Victoria och Daniel får lyxlakan värda 26 000 kronor…

Victoria och Daniel får lyxlakan värda 26 000 kronor...
Annons

Victoria,Daniel

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling kommer att sova gott på Haga slott.
Men smakar det så kostar det!

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling kommer att sova både vackert och gott på monogramprydda hellinne-lakan från Klässbols linneväveri i Värmland. De vävs i ett linne som är mjukt som fjärilsvingens slag i natten, och som utvunnits ur ett italienskt lin från trakterna kring Milano. Priset? 26 000 kronor. Åt Sveriges blivande kronprinsesspar duger bara det bästa!
– Lakanen är i en särskilt tunn och exklusiv kvalitet, berättar man på Klässbols väveri.
– Förarbetet med att ”punkta ut” mönstret tar mest tid, själva vävandet går på en vecka.
Fyra örngott, två påslakan och två underlakan ska det bli. Rutiga, randiga eller klassiskt släta? Det behåller Klässbol-folket för sig själva. Men färgen blir i alla fall ”vitt i vitt” får vi veta, vilket skänker väven glans och liv. Dessutom pryds örngotten och påslakanen av Victorias och Daniels kronkrönta monogram.
När väl jacquardvävstolen är färdigprogrammerad dunkar den igång med sin äggskalsvita ”hovleverans” någon gång i månadsskiftet mars och april.
Det exklusiva sänglinnet är Värmlandskommunernas bröllopsgåva till Victoria och Daniel, som redan är väl insatta i vad som är på gång. Det krävs nämligen kungligt tillstånd för att få använda deras monogram…

Annons

Av Marianne Rolfstadius
Foto: IBL, Klässbols Linneväveri

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Victoria och Daniel får lyxlakan värda 26 000 kronor…”

 1. manonhttp skriver: 15 mars, 2010

  Klässbol har överlevt som linneväveri tack vare en otrolig tur.
  Just innan det var för sent begrep någon att deras hantverksskicklighet måste räddas och nu har det ganska lilla väveriet mer än fullt upp med beställningar – varenda svensk ambassad har deras fina linnedukar och servetter. Klässbol har full koll och utvidgar inte.
  Men producerar stor och vacker svensk kultur.
  Besök dom i Värmland. Fint andrahandssortiment är härliga fynd i butiken.


 2. Martin skriver: 15 mars, 2010

  kan handa att prislappen ar 26 000 svKr ………men vaerda det ??
  inga lakan ar varda 26. 000 !!


 3. Inger Rozén-ChintohChintohsblogg.se skriver: 15 mars, 2010

  Det var väl lyxigt !


 4. walle skriver: 15 mars, 2010

  Kan detta vara lagligt? Kommunala pengar till brudparet? Om min kommun gör något sådant överklagar jag direkt. Här i Västergötland har några kommuner (bl.a. min) beslutat att ge fem tusen till handikappidrotten. Det må vara hänt. Sen kan man undra hur det känns att sova på lakan som kostar 26000 kr? Ska inte kronprinsessan få en bra madrass också? Tänk om det råkar komma en liten ärta i sängen!
  Till brudparet:LYCKA TILL!


 5. Inger Rozén-ChintohChintohsblogg.se skriver: 15 mars, 2010

  Och föresten , en utmärkt bra affärsidé.


 6. Helena M skriver: 15 mars, 2010

  Jaja, Bara de har det lyxigt, de är ju kungliga. Själv skall jag köpa en ny sultan madrass på IKEA man märker skillnad men de är ett kungligt par och skall så behandlas, sen om det är rätt eller inte tål att diskuteras.


 7. Tilde skriver: 15 mars, 2010

  SKÄMS SKÄMS SKÄMS VÄRMLANDSKOMMUN.
  BOTTEN. USCH
  “…….Priset? 26 000 kronor. Åt Sveriges blivande kronprinsesspar duger bara det bästa!”.

  26.000 KR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  för hur många lakan????

  Bara det bästa duger. Skitsnack. Det är urfånigt detta med någon människa som är som vems om helst ska ha det bästa!!
  Inget särskilt, de är dödliga som vem som helst.

  Det är löjligt.


 8. Anna skriver: 15 mars, 2010

  Nu tycker jag att ni överdriver…det är Svensk Damtidning som säger att bara det bästa är gott nog åt brudparet, inte Victoria och Daniel själva. Det hör till att stat, kommun m fl uppvaktar med bröllopsgåvor en sådan här gång, och jag har svårt att någon kan få det till olagligt.

  Jag tycker att det är roligt att Victoria och Daniel får gåvor som ett tecken på uppskattning för det arbete de lägger ner och den betydelse de ändå har som representanter för Sverige. Det är dem väl unt med tanke på deras ansvar och utsatthet…har ni tänkt på att Victoria och Daniel kanske gärna skulle byta med oss “vanliga dödliga”?


 9. walle skriver: 15 mars, 2010

  Anna: Vi har en lag som talar om vad man får göra i en kommun. Kommunal-lagen. Detta för att säkerställa att skattepengar används till det som kommunen ska sköta, främst vård,skola, omsorg. Kungafamiljen har ett apanage som betalas av staten. Nu har hovet fått tio milj. extra för det här bröllopet. UD har dessutom fått fyra milj. extra. Nu räcker det. Sen tror jag också att Victoria många gånger har önskat sig bort från allt tramsande. Kungabarnens uppväxtförhållanden är ett brott mot FN:s Barnkonvention. Befria kungafamiljen: Inför Republik snarast!
  Brudparet önskar jag :LYCKA TILL! Det önskar jag ALLA brudpar oavsett vilka föräldrar de har. För mig är ingen människa mer värd än någon annan!


 10. Helena M skriver: 15 mars, 2010

  Anna,

  Du har rätt och dessutom gifter de sig bara en gång och jag skulle aldrig vilja byta med dem, tänk oxå på att deras barn blir till på dessa lakan kanske (skratt) då är det väl värt det???


 11. Anne-Mari skriver: 16 mars, 2010

  Får sova andäktigt på dessa… Blir inga löskokta ägg till frukost i sängen…


 12. Helena M skriver: 17 mars, 2010

  Nej ärligt jag tycker det är skamligt att de får lakan för så mycket “Lakan”


 13. JacquelineVictoriaochDanielfårlyxlakanvärda skriver: 19 mars, 2010

  Ingen kan väl vara avundsjuk på deras lyxlakan. När de har tvättats och manglats av personalen i ett halvår hur pass lyxiga är de då?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar