Svensken Ulfs gröna fingrar hyllades av drottning Elizabeth

Svensken Ulfs gröna fingrar hyllades av drottning Elizabeth
Annons

drottning Elizabeth

camilla och CharlesHurra, en svensk seger !
Så gratulerar vi svenske blomstersnillet Ulf Nordfjell som kammat hem priset för bästa trädgård på Chelsea Flower show 2009, världens främsta trädgårdsutställning. Trädgårdarnas Rolls Royce!

Britterna älskar sina gardens. Och det är just här, på den underbara och omåttligt populära Chelsea Flower Show vid Royal Hospital i Chelsea i västra London, som slaget om den bästa trädgården står. Det sniffas på fluffiga rosor, nyps i barkmixade jordmåner, utbyts knep och odlarknåp och strosas runt bland uppbyggda mini-trädgårdar vackrare än smycken. Biljetterna hit in säljer som smör. Och så väljs bästa trädgården ut, och denna ska givetvis präglas av fräschör och inspirerande nytänk. Och i år var det alltså Ulfs skapelse som föll domarna i smaken.
– Jag tänkte det skulle vara intressant att blanda brittisk “cottage gardening med skandinavisk modernism som flirtar med den engelska stilen”, förklarar Ulf som vann också för två år sedan, men då med en hyllning till Carl von Linné. Nu var det grönt flöde över stiliserade betongblock som gällde.

Ringo var som synes nöjd.

Ringo var som synes nöjd.

Kungligheter och kändisar hyllade

Annons

Prins Charles och Camilla var jätteimponerade av Ulfs vedermödor. “Förtjusande” tyckte drottning Elizabeth som kom i passligt lindblomsgrön kappa och humöret på topp, och ex-beatlen Ringo Starrs fru Barbara Bach fann Ulfs trädgård ” inspirerande”.
Prins Edward och Sophie lät sig också tjusas, precis som Rod Stewart och hans kära Penny, de blev dessutom utsedda till “gudföräldrar” till den nykläckta rosen Highgrove Rose som bär sitt namn efter prins Charles privatgård Highgrove i Gloucestershire. Skådespelerskan dame

Rod och Penny såg också ut att trivas.

Rod och Penny såg också ut att trivas.

Helen Mirren tillhör också Ulf-fansen. Än en gång – grattis Ulf till ett välförtjänt pris !

Av Marianne Rolfstadius
Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Svensken Ulfs gröna fingrar hyllades av drottning Elizabeth”

 1. Annak skriver: 26 maj, 2009

  Så himla roligt! Det skulle ju varit roligt att se en bild på den vinnande trädgården också, det tycker iaf jag som är trädgårdstokig 😉


 2. Fröken Irena. skriver: 26 maj, 2009

  Jamen ultraprecis! Har aldrig instämt mera helhjärtat i något som skrivits här, i almanch de gotha.


 3. Gun skriver: 26 maj, 2009

  Tack för piken, och förlåt för mitt intresse.


 4. Ida Eriksdotter skriver: 26 maj, 2009

  Om inte fotot ljuger så skulle jag inte kalla EII:s kappa lindblomsgrön. Gå ut och ta en titt på en blommande lind. Inte första gången jag noterar en viss färgblindhet, OK då, nyansblindhet i reportagen. Skärpning,tack!


 5. Netaadika.bloggspace.se skriver: 26 maj, 2009

  Sluta larva er, Irena och Gun. Men varför kallar du dig för fröken Irena helt plötsligt. Man känner inte igen sig.


Annons

Laddar