Sorgen är stor för Johan Frisos änka Mabel

Sorgen är stor för Johan Frisos änka Mabel
Annons

Ett land i sorg. Familjen sörjer Johan Friso som somnade in i Haag i går och får stöd av folket.

44-årige Friso åkte utanför pisterna i Österrike när han råkade ut för lavinen. Han behandlades först på sjukhus i London, men förflyttades till Haag förra månaden. Han återfick inte medvetandet.

Annons

Men livet måste gå vidare för Johan Frisos änka Mabel. Tillsammans med prinsessan Beatrix bearbetar hon det som hänt. Mabel har i ett års tid haft sin man i koma. Hoppet har hela tiden funnits hos henne och hon har ensam tagit hand om de två små flickorna Luana och Zaria.

Mabel har fått stort stöd också av svågern prins Constantijn och hans hustru prinsessan Laurentien. Här ser vi nya bilder på Mabel och prins Constantijn.

Holländska hovet har ännu inte gett besked om när begravningen kommer att äga rum. Kungafamiljen av Holland – Willem-Alexander och Maxima – har avbrutit sin semester i Grekland och har återvänt till Nederländerna. Även landets premiärminister Rutte anländer hem från utlandet i dag.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Sorgen är stor för Johan Frisos änka Mabel”

 1. Humaniora skriver: 13 augusti, 2013

  Jag känner inte denne Johan Friso 44, men blir ändå på något sätt berörd. Mycket sorgligt men ändock naturligt. Det är endast “ett steg”
  mellan liv och död och vi står alla i princip med “steget i luften”……….
  vet inte när, var eller hur. – Samtidigt noterar vi hur Philip/England 92, färdas fram och tillbaka mellan sjukhuset och sitt hem. Varje gång lika glad då han skrivits ut…………..härligt att se och det visar bara än en gång hur ovisst men också överraskande livet kan vara!!


 2. svea zafftuttan skriver: 13 augusti, 2013

  vi är alla lika inför döden. men det är ändå mer tragiskt om en som är 44 går bort än en som är 92


 3. Så onödigt skriver: 13 augusti, 2013

  Alla vet att det är farligt att åka utanför pisterna o de hade väl varnat dessutom så råkat ut för en lavin är ju en underdrift!

  Korkat o ingen är odödlig, så varför gjorde han det? Varför gör mestadels killar detta?


 4. Nenne skriver: 13 augusti, 2013

  Då har Frisco äntligen fått frid. Det var nog ändå det bästa, tyvärr. Känner med familjen, djupaste beklagan. Varför skulle han åka off pisten??


 5. Maggi skriver: 13 augusti, 2013

  Jag känner för Mabel som blivit änka alldeles för tidigt. En onödig död känns det som. Alla vet väl att det inte är riskfritt att åka skidor så som han gjorde så varför ta sådana risker och utsätta sig så när man har en familj. Dock är vi tack och lov lika inför döden antingen man är prins kung eller “vanlig” person.


 6. Tulla skriver: 13 augusti, 2013

  #3
  Jeg tror på skæbnen, det der vil ske vil ske…der findes ingen garantier mht livets længde.
  Sorgen er stor for alle i familien og midt i sorgen bliver ex-dronning Beatrix rolle også, at sørge for at hans døtre Luisa og Zaira bevarer et tæt forhold til deres onkler og kusiner.
  Men af alle europas kongehuse har jeg også fornemmelsen af, at det hollandske er det, der har de varmeste og tætteste familierelationer. Rest in Peace – Johan Friso.


 7. Gunilla Johansson skriver: 13 augusti, 2013

  Jag kan trots att jag inte är bekant med familjen beklaga sorgen, jag förstår att Mabel och barnen har det svårt nu när make och pappa inte finns längre.


 8. Christina Helsinki skriver: 13 augusti, 2013

  #6

  Tulla,

  På ett sätt har du rätt det sägs att allting är utsett från vaggan till graven. Jag förringar inte familjens sorg pga Frisos död men är fortfarande “förbryllad” över folks risktagande. VARFÖR måste man ta risker? Gäller alla områden i samhället.
  Egentligen godkänner jag bara risktagande av dem som är mindre bemedlade beträffande hjärnfunktionen.


 9. E skriver: 13 augusti, 2013

  tragiskt, inte minst för småtjejerna som inte fick behålla sin pappa
  Rest in Peace – Johan Friso.


 10. Sanne C skriver: 13 augusti, 2013

  Et folk i sorg – En familie i sorg – Hvil i fred prins Johan Friso.


 11. Inkan skriver: 13 augusti, 2013

  Fattig eller rik spelar ingen roll. De allra flesta bär på sin sorg och saknad av en nära anhörigs död.
  Varför åkte han off pist? Det kan man fråga sig så här i efterhand. Varför?????


 12. Sthlm skriver: 14 augusti, 2013

  När man är familjefar ska man inte utsätta sig för faran att åka “fel” i backarna. Tragiskt framförallt för barnen.


 13. Hm skriver: 14 augusti, 2013

  Trots allt det bästa som skedde när situationen var som den var. Det är bättre för familjen att kunna gå vidare än att år efter år vara bunden till en levande död.
  Varför Christina från Helsingfors måste skriva förbryllad med citationstecken begriper jag inte, det är ju ett helt normatl ord.


 14. Christina Helsinki skriver: 14 augusti, 2013

  # 13

  Hm,

  Inte så allmänt använt. Har diskuterat saken med en person och vi diskuterade bl.a. orden bestört, bedrövad alltså gammaldags svenska ord och kom underfund med att vissa ord har helt fallit ur vokabulären. Tokigt att säga men endel människor förstår inte ens betydelsen av vissa gamla ord.
  Hur många tror du förstår det språk som gamlingarna i de nordiska ländern använde? tex, till syvende och sist.
  Folk läser så lite nuförtiden.


 15. emma_h skriver: 14 augusti, 2013

  14 Christina H
  håller inte med Dig & Din vän där ty just de angivna exemplifierade orden/uttrycken är i högsta grad alltjämt i bruk i dag 2013 såväl i tal som textform
  bland människor i varierande åldrar liksom i det offentliga typ Media – just därför kan de inte till fullo kvalificera sig såsom “out of use” enligt min mening


 16. Susanne skriver: 14 augusti, 2013

  Oh, vad sorgligt, förfärligt att bli faderlös när man är så liten.


 17. Carina skriver: 14 augusti, 2013

  Det är skönt att prinsen äntligen får begravas och familjen kan gå vidare i sin sorg. Det måste vara fruktansvärt för anhöriga till människor som ligger hjärndöda år efter år.


 18. Hm skriver: 15 augusti, 2013

  # 14 Jag vet inte vem du diskuterade med, men bestört betyder inte bedrövad utan häpen,förfärad, förskräckt och har inte alls försvunnit ur vokabulären. Stående uttryck som till syvende och sist används för fullt, trots att knappast någon vet vad “syvende” betyder. Jag är medeveten om att många har ett förbluffande dåligt ordförråd nu för tiden, men det betyder ju inte att orden har försvunnit eller är otidsenliga.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar