Stängsel hindrar ovälkomna besökare på Haga slott

Stängsel hindrar ovälkomna besökare på Haga slott
Annons
Haga Slott har fått mer stängsel
Haga Slott har fått mer stängsel

Nu har säkerheten skärpts ute på Haga slott, kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings nya hem. Ett långt järnstaket monteras kring slottet och kameror sätts upp, allt för att stänga ute ovälkomna besökare.

Annons

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings blivande hem Haga slott har inte bara renoverats invändigt, man har också skärpt säkerheten kring huset. Expressen berättar att ett 800 meter långt järnstaket just nu håller på att byggas runt slottet. Samtidigt som man kommer montera upp bevakningskameror och rörelsesensorer. Något som också innebär att allmänhetens tillträde minskas en del.
Men Lennart von Kvanten som är fastighetsförvaltare vid Statens Fastighetsverk förklarar för Expressen att man trots allt tagit stor hänsyn till allmänheten och dess önskan att vistas i parken. Han säger också i intervjun att paret inte haft några större invändningar på renoveringen:
– De har naturligtvis synpunkter men på det stora hela så verkar både kronprinsessan och Daniel nöjda med vad de hittills fått se.

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over/Patrik Österberg

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Stängsel hindrar ovälkomna besökare på Haga slott”

 1. signe skriver: 21 mars, 2010

  Tråkigt att så mycket på framsidan måste spärras av det hade varit bättre att de satsat mer på baksidan.På Solliden i Borgholm har de bara spärrat av med rep och man kommer väldigt nära framsidan på så sätt. Det hade gått lika bra på Haga samt vakter naturligtvis.


 2. Jenny skriver: 21 mars, 2010

  Men på Solliden har kungafamiljen andra hus och områden att vistas i när allmänheten är i parken så där är väl behovet av avspärrningar inte lika stort. Fast visst ser det väldigt tråkigt ut med dessa avspärrningar!


 3. Inger K Johansson skriver: 21 mars, 2010

  Visst ser det tråkigt ut, men med så många tokiga människor ute nu för tiden så behövs det nog.


 4. Marianne skriver: 21 mars, 2010

  Om vi inte kan offra några steg extra för att ge dem litet mer säkerhet än vi vanliga behöver så är vi oerhört själviska. Om DU levde med den utsatthet de gör (det är inte EN gång en kunglig/celeber person utsatts för attacker….) så skulle du inte inte tycka att det är ok med ett rep som vackert markerar gränsen. Själv har vi både extra lås och gallergrind i vår dörr…utan att vara känd utanför den egna kresten. Och vem vet, med de extra stegen vi får gå för att lämna dem litet mer privat utrymme kanske vi bränner en extra kalori eller två. Inte helt fel det heller – kombinera empati med bättre kondition!


 5. Helena A skriver: 21 mars, 2010

  Jag förtår att det måste spärras av men fanns det inget snyggare sätt, en mur tex.


 6. I MartinssonSvenskdamtidning skriver: 21 mars, 2010

  En mur är väl inte snyggare. Det räcker med de murar som revs 1989.
  Fastän det inte var i sverige.


 7. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 21 mars, 2010

  Ja eller ett snyggt högt staket av smidesjärn med pampiga portar. Men detta kanske är tillfälligt. Kanske det blir snyggare sen.


 8. Margaretha skriver: 22 mars, 2010

  Det är väl självklart att kronprinsessan och hennes familj måste ha ett skydd runt sin bostad. Tänk er själva med alla nyfikna människor som gärna skulle ta sig in och kika in genom fönstren. Skulle ni själva bli utsatta för det? Det tror inte jag. Så ett bra staket behövs med all säkerhet


 9. Kerstin W skriver: 22 mars, 2010

  Staket runt Haga Slott finns redan, nu har man utökat vid framsidan, inte
  märkligt.


 10. Kristina Sperling skriver: 22 mars, 2010

  Det här blir nog bra när det blir klart! Givetvis måste de få vara ifred för närgångna, nyfikna journalister och andra framfusiga människor.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar