Speciella presenten till Victoria – en papperstiara

Victorias papperstiara.
Svensk Damtidning är på plats i Helsingborg där kronprinsessan tar emot fina gåvor från förskolebarn.
Annons

Regnmolnen hänger tunga över Helsingborg men Victoria skiner som en sol. Hon är här för att diskutera miljö- och hållarhetsfrågor och första stoppet blev ett besök på stadsutvecklingprojektet DrottningholmH där kommunalrådet och moderaten Peter Danielsson hälsade välkommen.

Annons

Bostadsområdet byggdes i slutet av 1960-talet och var en del av miljonprogrammet. Nu har man utvecklat området med ett par nya bostadshus i samma stil och Victoria fick en rundtur i en av visningslägenheterna.

Dessutom fick kronprinsessan tillfälle att besöka en lekplats i närheten. Den hette passande nog “Prinsessor och drakar”. Väl framme vid lekplatsen mötte hon en stor samling intresserade förskolebarn som sjöng den klassiska barnsången “Äppelmelodin”.

Satte på sig den direkt

Flera av barnen hade förberett kungliga presenter. Victoria fick till exempel en ängel, gjord av en toarulle, och en papperstiara – som hon direkt satte på sig.

Men sedan blev nyfikenheten lite för stor och barnen började småbråka om vem som skulle få lämna fram sin present först.

– Nej, ni får inte bråka, sa Victoria samtidigt som hon försökte lugna de små.

Läs mer

Foto: Johan Nilsson/TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Speciella presenten till Victoria – en papperstiara”

 1. Helene skriver: 16 januari, 2019

  Vår kronprinsessa är igång på uppdrag varje dag efter relativt kort ledighet, Daniel likaså. Hur orkar Victoria le ock se glad ut alla dagar. Det är med all sannolikhet inte så “kul” alla gånger. Vi får vara tacksamma för vårt fina kronprinsesspar! Daniels Genpepp, ett mycket viktigt begrepp han startat, all forskning visar att barn/unga rör sig alldeles för lite. Skolor har nu fått upp ögonen på detta. Bra.


  1. Kajsa och Kerstin Nilsson skriver: 18 januari, 2019

   Knappast Daniels förtjänst att myndigheter inser behovet av att barn rör sig mer. Det har man pekat på under lång tid. Tröttsamt att medlemmar av kungafamiljen tillskrivs olika insikter i tid och otid. Skulle önska att, om vi nu måste ha detta odemokratiska statsskick, hade mer välutbildade representanter. Stor skillnad mot övriga kungahus i Europa…


  2. josefin skriver: 18 januari, 2019

   3 v julledighet….kort?


 2. ancibergfeldt skriver: 17 januari, 2019

  Helene : Säkert har även Victoria sina bra och dåliga dagar. Att hon
  ser glad ut jämnt , är hennes profil
  utåt.


 3. Daga skriver: 17 januari, 2019

  Oh!Jag som tänkte vad har människan på håret?En sån hatt till kappa o kravatt.Men det var ett spratt…en pappersskatt.Jaaa så fick man sig ett skratt.Daga


 4. PernillaA skriver: 17 januari, 2019

  Daga 👍


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar