Veckans snackis om Victorias dyra märkesvanor…

Veckans snackis om Victorias dyra märkesvanor...
Annons

kronprinsessan victoria

VimmelprinsessansbloggVeckans snackis handlar om kronprinsessan Victoria och en av världens dyraste handväskor. Ja, något är det med prinsessan och den mycket, mycket exklusiva Birkinhandväskan som fått folk att gå i tokspinn! Lite förenklat kan jag väl säga att det är två läger – ett som är…

Annons

Är det ok att Victoria visar upp sig med designerväskor värda runt 100 000 kr?

Loading ... Loading ...

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

34 kommentarer till “Veckans snackis om Victorias dyra märkesvanor…”

 1. Webbredaktionensvenskdam.se skriver: 23 november, 2009
 2. Christina Helsinki skriver: 23 november, 2009

  Bryr mig egentligen inte om vad Victorias väska kostar.

  Den enda invändning, jag har är att Victoria är alldeles för lantlig, för att väskan skulle passa ihop med henne och vice versa.

  Bortkastade pengar.


 3. Olof Jonsson skriver: 23 november, 2009

  Beträffande Viktorias Hermes väska

  Jag ler lite när jag läser kvällstidningarna och Svensk Damtidning. Man skall ha klart för sig att Viktorias Hermes väska är en enkel variant av denna modell. I alligaor eller liknande, hade väskan kostat cirka 250.000 exkl mervärdeskatt. De riktigt rika specialsyr i Paris ofta inte hos Hermes.
  Chansen att Viktoria har betalt väskan är liten, det är antingen en sponsoring från Hermes (därav färgen) alternativt en gåva som gått genom någon bekant. Detsamma gäller Madeleines väskor från Hermes och Bottega Veneta. Någon betalning har inte ägt rum.
  Jag är övertygad – med mina kontakter – att damerna erhåller en hel del sponsoring med tanke på deras exponering i pressen.
  Kungahuset kommer naturligtvis förneka detta, men skattebetalarna kan känna sig fullt säkra på att deras pengar inte gått till en orange hermesväska.
  Min hund har ett mycket exklusivt halsband från Hermes, han är stilig men vi har inte erhållit någon sponsoring i butiken i Paris.
  Detta är bara en press anka.


 4. berette skriver: 23 november, 2009

  Tanken kommer för mig hon kanske hyr väskan eller blivit sponsrad, vi får nog inte reda på hur det ligger till. Den är snygg .


 5. Olof Jonsson skriver: 23 november, 2009

  Viktoria är inte unik på något helst, alla med media focus får sponsoring om modehusen ser det som en billig annonsplats. Jag tror inte att de kungliga damerna har något dyrt klädkonto. Jämför Mary i Danmark, garanterat sponsoring i vissa. Det sistnämnda märks ju när de har vissa ´älsklings märken´-. Det finnes ju ingen som skulle välja en Hermes orange väska, om man inte fick den gratis!


 6. marie ceder skriver: 23 november, 2009

  Oavsett om vaskan ar gava eller kopt av henne sjalv ar det oerhort provocerande att hanga en halv arslon for en undersate pa armen!


 7. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 23 november, 2009

  Jag tycker det är barnsligt att bara lägga ner tid på hurdan väska Victoria har eller vad den kostar, det viktiga är väl att hon trivs med den, jag tror som O.Jonsson och tittar man på sina egna väskor så kommer man snart upp i ganska höga summor för en vanlig person. Vi ska istället vara glada att vårt kungahus klär sig snyggt och tål att tittas på för ska vi ha monarki så kan de väl få se snygga ut.


 8. Olof Jonsson skriver: 23 november, 2009

  Jag tror att man skall vara mera positiv, Viktoria var glad för väskan. Det är väl trevligt. Dessutom visste hon att hon inte betalt något för den, så då spelar det ingen roll.
  Svenskar lever i en skyddad tillvaro, de kungliga damers klädkonto är inte höga alls. De har nästan aldrig numera internationell couture utan klänningar sydda i Stockholm. Jag tror knappast att någon av deras kreationer som de bär kostar mera än 50.000.
  I Paris och London hade ingen tyckt detta var provocerande, de är enkel modell av hermes.


 9. Gittan skriver: 23 november, 2009

  Olof Jonsson…Jag skrattade så jag skrek när jag såg din kommentar…Bra insikt…Detta har jag argumenterat med i flera inlägg när det gäller Victorias väska…Inte nog med att den är stor, klumpig och otroligt ful…Den har ju en färg så man baxnar… 😀


 10. Olof Jonsson skriver: 23 november, 2009

  Jag gillar Viktoria, hon är ju trevlig och alldaglig som går hem i stugorna. Det är ju så – om man rör sig i det lite internationellt – att det finnes ju ingen som köper Hermes oranga signture färg. Den passar utmärkt på deras kartonger matchande med deras bruna band. Både jag och hunden har ett antal prylar från Hermes, dock inte sponsade , läderkvaliteten är – trots deras excellenta marknadsföring – något skiftande i kvalitet och tål inte så mycket slitage (fråga hunden). Tacka vet jag slipsarna!
  Nästa steg blir ridstövlar och ridsadel, de kan de


 11. berette skriver: 23 november, 2009

  Att en väska kan ställa till så mycket bekymmer


 12. Olof Jonsson skriver: 23 november, 2009

  Allt beror på att journalisterna älskar att ställa till en storm i ett vattenglas för en löjlig väska. Låt oss vara glada att Viktoria gjort ett sponsering avtal och ingen skattebetalare har finansierat väskan. Debatten är ju näst intill skrattretande, och visar hur mycket okunninghet som finnes i tidningsvärlden, Vänta till barnen kravlar omkring i sponsrade baby outfits från Hermes och Baby Dior, då kommer Aftonbladet att få högsäsong!!
  Funderar skarp på att köpa en ny morgonrock på Hermes, den kostar 75.000 också,


 13. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 23 november, 2009

  Olof kan du inte ta en bild när du köpt din morgonrock och sätta ut då kommer det med all säkerhet att bli ett himla rabalder.Låt kungahuset blomma det har vi alla glädje av.


 14. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 23 november, 2009

  Tycker Hermesväskorna är fula. Inte alla så klart, men just dom här superpoppismodellerna som alla kändisar bär på nu.Tex Birkin. Och morronrocken för 75 000 kronor kostar kanske 2000. Resten får man betala för märket. Rätt onödigt. Skulle kunna komma på många roligare saker att lägga dom 73 000 kronorna på. Tex en resa till Trinidad och Tobago.


 15. Gittan skriver: 23 november, 2009

  Hmm. Ja, det är rätt…Tillverkningskostnaderna och materialet kostar småstrunt…Det är märket man betalar för…Och det går säkert lika bra med en morgonrock från Pelle Vävare…. 😀


 16. Olof Jonsson skriver: 23 november, 2009

  Maggan, jag tror jag skulle ta en bild i Paris när jag köper min nya cashmere morgonrock, och hunden får ett nytt halsband. Jag älskar svensk press, de har ingen aning om prisnivåerna. Allt mäts i förhållande till den devalverade svenska kronan. Nu ser jag att svensk dam tycker svenskt tenn är exklusivt, de är väl en trevlig butik men exklusiv….nja inte direkt. Har någon på redaktionen varit utan för Stockholm ?
  Vi får alla hoppas att Vikkan får bra sponseringavtal så att hon inte skaffar samma garderob som Mona Sahlin. Å andra sidan, då hade säkert modeexperterna på svensk dam vaknat 🙂


 17. Ingrid skriver: 23 november, 2009

  Jag håller med ovanstående inlägg. Kungahuset har säkert inte betalat något för denna väska. Men jag tycker inte att någon i kungahuset med tanke på den exponering de har skall ” göra reklam ” för så dyra väskor.
  Sedan kan det naturligtvis diskuteras vad de skall ha för väskor. Hittils har det ju fungerat fint utan att man har reagerat. ASlltså har dessa väskor inte synst så mycket och det är ju bra.


 18. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 23 november, 2009

  Kungahusets medlemmar ska inte agera reklampelare.


 19. Christina Helsinki skriver: 23 november, 2009

  Jag har flere gånger reflekterat över att kungahusens representater bär pälsar.

  Två som emellertid har sagt att de är ´non-fur ´är Michelle Obama och Carla Bruni-Z.

  Tycker mig ha förstått att Victoria också undviker äkta pälsar, medan Mary däremot lär ska närmare 10.

  Usch, Mary.


 20. tina skriver: 24 november, 2009

  Det förvånar mig också att Viktoria vill bära en så dyr väska, som kostar en halv årslön för vissa, det kan bli lite svårt med trovärdigheten kanske.


 21. Olof Jonsson skriver: 24 november, 2009

  Personligen är jag ingen jätte royalist, men tycker att de fyller sin funktion i samhället. Efter ha bott utanför Sverige i många år, kan jag bara konstatera att svenska är småskurna och har synpunkter på det mesta som är helt oväsentligt. Alla svenska skall vara glada att Vikkan ser trevlig ut och att hon blir sponsrad. Om ni mår dåligt av det, titta inte i Svensk Damtidning eller rent av försök få lite sponsoring för att förgylla er värld.
  Personligen tycker jag att Vikkan kommer behöva en klapp i ryggen att hon inte ser ut som en sekreterade längre, en personal shopper skulle hon nog behöva. Va snäll mot henne.


 22. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 24 november, 2009

  Jag tycker det gör inget om kungahuset är lite reklampelare bara det inte står ex. Ellos på dem. Det skulle vara katastrof om Victoria eller någon annan i kungahuset skulle klä sig som Mona Sahlin eller Maud Olofsson när de är ute och representerar. Sedan tror jag mycket väl att Victoria o Daniel kan ha Pelle Vävare badrockar för det har jag själv den är både varm o mjuk. Vi måste vakna upp och titta oss runt i världen hur andra ex. kungahus och dylikt klär sig.
  Vi får väl hoppas att Lövis har något som är snyggare än Victoria (jag har mycket svårt att tänka mig detta.)
  Vi ska vara stolta som har en så duktig och snygg kronprinsessa.


 23. mb skriver: 24 november, 2009

  Vad hon köper för väskor och kläder bryr jag mig mindre om, hon får bränna apanaget som hon vill. Vad som däremot irriterar mig är dessa märkliga statsbesök som jag först nyligen fattat _inte_ betalas via apanaget. Hur många statsbesök till Thailand/annat soligt exotiskt land kan man göra egentligen? Mina skattepengar ska inte användas till lyxiga resorts eller 7-stjärniga hotell, vill kungafamiljen plus hangarounds och livvakter bo lyxigt får de bekosta det själva tack så mycket.


 24. Christina Helsinki skriver: 24 november, 2009

  Maggan,

  Du glömmer att Sverige är det fattigaste kungahuset i Europa. Caroline av Monaco har råd att klä sig in chinchilla, det faller inte på medborgarnas insamlingar. Holland och England, har råd. Kungen i Norge stod inte med kollektbössan i handen, då hans barn gifte sig.

  Mary är snyggare än Victoria, om du ursäktar mig, + några andra kronprinsessor också.


 25. Christina Helsinki skriver: 24 november, 2009

  mb,

  Det var en nyhet för mig också.


 26. Olof Jonsson skriver: 24 november, 2009

  Mina damer,
  Jag tycker vi skall vara tacksamma för att Vikkan har tagit jobber, vem skulle vilja ha ett sådant arbete. Speciellt som alla har synpunkter på allt hon gör eller inte gör. Personligen hoppas jag att hon slår dövörat till.

  Snälla Vikkan, inga mera oranga Hermes väskor, den är ju förfärlig.
  Gör som mamma Silvia, ta en mera diskret färg 🙂

  En personlig stylist som Mary av Danmark har, kanske skulle kunna rymmas inom apanaget. Det är inte lätt att både vara kronprinsessa och modexpert. Det finnes ju så många självutnämnda PRADA modeexperter på östermalm och i Belgravia och i Troppan.

  Jag tror att Svenska Kungahuset är rätt snälla när det gäller sponsoring, eller kollekt som någon kallar det. Tror någon att Caroline av Monaco betalar alla sina plagg från Chanel. Njaaaaaaaa maturligtvis inte, hon är bästis med Karl L och en liten reklampelare för modehuset.

  Nu skall jag och min Hund med hermes halsbandet dricka tea..


 27. lis skriver: 24 november, 2009

  Jag antar – av tex #29 – att nu är då åter fritt fram att skriva lite av varje enligt
  vad som passar för den ena eller andra?? Har sett kommentarer även till
  ett par av tidningens övr artiklar som inte så helt verkar vara anpassade till
  just artikelns innehåll osv, vill moderator nämna om det åter är fritt fram att
  kommentera på det vis man så önskar – annars: vad har just 29 att göra med denna artikel?


  1. eva skriver: 24 november, 2009

   Hej!
   Samma regler gäller fortfarande.


 28. Christina Helsinki skriver: 24 november, 2009

  Eva,

  Vem skall man vända sig till, för att klaga på felaktiga uppgifter i Tidningen?

  Det är inte riktigt juste att ta bort, klagomål om Tidningens felaktiga uppgifter.

  Kanske du kunde svara att du meddelar den som skrivit reportaget.


  1. eva skriver: 24 november, 2009

   Hej!
   Kontakta respektive reporter eller redaktionschef, redaktionssekreterare eller chefredaktör!
   Mailadresser finns i tidningen!


 29. Christina Helsinki skriver: 24 november, 2009

  Tack, Eva!


 30. Sara skriver: 24 november, 2009

  Hon ska representera Sverige. Om alla andra kungahus exempel Máxima ska gå runt i snygga kläder och smycken ska Victoria också göra det. Tänk va skämmigt om hon skulle komma med världens billigaste klänning från H&M skulle detta land vara en skam för nationen och hela världen.


 31. Christina Helsinki skriver: 24 november, 2009

  Sara,

  Jag har tusen gånger skrivit, Sverige kan inte jämföra sig med Europas rikaste kungahus.

  Sverige är fattigt jämfört me d t ex Englands kungahus. Prinsessan Anne, jobbar som ett litet djur, utan boutique kläder.

  Hollands Maxima kommer från ´upper class ´, misstänker att hon skulle ha råd att köpa kläder för egna pengar.

  Svenskarna måste börja fördubbla Kungens apanage, han får snart igen en mun till att försörja.

  Carl-Philip har väl aldrig tänkt börja arbeta, som 30-åring skulle han redan kunnat haft examina, och vara på en utländk ambassad eller bank.

  Madeleine tänker försörja sig på lönen från Childhood.

  Både CP och Madeleine har visat 0 intresse för det som de har börjat med.


 32. Erik skriver: 26 november, 2009

  Det är dock ingen som klagar på herrarna som spenderar förmögenheter på bilar, båtar och bössor! Helt absurt att kvinnor idag får så mycket skäll för sina vanor.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar