Timmar innan Sofias förlossningen – därför stoppades kungliga bilden

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått sin tredje son

Prinsfamiljen på Villa Solbacken har fått en ny liten prins och hela kungafamiljen gläds med Carl Philip och Sofia. Svensk Damtidning kan dock berätta om en okänd bild som stoppades, bara några timmar innan paret åkte in till BB.
Johan T Lindwall om babylyckan: "Vilken härlig present i dessa tider!"
Slå på ljud

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått sitt tredje barn, en liten prins. Och den lille hade bråttom ut! Hovet berättar för Svensk Damtidning att prinsparet åkte in till Danderyds sjuk tidigt under fredagsmorgon och sedan föddes den lille kl. 11.19.

LÄS MER: Carl Philips samtal med Madeleine – mitt under paniken på BB

Händelsen innan prinsessan Sofias förlossning – bilden stoppades

Alla som har fött barn vet ju dock att känningarna inför brukar komma ganska lång tid innan det blir skarpt läge. Om detta var fallet för Sofia så förklarar det varför en bild på kungen och prins Carl Philip uteblev under torsdagen. Far och son arbetade nämligen tillsammans under Lantbruksakademiens digitala workhop "Ekonomiska konsekvenser av skador på skogen" – men någon bild från mötet fick de kungliga fansen inte se. Den uteblivna bilden väckte reaktioner eftersom hovet har varit väldigt noga med att publicera bilder från kungligheternas möten under pandemiåret.

LÄS MER: Hovet: Dramatiska timmarna innan prinsessan Sofias förlossning

Troligtvis var det alltså så att Carl Philip hade fullt upp med att stötta sin hustru, som var på väg in i ett förlossningsarbete. Och det blir självklart svårt att prata praktiska saker kring kungliga uppdrag med sina föräldrar när man är påväg att bli trebarnsfar. Bilden verkar helt enkelt ha fallit mellan stolarna, vilket är helt förståeligt.

LÄS MER: Hetaste babynamnen: Det ska Carl Philips och Sofias tredje son heta

Foto: TT