Vår reporter följer med kungaparet till Kroatien

Vår reporter följer med kungaparet till Kroatien
Annons

Svensk Damtidnings reporter och vår egen vimmelprinsessa här på sajten, Margareta Heed ska följa med kungaparet på deras resa i Kroatien. 

På måndag åker Margareta Heed till Kroatien för att bevaka kung Carl Gustafs och drottning Silvias statsbesök i landet, med start den 16 april. Margareta kommer självklart att blogga om allt som händer, så glöm inte att titta in nästa vecka, både här och på Vimmelprinsessans blogg.

Annons

Margareta Heed följer med ner till Kroatien.

Foto: IBL och Charles Hammarsten

Läs även:

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Vår reporter följer med kungaparet till Kroatien”

 1. PBoo skriver: 14 april, 2013

  Ska bli kul att följa. Två mycket snygga bilder här ovan!


 2. Friherre Arne von Giebel Löfström skriver: 14 april, 2013

  Imponerande är hur kungahuset håller sig i trim.
  Mest imponerad är jag av Prins Daniel. Men varför utnyttjar vi inte kungahuset bättre? Ser till att Prins Carl-Philip och Sofia också blir ett par.
  Ger dem alla tyngre uppgifter i och utom landet. Det kan knappast vara bästa val att göra statsbesök i Kroatien. När Kungahuset skulle kunna inbjuda forskare, företagschefer till konferenser i Sverige. Visa upp vad Sverige har att erbjuda. Då har vi kungahuset som sammanhållande kraft att organisera detta.


 3. Marguerithe skriver: 14 april, 2013

  Världens vackraste drottning alla kategorier.


 4. Maggiz skriver: 14 april, 2013

  Vilken härlig bild på vårt kungapar. Glada avspända och det lyser av glädje, kärlek och samförstånd mellan dem. Grattis till er nytändning. Är det möjligen så att kungaparet influerats av Viictoria, Daniel och deras lilla dotter samt Madde och Chris förestående bröllop. Tror också att umgänget med Daniels fantastiska familj bidragit.


 5. Annette skriver: 15 april, 2013

  Stiligt kongepar… og jeg bemærker, at kong Carl Gustaf bærer få af sine medaljer modsat prins Henrik, der altid har to rækker på og snart får brug for en tredje række.
  Men har man ingen kongetitel, så må man bryste sig på anden vis, og det gør PH så. 😉


 6. ingela skriver: 15 april, 2013

  # 2 Friherre Arne von Giebel Löfström

  Man kan inte se till att C-P och Sofia blir ett par för det är ju upp till dem eller hur?

  Men det är ingen bra idé alls att låta Sofia bli en representant för Sverige och Svenska Kungahuset om vi i fortsättningen vill ha ett bra
  rykte om oss utomlands.


 7. lisa larsson skriver: 15 april, 2013

  Kan också tänka mig följa med. Något har jag väl bidragit till resan , med mina över 100000kr i skatt ????


 8. Gneta skriver: 15 april, 2013

  #2. Nu är det inte kungaparet som väljer vilka länder de skall åka på statsbesök till. Det görs av UD och den svenska regeringen


 9. Tjohanna skriver: 15 april, 2013

  #3 finns det flera kategorier av drottningar? Vilka isf?


 10. Karin Nilsson skriver: 15 april, 2013

  # 8 Gneta. Varken kungaparet, UD eller svenska regeringen kan beslut om ett utländskt statsbesök utan först ha fått en officiell inbjudan från landet i fråga.
  # 4 Maggiz. Kungaparet är som skådespelare i en roll när de representerar. De visar inte sina privata känslor. Men du kanske känner dem personligen efter som du vet att det skett en nytändning i deras förhållande? Också Daniels familj tycks du känna rätt personligt och privat!


 11. Palle skriver: 15 april, 2013

  nr 9
  bidrottning vet du väl


 12. Friherre Arne von Giebel Löfström skriver: 16 april, 2013

  Ingela#6.

  Idag har vi monarkier med avsevärt sämre historik gällande prinsar och prinsessor än vad som gäller Sofia.

  Nej vi kan inte ställa krav på någon att bli kung, drottning, kronprinsessa, tronarvinge. Det är deras eget beslut att ta det steget. Dock måste riksdagen godkänna maka / make till kronprinsessa, de som har arvsrätt. Fick anmärkningen att Estelle är nummer två som troarvinge. Inte Carl-Philip. Jag åberopar att tills Estelle är myndig, kan hon inte bli regent, vad jag vet. Därför blev ju Prins Bertil tronarvinge, fram till C-G blivit myndig. Skulle Victoria falla bort som kronprinsessa, är min tolkning att C-P går in till Estelles myndighetsdag.
  Gällande Daniel och HKH. Uppenbart har Sverige återigen gjort undantag. Vad jag tidigare fått som svar, från experter, var att Daniel inte är HKH. Han skulle därför som prins Philip gå bakom regent, inte få VIP plats vid bankettbord. Jag kan ha fel där, men jag har frågat engelska experter. De är osäkra på vad som gäller i Engelska hovet, om kronprinsessan och Daniel kommer på besök.


 13. Friherre Arne von Giebel Löfström skriver: 16 april, 2013

  Jag håller med om att vi har ett ståtligt kungapar. Men tyvärr är deras CV och privatliv inte lika bländande. Det finns också för många lik i lasten. Gällande Daniel, så borde han få en specialutbildning på militär skola. Då få en officersgrad och rätt bära uniform. Det skulle vara en fördel, anser jag, Om kungen C-P och Daniel bär uniform vid statsbesök etc. Gällande Chris är frågan främst vilken nationalitet han väljer. För mig framstår Hertig av svenskt landskap, lite märkligt om han inte är svensk medborgare. En fråga: Kungen är av fransk adel, liksom övriga familjen. Kommer även Chris bli av fransk adel genom giftemål med prinsessan Madeleine ? Kommer även Chris bli HKH?


 14. mona skriver: 16 april, 2013

  Vem är Du Arne von Giebel Löfström?
  Löfström heter Sundbybergs grundare och den släkten hör du inte till Jag känner flera Löfström.

  Tror att denna tidning släppt in ett nättroll?
  Man ska inte utge sig för att vara något man inte är.


 15. Gneta skriver: 16 april, 2013

  “12 Helt riktigt , Prins Daniel, skall i officiella sammanhang gå några steg bakom Kronprinsessan, precis som övriga prinsgemåler, exvis Prins Henrik i Danmark och Prins Philip i England.

  Däremot placeras han vid honnörsbord och torde i det sammanhanget få samma placering som ex.vis KP Mary i danmark, KP Mette-Marit osv.

  Jämför drottningens placering eller intåg i officiella sammanhang.

  Bl.a har ju Prins Henrik i Danmark haft lite svårt att förlika sig med sin roll och surnade till på “sin kammare” när det visade sig att i officiella sammanhang när inte Drottning Margrethe var med, var KP Fredrik


 16. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 16 april, 2013

  Mona # 14
  Vad har du med det att göra? Arne Löfström har skrivit här i flera år. I och för sig under lite olika signaturer men ändå.
  Vet du vilka alla andra skribenter här är och vilken släkt de tillhör?


 17. Sthlm skriver: 16 april, 2013

  Intressant att lyssna på Herman Lindqvist i gårdagens TV program “Nugammalt”, kanal 5. Inte tror jag att kungen ger Chris O´Neill någon kunglig titel redan. Kungen gör nog klokast i att ligga lågt och vänta några år och se hur det blir med de två yngsta barnens äktenskap/förhållanden innan han förärar deras respektive med kungliga titlar etc.


 18. Vivi skriver: 16 april, 2013

  # 16 Demba
  Ha, ha…ja, jeg undrede mig også over Monas spørgsmål.
  Hvem kender ikke “Løvis”. 😉


 19. ingela skriver: 16 april, 2013

  #12 Arne du har helt rätt i det du skriver och jag tror som du att CP står tvåa efter Kronprinsessan tills Estell är myndig. Man ryser i hela kroppen med tanke på att om något skulle hända kronprinsessan så ska CP och hans sambo/hålldam träda in som kung och drottning.

  Ja du jag tror inte det går att låta Daniel gå en specialutbildning till militär. Vilket ramaski det skulle bli på de som redan är militärer och har fått kämpa för sina grader steg för steg. Ingen bra ide tycker jag.

  Ärligt och uppriktigt är jag ingen vän av Sofia. Hon tar inte de möjligheter hon har att plugga och skaffa sig en utbildning.


 20. Marguerithe skriver: 16 april, 2013

  “13” Friherre Arne von etc,
  🙂 🙂 Nej jag tror inte att Mr O´Neill blir fransk adelsman när han gifter sig med Madeleine. Så långt kommer han inte.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar