Victoria i prins Oscars hertigdöme – se första bilderna

Victoria i prins Oscars hertigdöme – se första bilderna
Nu har kronprinsessan Victoria anlänt till vackra Helsingborg och Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård Lindén är på plats!
Annons

Victorias miljöengagemang är större än någonsin och idag har det kungliga kallet tagit henne till Helsingborg. Kronprinsessan besöker den skånska staden för att få en inblick i hur man arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor och Svensk Damtidning följer henne på plats. Dagen börjar med ett besök på stadsutvecklingsprojektet DrottningH som har utvecklat ett miljonprogramsområde med syftet att göra det till en integrerad och hållbar del av staden.

Annons

Victoria kliver ur säkerhetsbilen med en förväntan i blicken. Hon hälsar glatt på välkomstkomittén och det märks verkligen hur mycket hon brinner för de här frågorna.

Victoria i Helsingborg.

Drottning Sofias bro

Besöket fortsätter sedan med lunch och rundtur på Sofiero slott. En plats som ju bär på så många historier. Här kommer kronprinsessan att, för första gången, få gå på Sofias bro som går över den berömda rhododendronravinen. En idé som drottning Sofia hade redan för 150 år sedan och som blev verklig förra året.

Kronprinsessan besöker Skåne.

Dessutom kommer hon att få se Prins Oscars sagoskog. Lillprinsen är ju hertig av Skåne men just idag har han fått stanna kvar på Haga.

Kronprinsessan i Helsingborg.

Dagens program

Förmiddag: Besök i stadsutvecklingsprojektet DrottningH 

Lunch på Sofiero slott

Eftermiddag: Besök hos Nordvästra Skåne Renhållningsbolag AB (NSR)

Läs mer:

Foto: Johan Nilsson/TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Victoria i prins Oscars hertigdöme – se första bilderna”

  1. Gunvor Elving skriver: 18 januari, 2019

    Hoppas alla skåningar visar att vi är värdiga svenskar.som bryr sig om vår monark och hans familjobb. Vårt fina land.se på Cypern ett sånt paradis.och där är det party utan dess like.vi vill inte ha något liknande på nordiskt sätt Heja kungen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar