Spänstiga super-Silvia har rest runt halva jorden på 14 dagar

Spänstiga super-Silvia har rest runt halva jorden på 14 dagar
I hennes majestäts flygande tjänst - drottning Silvia har under de senaste veckorna varit slottets absolut flitigaste resenär. Även om hon är hälsan och piggheten själv kräver det sin energi. På två veckor har 74-åriga Silvia varit iväg på fyra resor kors och tvärs över Atlanten och Europa - spänstiga super-Silvia är bara förnamnet.
Annons

Säga vad man vill, men få människor flyger glatt runt halva jordklotet fyra gånger på bara 14 dagar. Ännu färre snart-75-åringar gör det. Men vår dunderdrottningen Silvia fixar det galant. Hon är ständigt sysselsatt och har jobbat intensivast av alla i kungahuset de senaste dagarna för att hinna med alla sina åtaganden.

Annons
Vår spänstiga drottning super-Silvia, ständigt sysselsatt och ständigt i startgroparna för nya spännande sysslor.
Vår spänstiga drottning super-Silvia, ständigt sysselsatt och ständigt i startgroparna för nya spännande sysslor.

Vår 74-åriga drottning för verkligen en allt annat än lugn pensionärstillvaro hemma på Drottningholm. Drottningen säger själv att hon är alltför nyfiken för att trappa ner, och tycker att det finns så mycket kvar att uträtta.

Det innebär ständigt nya scheman, nya flygbiljetter, nya tal att hålla och nya kläder att packa. Och så lite jet-lag på det. Vår spänstiga super-Silvia susar iväg, ständigt sysselsatt, ständigt i startgroparna för nya uppdrag. Se bara på hennes hektiska dagar de senaste två veckorna.

Silvia invigde Tysklands första "barnahus" i Leipzig.
Silvia invigde Tysklands första “barnahus” i Leipzig.

 

26-28 September

Drottningen tar flyget till tyska Leipzig för att inviga Tysklands första “barnahus” som är till för barn som misstänks ha blivit utsatta för våld eller sexuella övergrepp. Barnahuset drivs av World Childhood Foundation som Drottningen grundade 1999.

Efter tre dagar reser hon tillbaka till Stockholm, hinner packa upp och vila lite innan super-Silvia susar iväg på nytt, på långresa denna gång.

3 oktober

I New York väntar både Madelene, barnbarnet Adrienne och FN. Det blir seminarium på temat “Out of the shadows: Shining Light on Child Sexual Abuse and Exploitation” arrangerat av World Childhoods Foundation som både Madeleine och Silvia jobbar med. På kvällen väntar även en stor galamiddag “ThankYou” där både drottningen och Madeleine deltar.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine tillsammans i FN.
Drottning Silvia och prinsessan Madeleine tillsammans i FN.

Wow! Vår drottning och prinsessan Madeleine var verkligen "stunning" och tog amerikanarna med storm på Childhoodgalan "ThankYou" i New York.
Wow! Vår drottning och prinsessan Madeleine var verkligen “stunning” och tog amerikanarna med storm på Childhoodgalan “ThankYou” i New York.

Silvia passar dessutom på att gosa och umgås med yngsta barnbarnet Adrienne mellan varven, som fått följa med mamma Madeleine till New York.

Efter dagar i New York flög hon sedan hem för en ny ompackning och försök att komma ikapp jetlagen. Nästa resa avgick bara dagar senare och då bar det av till franska Pau, men både kungen, kronprinsessan Victoria och prins Daniel som sällskap.

8 oktober

Kungafamiljen landar nu i Frankrike för att var med på firandet av Bernadotte 200 år. Firandet tar plats i staden Pau där Bernadottemuséet ska återinvigas efter en smärre renovering. Muséet är ursprungligen hemmet till kungafamiljens franska anfader Jean-Baptiste Bernadotte som blev kung i Sverige. I samband med resan fick kungafamiljen även träffa 17 okända kusiner som dykt upp till firandet.

Silvia fick med sig både maken, kronprinsessan Victoria och prins Daniel på resan till Pau i Frankrike.
Silvia fick med sig både maken, kronprinsessan Victoria och prins Daniel på resan till Pau i Frankrike.

Direkt efter Bernadotte-firandet flög drottningen hem igen, redan dagen därpå väntade nämligen nästa uppdrag i Stockholm.

9 oktober

Silvia hann alltså knappt packa upp väskan innan det var dags för diplomceremoni för Majblomman 2018. Under dagen fick Silvia träffa massor med lyckliga ungdomar som sålt majblomman och ställde glatt upp på bild med vartenda barn.

“Man kan inte sia om sig själv, men jag mår bra”

Och det bara fortsätter för vår super-Silvia. Ingen rast, ingen ro, även på helgerna jobbar hon oförtrutet vidare. På lördag den 13:e oktober är drottningen med på återinvigning av nationalmuseum, på tisdag den 16:e väntar styrelsemöte för stiftelsen Care about the Children. Dagen därpå,  den 17:e, har hon styrelsemöte innan hon vinkar av Kronprinsessan Victoria och Daniel som ska till Jordanien, dit Svensk Damtidning får följa med.

Den 22 december fyller vår drottning dessutom 75 år. När Aftonbadet i somras frågade henne hur det känns med den annalkande födelsedagen svarade hon:

– Man kan inte sia om sig själv, men jag mår bra. Jag tycker att mitt liv är aktivt, jag är fortfarande så nyfiken på så mycket och det finns ännu mycket att bidra med.

Foto IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

33 kommentarer till “Spänstiga super-Silvia har rest runt halva jorden på 14 dagar”

 1. Carin Hawee skriver: 21 oktober, 2018

  Vår underbara drottning Silvia arbetar oförtrutet vidare,och det i en ålder då de flesta sedan länge gått i pension.Jag beundrar hennes engagemang,empati och charm !


 2. Ann Nylén skriver: 21 oktober, 2018

  Drottningen fyller år 23 december.


  1. ananas skriver: 22 oktober, 2018

   Exakt!


 3. josefin skriver: 21 oktober, 2018

  Duktigta av drottningen att hugga i, synd att barnen inte ärvt detta ethos. Vad är “Sverige tour” som omnämns i bilden f”r den 9 oktober? I texten star det mottagning av barn pa slottet, vilket väl är arbete pa kontoret i Stockholm.


 4. vesna skriver: 22 oktober, 2018

  Drottningen levererar och är en bra förebild. Andra i hennes ålder kan inte jobba på grund av dålig hälsa men hon har alltid varit disciplinerad och lagom. Fina mål har hon framför sig som möjliggör hennes egen utveckling samt att bli en inspirations källa.


 5. Anna skriver: 22 oktober, 2018

  Ja mycket resande men sen har dom allt folk hemma som gör marktjänsten också 🙂


  1. Kajsa och Kerstin Nilsson skriver: 22 oktober, 2018

   Ja, inte bara marktjänsten…Talen skrivs åt den kungliga familjen, packar gör de knappast heller, och hela tiden är de omgivna av människor som ser till att minsta önskan uppfylls. Pinsamt med de plattityder Silvia, stundtals, kläcker ur sig. Hon kunde väl i alla fall peka på den enorma service som hon omges av…


 6. Allegra skriver: 22 oktober, 2018

  Trist och dumt att svensk tv inte är ett dugg intresserad av Bernadottarnas 200 års jubileum. Den förste Bernadotte begrep att krigarnationen Sverige måste omvandlas till ett fredssamhälle för utveckling. Han lyckades och lade med det grunden till det Sverige vi tar för givet idag.


 7. Yvonne skriver: 22 oktober, 2018

  Att flyga passar ju bra in i profilen för vår miljömedvetna kungafamilj


  1. Kajsa Nilsson skriver: 22 oktober, 2018

   Ja, inte sant?


 8. Desirée skriver: 22 oktober, 2018

  Det går inte att jämföra Silvias uppgifter med vanligt folk. Sliter man inom industrin , inom vården, i handeln och så vidare är det något helt annat, då har man gjort sig förtjänt med råge att vila och ta vara på tiden när man är 65. Hur många kan gå ifrån och träffa barnbarn en stund på dagen som Silvia sa att hon gör? Och hon har kammarjungfru som sköter packning mm.


 9. caterine skriver: 22 oktober, 2018

  Hon borde kanske lägga ner lika mycket arbete i sitt hemland, men det är väl roligare att glänsa utomlands.


 10. MedborgareIngen skriver: 22 oktober, 2018

  Var finns miljötanken här! Måste vi ha eld i baken och panik innan vi flyger mindre.
  Det räckte med en stor brand i sommar för att det skulle skrivas om miljön igen, och miljö-partiet ökade lite… för att sjunka igen när Lövin flyg 1:klass. Vilket föredöme för miljön. Ransoneringskort vore på sin plats!


  1. josefin skriver: 23 oktober, 2018

   Lövin flög businessklass, det är inte samma sak som första klass. Rätt ska vara rätt, tom vad gäller miljöpartisterna


  2. Medborgare skriver: 23 oktober, 2018

   Miljöpartister borde inte flyga alls…. om rätt ska vara rätt.


 11. Royal skriver: 22 oktober, 2018

  Flyger business class själv haft förmånen att göra det en gång. Låg och sov över Atlanten väl framme ganska så utvilad. Drottningen har som sagt all markservice


 12. Liz skriver: 22 oktober, 2018

  Vem beställer flygbiljetter., vem packar vem skrivet talen!? Inte Silvia själv iaf. Hon gör inte mer än hon själv vill och orkar!


  1. Anna skriver: 22 oktober, 2018

   Man gör det man tycker är roligt:-) hade gärna bytt några veckor med dom ?


 13. Isidor skriver: 22 oktober, 2018

  att flänga land och rike runt på andras bekostnad är skamligt


 14. ancibetgfeldt i skriver: 22 oktober, 2018

  Inte vill Silvia damma igen på Drottningholms slott, när man kan resa
  och må gott!


 15. Kajsa och Kerstin Nilsson skriver: 22 oktober, 2018

  Äntligen verkar det som om delar av svenska folket vaknar och ser hur odemokratiskt detta statsskick verkligen är. Viss skulle en presidentfru/make också åtnjuta förmåner men dessa går inte att jämföra med dem som den svenska kungafamiljen har. Och en president är VALD inte född eller ingift till sin position…Återigen – det vore klädsamt om Silvia tonade ner sin person istället för att ständigt kläcka ur sig mer eller mindre obegåvade plattityder. Pinsamt!


  1. kosmos skriver: 23 oktober, 2018

   Plattityderna klarar du/ni så bra själv! Tänk om vi haft presidentval i Sverige – hur lång tid skulle det ha tagit innan presidenten blev vald och till vilken kostnad?


 16. Eva skriver: 22 oktober, 2018

  Ingen klimatångest där alltså!


 17. Mona skriver: 23 oktober, 2018

  Väldigt avundsjuka kommentarer.Dessa resor är inte en avslappnad semester tripp.
  Jag är övertygad om att Silvia inte får hjälp med allt. Personlig hygien är en sak. Hovet får ett anslagen gång per år. Dessa pengar ska räcka till precis alla små och stora utgifter som hovet har.
  De har en budget och sedan så redovisas allt i en verksamhetsberättelse.
  Reglerna bestäms av riksdagen.
  Så det finns inte obegränsat med pengar.


 18. Regina Lindholm skriver: 23 oktober, 2018

  Så om vi hade president så skulle hen aldrig åka på något statsbesök utomlands, aldrig träffa kollegor eller delta i viktiga möten ifall hen inte kan gå till fots. En folkvald president sitter i regel 4 eller 6 år och gud nåde om inte svensken får sin kandidat till president så skulle det vara lika mycket missnöje bland republikanerna som nu. Dessutom kanske hen skulle bli återvald en period till.


 19. Royalist javisst skriver: 23 oktober, 2018

  Bara fru Thorgren vakar över sin drottning och stödstrumporna är på ska nog alla flygresor och åtaganden fungera. Jag beundrar vår drottning för hennes alla uppgifter och engagemang, både utomlands och i Sverige.


 20. PernillaA skriver: 24 oktober, 2018

  Mein man betalar inte för presidentens barn och.barnbarn


 21. Ingrid skriver: 24 oktober, 2018

  Hon kör sitt eget race och gör inte som de andra ingifta drottningarna.


 22. CVM skriver: 24 oktober, 2018

  Under President Kennedys tid överskred Fru Kennedy klädkontot varje månad.
  Fru Trumps alla Hermes väskor som inhandlas
  får Amerikas folk inga redovisningar om men New yorks time skrev nyligen att Fru Trumps klädkonto
  kunde försörja ett flyktingläger i Syrien i ett helt år.
  CVM


 23. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 24 oktober, 2018

  Hon behöver inte flyga och fara runt Världen på det här viset överhuvudtaget – hon är varken Sveriges president eller statschef. Hon råkar vara gift med statschefen, vilken bara har ett fåtal uppdrag per år i sitt ämbete. Resten är enbart personlig PR och cherrypicking.
  Om CG var ogift, hur skulle det vara då?


  1. Regina Lindholm skriver: 24 oktober, 2018

   Det måste vara inbyggt i svenska folkets själ att att aldrig uppskatta någon som är aktiv och gör något bra. Du har så rätt, hon behöver överhuvudtaget inte göra någonting alls, om hon vill kan hon ligga på soffan året runt! Jag undrar i vilket skede svenskarna har blivit ett så missnöjt folk som klagar över precis allt!


 24. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 24 oktober, 2018

  Jag är inte den som klagar och är missnöjd över allting. (Du har själv klagat här 2 gånger nu -under en och samma artikel… i vilket skede började du??)
  Jag beundrar henne stort för att hon instiftade Childhood, som gör ett otroligt jobb för barn i h e l a Världen!! Likaså tycker jag att det var utmärkt att Madeleine blev insatt på C. på heltid!
  Med personlig PR och cherrypicking menar jag att fara runt i egna, specifikt PERSONLIGA problem & intressen -dyslexi, demens, racingtävlingar etc.


 25. PernillaA skriver: 25 oktober, 2018

  Claes , i Tyskland får bara presidenten lön, det förväntas att hustrun ska utöva officiella uppdrag men avlönas ej; bortsett från Bettina Wulff har kvinnorna inte varit några dockor ; hur är det i Frankrike?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar