Vi avslöjar! Hon har målat Estelles första porträtt!

Vi avslöjar! Hon har målat Estelles första porträtt!
Lilla söta, duktiga prinsessan Estelle har redan fått sitt första officiella porträtt målat – obligatoriskt för en blivande drottning. Att måla porträtt åt kungafamiljen är förstås ett ärofyllt uppdrag. Vi vet vem som fick jobbet!
Annons

Prinsessan Estelle, 6, ska som bekant en dag bli drottning. Estelle är ju ännu en liten flicka, men nog kan man redan nu märka att hon lämpar sig alldeles utmärkt för sitt kommande uppdrag: Alltid väluppfostrad, glad och ansvarstagande – även om hennes kloka föräldrar givetvis ser till att hon först och främst bara får vara ett barn!

Annons

Annons

Men Estelles särställning som blivande tronarvinge märks också på ett annat sätt: Hon har redan nu fått sitt första officiella porträtt målat. Det är konstnären Curie Adelswärd som fått det ärofulla uppdraget.

Jan Carl Adelswärd och Curie Adelswärd

Jan Carl Adelswärd och Curie Adelswärd.

Så här står det på konstnärens hemsida: Curie Adelswärd föddes 1967 i Korea och flyttade vid 13 års ålder till Sverige. Hon är utbildad vid Esmod i Paris och har en bakgrund som modedesigner, både för etablerade modehus och med eget varumärke. Sedan 2004 arbetar Curie som konstnär och har gjort flertalet framgångsrika utställningar i Sverige och är även flitigt anlitad som porträttmålare. Senaste uppdraget var att göra det första officiella porträttet på H.K.H. Prinsessan Estelle.

Vi väntar med spänning på att få se porträttet!

Läs mer: Vilken snackis! Prinsessan Estelles hemliga signal på slottsbalkongen

FOTO: IBL, Stella

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Vi avslöjar! Hon har målat Estelles första porträtt!”

 1. konsttanten skriver: 2 maj, 2018

  JA!…det väntar jag med stor spänning på!
  Curi, har alltså fått uppdraget, eller? Det har funnits konstnärer som gett konstverk i gåva till kungahuset, och sedan skrivit i sin cv att de är representerade där!


 2. josefin skriver: 2 maj, 2018

  Kanske kan mamsell Estelle fa arbete pa SJ, som stins, om hon vinkar duktigt


  1. Helene skriver: 3 maj, 2018

   Josefin,
   🙂 🙂 🙂 Dagens härligaste kommentar.


 3. LopNor skriver: 3 maj, 2018

  Estelle är en söt flicka, men jag tror inte Svensk Dams överdrivna lovord gagnar henne. det känns inte som modern journalistik heller. Det är mer passande för den store ledaren Jong, där man bara genom att betrakta en bild kan se hans otroliga intelligens och att han är bäst i världen på allt från att arrangera blommor till hjärnkirurgi.


  1. ananas skriver: 3 maj, 2018

   Håller med dig om att överdrivna lovord verkar rent löjliga men det gör även nerskrivningar som baserar sig enbart på bilder.


 4. LopNor skriver: 3 maj, 2018

  När kommentarerna uteblir så vet man vad det egentligen står i dem. Inga kommentarer är också kommentarer.


 5. Korpen skriver: 3 maj, 2018

  Ja tänk om barnet hade varit osnutet och vanartigt? Vilken huvudvärk för Svensk Damtidning och vilken fröjd för oss andra. I varierande grad osnutna och vanartiga. 😀


 6. Bettan skriver: 3 maj, 2018

  Rätt namn o kontakter blir bra till cv? om man är duktig eller ej är en bagatell. Varför inte ett snyggt foto , kanske för billigt.


  1. Marguerithe skriver: 3 maj, 2018

   Det håller jag med om. Gärna Kate Gabor som utmärkt fotograf. Hon har tagit underbara foton av Estelle.


 7. caterine skriver: 3 maj, 2018

  Det verkar som om många läsare av Svensk Damtidning börjar tycka att det har gått för långt med dessa okritiska rapporteringar av de kungliga och kanske mest alla lovord om Estelle. Hon är en helt vanlig, vardaglig flicka, som har fått alldeles för mycket uppmärksamhet för bagateller. Varje nagel, leende, vinkning upphöjs till något enastående. Det gagnar inte flickan som får för sig att hon är huvudperson i alla sammanhang.


 8. Lycke skriver: 3 maj, 2018

  Trots Svensk Dams sagoliknande beskrivningar av Es lämplighet som drottning så tror jag inte Sverige är monarki den dag detta skulle bli aktuellt. Väldigt överdriven text.


 9. MarieS. skriver: 3 maj, 2018

  LIlla E visas totalt förmycke i media. Dags att vara hemma och leka nu med sina små vänner istället.
  Dags att ta en lång lång paus.


 10. PernillaA skriver: 3 maj, 2018

  Lycke , instämmer


 11. Mona skriver: 4 maj, 2018

  Just nu har det varit en del med Estelle pga lillebrors födelsedag och morfars
  födelsedag.Annars syns hon inte överdrivet mycket.
  En del bilder kan vara smygtagna mobilbilder.


 12. Monarkist skriver: 7 maj, 2018

  LopNor. Väldigt bra skrivet. Jag håller med om vartenda ord. Estelle är dotter till kronprinsessparet och måste därmed synas ibland, i vissa sammanhang. Därutöver bör hon få vara det barn hon är och utvecklas i sin takt, tillsammans med släkt och vänner. Det är Victoria och Daniel som tillsammans ska utforma sitt sätt att arbeta nu och som ska synas tillsammans. Anser jag. De två bör representera som ett team mycket mer än nu.


Annons

Laddar