Victoria – höstens hetaste bokdebutant

Victoria - höstens hetaste bokdebutant
Annons
Victoria, Haakon och Frederik på Svalbard.
Victoria, Haakon och Frederik på Svalbard.I höst debuterar kronprinsessan Victoria som författare! Tillsammans med kronprins Frederik och kronprins Haakon ger hon ut en bok om deras spännande resor till Arktis och Grönland. 

I boken berättar de tre tronarvingarna om sina besök i Svalbard och på Grönland. Kronprinsessan har alltid haft ett stort miljöintresse och boken tar upp klimatförändringar och livet i Arktis.

Annons

Victoria, Haakon och Frederik vill gärna dela med sig av upplevelserna som de fick på sitt spännande äventyr. De bodde bland annat på en isbrytare och besökte forskningsstationer.

Grönlandsresan sammanföll med Daniel Westlings njurtransplantation och många frågade sig hur Victoria kunde åka iväg. Nu får detta sin förklaring, hon visste ju förstås redan då att det skulle bli en bok. Den kommer att ges ut samtidigt i Danmark, Norge och Sverige.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

40 kommentarer till “Victoria – höstens hetaste bokdebutant”

 1. sofia skriver: 26 juni, 2009

  Nja, detta låter något uppförstorat. Att berätta om sina upplevelser är inte samma sak som att vara författare. Boken skrivs säkerligen av någon annan.


 2. Helena M skriver: 26 juni, 2009

  Oj, vad gammal Haakon ser ut på bilden, han ser ut som en mysig farbror i skägg.

  Vad kul att det blir en bok, men hur skall det gå med Viktorias dyslexi kan man undra???

  Det löser sig nog, goa såg de ut i sina jackor.

  /h.


 3. Gun skriver: 26 juni, 2009

  Bra engagemang av våra tronföljare.


 4. Martin skriver: 26 juni, 2009

  Bara dom inte tjafsar om den sk “Globala uppvarmningen”……den storsta lognen i var tid….


 5. Gun skriver: 26 juni, 2009

  Martin jag är fullt medveten att det finns olika skolor inom denna fråga och jag har varit “miljömedveten” sedan sjuttiotalet så jag tillhör väl de du föraktar. Men vi kanske skulle kunna komma överens om att utvecklad teknik, nya produkter, utbyggd infrastruktur i miljöhänseende inte SKADAR någonting? Så varför inte satsa precis som man satsade på nymodigheter från åtminstonde 1800-talet och framåt? Och då kan vi väl önska att dessa tronföljare propagerara för den stora möjlighet som detta nu medför, eller?


 6. Martin skriver: 26 juni, 2009

  Inget fel pa att vara miljo medveten men den sk globala uppvarmningen ar mestadels nys….de sista tio aren finns ingen okning av medeltemperaturer….att tro att mansklig aktivitet i avsevard omfattning okar CO2 halten ar ju urfanigt nar man vet att 2% av CO2 avgivningen harstammar fran vad manniskan gor och resten kommer fran jorden sjalv.
  Anda tvingas man lyssna till dessa kvasi vetenskapare som profeterar ut budskapet med religios iver…(t.ex Prins Charles som jag annars gillar skarpt.)..Sa allt jag ville ha sagt ar att jag hoppas att denna trio inte ytterligare spar pa med dessa fantasier.
  Att strava efter att minska skadliga utslapp och mer energi snala losningar ar ju bara bra.


 7. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Vi har haft ömsom istid ömsom subtropiskt klimat här i vår del av världen under dom årmiljoner som jorden har existerat. Vad är det som säger att det inte kommer att fortsätta att växla så även i framtiden.
  Förra gången som klimater blev varmare på jorden fanns ingenting av det som nu påstås ha värmt upp vårt klimat. Vad var det då som var orsaken?
  Jag ser det som en normal cykel som alltid kommer att ha sin gång. Tycker det tom. är att överdriva den lilla människans betydelse en smula här på jorden .om man tror att det är vi som lyckas styra dessa klimatväxlingar.
  Självklart ska vi vara rädda om vår natur, vår luft och vårt vatten. Men kanske mer för att vi annars förgiftar vår miljö och oss själva.
  Men den globala uppvärmningen hade vi helt säkert fått ändå. Utan våra freoner och annat skit som vi släpper ut.


 8. Martin skriver: 26 juni, 2009

  Demba : Bullseye” helt ratt…sa sent som 1978 eller mojligen 79 hade “Times” en forsta sida dar alla mojliga vetenskapare oroade sig for alla de hopande tecknen pa en ny nalkande istid….sen kom den sk “Globala uppvarmningen”….men som sagt de sista tio aren finns ingen registrerad okning av medeltemperaturen….faktiskt ar det nyaste ronen att solflacksaktiviteterna avtar vilket ar oroande for det leder till kallare vader…och i forlangningen kanske en ny istid….
  Precis som Du sager detta ar normala variationer de kommer och gar..
  och precis som Du sager bor vi oavsett dessa skydda naturen sa langt det gar….


 9. Birgitta skriver: 26 juni, 2009

  Och jag instämmer med Demba och Martin…Många frågetecken när det gäller miljön och miljömedvetenhet..
  Det har blivit så upphaussat och trendigt att prata miljö, så de flesta hoppar på bara för att inte verka miljöfientliga..
  Visst finns det mycket skit och utsläpp som man borde förskona globen från…Men agera aktivt istället för att bevara våra regnskogar som fungerar som ett filter och absorberar mycket av “skiten”..
  Det finns stora pengar att göra, genom att skrämma upp folk, och det har vi väl sett prov på genom Al Gore…Är det någon som hör talas om honom nu? Eller susar han runt i sitt privatplan och lever upp sin intjänade förmögenhet??? Det är visst ingen som har sett honom cykla utom när fotografhorderna står runt honom..
  Boken ifråga låter SUPERTRIST !!


 10. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Birgitta.
  Han susar troligen runt i sitt privata jet-plan….bara för att han kan. Och nu kan han skita i miljön för det är ändå kört med att bli president.
  Sen är det också så när man tänker på propagandan om den globala uppvärmningen.
  Man får sig serverat både animerade bilder och snyfttexter om hur isbjörnarna drunknar när isen smälter.
  När och om klimatet ändras så mycket att isarna smälter så går troligen isbjörnarna under. Men sånt har också alltid förekommit. Dinosaurierna är borta. Mammutarna är borta. Sabeltandade tigrar finns inte längre osv osv.
  Allt detta beror på klimatförändringar som vi människor inte har varit orsak till. Nästa djurart kan vara isbjörnen. Men det vet vi inte ännu.


 11. Birgitta skriver: 26 juni, 2009

  Tummen rätt i ögat, Demba!
  Sen har väl jag som alla andra åsikter om ROVDRIFTEN inom flera områden och rubbade balanser…Men det är en annan diskussion…


 12. Irena. skriver: 26 juni, 2009

  Nästa djurart kan vara människan.Men det vet vi inte då.


 13. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Ja Birgitta.
  Vi människor rubbar massor med naturliga balanser här på jorden. Skövlingen av regnskogen är en av dom stora. Sen utrotar vi en massa djurarter som borde finnas i den naturliga ekologiska världen. Tex. att vi inte har några vargar och björnar längre är ju faktist orsak till att så många människor drabbas av allvarliga fästingburna sjukdomar. Hjortdjuren ökar lavinartat och det är dom som sprider fästingsjukdomarna. Och hjortdjuren är för många därför att dom inte har några naturliga fiender längre. Det finns massor med exempel på detta. Det råder stor obalans i både floran och faunan i haven runt hela jordklotet pga rovdriften som vi människor sysslar med.


 14. NetaGu.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Okunnig i dessa frågor som jag är. Men: Så d-a kall som början av juni var så tror jag inte på någon global uppvärmning. Burrr. 😀
  Annars har ni rätt, alla kloka och begåvade personer här på sidan.


 15. Isabella Carlsson skriver: 26 juni, 2009

  Camilla, vilket fantastiskt bra citat, det ska jag citera i framtiden!


 16. lena nilsson skriver: 26 juni, 2009

  Det är väl okay att försöka skriva en bok,men inte är man väl författare för det. Och de tre prinskorvarna skall säkert inte skriva den själv.Det blir nog en spökskrivare som besöker dem,och så får de berätta och andra sammanställer.För de är ju så uppbokade på allsköns evenemang så inte finns det tid att vara i en skrivarlya.


 17. Anna skriver: 27 juni, 2009

  Martin..

  Hur förklarar du att isen i Nordpolen smälter allt snabbare?
  Och isbjörnarna får det svårare att hitta mat..


 18. chris skriver: 27 juni, 2009

  Demba kan allt så säj aldrig emot henne då tar aldrig nåt slut så det kan ju möjligen vara bra- för om bara demba orkar oavsett hur osant hon talar, ja då överlever nog jorden.. jisses vad mycket rappakalja vissa klarar av att leverera


 19. Martin skriver: 27 juni, 2009

  1950 talets isbjornsrakning ca 5000
  2000 takets isbjornsrakning ca 45000
  vad ar problemet???
  for manga isbjornar kanske…???


 20. Martin skriver: 27 juni, 2009

  Al Gores film “an Inconvenient Truth” far numera efter domstolsutslag i England bara visas i engelska skolor under forutsattning att 9 felaktigheter (dvs logner) i filmen patalas for eleverna……!!!


 21. Martin skriver: 27 juni, 2009

  Ledaren for Greenpeace hoppade av rorelsen efter det att han insag att den sk skovlingen av Amazonas djungler, en av Greenpeace’s kapphastar
  visade sig vara en ren myt……….


 22. Martin skriver: 27 juni, 2009

  Isen vid den senaste matningen var forbluffande tjock och visade pa okad inte minskad ismangd vid polen…..


 23. Britt skriver: 27 juni, 2009

  Innehåller Al Gores film så många felaktigheter?


 24. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Chris.
  Du är sur på mig för det jag skrev om Michael Jackson. Det har du ingen anledning att vara. Jag får tycka som jag vill och ha åsikter som inte överensstämmer med dina. Även i den här frågan. Det jag skriver här är MIN åsikt i den här frågan, inget vetenskapligt rön.


 25. Martin skriver: 27 juni, 2009

  Dessa ar de felaktigheter (logner) som Domstolen bedomde sa allvarliga
  att de maste papekas i samband med visningen. Dessutom ar filmen tendentios och innehaller manga overdrifter……I ett ord Britt, Svar : JA.!!


 26. Gun skriver: 27 juni, 2009

  Martin!

  Nu glömde du berätta att det förekom vansinnesjakt på isbjörnar från låt oss säga slutet av 1800-talet och fram till mitten av 1900-talet då den reglerades. Kan kanske ha något med att mängden isbjörnar ökat?

  Jag tycker som de flesta skulle jag tro i detta att domedagspredikare inte tillför något i debatten. Al Gores film funkar inte alls lika bra i Europa som i staterna och det beror ju mycket på den kulturella skillnaden på dessa kontinenter. Jag tror däremot att den var nödvändig i U.S.A, där måste man skrika högt för att folk ska fatta och anamma, se bara deras religiösa predikare.


 27. JacquelineVictoriahöstenshetastebokdebutant skriver: 27 juni, 2009

  Det ska bli intressant att läsa recentionerna i tidningar och i TV.


 28. signesigne skriver: 27 juni, 2009

  Nu har det smugit sig in en CHRIS här i spalterna.Du hoppar också på Demba för hon uttrycker sin åsikt. Jag gick faktiskt ett steg längre och kallade M.J för en typ men jag fick ingen kritik från dig och jag kan också säga att jag är helt oberörd över hans död. Jag har läst alla Dembas kommentarer och det är inget fel på dom utan hon uttrycker bara sina åsikter och det har alla rätt att göra.Läs vad jag skrev om Jackson och spec.de sista raderna där jag respekterar alla som älskar honom och sörjer honom. När en person pekas ut hela tiden då kallar jag det för personangrepp och det är det värsta jag vet !!!!!!


 29. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Tack Signe.
  Jag undrar vad jag gör för fel. Får alltid en massa ettriga angrepp. Skriver jag provocerande?
  Eller kan det vara det att jag skriver ofta och mycket? Några kanske tycker jag visar mig för mycket här?
  Du är snäll som försvarar mig. Kram.


 30. Irena. skriver: 27 juni, 2009

  Nä, det är bara likt en genomsnittlig skolgård: Alla vaktar på sina positioner. Några vaktar mer än andra. De töntigaste är “vapendragarna”.
  Se filmen Grease med Olivia Newton-John och John Travolta…
  Ibland undrar jag hur gamla vi i genomsnitt kan vara, vi som förekommer ofta här…Men på dig som person är det säkert inget fel.


 31. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Troligen inte på dig heller Irena. Men du har rätt.
  Det är många som vaktar och är aggressiva.


 32. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Irena.
  Jag förstår att du tycker att mina åsikter är åt fanders. För jag har fattat att vi tycker olika om det mesta här. Men jag står för mina åsikter och ändrar mig inte även om någon pressar mig, till skillnad från vissa här. Om du tycker det liknar en genomsnittlig skolgård så får du tycka det.


 33. Martin skriver: 28 juni, 2009

  Gun visst men poangen fran sibjornskramarna ar ju att den ar farligt nara att do ut…men sa ar inte fallet….voila..!!


 34. Gun skriver: 28 juni, 2009

  Martin!

  Jag måste erkänna att jag ej följt isbjörnkramardebatten och jag vet inte hur många börnar det bör finnas för att undvika inavel och ev. utdöende, det lämnar jag till experterna inom detta gebit. Att man använde sig av isbjörnar som symbol är ju egentligen inte konstigt när vi människor har en kraftig tendens att vakta vackra djur, så PR-mässigt var det ju en hit.


 35. Helena M skriver: 28 juni, 2009

  Alla har rätt att tycka till på forumen, Demba gör det jättebra, hon är vettig och vet var hon står. Hur vore det om alla inte sa vad de tyckte? Det är jättebra att det finns personer som Demba.


 36. signesigne skriver: 29 juni, 2009

  Helena M
  Jag håller med dig.Demba skriver bra och står för sina åsikter.Men det finns dom som inte tål det och då blir det genast personangrepp.Det är väldigt tråkigt.


 37. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 30 juni, 2009

  Tack Helena och Signe. Ni är gulliga.


 38. sofia skriver: 1 juli, 2009

  nej men lilla Neta, nu har du helt missat vad den globala uppvärmningen kan medföra för konsekvenser.


 39. Irena. skriver: 1 juli, 2009

  Nä, Demba, ibland håller jag med dig, till exempel när det gäller kronprinsessan;Henne gillar jag högt och rent, det är själva monarkien jag funderar över…hur blir det, egentligen???
  Jag får inte riktigt ihop det med (nu låter det hemskt) mesallianserna och Den Kungliga Högheten…men där säger jag som Christina Helsinki plägar: ibland får man lov att tänka en stund innan man talar..
  peace?


 40. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 1 juli, 2009

  Absolut Irena. Peace.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar