Stjärnfrisör gillade drottning Elizabeths hårfärg

Stjärnfrisör gillade drottning Elizabeths hårfärg
Annons

queen

Stjärnfrisören Vidal Sassoon har fått motta en CBE från den engelska drottningen i Buckingham Palace. Efteråt uttryckte han sin beundran över drottningens hårfärg.

“En vacker färg” utbrast stjärnfrisören Vidal Sassoon om drottning Elizabeths hår efter att ha mottagit en CBE (en riddarorden) ur hennes hand. Sassoon, 81, är mannen som revolutionerade frisöryrket på 1960-talet och har hela 67 år (!) som frisör bakom sig.
Hans liv har varit ett “extraordninärt äventyr” enligt honom själv och han sade sig motta utmärkelsen å hela den brittiska frisörbranschens vägnar.

Annons

Vidal Sassoon.
Vidal Sassoon.

Framgångsrikt äventyr

Sassoons livsresa har gått från den fattiga barndomen på barnhem i Londons East End till sin världsberömda frisörsalong på exklusiva Bond Street i London. Den har han haft där sedan 1958. Däremellan har han levt ett äventyrligt liv.
Han revolutionerade frisöryrket genom sin “five-point bob” som blev hans varumärke samt genom sitt världsberömda nätverk av frisörakademier, där många duktiga frisörer utbildats genom åren. Hans hantverk växte till att bli en miljonindustri.

Annons

“Hårets Chanel”

Han har haft många berömda kunder, bland andra hertiginnan av Bedford, modellen Jean Shrimpton och Mary Quant, som gav honom smeknamnet “hårets Chanel”.
– Jag har haft så många stjärnor som kunder, men när en vanlig arbetande tjej lyckats spara ihop några shillings extra och kommer till mig för att få en superklippning, så behandlar jag henne som en prinsessa!

Svårt att se drottningens hår

Sassoon bor i Beverly Hills i Kalifornien och just nu håller en dokumentär på att spelas in om hans liv. Om sin dag på Buckingham Palace sa Sassoon:
– Det var underbart. Drottningen kunde inte ha varit trevligare.
Tyvärr kunde han dock inte undersöka drottningens hår alltför mycket eftersom hon hade fullt upp med att dela ut CBE:n.
– Det var faktiskt svårt. Hon lutade sig framåt. Det är en vacker hårfärg. Jag såg inte frisyren. Men det såg verkligen väldigt fint ut, sa han efteråt.
– Hon bad mig dock inte att stanna kvar efteråt och ge henne en trimning, skojade han.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Stjärnfrisör gillade drottning Elizabeths hårfärg”

  1. Gittan skriver: 22 oktober, 2009

    Nja….Om Elizabeth har en fin frisyr kan vi väl diskutera…Själv avskyr jag hårdsprayade kalottfrisyrer som hennes och Beatrix´s….Men de är naturligtvis väldigt praktiska…


  2. Gittan skriver: 22 oktober, 2009

    Elizabet still going strong…Men värre för Fabiola, som uppges vara trött och i behov av vila..

    http://gpdhome.typepad.com/royalblognl_news_summary/2009/10/queen-fabiola-not-ill-but-needs-rest.html


  3. Gittan skriver: 22 oktober, 2009

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar