Sophie hade heldag med Louise och James

Sophie hade heldag med Louise och James
Annons

Prins Edwards hustru Sophie tog med sig bägge barnen – Louise och James – på The Royal Windsor Horse Show häromveckan.

Häromveckan var det åter dags för The Royal Windsor Horse Show. Och till festligheterna kom prins Edwards hustru grevinnan Sophie av Wessex och parets bägge barn, Louise och James för att både titta på hästar och åka karusell.

En glass eller två

Helt varmt var det inte denna vårdag, men alla såg ändå ut att stortrivas tillsammans.
Och en glass eller två slinker ju alltid ner, som vi kan se på bilden här nedan på lilla Lady Louise.

Ridolycka

Som ni kanske minns råkade Louise ut för en ridolycka för en tid sedan som ägde rum just i parken vid Windsor Castle, men det hela slutade tack och lov bara bra.

Trähäst

Fast det känns kanske tryggare ändå att hon rider på en trähäst som sitter fast på karusellen…

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Det är gott med glass…

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

30 kommentarer till “Sophie hade heldag med Louise och James”

 1. Tina skriver: 18 maj, 2012

  James är en kopia av sin pappa..!
  Louise liknar mer Zara..!


 2. Sussie skriver: 18 maj, 2012

  Är det någon som vet vad lilla Louise har för “problem” med sina ögon ? Här i Sverige skickas man omgående till ögonklinik med sina barn om BVC misstänker skelögdhet . Iallafall var det så för 20 år sedan 🙂 när jag fick åka med min yngsta .

  Goa och glada barn som ser ut att ha mysigt med sin mamma 🙂


 3. Missie skriver: 18 maj, 2012

  Søte og kjekke barn!


 4. Karina skriver: 18 maj, 2012

  #1
  Jeg synes det er lige omvendt eller i hvert fald, at Louise ligner pappa Edward mest.


 5. Lisa Lusth skriver: 18 maj, 2012

  Jag tycker att Louise mest av allt liknar sin farmor Drottningen.


 6. Nina skriver: 18 maj, 2012

  Vad har Sophie för bakgrund?
  Jag vet att hon är “icke-adlig” men är hon från överklassen eller medelklassflicka som Catherine?
  Det verkar inte finnas mycket om hennes bakgrund på Google…Nån som vet?


 7. Emma_H skriver: 18 maj, 2012

  se länk via dailymail visandes barndomsbilder av prinsessan anne och QE2 med slående uppenbar likhet med lilla lady louise http://www.dailymail.co.uk/news/article-1192786/Lady-Louise-spitting-image-Aunt-Anne–quite-like-Granny-too.html

  Sussie_#2
  Louise har tydligen en kombination av extropia och s.k. “lazy eye” på ena ögat. inte ren skelning alltså som brukar försvinna av sig själv m åldern hos småbarn. LazyEye handlar snarare om en neurologisk störning (tjall på signaler mellan ögat & hjärnan) än enbart okulärt problem i huvudsak då hjärnan inte kopplar att via det sjuka ögat kunna se o förstå vad det som det andra friska ögat kan se (t.ex en hund) utan problem – därför har L inte helt o hållet hjälp av korrigerande linser/glasögon, som regelbunden skelning och eventuell dubbelsyn annars kan avhjälpas med.

  turligt nog för Lady Louise finns absolut världsbästa läkar-kompetensen inom ögon/neuro-området just i London på Moorfield Eye Hospital (vilken även svenskar med svårlösta ögonproblem får ta del av helt gratis via remiss)


 8. Gittan skriver: 18 maj, 2012

  Tina #1…Hur tittar man då…. Har kollat bilden på James ur alla vinklar och hittar inte ens släktdrag med Edward… Faktiskt knappt med sin mor heller…
  Fast det är en söt unge, den lille earlen (?) ….
  Louise är ju lik sina föräldrar…


 9. Magdalena skriver: 18 maj, 2012

  Grevinne Sophie har alltid vært en av mine favoritter. Så enkel og ujålete,- og se på disse bilder, – ingen kan beskylde henne for botox eller annet juks!

  Dronningen må være svært fornøyd med denne svigerdatter. Aldri vært noe tull med henne……….

  Og lady Louise er så lik sin bestemor på samme alder. James likner mammas familie………..

  #6 Nina,
  Så vidt jeg kan huske drev hennes far et firma for import og salg av bildekk. Så hvor du ut fra dette vil plassere henne klassemessig vet ikke jeg,- I don`t care……….


 10. Emma_H skriver: 18 maj, 2012

  Nina_nr6
  Sophie of W har ingen ”vanlig” bakgrund alls – hon har levt inom brittiska överklassen sedan barnsben och gått i alla de ”rätta” skolorna s a m t har betydande familjeanor – dels är hon kusin i tolfte ledet med sin make Edward, samt är ättling till franske kungen Charles den 2:e liksom har familjerötter till de tidigare kungaätterna i Skottland, respektive Wales
  Sophie har en mkt god relation m sin svärmor drottningen och kom även bra överens med svägerskan Diana. Har jobbat mest inom PR innan hon la karriären på hyllan, favorit designer Bruce Oldfield. Jobbar emellanåt m uppdrag åt kungahuset samt olika typer av Charitywork. Favoritsporter inom hennes lilla familj är tennis skidåkning och ridning


 11. Martina skriver: 18 maj, 2012

  MEN vad många kommentarer om vilka BARNEN LIKNAR!

  -De har väl ett EGET UTSÉENDE – det läser man ju här för alla har olika uppfattningar.

  Tycker mamma Sophie har barnen med på många aktiviteter, det
  är ej så vanligt inom kungliga familjer.


 12. Anitra skriver: 18 maj, 2012

  Verkar att vara en trevlig familj som lever ett gott liv, litet vid sidan av rampljuset och slipper att få varje steg synat i sömmarna. Kan tänka, att både Sophie och Camilla är ganska nöjda med att inte ha upphöjts till prinsessor då det verkar som att just den titeln medför en evig rannsakning av ens person.


 13. Sussie skriver: 18 maj, 2012

  Tack Emma_H !


 14. Magdalena skriver: 18 maj, 2012

  #6 Nina og #13 Sussie,
  Foreslår at dere går inn på internett under; Sophie, countess of Wessex. Der vil dere finne mye vitae om denne kvinne. Jeg har sjekket igjen, og fått bekreftet at Sophie`s far er en “retired tyre salesman” som jeg tidligere skrev.Han heter Christopher Bournes – Rhys – Jones.

  Det fremgår også at Sophie ikke har noe universitetsutdanning. Hun jobbet som sekretær etter sin allmenutdanning, og startet senere sitt eget pr. byrå.

  At man gjennom slektsforskning finner frem til at man stammer fra kongeslekt i middelalderen eller rennesansen, betyr jo ikke noe for hva man er i dette liv… 🙂

  I Norge finner vi ganske mange som stammer fra kong Harald Hårfagre………. 🙂 🙂


 15. gunilla skriver: 18 maj, 2012

  Emma
  Sophies bakgrund var nagonting man gjorde elaka kommentarer om –
  “Her father deals in motor tires” – “her mother takes in for typing” – “she went to second-tier schools”.
  Familjen Rhys-Jones blev ett ekempel for ambitiosa foraldrar som till varje pris fa in sina dottrar i de finare salongerna.
  Pappan salde bilringar, mamman skrev pa maskin (kommer nagon ens i hag dessa dagar da man lamnade in sina handskrivna alster till nagon som sedan fick dem att se ordentliga ut?) och Sophie skickades till privatskolor dar hon larde sig den ratta accenten, de ratta sporterna och sa var det med vet.
  Om nagot, sa beundrar engelsmannen drottning Elizabeth for hennes varma mottagande for Sophie som inte bara var “vanlig” utan ocksa ett exempel pa engelsk medelklassambition. Har nagon satt “Keepin Up Appearances”? Hyachint anses vara modellen for dessa mammor vars dottrar kommer in i de ratta kretsarna.
  Ingen betvivlar att Sophie ar en fortrafflig person och vard all beundran.


 16. Christina Helsinki skriver: 18 maj, 2012

  #15

  Precis samma ambitioner som Carol Middleton har haft för sina barn.

  Min mamma var litet på samma linje. Bara privata skolor gällde. Privat lekskola, privat läroverk och sedan förstås Svenska Handelshögskolan. Hon gjorde mycket, fastän resultatet, inte syns på mig.

  Men en sak bidrog det till, man lärde känna en massa trevliga människor som kom från “högre klasser” och vi har kontakt ännu idag.

  Silvia borde nog kanske ha sammanfört sina barn med en aning mer passande umgänge om man verkligen vill stärka monarkin.

  För vanlig (Daniel) för ovanlig (Sofia) och ett frågetecken (Chris) åstadkommer inget uppsving för Sveriges kungahus.


 17. Anitra skriver: 18 maj, 2012

  Det känns unket 1900-tal när man talar om betydelsen av “rätt” bakgrund, uppfostran, utbildning etc för att passa in i salongerna.

  Jag har ett minne från tonåren när jag var hemma hos någon kamrat tillhörande stadens s k “noblesse” och blev tillfrågad om vad min far arbetade med!

  De ingifta kungligheterna har ju oftast passerat 30 år när de ingår äktenskap och bör få stå och svara för sig själva, inte behöva presentera rätt anor för att duga!


 18. Irena skriver: 18 maj, 2012

  # 16 erfarenheten säger: …snus är snus om än i gyllne dosor, men rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor…”


 19. Eva M skriver: 18 maj, 2012

  2 Sussie hennes ögonproblem fick hon under den dramatiska förlossningen.Det var nära att grevinnan Sophie hade dött. Prins Edward var bortrest och fick resa hem i ilfart.


 20. Christina Helsinki skriver: 18 maj, 2012

  #17

  Du har då råkat ut för uppkomlingar inte noblessen.

  Man bara INTE ställer sådana frågor om man tillhör den verkliga noblessen dvs “anno dazumal”.

  #18

  Irena du har rätt, men i dagens samhälle duger snus i gyllene dosor bättre i monarki som monarki.


 21. Karin Nilsson skriver: 18 maj, 2012

  # 16.
  Är man född i Finland och inte helt ung är det naturligt att man gått i privata lekskolor och läroverk. Det fanns ju inga kommunala förskolor och läroverk (gymnasier) i Finland på den tiden!


 22. Miayahoo.se skriver: 19 maj, 2012

  När Louise föddes under så dramatiska former var det första ggr Drottningen besökte en familjemedlem på ett sjukhus. Tydligen unheard of förut.Det har skrivets mycket länge i engelsk press att Sophie är Drottningens favorit och hon hälsar på hos Edward och henne ofta.Detta har föranlett andra i familjen en del med blodband att vara helt oförstående varför hon är favorit!


 23. Christina Helsinki skriver: 19 maj, 2012

  #21

  Igen någon som talar utan att veta.. .

  Det gjordes skillnad mellan allmänna och privata läroverk. De allmänna finansierades av staten och de privata upprätthölls av tex. stiftelser.

  Många ville sätta sina barn i privata skolor men terminsavgifterna utgjorde för endel ett hinder.

  Därför talades det om svenska privata eller allmänna läroverket.


 24. Eileen skriver: 20 maj, 2012

  #23 Christina Helsinki

  Intresant information. Tycker också att en bra utbildning är ytterst viktig för var och en. Visste inte att Finland också är en social class society. där bara diplomas från de högst rankade privata skolorna och universiteten ger möljigheten att bli en ‘Kate’ in spe.
  LOL


 25. Christina Helsinki skriver: 20 maj, 2012

  #24

  Klasskillnader existerar överallt i världen, det är bara de som inte vill bekänna faktum, som säger att de inte finns skillnader på folk och folk..

  Daily Mail skrev här i veckan att Victoria gifte sig “downmarket” med sin personal trainer. Kungahusen gör också skillnad, dvs de har också en rangordning.

  Det var bara Karin Nilssons kommentar som förvånade mig. I slutet på 1800-talet grundades de första statliga, dvs allmänna läroverken i Finland, så att påstå att på den tiden då jag gick i skola fanns det bara privata skolor i Finland visar okunnighet.

  Eller “råddar” Karin mellan 1800 och 1900-tal? LOL


 26. syndommänniskorna skriver: 20 maj, 2012

  Kära alla: Vet ni i vilket århundrade vi befinner oss i?
  Kan ni ej anamma verkligheten, så är ni enbart att beklagas.


 27. Magdalena skriver: 20 maj, 2012

  #16 Christina Helsinki,
  Hvilken samfunnsklasse i Sverige tror du skulle ha det avgjørende ordet ved en eventuell folkeavstemming om monarkiets fremtidige eksistens?

  Hvilken samfunnsklasse utgjorde tyngden på vektskålen når kongehusets popularitet steg betydelig i forbindelse med Daniels inntreden ?


 28. Christina Helsinki skriver: 21 maj, 2012

  #27

  Populariteten stiger nästan alltid då det beger sig i något kungahus. men tycker du att populariteten för kungahuset har hållit i sig senare?


 29. Magdalena skriver: 21 maj, 2012

  #28 Christina Helsinki,

  Jeg registrerer at Victoria er umåtelig populær (med og uten prins Daniel).

  Jeg tror ikke overklassen og adelen i Sverige ville avgjøre monarkiets fremtid ved en eventuell folkeavstemming. Der tror jeg arbeiderklassen og middelklassen vil ha det avgjørende ord.
  Og jeg føler meg sikker på at skulle det bli en folkeavstemming i dag, så ville folket fremdeles ha sitt kungadømme………

  Slik sett blir kungens skandaler, Sofia`s forflutna og Chris sine ukjente egenskaper, bare litt krydder i maten når vi sladrer om disse menneskene.

  Ja, vi klassifiserer oss som menneskehet,- det blir ordning og reda av det……….. På tross av ytre organisering, uniformering og at vi har behov for “vår egen flokk”, kan vi ikke styre alt. Hvor ubekvemt det enn kan være for vår selvkjensle, må vi svelge våre kameler.

  Det vil alltid komme noen inn som forstyrrer mønsteret. Og det “verste” er jo at disse “inntrengerne” kan vise seg å fylle sin rolle!

  Og hva skjer da? Argumentene om ; manglende utdanning, feil klassebakgrunn, privatskoler kontra offentlige skoler, noblesse kontra oppkomling,- alt blir bare formålsløs skyggeboksing…………


 30. Eileen skriver: 21 maj, 2012

  #25 Christina Helsinki

  Sant, klasskilnader existerar överallt. Tänkte i mitt inlägg på Finland och UK.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar