Stort bildextra! 12 fantastiska bilder från Sofias festkväll på slottet

Stort bildextra! 12 fantastiska bilder från Sofias festkväll på slottet
Så stämningsfullt!
Annons

Det blev verkligen en speciell kväll på Stockholms slott. Hovet brukar ju kallas Sveriges bästa festfixare och alla hade gjort sitt yttersta för att gästerna på årets första representationsmiddag skulle få en fantastisk upplevelse.

Två personer fick givetvis lite extra uppmärksamhet under kvällen – prins Carl Philip och prinsessan Sofia som samma dag meddelat att de väntar sitt andra barn. Det var många som ville gratulera Sofia och Carl Philip och kungaparet som till hösten välkomnar sitt sjätte barnbarn.

Hovflorist Claes Carlsson hade smyckat slottet med körsbärsblom, mandelblom och syren och i Karl XI:s galleri stod bordet dukat med finaste silvret och den glasservis som kungaparet fick i bröllopsgåva för över 40 år sedan.

Annons

Kungaparet bjöd sina gäster på en förrätt på svensk minirotselleri och till varmrätt serverades smörbakad Hjälmaregös med svartrot samt stekt Bresseduva med jordärtskocka. Till dessert blev det citroncheesecake med sabayon,
maränger och gräddfilsglass

Se bilderna från kvällen i bildspelet!

Foto: Stella Pictures.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

60 kommentarer till “Stort bildextra! 12 fantastiska bilder från Sofias festkväll på slottet”

 1. Pensionär skriver: 23 mars, 2017

  Tänk om Silvia någon gång kunde ha uppsatt hår. Alla tre prinsessorna har ofta fina uppsättningar men aldrig hon.


  1. demokrati skriver: 24 mars, 2017

   Sus

   Bra skrivet.


 2. Obs skriver: 23 mars, 2017

  Nu verkar det vara Sofia Hellqvists skönhet media vill njuta av. Klädsel och hår går från klarhet till klarhet. De övriga damerna i kungafamiljen börjar se tråkiga ut och kanske beror det på åldern. Är det bara Sofia Hellqvist som har en stylist. Prins Carl Philip är ju dessutom så rasande snygg.


  1. Veronica skriver: 24 mars, 2017

   Jag delar inte din uppfattning. Både Kronprinsessan och Prinsessan Madeleine är oftast outstanding när det gäller hår, smink och kläder.


  2. Sus skriver: 24 mars, 2017

   Media har stöttat Sofia i åratal.
   Det förändrar ingenting i grunden.


  3. Marguerithe skriver: 24 mars, 2017

   Håller med. Carl Philips och Sofias skönhet sticker ut och övriga kan sluta använda sina trista gammalmodiga diadem som tar udden av mycket. Släktklenoderna kan användas på kungliga bröllop men inte på en Sverigemiddag.


 3. Karin skriver: 24 mars, 2017

  Nu får alla gissa – hur många kommer fråga om det var Sofia som stod värd för festen då det enligt rubriken var hennes festkväll? Hur många svar kommer dessa kommentarer få om att Sofia näthatas trots att kommentaren handlar om rubriken och inte Sofia? Kommer en viss skribent dyka upp och upplysa alla om att Sofia inte skriver rubrikerna själv, trots att ingen ens har antytt att hon gör det?

  Vilken spänning så här fredagen till ära!


 4. evchen skriver: 24 mars, 2017

  Visste inte att det var Sofias fest.


 5. Mari skriver: 24 mars, 2017

  Alla damer var vackra. Men SD borde inte skriva ” Sofias festskväll “, det var gästernas kväll, för många var det unik upplevelse. Kanske Sofia strålar lite extra på grund av det att hon är gravid. Underbara klänning hon hade.


 6. Mona skriver: 24 mars, 2017

  Finns redan en kommentar,som tror på rubriksättningen,Karin.
  Karin man kanske inte ska ta allt så bokstavligt som vissa gör.

  Trevligt att se Voktoria återanvända denna vackra klänning.
  Sofias klänning är mycket fin,gillar färgen.


  1. Karin skriver: 24 mars, 2017

   Under vilken artikel finns den kommentaren? Här kan jag inte hitta någon kommentar som antyder att Sofia ligger bakom rubriksättningen och artikeln.

   Jag håller dock med dig om att man inte behöver ta rubriksättningar på så stort allvar, men det är ganska sällan jag ser att någon gör det. Desto fler kommentarer ser jag om folk som undrar om inte rubriken borde spegla uppdraget och/eller innehållet i artikeln bättre.

   Trevlig helg Mona och ni andra!


 7. Anna skriver: 24 mars, 2017

  Varför har dom alltid för långa klänningar? Någon som vet?


  1. Baettan v Janzon skriver: 24 mars, 2017

   Klänningarna är inte för långa. Klädkoden högtidsdräkt (frack) innebär, för damer lång klänning, till golvet. Som kortast kan den ligga på tån på skon. Det är inte alltid lätt att gå, men med litet övning………. Att gå uppför trappor är svårast. ‘Kortare’ klänningar används vid aftondräkt/smoking.


 8. konsttanten skriver: 24 mars, 2017

  Pensionär: Silvia passar mindre bra i uppsatt hår, vilket gäller nästan alla andra äldre kvinnor.


 9. Kerstin Bergström skriver: 24 mars, 2017

  Det spelar ingen roll vad eller hur det skrivs för det anmärks på ALLT. Hur orkar NI? Tydligen så är Sverige full med olyckliga människor.


  1. Fia skriver: 24 mars, 2017

   Instämmer med Dig. Det börjar bli tröttsamt med ett evigt klagande om allting varje dag!


  2. Sus skriver: 24 mars, 2017

   Varför anmärker du på det? Är du olycklig?
   Varför får inte folk ge uttryck för sina åsikter utan att bli tillrättavisade?


  3. Karina skriver: 24 mars, 2017

   Jeg er hverken svensk eller ulykkelig, men jeg undrer mig over den fremtrædende rolle Sofia har fået i kongehuset og på SD !
   I Danmark er ingen, absolut ingen ikke i tvivl om, at Mary er vores kommende dronning, Marie er intelligent nok til ikke at forsøge at stjæle rampelyset, heller ikke ved at komme i nyt design ved ethvert uppdrag!
   Og det behøver man heller ikke som dronning, det er dronning Sonja et flot eksempel på, vi har netop set hende i et 25 år gammel vackra blåt Erik Mortensen design!


  4. Marguerithe skriver: 24 mars, 2017

   Karina,
   Sofia har en mycket lågmäld framtoning. Victorias och Madeleines bördsstolthet tar udden av det mesta numera (släktdrag från Bernadottesidan).


  5. Eva H. skriver: 24 mars, 2017

   Det finns nå`nting som säger : Har du inget positivt att säga, var tyst ! Jag önskar att man såg lite mer av det i dessa fält.


  6. Karin skriver: 24 mars, 2017

   Tänk så olika man kan uppfatta samma person. Jag uppfattar att Sofia har allt annat än en lågmäld framtoning, snarare raka motsatsen. CP är lågmäld. Oavsett så gillar jag det, även om jag tycker att det är synd att hon ibland inte låter CP prata till punkt eller komma till tals i intervjuer, men han verkar trivas med att hålla sig i bakgrunden.

   Hur som helst gör hon ett väldigt bra jobb, det är ju bara positivt om en kunglighet gillar att synas och höras och vill ta plats.


  7. demokrati skriver: 24 mars, 2017

   Karin
   Ja tänk vad olika man kan uppfatta en person eller eg. inte om man faktiskt också ser till Sofias bakgrund och val i livet.
   Håller med dig i en realistisk uppfattning där i första mening där. Även om vissa andra naivt och missvisande vill försköna något.

   Men kan du förtydliga vad menas med, “hur som helst gör hon ett väldigt bra jobb”. Vad för sk arbete.
   Kan du ge ex. betänk då på de sk kungligas situation med all back up ekonomiskt + personal till service och hjälp inom alla områden.


  8. Karin skriver: 24 mars, 2017

   Demokrati – jag tycker att hon gör ett bra jobb eftersom hon är trevlig och glad på sina uppdrag och verkar bry sig om både de hon möter i jobbet och journalister. Hon gör det som förväntas av henne. Jag förväntar mig inte att varken hon eller någon annan ska utföra några stordåd, deras arbete går ju mest ut på att vara sociala, trevliga och engagerade och därför tycker jag att hon lyckas lika bra som alla andra i familjen (förutom kungen kanske, men han är ju bra på andra sätt).


  9. demokrati skriver: 25 mars, 2017

   Marguerithe
   Ibland kan man undra om du är rojalist el. inte.
   Du skriver ofta motsägelsefullt i kommentarer Madeleine och Victoria i Kfam kan du kritisera, men inte se realistiskt på Sofia.

   Det är väl faktiskt så att de sk kungligas PR strategi i Sverige är just att utmärka sig som en sk överklass.
   Sofia är inte lågmäld ex. tar tillfälle att berätta deras nyhet nu i samband m representations middag – för att få ytterligare uppmärksamhet PR i media.


  10. demokrati skriver: 27 mars, 2017

   Karin
   Du ger inte något exempel på jobb el. arbete som faktiskt var väntat.
   Det övriga du skriver är ett allmänt uppförande som vi ser människor göra dagligen – utan medias bevakning.
   Det är klart efter att förstå hur de sk uppdragen är uppbyggda förberedda är intrycket ofta en inställsam fasad de visar upp för att passa in i olika sammanhang.
   Ja vad går deras sk arbete mest ut på egentligen, en bra fråga!
   De har då inte några krav på sig patetiskt – ett sk arbete alla klarar av att göra.


  11. demokrati skriver: 27 mars, 2017

   forts.
   För att hålla oss till realiteten hur det faktiskt ser ut –
   gör man då sen ett räkne exempel kalkyl på vad Kfam/Khus kostar utgift i skattepengar för sk uppdrag etc. för samhället landet, blir summan mkt enkel att räkna ut.


 10. ellinor blomquist skriver: 24 mars, 2017

  Något som förvånar är att bilder på Sofia och CP kommer före kronprinsessparet i bildspelet ovan. Sen också förvånas jag över att Sofia aldrig använder sina festklänningar mer än 1 gång. När Victoria var gravid med Oscar återanvände hon ett flertal klänningar från graviditet 1. Likas gjorde Madde. Och den gröna klänningen på gårdagens fest hade V på en nobelfest för några år sedan.


  1. Veronica skriver: 24 mars, 2017

   Vi får vänta och se ifall Sofia återanvänder sina tidigare “gravidklänningar”
   Denna klänning är knappast någon gravidklänning om det stämmer att nedkomsten beräknas till september.


 11. CVM skriver: 24 mars, 2017

  Kerstin Bergström
  Sååå rätt ni har Sverige är det landet som anväder mest Mediciner mot depression i Europa
  om det är för att ni har Monarkin som Statskick tvivlar jag på!
  Trevlig Helg
  CVM


 12. Papaveran skriver: 24 mars, 2017

  Om det är något som saknas denna vidunderliga kväll så är det Madeleine och Chris ❤


 13. Christina Kari Helsinki skriver: 24 mars, 2017

  Fin bild av CP och Sofia igen. Ingendera av dem måste gapskratta hysteriskt och ser helt naturligt glada ut ändå.


  1. Helena skriver: 24 mars, 2017

   Jag håller med dig, de visar äkta glädje.


 14. caterine skriver: 24 mars, 2017

  Håller med Pansionär om drottningens frisyrer. Till tiaror bör inte håret vara så stort och dominerande, snyggast med uppsatt, men ändå inte som Victorias slimmade frisyr. Finns det ingen medelväg?


 15. mini skriver: 24 mars, 2017

  ellinor blomquist 24/3 09:05

  Sofia har ännu inte hunnit “bygga upp” en lika stor Walk in som de övriga och har därför inte mycket att “återanvända”

  Däremot “lånade” hon, under grav. med Alexander, en väninnas klänning vid någon stor middag. Hon har även “lånat” klänningar från Victoria.

  Vi får säkert se Sofia i tidigare använda klänningar längre fram i graviditeten.


  1. emma skriver: 24 mars, 2017

   Victoria och Vs svägerska är fleeera klädstorlekar ifrån varann – på både bredden och längden
   Sofia har skaffat sig vissa plagg som är snarlika i stil/design i efterhand

   Silvia Madeleine Victoria har ungefär samma mått_/storlek/smak betr kläder varför de kan bära – har setts bära samma plagg vid olika tillfällen

   inköpta Jobbkläder “ägs” f övrigt gemensamt av hovet som betalat f dem
   så EJ 1 fråga om “att sessa1 lånar av sessa 2” heller
   – bara Skor & privat inköpta plagg som r personliga


 16. Millan skriver: 24 mars, 2017

  Kerstin Bergström och Fia, herregud vad ni klagar! Solsken, fredag och allt, ni måste vara olyckliga 🙂


 17. CVM skriver: 24 mars, 2017

  Inte mycket att använda??????
  Hon har varit med tillräckligt för att kunna återanvända!
  Dessutom har hon tillgång till det jätte Walk in som
  finns för dom Kungliga Damerna!
  CVM


  1. Pensionär skriver: 24 mars, 2017

   Så du menar att det finns en garderob med kungliga långklänningar där de kan välja och vraka. Varför dessa nyköp då inför varje middag. Har du rätt är det ett enormt slöseri. Med lite ändringar skulle de ju kunna välja och vraka på det som finns.


  2. demokrati skriver: 25 mars, 2017

   Det är fint med en välklädd fin outfit kläder, skor accessoarer.
   Men det är klart att det är ett slöseri, det är väl känt och tror inte Victoria och övriga i Kfam skulle låta media få göra ett reportage över deras lyx dressing room el. garderob.

   För övrigt kan man tycka att ibland för en del ser det lite väl uppklätt ut, inte fint som ett skådespelar teater sällskap som ska in och spela av nästa scen.


 18. mini skriver: 24 mars, 2017

  CVM

  Visst finns säkert sådant Sofia kan använda om hon plockar från den “kungliga Walk in” … MEN i Sofias fall krävs en hel del sömmerskor då Sofia jämförelsevis är en liten kvinna och jag vet inte hur mycket kungliga galaklänningar kan/får sys om.

  Det är antagligen även lite upp till de som tidigare burit klänningarna och kanske har även designers något att säga till om?
  Jag antar att t ex Lars Wallin m fl inte vill se sina “skapelser” ändras alltför mycket, men jag kan ha fel därvid.


 19. emma skriver: 24 mars, 2017

  märklig rubrik – kvällens inbjudande värdpar var som vanligt Kungaparet så festen var deras


 20. Kerstin Bergström skriver: 24 mars, 2017

  Svar till Sus 24 mars kl.09:16 Jag skrev min åsikt o inte gick på ngn person. Vilket du gjorde! Alltså tog du åt dig!


 21. CVM skriver: 24 mars, 2017

  Pensionär
  Drottningen har varit verksam som Drottning i 40 år vi ser hur hon verkligen återanvänder sin
  kläder allt från vardags till Gala..
  Jag vet att det finns en mycket stort “DressingRoom” där alla kläder är registrerade och att
  vid officiella uppdrag bokförs vad Drottning använde vid detta tillfälle!
  Under 40 år har det handlats och skräddarsytts klänningar sååå självklart finns det ett enormt
  utbud av klänningar som även Prinsessorna i familjen kan om dom vill låna av sin mor/svärmor
  CVM


  1. Marguerithe skriver: 24 mars, 2017

   Claes,
   Äntligen en vettig kommentar som är sann. Passar storleken kan man ev låna av Drottningen.


  2. Marguerithe skriver: 24 mars, 2017

   mini,
   Ursäkta ordvalet! Jag menar att t ex Sofia som väl har ungefär samma storlek som Drottningen kan någon gång titta i den stora garderoben och fråga snällt.

   Vet inte varför du är arg på mig. Jag har försvarat dig när det var turbulens ang ditt företagande.


 22. mini skriver: 24 mars, 2017

  Marguerithe 24/3 15:17

  Inget eller mycket lite som skrivs i kommentarsfälten är “sanna” ord.
  VI vet ingen sanningen! VI tycker lite som vi vill= olika.

  Läs det jag skrev kl 11:51!

  Jag tvivlar på det du och din vän CVM skriver är … “sanningar!
  “Man” lånar INTE av drottningen hur man vill!!!

  Vad gäller “låna” så tror jag att både tidigare bärare av en galaklänning OCH designern vill ha ett ord med.

  Ge mig ett ett ex. på om/hur/när Madeleine skulle “låna ut” en gala till Sofia.


  1. Kerstin Bergström skriver: 25 mars, 2017

   svar t.mini 24mars2017kl.15:52 Kommer ALDRIG att inträffa.


 23. CVM skriver: 24 mars, 2017

  Mini
  Sååååå många gånger vi sätt döttrarna låna av sin Mor (Drottningen)
  För oss vanliga är hon Hennes Majestät men för hennes familj är en omtänksam mor/svärmor
  och Mini jag talar sanning likaså Margurithe!
  Man kan inte vara bra på allt Mini men man kan alltid hålla sig till sanningen!
  CVM


 24. PernillaA skriver: 24 mars, 2017

  Kerstin Bergström, jag kommenterade just att Du alltid håller en god ton, men tyvärr kom ommentaren aldrig fram


 25. Ewa skriver: 25 mars, 2017

  Victoria är väldigt Grön! Svårburet, inte ens hon klarar av det snyggt.


 26. Kerstin Bergström skriver: 27 mars, 2017

  Svar t,PernillaA 24 mars2017kl.19:21 Försöker hålla god ton,men när jag blir arg är det lite svårt.Jag brukar åka i papprskorgen då.Tyvärr är det lite för mycket avund på forumet o fel på allt o inget.Det finns ingen prick fri född människa ännu.Dra upp gammalt skit som en hel del gör anser jag är låg intelligens nivå.


 27. landstormenslillalotta skriver: 27 mars, 2017

  Ewa,

  Nej, här vann definitivt Sofia i alla kategorier! Victoria tog i för mycket med både paljetter, stort halsband OCH stor, hög tiara. Antingen eller hade varit snyggare. Och gärna lite mindre hårt åtstramat hår.


 28. Marguerithe skriver: 27 mars, 2017

  demokrati 25/3
  Kungafamiljen ändras över tid. Nu har vi fått en ny prinsessa som konkurrerar med sina svägerskor och dessa har i sin tur visat tecken på von oben-beteende. Oklassigt enl mig. Man ska som i Norge gå ut offentligt och välkomna en ny medlem. Det har vi inte sett Madeleine eller Victoria göra. Kungaparet står för den kunglighet vi vill ha.


  1. IngridR skriver: 27 mars, 2017

   Marguerithe
   Du har vid ett flertal tillfällen skrivit att prinsessorna Victoria och Madeleine visar ett bördsstolt och von-obenbeteende mot Sofia. På vilket sätt har detta skett? Bara en vänlig fråga!


  2. Marguerithe skriver: 27 mars, 2017

   IngridR,
   Över tid önskar man se lite småprat svägerskor emellan, något trevligt uttalande av V och M om Sofia, som både Kungen och Drottningen gjort. Systrarna håller ihop och har vad vi sett inte bjudit in Alexander till barnkalas. Några små saker som blir så tydliga i detta. Vi kan också se i annan media om Sofias och Madeleines rivalitet. Det finns alltid korn av sanning i det som skrivs. Carl Philip är lojal och har fått välja sida.


  3. demokrati skriver: 27 mars, 2017

   Marguerithe
   Sverige regeringsform i landet har ändrats – i dag i ett modernt samhälle.
   Den lagändringen regler ställde Kfam CG i ett helt annat läge som de ska följa och förhålla sig till.
   Det vi ser i dag är att Kfam försöker på olika sätt ta mer plats politiska uttalanden, begär högre apanage, etc.
   Sofia ingift i Kfam gör allt för att anpassas in i detta Khus, hon tar efter både Victoria o Madeleine.
   Sverige borde ta efter Norge vad gäller utdelning av Hkh titlar o Danmark ek redovisning.


  4. Sus skriver: 28 mars, 2017

   Marguerithe,

   Victoria och Madeleine har ställt upp, och kämpat, så mycket någon någonsin kan begära.
   Om jag hade varit i deras ställe hade jag sagt tack och hej för åratal sedan.
   Talet om den “snälle, barnkäre kungen” är bara för mycket.


  5. Marguerithe skriver: 28 mars, 2017

   Sus,
   Förklara din kommentar. Den är oförståelig.


 29. IngridR skriver: 27 mars, 2017

  Marguerithe
  Tack för svar!


 30. Stefan den Andre skriver: 30 mars, 2017

  Vackert!


Annons

Laddar