Veckans kungliga pärla – Tomas Ledins Hesselby Slott

Veckans kungliga pärla - Tomas Ledins Hesselby Slott
Annons

Välkommen att stiga in i Hesselby Slott och få en rundvandring i stjärnornas designade rum och sviter.

Tomas Ledin har blivit slottsherre och är en av ägarna till Hesselby Slott, som uppfördes under mitten av 1600-talet.  Det var riksrådet Karl Bonde som gav Simon de la Vallée uppdraget att rita en slottsbyggnad med 18 rumsenheter och två fristående flygelbyggnader.

Annons

Eldsvåda

Ursprungligen bestod huvudbyggnaden av tre våningar men vid den stora branden år 1721 ödelades den översta våningen varvid kyrkrummet och det värdefulla biblioteket helt förstördes.

Barockträdgård

När slottet renoverades blev det alltför kostsamt att återställa den praktfulla övervåningen och resultatet blev det utseende som slottet har idag. En unik barockträdgård anlades i början av 1700-talet.

Rum är i stjärnklass

I dag har ett par kända ansikten gett namn och design åt inredningen. Välkommen till Pernilla Wahlgrens rum samt Arjas, Ponares och E-types sviter. Här finns både enkla rum och exklusiva sviter.

Ladda batterierna

E-types rum ligger på översta våningen med tapeter inspirerade av engelsk tweed, dova färger och smakfull ljussättning. Badrummet är klätt i koppar och rostfärgade stenplattor och har ett stort runt badkar.
Här har gästen utsikt åt två håll.

Genom fönstret syns kolonilotterna och genom den enorma glasrutan som vetter in mot rummet har man full koll på vad som händer i rummet.

Dregenrummet

Varför inte somna i ett rum med starka färgkombinationer, överdådig takhöjd och ovanliga detaljer. Här finns både överdådig kristallkrona och vacker kakelugn.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Pressbilder

 

[smooth=id:866; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Veckans kungliga pärla – Tomas Ledins Hesselby Slott”

  1. Margueritesvenskdam.se skriver: 24 maj, 2013

    Vackert slott, men är inrett utan minsta hänsyn till slottets stil och karaktär, ovanligt smaklöst tyvärr!


  2. Styleisall skriver: 24 maj, 2013

    Håller med #1. Gräsligt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar