Specialdesignad sko till Catherine – en designers dröm

Specialdesignad sko till Catherine - en designers dröm
Annons

Att få designa en egen sko till självaste Catherine är nog en dröm för många designers. För en student vid De Montfort Univeristy blev drömmen sann.

Det stora jubileumsfirandet av Englands drottning Elizabeths 60-år på tronen pågår för fullt. Prins Harry är som tidigare nämnt redan ute och representerar drottningen i olika länder och nyligen var det prinsessan Catherines tur. Första stoppet gick till De Montfort University i Leicester, England, där hon bedömde en skodesign-tävling av studenter. Det var sex nervösa studenter som tävlade i att få designa en alldeles egen speciell skodesign för att fylla prinsessans garderob.

Annons

Blå suede skor – vinnare

Nog är väl det förståeligt, då Catherine varit en riktig stilikon och fashionista under en längre tid, som fått pryda modeomslag och blivit utnämn till olika bäst-klädda-listor. Under torsdagen utsåg Catherine 20-åriga Becka Hunt som vinnare. Beckas egendesignade blå suede sko med hög häl och vita spetsdetaljer föll prinsessans smak och får nu en egen plats i skosamlingen. Skon på bilden här intill är dock en helt annan.

Becka blev oerhört glad över sin vinst och hoppas på en framtid som professionell skodesigner: “Jag är absolut överväldigad.
Färgen på skorna var inspirerad av Kates förlovningsring. Jag hoppas jag kommer göra mig ett namn där ute. Jag är i chock fortfarande – det betyder allt och det är en massiv sak för min karriär”.

Av Eveline Eriksson
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Specialdesignad sko till Catherine – en designers dröm”

 1. Tina skriver: 11 mars, 2012

  Well done Kate..!
  Gynna inhemsk design..!


 2. Alice skriver: 11 mars, 2012

  Et sådant tilbud fik Mary også fra et par nyuddannede danske skodesignere, men takkede nej.
  Det skal jo helst være Christian Louboutin og Prada for Mary !!!!
  Men jeg tror tilbuddet gik videre til Marie, som takkede ja.
  Jeg kunne ikke lige finde artiklen på internettet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar