Victoria i köket hos flyktingungdomarna

Victoria i köket hos flyktingungdomarna
Annons

victoria-daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte under torsdagen ensamkommande flyktingungdomar som bor på Stockholms Stadsmissions verksamhet ”Bostad Ung”. På bilden här ser vi kronprinsessan och prinsen tillsammans med Marika Markovits, Maria Wisén och Malena Bonnier som berättade om verksamheten vid Bostad Ung.

Annons

victoria

Paret var också med när ungdomarna kom hem från skolan och lagade mat i det gemensamma köket. Stockholms Stadsmission driver sedan maj 2014 Bostad Ung som består av verksamheterna ”Boende för ensamkommande” och ”Träningsboende för unga”.

Kronprinsessan var också på ytterligare ett uppdrag under dagen, tillsammans med prins Daniel och prins Carl Philip:

Annons

 

Foto: Kungahuset.se

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

29 kommentarer till “Victoria i köket hos flyktingungdomarna”

 1. ClaesVonMonaco skriver: 18 december, 2015

  Som vanligt när KronPrinsessParet är ute på uppdrag är
  det värdigt intressanta saker som tas upp!
  Stor eloge till KronPrinsessan som lämnade bling blinget
  hemma på Haga och kom som man ska när man besoker
  Statsmissionen!
  Är Statsmissionen en privatorganisation är det någon som
  Vet???
  Claes


  1. EH skriver: 18 december, 2015

   Victoria är Sthlms Stadsmissions beskyddare sen 2010 och de har en hemsida på stadsmissionen.se


  2. My skriver: 18 december, 2015

   Ja när kungliga utför sitt arbete (för apanaget) då jublar rojalisterna 😉


 2. Marguerithe skriver: 18 december, 2015

  Claes,
  Stockholms Stadsmission är en ideell förening helt beroende av privata givare, företag etc.
  Jag har varit engagerad i detta under lång tid, då det var via deras tidning vi för första gången såg hemlösa i Sverige, nu många år sedan.


  1. Kerstin Bergström skriver: 18 december, 2015

   Marguerithe nog var väl C-P där för några år sedan till Lucia och var med och dela ut mat och lussebulle.Jag trodde någon gång i dec de skulle göra det som tradition att någon gång i dec. ställa upp en dag och hjälpa till där.


 3. ClaesVonMonaco skriver: 18 december, 2015

  Margurithe
  Tack för ditt svar!
  Claes


 4. ClaesVonMonaco skriver: 18 december, 2015

  Kerstin Bergström
  Det vore trevligt om Prinsen kunde angagera sig lite mera
  I dessa project!
  Trevlig Helg
  Claes


  1. Ninett skriver: 19 december, 2015

   ClaesVonMonaco,
   Det tycker jag var ett mycket bra förslag!


 5. G skriver: 18 december, 2015

  Neimen fysj sorte tykke strømper(og de som ikke forstår det her snakker vi fra den humoristiske siden) 😉


 6. Marguerithe skriver: 18 december, 2015

  Kerstin B,
  Ja både Carl Philip och Kungaparet är mycket engagerade i de hårdast drabbade. Klara kyrka och Stadsmissionen arbetar tillsammans för dessa.
  Victoria är beskyddare för Stadsmissionen sedan 2010.


 7. EH skriver: 18 december, 2015

  En annan charity som gör stor nytta och värd all hjälp särskilt nu kring Jul och Nyår är BRIS BARNENS RÄTT I SAMHÄLLET som har bemannad telefonjour att stötta barn runtom i sverige vars upplevelse av båda helgerna hemmavid präglas av bråk våld och fylla hos de vuxna – 1 organisation som fått ekonomisk backning via P Madeleine & W.Childhood Foundation


  1. Marguerithe skriver: 18 december, 2015

   EH,
   Ja det är sorgligt att BRIS ska behöva vara barnens stöttepelare vid storhelger etc p g a vuxna människors beteende och fylleri med bråk som följd. Barnen är maktlösa i dessa situationer och är redan innan skolan slutar oroliga för jullovet.


 8. MARIANNE skriver: 18 december, 2015

  Glöm inte de fattiga ensamstående mammorna och barnen!


 9. mini skriver: 18 december, 2015

  Detta är bra och mycket viktigt.
  Jag har själv varit engagerad, som volontär, fixa julbord,(det blev även lite medicinsk info jag under några år gav)

  Klara kyrka (= S:ta Clara Kyrka) och Stadsmissionen har ett enormt engagemang och deras aktiviteter under de stora helgerna, särskilt julhelgen, är helt fantastiskt.

  Många engagerar sig i detta och vill hjälpa, stödja, Kända (kändisar) och `okända`, men alla händer, fötter och röster behövs i detta viktiga.


 10. Stefan skriver: 18 december, 2015

  Detta hade varit ett utmärkt uppdrag för Madeleine! Kanske hade hon då snappat upp hur man åtminstone sätter på ugnen? Hur man sedan sätter in kalkonen i ugnen hade dock varit för mycket att begära!


  1. Lina skriver: 18 december, 2015

   Tack för att du finns här i detta kommentatorsfält.En del personer verkar ha tappat allt sunt förnuft.


  2. Ninett skriver: 19 december, 2015

   Stefan,
   Alla i Kungafamiljen kanske inte bör stödja samma välgörenhetsorganisation. Vad jag förstår, så är redan Kungaparet och Carl Philip engagerade i Stadsmissionen och Victoria dess beskyddare.

   Madeleine stödjer BRIS genom sitt arbete for WCF. BRIS gör ju mycket gott för alla de barn och ungdomar som far illa p.g.a dåligt omdöme från vuxna. Med hjälp av de medel som WCF bidrar med, kan de göra mer än de annars kanske inte haft möjlighet till.


 11. UllaZ skriver: 18 december, 2015

  Vilken konstig kommentar! Har det undgått dig att prinsessan Madeleine numera bor i Storbritannien?


  1. Stefan skriver: 18 december, 2015

   Kära UllaZ!
   Men varför då ha en våning på den fina Östermalmsadressen som min skatt nu går till?
   Säkerligen med italiensk köksinredning i toppklass! Är rädd för att ugnsluckan kärvar igen om ingen använder köket. Även ytterdörren.

   Trevlig helg!


  2. EH skriver: 19 december, 2015

   Ja Ulla – det är självklart en bra konstig sak att Stefan fantiserar så intensivt om Madeleine till den grad… Hovstallets byggnad är 1stor ”gemensam” kostnad oavsett om det avser stall vagnslider garage för hovstallets bilar eller enstaka övernattningslägenheter för hov personal vid behov m säkerhets-krav av Säpo uppfyllda. Den kollektiva summan för hyra finns 1 avtal om att regenten ska ”bjudas på” dvs att just fastighetsägaren helt SJÄLV SKA STÅ FÖR DVS STATLIGA SFV alltså skattebetalande svenskar typ Du jag och Stefan
   VIA KUNGL DISPOSITIONSRÄTT för CG ME FAMILJ (Som alla har rätt till varsin tjänstebostad via pappas löneförmån) Hovstallet har genomgått nödvändiga reparationer under många år då sagda hus hade rivits annars Inga utanför hovet kommer nånsin låtas bo i H! M har sin tj-bostad där jobbar inrikes utrikes den tas ej ifrån de3 vid föräldraledighet


  3. Ninett skriver: 19 december, 2015

   Stefan,
   Har det undgått dig att Madeleine själv betalat all extralyx i lägenheten och betalat hyra i över ett år vilket inte är det vanliga förfarandet bland Kungliga? Du anser att hon inte gör nog för att ha rätt till tjänstebostad .. Då undrar jag vad Sofia gjorde under de fem år hon bott i tjänstebostad innan förlovning och giftermål?
   Vad gäller matlagning, kan hon och Chris haft en överenskommelse redan från början. M har säkert många andra färdigheter som uppväger hennes brist.


  4. EH skriver: 20 december, 2015

   Ulla
   Hon är bosatt i TVÅ länder med enbart uppehållsadress i UK med jobbuppdrag tänkta att ske via UK/EUROPA ALLTSÅ FÖRUTOM ùSÅNT VIA SVE…DOCK är hennes arbetsgivare lokaliserad i Sve hennes uppdragsgivare finns i Sve och M är svensk sessa därmed finns behov för tak över huvudet då hon är här i tjänstens vägnar – nu har hon föräldraledighet enligt Sve lag me vissa frivilliga extra-uppdrag under sagda period. INGET hotade syskons rätt att ha kvar sitt sve boende då de var upptagna av studier/f-ledighet under ett par år i USA exvis eller som CP HADE DUBBELT BOENDE UNDER 2år på HighSchool o 3ÅRS ALNARP samt långvarig utbildning i marinen CG LÅTER OCHSÅ PRINSESSAN B numer sen 50år boende i Tyskland bo i 1 av de lgh:r som han har K D-rätt över då B är ”hemma” och försett SYSTER C M med lya i en annat av Kungens ”disponerade” hus! Maddes lgh utgör enskilt ingen merkostnad varken förut eller framåt…ingår i Hovets totala hyreskontrakt för Hovstallet som Staten bjuder CG på via KunglDisp’rätt


 12. Royal skriver: 18 december, 2015

  Först svar till Stefan Madeleine har säkert andra kunnanden och intressen bara att acceptera.Sedan hoppas jag både kronprinsssparet och prinsparet visar engagemang för vård och äldreomsorg, behövs belysas i detta land.Kanske fler då hade utbildat sig inom detta viktiga förvärv. Där kunde ex Daniel tala om kostens betydelse för våra gamla.


 13. maria skriver: 18 december, 2015

  Det kvittar var Madeleine bor,tycker som Stefan, ett ypperligt tillfälle att lära till.


 14. Sisko skriver: 18 december, 2015

  Victoria är så fin alla sammanhang. Jag uppskattar henne sä högt. En fin medmänniska.


 15. Gunilla Bengtsson skriver: 18 december, 2015

  Ja du Kerstin Carl Ph har delat ut lussebullar för några år sen, det var trevligt men vad gör han nu för de utstötta? Tar emot julgranar från undersåtarna. Jobb, jobb.


 16. My skriver: 19 december, 2015

  Ja man kan sannerligen fråga sig hur det kommer sig att Svensk Damtidning godkänner alla irrelevanta och ständiga påhopp på Madeleine bland kommentarerna här på sidan….dag efter dag….. Det är inte ok.


  1. Marguerithe skriver: 20 december, 2015

   My,
   Jag ser inte ett enda påhopp på Madeleine någonsin. Här är andra som behöver försvaras mer.


  2. G skriver: 20 december, 2015

   Av samme grunn som de godkjenner påhopp på Sofia, CP, Frederik, MM med flere. Det er flere enn M som får så øra flagrer her inne. Det ser ut som det bare er V som er bra nok og slipper unna med bare en litt kritikk. Da stort sett om sin knute 😉


Annons

Laddar