Sofias mamma och pappa får vänta på förlovningen

Sofias mamma och pappa får vänta på förlovningen
Annons

Carl Philip står Sofias föräldrar nära, men än väntar ingen förlovning utan prinsen har tankarna på annat håll…

Nu är prins Carl Philip klar med sin utbildning till lantmästare som han har läst till på lantbruksuniversitetet i Alnarp. Han är mogen i rollen som prins av Sverige. Men Sofia får vänta på ringen. Prinsen har andra saker att tänka på nu än förlovning och bröllop. Det lär dröja en tid innan bröllopsklockorna ringer för Madeleines och Victorias bror….

Gör debut

Motorsporten går före allt i vår. Prins Carl Philip gör i maj debut i kungaklassen STCC – Elitserien i Racing 2013 där han kommer att köra en Volvo S60 för Volvo Polestar Racing.
– Jag är oerhört glad och förväntansfull inför den här nya satsningen. Det här blir definitivt den största utmaningen hittills i min racingkarriär, säger prins Carl Philip.

Annons

I april väntar många timmars träning och förberedelser för prinsen.Sofia kommer sannolikt att stötta sin pojkvän.

WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson-Wigroth är imponerad av prins Carl Philips framfart:
– Jättekul och bra för svensk racing att Carl Philip testar, han vågar göra det andra bara drömmer om.

Blir tufft

–Det kommer att bli tufft men jag hoppas att alla ger honom chansen att växa in i rollen på ett sätt som han förtjänar. Vi ska vara glada att vi har en prins som ger motorsporten den här uppmärksamheten, säger Dick Jönsson-Wigroth vidare.

Hålla tummarna

I vår får familjen Hellqvist hålla tummarna för kungasonen när han kör sina åtta racing-lopp.

Sofias pappa Erik Hellqvist gratulerade prinsen och dottern efter skidloppet.

Tålamod

Orkar Sofia vänta? Sofia Hellqvist hade stakat sig fram i spåret – inte bara i Stafettvasan utan även i prinsessloppet- och har nu kommit i mål. Men snabbt har det inte gått. Med tålamod och kraftansträngning har hon kämpat i motvind. Hon lär få vänta lite till. Det blir ingen förlovning i vår då prinsen har fullt upp med sin satsning på de viktiga biltävlingarna.

Paret bor tillsammans på Djurgården.

Sofia är sedan en tid tillbaka officiell sambo med prins Carl Philip ute på Djurgården. Även om paret inte har förlovat sig officiellt, följer Sofia Hellqvist numera med både till kungliga begravningar och bröllop.

Det lär bli fler tillfällen som prins Carl Philip får hejarop och gratulationer av Sofias föräldrar. Här ser vi Marie Hellqvist, Sofias mamma, krama om prinsen. I maj kan hon heja vid racingbanan. Marie Hellqvist älskar själv att köra fort, men inte i bil utan på motorcykel.

Marie Hellqvist, Sofias mamma, arbetar med marknadsföring på Rullpack i Älvdalen.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press, IBL

Läs mer:

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

73 kommentarer till “Sofias mamma och pappa får vänta på förlovningen”

 1. Sophie skriver: 3 april, 2013

  Så väntar vi bara på att “optimistorkestern ” ska sätta igång ;-)!!!!


 2. ingela skriver: 3 april, 2013

  Nu kanske det äntligen blir tyst på alla som skriver och tycker att prins c-P och Sofia ska förlova sig. Kan det vara så att han inte VILL förlova sig och har nu en bra anledning att inte göra det?

  Inte illa när bilsporten går före flickvännen i detta läge!


 3. inga-lisa skriver: 3 april, 2013

  Härligt att få se bilder på Sofia och släkten!!!!!!!!!!!!!


 4. Anna skriver: 3 april, 2013

  Okej hela den här artikeln, känns som fylld av provokationer, antagligen helt medvetet av SvD. Allt för fler kick och kommentarer. Och jag går på det…. Förlovningen kommer när den kommer, hon är ju målinriktad flickansnärtan, så tills slut får hon ju förlovningsringen på sitt finger. Tyvärr…
  Men det jag blir allra mest provocerad av är meningen ” Motorsporten går före allt i år.” Bör inte hans “arbete” som prins prioriteras först? Jag blir mer och mer av den uppfattningen att han bör fråntas prinstiteln oavsett om det blir Sofia eller någon annan han gifter sig med…


 5. Annica* skriver: 3 april, 2013

  De kommer nog att förlova sig så småningom! Även om JAG tycker att det lyser kärlek om paret och att de kan göra det NU, så är det ju deras beslut och det tar dem när tiden är mogen! Kärleken är stark!


 6. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 3 april, 2013

  Jag håller med dig Anna! Han beter sig knappast som en prins, dessutom fattar jag inte att man gör repotage om prinsens flickvän Sofias familj och inte prinsessan Madeleines fästmans familj istället. Nu så nära inpå bröllopet.. Hur tänker Svensk Dam?

  Jag tror inte att det någonsin kommer att bli en “kunglig förlovning” mellan dem, däremot en vanlig förlovning, Carl Philip avsäger sig sin titel och de tar Soffans efternamn 🙂


 7. Marie skriver: 3 april, 2013

  Jag tror ändå inte att de hade planerat en vårförlovning.


 8. Bittan skriver: 3 april, 2013

  # 2 Ingela! håller med dig. Sedan är inte SD en s k kunglig tidning eller för kända personer.
  Tycker inte familjen H passar in där.
  Sedan så är de ju aktiva inom Folkpartiet, det passar väl inte att de sysslar med sådant om de strävar att komma in i de kungliga salongerna.


 9. ingela skriver: 3 april, 2013

  Jag tycker att överkriften i detta stycke är väldigt rolig.

  Sofias MAMMA och PAPPA får vänta på förlovningen! Är det de som ska förlova sig med prinsen?

  # 4 Anna håller med dig om det du skriver ang prinsens “arbete” för han har ju själv sagt att han i FÖRSTA hand är prins! Och jag tror inte att detta är arbetsuppgifter för en prins i första hand.

  Att inte Sofia ger upp snart, det kommer ju alltid något ivägen för en förlovning mellan dem.


 10. eva skriver: 3 april, 2013

  För Sverige i tiden, nytt stuk på monarkin.
  Han ska bara ligga lågt till efter bröllopet, för att hålla oss tysta.


 11. Lilla My skriver: 3 april, 2013

  Suck… kan man inte slippa Sofia någon gång? Varje vecka samma visa, men ur olika vinklar.


 12. mona skriver: 3 april, 2013

  #4 Anna man kan inte bli fråntagen en prinstitel!
  Prins Bertil ägnade bilsporten stort intresse och körde själv
  nu har Carl-Philip fört traditionen vidare.
  Han skulle inte köra en meter om inte kungen godkänt racing tävlandet.Ingen av er har något som helst att skaffa med Sofia och Carl Philip, respektera deras .fria val av partner.
  I juni är det bröllop, hela året är det evenemang med anledning
  av kungens 40 år på tronen, flera kungligheter fyller 40 år i sommar, Daniel fyller 40 år i sept.Så jag tror att kungafamiljens program är fulltecknat.


 13. Pensionär skriver: 3 april, 2013

  Hur lång tid tar en kunglig förlovning. En vanlig förlovning klaras ju av med ringbyte, en god middag och att meddela familjen – om man inte gjort det tidigare. I kungliga kretsar behöver man kanske lite mer tid men knappast så lång tid att förlovning måste planeras månader i förväg.


 14. ingela skriver: 3 april, 2013

  #7 Lilla My menar du att slippa henne i tidningen? Jag ställer mig till den skaran som helst slipper se henne i SvD på ett bra tag nu.

  Men tidningen gör sina tappra försök att sälja in henne och jag undrar varför?


 15. Evita Jansson skriver: 3 april, 2013

  Vi kan ju hoppas att Kungen har sagt nej till förlovning och bröllop. Kungen inser säkert det omöjliga att hon utgör del av kungahuset. Kungen måste ju tänka på dess anseende. Prins Carl Philip kan fortsätta att vara prins med henne som sambo. Det viktiga är att hon inte representerar kungahuset.


 16. PBoo skriver: 3 april, 2013

  Jaha, igår o tidigare var vi flera som 2 månader före ett kungligt bröllop, t.o.m. i Sverige, eftersökte mer fokus på det kommande bröllopsparet/bröllopet. Och vad får vi idag – ännu en artikel om P Carl Philip m sambo. En artikel som inte kommer med några nyheter överhuvudtaget. Hans motorsporttävlande, att han flyttar upp i klass osv. har vi vetat hur länge som helst. Ang Alnarp – det är bra länge sedan han avslutade sin utbildning där. Han har därefter också kommit med nya alster inom sitt designföretag (ända som inte drogs på nytt här). I intervju har paret sagt att de inte vill stressas till förlovning (rättelse Sofia sade det). Intet nytt.


 17. Beata skriver: 3 april, 2013

  Så man får inte säga vad man tycker, menar Mona! Visste inte att det inte finns åsiktsfrihet mera i Sverige, eller måste man tycka samma som Mona?


 18. emma_h skriver: 3 april, 2013

  Ur ÅsaB-texten ovan-Citat:
  “…Orkar Sofia vänta? Sofia Hellqvist hade stakat sig fram i spåret – inte bara i Stafettvasan utan även i prinsessloppet- och har nu kommit i mål. Men snabbt har det inte gått…”

  jodå… Sofia har väntat typ 4 år som officiell sambo
  Daniel o EmmaP JB fick hålla sig i skymundan i 10år och Lilian väntade tålmodigt i 33år jämförelsevis


 19. magggan skriver: 3 april, 2013

  Det är ingen ide` att skriva någon kommentar svd tar ändå bort dem. Det finns dom som skriver värre saker än mig.


 20. camilla skriver: 3 april, 2013

  Ifølge prins Carl Philips egen udtalelse, så er han først og fremmest prins, så jeg tror måske mere, at rækkefølgen er: prins, Sofia og motorløb denne vår og sommer. 😉
  Ja, det er altså ikke alene alle i familien Hellqvist, der må vente på en forlovelse, men også mange andre, der som jeg, havde håbet på endnu en forlovelse i det svenske kongehus – og i denne vår.
  Men jeg kan også forudse, hvilket ramaskrig det ville medfører og hvilke overskrifter, det ville give. Så klogt at vente til efter Madeleine er blevet gift.
  Sofia ville blive en fantastisk smuk brud i et vinterhvidt Stockholm eller ved et sommerbryllup på Öland. Men foreløbig må vi vente……


 21. Linnea skriver: 3 april, 2013

  Den som letar efter fel
  Finner inget annat..
  (okänd) .


 22. Cena skriver: 3 april, 2013

  Kan någon av er Sofia hatare förklara till mig.
  Vad har Sofia gjort er ont?
  Varför har ni så mkt emot henne?
  Känner ni henner personligen?
  Svar som att hon vikt ut sig är inte acceptabelt för, vem av alla er som skriver elaka & avundsjuka komentarer om henne har inte gjort något ni ångrar? Eller är ni alla änglar?
  Önskar svar på mina 3 frågor, ska bli intressant!


 23. Tulla skriver: 3 april, 2013

  Det mest interessante for de fleste, mens vi venter på Madeleines bryllup og detaljerne omkring det, VAR om CP og Sofia forlovede sig INDEN brylluppet, det har SD så mere eller mindre fortalt os nu, at de ikke gør.
  Så burde Emma_h, PBoo, Evita m.fl. være tilfredse — alligevel brokker I jer!
  Som ved Estelles dåb glæder jeg mig til at se hele kongefamilien samlet – og det inkl. Sofia.
  For ellers synes jeg kong Carl Gustaf ER noget langt fra at leve op til eget motto: “För Sverige — i tiden” !!! FAKTISK MEGET LANGT.


 24. Tina skriver: 3 april, 2013

  Förlovningen sker på Carl Philips födelsedag i maj..!


 25. Ansan skriver: 3 april, 2013

  #22# Cena,

  Vi känner ingen av kungafamiljen personligen och behöver inte göra det heller för att avgöra om de passar för uppgiften. Alla människor har gjort saker som de senare skulle vilja ha ogjorda, det är mänskligt. Men man måste också acceptera att om man har gjort vissa saker så kan det innebära att man har diskvalificerat sig för ett visst arbete. Många unga kvinnor är diskvalificerade att bli prinsessa i Svenska kungahuset. Det behöver inte vara så stor sak i det vanliga livet men fläckar det kungahusets upphöjdhet så undermineras monarkin. Det innebär inte att S & CP kan gifta sig privat. Tror inte att det finns en enda människa som är avundsjuk på S val i livet.


 26. Bittan skriver: 3 april, 2013

  # 20 Ansan, bra kommentar, kunde inte skrivit bättre själv.
  Hoppas att # 22, Cena förstår vad du menar.


 27. Birgitta skriver: 3 april, 2013

  NEEj..MEEN,,, OJJ….Är det inte Sofia Hellqvist i tidning??


 28. Bittan skriver: 3 april, 2013

  # 27, Birgitta, den var rolig din kommentar. 1-0 till dig.


 29. mona skriver: 3 april, 2013

  #17 Beata du får tycka vad du vill, men du behöver inte uttrycka elaka åsikter, osanna åsikter, åsikter som är skvaller.
  Man ska absolut inte ha åsikter om människor man inte känner.
  Här i denna spalt pågår en mobbnings kampanj.
  Du kan inte tycka att andra människor är sämre än vad du är.
  Vi är alla människor med fel och brister.


 30. ingela skriver: 3 april, 2013

  #27 Bittan klart snälla Sofia måste vara med i dagens nummer av SvD och givetvis bland kungafamiljen.

  Tidningen får alltid in henne någonstans i tidningen.


 31. ingela skriver: 3 april, 2013

  #22 Cena du mobbar oss andra när du kallar oss Sofiahatare. Det finns inga sådana här på detta forum överhuvudtaget. Lär dig vad hata är innan du och alla andra använder det så flitigt.

  Det jag vänder mig emot Sofia är att hon tog den lättaste vägen till vad hon trodde var ära och berömmelse och pengar.

  Hon hade kunnat göra mycket mycket mer av sitt liv än det. Nu är hon en nobody utan utbildning eller yrke. En som är ständigt rädd att bilderna från NY kommer ut i tidningarna.

  Hon siktar högt men det är också långt att falla nerför med!


 32. Eva M skriver: 3 april, 2013

  30 ingela och Sofia är med i nästa nummer också.


 33. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 3 april, 2013

  # 22. Cenap. “Vad har Sofia gjort er ont?” Svar: Sofia Hellqvist är säkert en god människa innerst inne, men nu handlar det om frågan huruvida fröken ska representera det svenska folket eller inte. Varför majoriteten av svenska folket med största sannolikhet är emot detta är dels att vi redan har haft mycket ståhej i kungahuset pga Kungen, det andra skälet är att prinsen, som du vet, inte är som vilken svensson som helst i vårt avlånga land; han står nämligen i följd till Svearikes krona. Skulle något hända Vickan eller Lillsessan går den direkt till Calle Ph och då om han vore kungligt förlovad med Sofia så blir hon drottning av Sverige. Varför har ni så mkt emot henne? Svar: Ingen här inne har något emot Sofia personligen, hon är söt.. ehm… snygg….ehm.. ja du… har jobbat som modell. Inga större meriter så att säga. Detta räcker inte till att bli kunglig. Känner ni henner personligen? Svar: Nej jag känner henne inte personligen, Jag känner heller inte Kungen, Drottningen, prinsen, eller prinsessorna personligen. Inte heller de allra flesta i vårt land. Men det handlar ju om hur man representerar Sverige inte huruvida man känner folk eller inte.

  Mvh Moder Svea


 34. PBoo skriver: 3 april, 2013

  # 23 Tulla

  Citerar; “Det mest interessante for de fleste, mens vi venter på Madeleines bryllup og detaljerne omkring det, VAR om CP og Sofia forlovede sig INDEN brylluppet, det har SD så mere eller mindre fortalt os nu, at de ikke gør. Så burde Emma_h, PBoo, Evita m.fl. være tilfredse — alligevel brokker I jer!”

  Vad “alligevel brokker i jer” betyder har jag ingen kunskap om, däremot har jag o andra kunskap om att det inte är ngn nyhet att det inte blir ytterligare en kunglig förlovning så nära inpå ett kungligt bröllop! Se min #16 – intet nytt överhuvudtaget i denna artikel! Var är nyheter om blivande brudparet? Bara 2 mån kvar!


 35. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 3 april, 2013

  # 22. Cenap.

  Ett tillägg!

  “Svar som att hon vikt ut sig är inte acceptabelt för, vem av alla er som skriver elaka & avundsjuka komentarer om henne har inte gjort något ni ångrar? Eller är ni alla änglar?”

  När du skriver “gjort något vi ångrar” antar jag att du syftar på något man har gjort tillfälligt. Dvs -av misstag-, (en eller två gånger.)

  Man brukar säga: “En gång, ingen gång”
  Sofia har vikt ut sig under nästan ett decennium.
  Om jag hade fifflat med min skatt, borde jag då få bli finansminister för vänsterpartiet? Nej trodde inte det heller 🙂


 36. Annica* skriver: 3 april, 2013

  Nu är ju Sofia prinsens sambo, och i och med det så blir ju både hon och hennes familj intressanta för media. Som det ser ut blir hon ju snart en medlem av kungahuset hon också. Norska Mette-Marit väckte ju ont blod i början också, men är idag en älskad kronprinsessa av både sin man, familj, släkt och norska folket! Ingen glömmer väl Haakons fina tal till sin brud?! Jag tror att Sofia kan bli lika älskad. Det viktiga är vad du gör NU inte vad du gjorde för 15 år sedan. Sofia har visat att hon har .ett stort och varmt hjärta och det är antagligen därför som Carl-Philiip älskar henne. Sedan är hon ju bedövande vacker och inte helt olik drottningen som hon såg ut som mycket ung!


 37. pia skriver: 3 april, 2013

  Jag känner mig stärkt när jag läser “Anna”, “ingela”, “Moder Svea” m fl. Ju mer jag ser/hör av Sofia H. och nu hela familjen också, desto mer fasar jag över vad som kommer att ske i den kungliga familjen. Trösterikt att inte vara ensam om att se nyktert på problemet. En solig hälsning med årets första tussilago.


 38. mona skriver: 3 april, 2013

  Hahahah, jag skrattar verkligen åt er som är så bittra och inte vill se Sofia i kungafamiljen. Prinsen får gifta sig med vem han vill och det är verkligen inte eran ensam.


 39. Mona Eklund Umeå skriver: 3 april, 2013

  Om det stämmer att de gjort slut 3 gånger, så kanske det är svårt att hinna planera in en förlovning. Det är ju nytt år nu så de kanske hinner med några uppbrott till? Jag tror att det kan bli förlovning för det här paret, men jag tror inte att det kommer att leda till ett bröllop. Det är alldeles för trubulent mellan dem, och alldeles för mycket kontroversiellt med tösens förflutna.


 40. Kristina skriver: 3 april, 2013

  Svar till nr 24 Tina:
  Det vet väl inte du.


 41. Marguerithe skriver: 3 april, 2013

  Har familjen Hellqvist sagt att de väntar på någon förlovning? Det är inget som jag läst att de uttalat sig om.


 42. mona skriver: 3 april, 2013

  #35 Moder Svea aja baja nu kom jag på dig med att ljuga
  det är fult att ljuga, Sofia har inte vikt ut sig i 10 år. Bara en gång i Slitz dokusåpan hade hon kläder på .


 43. Evita Jansson skriver: 3 april, 2013

  # 38 Mona Det är rätt att prins Carl Philip får gifta sig med vem han vill om de blir herr och fru. Däremot ska kungen och regeringen ge sitt godkännande till titeln prinsessa, vilket jag starkt ifrågasätter att de gör.

  Utländska tidningar är inte så nådiga. Där beskrivs hon bl a som glamourmodell och ormtjuserska. För att få behålla monarkin (vilket jag hoppas) gäller att vi måste ha representativa och kvalificerade medlemmar som t ex prins Daniel.


 44. Pensionär skriver: 3 april, 2013

  #43
  Prins Daniel var minsann inte så representativ och kvalificerad innan förlovningen. Han fick ta emot lika mycket skit som Sofia får göra nu. Det var väl ingen som gick i taket av glädje när hon presenterade honom, varken här bland insändarna eller bland hennes vänner. Men han har väl visat sig vara både representativ och kvalificerad med tiden. Ge Sofia samma chans.


 45. PBoo skriver: 3 april, 2013

  # 36, 42 Annica*, mona

  Varför fortsätter ni ljuga? På vilket sätt tror ni era lögner hjälper Sofia? Sofias heln-nbilder vid 15 år. Senaste (?) när hon bodde i NY för några få år sen, tagna av glamour- och kändisfotografen Antoine Verglas, vilket är konfirmerat av fotografer, kända svenska stylisten som var med, Hovet har yttrat sig, nyheter24.se ”Hovet rasar mot nakenbilderna” 2010-07-26 o fotografens hemsida m.fl. Om ni o andra verkligen månade om Sofia skulle ni sluta dra upp hennes tidigare utviknings-karriär o ni skulle FRAMFÖRALLT sluta rapa upp samma lögner gång efter gång o sluta försöka er på att jämföra heln-nbilder m.m. mot betalning i herrmagasin med bikini!


 46. Annica* skriver: 3 april, 2013

  45 PBoo ALLA har gjort saker i ungdomen som man kanske inte är så stolt över. Men man mognar och går vidare. Både prins Carl-Philip och Sofia är nu i en annan fas av sitt liv. De har varit tillsammans länge, de ser en framtid ihop och när tankarna kommit så långt är steget inte särskilt långt till att bilda familj. Jag tror att Sofia kan bli en ännu ett “wild card” som kan slå väl ut! Det gick ju bra med prins Daniel, och han var ju inte speciellt populär i början! Om Christopher vet vi inte så mycket ännu, men det lär tiden utvisa!


 47. Tina skriver: 3 april, 2013

  40.Jo..!


 48. Olga skriver: 3 april, 2013

  Till 44 , Pensionär – Jag är inte någon fan av DW , tycker inte att han blev kvalificerad med tiden…han lärde sig att bära kostymer – slips – glassögon , men detta allt på ytan …han byggde aldrig ngt riktigt kompetens , aldrig studerat på riktigt ….” Prata med lärda på latin ” kan man bara om är lärd själv annars detta är spel för gallerierna( skattebetalarna )…tyvärr , utan resultat för landet och folket …Men jag respekterar DW att han hade haft ett riktigt hederligt arbete före giftermålet , tjänade sitt levebröd på det ärliga sättet …


 49. ingela skriver: 3 april, 2013

  En elogé till alla er som skriver så bra insändare och har så bra ideér. Skönt att ni finns. Då är man inte ensam att tycka till!

  Inga-Lisa, Anna, moder Svea, Bittan, Lilla My, Evita Jansson, PBoo,
  emma_h, Ansan, Birgitta, Pia och Mona Eklund m fl.

  Tina kul att du är tillbaka igen. Semester eller?


 50. Maryou skriver: 3 april, 2013

  Vilket härligt kackel! Antingen är Sofia bildskön eller olämplig! Ingen ifrågasätter lämpligheten i Carl Philips val av partner. Han rejsar felfri omkring eftersom han i första hand är prins.

  Det är väl dags att inse, att kaka söker maka när lika barn leker bäst.


 51. Beata skriver: 3 april, 2013

  29. mona
  Har jag gjort allt som du skriver? Vad du är fullständig person som petar med ditt pekfinger jämt på andra! Irriterande!


 52. Lilla My skriver: 3 april, 2013

  #14. Ja, det är så jag menar.


 53. UllaZ skriver: 3 april, 2013

  Mot dumhet kämpar gudarna förgäves!


 54. Inkan skriver: 3 april, 2013

  Varma och goa bilder på CP och familjen Hellqvist. Tycker att det är hög tid att paret förlovar sig, kärleken fattas i alla fall inte, det lyser om dem.
  Mycket fint hus på Djurgården, där skulle jag också kunna tänka mig bo.


 55. Karin Nilsson skriver: 3 april, 2013

  # 22 cena. Är man elak och avundsjuk bara för att man inte delar dina åsikter? Har du inga bättre argument att komma med? Jag känner inte Sofia personligen, hon har aldrig gjort mig något ont och jag har ingenting emot henne som person. För mig spelar det ingen roll om det är en Sofia, en Anna eller en Elin som inte är lämplig som medlem i kungafamiljen.
  Fattar du inte att det handlar om att inte vill bli representerade av henne. Hur vet du att hon ångrar vad hon gjort? Och nej jag har aldrig gjort någonting som jag får ångra i resten av mitt liv, men det betyder inte att jag är en ängel. Varför är det inte acceptabelt att ha Sofias bilder ute på nätet som anledning till att hon inte är lämplig som kunglig medlem? Kungahuset om någon skall väl stå för etik och moral i samhället.


 56. Bittan skriver: 4 april, 2013

  # 37, Pia, håller med dig, bra skrivet.
  Undrar också hur det kommer att bli om familjen H kommer in i kungliga kretsar, de kommer nog att uttala sig pressen, såg bara förra numret av SD, där berättade de ju allt om sina liv m m.
  Hoppas att kungen m fl läser utlänska tidningar och ser va de kallar SH där. De gör narr åt dest svenska kungahuset.


 57. Eva H. skriver: 4 april, 2013

  #50 Maryuo, mitt i prick!!


 58. Tina skriver: 4 april, 2013

  Tänk så kul svärmorsorna Eva och Marie har ihop..!
  Måste kännas skönt att kunna dela klassresans alla nymodigheter med varandra..!


 59. liv skriver: 4 april, 2013

  Hallo damer, en kan lure på om det er dere, eller prinsen som skal gifte seg med Sofia… La nå den stakkars prinsen få velge
  sin livsledsager selv. Han er jo ikke kronprins, så hans partner vil ikke bli en sentral kongelig person likvevel, samme hvem hun måtte være. Det samme gjelder den yngste prinsessen, hun har vel ikke akkurat skaffet til veie noen sjarmbombe?


 60. Wilma skriver: 4 april, 2013

  #36 Annica. Mette-Marit hade inte samma “karriär” som Sofia Hellqvist. Mette-Marit arbetade och studerade och hade inte varit med i sådana sammanhang som Sofia Hellqvist. Hon var en helt vanlig Norsk ensamstående mamma. Hon väckte inte “ont blod” bland norrmännen, som du påstår. Vidare; Sofia Hellqvist deltagande i Paradise Hotel och Slitz med mera, var för 7-8 år sedan, inte 15 år sedan, som du påstår.


 61. Sthlm skriver: 4 april, 2013

  Visst kunde det bli en fullträff för familjen Westling att få familjen Hellqvist att dela de kungliga bekymren med. Inte så konstigt att Daniel har lobbat så hårt för Sofia Hellqvist, men vi får väl se till vilken nytta. Prins Carl Philip är den av kungabarnen som känns mest kunglig och han verkar ha en nära och innerlig kontakt med båda sina föräldrar och lyssnar nog på dem på ett helt annat sätt än vad hans systrar verkar göra. Svensk Damtidnings reporter gick väl, i sin iver, lite för långt när hon redan presenterade prins Carl Philips nya släkt.


 62. PBoo skriver: 4 april, 2013

  # 46 Annica*

  Så varför ljuga då?! “Det viktiga är vad du gör NU inte vad du gjorde för 15 år sedan.” Bilderna för glamourfotografen Antoine Verglas togs i NY för enbart några få år sen – inte 15 år som du skriver! De flesta människor tycker inte om att bli förda bakom ljuset, att få lögner serverade i ansiktet. Att hålla sig till sanningen, att spela med öppna kort är mer lönsamt i längden. Att ljuga kostar de flesta trovärdighet och även ibland deras arbete/position, som får konsekvenser inte bara när lögnerna avslöjas utan även därefter i framtiden.


 63. Eva M skriver: 4 april, 2013

  56 Bittan fam. Hellqvist uttalade sig inte i förra numret det var tidningen som letat fram uppgifterna om familjens jobb och fritid mm. Inte svårt i dessa tider privatlivet finns inte nu när allt är så datoriserat.


 64. emma_h skriver: 4 april, 2013

  Wilma_60 – därtill exemplet med Slitz årsalmanacka för 2011…
  utdrag”Realtid.se avslöjar: prinsessa in spe i 2011 års pinupp-kalender. Nästa års väggalmanacka från tidskriften Slitz har kunglig glans: prins Carl-Philips flickvän Sofia Hellqvist är den som pryder augusti månad…”
  http://www.realtid.se/ArticlePages/201012/17/20101217084255_Realtid446/20101217084255_Realtid446.dbp.asp
  ett tråkigt ex på hur ens tidigare liv kan göra sig påmint i efterhand oavsett vad som sker i Sofias liv idag eller framöver – inte bra för kungahusets anseende (eller Sofias)


 65. Linnea skriver: 4 april, 2013

  Märklig inställning Moder Svea har
  Att fiffla med skatten är straffbart!!
  Sofia är inte straffad för något brott.
  Hennes brott skulle vara?
  Tycks det av undersåtarna här
  Hon gifter sig snart
  Med en prins
  Men inte är väl det något brott.
  Rim och reson även här
  Bland allt sladder.


 66. PBoo skriver: 4 april, 2013

  # 46 Annica*

  Skrev i min kommentar # 62 till dig “Vem vinner på att du och flera med dig ständigt för fram lögner? Knappast Sofia.”


 67. Christina Helsinki skriver: 4 april, 2013

  #55

  Jag trodde också tidigare att kungahusen skall stå för moral och etik i samhället.

  Var finns moralen och etiken i eg, Kungens affär med CH (ingen här kritiserar hans tilltag), Madeleines provocerande offentliga rökande plus alla andra kungligas fadäser världen runt.

  Men till all tur och lycka så tor jag att de intelligenta kungahusen börjar akta sig för alla medborgare i ett land tittar inte längre med blida ögon på ärvda fördelar.


 68. PBoo skriver: 4 april, 2013

  # 67 Christina Helsinki

  Citerar; “Madeleines provocerande offentliga rökande” Men kära nån, så idag är det mer provocerande med någon som röker än – som # 55 Karin Nilsson som du svarade skriver “bilder ute på nätet “?! Vilket årtionden lever du i?! Eller är det inte en generationsfråga utan mer olika syn i olika länder? Sen ang. ditt citat “Kungens affär med CH” – så är det ingen som vet om Kungen haft en affär eller inte med henne, det är bara hon själv som hävdar detta. Inte alls ovanligt att vissa människor hävdar att de haft affärer el one-night-stands med kända personer. Man kan inte lita på allt man hör/läser, speciellt inte i svensk media!


 69. Christina Helsinki skriver: 4 april, 2013

  #68

  Eftersom du har ett behov att besvara alla inlägg, så ber jag bara om ursäkt för att jag har trott att CH inte ljugit beträffande Kungen och inte heller förstått att man i Sverige inte är så negativ till rökning som i andra länder.


 70. PBoo skriver: 4 april, 2013

  # 69 Christina Helsinki

  Nej jag har inte behov av att besvara alla inlägg som du så otrevligt skriver, men däremot är jag trött på dina (och vissa andras) ständiga påhopp på exv. P Madeleine och Kungen. Att bli så upprörd över att någon röker så du känner dig “provocerad” – det känns verkligen överdrivet hysteriskt! Du behöver inte be om ursäkt för att du köpt det som står i svensk media – det är du inte ensam om! Tyvärr tar väldigt många enbart sin information från svenska SMS, och då blir det gärna väldigt, väldigt vinklat!


 71. Kerstin Bergström skriver: 4 april, 2013

  #60 Wilma Metti-Marit väckte inte “ont blod bland norrmännen.Sov du då? Du glömde räkna upp knarkarkvartarna och det är bara kanske en månad sedan hon var i tyskTV och prata om det.Jag och min man umgås med en hel del norrmän.I somras när de var hit och hälsa på fråga vad Sofia egentligen gjort.Gapskratta de för de tyckte det var småpotatis jämfört med Metti-Marit.Det var deras syn på det hela.


 72. Britt PerssonSofiasmammaochpappa skriver: 4 april, 2013

  45 PBoo Jag håller helt med Dig!
  En del kommentarer här på nätet gentemot prinsens Sofia är vidriga, mobbning!
  Varför skulle kungaparets ende son avsäga sig sin titel om han gifter sig med Sofia?
  Skulle han kanske behöva göra som prins Bertil och vänta tills nästa generation, dvs prinsessan Estelle blir myndig? Omänskligt!


 73. Bakom vattnet skriver: 12 april, 2013

  Prins Bertil väntade sin Lilian och hon väntade sin prins 33 år och nästan alla år bakom offentlighetens ljus. Vore fint att se, att Sofia kan göra detsamma! Men nej, hon kan inte ens vänta 10 år. Vilket gräl hela tiden: Hon ville vara med på kungens födenlsedagsfest, hon ville vara med i dopkyrkan, hon villvillvill…
  Tänker prinsen verkiligen orka under hela sitt liv? Majoriteten av svenska folket orkar inte ens nu. Sofia blir aldrig en svensk prinsessa – gifter hon och CP sig med varandra eller inte.

  PS. Är så himla trött, att Svensk Dam skriver hela tiden om SH, om blivande prinsessan S, om… Vilken kampanj! Varför inte om Christopher O’Neills familj (mammas sida och pappas)?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar