Victoria och Daniel besökte Electrolux

victoria och daniel tittar på kök
Dammsugning kanske inte hör till vardagssysslorna för vår kronprinsessa, som har en hel stab som hjälper till med hushållsarbetet hemma på Haga. Men häromdagen var kronprinsessparet ändå och tittade på köksgeråd, spisar och städredskap.
Annons

Kronprinsessan Victoria

Onsdagen den 4 september besökte kronprinsessan och prins Daniel Electrolux som i år firar 100 år som företag. Under besöket fick kronprinsessparet en rundvandring där de fick information om företagets historia.

Annons

Victoria och Daniel på historisk resa

De tittade även på gamla och nya produkter i utställningen av Electrolux historiska produkter. Marknadsdirektör Lars Hygrell berättade om teknikutvecklingen av ugnar och spisar. Victoria tog en ordentlig inspektion av bland annat Electrolux första diskmaskin från 1959 och spisen “Datalux” från 1978.

Annons
Victoria och Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med Anna Ohlsson-Leijon, chef Electrolux Europa under besöket på Electrolux huvudkontor.

Själv har kronprinsessan och prins Daniel ett Kvänum-kök på Haga slott och en Aga-spis. Som prins Daniel har berättat är inte hans hustru någon vidare duktig matlagerska.

Kronprinsessan Victoria gillar kryddstark mat

Däremot tycker Daniel om att röra i grytorna och då blir det hälsosam mat som tillreds. Baka med dottern Estelle och sonen Oscar gillar han också. Victoria gillar asiatisk mat och hon älskar när det är riktigt kryddstarkt.

Annons

AGA spis

I dag är Electrolux en av världens största tillverkare av vitvaror. Extra fokus låg på bolagets arbete med hållbarhet och deras arbete med att göra det lättare för konsumenter att agera hållbart i vardagslivet. Kronprinsessan och hennes man fick veta mer om hur Electrolux marknad ser ut i dag. Visste ni att:

 • Electrolux har över 55 000 anställda runt om i världen
 • Electrolux har en omsättning på 124 miljarder kronor
 • Annons
 • Electrolux säljer årligen mer än 60 miljoner produkter
 • Victoria och Daniel på Elektrolux
  Hållbarhetschef Henrik Sundström, prins Daniel och kronprinsessan Victoria tittade på gamla och nya dammsugare när kronprinsparet besökte Electrolux huvudkontor på Kungsholmen.

  Så trevligt för Victoria att denna gång få sällskap av prins Daniel. År 2005 besökte hon Elektrolux i Sydney under sin vistelse i Australien. Så här såg det ut då. “Vad gör man med den här?” frågade Victoria nyfiket, när hon fick se en gasolspis.

  Victroia på Elektrolux

  Annons

  Kronprinsessan Victoria bar en violmönstrad klänning från svenska modeskaparen Carin Rodebjer. Ryggen var bar, vilket gav en somrig känsla. I öronen hade hon stora ringar och håret var uppsatt i favorit-knuten.

  Kronprinsessan Victoria i Rodebjer-klänning på Elektrolux

  Rodebjer har fått en ordentlig skjuts i sitt modeskapande och har nått nya höjder genom att kronprinsessan Victoria bär hennes plagg. Det svenska klädmärket har blivit en av kronprinsessans favoriter. Vi såg samma härliga outfit på vår blivande drottning, när hon besökte Vietnam i maj i år.

  Kronprinsessan Victoria

  Foto: TT

  Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

  Dela på:

  5 kommentarer till “Victoria och Daniel besökte Electrolux”

  1. Bror skriver: 6 september, 2019

   Vad slags “hållbarhet” är det hr Sundström testar när han tar emot kronprinsessparet i den munderingen?


  2. undrende skriver: 6 september, 2019

   Bra å vite at hun har dammsugare , håper hun vet hvordan den brukes også !


  3. Daga skriver: 6 september, 2019

   Hon som jag,bara älskar sno ihop håret i en hård tofs.Kusinen till barnbarnet mitt,lilla Ingrid säger en sån fin bulle du har och klappar på det grå håret i snodden.Har jag det nytvättat hängande ropar ungarna i förfäran “du är dig så olik mormor!I ett naffs så sitter “Bullen” åter på plats.Daga


  4. annalotta skriver: 6 september, 2019

   Frågade verkligen V hur man använder en spis?! Och vad blev svaret? “Ehh.. jo, man… lagar typ mat och så…”


   1. charlotte skriver: 12 september, 2019

    annalotta,
    Victoria ville väl öppna upp samtalet och undrade hur en gasolspis fungerar. Tycker själv att dessa är opålitliga att hantera.


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Laddar