Sofias kärlekssommar med Carl Philip – åker till platsen där allting började

Prinsessan Sofia Prins Carl Philip

Det blir första Solliden-sommaren som trebarnsföräldrar – och så åker prinsessan Sofia och prins Carl Philip till sitt eget ”hemliga” lantställe.

Kungens beslut för Sofia & Carl Philip på Solliden
Slå på ljud

Den kungliga semestern börjar alltid lagom till midsommar, och så ser det ut att bli även för prinsessan Sofia, 36, och prins Carl Philip, 42.

Hon hade sitt sista officiella uppdrag förra fredagen, i samband med Sophiahemmet Högskolas traditionsenliga examenshögtid. Och han satte punkt för sina officiella kungliga åtaganden i torsdags, efter det digitala mötet med Nationalmusei vänners designkommitté.

LÄS MER: Sofias nya bild på prins Gabriel – familjen på hemlig utflykt

Prinsessan Sofia

Somriga Sofia.

Sofias och Carl Philips lantställe

Nu väntar sommarledigheten, och i Sofias och Carl Philips fall brukar det både handla om veckorna på Solliden och om de resor som de ofta gör runt om i Sverige.

Båstad – där de en gång träffades – brukar vara ett stopp på deras ”Sverigeturné”, och förra året hade de även en liten hemester-satsning på sitt officiella Instagram-konto Prinsparet, där de visade bilder från de platser som de besökte: Borgholms slottsruin med barnen och utflykterna hemma i Sörmland, där de har sitt eget ”countryhouse”, Ökenäs gård.

Kungafamiljens semester 2021

Prinsessan Sofia Prins Gabriel Prins Alexander Picknick Utflykt Nynäs naturreservat 2020

Sofia och småprinsarna Gabriel och Alexander på picknick i Nynäs naturreservat.

Prins Carl Philips gård Ökenäs i Södermanland

Ökenäs gård. När Sofia och Carl Philip säger att de ska åka till landet – då är det hit de ska.

Men i år är det kanske ändå dagarna på Solliden som blir extra speciella. Detta blir ju Sofias och Carl Philips första sommar som trebarnsföräldrar, och snart tre månader gamle prins Julian ska göra sitt intåg på sommarslottet, där familjen delar hus med prinsessan Madeleine och hennes familj.

Dessutom är det första gången som hela kungafamiljen kan samlas på Öland på två långa år: Förra sommaren tvingades ju prinsessan Madeleine och Chris O’Neill att stanna kvar i Miami, på grund av pandemin.

Kavaljershuset Solliden Här bor prinsessan Sofia prins Carl Philip prinsessan Madeleine och Chris O’Neill

Det 500 kvadrat stora Kavaljershuset rymmer både Madeleine och Carl Philip med familjer: Sex barn mellan 3 månader och 7 år.

LÄS MER: Så bor kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Solliden

Innan sommaren sedan går över i höst så väntar årets stora kungliga familjehögtid: Lördagen den 15 augusti ska Sofias och Carl Philips minsting Julian Herbert Folke döpas i slottskyrkan på Drottningholm. Ett kungligt dop som för första gången på många, många år inte kommer att sändas i Sveriges Television.

Prins Julian

Prins Julian fotograferad av sin pappa prins Carl Philip.

LÄS MER: Kungafamiljen bryter traditionen med prins Julians dop – har inte hänt på 43 år

LÄS MER: Den hemlige mannen som gav prins Julian hans namn

LÄS MER: Kungens beslut för Sofia och Carl Philip – på Solliden

Foto: TT, Prinsparet/Instagram, Året med kungafamiljen/SVT, Prins Carl Philip/Kungliga Hovstaterna.