Sofias kungliga kalender gapar tom – det här gör hon istället!

Sofias kungliga kalender gapar tom – det här gör hon istället!
Prinsessan Sofias kungliga kalender har varit ovanligt tom den här våren. Istället har hon uppmärksammat sina hjärtefrågor lite i det dolda. Vi berättar mer om vad Sofia har hittat på den senaste tiden!
Annons

Sofias kalender har hittills i år gapat tom och endast några få officiella uppdrag är bokade. Däremot har det visat sig att hon har en hel del åtaganden i det dolda. Sofia tycker helt enkelt att det är viktigt att engagera sig för saker hon – även om de inte planeras in på kungafamiljens veckomöten.

Riksdagssupé och Bris

Det har funnits sju uppdrag i kalendern från den 1 februari till den 30 april för prinsessan. I februari började hon med att besöka Bris och deltog några dagar senare i ett styrelsemöte för prinsparets stiftelse.

Annons
Annons
Sofia under mötet med Bris i februari.
Sofia under mötet med Bris i februari.

I mars hade hon ett möte med författaren Katarina Wennstam, deltog på en församlingsafton och var med på riksdagssupén på slottet. Sedan följde ett möte med kungafamiljens plattform Global Child Forum Partner Advisory Board. Häromveckan närvarade hon även vid middagen för Sverige-Amerika stiftelsens 100-årsjubileum.

Sofia under Riksdagssupén på slottet.
Sofia under riksdagssupén på slottet.

Men vad har Sofia då gjort som inte har stått med i kalendern och som blivit känt först när prinsparet själva delat med sig av bilder på Instagram eller blivit taggade i olika inlägg på sociala medier?

Annons

Sofia är fortfarande delaktig i Project Playground

I början av februari arbetade Sofia en vecka på Project Playground i Sydafrika. Project Playground grundade Sofia tillsammans med vännen Frida Vesterberg. Välgörenhetsorganisationen ligger henne varmt om hjärtat och idag finns verksamheten på flera platser i Sydafrika och organisationen har även ettt kansli i Stockholm.

 

View this post on Instagram

 

Arbetar denna vecka i Sydafrika med team @projplayground 💛

A post shared by Prinsparet (@prinsparet) on Feb 8, 2019 at 1:14am PST

Annons

Den 12 februari publicerade Sofia och Carl Philip en bild på Instagram där de berättade om sitt bok-samarbete med BRIS. Handboken är tänkt att ge information till föräldrar om hur de ska hantera näthat. Näthat är ett ämne som prinsparet har lagt mycket fokus på genom åren.

“Alla måste ta näthat på allvar och vuxna måste förstå att hat och mobbning på nätet känns minst lika mycket som kränkningar i verkliga livet.” har Sofia sagt i tidigare intervjuer. Man kan ju tänka sig att detta projekt har tagit upp en del av deras tid utanför den officiella kalendern också.

Annons

Den 9 april deltog prinsessan i en inspirationsdag anordnad av Galostiftelsen, där de pratade om hur stiftelsen kan samverka tillsammans med Project Playground för att hjälpa människor i utsatta områden.

Den 15 april besökte Sofia organisationen I have a dream i Sundbyberg som erbjuder unga olika fritidsaktiviteter och studie- och yrkesvägledning. Där föreläste om hur hon har byggt upp organisationen Project Playground för att inspirera ungdomarna som var där.

Annons

Nu senast besökte hon podden “Resa hit” som varje vecka berättar om någon som invandrat till Sverige och dess historia. Det var poddens Instagramkonto, som bara för någon dag sedan, delade med sig av att Sofia hade varit en av gästerna på plats.

 

View this post on Instagram

 

Kvällens överraskning, iallafall för mig 💕 Tack @sofia_princesssweden #poddenresanhit #laddasverigemedkärlek

A post shared by Podden Resan Hit (@resan_hit) on Apr 23, 2019 at 3:49pm PDT

Annons

Det är alltså mycket som händer bakom kulisserna och tack vare sociala medier kan vi ändå vara en del av det. Sofia arbetar alltså flitigt med Project Playground och kanske är det därför hennes officiella kalender varit mer tom än vanligt?

– I kalendern lägger vi inte upp alla uppdrag som kungafamiljen har, men vi försöker lägga ut officiella uppdrag. När det gäller prinsessan Sofia och hennes uppdrag som till exempel rör Project Playground så är prinsessan Sofia där i egenskap av grundare av Project Playground. Exempelvis lägger vi inte heller in när prins Carl Philip arbetar med sina designprojekt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Sedan kan man ju också tänka sig att prinsessan gärna tillbringar så mycket tid som möjligt med prins Alexander och prins Gabriel. I vilket fall som helst kan vi vara säkra på att Sofia inte ligger på latsidan!

Annons

Läs mer

Foto: TT 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Sofias kungliga kalender gapar tom – det här gör hon istället!”

 1. konsttanten skriver: 25 april, 2019

  Jag har aldrig ens tänk tanken, att Sofia och även Carl-Philip ligger på latsidan, ja, inte någon i kungafamiljen.


  1. charlotte skriver: 25 april, 2019

   Instämmer helt. De har uppdrag hela tiden och Sofias engagemang i PP står inte med i kalendern.


  2. josefin skriver: 25 april, 2019

   sa sant konsttanten, de har manga hjärtebarn o hobbies att ägna sig át.


 2. m skriver: 25 april, 2019

  Samma gäller Childhood men det talar man givetvis inte om….


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar