Victoria besökte Ikea och gick på middag med 400 svenskar

Victoria besökte Ikea och gick på middag med 400 svenskar
Annons

Igår bjöds hon på pepparkakor och Ahlgrens bilar. Idag besökte hon Ikea. Kronprinsessan Victoria befinner sig på andra sidan jordklotet – men Sverige tycks aldrig ha varit närmare.

Kronprinsessans andra morgon i Abu Dhabi startade tidigt. Redan strax innan klockan slog 08:00 lämnade hon sitt hotell för att åka vidare mot International Renewable Energy Agencys, IRENA:s, kontor i Abu Dhabi.

Annons

Vit dräkt

IRENA är en nystartad myndighet för energifrågor och för Victoria, som ju är här för miljöns skull, var det en självklarthet att bege sig hit. Iklädd en vit dräkt, klassisk och Chanel-inspirerad, pärlörhängen och matchande vit kuvertväska steg hon ur hissen på kontorets översta våning.

Energikällor

Det var dags för möte med generaldirektören Adnan Amin. Kronprinsessan beundrade IRENA:s fantastiska utsikt med ett: 
– What a view!
Och satte sig därefter ner i en av de vita sinnsofforna för ett samtal om förnybara energikällor.

Åt lunch

Efter mötet var det dags att åka vidare, nu till Masdar Institute/Masdar City och öppnandet av det svenska Symbiocity-kontoret. Väl på plats höll kronprinsessan tal, om vikten att bygga klimat- och miljövänliga bostadsområden, och åt lunch.

Till Ikea

Sedan åkte hon vidare mot något svenskt, mot Ikea. Flera gånger under resan har kronprinsessan Victoria stött på det svenska, och en tripp till Ikea, som snart öppnar i Abu Dhabi efter att ha byggts upp i ett år tid, var därför ett måste.

Carl Philip

För någon månad sedan berättade Svensk Damtidning om att Victorias bror, prins Carl Philip, varit och shoppat på möbeljätten Ikea i Stockholm. Om Victoria också tagit sig en tur dit vet vi inte, men hon tycktes vara glad att besöka varuhuset här.

Middag med 400 svenskar

Efter att ha kollat på varulager och planterat träd utanför väntade en paus i programmet, med håruppsättning och klädbyte, innan det var dags för dagens sista punkt – en middag med 400 svenskar, bosatta i Abu Dhabi.

Spontant tal

Både barn och vuxna var med på middagen och oavsett ålder var de flesta överlyckliga över att se Victoria i Abu Dhabi. Kronprinsessan höll ett till synes ganska spontant tal, där hon pratade om vad dessa två dagar gett henne.
– Det har varit fantastiskt, berättade hon och fortsatte med att säga att hon känner sig stolt över Sverige.

Av Johanna Lejon
Foto. Charles Hammarsten

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

30 kommentarer till “Victoria besökte Ikea och gick på middag med 400 svenskar”

 1. Amber skriver: 18 januari, 2011

  Charles Hammarsten, låt kameran gå varm på Victoria i helbild så vi kan studera litet närmare om hon är gravid eller ej!


 2. berette skriver: 18 januari, 2011

  Herregud det är så hyeneaktigt att spekulera tids nog får allmänheten veta.


 3. Gittan skriver: 18 januari, 2011
 4. Sara skriver: 18 januari, 2011

  Tack Gittan
  Här kommer också många bilder från victoria
  http://www.ppe-agency.com/


 5. Carita Sjöbergdam skriver: 18 januari, 2011

  EJ Kronprinsessan är inte gravid. Syns inget alls.


 6. Sara H skriver: 18 januari, 2011

  Kul att PR-chefen tycker att är Ok att ljuga för svenska folket. Visst måste hon vara gravid. Om inte är kvinnan som klär Victoria plötsligt blivit blind….


 7. Juni skriver: 18 januari, 2011

  Lätt att hon är gravid,det Syns på lång väg. Speciellt på den bilden med vita byxor och vit lång kappa.


 8. BEN skriver: 18 januari, 2011

  Kronprinsessans program verkar intressant och hon gör säkert bra ifrån sig, men hon floppar rejält i sitt klädval på denna resa. Stramt bakåtkammat hår är gräsligt framifrån. Victoria är en mycket vacker kvinna så varför inte framhäva detta med en mjuk frisyr och figurnära kläder.


 9. mattep74 skriver: 18 januari, 2011

  Ingen som har någon röntgenkamera att tillgå. Offentlig röntgenundersökning i SVT så vi kan få bekräftat åt endera hållet


 10. nellie skriver: 18 januari, 2011

  Knappast en gravid Victoria, hon är smal på bilderna.


 11. Esther skriver: 18 januari, 2011

  Jeg tror hun er gravid.


 12. Arne Löfström skriver: 18 januari, 2011

  JA! SVERIGE ÄR ETT UNDERBART LAND !

  Prinsessan slog ut hela Showen. Konstigt att inte andra i mediavärlden anser det !
  Vi skickar en prinsessa till Abu Dhabi för 10 minuters tal. Sedan går hon på IKEA och ” såg varulagret “. samt och äter med 400 svenskar.

  Hon har uppenbart inte ens blivit hembjuden till ledande personer i Abu Dhabi !


 13. kismet skriver: 18 januari, 2011

  Man tar seden dit man kommer. Det bör även gälla en princessa. Lite längre kjol hade varit mer passande….


 14. La Principessa skriver: 18 januari, 2011

  Stackars Victoria med alla dessa spekulationer kring en EVENTUELL graviditet, som ju faktiskt hovet dementerat! Är hon plötsligt inget annat än en bebisbehållare?? Tänk om hon och Daniel faktiskt VILL vänta ett tag??


 15. L. skriver: 18 januari, 2011

  OMG…she looks sooooooooooooo beautiful ! ! !

  P.s. but today she looks less pregnant than yesterday 🙂
  P.s. II but fingers cross she is !


 16. Astrid skriver: 18 januari, 2011

  Tack för länkar till många fina bilder! 🙂


 17. Maria skriver: 18 januari, 2011

  Snopet att Daniel och Carl Philip inte var med på Idrottsgalan igår kväll.Båda har ju stort idrottsintresse och det hade ju varit ett ypperligt för Daniel att profilera sig


 18. maggie skriver: 18 januari, 2011

  Viktoria blir bara snyggare och snyggare med en fantastisk utstrålning! Nej inte ser hon gravid ut inte… he he men jag hoppas verkligen för hennes och Daniels skull att de får barn!
  Maggie


 19. hilde skriver: 19 januari, 2011

  Siden det er så ille at vi spekulerer i en evt. graviditet som jo bare er hyggelig så må det vel være lov til å si at Victoria ser ganske rund ut rundt midjen. Se på bilde #2,#16 og det nest siste i lenken Gittan har lagt ut.
  Men det kan jo selvfølgelig være klærne som gjør henne rundere.
  Eller kanskje hun har sluttet å trene og bare sitter hjemme i sofaen på Haga og spiser….


 20. annica skriver: 19 januari, 2011

  Den slanka Victoria har på alla bilder en “rondör” vid magen. Vad vore roligare än det!
  Men; om f.d. Sv. Dam. kungaexperten D.Nylén säger att “han vet att V. är gravid (hur nu han kan veta det?), men att hovet bestämt säger “att det stämmer inte”. Förstår att hovet inte officielt bekräftar en kunglig graviditet innan det är s.a.s säkert. Men då borde svaret vara “ingen kommentar i nuläget”. Om den nye Tarras/Nina säger att “det inte stämmer” i ett skede när V. verkligen är gravid, men inte ännu vill tillkännage det, är en synnerlig katastrof. Då ljuger han ju! Och det ska en informatör – var som helst- ALDRIG göra.


 21. Ronja skriver: 19 januari, 2011
 22. silvia skriver: 19 januari, 2011

  Hoppas att Viktoria får barn snart.Hon är ju ganska gammal för förstföderska redan nu, hon är väl 34 i år. Det är ålder för en kvinna som har inte barn och risk för medfödda skador för barn finns redan.Och Daniel är snart 40.Både har levt så länge för sig själva.


 23. Ines skriver: 19 januari, 2011

  Tycker det är bedrövligt att ingen här verkar bry sig om hennes arbete. Jag skulle gärna ha vetat vad hon sa i sina tal och vad man kommit fram till under Abu Dhabi-dagarna.
  Hennes klädval var lämpligt; mer behöver man inte säga, det är ju inte någon modevisning där.
  Jag förstår att man kan se fram emot att Victoria och Daniel får barn, men det är bara att vänta. Tids nog får vi veta. Att tro det som skvallerreportrar skriver över det som Hovet officiellt tillkännager är inget mera än dumt. Eller i bästa fall önsketänkande.


 24. Aija skriver: 19 januari, 2011

  Vad vacker hon är! Och det riktigt lyser om henne. Tack för länkarna, det var jättefina bilder. Jag är gravid med mitt andra barn och har några väninnor/kvinnliga släktingar som är gravida så jag har sett måånga gravidmagar på sistone och i mina ögon är det klart som korvspad att kronprinsessan väntar. Det finns många som är jätteslanka även under graviditeten, inget konstigt med det.
  Jag önskar henne och Daniel lycka till med blivande bebisen och allt annat- de är ett ovanligt sympatiskt par, helt i egen klass!


 25. Ronja skriver: 19 januari, 2011
 26. Ines skriver: 19 januari, 2011

  Tack, Ronja. Fantastiskt!


 27. Kristina skriver: 19 januari, 2011

  Det har spekulerats här om Victoria är gravid el inte. Hovet har ju dementerat dessa rykten. Dem har i dag varit gifta precis sju mån, (Grattis). Så fort går det inte alltid o bli med barn o inte ens kungliga kan bestämma en så´n sak. Tänk också tanken att dem kanske inte kan bli föräldrar. Dem kan i o för sig adoptera men det barnet blir inte arvberättigat.


 28. Kristina skriver: 19 januari, 2011

  Svar till 23 Ines:

  Kan bara säga en sak, håller fullständigt med dig.


 29. ATL skriver: 20 januari, 2011

  Kronprinsessan ar fantastisk och att bara tanka pa eventuell graviditet ar barnsligt. Lat henne och prins Daniel vara ifred. Que sera sera.


 30. Carita Sjöbergdam skriver: 20 januari, 2011

  Nr 27 Men det vet man inte. Har läst om en kung som adopterade en son som sedan blev kung.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar