Victoria, Madeleine och Carl Philip har fullt program

Victoria, Madeleine och Carl Philip har fullt program
Annons

Victoria,Madeleine,Carl-Philip

– Det blir Alnarp för prins Carl Philip, Childhood för prinsessan Madeleine och bröllop för kronprinsessan Victoria!
Så sammanfattar Annika Sönnerberg på Hovets informationsavdelning de kungliga syskonens vårtermin.

Kronprinsessan Victoria har som alltid ett späckat program med invigningar, konferenser och representationsbesök. Men i fokus står naturligtvis hennes bröllop den 19 juni. Noggranna förberedelser krävs för att allt ska klaffa.
På vägen till altaret har Victoria hunnit få en gedigen utbildning och erfarenhet. Hon är en mycket allmänbildad ung dam och tog en fil. kanad examen med freds- och konfliktkunskap som huvudämne våren 2009.
Kronprinsessan har 60 poäng i statsvetenskap från Stockholms universitet samt 90 poäng i freds- och konfliktkunskap från Uppsala universitet. Därutöver har hon 30 poäng i annan utbildning. Hon pluggade franska i Frankrike och statskunskap vid Yale University i USA.

Tillbaka i Alnarp

Annons

Hemma i Stockholm har kronprinsessan gått diplomatprogrammet på UD och 2003 genomgick hon några veckors grundläggande utbildning för soldater i utlandstjänst vid SWEDINT i Almnäs i Södertälje. Därpå följde studiebesök inom det svenska näringslivet samt ett studie- och praktikprogram inom lant- och skogsbruk.
Startskottet för prins Carl Philips vår gick i Karlstad där han i fredags invigde Svensk Rallyt. Motorprinsen körde sedan söderut och fortsätter sina studier vid Lantbruksuniversitetet på Alnarp. Nu är det förkovring i ämnena företagsekonomi, energisystem och energihushållning som gäller.
Prinsessan Madeleines engagemang i mamma Silvias Childhood fortsätter i stor omfattning våren 2010. Dessutom håller prinsessan Madeleine  i inredningsskisserna för storasysters Haga slott.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Victoria, Madeleine och Carl Philip har fullt program”

  1. nea skriver: 3 mars, 2010

    Det skall bli intressant att se vad “stor omfattning” betyder – hoppas att vi får bildbevis på Madeleines stora engagemang. Hennes inredningsskissande med Lussan skall vi väl ändå inte kalla jobb…?

    När blir Carl-Philip för övrigt färdig med sina studier – och vad skall han göra sedan?


  2. Farnaz skriver: 3 mars, 2010

    WOW, Victoria ser väldigt fint ut i den här bilden.


Annons

Laddar