Svenska Carina firar med “svärmor” Benedikte i dag

Svenska Carina firar med
Annons

Prinsessan Benedikte och Carina Axelsson

Grattis säger vi till prinsessan Benedikte som i dag fyller 65 år!

Firar gör prinsessan Benedikte där hon trivs bäst: Hemma på Berleburg slott i Tyskland tillsammans med maken, greve Richard zu-Sayn-Wittgenstein-Berleburg och de tre vuxna barnen Gustav, Alexandra och Nathalie med sina respektive.

Annons

De unga har tagit över

På Berleurg sjuder det av liv och en ny generation har tagit vid. Dottern Nathalie driver sitt berömda stuteri och tränar dressyrhästar, och har en intresserad supporter i mamma Benedikte som är en skicklig ryttarinna och gärna rider ut på ägorna med dottern då och då. Sonen Gustav och hans svenska fästmö Carina Axelsson bor också på Berleburg och har övertagit ruljansen som egendomens nya härskarpar. Benedikte hälsar sin blivande svärdotter med jubel:
– Vi är så lyckliga att Carina är så intresserad av Berleburg. Hon delar vårt intresse för att bevara de kulturhistoriskt intressanta interiörerna.
Dottern Alexandra bor i Paris med sin familj, greve Jefferson von Pfeil und Klein-Ellguth, 31, och deras två barn, greve Richard, 9, och grevinnan Ingrid, 5. Och att Benedikte är en stolt mormor till dessa tu behöver väl knappast påpekas.

Av Marianne Rolfstadius
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Svenska Carina firar med “svärmor” Benedikte i dag”

 1. Britt, morgonpigg pensionär skriver: 29 april, 2009

  Vad gammal hon ser ut för att vara 65! Hon ser mer ut att fylla 85…


 2. Gun och Linda skriver: 29 april, 2009

  En del ser äldre ut än vad de är, det är en av livets faktum…


 3. Gittan skriver: 29 april, 2009

  Förstår inte varför “Svenska Carina” som är accepterad av hela familjen inte skyndar på att skaffa barn..Ska hon vänta ut “tillstånd” lär hon väl bli barnlös


 4. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 29 april, 2009

  Gittan! Carina kan inte skaffa barn eftersom hon inte får gifta sig av den anledningen att ett testamente säger att hon inte är arisk eller adlig, jag förstår inte att hon är med i kungalängder överhuvud tagit, hon tillhör inte någon sådan är inte ens förlovad, då kunde vår Daniel likaväl vara med.


 5. Gun skriver: 29 april, 2009

  Pappan till Carina är svensk och mamman från Sydamerika, om modern inte har indianskt påbrå utan spanskt är Carina av “arisk typ” och kan av den anledningen gifta sig annat är det förstås med det adliga. Är det någon som har svar på detta (om hon har indianskt påbrå)?


 6. Irena. skriver: 29 april, 2009

  Jag tror att det beror på den något luddiga formuleringen att den somhuvudprinsen (ättens huvudman) gifter sig med skall vara av arisk rastyp och katolik.Hon skulle ju kunna konvertera, iofs…kanske mamman är indian? Hon ser bra och indiansk ut, Carina, väldigt trevligt utseende…
  Det är nog synd om dem, och det verkar vara rätt omöjligt att ogiltigförklara testamentet, annars skulle det nog vara gjort vid det här laget…Egentligen så har de ett ännu svårare läge än vad Krp. Victoria och Daniel hade…


 7. Andrea Johansson skriver: 29 april, 2009

  Efter ha läst era kommentarer tycker jag nästan Carina dumpa honom… Jag hoppas dock att sunda förnuftet och kärleken segrar! Vilket “puckat” testamente, kan det verkligen vara giltigt? Det lät dessutom så rasistiskt, och det kändes obehagligt att läsa om det!


 8. Midnattsol skriver: 29 april, 2009

  Det stämmer att Carinas pappa är svensk och hennes mamma är mexikanska. Om hon då har spankt blod i sig borde saken vara biff, men sydamerikaner är ett blandat folk, så det är möjligt att hon har indianst blod i sina årdror.
  Men gud, vad bisarrt det kändes att skriva såhär.. Som en gammal rasbiolog från 30-talet..usch! Hursomhelst, de borde helt enkelt riva sönder det där gamla testamentet och låta Gustav och Carina gifta sig ändå. Och skaffa barn borde de ju få “dispans” för tycker man nästan, för snart kan det ju vara för sent.. Iband blir man trött på alla kungliga etiketter.. I allafall när det gäller såna här saker! Det handlar ju faktiskt om deras framtid!


 9. Margarethasolsken skriver: 30 april, 2009

  Åldern spelar inte så stor roll.Grattis prinsessan Benedikte ,till de 65 åren.
  “svenska “Carina,prins Gustafs fästmö syns tydligt ha indianskt ursprung.Men tiden går och vid 40 nu,borde de väl gifta sig ,om de ska.


 10. Margarethasolsken skriver: 30 april, 2009

  Ingen kommentar


 11. Bia skriver: 1 maj, 2009

  Jag tror dessutom Margaretha att hon är över 40.. Håller med Gitte ovan…Ska hon invänta juridiskt utlåtande lär hon bli barnlös..Det är väl ingen som skulle ha emot ett “snesteg” i en sådan här läge..Tänk om de till slut får tillstånd att gifta sig men står där barnlösa, då går ju ändå slottet ur manslinjen till något av systrarnas barn.. För det är väl det det handlar om


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar