  Önskar även att bakåtsträvarna inser att kärleken mellan Emma och prinsen sedan länge är slut, borta och över.


 4. Chris skriver: 11 juni, 2013

  Prinsen får gärna gifta sig med sin Sofia, men det vore en katastrof om hon ska representera Sverige. Jag har inga synpunkter på henne som person eftersom jag inte känner henne, men med tanke på hennes bakgrund som modell är det helt klart olämpligt. Tänk vilka bilder som kommer att cirkulera om hon representerar. Sverige!


 5. Inkan skriver: 11 juni, 2013

  Nu lär kommentarerna rasa in till SvD.

  Jag ser ingen större skillnad utseendemässigt. Sofia är precis lika söt då som nu.


 6. Tina skriver: 11 juni, 2013

  En storslagen skönhet både då o nu..!
  En kärlek lika vacker o stark som vår förre motorprins Bertils och hans Lilians kärleksaga..!
  Samma bakgrund i nöjesindustrin ledde Lilian till att bli en älskad svensk prinsessa..!
  Det ser vi framemot att också Sofia blir nästa sommar..!
  Well done Carl-Philip..we love her..!


 7. nea skriver: 11 juni, 2013

  Kan SvD få fram uppgifter om Sofias “strategiska” mått. Eller åtminstone hennes längd? Hon har en alldeles fantastiskt smäcker figur. Och sen lite om hennes klädsel – stilen är lika träffsäker som Madeleines.


 8. Marta skriver: 11 juni, 2013

  Det är tråkigt när Sofias anhängare hela tiden kränker andra för att de har en annan åsikt.
  MISSUNSAMMA
  GRINIGA
  BAKÅTSTRÄVANDE

  Tänk om vi också kunde få ha rätt till vår åsikt? Och få lov att uttrycka vår oro över hur Sofia kommer att påverka vår monarki och synen på Sverige? Utan att bli förnedrade med fula tillmälen.


 9. Bittan skriver: 11 juni, 2013

  # 2, Medea, det suskrev “lika barn leka bäst” är bra.
  Men det var ju väldigt “snälla bilder” som visades av SH.


 10. Mallan skriver: 11 juni, 2013

  # 2 Medea, det är ju sant lika barn leka bäst. Men det var ju snälla bilder som lagts ut på SH.


 11. Gunnel skriver: 11 juni, 2013

  Oj, oj, nu kommer Sofia att bli lynchad igen av vissa… Håller med Anna! Respektera prinsens val, vi känner inte Sofia!


 12. Helena M A skriver: 11 juni, 2013

  Ja, det är ett delikat dilemma kungahuset har att hantera. Ingen perfekt prinsess-bakgrund här inte.

  Sen verkar tjejen söt, ärlig och är säkert bra för Carl-Philip.

  Men tanken på att hon kan komma att representera Sverige och svenska kungahuset i internationella sammanhang känns..obekväm och lite trist. Det hade varit roligare med ett “vassare kort” som kunde tillfört mer.

  Å andra sidan, finns kungahusets ‘särskildhet’ 😉 kvar..? Gymägare och dokusåpa-deltagare… (?)
  Jaja..


 13. ingalisa skriver: 11 juni, 2013

  #6 V.v. tala endast för dig själv!


 14. Ingela skriver: 11 juni, 2013

  Jag tycker att Svensk Damt ska vara ärliga mot sina läsare speciellt när det gäller Sofia som ev kommer gifta sig med en svensk prins. Man kan inte bara ta bort delar av hennes liv för att hon ska passa in. Var finns de extremt lätt klädda bilderna på henne? De hon endast har svarta högklackade remsandaletter på sig? NY tiden nämns inte. Är det bättre att den sörjan kommer efter ett bröllop?


 15. ingalisa skriver: 11 juni, 2013

  SvD väljer bara “fina” bilder!


 16. Ingela skriver: 11 juni, 2013

  Anna MM berättade om alla sina dumheter INNAN de gifte sig. Hon försökte inte mörka något.


 17. Sandra skriver: 11 juni, 2013

  #4 Håller med dig. Jag känner inte Sofia men tror säkert att hon är trevlig som hon beskrivs. Men en tjej som beskrivs i utländsk press som “a glamor model turned reality star” passar inte som svensk prinsessa. Naturligtvis skall de få gifta sig om de vill, men att Sofia skulle få bli prinsessa av Sverige, nej det vore inte bra för monarkins framtid.


 18. Sthlm skriver: 11 juni, 2013

  Man kan tycka vad man vill om kungabarnens val av partner, men hoppas att prins Carl Philip vet vad han gör. Sofia Hellqvist är rakt ingen skönhet, men hon har en vacker kropp. Kanske har hon magrat lite för mycket, eftersom klänningarna som hon bär sitter fel. Sedan måste väl någon försöka få henne att förstå att hon inte kan hålla på att posera om hon ska vara s k kunglig. Begriper hon inte varför fotograferna vill ha bilder på henne, inte är det för hennes skönhet – jämför gärna med de verkliga skönheterna på bröllopet. Varför tvingas hon inte gå arm i arm med Carl Philip så att han kan styra upp hennes poserande, hon är ju nu en del av kungafamiljen. Det ska bli spännande att se vad “hennes föräldrar” bjuder på för bröllop.


 19. En annan Anna skriver: 11 juni, 2013

  Jag tycker också att jämföra MM och Sofia är lite som att jämföra äpplen och päron. Medan MM alltid stått för vad hon gjort vill inte Sofia längre kännas vid sin bakgrund, istället har hon klistrat på sig en roll som filantrop och “medgrundare” till Project Playground. I mitt tycke framstår hon som tyvärr väldigt beräknande, uppmärksamhetssökande och oäkta. Inga bra egenskaper för en medlem i kungahuset.


 20. emma_h skriver: 11 juni, 2013

  Bästa Sofia anhängare… Enda RELEVANTA jämförelseobjekten som ni KAN och BÖR jämföra med är någorlunda jämnåriga INGIFTA Prinsessor av folket ur samma generation – håll er då till CV:t dvs yrkeskompetens & bildningsnivå, tack! m tanke på YrkesRoll:n “Prinsessa” – DÄR är SHs svaga &ifrågasatta punkt
  Lämna ev. privatliv utanför DET r inte vad Sofia granskas efter av Regering & CG då det blir så dags
  Att numer avlidna Lilian smädas av bl.a Tina för att framhäva SH är patetiskt! LCs uppväxt under världskrig – då helt utan möjlighet till att plugga – m männen som hade förtur t yrken Tragiskt att L nu godtyckligt pådyvlas”yrken” som bara r rent struntprat & därtill lögn då faktareferens saknas – hennes CV finns på Hovets hemsida för övrigt


 21. Måntand skriver: 11 juni, 2013

  #12. Vill du verkligen se dom? Är det verkligen så viktigt? Det går säkert att hittat om man googlar. Men spelar det någon roll? Jag har accepterat Sofia för länge sedan. Det är inte vår sak att avgöra vem prinsen ska gifta sig med.


 22. Kiana skriver: 11 juni, 2013

  Jeg synes Sofia er en vakker kvinne. Jeg håper hun og prinsen får gifte seg om de vil det. Jeg kjenner til hva Sofia har gjort før, men jeg kjenner også til hva ordet “forgive” betyder… Stå ikke i veien for ekte kjærlighet, det er hemskt att gjöra.


 23. annica skriver: 11 juni, 2013

  Om Sofia ska ha en chans att bli accepterad av svenskarna som Mette-Marit av norrmännen, måste hon, hovet och kungen göra som man gjorde i Norge. MM berättade öppet om sin bakgrund och bad om ursäkt för den, hon och hovet visade ödmjukhet och försökte inte lådsas som om hennes förflutna inte fanns. Tyvärr tror jag inte svenska kungen och hovet (med uppenbart dåliga rådgivare) förstår detta. Hade de t.ex haft ngn fingertoppskänsla hade Madeleine avsagt sig HKH-titeln, apanaget då hon representerar och dragit sig tillbaka som lyxhustru i NY. Som Märtha i Norge, Friso i Holland. Men till det krävs ryggrad och insikten att man inte både kan äta kakan och ha den kvar.


 24. Humaniora skriver: 11 juni, 2013

  Sofia H:s bakgrund kan väl inte anses mer beklämmande än Mette Marits!? Förmodligen kommer Sofia H, precis som MM, vid en ev förlovning “bekänna/bekräfta sin tidigare bakgrund, men påtala att hon nu gått vidare i livet och vill vara en god representant för Sverige o s v. – Denna taktik är nog planerad sedan länge………….frågan är huruvida dessa “bekännelser” trots allt är framgångsrika för monarkin på sikt!? Är dessvärre inte så säker på det. Man kan inte alltid “vända blad” och tro att därmed historiken är passe – man bedrar sig själv och inte minst andra människor. Vad som är gjort, kan inte göras ogjort, såvida man inte med lätthet kan acceptera ett falsarium…………kejsarens nya kläder ånyo!!


 25. Singoalla skriver: 11 juni, 2013

  Det är BRA att Sofia gillar att visa upp sig och synas! Det är ju de kungligas jobb!
  Det är BRA att hon har lite livserfarenhet och inte kommer direkt från nån flickpension i Schweiz!
  Det är BRA att hon är ett exempel på att man kan göra lite dumma grejor (om man nu ser det så, det kan ju diskuteras) i sin ungdom och sedan ändra sig!
  Det är TOTALT ointressant att vi vet hur hon ser ut naken.
  Hon kan VISST bli prinsessa, så märkvärdigt är det inte.
  Att vara prins eller prinsessa är en titelfråga, inte en anställning! FATTA DET NÅN GÅNG!!!


 26. Ulla nilsson skriver: 11 juni, 2013

  Snälla ni vad har Sofias kropp med det hela att göra?
  Om hon gifter sig med lillprinsen så betyder det att deras avkomma kan bli tronföljare.
  Här är det hennes värderingar och hennes kompetens som uppfostrare som räknas. Med tanke på vad hennes egna föräldrar hade för värderingar så borde ge alla en varningens hand.
  Att ta på sig en klänning är inte huvudsaken det är bara utanpåverk, det viktigaste är hur hon ska styra prinsen och uppfostra deras barn.


 27. Ella skriver: 11 juni, 2013

  Nr. 18. Du skrev exakt & precis det jag och många med mig tycker. Dags att stå upp för sin bakgrund!


 28. Cecilia skriver: 11 juni, 2013

  Svensk Damtidning verkar ha glömt bilden på Sofia och ormen i bildspelet…


 29. nea skriver: 11 juni, 2013

  MM hade gjort brottsliga saker (droger). Viss skillnad.


 30. Inger Mattsson skriver: 11 juni, 2013

  Först av allt.Tack SD för era finan bilder och kommentarer av Sofiia Hellkvist.
  En fantastisk vacker ung kvinna.Som förhoppningsvis!!
  blir vår nästa prinsessa.Vad hon gjorde som ung är idag ointressant.Hon kan med stolthet representera vårt land. som den person hon är idag.Den Mobbiing som hon utsätts för
  är bedrövlig att läsa och borde inte publiceras.av tidningen.
  Ni alla som skriver elakaheter borde kanske ifrägasätta varför ni blivit så elaka och oempatiska.Varför är det alltid kvinnor som pratar skit.Mette Marit tvingades gråtande att berätta det medierna tagit reda på.Tragiskt att se Störst är Kärleken


 31. Pinsamt är förnamnet skriver: 11 juni, 2013

  26 Ulla Nilsson

  Mycket bra sagt!

  Dessutom Svensk Dam det är lätt att googla de mindre trevliga bilderna på nätet!! Alla måste skratta åt Carl Philip och åt det svenska kungahuset!!


 32. Gilla skriver: 11 juni, 2013

  Likt Svensk Damtidnings bistittare vid bröllopet gång på gång säger att Madeleine och Sofia är mycket goda vänner????


 33. Tina skriver: 11 juni, 2013

  29. Nea.
  Exakt..!
  Sofias störs FEL är att hon är enastående vacker..!
  Hade Emma Persson haft samma bakgrund hade alla surtanterna som är missnöjda med sina utseenden varit nöjda..!
  Naturlig skönhet är provocerande..
  Men superbra för oss som anser att Sofia är det bästa som hänt Kungahuset..!


 34. Marianne3 skriver: 11 juni, 2013

  # 19 En annan Anna: Du aner jo i virkeligheden ikke om Sofia vil kendes ved sin baggrund! MM fortalte jo også først offentligt om sin ved forlovelsen… og det eneste hun vel sagde dengang var, at hun er ked af fortiden, men IKKE kunne gøre den om. Sofia kan jo sige det samme, men din “tilgivelse” vil hun aldrig få! Du, Signe, Ingela, Emma_h m.fl. vil fortsætte, som i hele tiden har gjort. ( ex # 20)
  Og hvis I bare havde lidt indblik i modelverdenen, så varer den karriere ikke evigt og at det er yoga og projekter, Sofia har valgt, er et valg hun har taget… og i dag er hendes arbejde, at samle penge ind til de projekter, som PP arbejder med. Nok et arbejde, der skal lægges mere energi i, at skaffe penge til end at sidde på et kontor i NY, hvor millionærer (inkl. Chris) bidrager med store beløb.
  Sofias arbejde er ikke mindre værd end Madeleines!


 35. GG skriver: 11 juni, 2013

  Re 25 Singoalla Dumma saker i sin ungdom? Skämtar du eller under minst 10 års tid är det frågan om. Klä ut sig för en fotograf är inte ett misstag utan en väl genomtänkt sak (nåja genomtänkt för henne iaf)!

  Prinsessa kommer aldrig på frågan!! Denna modell skall ej representera Sverige. Inte en anställning utan en titel?? En dygnetruntanställning är vad det är då hon får pengar från oss skattebetalare. Det får hon tydligen redan nu, då hon inte arbetar!!

  Bra att inte gått på internat utan fått livserfarenhet …


 36. Humaniora skriver: 11 juni, 2013

  Singoalla! Du har rätt då du skriver att livserfarenhet “utanför någon flickpension i Schweiz” är av värde! I detta delar jag din uppfattning,liksom att en person kan begå misstag i sin ungdom som fördenskull inte bör belasta vederbörande under resten av sitt liv.
  Däremot delar jag inte din uppfattning att det enbart handlar om
  en titel, i detta fall prinsessa. Att vara representant för landet Sverige är på sätt och vis en anställning. – Det är ett uppdrag baserat på viss kompetens och förväntad lojalitet och förtroende. – Precis som vilken anställning som helst. Vidare när det gäller anställningar i samhället i övrigt, krävs ett viss mått av kunskap och det finns också en sk kravspecifikation vad som krävs för den aktuella “tjänsten”. T ex kan du inte bli pilot ifall du bär glasögon och det finns fler exempel inom olika yrken vad som begränsar. Att vara representant för ett land/ en monarki, med allt vad det innebär, borde verkligen ha en “kravspecifikation” värd namnet. – Det är icke tillräckligt att vara “smal, vacker och med ett smäktande leende! Det tillhör förgången tid, då kvinnan enbart ansågs som ett “behagligt bihang” till sin man/make. Det krav skall vi kunna ställa på vårt kungahus, att vi får representanter
  med tillräcklig och nödvändig kompetens – så länge verksamheten bekostas med skattemedel!!


 37. gunda skriver: 11 juni, 2013

  Det er feil når dere skriver at Mette Marit fortalte om alle sine feil FØR den store dagen. Hun fortalte det hun ville, og så sa hun bare OG NÅ VIL JEG ALDRI SNAKKE MER OM DETTE. Og at alle nordmenn elsker henne er også feil.det er mange som ikke glemmer Og veldig mange som gjerne skulle sett en meget omtalt video av henne tatt før kronprinsens tid.
  Jeg tenker at vi alle har gjort våre dumheter i unge år, og kan bli verdige medlemmer av kongehuset likevel. Noe helt annet er det vel at monarkiet bør avskaffes, de unge konglige snakker bare om at så gjerne vil være vanlige


 38. Ulla skriver: 11 juni, 2013

  # 23 annica
  Nu er det selvfølgelig over 10 år siden, men når du nu skriver, så fejlagtigt om fakta, som du gør mht. MM, så må du nødvendigvis korrigeres. Pressen skrev og skrev om hendes fortid, men selv sagde hun ingenting før i et tv-interview , hvor hun grådkvalt sagde, at hun beklagede sin fortid. I dag 10 år efter siger hun så, at fortiden har gjort hende til den person, hun er i dag. Selv ser hun altså noget positivt i fortiden.
  Sofia har givetvis også lært af fortiden… og jeg synes ikke, at hun på noget tidspunkt har forsøgt, at fornægte den. Sofia virker for mig, som den samme søde Sofia, som CP forelskede sig i for tre år siden og sammen er de modnet i den periode, som man nu gør.


 39. emma_h skriver: 11 juni, 2013

  Enligt SINGOALLA: “…hon är ett ex på att man kan göra lite dumma grejor i sin ungdom…”
  ENLIGT FAKTA = 1 KARRIÄR & alltså YRKE under flera år fram t.o.m. S mötte prinsen som 25åring alltså VUXEN sen många år – inte “Dumt” alls det gav SH kändisstatus mer jobb & strategiska kontakter med medlemsskap i BBBnätverket & olika VIP-fester där S mötte sin prins 2009 i Båstad
  Singoalla Missförstånd: “…prinsessa är en titelfråga, inte en anställning! …”
  Enligt FAKTA: Prinsessa=kombinerad yrkesroll livet ut 24/7 (fru=privata delen), Sv.Folket är arbetsgivarna, Svärfar är ens Högsta chef o löneutbetalare. Arbetsuppgiften är att va ett kompetent föredöme Utföra Uppdrag …samt bidra m nya Tronföljare så att Khuset inte dör ut
  OM V ev. avstår sitt framtida uppdrag blir Sofias make Kung o S Drottning (enligt grundlagen måste SH bli godkänd av regeringen representerandes “Folkets Röst)


 40. Irma Carlson skriver: 11 juni, 2013

  Man kan undra vad/vem som ligger bakom denna Sofia-kampanj. Var åtminstone ärliga och visa bilder som inte enbart är till hennes fördel. De finns många och de kommer att finnas intill döddagar på nätet. Vid en eventuell förlovning kommer de att flöda runt i tidningsvärlden. Pinsamt värre… Bläddra nedåt på sidan till Victorys inlägg (sida 12):

  http://royaldish.com/index.php?topic=6048.msg217980;topicseen


 41. maria skriver: 11 juni, 2013

  Bra #22. Kloka ord! Tack!


 42. Ingela skriver: 11 juni, 2013

  Det kan ju bli så att Sofia inte får någon titel alls P g à att Chris tackade nej. Då behöver inte kungen ge henne något alls enl en av alla våra kungaexperter. Kommer inte ihåg namnet.


 43. Birgitta skriver: 11 juni, 2013

  #8 Marta. Du skriver,Citat: Missunsamma,Griniga;Bakåtsträvande. Slut citat. Jag vill bemöta ditt ock många av dina medlöpares uttryck. Jag: Akademiker med bra yrke,Mamma till 2 döttrar. Tror du för ett endaste ögonblick att jag , när flickorna var 16 år:Omyndiga, upptäckte att dom var n-modeller, tror du att jag skulle tillåta ock blunda för att detta fortsatte i 10 år framåt! Vilken Mamma vore jag då? Jag har utbilning, mina döttrar har utbildning,bra arbeten efter avlagd examina som dom betalar studielån på! Det är så det normala “livet” ser ut för de flesta av oss svenskar som arbetar ock betalar skatt! Sofia Hellqvist uppfyller inte något av detta! Svensk damtidning har tagit fram de snälla bilder som finns på henne! Men tro inte för ett ögonblick att alla n-enbilder fortf. finns. Ock de + hennes liv finns! Respekten för Kungen ock tyvärr då hela kungahuset faller totalt!


 44. Ebba skriver: 11 juni, 2013

  Sofia är både sötare och vackrare än genomsnittskvinnan och förmodligen en fin vän och partner till sin sambo. Hennes blivande svärfars valspråk är “För Sverige i tiden”. Förr i tiden kunde en prins ha den här typen av kvinna som älskarinna och samtidigt leva ett mer officiellt liv med en kanske mindre färgstark hustru, men som hade en mer passande bakgrund. Men nu är det 2013 och fler borde tycka att det ska bli riktigt roligt att få se ett sådant vackert par gifta sig med allt vad det innebär i form av kläder, blomsterarrangemang och spännande gäster, d.v.s. sådant som en kungafamilj kan erbjuda.


 45. Uno skriver: 11 juni, 2013

  Jag har inget emot om de gifter sig av kärlek. Ett problem i mina ögon om Sofia får en titel är hur de ska försörja sig? Numera vet vi att en HKH av princip inte får ha någon ansvarspost i näringslivet (vilket i o f s knappast är troligt med Sofias låga utbildning och brokiga arbetslivserfarenhet). Tänker de leva av CP:s privata förmögenhet? Hans designerinkomster (host host)? Försäljning av yogakläder? …apanage?! Som skattebetalare tycker jag vi har tillräckligt många att försörja redan, men i detta jämställda land ska det väl inte vara några problem för Carl Philip att ha en yrkesarbetande partner, precis som Madeleine.


 46. emma_h skriver: 11 juni, 2013

  Singoalla-Ditt Citat om “ngn flickpension i Schweiz.” får en att betänka att i princip alla av ingifta Sessorna år2013: Laurentien Marie Mary Maxima Stephanie MetteMarit Letizia Kate hade alla skaffat sig både Högklassig v-Utbildning + kompetent Arbets-Livserfarenhet md sig i Bagaget som de har haft nytta av sedan DAG_1 i sin dagliga HKH-yrkesutövning – vad ska Sofia då göra vars CV helt saknar Båda 2 ?
  Nog har Sofia hunnit med skaffa sig examen inom barnpsykologi eller annat dessa drygt 4 år för att bättra på sin tidigare image präglat av mindre kloka livs&karriär-Val…
  till sist…A.L.L.A av Laurentien Marie Mary Maxima Stephanie MetteMarit Letizia Kate var som flickvänner både VACKRA & KÄRA – men insidan/bildnings-nivån bör ha samma standard som det yttre för arbetsgivarens skull…


 47. My skriver: 11 juni, 2013

  …ja vad gör man inte för att få komma in i de fina salongerna och få sig en titel i kungahuset….


 48. PJ skriver: 11 juni, 2013

  “40”
  kanon… att lägga in en länk med kommentarer från 2010! som inte ens är svenska.
  hahaha….
  man kan ju undra hur hög er moral är ni som inte verkar ha mkt att göra på dagarna, men kritisera och smutskasta Sofia det kan ni. Jo jag tackar.
  ni är genomskådade


 49. Louise CleveLolo skriver: 11 juni, 2013

  Håller med 14,17,19,43, och 46.


 50. HE skriver: 11 juni, 2013

  Jaha nu börjas det igen. Kan ingen lägga av med sina dumma och nedriga kommentarer om Sofia.
  1. Känner ni henne personligen -NEJ!
  2. Nedvärdera inte hennes utbildning, är det någon som vet vad hon är utbildad till eller vad -NEJ!
  #46 för information så skaffade sig Mette Marit sig en utbildning först efter hon gift sig med kronprins Hakon, innan dess arbetade hon som servitris. Det är väl något Sofia kan göra senare och vem vet hon kanske redan går i skolan och skaffar sig utbildning – allt skrivs inte på löpsedlarna.

  Ge tjejen en chans.


 51. helena.a skriver: 11 juni, 2013

  Jag är verkligen förvånad över att ni inte har större krav på en prinsessa som ska dinera vid nobel och andra sammanhang än att hon är söt o rar.


 52. Uno skriver: 11 juni, 2013

  PJ (48), har hennes förflutna förändrats efter 2010?


 53. Irma Carlson skriver: 11 juni, 2013

  Nr 48: Kommentarerna är ointressanta. Tanken var att visa en annan typ av bilder än de som visas i denna artikel. Hoppas att du såg dem.


 54. Anitra skriver: 11 juni, 2013

  Att ni bara “tyar”, dvs att år efter år hålla på att älta Sofia Hellqvist och hennes vandel. Nästa år står hon brud och blir därmed ingift i kungahuset Sverige oavsett vad hon kommer att tituleras. Jag tror faktiskt att monarkin kommer att överleva detta.


 55. cilla skriver: 11 juni, 2013

  De kungliga verkar inte fatta att de har plikter och skyldigheter ocksa, inte bara förmaner. Bland mycket annat ska de uppföra sig klanderfritt. Det ar inget maste att vara kung, prins eller prinsessa. Vill eller kan man inte halla sig till reglerna kan man faktiskt avsaga sin titel och leva som vilken svensk som helst
  Jag har inget emot Sofia som person, men medlem i kungafamiljen? – nej tack.


 56. Nordmann og stolt av det! skriver: 11 juni, 2013

  Jeg skjønner ikke kritikken mot Sophia. Hun virker da både kvikk i hodet og er veldig vakker. Tror det er den svenske misunnelsen som råder. Dere burde sette pris på Sophia. Hvilken kvinne ville tatt på seg ansvaret å bli giftet inn i noe så gammeldags som kongefamilie…Og hvorfor skal en ung kvinne straffes fordi hun i yngre år tok noen gale valg? Vi alle har da tatt noen valg vi ikke er så stolte av…. I Norge var vi skepiske til Mette- Marit,men se hvilken flott person hun er! Så skjerp dere svenske kjerringer som er så misunnlige. Dere sliter med et eller annet,det er sikkert!


 57. annica skriver: 11 juni, 2013

  #38 Ulla

  Jag minns mycket väl hur det skrevs om Mette-Marits förflutna när det blev klart att hon var kronprinsens flickvän. Samt att hon inte sade ngt om det före intervjun strax vid förlovningen. Och att det blev uppenbart att hon inte berättade om alla detaljer. Jag tror dessutom att kung Harald och hovet uppmanade henne att göra det, även om Harald sagt att han inte gjort det (i programmet om MM). Så att jag kommer med felaktigheter är nog inte sant. Samtidigt är jag helt säker på att på grund av Mette-marit så gav kungen Ari ingen titel och Märtha “var tvungen” att avsäga sin HKH. Det norska kungahuset hade två högst tvivelaktiga ingifta, och man var tvungen att rädda det som räddas kunde.


 58. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 11 juni, 2013

  # 21. Måntand.

  “Det är inte vår sak att avgöra vem prinsen ska gifta sig med.”

  Nej det har du absolut rätt i, däremot har det svenska folket rätt att bestämma vem det är som ska representera oss svenskar; eller är det inte det? Händer det något med vårt kronprinsesspar i framtiden och deras lillsessa är det istället prins Carl Philip som får ta över tronen. Är han då gift med Sofia är det hon som blir Drottning över Svea Rike.

  Är det det du vill?


 59. Tina skriver: 11 juni, 2013

  Ju fler avundsjuka kommentarer desto större är ju revanschen för den enastående vackra och urtrevliga filantropen Sofia..!
  Redan en familjemedlem i svenska kungahuset..!
  Det ändrar inga surtanter på..!
  We love you Sofia..ja vi esteter alltså..!


 60. Pamela P skriver: 11 juni, 2013

  Det går inte att jämföra Sofia med t.ex. Mette-Marit, Letizia eller Lilian. De andra står för vad de gjort och det finns inga n-enbilder på dem. Sofia däremot vill glömma sitt förflutna och låtsas som ingenting. Sofias fans får lov att acceptera att de är i minoritet och majoriteten av svenska folket är emot henne. Visserligen tror jag att majoriteten av svenska folket skulle acceptera att CP och SH blir greve och grevinna Bernadotte af Wisborg och inte prins och prinsessa om de gifte sig. De skulle då inte representera Sverige officiellt.


 61. Anna skriver: 11 juni, 2013

  Jisses! Att ni bara orkar!!!
  Har ni inget annat för er, än att kritisera / diskutera Sofia?


 62. karin skriver: 11 juni, 2013

  grattis sofia!


 63. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 11 juni, 2013

  # 59. Tina.

  Hur går dina hatiska inlägg igenom här egentligen?? Man undrar liksom..

  Var det någon som var estetiskt tilltalande, vacker, graciös och förde sig med kunglig glans och värdighet så var det vår prinsessa i lördags. Missade du bröllopet? 😉


 64. Pamela P skriver: 11 juni, 2013

  Madeleines barn kommer väl att stå i tronföljden om de är lutheraner fast Chris har förblivit mr O’Neill? CP och SH bör om de gifter sig ta ett steg tillbaks i tronföljden och bli greve och grevinnan Bernadotte af Wisborg. Jag är medveten att om något händer Victoria och Estelle så blir Sofia Sveriges drottning och det blir slutet för monarkin. Så därför bör Madeleine och hennes framtida barn få gå före i tronföljden för att rädda monarkin om CP och SH gifter sig.


 65. Lea skriver: 11 juni, 2013

  Jag skulle så gärna vilja veta var hon har för utbildning och vad jobbar hon med? Eller lever hon på CP:S apanage?


 66. Dorte skriver: 11 juni, 2013

  Set fra den andra sidan Øresund, nemlig Danmark, virker Sofia inte som det bedste valget. Hun verkar inte särskilt klok eller något sånt. Men om dom älskar varann så får det väl vära så ….


 67. Uno skriver: 11 juni, 2013

  Det är ett väldigt snack om utseende, men det är underordnat kompetens i min bok.
  Att hon kan le in i en kamera och vinka till folket har hon visat, men jag saknar ambition och målmedvetenhet på andra områden än att hitta någon som kan betala räkningarna. Hon är 28(?) år och verkar ha tagit sig fram genom hela sitt vuxna liv hittills genom att kortsiktigt hoppat på det som erbjudits för stunden – Miss Slitz, Paradise Hotel, Project Playground. Jag saknar substans i denna tjej – och det har absolut ingenting med vacker eller ful att göra.
  …men hon kanske utbildar sig “i hemlighet” precis som Carl Philip gjorde…


 68. Grethe Fauland skriver: 11 juni, 2013

  Har ni tänkt at ödelägge Sofia med er mopning och forföljese, mindre än hvad hun har blivit utsat för har forstörd ett meneske


 69. Nordmann og stolt av det! skriver: 11 juni, 2013

  Dere snakker om Sophia og at hun ikke bør representere Sverige når hun en dag blir prinsesse….Merkelige greier. Disse bildene er jo bare fine,jenta har jo kropp! Hva er det med dere svensker og moral? Skal jeg fortelle dere noe? Da jeg vokste opp på 60-tallet husker jeg det ble snakket mye om umoralen som man kunne se på Svensk TV. nordmenn titta i smug på svensk tv for å få med seg litt porno.Sånn ble aldri vist på norsk tv. Da er det ganske rart at dere som har produsert denne umoralen, nå rynker på nesa av en vakker jente som har kledd litt av seg,ikke mer enn sånn de fleste av oss går kledd på en varm sommerdag!


 70. Annette skriver: 11 juni, 2013

  #16 Ingela & Co.
  Ja, men IKKE før forlovelsen !!! Det ene øjeblik skal Sofia
  holde lav profil i følge jer – det næste øjeblik skal hun “skrifte” !
  Der er virkelig panik på ! 😀


 71. amelie skriver: 11 juni, 2013

  Vad trött man blir på det eviga tjatet om Mette-Merit!!! Norge har gjort sitt val och det är väl upp till dem, – oss kvittar det!
  Varför skall vi ha dom som någon sorts måttsticka?
  Tycker överhuvudtaget inte att man kan jämföra M-M och SH.
  M-M har jag aldrig uppfattat som mediatrånande eller beräknande, snarare som ärlig och diskret.
  Vad betr. Sofia är det motsägelsefullt när hennes ivrare bagatelliserar (och t o m förnekar) det hon sysslat med tidigare
  och anser att det som varit är inget, och samtidigt presenterar endast s k “gulliga” bilder, när det finns sådana av en helt annan kaliber.
  Varför inte visa dem också, om det nu inte “är något”?


 72. Maja skriver: 11 juni, 2013

  Sofia är och blir nog toppen för Carl Philip. Får jag ha en önskan så är det att hon ändrar sin hårfärg från svart till lite mer naturlig, t ex brun som hon hade ett tag.


 73. Chris skriver: 11 juni, 2013

  En liten fundering – vem betalar Sofias designade kläder??? Hon har inget jobb, ingen inkomst. Prins Carl Philip har inget jobb, ingen inkomst. Jag vill inte vara med och betala för Sofias dyrbara vanor. Om hon skaffar sig ett arbete och betalar sina dyra kläder är det väl OK. Jag skulle uppskatta om någon kan tala om för mig hur Sofia har råd att köpa designade kläder.


 74. Kerstin Bergström skriver: 11 juni, 2013

  #60 Pamela P Vad vet du om det inte finns na-bilder på dem du räknade upp?? Jag vet att finns på en av dem som är mycke grövre än Sofias?? Du skriver att det inte går att jämföra MM med Sofia.Hur gammal är DU?? Man kan aldig jämföra 2 personer med varandra inte ens syskon.Idag kan man studera på olika sätt man behöver inte gå i skolan.


 75. Annica* skriver: 11 juni, 2013

  Varför skrivs så elakt om Sofia? Mig veterligt har hon aldrig blivit ordentligt intervjuad sedan hon och Carl-Philip blev tillsammans. Ingen vet väl om hon inte står för vad hon gjort? Varför skulle hon skämmas? Försörjde sig själv redan som 16-åringI Jag fick inte mitt första jobb förrän jag var 18! Dessutom företagare/filantrop eller vad man vill kalla det för “Playground” Hon har ett stort hjärta och många strängar på sin lyra! Utseendemässigt tycker jag att hon påminner om drottning Silvia. Jag tror att hon kommer att bli en fin representant för kungahuset. Människor som hela tiden tjatar om det förflutna kommer att stanna där. Sofia har redan gått vidare i livet och lämnat det bakom sig. Låt alltid din framruta vara större än backspegeln var det en klok man som sade som jag tagit fasta på!


 76. Marie-Ann skriver: 11 juni, 2013

  Jag föredrar att folk gifter sig utav kärlek än att folk gifter sig med någon som ska passa in. Se på Diana och Prins Charles. Slutade i skilsmässa och katastrof. idag är han lyckligt gift med den personen han skulle gift sig med från början

  Även kungligheter är människor med känslor och inte livegna. Alla människor har rätt till en andra chans. Sofia och prinsen har skött det här galant oavsett vad belackarna anser om hennes bakgrund


 77. Eva H. skriver: 11 juni, 2013

  De andra artiklarna har 0-17 kommentarer, de mesta för gästernas skor. Artikeln om Sofias förvandling har hittills 60 (sextio!) hur kan en kvinna reta upp så många? I och för sig är det väl inte många, för det är samma signaturer som vanligt. Låt flickan vara! Hon blir säkert en alldeles utmärkt prinsessa, hon kommer att fortsätta att utvecklas precis som Daniel.


 78. Charlotte skriver: 11 juni, 2013

  Tina, nu får du ge dig! Sofias utseende har ej med diskussionen att göra. “Urtrevlig filantrop” – vad vet du om det? Hur kan man vara “filantrop” utan yrke, utbildning eller förmögenhet? Och “urtrevlig” eftersom hon tar till storsmajlet så fort en fotograf finns i närheten?
  Vi som tycker att Sofia skall tagga ner och hålla sig i bakgrunden är inga “surkärringar” ( usch, vilket språkbruk) eller avundsjuka.
  Vi är de SANNA esteterna, som värnar om stil och uppförande.


 79. My skriver: 11 juni, 2013

  #46 Klockrent sammanfattat.


 80. Midnattsol skriver: 11 juni, 2013

  Vad jag försöker säga är att jag tycker att de kungliga plikterna ska ses som ett hedersuppdrag; (vem som helst kan klippa band, det kan man lära en apa och detta gäller för övrigt de flesta andra yrken också); för mig handlar det snarare om att det ska finnas något fint och exklusivt i att få representera Sverige och därför bör det inte finnas något att anmärka på när det gäller de ingiftas bakgrund. Kungligheter är en exklusiv skara där jag anser att inte vem som helst passar in. Monarkin klarade nätt och jämt DW, och ingen kan väl tycka att det är exklusivt i att bli representerad av en outbildad f.d utvikstjej?? Och i och med ESTELLE, så har V klippt alla banden med monarkin, har vi då råd att sjunka ännu lägre?? Stärker det monarkin? Precis som Herman L sagt; gifter sig CPB med SH, så påskyndar det monarkins undergång…


 81. KH skriver: 11 juni, 2013

  Om SH gifter sig med CP blir hon medlem i Bernadottefamiljen. Men med det inte sagt att hon blir medlem i konungahuset Sverige, vilket innebär att hon kan representera med CP i Sv och utomlands. Det är ju där som jag tycker dilemmat är.
  Men det tar säkert några år hoppas jag, det kommer ju att kosta hennes föräldrar en del det är väl brudens föräldrar som betalar kalaset. Eller par som bott ihop länge brukar kanske gemensamt betala, här blir det väl CP vad jag förstår har ju hon ingen inkomst. Hur det än blir kommer nog alla bilder fram.


 82. Ingrid, 76 skriver: 11 juni, 2013

  Madeleina skall ha en eloge för att hon även bjöd Emma Perneld till bröllopet och att hon fick sitta med hovets medlemmar.
  Synd att det förhållandet med prinsen tog slut.
  Emma P är en lady ut i fingerspetsarna !


 83. babz skriver: 11 juni, 2013

  Så bra och rätt det skulle se ut om alla framförde sin egen åsikt -vilket vi har rätt att göra i detta forum – istället för att bara klandra varandras åsikter!
  Min förmodan är att CP och SH blir lyckligt gifta, men däremot kan jag absolut inte se SH representera mig och mitt land eller som en kvinna att se upp till för mina döttrar och andra kvinnor.


 84. emma_h skriver: 11 juni, 2013

  HE.50-CITAT: “…så skaffade sig MM sig utbildning först efter hon gift sig m krprins H, innan dess arbetade hon som servitris…” svar: Nej då hade MM kommit ½-vägs in i sina BergsIngenjörs-Studier då MM mötte Haakon faktiskt – MM jobbade deltid enl. uppgift Ensamstående Mor som MM då var – Övr.Studier_före PrinsH:.Ett år Australien Utbytesstudent och Studentexamen Kristiansand Katedralskolan. Studier vid privatskola. Bjørknes examen i Filosofi. Examen i kemi & IKT HE-påstående: “…Nedvärdera inte hennes utbildning, är det ngn som vet vad hon är utbildad till eller vad -NEJ!…” svar_Dt ENDA folk här hävdar m tanke på att SH ev erhåller YRKESROLL Prinsessa snart är Ss kunskaps & bildningsnivå bevisligen EJ är i paritet md övriga ingifta sessor´s dito (Vad PPjobbet i Sydafrika tillför för mervärde till SVE är oklart) Därtill SH saknar önskvärd VidareUtb eller Examen nånstans ifrån efter gymnasiets Estetiska Linje m hvdämnena Sång Teater Dans (Jättebra vid Gustav d3es Hov men ej CGs Hov 2013) Hennes tidigare bakgrund/tillvaro & aktiviteter redogjorde S själv för i olika bloggar & tidningsintervjuer etc före media börja gräva Sofias HustruRoll lägger sig ingen i, är 100% privat


 85. Ingela B skriver: 11 juni, 2013

  Men herre jisses låt flickastackaren vara ifred! Hade det varit en kille som ställt upp på diverse bilder och levt livets glada dagar, hade ingen velat lyncha honom!! Nä, jag tycker det är fantastisk att även Carl-Philip hittat en tjej som han kan älska. Söt är hon och hon kommer säkerligen att kunna representera Sverige precis lika bra som övriga kungafamiljen!


 86. Nettan skriver: 11 juni, 2013

  Vacker kvinna och helt underbar. Jag väntar med spänning på bröllopet mellan Carl-P och underbara Sofia.

  Länge leve kärleken!


 87. caterineg skriver: 11 juni, 2013

  Sofia är väldigt söt och ser så fräsch och glad ut, det duger väl? Men hon borde inte färga håret kolsvart, det blir så hårt mot hennes hud. Inte har jag nåt emot att dom gifter sej, men hon behöver väl inte bli prinsessa, men egentligen vad har det för betydelse. Lilian blev ju prinsessa också trots enkla uppväxtförhållanden.


 88. LaPerla skriver: 11 juni, 2013

  Åh, det MÅTTE vel komme enda et oppgulp om “vår alles prinsessa” Sofia… Jeg blir så trøtt på denne propagandaen,,, Og hva har vakker og flott kropp med saken å gjøre??? Er DET de viktigste kvaliteter en sambo til en prins skal ha? You guys are shallow!

  Citat: 19. En annan Anna, Juni 11, 2013 12:06 Jag tycker också att jämföra MM och Sofia är lite som att jämföra äpplen och päron. Medan MM alltid stått för vad hon gjort vill inte Sofia längre kännas vid sin bakgrund, istället har hon klistrat på sig en roll som filantrop och ”medgrundare” till Project Playground. I mitt tycke framstår hon som tyvärr väldigt beräknande, uppmärksamhetssökande och oäkta. Inga bra egenskaper för en medlem i kungahuset.”
  Jeg er inte helt förtjust i MM heller, men utover det så er jeg helt enig med den andre Anna….

  Nok spill for galleriet, come clean! 🙂


 89. Grodan skriver: 11 juni, 2013

  # 60, Helt rätt Pamela. CP kan gärna gifta sig med SH, men som du
  sa, därefter får dom bli Greve och Grevinna Bernadotte af Wisborg,
  utan någon som helst representation vare sig inom eller utom Sveriges gränser. Jag vill inte att en fd Nakenmodell representerar mitt Sverige.


 90. Malin skriver: 11 juni, 2013

  De är ett jättefint par! Hoppas på förlovning snart! Vad gäller Mette-marit så var det ju först efter förlovningen som hon pratade om sitt förlutna och bad om ursäkt för det. Innan dess sa hon inte ett ord.

  Oavsett vilket så verkar Carl-Philip och Sofia lyckliga tillsammans. Snart är det nog deras tur!


 91. Thomasine skriver: 11 juni, 2013

  #26
  “Här är det hennes värderingar och hennes kompetens som uppfostrare som räknas. Med tanke på vad hennes egna föräldrar hade för värderingar så borde ge alla en varningens hand.”

  Mitt citat.

  Jag är helt enig med #26.¨

  Det är både förvånande och ororande att SHs föräldrar tillät henne att debutera som glamourmodell som 16 åring och det gör att jag starkt ifrågasätter hur seriöst hennes mamma tar sitt politiska förtroendeuppdrag. Knappast någon förebild för kvinnor.


 92. Thomasine skriver: 11 juni, 2013

  #59 Tina

  Kan du vänligen ge din definition av estet/estetik PFT.

  Jag misstänker att den divergerar väsentligt från den vedertagna.


 93. Vicki skriver: 11 juni, 2013

  Tyvärr kan jag inte se det naturliga i denna tjej/kvinna har försökt verkligen, men icke, hon är för mycket linslus för att vara naturlig :-/


 94. AFi skriver: 11 juni, 2013

  Enastående vacker…. ser bra ut kanske… fixa till framtänderna lite..
  Sofia har väl gjort det bra…. lika bra om inte bättre än Lillian…
  Vi svenskar får det vi är förtjänta av…….vi är inte smartare…..


 95. Monica skriver: 11 juni, 2013

  Nej, det är inte olagligt att tjäna pengar på att objektifiera sig själv i avklätt tillstånd och att frivilligt ingå i den industrin. Och jag är beredd att acceptera en sådan prinsessa OM; Sofia vid den offentliga presskonferens som brukar anordnas vid en kunglig förlovning uppriktigt beklagar den skam och belastning hennes tidigare inkomstkälla är. Med nedslagen blick, grundlig avbön och rinnande tårar – hela konkarongen – och en beredvillighet att svara på alla frågor. Hon har ju tagit lektioner i drama på gymnasiet, så det ska nog gå. Utelämna ingenting och förekom alla journalisters grävande;
  berätta om eventuella ‘film- och/eller dansjobb’ i New York. Om man lättvindigt gör u*vik hemma i sitt eget hemland inför familjens, släktens, vänners och alla landsmäns blickar, hur långt kan man då tänkas vara villig att gå utomlands … ? Dyra aftonklänningar från Göran Alfredsson känns billiga i sammanhanget – och kommer att göra det fortsättningsvis också.


 96. Evita Jansson skriver: 11 juni, 2013

  Jag undrar vad hon har fått för uppfostran hemifrån. De värderingar man fått via föräldrarna bär man med sig hela livet. Att ha varit glamourmodell är verkligen ingen merit och passar definitivt inte en person i kungahuset. Prins Carl Philip har nog förstått att han hamnat i galen tunna och nu gäller det att ta sig ur den vilket kan vara jobbigt. Hoppas att han får den hjälp som behövs av kungafamiljen. Svenska folket kommer att ge honom allt stöd, åtminstone av oss som vill bevara monarkin.


 97. siv skriver: 11 juni, 2013

  Nej,nu måste jag komma med något roligt. Tänk Er en liten släktmiddag på slottet.
  Först kungen och drottningen, sen societetstanta från USA.
  Sen Älvdalsborna, samt de bästa fam Westling.
  Ja, herregud.Tror ingen skulle trivas.


 98. Pensionär skriver: 11 juni, 2013

  Sofia har varken mörkar sitt tidigare liv eller glömt det. Frågan har väl aldrig ställts till henne. Vi vet ju inte vad som talas vid middagsbordet på Drottningholm. Ni som inte gillar henne hade ju chansen att öppet demonstrera vid bröllopet men inget av det syntes. Vågar ni inte föra fram era åsikter öppet.


 99. nea skriver: 11 juni, 2013

  60, så du tycker att nakenbilder är värre än kriminella handlingar (droger)?


 100. Måntand skriver: 12 juni, 2013

  #58: Jag skulle inte ha något emot det även om jag gillar kronprinsessparet väldigt mycket. Jag tycker hon verkar trevlig och är dessutom väldigt vacker och skulle passa som prinsessa. Känner inte henne men jag tycker alla är värda en andra chans. Jag tänker inte på det hon gjorde i yngre år, utan jag tänker framåt eftersom det är det som gäller NU, det är det hon kommer göra för Sverige som gäller, inte något hon gjorde i sin ungdom, det hör inte hit. Jag försvarar inte det hon gjorde men man måste ju kunna förlåta. Bara för att Sofia inte gått ut med en ursäkt i pressen så betyder det inte att hon försvarar det hon gjort. Det kändes rätt då kanske, men hur vet ni vad hon tycker och tänker idag? Dessutom är hon inte på väg att bli prinsessa ännu, vad vet ni om vad som kommer? Jag ser då fram emot att se henne som prinsessa av Sverige, jag bryr mig inte om hennes förflutna privatliv, det har jag ingen rätt att döma henne för.


 101. Nina skriver: 12 juni, 2013

  Varför skulle det vara mobbning att ha en annan åsikt än Sofia fansen?
  Kan någon av er förklara det!
  mobbning, mobbning, mobbning! tycker man inte som er är det Mobbning!
  Vågar man ens skriva vad man tycker här utan att bli kallad surtant (är 21) avundsjuk osv.?


 102. Louise skriver: 12 juni, 2013

  Det ar helt otroligt att det finns folk som tycker det ar ok att Sofia blir prinsessa, helt makalost. Det spelar ingen roll hur trevlig och sot och rar hon ar, hennes val av bilder och fotograferingar ar klart olampligt for en prinsessa. detta maste val for 17 vem som helst kunna begripa.

  Monarkin hanger pa en skor trad redan nu, vi behover inte mer pinsamheter. Och jo, det angar alla svenskar vem CP gifter sig med. Sa lange han star kvar i tronfoljden och sa lange han far vara skattepengar till sitt uppehalle sa ar det VAR sak att ha asikter. Man kan inte ha kakan och ata upp den samtidigt.


 103. Ann skriver: 12 juni, 2013

  Att ni bara orkar! Det finns val ingen som ar ‘kunglig’ i det sk svenska kungahuset langre utom mojligen kungen sjalv. De ar ju Svensson allihop och bor alla skaffa sej jobb och forsorja sej och sina familjer. Helt otroligt att svenskarna som ska vara sa progressive tolererar detta. Undrar vad sen senaste extravagansan har kostat svenska skattebetalare?


 104. Singoalla skriver: 12 juni, 2013

  Nej, moder Svea, vi har inte rätt att bestämma vilka som ska representera oss som kungafamilj. Det är det som menas när det talas om att monarki är odemokratiskt. Och vad exakt menar du (och andra) egentligen med att de representerar oss? Det gör de ju inte! De representerar sig själva! Som vi alla gör. Deras representationsjobb är ju för att de är kungligheter, inte s k vanliga svenskar.
  Om de skulle representera “svenskarna” skulle de ju vara som vi och det får de ju inte!


 105. Trine skriver: 12 juni, 2013

  Til # 60 Pamela P: Jeg ved ikke, hvem du er fan af, Justin Bieber måske, passende alder, tror jeg.
  Man behøver ikke nødvendigvis, at være fan af Sofia for at synes, at en person, som skriver, at majoriteten af svenske folket er imod hende og tilmed er finska, ikke må have særligt meget at reklame med selv, hverken af det ene eller andet, der er ikke meget “hjemme” der. Men du er god til at lyve, for hverken Lilian eller Letizia har fortalt om fortiden, andre har gjort det for dem.
  De andre står for, hvad de har gjort, inkl. MM, skriver du og det mener du ikke Sofia gør, det ved du præcis ingenting om. Hvad er det, du vil have hun skal fortælle dig , hvad er det, der så vigtig for dig, at hun siger, Pamela P ?


 106. HE skriver: 12 juni, 2013

  #60 Stå för de har gjort – det kommer nog även Sofia göra den dag hon officiellt tillhör familjen, innan dess så är hon privat och behöver inte uttala sig. Dessa så kallade nakenbilder är inte värre än topless bilder. Om man besitter okunskap ska man inte uttala sig – Titeln greve/grevinna af Wisborg kan endast storfursten/storfurstinnan av Luxenburg ge – inte Kungen


 107. Bittan skriver: 12 juni, 2013

  #19, och # 60 Pamela, bra skrivet samt många fler som tycker som jag ang SH. Hon låtsas som om det regnar från sitt 10 år som utvik.


 108. Lina skriver: 12 juni, 2013

  Jaså Medea, man kan inte idka välgörenhet om man är arbetslös??? Det visste jag inte… Bra i alla fall att tidningen inte lägger ut de värsta bilderna. Å andra sidan finns det inga bilder på de gamla bernadotterna heller…


 109. Tina skriver: 12 juni, 2013

  Hi hi..ha ha..!
  Ja så dånar skratten hemma hos Sofia o Carl Philip..när de läser de missgynnade plebejernas kommentarer härinne..!
  Tänk att estetik o humanism kan väcka såå mycket avundsjuka..!


 110. Emma skriver: 12 juni, 2013

  #66 Bimbo-Dorte Ha,ha…. og den karakteristik af Sofia skulle komme fra dig!!! Din snerpethed har du nu skrevet ud under ligeså mange
  navne, som du er hjemmehjælper for. Better luck next time, maggi etc.. 😀 Og forøvrigt har du skrevet det samme her masser af gange om Marie, først på dansk under mange navne, selv svaret ganske kort på svensk, så det skulle se ud, som det var en svensk, der var enig med dig. Kan ikke vel siges at være særligt kløgtigt, men sygt!


 111. PJ skriver: 12 juni, 2013

  KAN ALLA BARA GE SIG


 112. Humaniora skriver: 12 juni, 2013

  109. Tror verkligen inte att man enbart hör “hi hi ha ha” hemma hos
  Carl Philip och Sofia! – På vissa foton ser Sofia smått bedrövad ut……
  antar att Carl Philip inte är den mest okomplicerade man att leva med. Det är naivt att enbart se till ett utseende………!
  Men – många kvinnor står ut med mycket för att inte förlora sin sociala och ekonomiska status!!


 113. nina skriver: 12 juni, 2013

  Är det någon som på fullt allvar tror att hovet, kungen eller Reinfeldt bryr sig om – eller läser Era kommentarer här på SvD?


 114. mini skriver: 12 juni, 2013

  # 25 Singoalla

  TACK, du skrev det där mycket bra!

  Om vi ser tillbaka, till vårt kungahus och till andra kungahus,( no names) och gör jämförelser så kommer Sofia bli en helt perfekt prinsessa av Sverige.

  Vacker & klok, representativ … hennes ev. utbildning eller avsaknad av sådan spelar ingen roll i det här fallet.

  Person & personlighet gör en prinsessa och jag anser/tror personligen att Sofia kommer att representera Sverige bättre än vad t ex Madeleine gör och har gjort.

  Låt kärleken flöda och jag ser fram emot en snar förlovning och ett vackert bröllop med två jättefina unga människor.


 115. MF skriver: 12 juni, 2013

  Jag bor inte i Sverige längre, och jag kan bara skaka pa huvudet at alla s.k. moraltanter.
  Har själv kollat in bilderna pa Sofia, du ser inte mer än du ser pa varenda badstrand i Sverige!!
  Sofia var väldigt snyggt klädd under bröllopsfestligheterna och det var ju verkligen inte en del “fina” damer, där brösten nästan hoppade ur klänningarna och slitsar upp till trosorna, dom om nagon borde tänka efter före….


 116. Bittan skriver: 12 juni, 2013

  # 93 Vicki och # 96 Evita Jansson, bra skrivet.


 117. Bittan skriver: 12 juni, 2013

  # 115 MF, inte har jag sett någon tjej/kvinna på badstranden med bara en orm på sig, inte heller någon naken med bara ett par svarta sandaletter.
  Men jag har inte varit på någon nudistbadstrand, där kanske de finns.


 118. amelie skriver: 12 juni, 2013

  Otroligt att en del läsare här tycker att det enda som behövs för att Sofia skall bli prinsessa, är att hon ÄR VACKER! Och att det ENDA som kan ligga henne i fatet är t ex för mörkt hår, mager, tandglugg eller något annat helt ovidkommande trams! Egenskaper som att ha lämplig utbildning och allmän bildning, gott anseende och beteende tycks vara totalt irrelevant! Och ställer man de kraven blir man beskylld för att vara avundsjuk, surkärring, m m.
  INGEN vill väl hindra Sofia och C-Ph att älska varandra och gifta sig,- det enda är att hon INTE är lämplig att representera Sverige med tanke på hennes tidigare leverne! Däremot önskar jag henne lycka till som Fru Sofia Bernadotte!


 119. monica skriver: 12 juni, 2013

  Nu är jag verkligen arg på personer som skriver elaka påståenden om Sofia. Jag kan inte förstå att vi människor älskar älta det som varit. Kanske ett bra sätt är att älta när vi själva har problem. Sofia och C-P har precis samma rättigheter att få älska varandra som de övriga barnen. Om vi gjort något sedan lång tid tillbaka måste vi få förlåtelse. Hon har inte gjort något kriminellt, alla människor har rätt till förlåtelse. Jag önskar dessa två personer all lycka och ser framemot deras förlovning.


 120. Ingela skriver: 12 juni, 2013

  Om C-P och S förlovar sig tror jag INTE att det blir någon presskonferens i förlovningssoffan. Tänk er själva vad som skulle hända visst är Sofia mediatränad men ändå


 121. Pallesen skriver: 12 juni, 2013

  #102 Louise. Der er givetvis langt flere i udlandet, der finder det helt utroligt, at der findes svenskere med en sådan tankegang, som din. LOL ! Og al den ynkelige jammer om apanage og titler. Hvis du er utilfreds med , at Sofia bliver prinsesse, kan du rette henvendelse til Riksdagen, dér sidder ham/hende, du har stemt på, som skal repræsentere dig ! Og de, som kan lægge det ud til folkeafstemning om kongehuset skal afskaffes. Det må du jo synes, hvis du ikke er tilfreds med statschefens arbejde, det hører under ham, at uddele titler! Anonyme skriverier tager ingen alvorligt.


 122. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 12 juni, 2013

  # 69. Nordman. “Disse bildene er jo bare fine,jenta har jo kropp! Hva er det med dere svensker og moral?”

  Mitt svar:
  1. Dessa är bara få av alla bilder som finns på henne. You’ve seen nothing yet! 😉
  2. Själv född på 80-talet. Var inte med om en tid som du nämner.


 123. MF skriver: 12 juni, 2013

  #117 Bittan, pa dom bilderna jag sag, fanns ingen orm, hon hade bar överkropp, men det finns ju pa varenda svensk strand. Har ALDRIG varit pa en nudiststrand som du verkar tro. Jag förvanas bara över allt klagande pa Sofia, ge henne en chans.


 124. AstridA skriver: 12 juni, 2013

  57 Annika, om at Kongen i Norge ikke ga Ari noen tittel: I det adel-löse Norge KAN ikke kongen gi titler! I Norge kan man bare ärva titler. Bare en tronefölgers barn kan ärva en tittel. Derfor har ikke Ari en tittel, og derfor har ikke Märthas barn titler. Arveprinsesse Ingrids barn blir så klart prinser/ prinsesser. Vi har (gudskjelov) ingen adel i Norge.
  Jeg tror ikke kongehuser og CP bryr seg så mye om hva kommentatorene her mener om Sofia. Unge kongelige i dag ägs ikke av folket.


 125. K.K. skriver: 12 juni, 2013

  # 112, Humaniora
  Tja, der ligger nu ikke megen humaniora – filosofi i dine
  kommentarer, snarere småborgerlig thinking!


 126. Ulla nilsson skriver: 12 juni, 2013

  Halva Sveriges befolkning är inte för kungahuset och deras utveckling.
  Om CP skulle välja S. Så skulle det avvecklas betydligt mer skyndsamt.
  Ni som kallar halva befolkningen för mobbare bör tänka om och fundera över vem som besitter det sunda förnuftet.


 127. ingalisa skriver: 12 juni, 2013

  #124 Nej, de kunglig ägs inte av folket, men deras liv bekostas av folket.


 128. Humaniora skriver: 12 juni, 2013

  125. “småborgerlig thinking” – är definitivt inte en korrekt tolkning av mina värderingar…………..tänker emellertid inte utveckla detta!
  Däremot kan jag säga att jag tar bestämt avstånd från att enbart se vår värld och mänskligheten (oavsett social/ekonomisk status) utifrån ett rosa ickereflekterande skimmer. – Det är just tack vare den
  godtrogna och aningslösa gruppen av människor som gör det möjligt att upprätthålla en fasad av ett väl fungerande och demokratiskt “status quo”. – Jag tillhör emellertid inte den gruppen!
  …”Den fria tankens reflektion”, är en grundpelare i min livsfilosofi.
  Din tolkning av humaniora-filosofi är irrelevant i sammanhanget!!


 129. Evita Jansson skriver: 12 juni, 2013

  Ni sofiafans hur ska ni få tyst på den utländska pressen som bl a skriver om “la s in corte suecia”. Är de också mobbare?

  Är det inte viktigt att vi ser till att vi har ett bra rykte utomlands? Kungafamiljen är en viktig faktor när det gäller att att ge god PR åt Sverige.

  Det finns ett latinskt uttryck som säger att “ingen kedja är starkare än sin svagaste länk”. Det gäller vårt kungahus också.


 130. emma_h skriver: 12 juni, 2013

  69_NORDMANN CITAT “Dere snakker om Sophia og at hun ikke bør representere Sve når hun en dag blir prinsesse ….Merkelige greier. Disse bildene er jo bare fine, jenta har jo kropp! …dere rynker på nesa av en vakker jente som har kledd litt av seg, ikke mer en sånn de fleste av oss går kledd på 1 varm sommerdag!”

  Nordmann Klätt av sig LITE??? Se till att vara VÄLinformerad innan Du uttalar Dig eller recenserar andras uppfattningar – Det finns tyvärr bilder avklädda i VARIERANDE grad/omfattning på denna blivande HKHare… Och DU har tydligen NOLL koll på de värsta ex:n som ÄR vad Sofia-skeptikerna har i åtanke då de uttalat sig här (förutom kompetensbrist) och då värsta bilderna blir åter-publicerade i internationell media som gubben-i-lådan efter HKHförlovning ja då drabbas Khusets & SVEs anseende negativt …men vad gör det Dig du är ju inte Svensk…


 131. emma_h skriver: 12 juni, 2013

  eftersom Sofia har sina trognaste supporters bland SvDams Danska Skribenter… kan ni väl gemensamt tillskriva er dronning Margerethe och begära att M ger Sofia en Dansk HKHtitel som prinsessa eller grevinna (eller nåt) och ger henne detta i bröllopspresent då Margerethes Gudson CarlPhilip gifter med sin Sofia Då får S en titel och CG slipper tänka på det ur Sve´s synvinkel emedan debatten i Sve mojnar.


 132. allegra skriver: 12 juni, 2013

  Tänk nån gång på Sofias situation.
  Inte för inte vägrade Victoria finna sig i kvinnosynen i sin glittriga miljö genom att välja en man ur folkdjupet.
  Prinsessan Diana hade också råd att vägra kungligt manligt skick och bruk fast hon hade två barn med tronföljaren.Hon hade som Victoria det oberoende som kommer av att känna denna miljö genom födsel och fostran.

  Sofia som kommer ur folkdjupet har däremot inte tillstymmelse till det oberoendet i sin relation till den kungliga miljön.
  Hur tjusigt är det ?


 133. Anna skriver: 12 juni, 2013

  Jo MM pratade om sina misstag i ungdomen först vid förlovningen, men till skillnad från Sofia lät hon sig inte intervjuas gång på gång- Sofia har haft all möjlighet skingra frågetecknen! Jag tror att hon väntar av taktiska skäl, efter att hon suttit i förlovninssoffan, förstår hon att pressen inte kan gå efter henne lika hårt efter hennes tidigare liv, med rädsla att stöta sig mot hovet- och gå miste om scoop, ackrediteringar till events osv….


 134. PJ skriver: 12 juni, 2013

  att ni bara vågar!!!
  vad har ni själva för utbildning som kommenterar här? inte värst hög kan den vara eller är ni alla pensionärer & mammalediga? ni ger er på Sofia att hon inte har ett jobb. man undrar ju vad ni har för jobb som kan kommentera så mycket hela tiden…
  för det andra.
  De som trycker ner andra har oftast mest att dölja själva, därav trycker man ner andra så man själv har en chans att komma upp och bli hörd.
  gör detta på annat vis än vara taskiga och oförlåtliga.
  sofia va ung när dessa bilder togs, vem har inte gjort något i ungdomsåren som ni önskar ni inte gjort?
  va inte så självrättfärdiga.


 135. Kerstin Bergström skriver: 12 juni, 2013

  #100 Måntand och #114 Mini Ni 2 har helt rätt.Hon är en privat person ,som vi inte alls har rätt att gräva i hennes förflutna.Folk läser bara SvD,men i febr i år gick att läsa i en annan tidning om förflutna och hon tog avstånd och att gått vidare.Jag har även läst vad fotografen ,somfotografera i Slitz.Han ångrar att han tvinga henne för hon var en ödmjuk och fin tjej.Man måste kunna förlåta och ge en person en andra chans i livet.Älska,glömma och förlåta tre ord som ofta skrevs i poesiböcker när man var ung.


 136. mini skriver: 12 juni, 2013

  122 Moder Svea

  Förstod jag dig rätt här? Är du 80-talist och har så hopskrumpna åsikter, ett så moraliskt tänkande så jag blir mörkrädd.

  Jag är mycket, mycket äldre, pensionär, har barn som är födda i början på 80-talet.

  Jag har läst mycket av det du skrivit och faktiskt trott att du var en äldre dam … så fel man kan ha.
  Jag ber om ursäkt för detta skriv men jag blev riktigt förvånad att läsa att en så ung kvinna har så gammalmodigt tänk.
  Försök se glädje, se kärlek och tillåt alla känna kärlek, precis som Carl-Philip och Sofia gör.


 137. Ansan skriver: 12 juni, 2013

  Vad är kungahusets uppgift? Hur många ställer sig den frågan innan ni skriver här. De som ställt sig den frågan här beskylls ofta för att vara mobbare. Skulle ni vilja flyga med en pilot för att han var snygg eller ha kompetens?Kungahuset skall representera Sverige.kungahusets medlemmarna skall ha rätt attityd så att de inte rea upp folk när de visar sig. De ska inte bygga egna varumärken med hjlp av mentor. Utan skall trivas med en låg profil för egen del. När nya medlemmar giftes in skall dessa ha sådana egenskaper så att kungahuset förkovras.


 138. Diadem-Detox skriver: 12 juni, 2013

  Kvinnohatet är erkänt djupgående och far fram som en farsot i Sverige. Denna debatt säger inget om Sofia Hellqvist men allt om dem som ORKAR dra samma visa om och om igen.
  Varför inte lägga detta bakom sig och se vad som händer OM de förlovar sig för att gifta sig?
  Ta debatten då, när och OM den den “erkänns” i officiell media.


 139. K.K. skriver: 12 juni, 2013

  #123 ‘Humaniora’
  Jeg ved ikke, hvorfor du inddrager en masse af dine synspunkter og selvopfattelse. Denne rubrik handler om Sofia! Og til hende og hendes baggrund/fortid har du utallige gange givet udtryk for et yderst provinsielt og småborgerlig tankesæt, IMO…… det var det, jeg brugte et par linjer på!


 140. missFinland skriver: 12 juni, 2013

  Är det bara jag som tycker att Carl Philip är lite för omogen för giftermål?


 141. mini skriver: 12 juni, 2013

  141 missFinland

  Känner du Carl-Philip? Jag menar att du skriver att han verkar vara för omogen för att binda sig vid en kvinna.

  Han är en man som snabbt närmar sig de 40 åren. En man alltså.


 142. Singoalla skriver: 12 juni, 2013

  Tänk vad en del här verkar vara intresserade av vissa sorts bilder. De tjatar ju om dem jämt! 😉 Klä av er och ställer framför spegeln om ni inte kan få nog!


 143. PJ skriver: 12 juni, 2013

  “141”
  ja det är det.
  vid hans ålder hade kungen 2 barn å tredje snart där.
  Tycker att kungabarnen gifter sig alldeles för sent.


 144. mini skriver: 12 juni, 2013

  140 Malou

  Byta ner sig???

  Kanske vill Carl-Philip ha en naturlig och rak kvinna vid sin sida, han kanske helt enkelt inte vill ha en, det du/ni kallar Lady utan en naturlig och vanlig ung kvinna av folket.

  Vi har alla olika val att göra och nu har prinsen gjort sitt val och vilka är då VI att lägga oss i hans val av livspartner?


 145. Humaniora skriver: 12 juni, 2013

  139. Bästa K.K.! Har inte något behov av att kritisera Sofia H rent personligt. – Det jag reagerar emot är att det inte tycks finnas några
  kunskaps och övriga kompetenskrav vad gäller en ev blivande kunglig representant för Sverige. Här menar jag att Carl Philip har ett ansvar gentemot Sverige befolkning då han väljer partner med tanke på hans position. Han kan inte, som vilken ung man som helst, enbart utgå från sina känslor. Förnuft och framförhållning är
  minst lika viktigt i sammanhanget!!


 146. amelie skriver: 12 juni, 2013

  117. Bittan,
  Skillnaden är emellertid att dom kvinnor som visar sig med bar överkropp på stränderna aspirerar INTE till att bli Svensk Prinsessa, vilket Sofia gör!


 147. mini skriver: 12 juni, 2013

  144 PJ

  Jag var 31 när jag fick mitt första barn, long time ago.

  Min dotter ska fylla 33 och har ännu inga planer på att skaffa barn, klart jag vill bli mormor men valet att/när/om de skaffar barn är deras, inte mitt!

  Många som är smarta, väljer att vänta med att skaffa barn.

  Jisses, låt Carl-Philip & Sofia vara ifred! Låt alla de där sk kungliga få leva sina liv, göra sin val i sina liv – även de som gjort tabbar som t ex härligt underbara Mette-Marit i Norge.


 148. Kicki skriver: 12 juni, 2013

  Tänk alla “tanter” som kan ägna sig åt mobbning av en person som varken ni eller jag känner. Det är betydligt värre och mer stötande än bilder som är 10 år gamla.


 149. Kristina skriver: 12 juni, 2013

  Svar till 117 Bittan o ni andra som, ursäkta uttrycket! kacklar om dessa bilder. Okay! det är ngr stycken va är det o klaga om? Somliga här påstår att det finns massor med bilder där Som ej är till sin fördel. Jag kan inte låta bli o säga det, men ni tycks lägga en otrolig energi på o gräva i Sofias förflutna. Om jag inte gillar ngn lägger jag ingen energi på den personen. Den kan jag anv till ngt mkt bättre.
  Önskar de två lycka till.


 150. Kristina skriver: 12 juni, 2013

  Svar till 143. Singoalla:
  Djädrigt bra kommentar, klockren!


 151. Eva M skriver: 12 juni, 2013

  Jag har skrivit detta tidigare gör det igen. Låt paret gifta sig om dom verkligen vill. Men då anser jag att prinsen får behålla sin prinstitel men kliva av tronföljden och Sofia får göra som Chris tacka nej till en kunglig titel. Chris vann på att göra detta så tror jag det blir för Sofia. Dessutom om det blir förlovning måste hon ta upp sina bilder och erkänna hur fel det var att ta nakenbilderna. Dom andra är inte värre en bikinibilder bortsett från ormbilden.


 152. H. Jensen skriver: 12 juni, 2013

  # 42/120 Ingela: Hvor du dog har travlt med at gætte på og få nedskrevet her, hvad Sofia vil gøre og hvilken titel Kongen skal give hende.
  Chris har ikke på noget tidspunkt deltaget i en åben pressekonference, hverken før eller efter forlovelsen eller i forbindelse med brylluppet. (Og i hans cv oplyser han kun, hvad han har lyst til).
  Hvorfor skulle Sofia gøre det, det er der åbenbart ikke tradition for i Sverige, i Danmark ville det være utænkelig ikke at gøre det.
  Skriver du med på dit cv, at du i flere år har siddet dagligt flere timer og skrevet kommentarer på SD? 🙂
  #63 Moder Svea: Og hvad med mine ? 😉


 153. Kerstin Bergström skriver: 12 juni, 2013

  #117 Bittan Juni 2011 fanns i detta forum en länk till det foto du efterlyste.Då var jag ny här.Tänkte måste titta ve och fasa vad fick jag se.Jo,Sofias ansikte men -men inte hennes kropp.Jag skrev direkt att det inte var hennes kropp.Alltså ett oäkta foto.Det finns alltså både äkta och oäkta foton.Då har det gått för långt,när man gör på det sättet.Det var att skymfa Sofia.
  #129 Evita J. Utlandspressen har nog med sina egna skandler,Du behöver inte oroa dig.Jag var inne på enriktig spansk akvallerblaska i söndags.Det var över 90 inlägg om brölloppet.Söfia nämndes i ett och ej ngt negativ.


 154. Christina Helsinki skriver: 12 juni, 2013

  Tänk att Sofias nerver håller.


 155. Kerstin Bergström skriver: 12 juni, 2013

  #152 Eva M.Dert har hon redan gjort i en annan avisa i februari och att hon har gått vidare.
  #140 Malou Bytt ner sig?? Hon hade tur att det inte var så som det är nu med fotografer och media.Hon hade ingen stil och rökte ut på gator och torg.När hon gick dålig hållning (potatissäck).Han har inte bytt ner sig.


 156. UllaZ skriver: 12 juni, 2013

  Vet inte var Ni andra bor. Det finns en ōkande andel muslimer i Sverige. De har en annan syn på vad man får visa av människokroppen. Till och med håret ska skylas vid unga år fōr kvinnor.
  Kungahustet representerar dessa nya svenskar också, eller hur?


 157. Tove M skriver: 12 juni, 2013

  #1 Marta
  Tak for oplysningen! 🙁 … kan du ikke finde flere nu du var i gang ? Har du læst hvad der skrives og vises om fx Madeleine og Mary på denne hate-blog ?


 158. amelie skriver: 12 juni, 2013

  Skulle S och CP få en dotter i framtiden kan man verkligen undra vilka värderingar den prinsessan får av sin mamma och mormor…


 159. Annica* skriver: 12 juni, 2013

  157. UllaZ Ska alla svenska kvinnor gå med burka då? Annars kan muslimerna bli ledsna? LOL Underhållande med alla korkade kommentarer här! =)


 160. Linainuk skriver: 12 juni, 2013

  Någon som märkt att Sofia haft på sig samma skor både på Estelles dop, lysningen och bröllopet. Ett sådant misstag hade man inte velat begå ens i “vanliga” kretsar…


 161. Marguerithe skriver: 12 juni, 2013

  “59” Tina,
  Visst provocerar skönhet. Jag tycker det vore insiktsfullt om fler förstod sina egna kommentarer.
  Hade Sofia sett alldaglig ut hade folk haft ett enormt överseende oavsett vad hon gjort i livet och förlåtit det mesta.
  Som du säger är varje förnedrande kommentar en revansch för henne.
  Hennes outfit på bröllopet utsågs ju till nr 1 av många experter. Man tyckte “att så klär man sig till kungligt bröllop”, bl a i Sofis mode som exempel.


 162. Beata skriver: 12 juni, 2013

  14. Ingela
  Sök på Google, så hittar du säkert!


 163. Singoalla skriver: 12 juni, 2013

  För det första: Oroa er inte för hur Sofia och Carl Philip ska försörja sig. Han har en rejäl förmögenhet. Det har alla de kungliga, från stamfadern som medförde en massa pengar hit – läs er historia. För det andra: Man behöver inte vara vacker för att ingå i kungafamiljen, men tänk er själva hur jobbigt det måste vara med alla fotografer jämt! Det är nog skönt om man åtminstone inte behöver ha komplex för hur man ser ut. För det tredje: Om man har nån som helst livserfarenhet utanför sin illa by borde an veta att det är ROLIGT och GIVANDE att prata med människor som är olika en själv! Så jag tror det är hur trevligt som helst när Westlings och O’Niels och Hellqvists möter Bernadotterna. Oroa er inte för det ni, eller för Sofias deltagande i Nobelfester och annat. Det går galant! För det fjärde: Det är ju ni som skriver elakheter här som ger Sofia uppmärksamhet! Ju mer ni skriver, ju intressantare bir hon för media! Och det var nog inte er avsikt! För det femte: Om hon har läst här, vilket vi ju inte vet, så verkar hon stark nog att inte bry sig. Precis sån tåga kommer hon att behöva i framtiden om hon ska bli en del av kungafamiljen. Det är inget för veklingar! Lycka till Sofia och Carl Philip, ni duger bra båda två!


 164. Mari skriver: 12 juni, 2013

  Hoppas inte, att Sofia blir en prinsessa. Men att bli Fru Bernadotte är helt ok. Om man tittar på hennes CV: “glamour model” och realitystar, tycker ni verkligen att det passar som en prinsessaskola? Varje gång hon representerar Sverige i utomlands, kommer media att gräva ut alla bilder. Jag kan förstå att en del av media gillar henne och vill se henne som prinsessan av Sverige, tänker hur mycket kan man sälja med hennes förflutna? Media gillar inte henne på grund av att hon är söt eller rara, det vet att det han utnyttja henne hur mycket som helst i framtiden.


 165. AnneSvenskDamtidning skriver: 12 juni, 2013

  Tack, Ulla Z för en bra kommentar.
  Det handlar om monarkin i första hand inte om Sofias utseende eller kärlek till Carl- Philip. Vill man stärka eller försvaga monarkins ställning eller ej. Vi är många som anser att Sofia inte passar att representera Sverige utifrån de meriter vi idag känner till att hon har.
  Det finns inga hinder att gifta sig för dem om de bara avstår att representera monarkin och Sverige. Sann kärlek består även utan kungliga titlar och uppdrag.


 166. Pensionär skriver: 12 juni, 2013

  #146
  Så du tycker att CP ska välja sin partner utifrån vad du anser, kärleken är alltså inte så viktig. Du vill döma honom till ett liv som passar dej – med någon som uppfyller dina krav. Vi lever i Sverige, ett fritt land. Som tur är står kärleken högt bland mina vänner, de skulle aldrig välja efter plånbok eller yrke.
  #157
  Du skojar väl hoppas jag. Ska vi leva efter muslimsk lag?


 167. Eva H. skriver: 12 juni, 2013

  #95 AFi, varför skulle hon fixa till sina tänder?? De är en del av hennes charm, alla behöver inte som Carola m.fl. fixa sitt utseende naturlighet vinner i längden. Till alla som tycker att CP skulle försöka hitta en välutbildad, helst adlig men i värsta fall enbart överklasskvinna, säger jag att risken att han skulle förbli ogift då är stor. De kvinnorna vill nog ha en man med motsvarande kvaliteer!


 168. nina skriver: 12 juni, 2013

  #140 Det kanske var så att han inte hade något val!
  Tänk om det var hon som bröt upp….. svindlar den tanken?


 169. Nita skriver: 12 juni, 2013

  Hej. Sofia är så fin och naturlig. Förstår att Carl-Filip älskar henne. Har han valt sin tillkommande, så tycker jag att vi ska respektera detta. Sofia är verkligen både representativ och ser ut att verkligen älska C-F innerligt. Dessutom har de verkligen testat sitt förhållande i flera år. Det kan inte vara lätt f. S. Att alltid komma i skymundan. Hon är stark. Hoppas de förlovar sig snart och gifter sig nästa år. Lycka till er båda!


 170. Trött på daltandet skriver: 12 juni, 2013

  114 Mini vacker, klok och bildad??? Skämtar du eller? Mini och är pensionär … säger väl allt!

  115. MF bara sett fina bilder?? Jaa du, vet inte vad du tycker är fina bilder?

  134 PJ har du själv något jobb som kommenterar på arbetstid? Faktum är att Sofia inte försörjer sig själv utan vi försörjer henne redan! O det där fjanteriet med att leka att hon håller på med välgörenhet, vad är det för trams det har hon själv knappast råd med! Sofia är ett påhäng helt enkelt …


 171. Trött på daltandet skriver: 13 juni, 2013

  59 Tina Du är ju lika rolig som vanligt! Not! Sofia filantrop sa du … filantropi är en allmännyttig verksamhet som utan motprestation stöder institutioner och projekt inom kultur, utbildning, forskning och hälsa. Vad var det du sa ju högre man satsar desto hårdare faller man??

  Vi esteter … nja det råder väl delade meningar om du är estet eller ej Tina!!


 172. cilla skriver: 13 juni, 2013

  155 Christina Helsinki! Joda, visst haller de in i det sista! Inte ska hon slappa sitt byte..


 173. Sol skriver: 13 juni, 2013

  #109 Tina (SH:s bästis); Borde bli lite tjatigt och trist för dig själv att upprepa samma text i dina kommentarer gång på gång? “Skönhet, humanist, estetik, vacker”. Vi vet ju redan vad du tycker. Förresten, vilket trist liv dina polare CP & SH måste ha om de inte har nåt annat att roa sig med än att läsa alla kommentarer som vi skriver här…”hi hi ha ha”. #154 Kerstin Bergström; Jasså inte en negativ kommentar? Vad sägs om; “Una Stripper en la corte Sueca”


 174. pekka skriver: 13 juni, 2013

  Varför är alla så himla oroade över hur Sofia kommer att försörja sig själv i framtiden? Är övertygad om att CP har slantar på kistbotten så det blir en del över för henne också, – och hon har ju kunnat knepen redan som ganska ung. Och skulle det bli riktigt kärvt så kan hon väl få bidrag eller a-kassa som vem som helst i Sverige!


 175. Eva skriver: 13 juni, 2013

  #152. Håller med dig. Tror dock inte Sofia avsäger sig ev. prinsesstitel. Chris har sin identitet i att vara finansman, han behöver ingen titel, vill inte leva av någon annan.
  Sofia har många kvaliteter, hon kommer vara till hjälp för Carl Philip och en tillgång för kungahuset när det gäller evenemang, socialt o.s.v. Hon måste ha chansen att få”börja om” och kommer säkert göra ett bra jobb. Men att bejaka eller försvara det hon gjorde innan, det kan jag inte. Hoppas det inte flamsas över eller tigs ihjäl utan tas upp, först då kan det läggas bakom henne.


 176. Ingela skriver: 13 juni, 2013

  Vem är den äldre Herren Frk Hellqvist poserar med på en av bilderna i bildspelet? Någon som vet?


 177. Mette B skriver: 13 juni, 2013

  # 88 La Perla. Er det aldrig faldet dig ind, at det måske er mere trættende at læse negative usande kommentarer end positive og sande ? Sofia skal ikke udtale sig om noget andet end sit nuværende arbejde til medierne, hun er stadig en privat person og din hukommelse må være kort, hvis du mener, at MM udtalte sig og om sin færden i det kriminelle Hause-miljø, inden hun gik på tv og bekendte sin “ungdomssynd”. Måske er du ikke selv kommet videre i dit liv, siden du ikke forstår, at majoriteten ikke laver det samme som 28-årige, som de gjorde som 16-årige. Det er soleklart, at en modelkarriere er begrænset til en kort tidsperiode. Jeg dyrker selv meditation og er ikke overrasket over, at Sofia har valgt det arbejde, hun nu har, og jeg tror også, det er yogaen, der giver hende styrken til at modstå alle de “påhop”, hun udsættes for!


 178. emma_h skriver: 13 juni, 2013

  Ingela det är m all säkerhet en av hovets adjutanter – de var samtliga i tjänst åxå då V gifte sig för 3 år sedan för att bistå gäster på olika sätt


 179. ingalisa skriver: 13 juni, 2013

  #63 Moder Svea. Vår prinsessa? Sofia är inte prinsessa!
  #75 Annica. Försörjde sig själv redan som 16-åring. Ja, men med vad?
  #134 PJ, Varför skulle inte pensionärer eller mammalediga kunna ha hög utbildning? Vill gärna ha ett svar. Intressant tänkande!
  #157 Blanda inte in religion i detta!


 180. Olga skriver: 13 juni, 2013

  Till 63 , Moder Svea – det undrar jag också…
  ” enastående vackra och urtrevliga filantropen ” – man måste skaffa sig väldiga förstörings glasögon för att kunna säga så …
  men människor har ju rätt att drömma sig bort och bo i sina egna fantasier …


 181. Kerstin Bergström skriver: 13 juni, 2013

  #176 Eva Jag håller med dig.Jag har trott på henne hela tiden.Vad man har läst om henne,som andra som kommit i kontakt med henne har yttrat.Hon är ödmjuk,effektiv när hon arbetar dessutom duktig.Jag tror att hon är ekonomisk också.Hur kan man göra narr av henne för att hon har samma skor 3 olika gånger.Läs 161.


 182. emma_h skriver: 13 juni, 2013

  MetteB 178
  FAKTA SH k-a-n gifta sig imorgon i d tysta m CP om hon så vill utan krav o andras inblandning OM hon kan nöja sig m att bli ”Fru B” – men efter drygt 4år ihop kvarstår bara glammiga Bröllops-Alternativet(HKH) – då r det tålamod som gäller & förmåga att övertyga Sve folket, regering och CPs högste Chefer
  Då får S isåfall som vuxen individ lära sig att leva m att Hovet, alla Khusets Arbetsgivare Och Internationell Media ifrågasätter, reagerar på & ställer KRAV på SHs 10åriga bakgrund utan vidareUtbildning, Med herrmagasins-bilder/LasVegas-hångel m JennaJ etc resulterandes i negativa artiklar om SHs bakgrund & visar upp foton. Men den som drabbas hårdast är Sv.Khuset o Sve:s omvärlds-rykte än bara Sofia själv!!! Det visste S iom att prkvinna anlitades o S VALDE bli offentlig=1 icke-låg profil visavi media & omvärlden från Dag 1!! Likaså valde S trots brist på privatliv att dejta sitt lands mest offentliga singelkille… inget här i livet består av fördelar allena det gäller i hög grad alla som jobbar o lever i offentlighetens ljus utan möjlighet att välja bort mindre trevliga delar & behålla ev. fördelar Yrkesrollen Prinsessa är livet ut & dygnet runt m allas ögon på sig – då bör man kunna “stå” f sin CV samt hantera både mot-&medgång lika bra…som HKH-flickvän


 183. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 13 juni, 2013

  # 180. Ingalisa.

  Det har jag heller aldrig sagt. Men hade du läst # 59 och sedan mitt inlägg som jag refererade till hade du kanske förstått sammanhanget.

  mvh Svea


 184. emma_h skriver: 13 juni, 2013

  Pensionärs-citat “…Som tur är står kärleken högt bland mina vänner, de skulle aldrig välja efter plånbok eller yrke…”

  Dina vänner är väl inga HKHare iallafall..med 100%igt privata liv? …så håll dom utanför denna diskussion + CPs Relation Tack!
  Att HKHare håller ihop tack vare ömsesidiga känslor för Varandra är inget märkligt SJÄLVKLART – annars vore det teater
  – att CPs käresta betvivlas ibland har med Trovärdighet Inför YRKESUPPGIFTERNA & POSITIONEN att göra OCH den skada tidigare karriären lär åsamka vårt Khus gemensamma avlönade arbetsuppdrag att verka som “Kompetenta Föredömen” Inrikes & Utrikes såsom Sveriges Ansikte utåt – som Nyanställd liksom Nyinförlivad i HKH-arbetsstyrkan Ä-R Du Din bakgrund alltså Vad Du tidigare gjort & Vad Du Kan… Likaså Uppvisat OMDÖME i gjorda Livsval… DET utgör Ditt initiala Förtroende hos Folk innan du har en chans att Visa vad du “går” för s-e-n under pågående HKHuppdrag (som för alla ny-anställda oavsett bransch)


 185. Christina Helsinki skriver: 13 juni, 2013

  #184

  emma_h,

  Jag tycker du borde ge dig. Du har sett hur mycket kungahuset frågar Sveriges folk i sina val av partners, nothing.
  De har KLART och TYDLIGT visat att Sofia är en av dem, varför då älta samma sak, sida upp och sida ner. Jag trodde också tidigare att kungahuset skall vara ett föredöme, det har jag glömt.
  Madeleine blossar på för fullt fastän majoriteten av folk fördömer det, som ett exempel.


 186. Ingela skriver: 13 juni, 2013

  # 179 Emma_h jag menar bland bilderna här på detta forum bland korten som kommer först. Bild nr 7 poserar Sofia med en äldre man och det är honom jag menar! Vet du vem det är?


 187. emma_h skriver: 13 juni, 2013

  Denna debatt eller min/andras medverkan däri angår väl knappast dig ChristinaH som ickesvensk boendes i en republik

  Jag till skillnad från dig är en av de 9 miljoner som avlönar denna familj o jag har rätt till åsikt i frågan om mitt Khus framtid
  det behövs TYVÄRR ännu efter FYRA ÅR förtydligas för Sofia- anhängarna (läsandes slarvigt VAD som får folk att reagera ännu efter 4 år) som felaktigt påstår att alla m avvikande åsikt “mobbar” och “missunnar” prinsen 1: Lycka och 2: Ett liv med Sofia – vilket r heeelt fel …Icke HKHjobbs-roade CP har ett x-val OCH kosing, flera hus och yrkesutbildningar att skapa sig 1bra nytt liv MED SH – Glöm inte “Störst av Allt är Kärleken”… o sålunda åxå viktigare än 1 offentligt liv m titlar där media lär återpublicera sånt som kärestan helst vill glömma. Hade CP påverkat sin S att satsa dessa 4år på att plugga in examen istället då hade S nog vunnit över media & mig+några fler till att stödja hennes HKHliv


 188. Evita Jansson skriver: 13 juni, 2013

  Ingela 187# Hon bodde i NY ihop med en äldre man som har en son. Det kanske är han?


 189. Anne Sofie skriver: 13 juni, 2013

  #188 Emma_H — Hvorfor skulle Sofia læse til evt. magister, som du har skrevet flere gange, du er, for fx blot dagligt at skrive i en gossiprubrik? Spild af ressourcer.
  Så er det langt bedre, at bruge sin tid på projektarbejde til gavn for børnene i Sydafrika, hvilket ikke bare lige er noget, man gør med et knips med fingrene, tror du virkelig det ? Det kræver en hel del at sætte sig ind i fra markedsføring over økonomi til planlægning og gennemførelse. Sofia bruger antagelig mere end 40 timer ugentlig på PP.
  Ved ikke hvorfor I synes det er alfa og omega at blive akademiker, arbejdsløsheden er stor i Norden … og det er ofte også dem, der kun lige har bestået eller som aldrig fik en, som går mest op i det.


 190. Birgitta skriver: 13 juni, 2013

  # 183 emma_h. Det du skrivit i nr.183 är TOPPENBRA! Det säger allt! Själv är jag nu så trött på S.H. att jag känner mej som Magnus Uggla: Jag mår illa……


 191. Christina Helsinki skriver: 13 juni, 2013

  #188 emma_h, Du har tydligen missuppfattat hur allmänna forum fungerar.Alla får kommentera men helst på det språk som är rådande.
  Det där att det angår inte dig, var en fullträff då det gäller hur man inte skall kommentera andras kommenterarer.. Du kommenterade inte Madeleines exempel för att röka, en förebild för unga flickor. På amerikanska sajter får vem som helst kommentera tom Obamas existens.

  P.S. Daniel hade 8 år på sig att studera men därav blev inget och han klarar sig jättebra eller hur? Sofia gifter sig med en prins, han sköter nog sin hustru medan Daniel blir försörjd av sin hustru, alltså det moderna sättet.


 192. emma_h skriver: 13 juni, 2013

  Tack Birgitta_191… bra att nån fattar innehållet – mina texter tycks ju annars mest provocera fram otrevliga personangrepp från de danskar som tycks ha BB som husbibel som avslöjat “hela sanningen” om både Chris o Sofia
  – apropå din slutkommentar håller jag m till fullo SHdebatten är uttjatad… och kommer nog fortsättningsvis mest hålla koll på Drottningen, Madde&C och V+Estelle i vårt Sv Khus – övriga individer har i olika grad tappat stilen, glömt vad ett kungahus bör representera/bete sig – tack o lov att SvDam rapporterar om flera Khus att läsa om


 193. Britt PerssonSofiasförvandling skriver: 13 juni, 2013

  Dessa hatkampanjer drabbar inte bara Sofia utan hela den kungliga
  familjen! Även om inte alla läser dessa spalter, så kan ryktet spridas att vi svenskar inte är för monarkin längre.
  Betr. eventuella barn för prinsessan och Chris, så kan de väl inte bli arvtagare till svenska tronen, en god katolik brukar uppfostra sina barn i sin egen tro och eftersom Chris gjorde korstecken under vigseln, borde det väl bli så!?


 194. Ingela skriver: 13 juni, 2013

  #192 Emma_h och #193 Brit Persson jag håller med er bägge och kommer också att sluta kommentera Sofia. Tids nog kommer nog damerna här upptäcka att det finns olika sorters nak…bilder. Vackra bilder och vulgära bilder.

  Ja det är tur att Sv dam skriver om det Danska och Engelska kungahuset för där har jag mina favoriter. Kp Mary och Kate

  Vi kommer säkert höras mellan raderna Emma_h. Allt kan ju inte bara handla om Sofia!


 195. Mona skriver: 13 juni, 2013

  Hur är ni funtade ni som driver denna hatkampanj mot en
  ung flicka som ni inte känner?
  Vad grundar ni er kritik på var har ni fått fakta?
  Var har ni läst en intervju med Sofia som inte handlar om hennes
  välgörenhetsprojekt? Var har ni läst att hon inte har en egen försörjning? skulle Sofia som är 28 år ha det inflytande ni tror
  att hon har? Skulle hon ha varit tillsammans med Carl-Philip
  om hon varit den ni säger att hon är?
  Besinna er nu svammel tanter!


 196. Mette B skriver: 13 juni, 2013

  # 183 Emma_h
  Jeg er hamrende ligeglad med hvilken titel Sofia får. Giftede de sig i morgen, blev hun medlem af kongefamilien, og om hun repræsentede kongehuset eller ej spiller ikke den store rolle, Sofia vil være i medierne og deltage i kongelige begivenheder, som også Ari Behn gør, UDEN en titel — på modebloggene vil hun indtage en stor rolle. Allerede nu er hun med på de fleste lister. Med eller uden en titel, vil hun overskygge Madeleine i medierne, forudsat hun bliver i New York! Men forhåbentlig svigter hun ikke Sverige helt.
  Det meste i din kommentar er fjernt fra virkeligheden, hold udlandet udenfor, det er kun hjemme i den svenske andedam, man gør en fjer til fem ænder. .PS: Er du La Perla ?? Kedeligt PBoo ikke kan huske sin egen mailadresse, men så kan du jo også skrive for hende! LOL 😉


 197. emma_h skriver: 13 juni, 2013

  Nej visst inte MetteB – då Vi 2 har v-a-r-s-i-t-t språk LaPerla & jag – du får väl leva m att fler än1 delar liknande åsikt till SHs kompetens+CV som framtida HKHare … Jag är jag o ingen annan…jag beskrev verkligheten som offentlig HKHflickvän, att man EJ kan välja ut “bara” fördelarna i kändisskapet utan att “bli ifrågasatt” drabbar ALLA prinsflickvänner innan förhållandet cementeras via vigsel – oavsett bakgrund – vilket du Ej va enig i! Birgitta nyss såg det annorlunda än du så det är fråga om vald synvinkel. Att S kommer synas o överskugga det mesta i Sve & Vårt Khus VET vi alla här inne – sen länge. Men vi i Sve är dock ovana att media styr Vem+När nästa HKHare blir/utses ist för invänta Beslut av vår CGB enligt HovRegler – alltså hur d brukade vara innan m DW & de tidigare kärestorna + ingifta. Man kan ha 1 åsikt iaf vad som är ÖNSKVÄRT för ngn som ska föra Monarkin vidare/Vara Del av Officiella Sve precis som man BEdömer -ej dömer- våra valda politikers potential för viss ArbUppgift LR visst Ansvarsområde Politiker sitter 4år i taget, 1HKHare finns där livet ut… (tyvärr så har du helt FEL om utlandets intresse – gott om SH-tidningsartikel-Länkar här redan från 2010 & framåt t idag)


 198. Chris skriver: 14 juni, 2013

  Jag tror att många med mig tycker att prins Carl-Philip får gifta sig med vem han vill av kärlek. Det jag invänder mot är att Sofia inte bör representera Sverige och det är en helt annan sak. Herr o fru Bernadotte det har jag inget emot, men jag tror nog att vår Konung inte vill ta ifrån sin ende son prinstiteln, Carl-Philip har ju redan blivit av med sin kronprinstitel.


 199. Annette skriver: 14 juni, 2013

  # 193 Emma_h: Jeg tror, du og dine evige “håller med-venner” her, udgør en meget lille del af Sveriges ca. 9 millioner… og eftersom I hele tiden skriver om, hvad man tænker i udlandet, virker det ret kunstigt at norske, finske og danske synspunkter er uønsket! Sikkert fordi de ikke bekræfter jeres egne teorier til 100 %.
  Det er ikke Sofia, der pt. får mest omtale i Danmark — udover en masse fine reportager fra vielsen og af gæsterne — derimod Chris med billeder af hans “festen igennem” med vennerne op til brylluppet og øldrikningen inden.
  Og mht. uddannelse, så har Charlene absolut ingen, hun er 35 år… er hun en dårlig repræsentant for Monaco ??


 200. Sarah skriver: 14 juni, 2013

  # 161 Linainuk
  Hvad tror du, at de fleste tænker om en person, som kan skrive noget så tåbeligt?
  Jeg skal spare dig for at skrive, hvad jeg tænker !


 201. Christina Helsinki skriver: 14 juni, 2013

  #201

  Sarah,

  LOL innuendo, i vanliga kretsar köper man nya skor för VARJE tillfälle, ha,ha………..annars blir man betecknad som en sämre människa,ha,ha


 202. emma_h skriver: 14 juni, 2013

  men..Vad du ChristinaH INITIALT gjorde inr186 var EJ att “bidra m egen åsikt i frågan” – Utan Du gjorde beordrade m-i-g att “lägga av” m att tycka i sakfrågan överhuvudtaget -oerhört omoget särskilt som vi svenskar sitter på litet mer fakta i sakfrågan och tillika dito om S som person.Du är knappast i en situation att bestämma v-e-m som ska tycka eller v-a-d vi bör tycka bland svenskarna – det avgör vi själva som till råga på allt ändå är Sv Khusets uppdragsgivare… Du har outsider-perspektiv som ickesvensk vilket OFTAST gynnar flesta debatter positivt här MEN det är skillnad på “ha en åsikt” & gå in o leka moderator o DIKTERA v-e-m som får delta Det är generellt inte din uppgift att recensera andras åsikter eller göra hemma-snickrad personanalys, utan bara ihuvudsak kommentera artikel o dess hvdperson


 203. Ingela skriver: 15 juni, 2013

  189 Evita men oj var han så mycket äldre än henne? Men du har säkert rätt. Glömde bort hennes hemliga förflutna tid i NY. Tack för svaret


 204. Nettan skriver: 15 juni, 2013

  #196 Mona

  Jag tycker likadant som dig! Sluta svamla tanter!

  Den här är för galet, en eller några bilder på Sofia och det kokar bland alla kommentarer…. så tokiga och så mycket sk-tsnack!

  “Den som är utan synd kastar den första stenen” hur är det med Era (tanternas) synd?


 205. Linnea skriver: 15 juni, 2013

  Därför är du utan ursäkt du människa vem du än är som dömer
  När du dömer en annan fördömer du dig själv du som dömer handlar ju på samma sätt. ( Rom. 2 1-3).


 206. Ingela skriver: 16 juni, 2013

  206 Linnea urbra svar. Bäst jag läst!!


 207. Britt PerssonSofiasförvandling skriver: 16 juni, 2013

  Tydligen finns det en hel del personer som varit fläckfria hela sina liv
  och därför anser att de kan hänga upp sig på några gamla foton och hålla på med detta drev!
  Lägg av och skaffa er egna liv så mår ni kanske bättre och förhoppningsvis kan skratta åt att ni varit så intoleranta!


 208. Birthe Vejrum skriver: 16 juni, 2013

  I Danmark har vi billeder af kronprins Frederik, som i bar figur hopper ud af vinduet på vinslottet Caix. Det var underholdende den sommer.
  Sveriges rygte i udlandet? Lige siden 50’erne og filmen “Sommeren med Monica” – og mange svenske film med den har Sverige haft et vist ry. For slet ikke at tale om alle gamle tanter, der rejste til Mallorca, Tenerife og andre sydlige lokaliteter, og der muntrede sig med drengene.
  Men bare rolig, NOBEL kommer altid at redde bagen på jer.


 209. Birthe Vejrum skriver: 16 juni, 2013

  Om Sofias uddannelse eller ikke uddanelse.
  Må sige at efter grundskolen har jeg lige så svært ved at forstå det svenske system som det amerikanske. Jeg forstår det sådan, at hun har gået på den etiske linje på gymnasiet, er det rigtigt forstået, at så har hun en studentereksamen? Og hun begyndte et studie i Stocholm? Nogen mener så, at musik, drama, billedkunst,dans osv. ikke er tidsvarende. Det er det i allerhøjeste grad. Vor danske dronning Margrethe INSISTERER på sin ret til at være kunstner selv om visse siger: “Hold kæft og reger”! Hun er KUNSTNER med ære.


 210. Eva skriver: 17 juni, 2013

  Det är ju inte utan anledning att här är över 200 inlägg i debatten. Sofia är synnerligen kontroversiell. Och det vet alla. Och det vet kungen och Silvia.

  CP kommer inte att gifta sig med SH på länge, länge, om någonsin. De lever ju redan “i synd” så de kan ju fortsätta att göra det och då kan de väl även skaffa sig bart utanför äktenskapet. Vad är skillnaden? CP närvarar lite här och där och SH smilar emellanåt när kungen så tillåter. Men någon kunglig förlovning eller något kungligt bröllop blir det aldrig.


 211. Bittan skriver: 17 juni, 2013

  # 211, Eva, bra skrivet.


 212. Hanne J skriver: 17 juni, 2013

  # “12 Bittan Ja Sofia kommer i hvert fald ikke til at købe sig ind i kongefamilien, som Chris har gjort !!! Han vandt Madeleine og dronning Silvias
  hjerter ved at give godt 700.000 SEK. til Childhood.
  Sofis har vundet CPs kærlighed på trods af sin fortid, som er
  kendt at alle. Han elsker hende for den person hun er.
  Jeg tænkte også ‘Vor Herre bevares’ da jeg læste om romancen
  første gang. Men den Sofia, jeg gennem pressen har lært at
  kende de sidste par år, har vundet min respekt! Og det har
  CP også.
  #209/210 Birthe Vejrum
  Sandheden vil altid være ilde hørt. 😉


 213. Susanne214 skriver: 17 juni, 2013

  51+55 Godt skrevet.
  50: MM var indskrevet på Oslo universitet på socialantropologi m.m., da hun blev kæreste med kronprinsen. Servitrice, så skal vi lidt længere tilbage i tiden.
  Jeg tror slet ikke kommentarerne, som stiller frågetecken ved det positive ved SHs evt. indlemmelse blandt de kongelige som repræsentant for Sverige, er mobning eller at folk känner sig bedre end andre. Kritikerne synes bare, at en indgiftet prinsesse måste have stil og klasse i form af utbildning, en ordentlig fortid og gode nuværende manerer (uppträden). Därför att det svenske monarki er værdifuldt for dem. Som en dansk hovanställd sagde i et tv-program: Der måste være lidt magisk, annorlundahet, distans, ophævethed over et kongehus – ellers bliver det for udfladiget og vanligt. Og har svært ved at eksistere som noget særligt.


 214. Eva skriver: 18 juni, 2013

  Tack Bittan! CP gillar personen, ett Utvik som är en vanlig person, där han är större och starkare. Däremot satsar ju SH på att fånga en “prins”, oavsett vem han är. Detta har hon högt och tydligt deklarerat från alla första början. “Jag satsar alltid högt!”Det tråkiga i sammanhanget är att hon inte kommer att bli ett stöd eller lyft för varken CP eller kungahuset, kommer alltid att vara kontroversiell och ett ständigt ifrågasättande på grund av sitt förflutna leverne, vara utan utbildning och har aldrig försörjt sig själv utan alltid levt på andra, framförallt på karlar. Det är ovärdigt gentemot alla unga kvinnor idag i den moderna världen. Alla, alla andra unga kungligheter, och inte minst de ingifta, har höga exemplariska utbildningar. Alla utom CP och till viss del Victoria. Jag tycker det är en förolämpning mot svenska folket.


 215. emma_h skriver: 18 juni, 2013

  Tack Susanne214 & Eva215 – välformulerade genomtänkta inlägg


 216. Friso skriver: 22 juni, 2013

  To 166, Anne:

  I agree with you that true love lasts, even without royal titles and duties. But I am not sure if that will be the case with CP and SH. It is a public secret that Maxima would never have been interested in Willem-Alexander if he would not have been royal. If they would loose everthing, their love might last, but their love most likely never would have started when he always would have been a normal person.

  And royal families proof that the society, especially the middle class have much higher standards! Royals are not an example to people, but are only the national soap opera.


 217. Birthe Vejrum skriver: 22 juni, 2013

  Om uddannelse:
  Kronprinsse Victoria aflagde en Filosofie kandidateksamen m. freds- og konfliktkundskab som hovedemne foråret 2009. Det burde alle svenskere vide! Carl Philip har en søofficersuddannelse, der hele tiden følges op på. Han har også afsluttet i grafisk design 2006 + videre studier i USA. Han har OGSÅ læst på Det Svenske Lantbruksuniversitet, og Prinsen aflagde der Lantmæstareeksamen, Madeleine mangler at aflevere sin hovedopgave for blive kandidat. Dette er svar til 215 Eva.
  MONA 196: Helt enig.


 218. Ingela skriver: 22 juni, 2013

  # 211 Eva enligt tidningen Se&Hör kommer CP snart fria till SH och bröllopet kommer vara under nästa år.

  Ja ja ska man tro eller inte tro på detta?


 219. Linnea skriver: 22 juni, 2013

  216 Förstår…. Du tycker 214 o 215 ‘s kommentarer är genomtänkta!! Väl att inte alla svenskar ……tycker det!!


 220. Britt PerssonSofiasförvandling skriver: 22 juni, 2013

  Någon skriver att Chris har sin identitet i att vara finansman, du menar väl fondhandlare? Vidare han behöver ingen titel, nej han kunde väl knappast få en kunglig titel i Sverige, då skulle han behövt avsäga sig affärerna och leva på kungligt apanage, det hade många svenskar ej accepterat (det där med våra skattepengar) och hushållskassan hade nog blivit tunnare på hustruns apaNAGE!


 221. ATL skriver: 22 juni, 2013

  A lady does not have tatooes. She should get rid of them/it. Here is a link to her NY life http://www.viddler.com/v/8574a0fe
  I do not know this girl, nor do I care to. Her life does not seem to have followed a “normal” upper/middle class life. It is a shame as I think prince Carl Philip deserves a happy life, but with this one????????????? Too many skeletons. Prince Daniel is an assett to Sweden and the Royal Family, Sofia is not. She may be nice, cute and all the rest, but…………….. she comes with a lot of baggage. How about returning to her natural hair color? All black looks cheap and stark. How many naturally black haired people are there in Sweden? She will never acquire the grace and poise and competency of Crown Princess Victoria who in my estimation is a gem.


 222. Singoalla skriver: 22 juni, 2013

  Mig får Sofia gärna representera – vad det nu innebär. Men det vet väl ni som tjatar om det. Kanske tror de i utlandet att alla svenska flickor har så snygga kroppar som Sofia? Gärna för mig! 😉
  Allvarligt: vem förminskas på något vis av vilka som ingår i kungafamiljen? Om ni bara slutar att tjafsa om det så är det snart glömt. Inga andra är intresserade av de där bilderna, bara ni!


 223. emma_h skriver: 23 juni, 2013

  birthe v – CITAT: “…Madeleine mangler at aflevere sin hovedopgave for blive kandidat…”

  realitycheck: madeleine är enligt bara 1 uppsats ifrån att få ut sin MAGister-examen – innan dess tog hon en fil.KAND examen 2006 dessförinnan gick M ut gymnasiet med toppbetyg 14st MVG så hon är högst utbildad av kungabarnen. Därtill en utbildning inom arkitektur & formgivning, design


 224. Pboo skriver: 23 juni, 2013

  # 218 Birthe Vejrum

  Fel! P Madeleine har en fil.kand. examen f 2006 (gamla systemet, 60 p konsthistoria, 40 p etnologi, 20 p historia). 20 poäng (p)=1 termins heltidsstudier (halvfart 10 p o kan läsa kurs 5 p, varför studierna kan ta längre tid). En svensk filosofie kandidat examen (fil.kand.) motsvarar 120 poäng (3 års heltidsstudier el 6 års halvtidsstudier osv.). Huvudämnet ska vara 60 poäng och biämnet 40 poäng samt ytterligare 20 poäng, av dessa ska minst 10 poäng motsvara 1 uppsats som är opponerade på o försvarad. Enl. gamla systemet är en fil.mag. (magister ej master) på 160 poäng. P Madeleine har en fil.kand. examen o uppsatsen kvar för fil.mag.


 225. Vivian skriver: 23 juni, 2013

  # 222 ATL
  I don’t think a person who write:… >but with THIS ONE ??????? – isn’t a very fine ambassador for Sweden herself !!!!!!
  ALL Swedes represent their country more than The Royal Family incl. Sofia, indeed. Don’t forget that, ATL !!!!


 226. pekka skriver: 23 juni, 2013

  Wow, – ja tänk om de i utlandet tror att alla svenska flickor har så snygga kroppar som Sofia, – vilken lycka!
  Men räcker det verkligen för att bli prinsessa och representera Sverige? Inte vad mig anbelangar.


 227. HejLily skriver: 23 juni, 2013

  #
  Wow Pekka, Wow Pekkaboo … I presume.


 228. Singoalla skriver: 23 juni, 2013

  Man behöver ingen examen för att bli prinsessa. Estelle har inte nån! Skämt åsido, det hade inte Diana heller. Hur det är med Camilla vet jag inte.
  Försök att begripa att man inte kan ha kakan och äta den. Vill vi ha monarki så ligger det i sakens natur att kungen bestämmer om titlarna. Ni kan protestera här tills ni blir blå!


 229. emma_h skriver: 24 juni, 2013

  till Singoalla_229 …apropå Hertiginnan Camilla:
  Studier i hemmet via Guvernant + Dumbrells School, Sussex, + Queen’s Gate School in S. Kensington,London. + Mon Fertile FinishingSchool + studier vid Institut Britannique i Paris, Fra

  Även Diana studerade först hemma & sen via 2 olika skolor – då D hade Dyslexi & Stora koncentrationssvårigheter var D mer praktiskt lagd Di´s generation var sista bland högadiga flickor att undervisas i hemmet före giftermål – numer går ALLA i UK via skolsystemet till universitet – svårjämförligt Ex 19 årig engelsk högadlig dotter m HKH-anor i början av80talet med 30årig av Folket på 2000talt i Sve


 230. Bakom vattnet skriver: 29 juni, 2013

  Hur kunde ni inte “hitta” ingen bild om Sofia med ormen omkring sig, med bara skorna på, med i Paradise Hotel…?
  Kungligt bröllop!? Det kan inte bli kungligt bröllop (mellan CPB och SH) med statens/kungahusets bekostnad. SH kan inte bli prinsessa eller hertiginna, bara fru.
  Men om ni tänker, att bröllopet är kungligt, när kungen betalar allt med EGNA pengar (utan sitt apanage osv), så…


 231. Bakom vattnet skriver: 30 juni, 2013

  #39# SH mötte inte sin prins första gången år 2009 och inte i Båstad.
  #115 + 123# Kan man se flickorna “utrustade” med endast sandaletter på varje badstrand?
  #153# Har du inte sett de verkliga nakenbilderna?
  #194# Det är ingen hatkampanj, om majoritetet av svenska folket vill inte ha SH som sin representat. Det är sanningen!


 232. Tullan skriver: 30 juni, 2013

  Beträffande Sofia Hellqvists ev giftermål o titlar vet vi ingenting om, Kungen har ju inte med ett enda ord hittills sagt varken bu eller bä om den saken, så det klokaste är att avvakta och ta det lungt. – och än hinner mycket hända…!


 233. Tullan skriver: 30 juni, 2013

  P.S.
  Dessutom förhåller det sig så att oavsett vad vi “vanligt folk” tycker har ingen som helst betydelse, – “Familjen” gör ändå precis det de vill!


 234. Eva skriver: 5 juli, 2013

  #233 Tullan, tyvärr tror jag att du har rätt. Jag har inte heller någon förhoppning om att “folkets” åsikt har någon betydelse här. Det är trist när vi nu har en exemplarisk kronprinsessa (med dito make!) om Sverige även ska komma att representeras av en f.d. utvikningstjej. Men inget vi kan göra något åt.


Annons

Laddar