Splittringen mellan Victoria och Mette-Marit

kronprinsessan victoria kronprinsessan mette-marit
Victoria och Mette-Marit är väldigt goda vänner och tänker ofta lika. Men coronaviruset tvingas de hantera på två helt olika sätt.
Annons

Vi befinner oss i en svår tid. Coronavirusets framfart har fått många människor att ändra sitt sätt att leva. Det gäller även kronprinsessan Victoria och kronprinsessan Mette-Marit. Men deras sätt att hantera krisen skiljer sig avsevärt. Av förklarliga skäl.

Annons

Den norska kronprinsessan tillhör en riskgrupp. Hon lider av den kroniska lungsjukdomen lungfibros, vilket innebär att hon absolut inte får bli smittad av coronaviruset. Den norska kungafamiljen var också ett av de första kungahusen att blåsa av alla framtida evenemang.

Annons

Kronprinsessan Mette-Marit befinner sig i en riskgrupp

På Kungliga slottet följde man länge en annan linje. Kronprinsessans kalender var full av uppdrag och utåt sett verkade det som att Victoria skulle jobba på som vanligt, trots krisen. Men nu har även den svenska kronprinsessan begränsa sina sociala kontakter och många viktiga möten genomför hon just nu hemifrån Haga slott.

Victoria vill hålla sig uppdaterad om coronaviruset

Victoria är inte i en riskgrupp, även om hon förstås ska undvika att föra viruset vidare till någon av sina äldre släktingar. Med den vetskapen valde Victoria till exempel att bjuda hem representanter för Sveriges Kommuner och Regioner, för att diskutera coronaviruset. Hon vill hålla sig informerad men gör det utan att ta några onödiga risker.

Annons

Mette-Marit lyser dock med sin frånvaro. Hon har inte publicerat något på sitt privata Instagram-konto på över en månad och på hovets hemsida syns hon inte till heller. För henne är det inte möjligt att träffa experter, på samma sätt som kollegan Victoria kan göra. Mette-Marit och Haakon följer naturligtvis utveckling hemifrån slottet men de bjuder inte in gäster i nuläget.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Splittringen mellan Victoria och Mette-Marit”

 1. Linda skriver: 22 mars, 2020

  Victoria är tronföljare. Jag tycker att ni borde jämföra Daniel och Mette-Marit som båda är gifta med en tronföljare och tillhör en riskgrupp.


 2. Regina Lindholm skriver: 23 mars, 2020

  Hurudan splittring är det mellan dessa två? Är det en fejd, en schism, stridigheter, ofred , oenighet eller split?


 3. Grethe skriver: 23 mars, 2020

  Skjønner jeg ble sensurert igjen. For hva? For å fortelle sannheten? Så da prøver vi på nytt. Det har ingenting med at MM er i risikogruppen til at de følger 2 forskjellige løp her. Både det norske og det svenske kongehuset følger rådene Folkehelseinstituttet/Folkehelsemyndighetene har gitt. Dette har SD allerede skrevet om i andre artikler og er offentlig kjent i begge landene. Kongehuset sa -Med utgangspunkt i myndighetenes råd og tiltak, vil Kongehuset avlyse eller utsette alle offisielle arrangement. I første omgang gjelder dette frem til påske.

  Kungahuset sa -H.M. Konungen har fattat beslut om ett antal tillfälliga programförändringar i närtid.
  Statschefens och Kungl. Hovstaternas verksamhet fortskrider inom ramen för vad rådande omständigheter kring det nya coronaviruset medger. Hovet följer de beslut som fattas samt de råd och rekommendationer som ges av regering och expertmyndigheter.
  Så pass retting må dere tåle uten sensur. Ingen grunn til å gjøre dette større enn det er.


 4. Fundering skriver: 24 mars, 2020

  Kanske är de båda kvinnorna väninnor, men där slutar det väl. Victoria är tronföljare och ska självklart ha helt andra krav på sig än MM. Tyvärr tycker jag att Victoria inte har arbetat minst 100 procent efter barnens födslar och det kan inte vara rätt med de gigantiska förmåner som kronprinsessfamiljen åtnjuter.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar