Storbritanniens framtida kung vinkade till oss…

Storbritanniens framtida kung vinkade till oss...
Annons

Den nyfödde prinsen visades upp för folket under tisdagskvällen och det gick inte att ta miste på lyckan hos det kungliga paret.

Prins William var så stolt och lycklig när han och makan Catherine visade upp sin lille son för fotograferna under tisdagskvällen. När en pytteliten hand tack fram under babyfilten så gick ett sorl genom publiken utanför sjukhuset. Det såg ju ut som han vinkade! Och visst var han söt, den lille prinsen som ännu inte har ett namn.

– Vi jobbar fortfarande på det, men vi kommer att ha det så snart det bara är möjligt, sa prins William som efter mötet med pressen åkte iväg med bil – sin Range Rover – till Kensington Palace med sin maka och deras nya familjemedlem.

Pappa prins William är noga med att sätta fast sin son i barnstolen.

Prins William ska nu vara pappaledig i två veckor är det sagt.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures och IBL

httpv://www.youtube.com/watch?v=NdeyyKp7qDI

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

42 kommentarer till “Storbritanniens framtida kung vinkade till oss…”

 1. emma_h skriver: 24 juli, 2013

  finns ett jättebra filmklipp på http://www.skynews.co.uk där w o k pratar m den församlade pressen o övriga nyfikna


 2. Mia skriver: 24 juli, 2013

  Å vad fint! Vad snällt av dem att visa upp den nyfödde trots att det måste var omtumlande och de kanske är trötta efter allt.
  Önskar dem en riktigt fin start på familjelivet. Och fler bilder, och namn, längre fram.


 3. lwi skriver: 24 juli, 2013

  Tänk om Daniel och Viktoria hade visat upp sin dotter så när hon föddes och bjuda på sig men inte dom inte utan kom it med bilstolen så man såg inget skillnad på kungahus ;(


 4. Humaniora skriver: 24 juli, 2013

  William påstod att barnet enbart liknade sin mamma. Fast på den mittersta bilden, barnet i bilen, kan jag tydligt se drag av både
  William och Harry. Går inte att ta miste på!!


 5. fia andersson skriver: 24 juli, 2013

  vilken skillnad på hur Victoria och daniel betedde sig och som ej ville visa upp sin nyfödda dotter!


 6. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 24 juli, 2013

  # 4. Humanoria.

  Håller med dig! Det går inte att ta misste på att det är Williams lille dräng det där 😉 Men utseendet kommer nog att skifta som det gör med de flesta barn och människor. Vackert är barnet iallafall; säkert klok också 🙂


 7. Ava skriver: 24 juli, 2013

  kommentar 3 och 5 jättebra !!!!!!!!!!!!!!!!


 8. Sally skriver: 24 juli, 2013

  Endelig kom han til verden, men vel også det kongelige barn, vi har fulgt længst i mammas mave; Kate var kun 5-6 uger henne, da hoffet bekræftede, at hun var gravid.
  #3 lwi.
  Der var nu stor ståhej her fra ZZ og Mona m.fl. over, at vi i Danmark viste tvillingerne og senere Athena frem for en samlet presse, inden man forlod fødeafdelingen på Rigshospitalet — og stor, stor ros til Victoria og Daniel, for IKKE at gøre det.
  Men nu er alt, hvad William og Kate gør det rigtige, så måske Victoria og Daniel også gør det, hvis der bliver en næste gang. Ellers gør Madeleine og Chris det sikkert. Vi kan krydse fingre for det til den tid.


 9. Pboo skriver: 24 juli, 2013

  Stackars barn – hoppas han hade öronproppar, annars lär han kunna fått hörselskador för livet! Tack o lov prioriterade vårt Kronprinsesspar det nyfödda barnet o lät det få lugn o ro o visade upp bild från sjukhuset några timmar efter födseln, precis innan de skulle åka hem o senare helt underbara bilder tagna i hemmets lugna vrå. Duchess Kate stannade på sjukhuset mer än 1 dygn, medan KP Victoria födde runt 4-tiden på morgonen o åkte hem bara några timmar efter, hon o barnet hade alltså inte hunnit vila över 1 dygn. Är glad o stolt att vi inte har kulturen att visa upp nyfödda barn för en skrikande massa. Respekt KP-paret!


 10. Hege skriver: 24 juli, 2013

  Alla nyfödda liknar sin pappa de första dagarna. Det är naturens finurliga sätt att få den nya pappan att ta till sig barnet som sitt eget, och därmed öka överlevnadsmöjligheterna för den lille. 😉


 11. Brinck skriver: 24 juli, 2013

  Det er selvfølgelig sødt sagt af den lykkelige og stolte far, at sønnen ligner sin vackra mamma, men jeg synes det tydeligt fremgår af billederne, at han ligner onkel Harry mere, både Spencer og Windsor drag.


 12. allegraä skriver: 24 juli, 2013

  Tyckte den nyblivna mamman hade en väldigt stor mage i den klänning hon valt.


 13. Sthlm skriver: 24 juli, 2013

  ##3 och 5
  Öppenhet är definitivt inte något som vårt kronprinsesspar visar. Viskningar och hemlighetsmakeri är det som gäller. Höjden var väl när de dröjde så länge med att visa upp Haga slott för svenska folket. Om de inte “öppnar upp” samt börjar jobba på riktigt kan deras popularitet också snabbt dala.


 14. Desiréesvenskdam skriver: 24 juli, 2013

  #9 Trams!! Helt rätt #3och 5. Är man kunglig så får man bjuda på sig själva. Det ingår i paketet. Jag för min del bryr mig inte om jag får se barnet men då det finns många människor som så jättegärna vill se de kungliga barnen så får man rätta sig efter det. I England har man förstått det, därför är kungafamiljen så populära.


 15. Humaniora skriver: 24 juli, 2013

  Tycker inte man skall klandra Victoria och Daniel på grund av att de inte visade upp sin nyfödda dotter lika tidigt som det brittiska tronföljsparet. – Fanns förmodligen en orsak till detta!
  Vad beträffar Kate och William så finns det också en “glamour-faktor”
  på det sätt de valde att presentera sin son. – Naturligtvis är de också medvetna om detta och den genomslagskraft det ger.
  Men oavsett – ibland är det trevligt med lite glamour!!


 16. Marguerithe skriver: 24 juli, 2013

  “9” *PBoo,
  Tycker också det är ovärdigt att en nyförlöst mamma förväntas ställa upp för pressen (gärna fräsch och söt) dagen efter en sådan omvälvande händelse. Sådant ser vi ofta i andra länder.
  Den nyblivna mamman ska skyddas från sådant (och barnet så klart).


 17. esse skriver: 24 juli, 2013

  #8
  Ellers gør Sofia og CP det sikkert


 18. Pboo skriver: 24 juli, 2013

  # 14 Desirée

  “Är man kunglig så får man bjuda på sig själva.” Självklart, men bara för att någon är kunglig betyder det INTE att de är någons ägodel! Detta oavsett sammanhang. I detta sammanhang är det först och främst barnets rätt som ska tas tillvara. Inget barn ska behöva utsättas för en massa kamerablixtar och en skrikande massa när det är mer eller mindre precis nyfött! Äkta monarkister bryr sig om de kungliga – som individer/människor och utifrån deras roll – varför behovet av att se ett nyfött barn utomhus bland massa främlingar och skrikande människor, starka blixtar m.m. är något som inte är prioriterat. Vi fått se oerhört många foton av P Estelle – fler än vad som tycks visats kungliga barn i andra länder!


 19. cilla skriver: 24 juli, 2013

  12 allegra! Men herregud tycker du verkligen att magens storlek spelar någon som helst roll bara några timmar efter födseln? Är den det viktigaste du lägger märke till?


 20. Eva M skriver: 24 juli, 2013

  12 allegra har du missat att hon fött ett barn dagen innan.


 21. Astrid skriver: 24 juli, 2013

  #12 Allegra
  Det är helt naturligt att ha “mage” så kort tid efter förlossningen.
  Om att det hedrar Kate att hon visar sig så kan du läsa i engelsk press.
  Det tar ett tag för livmodern att dra ihop sig helt. Tänk på hur stor den nyligen har varit.
  Och den lille gossen vägde ju ca 3 800 gram.
  Kate var mycket vacker och naturlig!


 22. Vicki skriver: 24 juli, 2013

  Alla gör olika det måste man acceptera, att ta ut en så nyfödd bebis, i sånt högt sorl kan verkligen diskuteras, man får hoppas de hade satt hörselvadd i hans öron.
  Hahaha stor mage ja, en del har verkligen underliga åsikter, efter lite mer än ett dygn !? Klänningen va så söt, och Kate såg lite blek men glad ut.
  Fint av dem att tillgodose sina väntande landsmän och andra så här, säga vad man vill ! fina é dom alla tre.


 23. Pia skriver: 24 juli, 2013

  Var jätte härligt att se bilderna på familjen, Prins William, Kate och deras lille son. Som sagt var hade varit roligt om Kronprinsessan Victoria och Daniel hade gjort detsamma. nu har de något att ta efter vid nästa barn! All lycka till och hoppas ni får det lite lugnt ett tag. Skall bli roligt att se vilket namn den lille får. Jag gissar George eller Edward.


 24. Eva skriver: 24 juli, 2013

  Ni som kommenterar skillnaden mellan Victorias och Daniels agerande å ena sidan och Kates och Williams å den andra: det kan ju vara så att det handlar om olika traditioner. När William var nyfödd visade sig Diana och Charles på sjukhustrappan med William. När Victoria föddes åkte Siliva till sjukhuset inkognito iförd peruk, och efter förlossningen smugglades de nyblivna föräldrarna ut från Karolinska genom kulverterna, och fördes i största hemlighet tillbaka till slottet…det verkar m a o som om det svenska och det brittiska kungahuset har helt olika traditioner i detta avseende.


 25. Anne Sofie skriver: 24 juli, 2013

  Jeg synes det er lidt hysterisk, som PBoo (tidl. ZZ) udlægger det, nu igen. Victoria gjorde det som er tradition i Sverige, ikke i tiden, kanske, men som man hidtil har gjort.
  I Danmark blev det er tradition, at vise babyen frem, da Margrethe som den første fødte en tronarving Frederik på et hospital, “Riget”.
  Og alle de små prinser og prinsesser, jeg har set på tv, har alle sovet trygt under fremvisningen og et nyfødt barn er “beskyttet” flere uger frem mod bakterier, hvad man også skrev var en fare for det stakkels barn. Det kan ikke være unge, der selv har født “i nyere tid” med sadanne holdninger, vil jeg mene!
  # 16
  Andre vanlige mødre sendes hjem oftest 7-8 timer efter fødslen og uden en masse hjælpere, Kate skal bare stå langt mindre end 7-8 min. og stolt vise sin nyfødt frem. Tror næppe det er den store belastning for hende og barnet.


 26. Måntand skriver: 24 juli, 2013

  Och vi svenskar har ju verkligen liiiidit när vi inte fick se Estelle direkt! Ojoj, vad vi har mått dåligt pga det! Hur har vi klarat det? *ironi* Suck. Ibland funderar man on det verkligen är vuxna som skriver här. Vi fick ju bilder på Estelle. Alla gör väl olika. Det finns både för-och nackdelar med allt. Eller hur! Det viktigaste är väl att vi fick se Estelle. Det är ingen rättighet att få se en baby som är rätt så nyfödd. Väldigt fint att få se prinsen, all lycka till familjen!


 27. Marguerithe skriver: 24 juli, 2013

  “24” Eva,
  Så ska det se ut! “Drottning Silvia fördes tillbaka till slottet i hemlighet”. Ingen nyförlöst kvinna ska behöva ställas ut som ett föremål oavsett vilken som önskar det. Detta är ju lite häxprocess över sådant. Folk ska kunna inspektera hur medtagen man ev ser ut. Nej till allt sådant säger jag.


 28. Maggi skriver: 24 juli, 2013

  Må have været en hård fødsel, 10-11 timer, puha. Godt både mor og barn kan hvile sig nu. Personligt synes jeg prinsen minder om sin oldemor, dronningen, men det kommer jo nok til at svinge, først og fremmest bliver han sin egen person. Det kan være at han kommer til at slægte Middleton-familien på som årene går. Og ja, nu er alt hvad Kate og William gør det rigtige, sidst var det Victoria og Daniel, det kommer åbenbart an på hvem der er i rampelyset. Jeg synes nu det må være op til forældrene om de vil vise sig frem, det er jo en god “gave” til folket, kan man sige, når nu man har ventet så længe.


 29. Eva skriver: 24 juli, 2013

  Här kan ni se att den nyförlösta prinsessan Diana också hade en stor mage efter Williams födelse:

  http://omg.yahoo.com/news/kate-middleton-channels-princess-diana-polka-dot-dress-211500988-us-weekly.html


 30. Desiréesvenskdam skriver: 24 juli, 2013

  #18 Marguerite
  Självklart ska man se till barnet först och främst och jag har aldrig påstått att de kungliga barnen är folkets ägodel, eller??
  Jag tror dock att den nya prinsen sov gott och överhuvudtaget inte märkte av pressens närvaro, det rörde sig bara om några minuter. Det var säkert med läkarnas godkännande som de gick ut. och föräldrarna är kloka människor.
  Ja, V och D har verkligen visat upp och utsatt Estelle för mycket fotograferande redan under hennes drygt första år, jag tror att det var du m.fl . som skrev när hon var nyfödd att hon slulle skyddas…


 31. Marguerithe skriver: 24 juli, 2013

  “30” Desirée,
  Är ditt svar till mig?


 32. ingalisa skriver: 24 juli, 2013

  #3 och #5 Estelle föddes som bekant i februari. Kanske var det för kallt att visa upp ett nyfött barn utanför porten. Det hade knappast gått att släppa in alla nyfikna på sjukhuset!


 33. Beata skriver: 24 juli, 2013

  Tänk om farmor Diana hade varit med och fått se sitt barnbarn!


 34. Anna skriver: 24 juli, 2013

  Igår fick jag på tafsen för att jag kritiserade Kate som inväntade sin frisör innan hon ville visa upp sig.
  Förtydligande: Jag anser att utseendehysterin har passerat alla gränser. Malin Åkerman födde för 3 månader sedan och visade upp sig i bikini igår. Hon har alltså tränat och ätit ner sig till formen före graviditeten. På nätet hyllas hon för detta!!!
  Låt nyförlösta kvinnor se trötta, omtumlade och osminkade ut samt självklart ha en nyförlöst mage.
  Fortfarande: Heja vårt kronprinsesspar som bara visade upp sig på ett grynigt mobilkamerafoto och ”smög” hem.


 35. Eva H. skriver: 24 juli, 2013

  När jag såg glädjescenerna i London efter prinsfödelsen, så började jag fundera. Varför är vi svenskar så stela? Jublar offentligt det gör vi tydligen bara vid större idrottsprestationer, då fylls Kungsträdgården. Det ger kanske en liten vink om hur löst kungahuset sitter i Sverige.


 36. Pboo skriver: 24 juli, 2013

  # 35 Eva H

  Tröttsamt med svenskars självhat! Finns inget mer patetiskt än när folk häver ur sig “oh vad osvenskt” när svenskar firar, precis som att vara “osvensk” är något fint o eftersträvansvärt (hmm, enl politiker finns väl inget svenskt, jo just det bara när det är ngt negativt!). Svenskar är inte stela, utan visar glädje o jublar vid bra många fler tillfällen än idrottsprestationer. Enda sättet visa glädje är inte genom skrika så mycket o högt som möjligt! Kungahusets populäritet är hög o stabil (viss media försöker vinkla statistiken – inget nytt där inte!). Kungen o Drottningens bröllop, KP-parets bröllop, P Madeleines o Chris bröllop – mycket folk samlat o mycket glädje runt om i Sverige o utomlands o stor aktivitet hela natten på media med chattar m.m. när KP Victoria skulle föda!


 37. Ina skriver: 24 juli, 2013

  Kate och William såg så lyckliga och avslappnade ut att det var riktigt roligt att se! Jag är övertygad om att deras två erfarna gynekologer plus barnläkaren var fullkomligt kompetenta att bedöma baby Cambridge och hans mors förmåga att genomföra den lilla “presskonferensen” och fotosessionen! K & W är ju väldigt vana vid att det krävs mycket av dem vad gäller att ställa upp framför dessa enorma pressuppbåd etc. Om inte annat fick de ju öva ordentligt under ERII -jubileet! Victoria och Daniel har det ju mycket lugnare här i lilla Sverige – helt meningslöst att jämföra deras “framföranden” tycker jag! Alla gör säkert sitt bästa utefter sina förutsättningar och krav!


 38. Cissi skriver: 24 juli, 2013

  Jättefina nyblivna föräldrar som visar sig så här enkelt och naturligt när de är i denna upphaussade mediasituation. Starkt av Catherine att orka sticka ut näsan alls efter att så nyligen ha blivit mamma.


 39. Linnea skriver: 24 juli, 2013

  Hur skulle det gått till för vårt kronprinsesspar att visa upp lilla nyfödda Estelle utanför sjukhusporten,en smällkall och kolmörk februarinatt 2012. Varför stöta o blöta o jämföra med en varm o ljus julikväll i London 2013 .De här fyra ungdomarna är bra representanter för sina länder,var o en efter sin fason. Men den som bara letar efter fel,finner inget annat!


 40. esse skriver: 24 juli, 2013

  världen går inte under om vi inte får se dessa barn


 41. Hilde skriver: 25 juli, 2013

  #3,5,7,13 og 14
  Hvorfor er det så viktig å få se barnet( og foreldrene) når det forlater sykehuset?
  Om man venter noen timer eller dager,tror dere barnet ser annerledes ut da enn det gjorde når det ble født?
  “Er man kongelig skal man by på seg selv.” “Det er mange som vil se barnet,da får man rette seg etter det”.
  Joda, men det må jo være en grense her. Og hvorfor må man se barnet live,hvorfor er ikke et bilde tilstrekkelig?
  Synes det er noe ” galt ” med folket når man krever og forlanger, som hungriga vargar, å få vite alle detaljer i de kongeliges private liv, at en nybliven mamma ,som er både emosjonell og hormonell, skal vise seg nesten før hun er ferdigsydd. Bare for å tilfredsstille folkets behov. Er det ingen som tenker på at de kongelige også er mennesker, ingen som tenker på deres behov?


 42. Hilde skriver: 25 juli, 2013

  Barnet tar neppe skade av dette opptrinnet. Ikke foreldrene heller.
  Er helt sikker på at V og D hadde klart oppgaven like bra. Men hvorfor? Hvorfor ikke bare nøye seg med fine bilder i starten? Hvorfor dette behovet for å se et foreldrepar forlate et sykehus?


Annons

Laddar