Världens mest färgstarka drottning

Världens mest färgstarka drottning
Annons

drottning elizabeth

Drottning Elizabeth har inte alltid varit direkt populär i hemlandet England, men tack vare en pr-gurus hjälp efter prinsessan Dianas död har hon lyckats vända opinionssiffrorna för kungahuset uppåt igen. Storbritanniens kungahus visar numera upp en ödmjuk och färgstark drottning…

Annons

1997 var ett svart år för det brittiska kungahuset och drottning Elizabeth. Befolkningen kritiserade starkt drottningens agerande efter prinsessan Dianas död. Utanför Kensington Palace skrevs det för fullt i kondoleansböcker och blomfånget var enormt. Men ingen drottning syntes till.

Helen Mirren som drottning Elizabeth i The Queen.
Helen Mirren som drottning Elizabeth i The Queen.

Hyllningstal om prinsessan Diana

Först efter fem dagar lämnade Elizabeth slottet Balmoral i Skottland för att resa till London och i ett direktsänt tv-tal hyllade hon prinsessan Diana. Denna historia har som bekant blivit en film, The Queen, med briljanta Helen Mirren i rollen som drottning Elizabeth.

Besökte McDonalds

På de tolv år som gått sedan Dianas död har drottning Elizabeth onekligen vunnit folkets hjärta igen. Hon har till och med besökt en McDonalds-restaurang, hur folkligt är inte det?! Med oftast ett ödmjukt leende på läpparna lyser hon upp där hon går, speciellt när det gäller klädvalet, och man vågar väl ändå påstå att hon är världens mest färgstarka drottning…

[smooth=id: 116; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

56 kommentarer till “Världens mest färgstarka drottning”

 1. Karin skriver: 27 oktober, 2009

  Himmel – hvilke kåper! Hun ligner mer og mer på sin mor.


 2. Irena. skriver: 27 oktober, 2009

  Underbara tant!
  Hon har varit drottning i hela sitt liv…tänk, det måste ha varit besvärligt???
  Och nu är hon ju populär igen, som tiden innan Diana, då hon var älskad särskilt som prinsessa; Prinsessan Lilibeth.


 3. Martin skriver: 27 oktober, 2009

  Drottningen ar fullt sysselsatt med ett tre dgars statsbesok bilder !!
  http://www.noblesseetroyautes.com/nr01/?p=21868#more-21868


 4. Martin skriver: 27 oktober, 2009

  Drakarna” Ljubo Mrnjavac och Gunilla von Platen ställer inte upp när SVT-serien Draknästet börjar spelas in i november. Deadline för de entreprenörer som ändå vill delta är på fredag.

  Gå in på svt.se/draknastet och anmäl din affärsidé. TV-serien spelas in på hittills ej beslutad plats (förra omgångens lokal, Brygghuset på Norrtullsgatan, byggs om), och sänds under 2010.

  Drakarna är enligt SVT beredda att satsa mellan 200.000 och 2,5 miljoner kronor per projekt.
  Så mycket satsades
  i förra omgången
  1) Sven: 4.95 miljoner
  2) Mats: 3.15 miljoner
  3) Ljubo: 2.0 miljoner
  4) Richard: 1.75 miljoner
  5) Gunilla: 1.75 miljoner

  Under två intensiva veckor i november kommer produktionsbolaget Silverback att spela in nästa omgång av Draknästet, TV-serien som i våras sändes på SVT, med förebild i den brittiska förlagan Dragon’s Den. Tre av de fem riskkapitalisterna kommer att vara kvar: Sven Hagströmer, Mats Gabrielsson och Richard Båge, samt tva nya !


 5. Martin skriver: 28 oktober, 2009

  har ett sammandrag av reportaget om Andrew las ni som vill ha argument for monarki !! har ar ett !!
  Last year, his globe-trotting across 23 countries cost the taxpayer £140,000. He travels with an entourage of four or five, compared with the 16 who accompany the Prince of Wales and Duchess of Cornwall. His office at Buckingham Palace is LITTERED with letters from industrialists thanking him for his intervention. !!!!!!!

  “Is what I do an expense or an investment?” he asked. “I think it’s an investment. All the work we do is long-term. If you want to be successful as a nation of traders, you have to make some investment to assist them. If you are competing with other countries you have to deploy as many assets as you can. I am one of those assets.” !!!!!!!!


 6. Anna skriver: 28 oktober, 2009

  Drottningen var välklädd..


 7. marie ceder skriver: 28 oktober, 2009

  Martin!
  Nu är ju min lilla princip att inte skriva om andra länders kungahus men OM det är ett faktum att denna kunglighet arbetar hårt så kan ju det inte ogranskat appliceras på de svenska kungliga lättnigar jag nämnt tidigare.


 8. marie ceder skriver: 28 oktober, 2009

  lättningar ska det vara!


 9. marie ceder skriver: 28 oktober, 2009

  det var som f-n. LÄTTING inget annat!


 10. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 oktober, 2009

  Hon är söt den gamla damen. Och hon var fantastiskt vacker som ung.


 11. signesigne skriver: 28 oktober, 2009

  Elisabeth är en vacker gammal drottning hon blir mer och mer sin mor…………..jag tycker hon har häftiga kläder med vågade vackra färger men jag tycker det är klädsamt på henne alla hennes kläder är så stilrena och eleganta……………….men varför ska hon alltid ha så fåniga hattar på sig jag såg en annan bild där hon inte hade hatt och jag tycker hon har ett mycket vackert vitt hår………


 12. Martin skriver: 28 oktober, 2009

  marie vi raettar inte felstavningar !!! bara trams alla fattar anda !!! som Du sag blev det anda tamsigare med tva raettningar…endast om ineborden i det skrivna blir missforstadd raettar vi !!! (dessutom lattingar plural !! ;)..)


 13. marie ceder skriver: 28 oktober, 2009

  Såg Du inte att det var mig själv jag rättade. Hur som helst så var mitt budskap viktigare än alla stavfel på jorden!!!!!


 14. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 oktober, 2009

  Skit samma marie ceder du har alltid varit den som vet bäst. Vi får väl fortsätta att dras med dig…..;)


 15. marie ceder skriver: 28 oktober, 2009

  Fast lika jävlig som Arne är jag väl inte?


 16. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 oktober, 2009

  Stänger ner för ikväll för jag saknar trollet men hon kommer tillbaks i slutet på veckan. Har hon sagt …..håller på att renovera sin våning i Helsinki. Fantastiskt läge där….oj oj inga dåliga grejer det. Vilken utsikt!!!


 17. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 oktober, 2009

  Nä marie så djävlig kan inte ens du bli. Som Arne. Njet. Du är ju en tillgång här……fast jag tror att du har bättre koll på franskan än alla oss andra….enligt egen utsago alltså och jag tror dig. Själv är jag inte alls särskilt bra på det. Men har de latinska språken i ryggmärgen…..men falktiskt marie så är det mest pladdra jag kan….är himla dålig på grammatik o sånt.
  Men Martin och jag kan väl få lov att uttrycka oss på våra våra påvra språkkunskaper ändå? För vi tycker det är kul.


 18. marie ceder skriver: 28 oktober, 2009

  Alla som lär sig franska eller något annat extra språk gör mig glad.
  Det behövs balans till allt det engelska – det menar jag även om jag tycker att engelska är ett mångfacetterat och spännande språk. Vad beträffar om jag är bättre än den eller den i franska så har jag inte uttryckt mig så. Jag har en lärrexamen i franska,spanska och engelska i botten. Jag har dock aldrig undervisat utan arbetar med annat.


 19. Ulla 47 skriver: 28 oktober, 2009

  Neta #19. Hej Gittan! Hoppas att du mår bra. Jag längtar efter dig! Åt peppan med Lövis och alla hans alias. Neta, du är så ljuvlig! “Är inte så bra på grammatik”. Nähä. So what? Vem är det efter alla år? Jag, som latinstudent, minns bättre siffror än namn. Jag som alltid hatat rutiga block!! Finns säkert ngn gammal lärare som sitter i sin himmel och asgarvar åt mig.


 20. Ulla 47 skriver: 28 oktober, 2009

  #18 skall det va´såklart!


 21. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 oktober, 2009

  marie, egentligen är engelska svårare om man skall gå på djupet. Det finns så mycket vokabulär där som det inte finns i något annat språk. Jag är nog lite anglofil, men som du har förstått så är nog mina kunskaper ganska ytliga. Men jag tyckte att min tyska var berdrövlig när jag var ung så därför reste jag till Universitetet i Heidelberg i min ungdom. Hörde och läste språket, men tyvärr blev jag ihop med en kille som visserligen var tysk men som hade franskan som sitt andra modersmål, så vi pratade bara franska. Men tyskan sitter i mig……..Deutchtland ….längar alltid dit.
  Die Fahne hoch!!!!!!


 22. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 oktober, 2009

  Felstavat men vi skall inte rätta…..hua hua


 23. marie ceder skriver: 28 oktober, 2009

  Neta!
  Jag kan bara ge Dig rätt. Engelska är mycket svårt.
  Du har även rätt i att ett bra sätt att finslipa sina kunskaper är att skaffa sig/få en partner i önskat språk.


 24. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 oktober, 2009

  Nu goder natt Ulla och marie….ni är fina…gillar er. Det måste finnas lite annat här än bara kungligheter. Språk är så intressant…dialekter allt allt. Gillar det kul att ni är med här….annars är konversationen ganska torftlig…..?
  Natti natti suss gott och vackra drömmar till er båda


 25. Ulla 47 skriver: 28 oktober, 2009

  God Natt, Gittan! Hoppas att du får “sweet dreams”. Du vet ju att vi är många här som saknar dig. Jag hör av mig imorgon ( Nu skall jag börja läsa en av
  Jo Nosboes kriminalböcker. Sen är jag knappast att tala med förrän den är slut, säger min man som klagar över hushålls-servicen, som han får sköta själv under tiden jag läser!. Så har vi det!)


 26. Ulla 47 skriver: 28 oktober, 2009

  Och – fy fasiken så kallt det är i Sverige!!!


 27. Martin skriver: 28 oktober, 2009

  marie Dina inlaegg ar bra o koncisa !! men Du #14 det var ju det jag sade att vi inte skulle halla pa med…bara storande A L L A fattar att det ar ett slarvfel..sa lange det inte paverkar det vi vill ha sagt ar det meningslost och bara tar upp plats !! jag fattade att Du raettade Dig sjaelv men efter tva raettningar var det fortfarande fel.. 🙂


 28. Martin skriver: 28 oktober, 2009

  marie larare eller inte det var Du som skrev fel pa franska haromdagen inte jag !!!…. och tetades med Laurence !! 😉 (dvs mig om man far tro Arne anka)


 29. marie ceder skriver: 29 oktober, 2009

  Martin!
  Rättelser “bara tar upp plats”?
  Du tar upp rätt mycket plats själv emellanåt. Man måste kanske inte skriva meddelanden med 1 minuts mellanrum bara för en ny idé gör sig påmind.
  Franskan var för övrigt korrekt. Misstaget var att jag behandlade skribenten som maskulin. Utifrån det hade mitt inlägg inga fel.


 30. Neta skriver: 29 oktober, 2009

  marie! Det är väl kul när folk skriver direkt när det poppar upp nåt? Du kunde gott vara lite spontanare själv 🙂


 31. Neta skriver: 29 oktober, 2009

  mariga marie, du har ju aldrig fel men där gjorde du ett misstag. Oförlåtligt sa Bill 🙂


 32. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 29 oktober, 2009

  Neta.
  Käfta inte med Marie. Jag tror att hon är den av alla oss här som har dom små grå på rätt plats. Alla våra andras celler gör små utflykter ibland. 🙂


 33. Neta skriver: 29 oktober, 2009

  Demba.
  Men det är ju dom små utflykterna som är lajbans….. 🙂


 34. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 29 oktober, 2009

  Ja det är ju det. 😉


 35. marie ceder skriver: 29 oktober, 2009

  Fast de utflykterna tar ju enligt martin för stor plats.


 36. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 29 oktober, 2009

  Jag menade att våra andras hjärnceller gör små utflykter Marie. Inte dina. Alltså att du är en av de få här som inte svamlar. Det var välment mot dig.


 37. Neta skriver: 29 oktober, 2009

  Bara dom eviga rättelserna marie som tar för stor plats. Utflykterna piggar bara upp. Så det.


 38. Neta skriver: 29 oktober, 2009

  Går det på tomgång nu? Här i Sthlm har vi en underbar höstdag, 5grader just nu, det är FRISKT och friskare lär det bli…..burr sa Kasper när han fick se en naken häst. 🙁


 39. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 29 oktober, 2009

  Så länge man rättar sig själv spelar det väl ingen roll. Värre när man rättar andra tycker jag. Sånt irriterar.


 40. Neta skriver: 29 oktober, 2009

  Ja om man är känslig för kritik så klart att det irriterar 🙁


 41. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 29 oktober, 2009

  Alla är mer eller mindre känsliga för kritik.
  Nu ska jag iväg på en heldagsutflykt. Kollar ikväll vad ni har hittat på här. Ser att Lövis hustru har skrivit till oss. 🙂


 42. Neta skriver: 29 oktober, 2009

  OK Demba ha en fin dag!!!! Ja kära nån Lövis har en fru….stackars människa….frun alltså 🙂


 43. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 29 oktober, 2009

  Hi hi Neta. Ha en bra dag du med.


 44. Martin skriver: 29 oktober, 2009

  konstigt att man tar till sig kritik och inte inser att man fick berom !!
  marie jag gav Dig en eloge for Dina kommentarer som alltid ar koncisa och sammanhaengande …. att inte raett utlaesa ett namns koen ar ocksa ett sprakligt FEL…det var Du som inledde den sprakliga”jag-kan-mer-an Du-kampanjen”…. forst med mig sedan med Mlle Laurence (M Laurence ?) ock saemst var det med Mlle Laurence som borde vara en vaelkommen gaest fran fjerran ort…att man sparkar pa den gamle sjobjornen Martin det ar ju OK for han sticker ut hakan raett langt 🙂


 45. marie ceder skriver: 29 oktober, 2009

  Som jag tidigare nämnt för Dig var jag övertygad om att Mme Lahaye,när hon dök upp, var identisk med en annan skribent här. Därav mitt “utspel”.
  Detta var information jag antog att Du tillgodogjort Dig. Så var tydligen inte fallet och jag är färvånad.


 46. marie ceder skriver: 29 oktober, 2009

  ….förvånad.


 47. Martin skriver: 29 oktober, 2009

  eh farvarnad??


 48. Martin skriver: 29 oktober, 2009

  haha Du menar att antyda att Du skrev maskulin form for Du trodde det var lovis ?? hehe 🙂 DU aven solen har sina flaeckar…vet ente om den medger det sjaelv ..men sa ar fallet…. !!


 49. marie ceder skriver: 29 oktober, 2009

  Martin,
  Om Du läst mitt inlägg från i förrgår kanske Du förstått. Här får Du det en gång till.
  marie ceder, oktober 27, 2009 14:21 Då jag för någon dag sedan läste Mme Lahayes inlägg, fullt av grammatiska fel, tog jag för givet att det var “den store skribenten” som dykt upp i ny kostym. Jag kunde inte förstå hur man utan kunskaper i något skandinaviskt språk kan läsa och kommentera på dessa sidor. Då jag nu fått sammanhanget klart för mig backar jag naturligtvis. Mitt
  “angrepp” var riktat åt ett annat håll.
  marie ceder


 50. Martin skriver: 29 oktober, 2009

  hehe japp ja laste det !! hehe jag kaenner en proffessor pa UCD…
  han kan ente heller medge ett fel !!…har Du valdigt hoeg utbildning??
  det leder ofta till valdigt hoeg inbillning ….. men OK “jag tror Dig.”…?
  baettre nu..?? 🙂


 51. Martin skriver: 29 oktober, 2009

  eh minns ocksa ett inlaegg dar Du medgav Ditt grammatiska fel och skrev “att Du i hastigheten gjorde ett slarvfel”…. det var innan Mlle L skrev och “forklarade sig”…. vill Du jag ska leta fram det ?? eller skall vi glomma denna episod?? och dess bada efterkonstruktioner ??


 52. marie ceder skriver: 29 oktober, 2009

  Ja, leta gärna fram det.


 53. marie ceder skriver: 29 oktober, 2009

  Behövs inte. Jag minns nu att det var när Du påpekat att Mme Lahaye var en dam. Då medgav jag att jag hade haft för bråttom.


 54. marie ceder skriver: 29 oktober, 2009

  Martin!
  Hur kan man läsa och kommentera på dessa sidor utan att förstå något av de skandinaviska språken?
  Fast jag ger Dig rätt på namnets “kön”. Jag hade för bråttom, det medger jag!!
  Så här såg det ut.

  Nu har jag snart kommit upp i Lövis´ textmassa. Och liksom hans är det utan riktigt innehåll.


 55. Martin skriver: 29 oktober, 2009

  hehe marie japp Du har alltid annars koncisa inlaegg med punch !!!
  ett foredome for oss alla 🙂


 56. Martin skriver: 29 oktober, 2009

  vad avser Mlle L’s kommentar sa ar den ju bra och med insikt i amnet !!
  hon anvander ju datorprogram som oversaetter fran svenska fick vi veta !!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar