Vem ska bli Carl Philips prinsessa?

Vem ska bli Carl Philips prinsessa?
Annons
Prins Carl Philip får tips av läsarna

Prins Carl Philip får tips av läsarna

Vem ska bli Carl Philips prinsessa? Några av er läsare här på webbsidan har (med glimten i ögat!) handplockat nio fruar med de rätta prinsessegenskaperna. Spana in listan – vem tycker ni passar bäst?

Det börjar snart bli dags för prins Carl Philip, 30, att finna någon att dela livet med. Nu är han glad singel för första gången på tio år och flickorna som svärmar runt honom är många. Dessutom har han fått lite hjälp av er läsare här på webben! Här är prinsesskandidaterna som några av er har valt ut:

Katharina af Rosenborg, 27, är prinsens brylling och nära släkt med det danska kungahuset.

Maria Bitsch, 27, har också kungliga danska anor och dessutom ett härligt uppkäftigt efternamn. Hennes farmors mor var prinsessan Dagmar av Danmark som senare gifte sig med tsar Alexander III. Deras son blev Rysslands siste tsar.

Kajsa Bernadotte af Wisborg, 29, känner sin syssling Carl Philip väl. Kajsa är barnbarn till designprinsen Sigvard Bernadotte och driver ett resebyråföretag i München som skräddarsyr exklusiva resor.

Josephine Bernadotte, 25, är en city-chic Östermalmsgrevinna som gjort karriär i mediabranschen och som påminner om Emma Pernald i sin driftighet. Hon och Carl Philip bär samma efternamn men är bara släkt på väldigt långt håll.

Annons

Astrid Gyllenkrok, 28, liknar kronprinsessan och umgås i kretsarna kring kungabarnen. Denna unga skånska adelsdam läser media och kommunikation i Lund och håller nu på med C-uppsatsen. Innan dess jobbade hon i London.

Andrea Gyllenkrok, 29, är syster till Astrid och jämnårig med Carl Philip. En språkbegåvad och mycket välutbildad tjej med jobb på Michael Peters & Partners i London.

Emma Pernald en favorit bland läsarna?

...men det är Emma Pernald som är hetaste prinsesskandidaten!

Systrarna Jana De Geer, 26, och Adrienne De Geer, 24, är barnbarn till familjen Bernadottes grand old lady Dagmar von Arbin, 94, som var tärna när kungens pappa gifte sig med prinsessan Sibylla 1932.

Wiveca Thott, 28, var skolkamrat med Carl Philip på Lundsberg och blev hans första flickvän. Sen dess har Wiveca hunnit med att bo i England och hon och prinsen har setts titt som tätt som vänner.

Bubblaren! Hetaste kandidaten är ändå prinsens ex-flickvän, Silvia-kopian Emma Pernald, 29. Hon och Carl Philip syntes nyligen tätt ihop på hockeystjärnan Niklas Angers bröllop…

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

154 kommentarer till “Vem ska bli Carl Philips prinsessa?”

 1. Birgitta skriver: 21 juni, 2009

  Käre nå´n vad snygg han är våran prins! Vad roligt det vore med ytterligare en förlovning väldigt snart…Jag hade gärna sett “Phille” med representativ flicka vid sin sida vid…Nu är de så få, och det ska verkligen bli roligt med lite kungliga “bebisar”…För tillfället känns det lite fördel Norge, Danmark, Holland m fl med alla sina sötnosar.


 2. Christina Helsinki skriver: 21 juni, 2009

  Kära Åsa,

  Varför måste mammas pojke hitta en adlig? Pappa hittade inte, Victoria hittade inte, trots SvDs , förklaringar om Filiberto och Nicholaus. Madeleine träffade inte William eller Harry trots enträgna försök. Victoria landade på bondvischan.

  För CP är Emma Pernald fullständigt acceptabel , utseendemässigt, men om jag får välja så skall CP börja söka en dam med pengar. Fattiglappar finns det nog av. Man kan också bli kär i en rik flicka, kanske born in the U.S.


 3. Gun skriver: 21 juni, 2009

  Christina Helsinki!

  Jag tycker Åsas lista är alldeles utmärkt. Vi är några (jag) som propagerat för en sådan med lämpliga gemåler till vår prins, dvs. med kungligt blod i sina ådror. Birgitta påstår att det inte finns så många men jag säger att det vimmlar av dem. Det är ju som bekant slut mellan Carl Philip och Emma (annars är väl hon något sånär rik har jag fått för mig) och varför inte passa på då att pressentera lämpliga tjejer. Dessa är kanske även rika.

  Nicholaus tycker inte jag var ett bra förslag till kronprinsessan, han är för gammal för henne och sedan, ursäkta att jag säger det, hårig som en apa. Jag har tyckt att Theodora av Grekland hade passat vår prins men vissa gillar inte (helt okej) att de är sysslingar detsamma gäller ju Victoria och Nicholaus.

  Det finns fler än William och Harry till Madeleine tex. Guillaume av Luxemburg, där skulle hon troligen bli mycket populär.


 4. Christina Helsinki skriver: 21 juni, 2009

  Varför kungligt blod? För sent, för sent som de säger i Finlands Österbotten. Gud ske lov jag kommer inte därifrån.

  Det enda svenska kungahuset behöver är nu pengar. Om vem som passar med vem, är faktist inte vi här, och de adliga damerna tycks inte vara begeistrade av CP.

  Tänk om han börjar gråta efter mamma efter första striden. Emma har passat honom bäst, glöm adel och pengar är relativt om någon tror att Emma Pernald är rik.

  CP är jättesnygg, men för sent att skicka ut honom till Frankrike. Där finns mer snygga män, men de kanske går inte och ringer efter mamma.
  Refererar till CPs avbrutna skolgång i Sverige vilket förde honom till USA.

  Emma. Emma, håll prinsen för dig själv. Du ger stöd åt mamisen och har skinn på näsan


 5. Christina Helsinki skriver: 21 juni, 2009

  Gun, efter att skrivit mitt inlägg, läste på nytt ditt.

  Något så när rik?? Rik är för mig några miljoner euro + ett par bostäder=slott. Allt det andra är medelklass. Annars är jag också rik. 2 bostäder och 1000 euro på konto.

  Min pappa har inte råd att betala sin dotters bröllop med en kronprins.

  Gun trevlig efter midsommar kram humor x


 6. Gun skriver: 21 juni, 2009

  Christina Helsinki vill du att han gifter sig med Emma eller någon som är rik?


 7. NetaGu.bloggspace.se skriver: 21 juni, 2009

  Estelle Manville som gifte sig med Folke Bernadotte var amerikanska. Det var Gustaf V själv som tipsade greven efter att ha träffat henne i Nice. Det finns faktiskt amerikanskor med klass.
  Men ingen sydamerikanska. Tänk vilka svartmuskiga barn det skulle bli av en sån allians.


 8. Birgitta skriver: 21 juni, 2009

  Snälla Gun…Tydligen brast mina språkkunskaper i mitt förra inlägg..Jag menade få REPRESENTERANDE KUNGLIGHETER…Och att vi därför gärna skulle tacka jag till en passande flicka vid Carl-Philips sida…
  Jag ber om ursäkt att det blev lite fel….


 9. Christina Helsinki skriver: 21 juni, 2009

  Gun,

  Emma, för han är för för blyg för den stora världen.

  Om Daniel skall bli prins, så är Emma ändå upper class.


 10. Gun skriver: 21 juni, 2009

  Som du ser Christina skrev vi våra senaste inlägg samtidigt men jag tror vi förstår varandra. Av Åsas listtjejer väljer jag i första hand hennes etta Katharina af Rosenborg trots att jag inte vet hur hennes ekonomi ser ut men kanske hon har tillgång till någon stor gård/slott i Danmark, någon som vet? Mitt val beror helt och hållet på hennes anor (farfar prins Oluf av Danmark) och hennes ålder.


 11. Gittan skriver: 21 juni, 2009

  …Ja, säg vad ni vill om amerikanskor…Wallis Simpson hade då förmågan att föra sig i stora sammanhang om man avser klädsel, hållning och stil…Övriga synpunkter lämnar jag därhän…

  Varför anspelar så många (inklusive elakheterna i Hey Baberiba) på Carl-Philips mammighet?? Det har undgått mig totalt att han skulle ha en läggning och springa och gråta i mammas kjol..Jag tycker det är så förbaskat oförskämt och kränkande..Men vet ni hur det uppstått får ni gärna berätta varför….


 12. Gun skriver: 21 juni, 2009

  Birgitta!
  Inte behöver du be mig om ursäkt, ibland skriver man så fort så man vet inte var det slutar. Att jag tog upp att det finns många är för, och jag vet att jag skrivit det förr och blir nu väldigt tjatig, att många ser enbart till barnen till de regerande monarkerna. Då vill jag uppmärksamma att det dräller av kungaättlingar, annars blir det ju förståligt när folk säger att det inte finns lämpliga kandidater. Hoppas du inte tog illa upp.


 13. NetaGu.bloggspace.se skriver: 21 juni, 2009

  Gun. Jag håller med Christina Helsinki. Hur kan du säga att du tror att Emma är “någotsånär rik”? Hon är ju svensk medelklass, varken mer eller mindre. Om hon hade några undangömda slott eller miljarder hade vi nog fått höra det för länge sedan.


 14. Christina Helsinki skriver: 21 juni, 2009

  Gun, fortfarande,

  varför söker vi en passande flicka åt CP? Vad är passande?

  Då är Silvia opassande, Daniel opassande, Jonas nå ja…

  Enda som jag vet,

  Drottning Margrethe av Danmark, skulle aldrig godkänt Mette-Marit eller Daniel i kungliga sammanhang. Kung Juan Carlos kastade också ut Sannum.

  Varför? De försöker hålla upp sitt kungahus.

  Letitizia, vann underklädesmodellen, men är också en högt utbildad journalist

  Danmark och Spanien har visat, att vill man vara kunglig, får man kanske någon gång avstå från någonting.


 15. Gun skriver: 21 juni, 2009

  Neta visst hade vi fått höra om hon hade haft slott men om man jämför med en viss Herr Westling så. Sedan skrev jag “tror”, har faktiskt inte följt den tjejen speciellt mycket och kommer inte att göra det heller. För mig är det skönt att det är slut emellan dem.


 16. Christina Helsinki skriver: 21 juni, 2009

  Gittan,

  Face the facts. Läste du aldrig om CPs plötsliga avbrott från skolan.

  Mami måste ju flyga till NYC stup i ett. Om det här beror lässvårigheter eller mobbning vet jag inte.

  Om Emma är opassande för svenska folket, så borde CP ta t.ex. fria till Caroline Fleming. Hon är mamma, rik som ett troll och adlig.


 17. Gun skriver: 21 juni, 2009

  Christina Helsinki!
  Det är just därför, för att upprätthålla monarkin i Sverige jag spekulerar i gemåler till prinsen men även till kronprinsessan och prinsessan. Silvia kan vi väl inte göra så mycket åt. Det var också en annan situation då genom att kungen var regerande kung och behövde inte fråga någon till lovs. Silvia var också mycket populär i början och vi fick ett ökat intresse för kungahuset i Sverige mycket på grund av att hon var väldigt vacker och sedan påstods det ju att hon var välutbildad fin flicka med gedigna språkkunskaper.
  Så passande för mig är om de har kungliga anor på kort eller långt håll. Och som du säger: att vill man vara kunglig kanske man får avstå något.


 18. Anna skriver: 21 juni, 2009

  Martin..

  Pavlos av Grekland är gift med amerikanskan Marie-Chantal Miller
  sen länge..


 19. Irena. skriver: 21 juni, 2009

  Gun har verkligen ett ärende här: Det är ju helt ruggigt och dessutom genomkorrupt om man (kungahusen) tror att man skall komma undan med precis vad och vilken gemål som helst och ändå sitta kvar på tronen. Det gäller verkligen inte bara den svenska monarkien, men också den: Nej återinför valkungadömet med kungaval vid Mora stenar om man inte, som både Christina Helsinki och Gun, så sant och riktigt formulerar det, är villig att göra vissa uppoffringar för monarkiens skull. I allra skarpaste läget har man ju tidigare i historien bytt dynastier på tronen om den gamla helt fallerar. Nu tycker jag inte att Bernadotte gör det än, men nog är man en liten smula ute och cyklar i dessa dagar, med alla möjliga och omöjliga äktenskapliga allianser. Inom parentes vill jag tillägga att stora delar av dagens kungafamilj framstår som utomordentligt sympatiska, och detta är inget personangrepp.
  Men visst, det är grymt omodernt och okänsligt med arrangerade äktenskap, och ingen kan väl syssla med den slags politik år 2009?Så vad göra?
  Så kanske skulle ett par som Obamas eller Sarkozys vara en, hedersam, väg ur dilemmat med de urvattnade monarkierna.


 20. NetaGu.bloggspace.se skriver: 21 juni, 2009

  Gun, du har så rätt. Vill man vara kunglig så måste man avstå från en del saker. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar. Jag tycker (nu får jag nog vissa på mig) att det är oförskämt av kronprinsessan att framhärda med bottenskrapet Westling. Skulle som sagt inte gått för sig i något annat kungahus, utom kanske i pajasfurstendömet Monaco då.


 21. NetaGu.bloggspace.se skriver: 21 juni, 2009

  Höll på att glömma Norge.


 22. Ingvor skriver: 21 juni, 2009

  Spelar ingen roll, bara han får välja själv, som vi vanliga människor!


 23. Ronja skriver: 21 juni, 2009

  Carl Philip har ju inga planer att gifta sig snart. Kanske han förblir ogift…som Prins Eugen (?)


 24. Midnattsol skriver: 21 juni, 2009

  Jag sitter och läser dina kommentarer Neta, och kan inte låta bli att faktiskt hålla med dig angående Westling. Kungliga bör gifta sig med kungliga/adliga etc, det är alldeles riktigt.
  Victoria tar en stor risk när hon väljer “medel-Westling”.. Nu har jag insett detta. Hur gulligt det än var när de satt i förlovningssoffan, så kan man inte bortse från att Westling är en medelklass kille..
  Men jag måste nog le lite grann när jag läser din kommentar om sydamerikanskor.. Maxima Zorreguieta var en upper class argentinska innan hon blev kronprinsessa av Oranien, så nog finns det lämpliga sydamerikanskor till Prins Carl-Philip alltid!
  Heja Neta! Vad skulle denna sida vara utan dig?
  Önskar er alla en trevlig dag!


 25. Gittan skriver: 21 juni, 2009

  Christina, Helsinki..

  Hade inte en aning om att Carl-Phili har studerat i USA..Men lite gluggar måste man ju få ha !
  Vad skulle han studera till där? Även om detta förklarar varför han hånas kan ju bakomvarande faktorer till hans vantrivsel vara, som du nämner, mobbingt tex…
  Var nog lika bra att han avbröt och kom hem…Det har ju gått betydligt bättre vid senare tillfällen när han har varit långa perioder hemifrån tex. med Matthias Klum


 26. Jerka skriver: 21 juni, 2009

  SKAFFA MODERATOR!
  Håller med Ingvor, ett av få klyftiga inlägg och vill tillägga att det är ofattbart att inte Sv. Damtidning har en moderator,som de flesta seriösa debattforum. (En moderator plockar bort kränkande inlägg)
  Här ser man mängder av vidriga, rasistiska inlägg, som är otänkbara i andra debattforum.
  Bla.
  Neta om “svartmuskiga”, ord som inte ens fanns i drängkamrarna förr
  och bottenskrapet Westling, också skrivet av Neta.
  (Ingen tvekan att Viktoria valde Daniel av djupaste kärlek)
  Nu är jag, seriösa Jerka, mycket ledsen och besviken, vilka skitstövlar ni är, förb. rasister!
  Vad angår det er vad kungafamiljen väljer för tillkommande. Låt kärlek och förnuft avhöra. Själva har ni inget. (förnuft alltså) Nej, ni är bara avundsjuka och kan bara få killar som fisar och pussar er med munnen full av snus. (Förmodlingen samtidigt)


 27. Christina Helsinki skriver: 21 juni, 2009

  Jerka,

  Rätt har du! Behövs. Internationella forum slopar dina ord ex. fis.. Skitstövlar Fisförnäma Jerka. Jerka tog du mer än ett par 8 vodka förrän du skrev?


 28. NetaGu.bloggspace.se skriver: 21 juni, 2009

  Den siste svensk som adlades var som bekant Sven Hedin år 1902. Vår nuvarande kung Carl Gustaf miste rätten att adla 1974.
  Hur kommer det sig då att han kan ge en medborgare titeln prins?
  Är det någon som vet?


 29. Gun skriver: 21 juni, 2009

  Jerka om du inte förstått det så är statschefen det högsta ämbetet i Sverige. Har vi medborgare inget med den saken att göra menar du?


 30. Christina Helsinki skriver: 21 juni, 2009

  P.S Jerka,

  Dessutom behöves det en möjlighet att rapportera ´abuse´vilket skulle förbjuda dig att kommentera för en viss tid.

  Upp för en moderator, som sätter stopp för Fis Jerka. Ha haa


 31. NetaGu.bloggspace.se skriver: 21 juni, 2009

  Midnattsol.
  Long time no see!
  Håller med dig om Máxima. Hon är härlig. Men inte så typiskt sydamerikansk kanske. Men det finns alla sorter.


 32. NetaGu.bloggspace.se skriver: 21 juni, 2009

  Christina Helsinki!
  Du är för härlig, ja fis-Jerka går bort. 😀


 33. Estella skriver: 21 juni, 2009

  Det enda jag vill inte se vid hans sidan är Emma som ser superalldaglig ut och av ngn anledning har svenska folket fått för sig att hon ser ut som Drottningen Silvia i sina unga dar så fel det ingen annan nation som tycker det förutom Sverige.Att Emma ska vara så perfekt för honom tror jag inte alls på jag vet ngr frn mina kretser som har träffat dina tjej under privat förhållanden jag bara säga vad dem sagt. Hon är inte så trevlig och jordnära som man tror . Väldigt högfårdig och arrogant tjej att hon har lyckas lura hela svenska folket redan innan hon blir sessa . Bli favoriten ja vad ska man säga gratulera kanske henne.Svenska kungahuset är lite som det norska det skulle nog inte falla in för dem att C-P hämtar en vanlig tjej frn utlandet trots att kungen lyckades med helt imponerande. Jag tror att Kungen på den tiden chockade nog hela Sverige med hans val jag hoppas att C-P går samma fotpår som sin far och förvånar återigen .Men idag är dem nog väldigt trrångsynta man märker det på svenskdamtidning som enbart plockar fram adelstjejer frn Sverige.
  Man vill helst inte se honom med ngn stureplan tjej eller ngn överklass tjej frn Djursholm. Utan han ska nog ut och resa i världen och se vad erbjudanden det finns där ut . Det behöver inte vara ngt adelig eller kunglig tjej så länge hon har fin bakgrund kolla bara på de andra europieska kungligheter det bästa sessorna är dem som inte är född till det ex Maxima som har lyckas vinna hela Hollands hjärta och Mary , Letizia dessa unga tjejer kommer oxå bli drottningar i framtiden. Ja varför inte Frankrike eftersom jag tror att han föredrar brunetter ska ha nog till Syden eller Latinamerika. Jag hoppas på se han med en attraktiv högutbildad brunett frn utlandet i framtiden bättre kan det inte bli precis som Pappa Kungen gjort Sverige kunde få bättre drottning.


 34. Estella skriver: 21 juni, 2009

  Neta hur sjukt har inte du uttryckt dig med svart mustiga barn??
  Eh till din information så finns det fakstisk blonda som svenskar i Latinamerika du kanske ska kolla upp det innan du uttrycker dig.
  Det var väl och ta i lite rasistisk kanske. Och glöm inte bort att vår Drottning idag har brasiliansk påbrå och inte särkilt blond med blå ögon och hur vackra barn har hon inte.. Så det inte bara vita som födder attraktiva barn.Du nästan förolämpar drottningen i ditt uttryck. Sen har jag hört av gbgbor att Emma inte alls är en medelklass svensk utan kommer frn en av gbgs finaste och rikaste familjer men hur mkt det stämmer vet jag inte. Ja nordamerikanskor är golddiggers men det väl svenska tjejer oxå fast visar inte det på samma sätt.Så varken en svenska eller nordamerikanska skulle passa med C-P


 35. Helena M skriver: 21 juni, 2009

  Relaxa för sjutton gubbar, prinsen kommer att hitta sin prinsessa. Han har ju utseendet med sig så att säga.

  Mvh Helena.


 36. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 21 juni, 2009

  Ja, det här är inget att hetsa upp sig för, lugn i stormen. 😉


 37. Ronja skriver: 21 juni, 2009

  Sin prinsessa…eller sin prins 😉


 38. Britt Persson, Lund skriver: 21 juni, 2009

  Emma har bra utbildning och ett bra jobb, det vill säga verkar mycket ambitiös och stabil och är säkerligen ett bra stöd för den emellanåt blyge prinsen. Efter 10 år tillsammans med honom och efter att ha kommit in i hans familj, så skulle hon säkerligen bli en mycket representativ prinsessa.


 39. Ingvor skriver: 21 juni, 2009

  Jag tycker att kommentarerna i denna tidning är skrämmande läsning, som tex att Danirl skulle vara ett “bottenskrap”. Slutar haärmed att läsa denna skvallertidning!


 40. Eva skriver: 21 juni, 2009

  Det måste vara slut en gång för att det ska bli riktigt bra,
  så jag lägger min röst på Emma.


 41. chris skriver: 21 juni, 2009

  vilken pinsam fråga- ingen talar om kärlek knappt- finns det nån som gifter sig utan det längre? synd jag ens skrev känner jag nu- hoppas han gör som Albert i monaco- skaffar sig utomäktenskapliga barn så det blir lite action i kungahuset- eller hur Silvia?


 42. Martin skriver: 21 juni, 2009

  Om man inte pa tio ar kan finna harmoni, varfor oda en livstid pa att bygga det som uppenbarligen inte finns??? Ett par forhallande skall vara en sirlande back med klart vatten inte en Amazon flod eller ett Niagara fall…!!
  “De sa va goett a leva ihop, annars kan de kvetta”!!!


 43. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 21 juni, 2009

  Eller om ni kanske skulle låta Carl-Philip välja själv? Enklast för alla.


 44. chris skriver: 21 juni, 2009

  och en sak till bottenskrapet det håller jag nog få stå för flertalet inlägg här. Sorgligast är ändå att kanske den ödmjukaste och mest trovärdige prinsgemålet får utstå detta av elaka och avundsamma människor som tror att pengar o hälsa överskuggar allt. Att ni inte skäms, Daniel är en en framgångsrik företagare och ni som inte begriper det är obildbara i den viktigaste muskel vi har.


 45. jerka skriver: 21 juni, 2009

  Alla påhopp visar bara att jag hade rätt!
  Skorna klämde annars hade man inte reagerat!
  Och Christina, jag är helnykterist!
  Färdigskrivet för alltid.
  Tar en fanta och kryper till kojs.


 46. Margarethasolsken skriver: 21 juni, 2009

  Vi får verkligen hoppas att vår trevliga prins Carl-Philip finner sin lycka med någon rar flicka ,som både har fina anor och är trevlig och rar.Inte en efterhängsen med “skinn på näsan”.. Sverige behöver ett prinspar med samma fina stil som kungafamiljen i övrigt. Se Dig om Carl-Philip och Lycka till i framtiden!


 47. Margarethasolsken skriver: 21 juni, 2009

  Skriv inte om Emma som den hetaste prinsesskandidaten ,det är inte alls
  positivt.Det finns både rara och fina flickor.


 48. Gun skriver: 21 juni, 2009

  Estella vill bara säga att åsas lista innehåller danska och tysk/svenska tjejer som inte är av vilken adel som helst utan sprungna ur de danska och svenska kungahusen.
  silvia är vit om man nu ska diskutera det, hennes familj i brasilien är ättlingar från portugal. sedan har jag läst ett rykte om att hon ska härstamma från en indianhövding, men det tror jag är ett sånt där rykte som florerar och mer eller mindre alla familjer säger sig härstamma från den mannen, har inte sett det nämnas när man nämner vår drottning och för den delen vore det tveksamt om hennes far då gift sig med hennes mor.

  vad gör det om vi sitter och roar oss med detta. självklart är det ingen panik för carl philip det har ju nyligen tagit slut mellan honom och emma. tycker att det var roligt med åsas lista och att hon anammat läsares önskan. är det ingen som har egna förslag, eller vem på listan efter den korta presentationen gillar ni.


 49. Martin skriver: 21 juni, 2009

  Margarethe har helt ratt, Gun har helt ratt- ingen skada skedd om vi ger nagra goda ?? rad. Dessa ar som bekant dyra..:)
  Nu har vi 52 kommentarer- ska vi saga att vi drar strecket vid 100…??…:)


 50. Gun skriver: 21 juni, 2009

  okej för mig martin men vi kan väl komma på fler förslag till listan. även om andra inte är lika nördiga som mig som har anteckningar om kungligheter finns det ju iaf. några uppenbara som brukar figurera på dessa sidor. obs alla tangenter funkar inte på min dator hoppas ni har överseende med det.


 51. Birgitta skriver: 21 juni, 2009

  Ni vet väl vad man brukar säga?? Ge tio personer samma text och ni får tio återgivna berättelser med helt olika innehåll ! Det säger en del om oss som ger våra synpunkter i det här forumet..Vi kan inte uppfatta saker och ting på samma sätt utan ser det med vinklingar utifrån de erfarenheter och ideologiska förebilder vi har..
  Och det är kryddan på moset eller hur?
  Själv trodde jag nog att Emma och Carl-Philip skulle gjort slag i saken, låt säga efter 6-7 år…Men om ett förhållande självdör är det svårt att tända gnistan eller hur??
  Så frågan är bara om det är ett spel för gallerierna för att erhålla lite mer “okontrollerad tid” i sin relation…Skulle kunna vara så nu när allt fokus är på Daniel och Victoria….


 52. NetaGu.bloggspace.se skriver: 21 juni, 2009

  Jaha Gun, vad sägs om Astrid eller Andrea Gyllenkrok. Dom verkar skärpta och ser hyfsade ut. Fast det är svårt att avgöra utseendet på bara en bild i Svensk Dam. Dom brukar inte figurera så ofta. Dom är inte heller släkt med prinsen, ens på långt håll, vad jag vet, också en fördel.
  Annars gillar jag Katharina af Rosenborg, prinsens brylling.


 53. NetaGu.bloggspace.se skriver: 21 juni, 2009

  Till Birgitta. Nej, jag tror inte att det är ett spel för gallerierna. Förhållandet var dött långt innan dom gick ut med det.


 54. Gun skriver: 21 juni, 2009

  neta bra förslag måste erkänna att jag inte sett någon av dessa tjejer förutom emma och tror jag thott och är hon den jag tror gillar jag inte henne. håller också med dig om att förhållandet verkar dött de har väl haft en paus tidigare, men att det säkert grämer emma att hon hade det i sin hand och hon tappade det.

  birgitta du har så rätt i din tolkning. man blir så förvånad när någon-några får det jag tycker är lite kul, till att man skulle vara en person som skiter i känslor. tror väl ändå att ingen av oss som spekulerar tänkt tvinga carl philip in i ett tvångsäktenskap. löjligt.


 55. signe skriver: 22 juni, 2009

  Vilket spekulerande om vem som ska bli C-P s “prinsessa”. Stackars kille!!!! Det bästa är väl om han i lugn och ro får välja sitt hjärtas dam.Han är ju så känslig (sägs det) så det kan slå slint fullständigt om han ständigt utsätts för vem han ska gifta sig med.Han kanske blir ungkarl istället.(som Albert i Monaco)


 56. Gun skriver: 22 juni, 2009

  Nu har jag sett bild på Katharina af Rosenborg, hon var riktigt fin. Mörk med vad det verkade gröna ögon alltså något för Carl Philip.

  Signe det har väl varit ganska lungt för alla tre av kungabarnen när det gäller spekulationer om kärester i tidningar och så. Inte tror jag heller att han läser detta och känner sig stressad. Detta är väl mer för att roa oss.


 57. Christina Helsinki skriver: 22 juni, 2009

  Fis Jerka,

  Hoppas att du inte är en sådan som lovar runt och håller tunt.

  Skitstöveln Christina


 58. Martin skriver: 22 juni, 2009

  Kanske vore Miss Clemency Burton-Hill nagot for Prinsen att tanka pa??
  Men hon kanske redan ar gift??…..hon ar annars en otroligt mangsidig och charmig ung dam, med det basta som Olde England har att erbjuda!!


 59. NetaGu.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Ha ha Martin. Jag blev tvungen att googla på damen ifråga. Men hon passar säkert bra! Är ju tydligen inblandad i “De tre musketörerna”. Som vilar sig lite här på sajten för tillfället.


 60. Lisa i Vasa skriver: 22 juni, 2009

  Till Christina Helsinki, VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ÖSTERBOTTEN I FINLAND?
  Tror du att du är något för mer än Österbottningarna för att du troligen är en fisförnäm Helsingforsare? Håll dej till att kommentera Carl Philp och hans
  eventuella gemåler och nedervärdera inte oss Österbottningar!


 61. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Christina Helsinki.
  Vad föreställer din lilla klena bild? Man kan inte se det.


 62. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Lisa i Vasa.
  Jag tänkte det samma när jag läste Christinas kommentar om Österbotten. Kanske hon trodde att hon var den enda i Finland som läser den här sidan?


 63. NetaGu.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Tror att det är en katt, Demba.


 64. Martin skriver: 22 juni, 2009

  Neta- hon spelade ocksa norsk prinsessa i “The Prince and Me del tva”
  som sagt hon ar bade snygg och charmig. Skulle satta lite farg pa det bleka kungahuset….”litta liv i salongerna som vi sa’r i Skane”…:)


 65. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Ok Neta.
  Kanske det.


 66. NetaGu.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Demba, katten eller vad det nu är fick Christina veta av Johannes hur hon skulle göra för att få in bilden. Det kommer jag ihåg, för jag har också ett hästminne, som du. Fast det hade varit roligare att få se en bild av Christina Helsinki själv, för hon är en av mina favoriter.
  Det här med Österbotten begriper jag ingenting av. Men Christina Helsinki får väl förklara.


 67. NetaGu.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Jamen Martin, hon är säkert gift också, precis som vi andra tre musketörer. D´Artangang är ungkarl ännu så länge, eller hur Johannes?
  Och en skådis till prinsen, du skämtar väl…
  Bättre upp vill vi att det skall bli.


 68. lena nilsson skriver: 22 juni, 2009

  Jag hatar tyckare av princip,men nog tycker jag att Emma Pernald är ett riktigt kap trots avsaknaden av titel och blått blod,Men Carl.Philip behöver nog en tjej med skinn på näsan för att hålla ´höga´mor borta.annars kommer hon att styra honom så länge hon lever,)Och vad beträffande titlar så tror jag inte Emma är så noga med det,så om hon inte blir prinsessa utan bara får den hon älskar är hon nöjd.Hon är vacker och intelligent ,så varför måste han leta……….


 69. Estella skriver: 22 juni, 2009

  Gun jag har inte sagt att Silvia inte är vit. Hon är inte blond eller blåögon hon kommer frn Brasilien sen om hennes förfäder härstammar frn portugal gör det mig inget hon är fotfarande inte blond. det klart hon är vit jag ser väl att hon inte är svart men om vi ska ta det riktigt rätt är Drottningen oliv i hudton.
  Åsaa lista innehåller nordiska tjejer främst varför kan hon inte sträcka sig ett steg längre finns det inga kända aristokrat tjejer ner i medelhavet eller ngn annan kontinent. Sen tyckte jag att åsas lista inte alls hade attraktiva tjejer utan här gick man enbart efter titel


 70. Gun skriver: 22 juni, 2009

  Martin där hade du en pingla.


 71. NetaGu.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Estrella. Vit eller svart? Vad håller ni på med? Men vi är nordbor, och då är det väl ändå bra om vi har blonda blåögda människor i kungahuset. Det är ju en del av vår nationella identitet. Smäller högt utomlands, se bara på hur tokiga alla journalister världen över är när dom får fota vår Madeleine.
  Var stolta istället för att tycka allt annat är bättre.


 72. Martin skriver: 23 juni, 2009

  Nu far ni val ge er med rasistiska slangar at Drottningen!!!
  Drottning Silvia ar av Tysk och Brasiliansk harkomst det borde ni alla veta.
  Hon ar underskon och charmig.
  Att avfarda Miss Burton-Hill som “skadis” ar ju inte bara okunnigt det ar rent loljigt ocksa. (forresten var ju Grace Kelly god nog i Monaco)
  Skulle en anstalld hjalpreda pa ett promotion foretag smalla hogre??
  Miss Clemency ar forutom charmig och underskon dessutom, skadespelare, journailst ocksa violinist.
  Hon har studerat vid Cambridge Universitet samt dessutom vid Harvard Universitet.
  Efter sina universitetsutbildningar har hon kombinerat skadespeleri,forfattande. musik samt varit politisk konsult.
  Hon har skrivit for “the Spectator”,the daily Telegraph”. “Vogue”, “the Economist”,’the Guardian” “the Observer” ‘the Sunday Telegraph”
  M Flera….Dessutom har hon jobbat med valgorenhet i flera organisationer bl a UN World Food
  Hon har ocksa studerat musik vid “the Royal College of Music”, dar hon vann en utmarkelse for sitt kunnande som violinist.
  Hon ar ledare for “the Alize String Quartet”, samt ar hon inititivtagare till “the Aurora Orchestra”. Hon ar en erkant duktig violinist.
  Nej du hon duger och blir over,,,,fragan ar om Prinsen kan matcha henne,
  inte tvart om!!!! Titlar ar inte allt ser du….!!
  Men som sagt jag vet inte om hon ar tillganglig, men om sa vore fallet skulle hon bli en dunder prinsessa i Sverige. Annu en medlem av Kungahuset att vara stolt over…..och alla ni som inte gillar svart/brunt….
  hon ar blondin……!! Intelligent, begavad charmig och UTATRIKTAD…..


 73. Christina Helsinki skriver: 23 juni, 2009

  Neta, nej det är ingen katt, det är en råtta. Och inte är han klen. 7kg. Tycker om att jaga katter, småfåglar, och ekorrar.


 74. NetaGu.bloggspace.se skriver: 23 juni, 2009

  Godmorgon Martin!
  Jag visste just ingenting om Miss Burton-Hill. Men tack för informationen. Hennes CV är ju helt outstanding. Så nog skulle en sådan kultiverad kvinna platsa. Att hon som du skriver, är utåtriktad, är ju också ett plus, med tanke på prinsens blyghet. Men som du säger så är det frågan om prinsen kan matcha henne och inte tvärtom! Det verkar som om hon spelar in en högre division än vår designer/motorprins.
  Och nej, Emma är inget prinsessämne. Dessutom lär hon ju vara historia nu.


 75. Gun skriver: 23 juni, 2009

  Estella!
  Ursäkta att jag uppfattade ditt inlägg fel. Åsa har ju gjort listan efter vad vi har tipsat om vad jag förstår och jag själv är nog skylldig till några exempel. Som sagt jag har utgått från härstamning, ålder och att de inte uppenbart redan är gifta, det är mitt sätt att spekulera på. Jag vet inte så mycket mer om mina kandidater än att de finns. Har ingen åsikt om de är attraktiva (vilket är subjektivt) sedan om det skulle visa sig att de är otrevliga dumhuvuden med grisutseenden är inte jag sen att ändra mig. Kändisar har jag inte alls tittat på, men hade man gjort det hade man ju vetat mer om sina kandidater, men jag såg Katharina af Rosenborg med fler på nätet och enligt mig var de flesta söta/fina. Om jag hinner ska jag kolla om jag inte kan hitta en medelhavstjej också om inte Theodora av Grekland duger hon är ju blond. Har inte du några tips Estella?


 76. Gunilla skriver: 23 juni, 2009

  Hon behöver inte vara varken kunglig, adlig eller rik. Och CP klarar nog av alldeles utmärkt själv att få tag på en prinsessa. 🙂


 77. Vivi-Anne Stenberg skriver: 23 juni, 2009

  Skall vi behålla strålglansen från kungahuset, hgoppas jag att CP väljer en adelsdam, Varför inte tjejen från Danmark med anor från den siste tsaren . Lite kungligt blod bör det väl vara annars kan det vara. De blir för vanliga och då kan man ta bort kungahuset.
  Vill Victoria bli fru Westling bör hon lämna över till CP.

  Emma P. Är jättesöt, hon hittar säkert någon annan trevlig kille.


 78. Margit, Esbo, Finland skriver: 23 juni, 2009

  Låt honnom välja själv. Jag hoppas att vi får se det så snart sonm möjligt.


 79. Christina Helsinki skriver: 23 juni, 2009

  Neta,

  Råttan vilar i grönbetet, och väntar på att Neta flickan försvarar oss. Fniss,fniss!

  Var man också elak mot Observer? Här lids förluster utan like. Fis Jerka stack. Lisa från Vasa tog greinspele= cykel och cyklade vidare.

  Du är jysscht.

  Masa al- heir, a little Arabic.

  Har ocksä klippt gräs men Klas- Göran kommer hem om två veckor, och då skall vi åka till Viborg för att köpa billig kaviar. Ingen fryst pizza här.

  Daniel tycker jag verkligt synd om, Han har ingen lätt pärs.

  Råttans namn i verkligheten är Freddie Mercury, inskrivet i hans EU-pass.


 80. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 23 juni, 2009

  Christina Helsinki.
  Jag menade inte att råttan är klen utan att bilden på råttan ser klen ut.
  Är Freddie Mercury ditt husdjur? Och väger han verkligen 7 kg? Det är ju jättemycket.


 81. NetaGu.bloggspace.se skriver: 23 juni, 2009

  Christina Helsinki!
  Du får inte hålla oss på sträckbänken längre. Är det en rottweilervalp? Eller? Hundmänniska som jag är, blir jag bara så nyfiken. Svårt att se på bilden, fattar du väl.
  a little arabic, ok, men jag googlade på det så länge jag orkade. Fattar nada.


 82. NetaGu.bloggspace.se skriver: 23 juni, 2009

  Christina Helsinki igen!
  När du går in på våra bloggar kan du väl lämna en kommentar! Det vore trevligt.


 83. Christina Helsinki skriver: 23 juni, 2009

  Neta, för det första, Johannes kan säkert hjälpa att förklara, jag bestämmer inte formatet, dvs det´klena formatet´. Vi har samma format du och jag. Men vet inte vad din avatar betyder. SvD kanske också kan hjälpa.

  Råttan komer nog igen med en annan bild, en katt , försök på my Sun, där är han kändis. Formatet är som ett normalt foto. Här är det som flugsmuts.Rottweiler, du är katten Freddie Mercury´s favorit. Han blir stolt.

  Masa al-heir betyde godafton, och då skall du svara masa al-noor, för att vara artig, vilket hör arabiska kulturen. Betyder ännu bättre godafton.

  Du är min favorit, för att du inte postar med attacker


 84. Irena. skriver: 23 juni, 2009

  Christina Helsinkis bild:
  Är det inte en katt så är det en bisamråtta! Eller kanske en grizzly?


 85. NetaGu.bloggspace.se skriver: 23 juni, 2009

  masa al-noor, Christina Helsinki.


 86. NetaGu.bloggspace.se skriver: 23 juni, 2009

  Pudel?


 87. NetaGu.bloggspace.se skriver: 23 juni, 2009

  Suss gott vännerna. xoxo


 88. NetaGu.bloggspace.se skriver: 23 juni, 2009

  En katt är det i alla fall.


 89. NetaGu.bloggspace.se skriver: 23 juni, 2009

  Visste inte att katter hade EU pass.


 90. Christina Helsinki skriver: 24 juni, 2009

  Neta, nu börjar jag vattna mitt trädgårdsland förrän solen börjar skina.
  Klockan är här nu 4.35 på morgonen.

  Freddie Mercury, har ett EU pass vilket betyder, att jag när som helst kan resa med honom inom EU länder.

  I passet finns veterinärens stämpel om vaccinationer. och passet är behövligt för alla som reser med husdjur, om de inte föredrar karantän.

  Freddies pass var det första min vet skaffade. Foto inte nödvändigt, men snyggt förstås om man har ett snyggt djur.

  Passet är inte exklusivt katter. Alla husdjur. Hoppeligen dock inte för ormar.

  Katten är fin. Men borde vi inte nu fortsätta att diskutera det så kallade viktiga ämnet, CP.

  Emma skall ju inte bli drottning. Kanske borde vi fråga de norska männen, vem är snyggare, Mette-Marit eller Emma.

  Kram, för att du är snäll. FM hälsar dig också.


 91. Gun skriver: 24 juni, 2009

  Nu har jag köpt tidningen då jag såg att det var bilder på tjejerna i den. Lite skämmigt var det att Åsa nämnde att jag gjort en lista, men det måste vara fler som haft idéer eftersom det är andra tjejer på läsarlistan än de jag hade tagit ut, och då lättar skammen lite. Synd att det inte var någon bild på Bitsch, har googlat henne men får upp flera alternativ. Om den rätte är en blond tjej som dyker upp när man googlar så duger hon gott.

  Undrar om prinsessan Astrid av Norges yngste son Carl Christian Ferner är gift? Kanske Nordkvinne kan svara på det? Annars hade han varit alternativ till Daniel Westling. Eller finns det någon Norska till Carl Philip?


 92. Martin skriver: 24 juni, 2009

  Vi kommer nog inte till etthundra…..:(


 93. Gun skriver: 24 juni, 2009

  Nä verkar klent, det är hela fyra kvar nu. Tänket att några fler kunde ha kandidater tex. Zarah Philips. Har tyvärr inte letat fram någon medelhavstjej det kanske kommer.


 94. Martin skriver: 24 juni, 2009

  Maste val finnas nan trevlig spanjorska att rekommendera??


 95. Irena. skriver: 24 juni, 2009

  I dagens Dam står han och ser lycklig ut bredvid en strålande prinsessan Emma.


 96. Margarethasolsken skriver: 25 juni, 2009

  Det vore ingen hit!


 97. Anna skriver: 25 juni, 2009

  100 kommentarer om detta, det måste vara rekord på svenskdam.se!


 98. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Grattis.
  Ni nådde 100.
  Ja där ser man att Carl-Philip också är intressant. Annars brukar prinsessorna engagera oss mest.


 99. Martin skriver: 25 juni, 2009

  Hoppas att det bara ar en “halla skenet uppe” bild. Sager det igen: det som inte fungerar efter tio ar, fungerar min sjael inte efter 20 heller.
  Det finns mer lampliga partier, bade inom och utom Sverige…..!!


 100. Helena M skriver: 25 juni, 2009

  C-P är en intelligent ung man som vet hur man för sig i livet, han hittar nog sin prinsessa så småningom skall ni se.

  Han har utseendet med sig och sin blyga charm.

  / En Helenas åsikt bland katter och råttor.


 101. Martin skriver: 12 juli, 2009

  Prinsen klarar sakert detta battre an nagon annan nu levande, men har ar anda ett tips Miss Clemency Burton-Hill, hon skulle bli en gudomlig Prinsessa av Sverige, elegant och charmig samt otroligt mangsidig, har spelar hon norska Prinsessan “Kirsten”…hon vill ha den danska Prinsen…:) en aning “kattig”, men forvaxla nu inte rollen med personen nar ni tittar:
  http://www.youtube.com/watch?v=6K_Z5eyi9Po


 102. Netahttp skriver: 12 juli, 2009

  Martin. Av det lilla jag kunde se (youtube hakar fortfarande upp sig för mig, men jag får hjälp snart) så är din favorit Miss Burton-Hill alldeles förtjusande. Men varför inte ta en rövare själv, nu när vi vet att du är singel?
  Försök att bjuda ut damen på middag nästa gång du är i London. 😀


 103. Martin skriver: 12 juli, 2009

  hehe well the thought did occur to me….men hon vill nog ha en yngre formaga…nej jag far nog soka mig en vacker Columbianska…..nasta gang jag ar i Bogota’…:)


 104. Martin skriver: 12 juli, 2009

  forresten lade Du marke till att Miss Clemence paminner ratt mycket om Prinsessan Madeleine….??


 105. Lukas med FamMJ skriver: 15 juli, 2009

  Hejsan !
  Min Kusin Miss Ruth Aria OBS Facebook finns hon
  Hon är Toppen .
  Hon är på Sem i MZA
  Coolt


 106. Catta skriver: 15 juli, 2009

  Leta upp nån rik bredhöftad adelsdam som kan betala bröllopet denhär gången iallafall. Enligt gamala traditioner ska väl kvinnan stå för hemgiften. Leve alla rojalister!!! och alla gamla traditioner.


 107. Margarethasolsken skriver: 15 juli, 2009

  Ja,vi instämmer, leve rojalisterna och de gamla fina traditionerna.


 108. Martin skriver: 22 juli, 2009

  det har lange stort mig att se “110 kommentarer” det ratta antalet skall vara i varje fall 111…..:)


 109. Christina Helsinki skriver: 22 juli, 2009

  CP har redan hittat sin. Emma Pernald kommer att bli prinsessa av Sverige.

  Martin, Kate och William hade också en break och nu är de kärare än någonsin.

  Dessutom kan ju Emma och Daniel fnittra tillsammans och fråga varandra, hur i helskotta hamnade vi här?

  Skånska adelsdamer är redan mer adliga än Bernadotte så de söker nog sig till sällare jaktmarker. Med pengar.


 110. Netahttp skriver: 22 juli, 2009

  Nej Christina Helsinki. Jag tror inte att Emma kommer att bli prinsessa!
  Och Martin. Jag kan hålla med om att Miss Clemency Burton-Hill påminner lite grann om prinsessan Madeleine.(Har sett hela klippet nu) Miss Burton-Hill skulle passa betydligt bättre som prinsessa. I´m sure.


 111. Christina Helsinki skriver: 22 juli, 2009

  Neta,

  hon måste ju först som Victoria bli kääär, och säga ja,ja,jaa. Har de överhuvudtaget träffats? Mamma Silvia borde nu göra slag i saken och ge sig blanka katten i Childhood Foundation.

  Nu skall hon ta exempel av drottning Fredrika, som lyckades matcha sina barn på alla tänkbara bästa sätt.

  Silvia kan ju inbjuda alla dessa damer till slottet i Stockholm och kalla festen för `I am the invisible man`. Till Freddie Mercury´s hit, dyker sedan CP upp, hoppeligen inte i dessa löjliga maskeraddräkter som kungahuset plågar alla med förståndet i behåll, att tycka oj så skojigt.
  i


 112. Netahttp skriver: 22 juli, 2009

  Christina Helsinki igen.
  Jag får väl äta upp den där hatten som jag slapp äta upp. Men blir Pernald prinsessa så gör jag det. Får väl hälla på lite béarnaise så den smakar bättre i så fall. Men det blir inte så.


 113. Christina Helsinki skriver: 22 juli, 2009

  Neta,

  Kanske CP vill leva loppan, som Albert gör.

  Vi skall inte ta oss onödiga bekymmer. Om det blir Emma eller någon nyskild prinsessa, eller som jag önskar en dam med pengar, så det frågar han inte av oss. Men vad vore vackrare än att CPs blivande fru, skulle vara miljardärska. Hennes föräldrar kunde kanske också hjälpa till ekonomiskt, för att ro Victoria och Daniel i land. Den kvinnan skulle bli alla svenskars favorit.


 114. Christina Helsinki skriver: 22 juli, 2009

  Nu avslutar jag mina kommentarer för idag. De heter ju, att i en grupp brukar dumheten komprimeras, därför avgår jag frivilligt som första.

  Vi ses i morgon, hoppas jag. Ha det så bra!


 115. Netahttp skriver: 22 juli, 2009

  OK. Christina. Du har lite rätt i det där med pengar. Jag hade en väninna på ett stort slott i Skåne. Hon gifte sig med en amerikan (stormrik). Det blev skilsmässa rätt snart. Grejen stämde inte på något sätt.
  Men du har nog fel om att det inte skulle finnas några skånska adelsdamer som skulle kunna tänka sig att gifta sig med Carl Philip. (Tror att de unga damernas föräldrar skulle bli rätt förtjusta också) Lippie (som vi kallar honom i gänget, ha ha), är ju faktiskt snygg också. Så nog tror jag att han kan välja och vraka. Han kan ju faktiskt någotsånär försörja de skånska adelsdamerna också, många föräldrar skulle nog bli lättade. Alla har det inte så fett som du tror. I de skånska godsen och herresätena alltså.


 116. Netahttp skriver: 22 juli, 2009

  Vi ses imorgon kanske Christina. Nu skall jag steka lax. Och nu blev det en kommentar till. Bra va, Martin?


 117. Martin skriver: 23 juli, 2009

  Neta jattebra…samt Dina kommentarer ovan var ju bra…tank att min lilla kommenatr kunde sparka nytt liv i denna debatten??…
  Christina ?? Har ni det svart med pengar i Finland?? Du aterkommer ALLTID till att pengar, och da MYCKET pengar pa nagot satt skulle vara en viktig faktor i valet av en maka till Prinsen….?? for mig ar Ditt resonemg obegripligt…men jag ar ju man ..vi gifter oss som regel av karlek….pengarna ar underordnade och kommer med tiden…
  Neta jag ater uppvarmda bonor med salt flask….den ende i California som gor det…?? Lax ar dock toppen och jag har det ratta receptet….:)


 118. Eva skriver: 24 juli, 2009

  Roliga kommentarer här.
  Någon kanske redan nämnt ngt om Letizia i Spanien, hon är ett exempel på en ickeadlig kunglig av fantastisk kvalitet tycker jag. Ambitiös, intelligent med integritet. En människa kan vara ÄDEL i sig själv utan att vara adlig. Det finns sådana diamanter här och var, och det finns verkligen oäkta stenar bland Djursholms och kungabarnsgängen.

  Någon skrev att Juan Carlos kastade ut Sannum. Det stämmer inte, enligt vad jag vet.


 119. Martin skriver: 24 juli, 2009

  Eva en alldeles riktig iakttagelse, det finns manniskor med nobel natur,
  och all adel ar inte nobel….Nobla mannsikor ar i mindre tal tyvarr…..vi kan inte ha for manga av dom…!! Ocksa finns det en distinktion mellan “social grupp 1” och “overklass”……de sk bratsen pa diverse platser i Stockholm (och annorstades) ar som regel uteslutande socialgrupp 1…..overklassen ar som regel faktiskt noblare…i varje fall i generell mening…:) Pengar aedlar mahaenda men det tar ett antal generationer !! och om man tittar pa Paris Hilton tvivlar man pa devisen helt….ikke ogse??


 120. Christina Helsinki skriver: 24 juli, 2009

  Martin, kära Martin,

  Har varit ute och skött trädgården hela dagen. Läste din fråga först nu, om vi har svårt här med pengar i Finland.

  Nu tycker jag att du skall ta en statisik i handen eller läsa på nätet. Vi talar inte om Sveriges eller Finlands ekonomi, vi talar om det kungliga Europa. Du tjatar om adelsdamer för CP? Varför? Han har rätt att gifta sig med Emma vilket han också kommer att göra.

  Mitt tal om pengar har endast varit att skånska adelsdamer inte bryr sig om adelskap numera. De vill leva high life. CP väljer ändå själv.

  På tal om pengar och kungliga, så tror jag att kungahuset I Sverige inte mer behöver en adelsdam. De behöver en rik flicka, vars far kan bekosta CPs bröllop. Annars hamnar Kungen igen att tigga pengar för deras bröllop (till alla skattebetalares förtrytelse, utom Martins).


 121. Netahttp skriver: 24 juli, 2009

  Christina. Kungen tigga pengar? Sannerligen, den här “debatten” har nått lågvattnet.
  Pengar som du alltid är inne på är bra att ha, visst. Men det finns det som bättre är….


 122. Christina Helsinki skriver: 24 juli, 2009

  Neta,

  Ditt svar är så kryptiskt, så förklara. Tidningen är inne om hertiiginnan Sophie av Wessex pengar, jag har inte öppnat dikussionen.


 123. Christina Helsinki skriver: 24 juli, 2009

  Neta,

  För att hjälpa dig, googla Aftonbladet 4.3.2009, där kungen ber om pengar för Victorias bröllop. Föregående år fick de 5 milj. SEK, för Victoria. Egentligen ingen stor summa.

  Jag är ingen svensk skattebetalare, men när ekonomin är kärv i alla länder, så den som vill leva över tillgångarna, låt gå.


 124. Netahttp skriver: 24 juli, 2009

  Peanuts, Christina Helsinki!


 125. Martin skriver: 25 juli, 2009

  Kyllaa Christina…forst talar Du om att pengar ar inte det Du talar om sedan talar Du om det Du alltid talar om…dvs PENGAR…Du ar helt enkelt fixerad vid pengar….Pengar ar betalningsmedel..och som sana bra att ha…men det ar inte vad livet gar ut pa…FAMILJEN, vannerna det ar vad som ar viktigt….betalningsmedel?? ah det ordnar sig pa nat vis…!!!


 126. Martin skriver: 25 juli, 2009

  ps Men Du har ratt om att jag inte formenar Kungen 12 eller ens 15 kronor om aret….:) betalar med gladje for sessans brollop…ty det ar ocksa HELA Sveriges….:)


 127. Christina Helsinki skriver: 25 juli, 2009

  Martin,

  Har lovat mig själv att inte besvara personliga påhopp. Men p.g.a. dina mest korkade kommentarer gör jag ett undantag.

  1) ont om pengar i Finland. Sveriges ekonomi är inte bättre än Finlands, kanske något sämre

  2) adelsdam i Skåne. Alltid talar du om ADEL. Du är fixerad vid adel. Adel är trevligt, men det är inte det vad livet går ut på…resten skrev du själv.

  3) HELA Sverige??????????? Läs annat än Tidningen. Neta fick redan datum för publiceringen, och jag svär på att dessa aftontidningar representarerar mer än Tidningens läsare.

  I fortsättningen önskar jag att mina kommentarer lämnar min person och Finland i fred. Att kalla en person fixerad vid pengar för att Tidningen skriver om kungligas skulder, är ett slag under bältet.


 128. Martin skriver: 25 juli, 2009

  jaha ar ovanstaende finsk logik……eller bara Din “logik”…??
  pecunia, si uti scis, ancilla est; si nescis, domina


 129. Netaadika.bloggspace.se skriver: 25 juli, 2009

  Just det, Martin. Och Christina, tror du på allt som skrivs i kvällspressen?
  Sen tycker jag väl att vi har lämnat din person och Finland ifred. Det är bara dina åsikter som har kommenterats. Det är ju det vi gör här, eller?
  Ordet är fritt.


 130. Christina Helsinki skriver: 25 juli, 2009

  Neta,

  Läs först skriv sen. Om du inte märkt att Finland blivit nämnt, så antar jag att din bil reparationsfirma tagit en viss tid. Ha,ha


 131. Martin skriver: 25 juli, 2009

  ingenting har sagts om Finland..utom som referens….es todo….
  i framtiden kommer alla referenser om det forlorade landet att skrivas Suomi
  perkele Routsinen, …!!??


 132. Christina Helsinki skriver: 25 juli, 2009

  Neta,

  Säger precis samma sak som åt Martin, helt onödigt i framtiden att kommentera mina postningar här, de kommer att ignoreras av mig i framtiden. Minns du HKH? Åsa kom till min hjälp, men före det så fick jag sä mycket skäll bl.a. dig, så nu avslutar jag alla svar också till dig.

  Nej, svenska aftontidningars information väger mycket lätt, jämfört med Tidningens djupanalyser av de kungliga.


 133. Martin skriver: 25 juli, 2009

  ah det ar val ingen som skaeller…det ar ju bara kommentarer till Dina kommentarer…det enda som far skaell har ar ju jag….lighten up Ms Suomi….:)


 134. Netaadika.bloggspace.se skriver: 25 juli, 2009

  Jamen då så Christina. Då kommenterar vi inte dina inlägg mer. Är du nöjd då?


 135. Monica Wiegert skriver: 26 juli, 2009

  Huvudsaken är att kronprins Carl Philip får tillbaka sin tronföljarposition som han föddes till och innehade i nio månader, tills knäppa och störda sk feminister i riksdag och regering utan anledning fråntog honom denna. Kronprins Carl Philip passar som tronföljare men det gör inte fjollan och högfärdsblåsan Victoria. Och vad är det för fel på Emma Pernald? Hon är lika snygg som Silvia var som ung! Daniel av Ockelbo ser ju iofs prydlig ut men visst är det patetiskt att Victoooorias personlige tränare skall bli “prins”!!
  Prinsarna Sigvard och Carl-Johan, bröder till kungens pappa, fick ju inte behålla sina prinstitlar, fast gamle prins Sigvard bar och bad ända tills han låg för döden. Drottningen av Ockelbo kan flytta till Ockelbo och jag hoppas innerligt att jag aldrig får uppleva denna storhakade, urblåsta högfärdsblåsa på vare sig frimärken eller mynt!


 136. Christina Helsinki skriver: 26 juli, 2009

  Monica,

  Kan inte förstå varför Silvia behövde förkorta sin näsa. Hon var ju urvacker, när hon kom till Sverige, med sin egen näsa. Inte hade hon någon klyvare som Letizia hade. Ögonbrynen ja??. Flickorna kör ju med samma omoderna stil. Någon förklarade för mig att om man plockar dem väldigt tidigt, så kan det vara svårt att få dem tillbaka. Men gå och vet.


 137. Christina Helsinki skriver: 26 juli, 2009

  Det var ord och inga visor av Monica Wiegert.

  Beträffande Kungens farbröder, har Monica helt rätt. Likaså om Emma Pernald. Nuförtiden ser hon dessutom yngre ut än Madeleine.

  Kungens valspråk är: för Sverige I TIDEN. Tiderna förändras och prins Sigvard, prins av börd borde absolut ha fått sin rättmätiga titel tillbaka.

  Men allting kommer tillbaka på ett eller annat sätt, nu hamnar Kungen ut för att ge en prinstitel åt en som är så fjärran från kunglighet, som någon kan vara.


 138. Monica Wiegert skriver: 27 juli, 2009

  Har aldrig påstått att det var ngt fel på Silvias näsa. Vi får alla “droppigare” näsor med åren. (utom möjligen de som är lyckligt begåvade med uppnäsor). Det tjatas ständigt om Silvias “ansiktslyftning” men titta på halsen och hakan så ser ni att hon aldrig gjort någon ansiktslyftning, bara småjusteringar lite här och där. Det hade sett bättre ut med hel ansiktslyftning, för hennes hals är förskräckligt rynkig. Hon har ju RÅD! (Men vågar kanske inte?) Har sett Silvia på nära håll flera gånger (som reporter) och hon är snyggare i verkligheten än på bild. (Hade turen att se henne utan hemsk hatt – varför går de sk kungligheterna omkring med sådana missklädsamma schabrak?) SvDamtidning som skriver så mkt om kungligheter borde skriva mer om att kronprins Carl Philip fråntogs sin position som tronföljare utan anledning. Vidare vore det intressant få veta hur mycket de “kungliga” damernas kläder kostat?? Summa för ett år t ex? Eller är det för vågat?


 139. Gittan skriver: 27 juli, 2009

  Monica / 138
  Herregud, det var ord och inga visor !

  Till vissa delar håller jag med dig tex om Carl-Johans och Sigvards tappade bördstitlar…Och Carl-Philip´s petning kan man ju ifrågasätta…

  Victorias stramhet är nog ett yttre för att hantera nervositet och framstå som noggrann och påläst (vilket hon ju också är!)
  Men man kan nog inte bortse ifrån en viss bördsstolthet och att hon inte tar kritik i sin position och roll med en klackspark..
  Tills vidare tycker jag att hon utgör ett utmärkt ämne för en tronföljare.. Och ser verkligen fram emot bröllopet och hennes fortsatta arbete för nationen.
  Men jag skulle inte bli förvånad om det till syvene och sist är Carl-Philip och Emma som hamnar där…


 140. Christina Helsinki skriver: 27 juli, 2009

  Sedan kan man ju vända på steken och tänka, vilket år skulle Victoria tänkas bli drottning? Bernadotterna har ju varit långlivade och Kungen kanske vill vara kung 30 år framöver, om han får leva.

  På 30 år kan världen ändras mycket, och dagens unga kanske ger sig blanka katten i kungahuset, när Westlings anländer. En Bernadotte som kung skulle kanske mer försvara kontinuiteten i kungahuset.

  Där skulle det ju faktiskt vara säkrare att ha CP som kung, och Emma Pernald klarar sig säkert lika bra som drottning som Daniel som prins.

  Läget är totalt annorlunda i exempelvis, Danmark. Ingen människa där ens nämner avskaffning av den äldsta monarkin


 141. Monica Wiegert skriver: 27 juli, 2009

  Men i Danmark har man en drottning därför att Frederik och Ingrid fick tre döttrar. Pga detta ändrades successionsordningen. I Sverige ändrades den retroaktivt och utan anledning, Carl Philip var född och flera månader gammal och både kungen och Silvia protesterade i TV om denna obefogade ändring av tronföljden. Sen är det väldigt jobbigt och konstlat att hela tiden titulera kronprins Carl Philips storasyster kroooooonprinsessan, liksom för att pränta in det i folk. (Kompensation för att hon inte föddes till tronföljare?) Prins Charles i England tituleras ju aldrig kronprins. Jag tycker Victoria passar utmärkt som drottning av Ockelbo och jag förstår att Prins Lennarts (Mainau) äldste son Carl Johan (Jan oftast kallad) uttalat sig i pressen och sagt att han ska trycka upp nya visitkort med titeln prins på! Kan herr Westling så kan han! Att kungen så hårdnackat nekade prins Sigvard prinstiteln åter, när han i så många år på sin ålders höst bad och bad, var rent grymt.


 142. Ulrika skriver: 28 juli, 2009

  Haha CP är en blyg och bortkommen liten gosse som inte kan ta för sig. Ingen riktig man i mina ögon. Han har ingen livserfarenhet utan går hela tiden i mammas eller systrarnas ledband.
  Och vilken tjej vill ha en sådan pojkvän? En som är ungerfär likadan till sättet, alltså inte helt 100 % up to date.
  Han har svårt för att prata offentligt t.ex i tv-s julprogram osv. Mycket tillgjort och obekvämt.


 143. Irena. skriver: 28 juli, 2009

  Just det, Monica Wiegert, välkommen in i debatten.


 144. Inger Rozénchintohs.blogspot.com skriver: 29 juli, 2009

  AHej!Jag anser att ingen av damerna passar.Varför skulle han gifta sig med en släkting?Låt vaa på långt håll,men de har ändå en viss samma gener.Jag tycker han borde välja en flicka av folket!Så att Daniel inte blir en katt bland hermelinerna.


 145. Martin skriver: 29 juli, 2009

  sa att Daniel inte blir EN katt bland hermelinerna..??


 146. Principe Felipe skriver: 2 augusti, 2009

  Men shit vilka kärringar som sitter här o plötsligt ska bestämma om vem prinsen ska ha. Ni bestämmer inte ett dugg om hans liv, han hittar väl en tjej som passar honom punkt slut. Dessutom är ni oförskämda kärringar!


 147. Christina Helsinki skriver: 2 augusti, 2009

  Ta det lugnt, lika litet som någon förhindrat Victoria att söka kärnvirke från de svenska skogarna, kommer någon att kunna förhindra honom att hålla sig till sjöjungfrun från Göteborg. Emma är solid och inte skandalbenägen. CP väljer själv. Kungen och Silvia kommer aldrig att kunna ställa krav på hans blivande, eftersom Kungen själv valde en solid tysk dam, med en blygsam utbildning och absolut ingen adlig bakgrund.

  Det där om oförskämdhet, kanske du har helt rätt.


 148. Netaadika.bloggspace.se skriver: 2 augusti, 2009

  Heje Christina, men vet du var, säger någon KÄRNVIRKE igen då går jag av på mitten.


 149. Martin skriver: 3 augusti, 2009

  i vilken riktning???….:)


 150. Gittan skriver: 3 augusti, 2009

  Kära vänner på nätet…Läste just Expressen och deras Johan T Lindwall som även han har funderingar kring Carl-Philip och hans singel-tillstånd…Och han kan väl knappast räknas in i kärringskaran eller vad tycker du Principe Felipe ?
  Ämnet intresserar många och är ett tacksamt “tycka-till ämne”…
  Han hamnade också på en förhoppning om Emma Pernald…Då är vi alltså ett par stycken som delar den åsikten..


 151. Netaadika.bloggspace.se skriver: 3 augusti, 2009

  😀


 152. Martin skriver: 4 augusti, 2009

  men inte Neta…och inte jag….Nehej han kan battre…..som sagt tio ggr forut…funkar det inte efter 7 ar sa funkar det inte sen heller….Prinsen behover vidga vyerna….(bannat att man inte har nat att saga till om…:)….)
  han ar for oerfaren point final…!!


 153. Bernadotte fan skriver: 13 augusti, 2009

  Har du inte trodde att prinsen skulle kunna vara bög?. Carl Philip Emma började mycket unga och nu, på förfallodagen, du kanske har märkt på senaste som är gay och det har deras förhållande. Och det har tagit att förverkliga senare att det hade varit vana vid att flickan, om han hade mer skulle ha insett tidigare. Det är också misstänks vara en vän till ett slott att utforska, och mycket mer. Jag tycker att Carl Philip är gay och jag verkar ha en mycket bra gay prins.


 154. Monica wiegertKronprinsCarlPhilipsomtronföljare!!! skriver: 16 augusti, 2009

  Det är hög tid att riva upp det idiotiska feministkäringbeslutet att avsätta kronprins Carl Philip. Vem vill väl egentligen ha blivande drottningen av Ockelbo som nästa statsöverhuvud?


Annons

Laddar