Tre år sedan idag – bästa bilderna från Carl Philips och Sofias bröllop

Tre år sedan idag – bästa bilderna från Carl Philips och Sofias bröllop
Minns du? Gospelmusiken, Sofias hjärtskor, prinsens segergest och den varma lyckokänsla som genomsyrade dagen. Vi gratulerar Carl Philip och Sofia på deras treåriga bröllopsdag med en tillbakablick på dagen när de blev man och hustru. Titta och njut!
Annons

Idag firar Carl Philip och Sofia läderbröllop, och oj, vad det har hänt saker under de här tre åren! Naturliga, chosefria och glada Sofia har blivit en populär och respekterad medlem av kungahuset, och har dessutom fått den lite blyge prinsen att bli mer bekväm i sin roll.

Annons

Och det var i samband med bröllopet allt vände. Ingen kunde värja sig mot parets äkta känslor, och brud och brudgum var i sin tur påtagligt berörda av folkets kärlek som strömmade emot dem. Vi tittar tillbaka på det underbara bröllopet och minns höjdpunkterna, snackisarna och de roliga detaljerna!

Vem har designat klänningen? Vilken tiara ska Sofia bära och vilken frisyr ska hon ha? Alla frågor fick ett svar och ingen blev besviken!

Vem har designat klänningen, hur ser brudbuketten ut, vilken tiara ska Sofia bära och hur ska hon ha håret? Alla frågor fick äntligen ett svar och ingen blev besviken på detta stiliga brudpar!

 

Många trodde att Sofia skulle låna en tiara, men istället bar hon en ny som visade sig vara en present från kungaparet. Tiaran är ett omgjort halsband som drottningen en gång fick vid ett statsbesök i Thailand.

Många trodde att Sofia skulle låna en tiara, men istället bar hon en ny som visade sig vara en present från kungaparet. Tiaran är ett omgjort halsband som drottningen en gång fick vid ett statsbesök i Thailand.

 

Sofias platåpumps visade sig ha ett dolt kärleksbudskap; en hjärtformad sula. Gulligt! Men vi hoppas att Sofia hade något bekvämare att byta till…!

 

Många trodde nog att Sofia skulle dölja sin tatuering i nacken, men hon gjorde tvärtom och valde istället en klänningsdesign som framhävde den. Modigt!

Många tog för givet att Sofia skulle dölja sin tatuering i nacken, men hon gjorde tvärtom och valde en klänningsdesign som framhävde den. Modigt!

 

Lika som bär! Mormor Britt Rothman och mamma Marie Hellqvist.

Lika som bär! Mormor Britt Rothman och mamma Marie Hellqvist.

 

Drottninglikt! Ingen kung men väl fyra drottningar kom resande till bröllopet. Tillsammans med vår egen Silvia visade Margrethe, Mathilde, Máxima och Sonja var skåpet ska stå när det gäller stil och elegans.

Drottninglikt! Ingen kung men väl fyra drottningar kom resande till bröllopet. Tillsammans med vår egen Silvia visade Margrethe, Mathilde, Máxima och Sonja var skåpet ska stå när det gäller stil och elegans.

Annons
Oj, vilken gravidmage prinsessan Madeleine hade! Inte så konstigt med tanke på att prins Nicolas föddes bara två dagar senare.

Oj, vilken gravidmage prinsessan Madeleine hade! Inte så konstigt med tanke på att prins Nicolas föddes bara två dagar senare.

På familjefotot från bröllopet, mitt bland alla drottningar, prinsar och prinsessor, syns Sofias systrar med sina sambos. Men ett halvår senare bröt Sara och Oskar upp och efter knappt tre år var det Linas och Jonas tur.

 

Tummen upp! Lyckligare brudpar har vi sällan sett!

Foto: IBL, Kungahuset.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

57 kommentarer till “Tre år sedan idag – bästa bilderna från Carl Philips och Sofias bröllop”

 1. Carin Hawee skriver: 13 juni, 2018

  Tre år har gått sedan det varma ,kärleksfulla bröllopet, Nu har de en egen liten familj,med två fina små pojkar.Jag förstår hur tufft de hade det i början av sitt förhållande,De verkar vara så bra för varandra och kärleken lyser om dem,Det här paret kommer att göra god reklam för monarkin och Sverige,


 2. Bettan skriver: 13 juni, 2018

  Monarkin är inte för evigt. Man måste omvärdera det för framtiden och inte vara rädda för förändringar.


  1. Eva H. skriver: 13 juni, 2018

   Därför passar Sofia så bra ! Öppen, chosefri, engagerad och en perfekt partner till sin CP !


  2. Desirée skriver: 13 juni, 2018

   Ja, nu ska det ju tillsättas en utredning angående kungahuset och det är verkligen på tiden! Jag såg Året med kungafamiljen på på tv vid nyår (den ligger fortfarande på svtplay) och man kan ju inte säga att Sofia var chosefri i den intervjun, tvärtom!


 3. konsttanten skriver: 13 juni, 2018

  Det har varit en händelserik tid, med två barn, två flyttar och en omfattande planering för Villa Solbacken. De har personal och konsulter, men otaliga beslut måste vara deras egna.
  Bröllopet var rörande vackert, men Gabriels dop med Sofia i älvdalsdräkten toppar i poängskalan!


  1. Anna skriver: 13 juni, 2018

   Ja dom bara bestämmer hur dom vill ha det så sköter andra det, tänk våra ungdomar som inte har eget boende o flytta runt själva!


  2. Marguerithe skriver: 14 juni, 2018

   Anna,
   Kan inte dina ungdomar bo kvar hemma hos dig, som man gör i andra länder?


  3. Anna skriver: 14 juni, 2018

   Margaurithe.. förstod inte din kommentar! Varför skulle dom bo hos mig om dom har flyttat 30-40 mil härifrån! Man flyttar dit där jobben finns..


 4. danskan skriver: 13 juni, 2018

  Tack Bettan! Det kommer nog att ske nät Victoria blir Drottning.


 5. mini skriver: 13 juni, 2018

  Ett perfekt par, de kommer betyda mycket för en (ev fortsatt) monarki!
  De ger sig in på områden som (egentligen) redan finns, men deras erfarenhet och deras chosefria uppträdande kommer att leda deras arbete OCH de arbeten som redan pågår om bl a mobbing, näthat framåt!
  Ge Prinsparet tid!
  De har inte haft lång tid på sig sedan vigsel, barn,flyttar mm, så ge de tid så kommer de att göra ett gott arbete för framtiden!


  1. Helene skriver: 13 juni, 2018

   mini. Bästa mini. Har läst alla dina kommentarer. Kan bara sägas med ett ord: Så klok du är! Jag slåss verkligen av din klokhet!


 6. mini skriver: 13 juni, 2018

  Glömde skriva: parets bröllop var helt fascinerande!
  Fyllt av kärlek, “annorlunda”, inte “trist” formellt … ett bröllop som var Prinsparet!


 7. Mumlan skriver: 13 juni, 2018

  Ett vackert bröllop. Men så mycket bättre det varit om Kungen gjort som Elisabeth. En mer avslappad Hertiginnetitel hade varit bättre. Nu blir det inflation i titlarna . Det hade dessutom gjort det lättare för Sofia att arbeta med sina projekt. Nu blir det mest ett löjets smil i smyg närhelst prinsessan skall uttala sig. Ingen kan någonsin ta den titeln på fullt allvar.


  1. Leo skriver: 13 juni, 2018

   Instämmer, fru Bernadotte hade passat ännu bättre!


  2. papaveran skriver: 13 juni, 2018

   Instämmer !!


  3. Desirée skriver: 13 juni, 2018

   Instämmer! Helst inget kungahus alls men när vi nu har det så borde det vara som i Storbritannien. Endast infödda får prins-/prinsesstitel och hertigtitel utdelas först när de gifter sig. Och det här märkliga som kungen hittat på, att ge nyfödda serafimerorden! Bra att utredning tillsätts!


  4. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 13 juni, 2018

   Instämmer!


  5. Marguerithe skriver: 14 juni, 2018

   Vi har inte den traditionen i Sverige med hertiginnetitlar när man gifter sig med en prins. Däremot skulle inte Kungen dela ut HKH-titlar till alla de små barnen som föds. Prins- och prinsesstitel kan man få som hederstitel.


 8. konsttanten skriver: 13 juni, 2018

  Prinsparet kommer öka sina uppdrag när barnen är större, och avlasta V&D. Madeleine kommer nog inte åter till Sverige, ty Chris blir inte yngre och skall orka med alla resor för personliga kontakter.


 9. mini skriver: 13 juni, 2018

  konsttanten 13 juni, kl. 10:38

  Jag håller med dig i det du skriver.
  Iofs tror jag nog Chris orkar med det han gör, om Madeleine verkligen vill tillbaka till Sverige är jag osäker på.

  Du har rätt : Prinsparet kommer bli en bra avlastning för Victoria och Daniel när alla barn vuxit till sig.


 10. Inger Eliasson Cairone skriver: 13 juni, 2018

  Prinsessan Sofia och hennes prins är ett vackert par. Stilfulla och rena ivarjefall utåt. Jag förstår dock att även i deras äktenskap som i de flesta finns fläckar trots all framgång. Sofia är enkel och naturligt vilket uppskattas. Hon och hennes familj ,mamma,pappa och syster förtjänar en applåd. Lycka till Prins Carl Philip och lycka till prinsessan Sofia.


 11. Angelika skriver: 13 juni, 2018

  Kate är också hertiginna av Cambridge, tror du hon kommer att vara det när Drottingen dör. Nej då blir hon Prinsessa och senare drottning. Andrews döttrar är prinsessor. Edward o Sofie avsade sig detta och önskade att barnen skulle bli lords o ladys.

  I Sverige utdelas bara hertigdömen till kungliga medlemmar. Hade inte vår kung tagit bort kravet på kungliga partners hade vi inte haft en så stor o växande kungaätt. Han själv var kung när han gifte sig med sin borgerliga brud.


  1. josefin skriver: 13 juni, 2018

   Kate ar maka till en blivande kung (rakt nedstigande led). Sofia ar maka till nr 4 i tronföljden.
   Aven prinsessan Annes barn (2 st) ar helt titelfria.


 12. Rose skriver: 13 juni, 2018

  Vilka otroligt nöjda kommentarer…


 13. Bror skriver: 13 juni, 2018

  Håll i er nu! Prinsparet är vårt framtida kungapar! Därmed ställs allt till rätta igen.
  Sug på den ni, Helene, Ingrid, Leo, Gredeline m fl.


  1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 13 juni, 2018

   Bror
   Den syrliga karamellen har jag sugit på länge nog!
   Håll i er nu, här kommer en riktig smäll-karamell i retur;
   Madeleine Sveriges nästa drottning & statschef! Chris upphöjd till prins 😉
   Sug på den försiktigt, försiktigt nu Bror, mini, pensionär, Marguerithe, Kerstin Bergström och kanske någon mer… och som sagt, håll i er hårt!


  2. IngridR skriver: 13 juni, 2018

   Härlig humor, Bror!


  3. Bror skriver: 14 juni, 2018

   Nja Gredeline (17:32)
   Det lär i så fall bli ett lika osynligt majestät som den nuvarande hertiginnan av Gävleborg är.
   Dessutom tror jag inte att regeringen, oavsett kulör, önskar få sina överläggningar med majestätet förlagda till Strandvägen 1 eller liknande etablissemang. Nykterhetsvännerna i L skulle ju kunna bli republikaner på kuppen.
   Fast viss nyordning bleve det nog.


  4. Bror skriver: 14 juni, 2018

   Sorry Gredeline (17:32)
   Moderator stympade tyvärr min kommentar (10:14) varför “nyordningen” som kläm uteblev.
   Men kul var den. Alltför kul tydligen.


  5. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 14 juni, 2018

   Bror #1
   Majestätet i din karamell skulle vara ännu mer osynlig, det var han redan under sitt första år som nygift/gravid.
   Bror #2
   Nej, jag tycker inte den var för kul, har läst den tidigare!
   Det är väl bl a du som har efterlyst kuliga kommentarer? Därför svarade jag
   med en egen.
   Tillägg (ramla inte av stolen nu) ; Leonore blir kronprinsessa…


  6. Bror skriver: 14 juni, 2018

   Gredeline (15:25)
   Här läste du nog min kommentar 11:00 lite väl slarvigt.
   Att “klämmen” stympades innebar att den saknades. Du kan således inte ha läst den med mindre du tittat över axeln på moderator.
   Men jag kan avslöja att den handlade om “bästa väninnorna”, Sofia och ett avlägset land.
   Förvånar mig inte alls, svarar du då.
   Och du – den v a r kul!


  7. IngridR skriver: 14 juni, 2018

   PS till 19:09
   För det var väl menat som ett stort skämt?


  8. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 15 juni, 2018

   Bror
   14 juni, 2018 kl. 18:58
   Nej jag menar inte att jag har läst “klämmen” tidigare, utan önskemålet med CP som kung! Men synd jag inte fick läsa det kulia.


 14. Leo skriver: 13 juni, 2018

  Prinsparet snart en tillgång, när alla barnen vuxit?????? Tyvärr är det inte många som kan vara lediga under så lång tid, ok då, CP o S gör undantag för någon fest då o då, sådant som andra förväntas göra på fritiden!!! För alla andra skall mat på bordet, kläder på kroppen, tak över huvudet…….. kommer inte av sig själv!


  1. MONA skriver: 13 juni, 2018

   Carl Philip betalade ca 300 000 kr i skatt för 2016.
   Han har en ansenlig förmögnehet.Vad Sofia har för tillgångar
   vet vi inte då förmögenhetsskatten är avskaffad av alliansen.
   Den som vill kan begära ut en kopia av självdeklaration för prinsparet
   för det är en offentlig handling.


 15. Helene skriver: 13 juni, 2018

  Bror (14.39)
  Bästa Bror, detta hoppas jag innerligt. Sign. mini här ovan, skriver så klokt. En förmån att få läsa hennes kloka genomtänkta kommentarer. Du förstår, de val jag gjorde tidigare,,,,skulle jag inte göra i dag.


  1. Helena FIN skriver: 13 juni, 2018

   Bästa Helene, nu har du äntligen fattat allt!


  2. Marguerithe skriver: 14 juni, 2018

   Helene,
   Ta det lugnt med din ironi! Jag träffar många IVA-sköterskor varje dag och alla är positiva till Prinsparet.


  3. mini skriver: 14 juni, 2018

   Helene

   Titta noga på Prinsparets engagemang ang mobbing etc på nätet!
   Man behöver inte använda “fula ord” för att mobba, kränka.
   Det räcker med att med små larviga ord, lite ful [ironi] försöka att skriva ner människor!
   DET sysslar du med och jag trodde mer om dig än att du beter dig som en fånig kvinna som leker tonåring!
   Många säger till ungdomar : grow up, get a life —›› jag säger samma till dig!


 16. Marie(en tant som önskar er all lycka) skriver: 13 juni, 2018

  Hjärtliga Gratulationer på Er bröllopsdag Sofia och Carl Philip.Det vackraste i livet är att få leva med den man älskar.Håll om varandra,håll i varandra och främst håll av varandra.
  Ni lyser lika klart tillsammans som prins Bertil och hans hjärtas glädje Lilian gjorde i alla sina dagar.
  Lev nu lyckligt och må väl hela Er lilla fina familj.


 17. Daga skriver: 13 juni, 2018

  Livet blommar. Kunna glädjas med Sofia o Carl-Philip.Klok är den som kan se bortom glitter och föreställningar,se människan i det enkla och vardagliga.Från människa till människa, vill man är steget inte långt, finna beröringspunkter,dela till förståelse och tolerans.Mvh Daga.


 18. Olga skriver: 14 juni, 2018

  Det är tråkigt nyhet att båda S.-systrar skilde sig fr.partners. Blev fundersamt varför bli knappt lätt när en syskon gifter sig “kunglig”…systrarna till M. och L…. tragiskt. Är det paparazzi som gör livet för de systrarna så obekvämt eller egna sårbarheter och ambitioner…ju man kan fundera. Hoppas att för S.-systrarna allt ordnar sir och bli bra.


 19. Olga skriver: 14 juni, 2018

  Önskas verkligen möjligheten att korrigera egna grammatiska fel-stavningen under begränsad tid här efter inskickad bidrag). Sådana möjligheter för oss skribenter är inte så svåra ur den tekniska aspekten.


 20. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 14 juni, 2018

  Bror, mini m fl, som vill se prinsparet som nästa kungapar, ni såg väl under senaste dopet att de redan har övat in de majestätiska rollerna?
  De skred raka vägen in i kyrkan och satte sig på sina stolar. Medans både V & D. alla faddrarna och M & C. stannade upp, bugade och neg 3 gånger innan de satte sig.


  1. Leo skriver: 14 juni, 2018

   Det syntes i Sofias ansikte när hon såg de andra hälsa altaret: nu glömde jag detta igen!


  2. Helena FIN skriver: 14 juni, 2018

   Nu satte dom sig inte på sina stolar tidigare än andra. Lilla Alexander satte sig dock strax försiktigt på stolkanten, men det var ju inte farligare än rulla på mattan.


  3. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 15 juni, 2018

   Helena F
   “ställde sig vid sina stolar” -skulle det så klart stå!
   Min kommentar handlade inte om hur barnen gjorde.
   Leo
   Ja, det syntes tydligt, leendet försvann under en stund och blev v ä l d i g t stelt sedan. CP verkade inte bry sig. De anses ändå av några att vara de mest perfekta människorna här på Jorden.


 21. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 14 juni, 2018

  mini
  13 juni, 2018 kl. 10:21 ;
  ” Ge Prinsparet tid!
  De har inte haft lång tid på sig sedan vigsel, barn,flyttar mm, så ge de tid så kommer de att göra ett gott arbete för framtiden! ”
  Då undrar jag m fl ; HUR lång tid ska de få av oss, deras “arbets”givare?
  Alla andra får ta sig tid till vigslar, barnafödande, flyttar OCH prestera sitt bästa på arbetet!!


 22. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 14 juni, 2018

  Forts. mini
  Du skriver alltid att dessa båda människor är helt och fullkomligt perfekta i varje ögonblick, hur kommer det sig då att VI måste vänta in att de kan prestera något mer än att kopiera och uppfinna hjulet på nytt – gång på gång – under tiden?


 23. Helene skriver: 14 juni, 2018

  Marguerithe (08.16)
  De arbetsplatser/sjukhus jag arbetar på, har vi aldrig tid att tala med varandra om annat än hur skall vi lägga upp arbetet, hur vi skall prioritera, tala med anhöriga osv. Under mina år, både som sjuksköterska ock vårdlärare, har kungafamiljen o dess medlemmar aldrig nämnts! Faktiskt aldrig, om någon tidning ligger i lunchrummet ock någon bild finns, skämtas det friskt om det är X-på bilden. Säger en del,,,,Det är det enda!


  1. Bror skriver: 15 juni, 2018

   Jag hade en gång en studentkompis som en kvick statistikdocent mellan skål och vägg kallade “Den absoluta 0-punkten”.
   Kompisen ifråga hade nämligen för (o)vana att i alla sammanhang använda sig av sig själv och sina familjesammanhang som den allt avgörande referenspunkten.
   Tänker osökt på honom när jag läser Helenes kommentarer.


 24. Helene skriver: 15 juni, 2018

  Kommer osökt att tänka på en kort, överviktig man som var studentkompis med en vän. Denne man var en ensam person, han slängde ständigt hånfulla kommentarer omkring sig utan att ha blivit tilltalad, Nu så här i efterhand kan man förstå, det var hans mindervärdeskomlex, som gjorde honom så. Man borde behandlat honom “Broderlikt”


  1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 15 juni, 2018

   Helene
   Sådana personligheter träffar man på både här och där…!


 25. Bror skriver: 15 juni, 2018

  Moderator!
  Kommentaren 12:37 fick passera men inte den om Ofvandahl.
  Hur ska detta lämpligen förstås?


 26. Kerstin Bergström skriver: 16 juni, 2018

  Nu är det så att jag ej varit inne o skrivit på ett tag.Läst nu att i kommentar kl.17:32 13juni blivit omtalad. Kan ej förstå att det ej går in vissa huvud att de endast får lön när de gör ngt. Både kungen o hovet har vid flera tillfällen varit ute o omtalat det.De får ju ej vara barnlediga som andra svenskar är. Det är 18 mån. barnledigt i detta land.Fy,vilken skit de har fått! Estelle var2mån. när C&C statabesök o V&D fick arb.Alexander var 10 d när Sofia o CP var på fötter igen.


 27. Kerstin Bergström skriver: 16 juni, 2018

  TACK FÖR DET.


 28. Daga skriver: 18 juni, 2018

  Helene Det är nog bara där du jobbar som det skämtas friskt om X är på bilden.Konstigt att ni har tid skämta om X så upptagna av jobbet ni är.Jag undrar jag vem det är som drar igång skämten om X.Kram från Daga.


Annons

Laddar