Världens kungahus sluter upp bakom Grekland

Världens kungahus sluter upp bakom Grekland
Det är inte bara vår svenske kung som skickat sina kondoleanser till Grekland som drabbats av flera dödsbränder denna sommar.
Annons

Både drottning Elizabeth och kung Harald av Norge har, precis som vår svenska kungafamilj, visat sitt stöd till det grekiska folket efter de förfärliga bränder som tagit många människoliv denna heta sommar.

Annons

Drottning Elizabeth skriver:

“Prins Philip och jag skickar våra djupaste kondoleanser efter de förödande bränderna i Attica och resten av Grekland. Våra tankar och böner finns med er alla som drabbats av denna tragedi.”

Bränderna i Grekland tog många människoliv.
Bränderna i Grekland tog många människoliv.

Även kung Harald har skrivit ett brev som finns att läsa på norska hovets hemsida:

“Är bedrövad över ätt läsa om de förskräckliga bränderna som drabbat Attica-regionen och övriga delar av Grekland och som har orsakat så mycket förstörelse och död. Både jag och det norska folket vill härmed framföra våra djupaste sympatier och kondoleanser.”

Kung Harald.

Foto: Stella Pictures och IBL

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Världens kungahus sluter upp bakom Grekland”

 1. af Sola skriver: 27 juli, 2018

  Tack Harald for du tok med det norske folk i kondelansen.


 2. Karin Björkman skriver: 27 juli, 2018

  Drottning Elizabeth är rekorderlig i sitt telegram hon skriver “Prins Philip och jag,,,”undrar om drottning Margrethe brukade skriva makens namn före sitt eget.


  1. Gunnel skriver: 30 juli, 2018

   Kanske vill hon framhäva Prins Philip eftersom han faktiskt är född prins av Grekland?
   F ö så brukar väl Kungen också skriva “Drottningen och jag…” Eller?


 3. HMA skriver: 28 juli, 2018

  Som sagt, norske kungens farfar var folkvald, kanske är det därför han framför kondoleanser å sig och norska folkets vägnar. Till skillnad mot tex svenska kungahuset.
  Eller handlar det mest om ledarskap..?


 4. vesna skriver: 28 juli, 2018

  Kungligheter från Sverige, Norge, Storbritannien och andra länder skickar sina djupaste kondoleanser och med det visar de sina medkänslor och sympatier för det grekiska folket. Dessa kondoleanserna är inga klyschor utan stöd och hjälp som visar att de är informerade om vad som hänt och är beredda att hjälpa om de sörjande vill det. Det är en mycket svår tid för de som är direkt drabbade.


 5. Eva skriver: 29 juli, 2018

  Visar sitt stöd genom kondoleansmeddelande? Jag tror Grekland behöver lite mer handfast stöd och hjälp just nu. Kanske dags att lätta på plånboken istället för att stå och se dystra ut!


 6. Annette skriver: 31 juli, 2018

  Alle de skovbrande er forfærdelige tragiske for mennesker, dyr og naturen…… og mange er mere eller mindre bevidst påsatte. Det må være syge hjerner, der står bag desværre er medieomtalen ofte årsagen.
  Selvfølgelig udtrykker kondolencer medfølelse, men de er jo først og fremmest en pligt at sende fra et statsoverhoved til et andet!


  1. ananas skriver: 31 juli, 2018

   Instämmer.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar