SVT: “Vi vill sända prinsessan Adriennes dop”

SVT:
Den 8 juni döps prinsessan Madeleine och Chris lilla flicka Adrienne. Svt är intresserade av att sända dopet men väntar på hovets besked.
Annons

Nu är det drygt två månader kvar tills prinsessan Madeleines och Chris O’Neills lilla Adrienne kommer att döpas! Svensk Damtidning har varit i kontakt med Svt som bekräftar att de vill sända högtidsstunden men att det hänger på hovet. Svt har tidigare sänt varenda dop. Senaste gången var när prins Gabriel döptes den 1 december förra året.

Annons
Prins Gabriel med mamma Sofia, pappa Carl Philip och farfar kungen.

Men att public service-kanel sänder kungliga dop är inte en självklarhet. När Madeleines son prins Nicolas skulle döpas år 2015, tackade Svt först nej till att sända dopet.

– Vi tittar på helheten och bevakningen av kungafamiljen är en jätteviktig del av vårt utbud, men vi kan inte sända allt, sa programbeställare Clara Mannheimer till Svensk Damtidning då.

Men efter att många besvikna tittare hade hört av sig till kanalen ändrade sig Svt tillslut och Nicolas dop direktsändes från Drottningholms slottskyrka den 11 oktober.

Prins Nicolas vilar i mamma Madeleines famn.

Precis som sin storebror kommer Adrienne att döpas i slottskyrkan. Dopet äger rum den 8 juni, alltså samma dag som prinsessan Leonores dop, och på prinsessan Madeleines och Chris O’Neills bröllopsdag. Som ni säkert redan vet kommer hon att heta Adrienne Josephine Alice. Namnet Josephine kommer dels från prinsessan Madeleine som heter det i mellannamn men också från Chris O’Neills mormor som heter Josefine.

Alice är ett släktnamn, drottning Silvias mamma hette Alice Sommerlath. Och att prinsessan fick Adrienne som tilltalsnamn kan bero på att drottningen alltid har tyckt mycket om namnet.

Foto: IBL

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

22 kommentarer till “SVT: “Vi vill sända prinsessan Adriennes dop””

 1. m skriver: 4 april, 2018

  Ja varför ska de inte sända denna lilla prinsessas dop när det visat alla andra barnens?


 2. ellinor blomquist skriver: 5 april, 2018

  Naturligtvis ska dopet sändas live-alla de andra barnens dop är visade i direktsändning.


 3. Elisabeth Aronsson skriver: 5 april, 2018

  Självklart ska lilla Adriennes dop visas när de andras har visats, ser fram emot detta i juni.


 4. Desirée skriver: 5 april, 2018

  Det sänds ju faktiskt väldigt lite från deras påstådda viktiga arbete för Sverige. Bara det timslånga Året med-programmet vid nyår. Viktigare att visa det (om) som de gör för svenska folket än att visa alla deras familjesammankomster. Dopen kan var privata som de är i Storbritannien tycker jag.


  1. ewaron skriver: 6 april, 2018

   Helt valfritt om man vill titta eller låta bli!


 5. Eva Garcia skriver: 5 april, 2018

  Jag vill gärna att dopet ska sändas i tv, för jag vill gärna se det, och både Adrianne’s syster och brors dop visades på tv så varför skulle inte då detta dopet visas.


 6. Realist skriver: 5 april, 2018

  Barnet rent logiskt! Skall bli döpt i det land föräldrarna är bosatta i , svt skall inte sända detta spektakel! Lägg omkostnaderna på något annat som mycket viktigare ! Detta dop kan prinsessan kosta på sig själv med filmteam någonstans i London .


 7. Pa skriver: 5 april, 2018

  så spännande se om narnen uppför sej i kyrkan eller showar loss ?


 8. Bettan skriver: 5 april, 2018

  Kommer hela hemliga familjen? Ja någon gång skall de visa sina nya kläder. ?


 9. Daga skriver: 5 april, 2018

  SVT vill sända dopet men inte sända när studentsångarna sjunga in våren i Lund.Ett traditionstyngt program många tv-tittare vill se.Det är vackert med körsången o få se de första utslagna magnoliablommorna i lunden.En tradition vi inte vill förlora.mvh Daga.


  1. Eva skriver: 5 april, 2018

   Kära Daga, SVT har ändrat sig betr studentsångarna. Jag bor själv i Skåne, har studerat i Lund men tycker detta program är vaaansinnigt tråkigt! Tittar aldrig på detta program men dopet vill jag se!


  2. Marguerithe skriver: 6 april, 2018

   Daga,
   Man har ju ändrat sig nu p g a folks protester. Studentsångarna från Lund är en viktig tradition för oss. Jag tycker för övrigt att vi blivit mer rädda om våra traditioner i Sverige generellt. Tack och lov att vi går emot det politiskt korrekta.


 10. Aino Samuelsson skriver: 5 april, 2018

  Absolut att det bör sändas! Varför ifrågasätta? Det sänds inte mycket om de kungliga, däremot andra program i överflöd, såsom alla de evinnerliga sportprogrammen.


 11. CarinHaweeh skriver: 6 april, 2018

  Jag ser fram mot att se dopet av Adrienne. Dessutom arbetar jag den dagen,och vet hur uppskattat det är med dopet på storbilds tv och kaffe med prinsesstårta till våra boende. Många äldre människor tycker verkligen om kunga familjen.


  1. Helene skriver: 6 april, 2018

   Bästa CarinHaweeh.

   Bästa Fru CarinHaweet, ursäkta min lilla fråga som följer: Noterar att Ni den 28/3 kl.10.39 ( i samband med att datum meddelades) —skrev exakt samma kommentar, inte en punkt är ändrad—Kan det vara så att Ni kopierar era kommentarer bästa Fru CarinHaweet?


 12. PernillaA skriver: 6 april, 2018

  Daga skriver:
  5 april, 2018 kl. 16:02

  instämmer


 13. kissemiss skriver: 6 april, 2018

  Desirée, förvånas också av att det inte visas mer av deras påstådda arbete i TV, därav förtjänar de nog epitetet hemliga familjen, jo. ute i Europa så visas nog ett program i veckan där man ser vad de gör, och annat intressant som hänför sig till den kungliga traditionen i olika länder (historien bakom smycken och kläder, slott och annan familjehistoria etc). undrar varför de inte göra sådana program i Sverige.


 14. Daga skriver: 6 april, 2018

  Eva Marguerithe Pernilla A
  Längtan till under hägg och syren.Ha en fin första vårhelg.Mvh Daga.


 15. CarinHaweeh skriver: 6 april, 2018

  Kära Helene ! Nej jag kopierar inte tidigare inlägg. Jag ville bara poängtera hur mycket många av våra äldre tycker om kunga familjen. Onsdagen är alltid en glädje dag för mina tanter, för då kommer Svensk Damtidning i deras brevlådor !Trevlig helg önskar jag dig!


 16. Kerstin Bergström skriver: 6 april, 2018

  Daga vem längtar ej till det. F.m snöade det.Drivorna är meter höga.Får se om vi har snöfritt 1 maj.


 17. Aino Samuelsson skriver: 10 april, 2018

  Hoppas verkligen att studentsångarna får sjunga in våren första maj på teven!Ett efterlängtat program som många ser fram emot,och för en gång skull vackra sånger till skillnad mot allt skrän man måste genomlida från teven.


 18. ancibergfeldt skriver: 10 april, 2018

  Härligt med ännu ett sommardop.
  Madelens tredje barn, kul även att få se syskonen.Samt dom andra små kungligheterna. ????


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar