Striderna om Villa Parkudden fortsätter

Striderna om Villa Parkudden fortsätter
Annons

Striderna om Villa Parkudden på Djurgården fortsätter, trots att prinsessan Madeleine nu bor i New York. Vem som ska bo i huset är ännu inte klart.

Kungens advokat Axel Calissendorff förhandlar med hyresgästerna om att flytta, men ingenting är klart säger slottsfogden Gunnar Haeger till Svensk Damtidning.
– Vi vet inte var vi hamnar. Ett avtal är inte klart förrän det är påskrivet.

Annons

Bra lösning

Det har ryktats att hyresgästerna kan få andra lägenheter på Djurgården, men det vill inte Haeger bekräfta.
– Allting är bara spekulationer kring det i så fall. Det är klart att vi jobbar mot att få en bra lösning. Om det innebär det ena eller det andra har vi inte avgjort ännu. Vi förhandlar helt enkelt, that’s it, säger han.

Av Anna Sköld
Foto: All Over Press

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

46 kommentarer till “Striderna om Villa Parkudden fortsätter”

 1. rasmus skriver: 5 mars, 2011

  Tant Madeleine Bernadotte kan säkert för sin ärvda förmögenhet på x antal miljoner nog skaffa sig ett boende på ärlig väg utan att slänga ut hyresgäster likt 1700 talets riktiga kungligheter….alltmer ter sig det s.k svenska kungahuset som ett stort skämt.

  STIL och VÄRDIGHET tycks man inte kunna stava till eller i allafall inte förstå innebörden av.


 2. Esther skriver: 5 mars, 2011

  Har dere ikke noe å skrive om nå?


 3. Sabine skriver: 5 mars, 2011

  Når oplysninger om den uafklarede strid pludselig dukker
  op nu, når der ingen ændring er sket siden sidst, er det mon
  fordi der er en forlovelse på vej mellem Madeleine og Chris?

  Deres forhold er jo ikke af så ny dato, som det først kom frem..
  Måske startede det allerede i maj-juni, og det var grunden til,
  at Madeleine hellere ville være i N.Y. end hjemme hos familien
  efter bruddet med Jonas Bergström?

  Med en bopæl som Villa Parkudden vil i hvert fald den ydre
  ramme være perfekt for parret !


 4. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 mars, 2011

  Jag tycker att Prinsessan Madelaine skulle ha sagt,att nu vill jag inte bo där!


 5. Julia skriver: 5 mars, 2011

  Och svenska skattebetalarna får stå för advokatkostnaderna.


 6. kismet skriver: 5 mars, 2011

  Madeleine uttalade sig flera gånger att hon INTE tänker bo i Sverige i framtiden. Jag kan inte förstå bråket om villan – hon behöver den inte.


 7. miayahoo.se skriver: 5 mars, 2011

  De Kungliga köper aldrig eget boende och inte ens kungens syskonbarn alltid gör det men bor i hovstallet bland annat.
  Klart huset är för Madeleine. Carl Filip får Solbacka, Victoria får alltid ett slott och Madeleine denna hus.Det är också ett lockbete att hon ska flytta hem med eller utan Chris. Han kan bo här lika bra som i New York. Dessutom kommer hon att tröttna snart att vara så långt ifrån den Kungliga glansen i Europa. I USA är det ingen som bryr sig om henne och det är skönt i början men sen inte lika roligt. Jag hävdar fortfarande att hon är kär i Jonas och Chris är bara ett plåster på såren egentligen. Jag tycker hon ska förlåta Jonas och tala med honom. Hon flydde bara utan att reda ut.


 8. Anna skriver: 5 mars, 2011

  Kungen har despotionsrätt, så..


 9. Alexandra "Midnattsol" skriver: 5 mars, 2011

  Aj aj aj.. Detta ser inte bra ut.. Jag vet inte vad det är, men jag får känslan av att monarkin närmar sig slutet.. Så har jag aldrig känt förut..

  Visst, de kungliga hovstaterna kanske behöver kanske mer pengar, men det är helt fel tillfälle att, efter alla skandaler, ansöka om mer pengar.. Och nu kommer detta; Det kan tänkas att prinsessan Madeleine önskar bo på Villa Parkudden, (eller vad anledningen nu är) så då vill man att de nuvarande hyresgästerna ser sig om efter andra bostäder..

  De sköter inte sina kort väl.. Visst, kungen har dispositionsrätt, men det sänder inte ut bra signaler att kasta ut de nuvarande hyresgästerna. Jag vet inte, men om kungen visste hur mycket negativ kritik som bara strömmar ut nu, så borde han agera bättre än såhär, och göra som de andra kungahusen i Europa gör just nu; nämligen spara, dra in på lyxen och anpassa sig efter rådande tider.
  Vi lever just nu i en period där folkuppror gör sig påmint i mellanöstern, och som alltid när det sker historiska förändringar, så sprider sig upproren som en löpeld runt hela världen.
  Jag kan leva med att kungahuset behöver mer pengar. Obildade människor på den här sidan verkar tro att allt går rakt ner i fickan på kungafamiljen, men så är det naturligtvis inte. Man kan heller inte lasta kungen för att Försäkringskassan utförsäkrar folk. Det förstår ni väl själva?!..
  Till er som gapar om republik; för inte så hemskt längesedan utbröt ett sjuhelsikes liv över Michelle Obamas lyxkonsumtion.. Det är lätt att tro att gräset är grönare på andra sidan, men så är det inte.. Gnäll kommer alltid att finnas, hur det än blir..

  Det som slår mig är att jag, som alltid gillat kungahuset, börjar tappa mitt förtroende för dem också.. Som sagt, de sköter inte sina kort väl.. Det är lite för mycket negativt nu. Jag tycker att de beter sig ansvarlöst och verklighetsfrånvänt just nu. Vad har hänt? Visst, Victoria sköter sig bra, men hon och Prins Daniel jobbar i motvind. Kungen börjar likna en ansvarslös, omogen pajas. Prinsessan Madeleine en bortskämd, verklighetsfrånvänd lyxkonsumerande diva som bara “arbetar” när det behagar, Prins Carl-Philips val av flickvän, en fejkad wannabe som söker uppmärksamhet, och som aldrig kommer att kunna tas på allvar.. Vad är detta?!.. Jag vill inte ha en republik, men möjligtvis en ny kungaätt, (det har ju hänt tidigare i historien, så varför inte igen?..) alternativt att Victoria tar över NU, och resterande medlemmar får bli självförsörjande..
  Det går utför.. När till och med jag tvivlar..


 10. lime skriver: 5 mars, 2011

  Aftonbladet: kungen har dispositionsrätt på
  ca 200 (tvåhundra!) bostäder på Östermalm
  och Djurgården.


 11. R Thornhill skriver: 5 mars, 2011

  Viktigt att Madde får en ståndsmässig kåk. Frågan är om den är tillräckligt stor och lyxig. Hur som helst – småpengar i sammanhanget. Vi svenskar ställer gärna upp med pengar. 60% av lönekostnaden går till staten. Det blir ju dock inte billigare med republik!


 12. Sthlm skriver: 5 mars, 2011

  Ja, till Sverige är alla välkomna. Chris kan vara säker på att bli omhändertagen av svenska skattebetalare om Madeleine får för sig att gifta sig med honom och flytta in i Villa Parkudden. Chris verkar för övrigt ha ett enkelt boende i NY, eftersom paret måste gå ut och äta frukost.


 13. caterine skriver: 5 mars, 2011

  Skamligt är bara förnamnet.


 14. Emma_H skriver: 5 mars, 2011

  Det verkar som denna situation m dessa nu långt utdragna juridiska stridigheter alltmer börjat handla om Prestige – istället för om M:s påstådda behov av detta hus på sjuhundra (700) kvadrat för i dagsläget EN person!! Initialt var det ju tänkt som framtida boende för M o hennes dåvarande blivande make Jonas.

  I dagsläget bor ju Madeleine i USA där hon för övrigt hoppas på att bli kvar. Då räcker väl hennes lägenhet tills vidare i Hovstallet då hon ibland är hemma på visit? Att syrran bor stort är väl normalt m tanke på kommande års representation men Madeleine kommer ju inte behöva ägna sig åt sånt i liknande omfattning, att hon inte kan hitta en annan något mindre bostad som råkar vara l e d i g är rent sagt märkligt


 15. Anna skriver: 5 mars, 2011

  #7 Mia

  Chris är snyggare än Jonas…


 16. Beata skriver: 5 mars, 2011

  Vad skulle hon behöva huset till, om hon nu bor i USA?


 17. Carin skriver: 5 mars, 2011

  FÖR MEJ FÅR HON BO VAR FANKEN HON VILL!


 18. Netaadika.bloggspace.se skriver: 6 mars, 2011

  OM prinsessan Madelaine vill ha Parkudden så skall hon ha den !!!
  Och alla avundsjuka i sina små fyror får väl spy galla då …pilutta er 🙂


 19. christinavideotron.ca skriver: 6 mars, 2011

  Fel mot hyresgästerna och skamligt mot skattebetalarna. Man bara
  hovar åt sig utan att tänka på andra.


 20. Louisa skriver: 6 mars, 2011

  Här kommer de att kunna äta frukost i lugn och ro. 😀
  http://princesseslives.blogspot.com/2011/02/madeleine-and-chris-have-breakfast-in.html


 21. miayahoo.se skriver: 6 mars, 2011

  Madeleine påstår nu att hon inte kommer i att bo i Sverige i framtiden-Stiockholm känns för litet men allt detta har uppkommit enbart på grund av att hon är rädd att stöta ihop med Jonas i den snäva värld hon rör sig i. Östermalm och Djurgården.Om hon hade talat ut med honom och inte flytt landet som hon gjorde på ett dramatisk för kvällstidningarna och barnsligt sätt för hennes ålder så skulle hon inte vara rädd för jonas idag. Hon är rädd för att känna att hon är ff kär i honom.Man investerar inte 7-8 år ihop och förlova sig .Visst gör slut/time out och om man hittar tillbaka till varandra så lägger man om sina ovanor och satsar på varandra på riktigt. Jag tror Jonas skulle vara en helt annan man nu om nån förlåter honom. De kunde börja med att tala med honom. Dåligt med empati och förlåtelse och kommunikation i denna familj hävdar jag!


 22. Lotta skriver: 6 mars, 2011

  Ibland tycker jag att insändarna är elaka. Madeleine har kanske gått upp i vikt, men om hon nu har det, så är det hennes vikt och inget vi har med att göra. Madeleine brås säkert på sin farmor prinsessa Sibylla. Se prinsessan Christina som är Sibylla upp i dagen. Enligt den äldre generationen.
  Nu är det ju så att kungen har dispositionsrätt på vissa hus på djurgården. Naturligtvis så ser han till att Madeleine får den fastigheten som hon vill ha. Det är hans fulla rätt.
  I dagens läge när bilder på Madeleine och hennes senaste pojvän figurerar i media så kan man kanske tycka det är konstigt, eftersom vi inte vet om Madeleine kommer tillbaka till Sverige överhuvudtaget. Det finns inget som säger att Madeleine skall stanna i Sverige för gott .
  USA har ingen egen kungafamilj, därför är de väldigt förtjusta i allt som har med kungligheter att göra. Även i USA kan det vara svårt att veta om det är riktiga vänner man omger sig med.

  Kungahuset är sveriges bäst betalda PR familj. Vi måste ha krav.

  Slivia, kungen och Viktoria sköter sig som vanligt. Madeleine är utomlands.Carl Phlip måste avsäga sig sin prinstitel om han fotsätter på den banan beträffande flickvänner som han är inne på nu. Så det vore ju synd om Madeleine försvann till USA för gott.


 23. Gittan skriver: 6 mars, 2011

  Om jag varit i Madeleines kläder hade jag ALDRIG ens funderat på villa Parkudden som ett kommande hem med en ny man…
  Villa Parkudden är det hus hon och Jonas planerade sig framtid i.. Det huset kommer för alltid att vara förknippat med Jonas hur hon än beter sig. Och hon vill ju bli kvitt alla kopplingar till honom, eller…?
  Och vill Chris bo i ett hus som en annan man var med och valde ut som sitt framtida hem med Madeleine…
  Bästa för alla parter är naturligtvis ett helt annat boende…Och dom har ju att välja på…
  Kan hon inte flytta in hos brorsan på Stenhammar… Svägerskorna kommer ju så bra överens… 😉


 24. Löfström skriver: 6 mars, 2011

  200 lägenheter med dispositionsrätt.

  Vem bor i dem, till vilken kostnad. Stoppar kungen hyran i fickan ?

  Med 200 lägenheter att hyra ut, borde man inte behöva ha ekonomiska problem. Med hushållet på Haga t.ex.
  Men man måste kanske MUTA ( förlåt låna ut) bostäder till sina bästisar ?


 25. Anna skriver: 6 mars, 2011

  #10 Lime

  Vilken chock!
  Det är bara så fel att kungen har dispotitionsrätt på 200(!) bostäder.
  Vilken skandal!!
  DET måste regeringen göra nåt åt!!


 26. Ronja skriver: 6 mars, 2011

  OM prinsessan Madelaine vill ha Parkudden så skall hon ha den !!!
  Och alla avundsjuka i sina små fyror får väl spy galla då …pilutta er

  Neta’s true face!


 27. pia skriver: 6 mars, 2011

  Enda chansen för en fortsatt monarki är att Victoria & Daniel tar över rodret och sköter det hela med den stil som kännetecknar dem. Det är något nattståndet (unket) över det sätt som kungahuset nu uppträder. Kronprinsessparet kan, om de får fria händer, rensa upp och återställa monarkin och respekten för denna. På Gustaf Adolfs och Louises tid kände alla stor tillit till vårt statsskick. Så är icke fallet idag. Till skillnad från svärfar är Daniel en “riktig karl”, som inte roar sig likt en omogen valp med sina överklasskompisar. Victoria är naturlig, varm, fräsch och glad och har ett behagligt sätt mot sina medmänniskor. Det kan man inte säga att Silvia har, med sin stela attityd och bristfälliga svenska. Kungaparet kan dra sig tillbaka och överlåta det mesta av apanaget åt de unga tu, så räcker kanske pengarna utan påfyllning. D v s då Madeleine och Carl-Philip skaffat sig ett jobb och lämnat arenan.


 28. Anna skriver: 6 mars, 2011

  Om Victoria ville ha Parkudden, skulle hon få den…


 29. fridolina skriver: 6 mars, 2011

  stackars rike 3 barns fadern från sthlm som har svårt att få sin ekonomi att gå ihop. åh tänk så dyrt det blev å gifta bort sin 30 plus dotter i somras då… åh får den lilla bortklemade dottern kärleksproblem så trollas iallafall ett arbete o en bostad fram i ett stort land over there… under tiden så strävar fotfolket vidare, vissa av oss på extistensminimun… det handlar inte om avundsjuka- det handlar om att visa sitt folk att betala lite själv oxå. jag gillar kungen, men om vi måste spara o gneta- så får väl han göra som vi!!


 30. Pärlan skriver: 6 mars, 2011

  Nu är ni orättvisa mot kungen. Han gör så gott han kan. Om det är boken ni syftar på så är det kompisarna som dragit kungen i fördärvet. Det är klart att han kunde tänka efter lite sjäv . Men han litade på dem.
  Daniel är inte på långt färdig ännu. Först skall vi bekosta en utbilding till honom. Alltså måste kronprinsparet stå på vänt ett antal år till. Hade han kommit från den diplomatiska världen eller liknande så hade det gått lättare, men nu är ju inte så fallet.
  Nej för guds skull. Det hade varit alldeles för tidigt. Vi måste ha ett moget regentpar. Där återstår lite till.


 31. Julia skriver: 6 mars, 2011

  Pia

  Inte övertygad om att Victoria och Daniel är mogna att ta över rodret. Daniel har inte visat upp några talanger i den vägen. Det dröjer nog.

  De behöver några år att skaffa familj i relativ lugn och ro.


 32. lime skriver: 7 mars, 2011

  Direktpress.se:
  ”För några veckor sedan kunde Östermalmsnytt
  berätta om att kungafamiljen har dispositionsrätt på
  cirka 200 fastigheter på Östermalm och Djurgården.
  Husen förvaltas av Kungliga Djurgårdens förvaltning,
  KDF, och Statens fastighetsverk, SFV.

  Kungen är alltså inte fastighetsägare, men kan
  däremot flytta in eller använda bostäderna när han vill
  eller behöver. Och det är precis vad som har hänt.”


 33. Lars Andersson skriver: 7 mars, 2011

  Dispositionsrätt på 200 fastigheter! Det är ju nästan hela Stockholms innerstad! Är det verkligen inte dags att införa republik nu?


 34. Susanne skriver: 7 mars, 2011

  Villa Parkudden er en stor og lækker villa, men der må findes
  mange lignende på Djurgården, som er til salg!
  Vil Madeleine giftes indenfor de næste par år og det med
  Chris O’Neill, så har parret nok råd til at købe en luksusvilla
  selv. Den koster sikkert ikke mere end en 5 værelses på
  Manhattan. Så en lejl. der var til salg på Madison Avenue til
  en pris af 3.750.000 $.
  Hvis Chris er mangemillionær behøver parret ikke bo gratis
  for svenske skattekroner …. eller hur?


 35. Amelie13 skriver: 7 mars, 2011

  Vad i herrans namn skall Madeleine med villa Parkudden till??????????? Hon bor i New York!!!!!!!!!! Skall hon möjligen ha villa Parkudden som en övernattningsbostad när hon kommer hem på sina besök???????? Kan hon inte ha ett litet rum hos föräldrarna ute på Drottningholm????????? Hon är bortskämd det är vad hon är!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 36. Anita skriver: 7 mars, 2011

  Madeleine bör stanna för gott i New York. Utan som helst apanage!!
  Parkudden ska bebos av de nuvarande hyresgästerna.
  Kungens fastigheter ska genast tillfalla staten. Alla apanage dras in.

  Det vill säga:

  Monarkin måste avskaffas.
  Snarast!


 37. Anna skriver: 7 mars, 2011

  Är det inte dags att demonstrera utanför Riksdagen om lagändring av kungens dispositionsrätt till 200 bostäder i Stockholm!
  Och att kungen AVKRÄVS svar om han har besökt strippklubb under OS i Atlanta som det påstås..


 38. gunilla skriver: 7 mars, 2011

  Tills jag laste alla desssa “kommentaren” var jag lugnt monarkistisk.
  Sa trevligt med en vacker, representativ familj “For Sverige i tiden”.
  Men om det betyder att kungabarn inte behandlas som andra manniskor och majestaterna sjalva utsatts for vilka forolampningar som helst,, visst borde det battre for dem att leva privat.
  Vtcoria har gatt i “Drottningskolan” med framgang. For nagra generationer sedan gick man i skomakarskolan om ens far var skomakare eller familjeforetaget fast man sjalv hade velat bli historiker – eller bonde. Sa var det.
  Men nar nu det svenska folket har befirtas fram dessa klasslagar sa har vi bara kungahuset kvar att elakt beskarma oss over.
  Sakert raddar Victoria monarkin for atminstone en generation. Hennes mamma var ju en erfaren konferensperson, konsulatsekreterade, t.o..m. flygvardinna, tolk osv sa van att tas med andra och Victoria ar just sa vanlig, nyfiken, otroligt varm och sot som man bara kan dromma om att en kriprinsessa kan vaea.


 39. Observant skriver: 8 mars, 2011

  Kanske ska prinsessan Christinas son flyttar in där när han gifter sig?


 40. Observant skriver: 8 mars, 2011

  Kanske ska prinsessan Christinas son flytta in där när han gifter sig?


 41. rasmus skriver: 8 mars, 2011

  Varför skulle fru Magnussons son flytta in där?


 42. Louise skriver: 8 mars, 2011

  #10 lime
  Jøsses, 200 bostäder ! Og dertil kommer x-antal slotte, hvoraf
  Stockholm Slot, udover at være et af de finest indrettede slotte,
  vel også er det største efter Buckingham Palace ?
  Kong Carl Gustafs “…. i tiden” får mig næsten til at tænke
  tilbage på “Solkongens” tid! 😉

  Jeg tror ikke, at det danske kongehus har dispositionsret til
  andet end slottene og “Dannebrog”. Prins Joachim måtte jo
  købe en villa til Alexandra og prinserne ved skilsmissen.


 43. lotta skriver: 9 mars, 2011

  Helt rätt Anita jag håller med dig.
  Avskaffa monarkin nu!!!!!!!!!!!!!!!


 44. MargarethaMargaretha skriver: 11 mars, 2011

  Konungen har dispositionsrätten till kungliga Villa Parkudden.Förstår inte varför allt det otrevliga och negativa skrivs om det.Det är troligen dags att villan bebos inom familjen igen.


 45. Gunilla skriver: 12 mars, 2011

  Betalar Kungen alla advokatkostnaderna ur egen ficka (läs apanagen) eller skickas ‘räkningen’ till skattebetalarna? Dispositionsrätt över Villa Parkudden…. vad innebär det
  egentligen i förhållande till kostnaderna ?


 46. Anita skriver: 12 mars, 2011

  Olivia Svenson skriver i dagens Aftonbladet:

  “Kanske borde du ta ett steg till. Göra som Märtha Louise av Norge och stryka titeln Kunglig höghet från visitkortet. Slopa apanaget och tjäna lite egen kosing. Och stanna kvar där borta, där det går att vara vanlig. Det är 2011 nu.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oliviasvenson/article8701277.ab

  Det är bara att hålla med..


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar