Vad händer nu med prinsessan Madeleines Villa Parkudden?

Vad händer nu med prinsessan Madeleines Villa Parkudden?
Annons

Villa Parkudden på Djurgården.

Villa Parkudden på Djurgården.

Kärleken mellan Madeleine och Jonas är slut. Men Villa Parkudden, som skulle bli parets hem, finns kvar. Nu rapporteras det om att kungen ligger i storbråk om den vita Djurgårdsvillan, men det stämmer inte.

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.

Rapporter har kommit om att storbråk om den vita Djurgårdsvillan som skulle bli prinsessan Madeleine och Jonas Bergströms nya hem. Nu kommenterar kungens advokat händelsen för Svensk Damtidning. Redan i vintras kunde Svensk Damtidning avslöja att prinsessan Madeleine och drottning Silvia varit vid huset på Djurgården utrustade med tumstock och ritningar och tagit mått inför den kommande renoveringen. Tidigare hade det talats om att prinsessan Madeleine och Jonas efter bröllopet skulle flytta till Villa Beylon, så var dock inte fallet.

Vägrade flytta

Det var Djurgårdsbo som prinsessan ville bli. Men att få tillgång till Parkudden visade sig vara lättare sagt än gjort. De boende i villan vägrade nämligen att flytta. Dessutom hade de, enligt våra källor, besittningsrätt. Ärendet har dock högsta prioritet och nu, en tid senare, verkar det som om en lösning är nära. Hovauditör Axel Calissendorff, kungens advokat, har nämligen haft ärendet på sitt bord sedan jul och när Svensk Damtidning i våras rapporterade om saken verkade det som om Kungliga Djurgårdens Förvaltning och de hyresgäster som bor i huset hade kommit överens.

Annons

Villa Parkudden från en annan vinkel.

Villa Parkudden från en annan vinkel.

Storbråk

Hovet hade, enligt uppgift, erbjudit lämpliga bostäder till hyresgästerna som tackat ja och därmed planerade att flytta ut. Alla sades vara nöjda. Så också i dag. Nu skriver dock Aftonbladet att kungen ligger i storbråk om huset. Det stämmer inte, säger kungens advokat, hovauditör Axel Calissendorff:
– Något storbråk har aldrig förekommit, säger han då Svensk Damtidning når honom per telefon.

Av Johanna Lejon
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

45 kommentarer till “Vad händer nu med prinsessan Madeleines Villa Parkudden?”

 1. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 29 april, 2010

  Om prinsessan Madeleine återkommer till Sverige, varför kan hon inte bo i villan ensam eller med sin blivande man. Men man får ju hoppas på att hon hittar en kunglig person som hon gifter sig med. Blir hon drottning på kuppen i ett annat land då kan man väl tänka sig om i ärendet angående Villa Parkudden. Men det är ju Madeleines blivande hem som det är frågan om.


 2. mb skriver: 29 april, 2010

  Att “kungens advokat, hovauditör Axel Calissendorff” skulle förneka att kungen är inblandad i ett storbråk med sina hyresgäster är väl inte direkt oväntat?


 3. Ingrid Nilsson skriver: 29 april, 2010

  Jag tror inte Jonas varit otrogen men kan förstå Madde att hon känner sig mycket besviken. Hon trodde sååååååååå på Jonas och ville gifta sig med honom.
  Jonas som ev. ska bli advokat måste få fram sanningen och det förstår han sökert – om ALLT är lögn. från norska flickan.
  Inte att få sanningen genom att norska flickan får pengar för att ta tillbaka det hon sagt.
  Rent spel nu Jonas – annars är det bättre att det är slut nu. Du ska veta att sanningen alltid kommer fram, antingen nu eller senare.


 4. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 29 april, 2010

  Vad har Ingrids kommentar och göra med själva ämnet? Ursäkta mig för, att jag vill att vi håller till saken.


 5. Alexandra skriver: 29 april, 2010

  Å tänk att få bo så fint. Hoppas verkligen att Madelenie tillslut får flytta in, även om hon nu är ensam.

  Vi får hålla tummarna och hoppas på det bästa, för denna lilla prinsessan!


 6. Jenny A skriver: 29 april, 2010

  Varför så mycket uppståndelse bara för att en av våra prinsessor behöver någonstans att bo? Hon behöver förstås en egen bostad hur det än nu blir med förhållandet till tidigare fästmannen.
  Att de som haft förmånen att få bo på Parkudden hitintills (packet på Parkudden som jag hört skämtas om sen länge) börjar bråka borde inte tidningarna uppmärksamma. Det är precis vad de är ute efter!


 7. mb skriver: 29 april, 2010

  Men Madeleine, om någon i Svea rike, har väl redan någonstans att bo? Just nu bor hon i egen lägenhet i Hovstallet, hon har 2000 kvm kungligt slott mitt i stan att flytta in i om hon känner för det, ett antal andra slott, inklusive Drottningholm, om mer rurala omgivningar önskas. Plus 1024 andra möjligheter.


 8. Alexandra skriver: 29 april, 2010

  Oavsett om hon flyttar in med den tidigare fästmannen eller inte. Tycker jag att hela affären och bråket kring det nya boende är mkt tragiskt, plus allt annat elände som sker kring prinsesan nu.

  Men jag tycker inte hon ska vara ledsen för det, det ordnar sig säkert.


 9. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 29 april, 2010

  Låt nu Madeleine få det bästa man kan tänka sig. Kanske t.om Drottningholm i framtiden. Om inte Drottning Victoria och Prins Daniel flyttar dit. Men många år åt vår käre kung ännu. Åtminstone Villa Parkudden måste Madeleine få.


 10. Christina Helsinki skriver: 29 april, 2010

  Håkan,

  Förstår att du menar väl och vackert.

  Men om alla svenska medborgare resonerar som du, så sätter du bara en spik till en monarkins likkista.

  Sverige är precis som andra länder, men monarkin i Sverige, har fått
  sig mer på trynet än de andra europiska kungahusen.

  Redan tanken, Daniel, Ockelbo, mamma Eva, and small talks med Kung Juan Carlos. Börjar frysa.

  Inte för att Kung Juan Carlos ens kommer till bröllopet!


 11. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 29 april, 2010

  Christina,

  Du har så rätt.


 12. Hariett skriver: 29 april, 2010

  Att ni orkar vara så negativa. Ni måste ha lite spänning i tillvaron. Vårat kungahus är det finaste av alla och där råder inga tvivel.


 13. S skriver: 29 april, 2010

  Vad gör en spik i monarkins likkista?
  Ingenting 🙂


 14. Bjurfors skriver: 30 april, 2010

  Nä, just det! Spika på i monarkins kista för katten. Låt oss vara så pass moderna och sluta med detta kungliga larv!!!
  Leve Republiken!


 15. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 30 april, 2010

  Monarkin måste räddas, men det måste ske ekonomiskt vettigt. Kanske Villan är lite för dyr för Madeleine ändå, fastän jag tidigare tyckt att den passar henne. Republikanernas antal ökar oroväckande och vi rojalister måste värna om tronen på ett förnuftigt sätt. Men en sak har vi glömt:

  Idag är det Kungens födelsedag, leve Kungen hiphurra. Grattis.


 16. Agda skriver: 30 april, 2010

  Om det inte vore för att Victoria verkar vara en så genomsund och trevlig person och för att hon valt en riktigt rejäl och bra make, så hade jag redan tecknat medlemsskap i republikanska föreningen, eller vad det heter. Både kungaparet och deras bortskämda minsting sågar rejält i grenen de sitter på med sin arrogans och sina överklassfasoner. Skärpning! Tänk på att vi betalar för Er och Ni ska arbeta för Sverige inte leva lyxliv och “sätta Er” på Era “undersåtar”. Madeleine kan bo kvar i den lägenhet hon nu har.


 17. Ronja skriver: 30 april, 2010

  Redan tanken, Daniel, Ockelbo, mamma Eva, and small talks med Kung Juan Carlos. Börjar frysa.

  Kung Juan Carlos kunde prata med Letizia och hennes familj (skild, taxichaufför) Så han kommer kanske också överleva familjen Westling


 18. marie ceder skriver: 30 april, 2010

  Vad är det för fel på att vara skild och/eller taxichaufför?


 19. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 30 april, 2010

  #16 Min kära vän, de är överklass – de kallas kungligheter.


 20. Bibbi Wall skriver: 30 april, 2010

  Det finns mycket att undra över i denna tråkiga situation – den uppslagna förlovningen.

  Sannolikt är/var Jonas B:s familj inbjuden till kronprinsessans och Daniel W:s bröllop. Hur kul har familjen B nu? Inte är det väl läge att dyka upp på bröllopsfesten som det nu utvecklat sig?

  Ingen avundsvärd situation!

  Och vänner till de tidigare förlovade M och J? Hur ska de ställa sig? Gissningsvis drar Jonas B det kortaste strået.

  Man kan inte annat än beklaga de inblandade!


 21. caterine skriver: 30 april, 2010

  Skamligt av hovet eller kungen vem det nu är att vräka hyresgästerna från Parkvillan. Bortskämt av Madeleine att kräva att få bo där, och vad ska hon med ett flerfamiljshus. Nej jag är tidigare för monarkin men nu tycker jag att både Carl Philip och Madeleine ska avsäga sej apanagen och titlarna och skaffa sej försörjning själv, liksom Norges prinsessa, Låt dom kallas prins och prinsessa vilket dom ju är, men låt dom slippa det här påtvingade livet. De har ju egna fförmögenheter att leva på. Såg också programmet i går om Bernadotterna, och förundras över att inte kungen har fått talträning, han sluddrar och mumlar så man hör inte hälften, han pratade bättre när han var ung. Silvia ska vi inte tala om, hennes tal är katastofalt efter så många år.
  Onaturligt och tillgjort av dom båda två, vilket förstör programmet.


 22. Sanna skriver: 30 april, 2010

  19 Det är synd att Madelenie är en offentlig person, berörande nuvarande situationen med Jonas. Båda två förlorar på att de är offentliga personer. Hade det varit jag som privat person hade “råkat” ut för detta. Hade jag ALDRIG yppat en sak till min familj eller släkt om det. Det hade varit mkt otaktiskt och dumt om man INTE känner till hela sanningen. Kanske hade sagt ngt till några vänner, men långt i från allt. Men å andra sidan är man ganska hemlighetsfull om sånt, så kan man ju ut reaktioner på fel personer och det är ju inte heller bra, om man gör så…
  Så jag tycker att det som sagt är mkt dumt att Madelenie är en offentlig person. Hoppas ändock att det löser sig för de båda!


 23. Klara skriver: 30 april, 2010

  21 NEJ jag håller med, man pratar INTE om sånt, som man inte har en någon aning om.

  Tycker synd om prinsessan Madelenie som är en offentlig person


 24. rasmus skriver: 30 april, 2010

  Caterine (20) , håller med dig till fullo, och jag tror nog Eva Westling kan prata betydligt naturligare än det lilla vi fick se Carl Gustaf och Silvia göra igår om t.ex “damerna i vita hattar…”
  Carl Gustaf mumlar och viftar med händer så mycket att man inte kan fokusera på vad han säger, och då är han ändå varit regent i snart 40 år.
  På det skandalösa sätt man nu försöker vräka svenska medborgare från sitt hem Parkudden, går tankarna inte helt osökt till hur Madeleines morfar Walther fick sitt företag…..då familjen valde att flytta tillbaka till Tyskland. För herrefolket råder inte samma lagar som andra, upprörande då Madeleines far har valspråket “För Sverige i Tiden”.
  På det sätt Madeleine genom sitt val av skandalomsusade pojkvänner gång på gång, sitt eviga rökande på offentliga platser….och samtidigt vill ha apange, kanske hon borde tänka över sitt liv nu, mest renhårigt vore det om hon avsade sig apanaget, som Märtha Louise.


 25. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 30 april, 2010

  Det är tråkigt om Madeleine röker, det är inte bra för hennes hy. Hon borde sköta om sig. Se nu på Stepahnie som rökt sen barnsben. Madeleine är exempel för många tjejer och rökandet är inte bra.
  Fimpa Madeleine om du inte har gjort det redan.


 26. Lucas skriver: 1 maj, 2010

  Det pratas om gamla fastigheter där Madde kan flytta in, hon vill kanske bara ha en liten röd stuga med vita knutar i Gästrikland.
  Vem vet?


 27. Stina skriver: 1 maj, 2010

  25 Nej där tror jag inte att Madelenie hade tyckt skulle vara fy skam att bo. Alternativ hade hon kanske önskat sig ett sommarhus I bohuslän. Jag vet nämligen att Carl-philip träffade Emma där i ett litet sommar paradis, när hon sommar jobbade, där i en bar 🙂 Efter det vet jag att de “kungliga” var där varje sommar i Emmas sommarstuga och trivdes ganska bra. Förutom “grannarna” då som ständigt klagade på hela det kungliga “ekipaget” . 🙂

  Stackars Madelenie hon finner säkerligen någonstans att bo tillslut ändå.


 28. ture skriver: 2 maj, 2010

  Gamla nyheter;bara gamla nyheter ni ventilerar på detta forum.
  Ska bara be att få tala om de senaste rönen angående vår “lilla”hrm…. prinsessa. Jo det ligger till på följande sätt.
  Madeleine har klonat sig själv i inte mindre än etthundra tusen
  upplagor och alla dessa behöver nu någonstans att bo.
  Vem vet, Hon kanske har en klon som blir granne med just dig???.. Ja vad vet jag,eller inneboende….. jag har inte koll på alla klonerna, herreGud
  Det är en övermänskligt svår uppgift. Kanske något för Svensk
  Gamtidning kanske. Arbetstillfällen haglar över er.!!!!
  Pusselipuss på er från Åreskutans Högsta Topp.


 29. Astrid skriver: 2 maj, 2010

  Villa Parkudden ägs av Kungliga Djurgårdsförvaltningen med kunglig dispositionsrätt för Hovet. Huset är drygt 600 kvadratmeter stort, fyra våningar och bebos av bland andra professor Staffan Gullander.
  (Från Wikipedia).
  “Professorn anser också att han efter alla år har ett starkt besittningsskydd.”
  http://www.aftonbladet.se/brollopet/article7033084.ab
  Men denne professor verkar vara en person som gillar bråk.
  http://www.dn.se/nyheter/storslam-for-big-brother-1.557700
  Professor Staffan Gullander verkar vara en person som inte drar sig för bråk och strider.


 30. Margaretha skriver: 4 maj, 2010

  Hyreskontrakt i villa Parkudden är uppsagt.Hyresgästerna vet vad det innebär.Ägande är något annat. så att klaga på kungahuset och hovet låter naivt. Vem som kommer att bo där vet vi ju inte än.Troligen Prinsessan Madeleines framtida bostad .


 31. mb skriver: 4 maj, 2010

  Det är vi som äger Parkudden Margaretha, ingen annan. Besittningsskydd tycker jag är rimligt. Åtminstone när en hyresgäst bott där så länge som dagens har gjort. Kungen har nyttjanderätt till de fastigheter du och jag äger och underhåller och han bör nog vara lite försiktig med hur han använder de förmåner vi tillhandahåller. Att kasta ut gamla hyresgäster för att hälla in släktingar som redan har bostäder, nej det är varken vackert eller ansvarsfullt.


 32. Margaretha skriver: 4 maj, 2010

  Jag vet precis. Och jag tycker att den kungliga bostaden kan få vara just kunglig ,som tiddigare och att det vore trevligt om prinsessan Madeleine bodde där.


 33. walle skriver: 4 maj, 2010

  Frågor:
  1. Vem äger villan?
  2. Vem ska betala hyran om en prinsessa med eller utan pojkvän flyttar in där?
  3. Vem ska betala ev. renoveringar av kåken?
  Jag hoppas att det inte är skattebetalarna som ska betala kalaset!
  OBS! Jag är inte avundsjuk på någon. Det argumentet kommer alltid kungafjantarna med om man är lite kritisk mot monarkin.


 34. mb skriver: 5 maj, 2010

  1. Du äger den Walle 😉 Jag också. Eller, mer formellt, Statens Fastighetsverk.
  2. Jag _tror_ hyresgästen betalar hyran.
  3. Du Walle betalar alla renoveringar av kåken. Jag med. Tyvärr så är det alltså skattebetalarna som både äger och står för underhåll, men kungen har rätt att välja vilka som får bo.


 35. Sickan skriver: 5 maj, 2010

  WOW..har ni kommit på det nu :))


 36. hyresgäst skriver: 5 maj, 2010

  Leijons artikel är totalt felaktig. Hon har en källa- det är kungens advokat som talar i egen sak. Det finns ingen överenskommelse. Vi har renoverat för miljonbelopp och nu ska vi kastas ut på bar backe för att en bortskämd prinsessa som lever över sina tillgångar ska flytta in.


 37. Mrs Lilian skriver: 5 maj, 2010

  Nu får professorn tacka för sig och bereda plats för en yngre förmåga med framtida familj. Han får väl vara glad att ha fått hyra villan och dessutom inkasserat hyrespengar. Jag är säker på att ingen vanlig svensson skulle fått hyra villan även om han/hon genom hyresgästintäkter kunnat ha råd att göra det.
  Så maka på sig herr professor.


 38. Stina skriver: 5 maj, 2010

  Ja professorn kommer nog att få maka på sig och lämna plats för Madeleine med eller utan Jonas!


 39. mb skriver: 6 maj, 2010

  Obegripliga åsikter från somliga här. Besittningsrätt är en slags rimlighetsrätt, man ska inte riskera att kastas ut från sitt hem bara för att hyresvärden får en nyck. Och nu är det dessutom inte kungen som är värd utan svenska folket. Att våra fastigheter och skattemedel används på detta sätt är bedrövligt. Kungen har mycket stora rättigheter till fastigheter vi äger. Med rättigheter följer dock skyldigheter, tex skyldigheten att bete sig rimligt och rättvist, detta borde dagens kungahus tänka på.


 40. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 6 maj, 2010

  Madeleine och Carl-Philip har inget eget apanage. Ser att många här skriver om deras apanage, men dom har inget.


 41. Pia skriver: 6 maj, 2010

  Nu tycker jag att konung och hov ska ta och tänka efter en smula. Är det så klokt att slänga ut hyresgästerna i Villa Parkudden. Det är för det första oerhört arrogant och övermaga. För det andra så tyder det på hybris att tro sig så säker i sadeln. Monarkin är inte överdrivet populär just nu, mycket pga att kungen inte vill betala bröllopet för Victoria.Hur är det med den saken? Lite ödmjukare om vi skattebetalare får be. Vi lever i en modern tid och jag ser kungaparet och kronprinsessparet som våra anställda representanter för Sverige. De är värda den respekt vi alla ska visa varandra, men ingen medeltida dyrkan och “förgudning”. Kungen har själv med sitt valspråk deklarerat att han är “för Sverige i tiden” och den innebär då att man inte “bär sig åt”. Sluta med det!


 42. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 6 maj, 2010

  Rätt mb #39.
  Det är ju faktiskt så att personerna som blev utkastade äger huset, vilket kungafamiljen inte gör.


 43. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 6 maj, 2010

  Om jag inte minns fel ville Madeleine ha ett annat hus allra först. Ett där det bodde ett gammalt par. Och det gamla paret var beredda att lämna sitt hem för den här bortskämda skitungens överilade nyck.

  Tur i alla fall för det gamla paret att hon fick en ny överilad nyck.


 44. mb skriver: 6 maj, 2010

  Instämmer helt med Pia och Demba. Besinna dig kungen. Även om du skulle vinna det här blir det en Pyrrhus-seger. En strid i hyresnämnden med påföljande följetong i tabloidpressen där dagens hyresgäster (rätt många) ger sin version, följt i värsta fall av tvångsavhysning, kanske involverande barn, tänk efter en gång till!


 45. molly skriver: 5 november, 2012

  vad hände m detta blir det renoverat&bebott av
  förlovade M+C eller flyttade hyresgästerna tillbaka in igen??? Med tanke på hyresgästtvisten förut


Annons

Laddar