Victoria: Det har varit fantastiska dagar fyllda av framtidstro

Victoria: Det har varit fantastiska dagar fyllda av framtidstro
Annons

Så var då Norrbottensbesöket till ända, i eftermiddag flyger Victoria och Daniel tillbaka till Stockholm efter nästan en hel vecka på resande fot.

– Det har varit fantastiska dagar, fyllda av framtidstro och god anda. Vi har fått se så många fina projekt, inte minst för barn och ungdomar, sammanfattade kronprinsessan Victoria.
Och den sista dagen i Norrbotten gick i teknikens tecken. Först bekantade sig kronprinsessparet med ämnet på ett lite lättsammare sätt genom ett besök på Teknikens Hus i Luleå. Där blev det både rökexperiment och smällande av raketer.

Annons

Röken slingrade sig

– Blir ni rädda, frågade prins Daniel en skara barn som med stora ögon tittade på när röken slingrade sig fram mot dem över golvet.
– Det blir jag också, sa prinsen lugnande till barnen.

Här testar kronprinsessan ett rök-experiment.

Pojkdröm

Efter besöket på Teknikens Hus förflyttade man sig snabbt ut till flygflottiljen F21 där paret fick en rundvandring som bland annat innebar närkontakt med en JAS 39 Gripen, säkert en gammal pojkdröm för Daniel.

Hemåt igen

– Ja, just det. Du har ju aldrig sett ett på så här nära håll förut, sa Victoria till Daniel medan han kollade in det mäktiga planet.
Paret ser förvånansvärt fräscha ut med tanke på att de jobbat mer eller mindre dygnet om de senaste dagarna. Men säkert känns det skönt att få komma hem till Drottningholm ikväll.

Av Camilla Spjuth-Palve
Foto: Charles Hammarsten

 

Vårt team på plats i Norrbotten, Camilla Spjuth-Palve och Charles Hammarsten.

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Victoria: Det har varit fantastiska dagar fyllda av framtidstro”

 1. WM skriver: 5 november, 2010

  Det är verkligen inte snyggt att Victorias stövlar är för stora runt vaderna! Hon borde väl ha råd och köpa ett par som sitter perfekt!


 2. L.L. skriver: 5 november, 2010

  Boooooooooooooots!!!! Wow 🙂


 3. Lisbet skriver: 5 november, 2010

  Viktoria är jättesnyggt klädd! Hon passar sååå bra i brunt! Tycker att Viktoria är sund, som inte köper nya stövlar till varje klänning och kjol hon bär. Hejja Viktoria och Daniel!!! Daniel verkar så rar mot barn, väldigt fint!


 4. rasmus skriver: 5 november, 2010

  Snyggaste Kronprinsessan, vilken stil och vilken glädje i det hon gör, man blir rörd!


 5. Maggie skriver: 5 november, 2010

  Det är just det som de fleta eftertraktar, d.v.s att stövelskaftet inte sitter tight runt vaden.


 6. Susanna skriver: 6 november, 2010

  En eloge till journalistteamet för att ni skriver så trevligt och fick mig att le större åt er än kronprinsessparet på senaste kortet från vinterlandet!


 7. Marie skriver: 6 november, 2010

  Räcker hon ut tungan på den ena bilden? Stackars Daniel ser obekväm ut som vanligt 🙁


 8. Måntand skriver: 6 november, 2010

  Håller med #5.

  Jag tror inte hon räcker ut tungan. Och Daniel – obekväm? Fattar inte hur du kan få det till det. Jag var där och såg dom – det såg ut som att Daniel verkligen trivdes och han såg inte det minsta obekväm ut. Tvärtom, han verkade väldigt cool..Dom är så fina tillsammans! Båda är så mjuka personer som har lätt att ta människor, speciellt barn och ungdomar. Det var en upplevelse att få träffa dem. <3


 9. Åse skriver: 7 november, 2010

  Men varför håller Daniel alltid händerna framför…ni vet vad? På den ena bilden ser det ut som om han kliar sig i skrevet bara för att han håller händerna sådär.


 10. EvaKEva skriver: 7 november, 2010

  Snyggt par!!! Både Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel verkade mycket naturliga och avslappnade i Helsingfors.


 11. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 7 november, 2010

  Blivande drottning Victoria och Daniel utför ett enastående arbete för riket. Jag hoppas att Daniel alltid är henne trogen och jag tror det om honom han är så skötsam. Använder inte alkohol för mycket och tränar.


 12. BEN skriver: 7 november, 2010

  # 6
  Håller med!

  #7
  Så glatt och naturligt som detta kronprinsesspar uppträder så är det väl på skämt som du skriver som du gör.


 13. Maja Larsson skriver: 8 november, 2010

  #9 Åsa
  Daniel har säkert fått instruktioner om vad han skall göra av händerna. Kungen brukar också stå med händerna på samma sätt.
  Daniel lär sig säkert efterhand lite andra varianter.

  Det är roligt att se båda glada och så samspelta. Daniel är säkert något att hålla i när drevet i dessa dagar går kring kungen.


 14. EvaKEva skriver: 8 november, 2010

  Ben
  I’m pretty sure #7 is joking. She does it her way.


 15. A-B skriver: 8 november, 2010

  Vilket fantastiskt arbete vårt blivande regentpar gör! Härligt att se dem tillsammans, så naturliga och samspelta – underbart!

  Är också mycket imponerad över det enormt hektiska schema de haft sen i augusti – hoppas de nu får chans att i lite lugn och ro ladda batterierna och få rå om varandra i sin hemmiljö.


 16. ATL skriver: 8 november, 2010

  Fantatiska! Dessutom ar dom ett vackert par.

  #^. Det kan vara svart att fa stovlar som sitter at upptill. Jag har det problemet. So what’s the big deal? Kronprinsessans professionella uppforande, charm och omedelbarhet kommer inte ifran hur stovlarna passar. Hon har stil and det har prins Daniel ocksa.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar