Svensk Damtidning avslöjar! Här bor prinsessan Madeleine!

Svensk Damtidning avslöjar! Här bor prinsessan Madeleine!
Nyheten kom som en total överraskning. Prinsessan Madeleine flyttar till USA. Isande London-vindar byts mot efterlängtade Florida-brisar. Och än en gång hamnar den prinsessa vi alla vill ska komma hem, på "fel" sida Atlanten.
Annons

Men att det blev just Florida var faktiskt inte helt oväntat. Flera av Chris företag har alltid varit skrivna där. Däremot är valet av stad oväntat. Svensk Damtidning kan nämligen avslöja att familjen bor i Miami, och inte i Palm Beach som många gissat.

Av respekt mot prinsessfamiljen, som helst av allt vill leva ett ostört liv, kommer vi inte att gå in närmare på område eller adress. Men vi kan berätta att prinsessan Madeleine och Chris O’Neill hyr sitt livs första gemensamma hus! Och precis som så ofta i Florida ligger villan i ett så kallat “gated community”. Vakter ser alltså till att inga obehöriga släpps innanför den skyddande bommen.

Här i Miami kommer prinsessan Madeleine att ha sitt hem

Familjen har tillgång till både tennisbana och pool, prinsessan Leonore och prins Nicolas kan alltså plaska omkring hela dagarna, medan prinsessan Madeleine och minstingen Adrienne finns intill. På plats i Florida ska Madeleine arbeta för World Childhood Foundations USA-kontor, och för dessa tillfällen kommer familjen att fortsätta ha en nanny som stöd.

– Prinsessan Madeleine kommer nu närmare och kan delta i Childhood USAs verksamhet, med större möjlighet att närvara vid arbetsmöten, projektbesök och event, säger Åsa Andreasson Åkerström, kommunikationsansvarig på Childhood.
Förutom att jobba kommer Madeleine att njuta av ett undanskymt liv i en stad där allt och alla finns. År 2002 festade prinsessan med sångaren Enrique Inglesias. Nu bor de i samma stad!

Nu avslöjas det var Madeleine och Chris kommer att bo i USA

Även kändisar som Calvin Klein och Celine Dion har hus i Miami och på flera av stadens restauranger har Beyoncé setts äta. Och när det gäller matutbudet kommer nog prinsessparet att känna sig nöjda över valet av stad.

Annons

I New York, när Chris och Madeleine bodde på 57:e gatan, var paret stammisar på asiatiska Mr Chow, där Chris alltid beställde Pekingankan och där personalen gav honom smeknamnet Mr Perfect. Nu kan de istället äta middag på den hypade asiatiska restaurangen Zuma eller ta en avslappnad lunch på Terazza, den italienska restaurangen på hotellet Shore Club.

Madeleine och Chris tillsammans med alla barnen

I dagsläget vet ingen när den kungliga familjen på fem, byter hemstad nästa gång. Kanske är de i Miami för att stanna. Om så blir fallet är staden dessutom perfekt när det kommer till skola för barnen. Svenska skolan i Fort Lauderdale ligger bara 45 minuter bort. Det kan låta långt, men även i Stockholm är detta en helt normal pendlingstid. Det tar exempelvis 30 minuter för prinsessan Estelle att ta sig till skolan varje morgon.

Dessutom har ju busungarna Leonore, Nicolas och Adrienne varandra om nu bilresorna med palmer svischande utanför fönstren skulle bli långtråkiga. Och där hemma kommer Madeleine att vänta, som den närvarande mamma hon hela tiden sagt att hon vill vara, i det vackra Miami-hemmet hon alltid drömt om!

Foto: IBL, Kungahuset/Lena Ahlström

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

63 kommentarer till “Svensk Damtidning avslöjar! Här bor prinsessan Madeleine!”

 1. m skriver: 10 september, 2018

  Önskar familjen allt gott på sina nya livsresa.


 2. Anna skriver: 10 september, 2018

  Tycker hon kan avsäga sig titeln och bo var hon vill, ska man ha titeln så ska man bo i Sverige..


  1. Donna skriver: 10 september, 2018

   Där har du fel. Om hästen flyttar ut från stallet – är den fortvarande -en häst.


  2. m skriver: 10 september, 2018

   Hon ÄR en prtinsessa oavsett titel och om hon vill leva privat utan panage vad angår det ngn annan…. Ser fram emot den dagen kungen vågar redovisa apanaget.


  3. konsttanten skriver: 10 september, 2018

   Madeleine ÄR prinsessa, och det är endast en titel; inget yrke. Låt henne vara ifred med sin fina familj! Vem vet, kanske de flyttar till Sverige om ca 20 år, då är M 56 år bara.
   Prinsessan Birgitta och Margaretha bodde utomlands.


 3. fia skriver: 10 september, 2018

  Instämmer Anna, dessutom tycker jag inte barnen hennes borde ha titlar.


 4. Royalist javisst skriver: 10 september, 2018

  Hon är född prinsessa av Sverige, dotter till Sveriges kung och ska naturligtvis
  förbli prinsessa oavsett vad hon gör eller var hon bor.


 5. Pia skriver: 10 september, 2018

  Hon skulle kunna tituleras som sina fastrar, efter deras borgerliga giftermål. I Madeleines fall alltså: prinsessan Madeleine, mrs O´Neill och f ö utan plats i tronföljden. Barnen självklart bara med efternamn. Den kloke kung Harald i Norge gav yngsta barnbarnet Sverre friheten att själv välja bana i livet genom att inte ge honom prinstitel.


 6. Ina Lykkegaard skriver: 10 september, 2018

  Det er fint at Madeleine med familie vil bo andet sted – men man bør – ligesom det er i Danmark – ikke have en HKH titel, eller andre følgetitler. I Danmark er det kun de direkte arvinger til tronen der bærer den titel – dvs. Kronprinsparrets børn – alt derefter bærer “kun” HH titlen.
  Prinsesse Madeleines børn bliver ikke svenskere – det ligger ligesom i støbeskeen – de vil alle sikkert bosætte sig udenfor Sverige som voksne.


  1. ellinor blomquist skriver: 12 september, 2018

   Kanske det var så Madeleine önskade men Kungen bestämde annat. Sen var det andra tider och andra regler när kungens systrar gifte sig på tidiga 60 talet.


 7. Hellu skriver: 10 september, 2018

  Sverige har en prinsessa, folket bara inte vet var hon bor med sin familj ?. Hur länge hon tänker det dröjer att ingen tar reda på det.


 8. ellinor blomquist skriver: 10 september, 2018

  Titlarna är det kungen som bestämmer -inte Madeleine som bett om det. Hennes barn är väl lika mycket värda titlar som Carl-Philips är.


 9. Britt-Marie andersson skriver: 10 september, 2018

  Självklart är hon prinsessa! Jämför med prinsessorna Margareta resp Birgitta. Däremot alla dessa småprinsar och -prinsessor anser jag blir för mycket.


 10. Farmorp skriver: 10 september, 2018

  Svenska skolan i FL är inte en skola.


 11. Eva H. skriver: 10 september, 2018

  Vadan denna hänsyn att inte visa bostaden/området? Hänsyn har väl inte visats tidigare. Ska vi anta att bostaden inte lever upp till tidigare standard ? De kan bo var de vill och låt dem vara ifred, de kan komma och visa upp sig i Sverige till jul och sommar. det räcker. De har själva valt “anonymiteten” så låt det bli så !


 12. Leo skriver: 10 september, 2018

  Titlar enbart till efterföljaren av kungen, alltså Victoria!


  1. Susanne Brunberg skriver: 12 september, 2018

   Exakt! Sluta upp med att slösa med skattepengar! Kungen och även hans barn är mångmiljonärer, kungen kan själv betala ur egen ficka om han vill. Och ingen annan än Victoria skall ha en kunglig titel!


 13. ellinor blomquist skriver: 10 september, 2018

  Mest troligt är att denna tidning ej vet var familjen bor. Rubriken är missvisande. Madeleine är född prinsessa och kommer så förbli. Sen om hennes barns titlar-ja det är kungen som bestämmer det. Även när det gäller Carl-Philips barn. Ger Kungen titlar till prinsparets barn så är det mest riktigt att ge Madeleines barn b´titlar.


 14. Mona skriver: 10 september, 2018

  Är man född kunglig är man det för alltid.
  Se på Italien som har kungliga titlar kvar likaså Grekland osv.
  I Sverige var de tidigare så att vi inte hade kvinnlig tronföljd.
  Ett äktenskap med en icke kunglig så förlorade man sin titel.
  Prinsessan Birgitta gifte sig kungligt så hon fick behålla titeln
  prinsessa.


 15. Mona skriver: 10 september, 2018

  En kunglig titel innebär inte att man får apanage med automatik.
  Kungen och Viktoria har egna hovstater för att sköta sina ämbeten,
  De andra får apanage när de representerar Sverige.
  Carl Philip har ett företag som han får ha men han får inte ha någon
  styrelse eller VD post och han får inte arbeta heltid med företaget.
  Så han kan få utdelning från företaget detta enl. Aftonbladet.


 16. Gunilla Bengtsson skriver: 10 september, 2018

  Klart att hon har sin prinsesstitel eftersom hon är född prinsessa, men kungen borde inte ha gett titlar till barnbarnen som han har gjort. Och bara Victoria borde ha apanage, de andra borde få slippa sina plikter och bli vanliga svenssons och fixa sin egen försörjning.


  1. Leo skriver: 10 september, 2018

   Precis så!


 17. Hellu skriver: 10 september, 2018

  Visst Carl-Philip ska ha kvar sina titlar, man vet aldrig hur livet blir.


  1. Hellu skriver: 10 september, 2018

   …..och Sofia.


 18. Bror skriver: 10 september, 2018

  När ska denna eviga litania om kungliga titlar och apanage få ett slut?
  Allt kommer ju i sinom tid att lösas per automatik. Madeleines barn kommer aldrig att fr o m skolåldern vara bosatta i Sverige och gå i svensk skola. Därmed kan de heller inte vara HKH och ingå i regentlängden.
  Det sociala trycket riktat mot Madeleine blir då av det slaget, att hon gör en Märtha Louise och nöjer sig med prinsesstiteln enbart. Vem vet, ytterligare några kanske följer efter.


  1. Maja Gräddnos skriver: 10 september, 2018

   Ditt sätt att så klart och tydligt uttala dej om sakers ting, visar på att du har talat med hovet eller kungafamiljen. Av den anledningen avser jag ej att ifråga detta ditt påstående.


  2. Marie S. skriver: 11 september, 2018

   Bror
   Instämmer.
   Tror helt på att dessa unga familjer vill leva sina egna liv och arbeta med det som passar dom själva bäst i framtiden.


 19. Lisa skriver: 10 september, 2018

  Svenska skolan är inte en skola. Det är verksamhet några timmar varannan vecka…


 20. Magdalena skriver: 10 september, 2018

  Pia,
  Liten korrigering. Sverre Magnus er prins av Norge. Kong Harald ga han derimot ingen HKH, av den grunn du så riktig nevner. Nå har vi kun en prins og en prinsesse , pluss fem HKHer. Og det rekker for vårt lille og høyst demokratiske land.


 21. PernillaA skriver: 10 september, 2018

  Bror, Madeleine gör ju som hon vill och jag tror inte att hon är så konsekvent som Martha Louise, Madeleine gillar ju att vara prinsessa när det passar och om det inte passar är man blyg och vill leva anonymt.
  Vem vet hur många flyttlass till det blir ?!


  1. Johanna pohjanen hollsten skriver: 11 september, 2018

   Är det ingen som tycker det är lite märkligt att Madeleine med familj flyttar så brådstörtat mitt i sommaren?


  2. ellinor blomquist skriver: 12 september, 2018

   Madeleine representerar Sverige och kungahuset när kungen kallar.


 22. Monarkist skriver: 10 september, 2018

  Madeleine kommer alltid att vara prinsessa, men hon behöver inte ha titeln HKH. Hennes barn borde inte ha fått några titlar alls. Det blev bara för mycket. Anser jag.


  1. Royalist javisst skriver: 10 september, 2018

   Prins Carl Philips barn borde heller inte fått några titlar och S borde haft den goda smaken att avstå.


 23. Carin Hawee skriver: 10 september, 2018

  Önskar Madelaine och hennes fina familj allt gott på sin nya hemort.Blir alltid lite sorgsen när jag ser alla negativa kommentarer på den här sidan!


 24. Marie S. skriver: 10 september, 2018

  Perfekt ställe att bo på. Vad hon gör och hur familjen lever har ingen utomstående med att göra.


  1. Kajsa och Kerstin Nilsson skriver: 10 september, 2018

   Marie S! Där har du fel! Så länge Madeleine uppbär titeln HKH Prinsessa och, dessutom, får apanage (via sin far) så är det i allra högsta grad en angelägenhet för oss skattebetalare. Att dessutom dela ut titlar till barnbarnen visar bara att kungen är omdömeslös.


  2. M S Brunberg skriver: 12 september, 2018

   Håller helt med. Madeleine borde omedelbart avsäga sig sin prinsesstitel och absolut avstå från apanage! Är ju helt tokigt att en person, som gift sig med en vanlig, än rik, kille, skall leva på skattebetalarnas bekostnad!!! Och barnen dessutom, som aldrig blir svenskar! Vill man vara anonym, så skall man göra det ordentligt! Bort med alla kungliga titlar och apanage pengar!


 25. anna skriver: 10 september, 2018

  härligt för dem! önskar all lycka till. Kungen bestämmer vilka som får titlar, det kan inte Madeleine ändra på.
  och Chris försörjer familjen, så jag tycker de har all rätt att bo där de vill och jobba med det de vill, de är inga tronföljare i nära led


 26. Helene Ljungqvist skriver: 10 september, 2018

  Har läst nånstans för ett tag sen att Enrique Iglesias skulle sälja sitt hus, kanske det Madeleine o Chris hyr? Där finns både pool och tennisbana. Och dom verkar ju känna varann så… Han har även skrivit en låt “Move to Miami”, vem handlar den om då? ??


 27. Allegra skriver: 10 september, 2018

  sluta upp med uttryck som att “vi alla vill att Madeleine ska komma hem” dvs att vi alla skulle vilja se henne i Sverige. Vi vill inget sånt alls. Hennes hem är där Chris är.


  1. konsttanten skriver: 10 september, 2018

   Instämmer till hundra procent!


  2. Marie S. skriver: 16 september, 2018

   Allegra 16.38
   Instämmer helt. Man bosätter sig dessutom där det passar familjen bäst.


 28. vesna skriver: 10 september, 2018

  Vad trevligt att höra att de hyr ett drömhus. Hoppas att de har skapat rutiner i vardagen.


 29. konsttanten skriver: 10 september, 2018

  När det gäller platser i världen, som har ökad risk, att ingen kommer att stå ut att bo där pga miljöföroreningar och allt osunt som finns i övrigt, bl a bebyggelsen……är det nämnt Miami.
  Alltså ingen stad att investera i; hyra lugnast.


 30. Kaya skriver: 10 september, 2018

  Magdalena,
  Liten korrigering. Norge har bare tre HKH. Vi har to HM og tre HKH.


 31. MinnaMinna%20miller skriver: 10 september, 2018

  Madeleine gör ingenting.


 32. Gunilla Bengtsson skriver: 10 september, 2018

  Jo Marie S, vi har visst med detta att göra. Prinsessan Madeleine finns fortfrande i successionsordningen, är svensk prinsessa, har apanage när hon s k jobbar, och ska egentligen bo i Sverige, barnen ska gå i svensk skola. Annars ska hon avsäga sig titeln och bli en vanlig svensson.


  1. ellinor blomquist skriver: 12 september, 2018

   Står det i successionsordningen att en kunglighet ska avsäga sig titel etc?


 33. Singoalla skriver: 10 september, 2018

  Apropå detta mad titlarna – varför bråka om det, de kostar ju ingenting. Jag förstår om kungen inte vill göra nån skillnad på sina barnbarn. Samma titlar och var sina hertigdömen till alla. Jag försöker minsann också vara rättvis mot mina barnbarn!


 34. Marie S. skriver: 11 september, 2018

  Nyfikenheten hos vissa personer verkar inte ha någon gräns. Vilket avskyvärt drag.

  K&K Nilsson
  Titelutdelning – frågan om vara eller icke vara skall du väl ställa till Kungen. Skriv ett brev till hovet och klaga.

  Gunilla B
  Svaret på flytt som numera är Miami USA finns redan angiven i SVD.
  Man behöver ej avsäga sig en titel man är född med.
  Kolla på flertalet tidigare kungahus i Europa.
  Inte ett måste.


 35. caterine skriver: 11 september, 2018

  Hon får gärna för mig kalla sig prinsessa eller vad hon vill men det innebär inte att hon ska kläs och födas av svenska folket när hon inte tillför något. Prinsessa är hon född med och det är okej, men om hon ska ha apanage ska hon också jobba för Sverige.


  1. emmyh skriver: 11 september, 2018

   …och apanaget får hon bara när hon jobbar för Sverige, så du kan vara lugn!


 36. Magdalena skriver: 11 september, 2018

  Kaya,
  Selvfølgelig har du rett, Glemte jo at begge majestetene ikke er HKH, men HM. Takk!


 37. MarieS. skriver: 11 september, 2018

  emmyh 13.42
  ?exakt.


 38. Susanna skriver: 11 september, 2018

  Som vanligt en massa missunsamma, elaka kommentarer. Madeleine är född prinsessa, självklart ska hon behålla sin titel! Sverige har numera även kvinnlig tronföljd och man förlorar inte sin titel, bara för att man gifter sig med en icke-kunglig. Barnen kan också ha kungliga titlar, det är kungen som beslutar om detta. Om ni anser att bara Carl Philips barn ska få titlar, är ni väldigt förlegade. Kvinnor behöver inte ta makens namn längre. Detta var bara obligatoriskt mellan 1920-1963.


 39. ancibetgfeldt i skriver: 12 september, 2018

  Jobbar för Sverige! Vad jobbade Madde med då ?? Vet du emmyh ?


 40. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 12 september, 2018

  Eftersom CP & S ägnar mycket av sin tid till bl a design, bolag, racing, PP (SA!) och dessutom bor i perioder i Sydafrika, borde de i så fall också avsäga sig sina titlar, likaväl som Madeleine.
  Både V och CP har bott utomlands i långa perioder, Birgitta har bott utomlands i mer än 50 år -utan krav på att avsäga sig något.


  1. Marie S skriver: 12 september, 2018

   Gredelin – Glom inte Daniel……


  2. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 14 september, 2018

   Marie S
   Daniel har inte varit bosatt utomlands sedan han blev HKH:are, vad jag vet!?


  3. Marie S skriver: 17 september, 2018

   Gredelin
   Sorry – svaret gällde endast “avsäga sig titel”.


  4. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 21 september, 2018

   Marie S
   Min kommentar var enbart angående att bo utomlands periodvis – och samtidigt få behålla HKH-titel – eller ej.


 41. IngridR skriver: 16 september, 2018

  Rojalist 22:00
  Instämmer helt!


Annons

Laddar